Jump to content

Fatiha Bir Kuran Suresi Değildir


Recommended Posts

Şahsi kanaatim bu yönde .Keza mushaflar hakkında araştırma yaparken şöyle bir bilgiye rastladım:

Zerkeşî de İbn-i Faris'ten şöyle nakletmiştir: "Kur'an'ı toplamak işi iki kısımdır: Biri, surelerin diziliş sırasıdır; altı uzun surenin başta gelmesi, yüz ayeti olan surelerin bundan sonra yer alması gibi. Bu iş, sahabenin sorumluluğunda ve onlar tarafından yapılmıştır. Diğeri ise, ayetlerin surelerde toplanması ve diziliş sırası işlemidir ki bu, vahiy yoluyla kesinlik kazanmış bir şeydir ve Peygamber (s.a.a) bizzat bu işi üstlenmişti."

 

Fatiha Suresi'nin uzun olmamasına rağmen başa alınması ve tarih oyunca Fatiha'nın peygambere verilmiş Kuran dışı vahiy olduğuna inanan alimlerin olması butezimi güçlendiriyor.Bence Fatiha kesinlikle duaydı Kuran'a dahili sonradan yapıldı. Zaten fatiha'nın başındaki besmelenin Kuran'a ait olmadığı kesin gibidir:

 

Hz. Peygamber (s.a.v.)'in, Fâtiha'dan önce Besmeleyi okuduğu hakkında ha­disler varsa da bu hadisler, Besmelenin, Fâtiha'dan bir âyet olduğunu kanıt­lamaz. Peygamber (s.a.v.), her işe Besmele ile başlamanın, İslâmın bîr şiarı olduğunu belirtmek için Fâtiha'ya başlarken de Besmele okumuştur. Kaldı ki Hz. Peygamber (s.a.v.)'in, Besmele çekmeden Fatiha okuduğu hakkında da ha­disler vardır-Hz., Ayşe'nin:

"Allah'ın Elçisi (s.a.v.) namaza tekbîr ile, okumaya da (elhamdu lillâhi rabbi'l-âlemîn) ile başlardı."

dediği rivayet edilir. Enes İbn Mâlik de şöyle demiştir:

"Peygamber (s.a.v.)'in, Ebubekir'in, Ömer'­in ve Osman'ın arkasında namaz kıldım. Bunlar (elhamdu lillâhi rabbi'l-âlemîn) ile başlardı, namazın ne önünde, ne de sonunda (bismillâhirrahmânirrahîm) demezlerdi."(5)

"Onlardan hiçbirinin, (bismillâhirrahmânirrahîm) dediğini duymadım.(6)" "Onlar okumaya (elhamdülillâhi rabbi'l-âlemîn) ile başlardı."(7

Hz. Ebû Hüreyre, Peygamberimiz (s.a.v.)'den şu hadisi nakletmiştir:

"Yüce Allah buyurdu ki: Namazı benimle kulum arasında ikiye ayırdım. Yarısı benim için, yarısı kulum içindir. Kulumun dilediği, kendisine verilecektir. Kul, elhamdu lillâhi rabbi'l âlemin dediği zaman Allah: Kulum bana hamdetti, der. Kul, ar-Rahmâni'r-rahîm dediği zaman Allah: Kulum benim şerefimi andı, der. Kul, mâliki yevmi'd-din dediği zaman Allah: Kulum işini bana havale etli, der. Kul, iyyâke na'budu ve iyyâke nesta'în dediği zaman Allah: Bu, benim­le kulum arasında (bir sır)dır. Kulumun istediği kendisine verilecektir, der.(8) Kul, ihdinâ's-sırâta'l-mustakîm... dediği zaman Allah: Kulum dilediği ve­rilecektir, der. "

Burada Hz. Peygamber (s.a.v.), Fâtiha'nın âyetlerini sa­yarken besmeleyi zikretmemiştir.

 

 

Bana göre Fatiha bir duaydı TD Forum'dan upuaut nickli arkadaşa göre de Fatiha  aslında mezarlarda okunan bir duadır. Çünkü İslamiyet öncesi bazı mezarlarda Fatiha suresinin ilk ayetlerinin mevcut olduğu görülmüştür. Bu sözler tamamen ölü için söylenilen sözler idi.

 

Ayrıca Fatiha'da ''de ki'' ifadesi yok.Gerçi Tüm Kuran'da fatiha,nas,Feklak giibi duaların başında da yok. Fatiha'da olmaması onu sure olmamasının bir kanıtıdır çünkü diğer özelliklerle birleşince sonradan sure yapıldığı anlaşılıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evet zaten "bana, böyle dua edin" dercesine sure yazan bir tanrı olması da çok saçma bir durum. Kitaplaştıktan sonra eklenmiş de olabilir.

İnsandan bu kadar dua talep eden biri ise, aynı zamanda kibir tanrısıdır. Kendisine yalvartmadan bir şey vermeyen birinin, karakteri beş para etmez! Ve böylesine karaktersiz bir adam, insanlığa hiçbir şey öğretemez

Ayrıca kuran'ın birçok yerinde olduğu gibi, Fatiha'nın son ayetinde de, müslüman olmayan tüm insanlık, "sapık" olarak nitelendirilmiştir.

Bu yüzden müslümanlar, kuran'ın tanrı kitabı olduğunu iddia ediyorsa, önce kendileri dışında herkesin sapık olduğunu ispatlamak zorundadır...;

Ya tarihteki bu adama inanmayan insanların hepsi sapıktır..........  ya da kuran, apaçık bir yalandır...!!?   

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Olabilir Tanah, sürpriz olmaz. Sebebi, namaz ibadetinin islamdan önce varlığı olsa gerek. Çünkü sübhaneke, allahümme salli, allahümme barik duaları da ayet değildir. Buna rağmen bunlar her kılınan cenaze namazında ayakta ve her vakit namazda oturuşlarda okunurlar. Ayet olmamasına rağmen vitir namazının 3nc rekatında okunan kunut duaları da vardır ayrıca ve bunlar namazın sünnetindendir, müslüman için bilerek aksatılmamalıdır.  

Link to post
Sitelerde Paylaş

Fatiha Suresinin bütün olarak inen ilk sure olması, 7 ayetin peşpeşe inmesi ve sonuna Amin gelmesi, Amin sözcüğünün Amun-Ra'dan gelmesi, ilk zamanlar sure adının Fatiha haricinde El-Hamdülillah, El-Kenz, El-Esas, El-Vafiye gibi başka adlarla da anılması, Muhammed'in "Fatiha’yı okumayanın namazı kabul olmaz” buyurması ve müslümanların kıldığı namazın bütün rekatlarında Fatiha'nın mutlaka okunması ve böylelikle namaz kılan her müslümanın, fatiha suresini günde 40 kere, 40 rekat farz namazlarında okuması, islamdan önce arapların namaz kıldığını bilmemizle beraber birleştiğinde tüm bunlar, fatiha suresinin vahiy yoluyla Muhammed'e inmediği olasılığını güçlendirdiğini düşünüyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 weeks later...

Rekât'a başlarken sübhaneke den sonra mezheplerine göre bazı müslümanlar fatihayı besmele çekerek okuyor, bazıları ise allahü ekber deyip ellerini kulaklarına getirerek tekbir ile başlayarak okuyor. Herşeylerinde olduğu gibi nasıl namaz kılınacağı hususunda bile mutabakat halinde değiller.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...