Jump to content

Kıskanç Sagittarius -Primarc'lar  ve Pluto üçlemesi 


Recommended Posts

 Bu tartışma platformunun ilk yıllardaki sempatisinden koparak katı materyalist bir yapıya doğru gittiğini konuların ise ateist olguyu sosyolojik olmaktan çok çoğu üyenin anlayamayacağı düzeylere çekilmeye çalışıldığı imajı hakim olmaya başlamıştır.

Hal buki bilim platformları insan esaslı öğreti temellerine dayanmalıdır. Konunun üstatları çevresine havari gibi topladığı asistanlarının oluşturduğu hipotezleri tek tek çürüterek tepe yapmaya çalışması tartışma otoritesinin "bilmiyor isen konuşma" mantığı ile baskı kurması egoist bir yaklaşım olarak görülmeli ve platformu bu soyut gidişattan uzaklaştırmalıdır.

Aksi takdirde tartışma ve paylaşma ahlakı yerini  bencilliğe bırakarak,  agnostik düşünce tarzından gelen argümanları sadeleştirmeden pasifize eder. 

Bu formun amacı somut sentezi anlaşılır dilde sadeleştirerek katılımcıya vermek zorundadır. Oysa kurulduğu tarihlerden bu yana paylaşımcı olan ateist forum yerini gittikçe dış dünyaya kalkanlarını açan soyut ve antipatik olmaktan kurtulamayacaktır. 

Admin bu tehlikenin farkında olmalı ve bilginin paylaşım seviyesini genişletmelidir. Bazı adminlerin forum eleştirisinde kendi kendisiyle çelişmesi trajikomik bir durumdur.

mevcut inanç sistemlerinden şüphe duyan ve zihnini aydınlatmaya çaba gösteren katılımcıya "sende nerden çıktın" tavrıyla tepki göstermek bilim kurallarına aykırıdır.

Her türlü düşüncenin Tiranlaşması düşüncenin en katı modeli olan primarc seviyeye gidişatından kendini kurtaramaz. Amaç düşüncenin sorgusal eylemine seviye gözetmeksizin kılavuzluk etmektir.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

 

On 16.12.2016 at 16:40, haci yazdı:

Burada her konuyu tartışamayız. Spekülasyonlara da izin veriyoruz ama onların bir sınırı var. Bilim forumunda fantezilere yer yok.. Onları Ateistcafe'de tartışabilirsiniz.

Haklısın.. Bu forumda bazı başlıkları istesek te açamayız. Evrim kuramına aykırı olur.  İzafiyet teorisi ve genel görelelik yasası hüküm sürdüğünce madde evreninde sıkışıp kalmak bize cuk oturur. Evren canlılığı hakkında yazmış olduğunuz yazıya dikkat çekmek için böyle bir başlık açtım. Eğer ki evren araçları örneğin bir galaksi eğer canlı ise bu canlılığın kaynağında zihinsel argümanlar yaşıyor olabilir mi. Yaşıyor ise bencil ve egoist olma ihtimali nedir. 

Sevgili hacı yarı canlı tanımlaması yerine zeki canlı tanımlamasını öngörmek evrenin canlılığı hakkında bize tutarlılık yolunu açmaz mı. bundan Kastım elbette kesinlikle biyolojik canlılığın kozmik karşılaştırılması değildir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Canlı kavramından kurtulmak çok zor ama gerekli aynı zamanda..
Canlılığı maddenin davranış örneklerinden biri olarak kabul edince canlı-cansız arasındaki farklar kayboluyor.

Canlı deyimini kullanmazsak, cansızı da kullanmamamız gerekiyor. Yalniz farklı davranışları olan tek bir madde var diyebiliriz bu durumda.

Onlardan kurtulmak zor, çünkü bu terimler farklı davranışları betimlemede işe yarıyor. Yani maddenin davranışlarını simgeliyor.

İlginç olarak onları kaldırmaktansa, onlara yenilerini eklemek de gerekebilir. Çünkü canlı ile cansız arasında yarı canlı maddeler de var.

Aslında bu soruyu yukarıdaki yazınızdan dolayı sizin açıklamanızı yada sizin cevaplamanızı istememem gerekmez mi. ?

Ya da BİYOLOJİK KANUNLAR SORUNU yazının bir bölümünde, insanların bilgiyi nasıl kazandıklarını epistemolojik olarak tanımlaman, temelde evrim sürecinde temel zihin diyalektiğinin içsel gelişimini olay-sonuç ya da yanlışın eliminize edilmesi gibi düşünürsek;

Evren,> galaksi,> yıldızlar,> gezegenler,> biyolojik canlılar,> hücreler,> genler,> sıralamasında ister , otokatakinetik ya da kozmolojik istersende biyolojik canlılık kavramında ele alırsak aslında hepsinin bir rus matruşkası gibi iç içe geçtiğini birbirine evrim hafızasını aktardığı gerçeği ortaya çıkmaz mı,? Tüm hareketliliğin temel yapısallığından zaman denen kavramı çıkardığımızda geriye rasyonel bir davranış mı kalır.?  değil ise ego-mental argümanların evrensel hareketliliğin nabzına güç katması fikrini yadırgamak kötümser bir düşünce olmaz mı?  .

Bence her denge kendi potansiyelini, varlığını sürdürmek için gizler.  

işte bu nedenle kıskanç sagittarius sinsice milkway'e yaklaşarak kozmik egosunu kusmuştur. Savaşın galibi milkway gibi görünse de hedefine ulaşan Sagittarius 'tur. Bilinen literatür kozmik yanılgıya düşürülmüştür. Gerçek olan hangisidir. Sagdig - Sagdeg  yada zodyak takım yıldızı başlıklarıyla durağan kozmik aldatmaca burnumuzun dibinde 3.4 milyon ışık yılı mesafede devam etmektedir. Bu gün meksika körfezini oluşturan meteor çarpması kozmik ego savaşlarının en güzel örneğidir. tüm yıldız ve gezegenleri incelediğimizde dahi otokatakinetik ya da kozmolojik nasıl tanımlarsan tanımla sende, bende yada temel hücrede dahi evrimsel egoyu görür bu durumun dışına çıkamayız.  

Ta ki halen bir araştırma konusu olan ve gizemini bir türlü çözemediğimiz plüton gezegenin uydusu ile hareketlerine bakan kadar.

işte sevgili hacı en büyük kozmik çekişme burada yatmaktadır. Plutonun en büyük uydusu Charon kendi gezegeni ile yörüngesel dengesizlik içindedir.

Çünkü kitlesel eşitliliğin birbirine yaklaşması kaosu oluşturmakta   evren güç dengesinin egosal hareketliliğine en güzel örnek oluşturmaktadır.

tıpkı bizi biz yapan epistemolojik egomuz gibi kozmik alanın da kontrolü için yarış devam etmektedir. 

(Devam edeceğim. )     

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...