Jump to content

allah ay tanrısı mı...


Recommended Posts

bu iddiayı bir kaç kez duymuştum...

kuranın tanrısı ay tanrısıdır diye bir iddia...

kuranda fussilet suresi 37 de şöyle bir ifade var..

Gece, gündüz, güneş ve ay O’nun ayetlerindendir. Siz güneşe de, aya da secde etmeyin. Alah’a secde edin, ki bunları Kendisi yaratmıştır. Eğer O’na ibadet edecekseniz.

sanırım bu pasaj ilgili iddiayı yanlışlıyor...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Başkasından araklama bir tez yazsanız, sonra da tezin içinde "Bu tez başkasından aşırma değildir." diye ilave etseniz, tezinizin aşırma olduğu gerçeği değişir mi?

İslam'da Allah'ın ay tanrısı olduğu iddia ediliyor diye bir iddia yok zaten ortada. Allah'ın kaynağının değişik dinlerdeki ay tanrısı olduğu iddia ediliyor. 

Semavi dinlerin de Sümer mitolojisi kaynaklı olduğu iddia ediliyor. Sümer mitolojisi ile olan onca benzerlik dururken "Bu kitap Sümer mitolojisinden esinlenmemiştir" diye yazsa Sümer mitolojisinden esinlenmemiş mi olacak?

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 28.12.2016 at 13:03, kirec yazdı:

bu iddiayı bir kaç kez duymuştum...  kuranın tanrısı ay tanrısıdır diye bir iddia...

kuranda fussilet suresi 37 de şöyle bir ifade var..  Gece, gündüz, güneş ve ay O’nun ayetlerindendir. Siz güneşe de, aya da secde etmeyin. Alah’a secde edin, ki bunları Kendisi yaratmıştır. Eğer O’na ibadet edecekseniz.

sanırım bu pasaj ilgili iddiayı yanlışlıyor...

Bu durumda ben kutsal bir kitap yazsam. içine de bu kitabı size getiren asla yalan söylemez, bunu sizin yaratıcınız olarak ben söylüyorum” desem, bu kitaba inanacaksın demektir. Çünkü aksi durumda, bu iddianla büyük bir çelişki içine düşmüş olursun.

Peki inanacak mısın.... inanmıyorsan neden.... aşağıdaki sebeplerden biri olabilir mi acaba...?

A ) Cennet, huri ve köşk vaad etmediğim için....

B ) Alçakça işkencelerle tehdit etmediğim için....

C ) Geçmişine tecavüz edip, katliamla zorbalıkla din getirmediğim için...

D ) Toplumda seni aşağılama ve din zorbalığı yapma gibi bir imkanım ve niyetim olmadığı için..... inanmazsın.

E ) HEPSİ ; Yani inanmamak için yukarıdaki sebeplerin tümü de geçerlidir.

 

Anlaşılan size göre, bir inancın değerli olması için, önce herkesi savaş, katliam, talan, işkence ve tecavüze sevkedip, diktator bir saltanat elde etmek gerekiyor.

Azınlıkta olanı ve zayıf olarak gördüğünü, tümüyle haklı bile olsa reddetmeye hazırsınız. öyle anlaşılıyor.

Zaten tanrıya değer vermek, güce tapınmaktır.

Tanrı... bilhassa dinlerin gaddar ve ahlaksız tanrıları, topluma ancak vicdansızlığı ve duygusuzluğu öğretir. bu yüzden de insanlığa zerre bir katkısını göremezsiniz.

 

 

tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
8 saat önce, Mindsurfer yazdı:

Zaten tanrıya değer vermek, güce tapınmaktır.

Tanrı... bilhassa dinlerin gaddar ve ahlaksız tanrıları, topluma ancak vicdansızlığı ve duygusuzluğu öğretir. bu yüzden de insanlığa zerre bir katkısını göremezsiniz.

Aynen, tanrı inancı konusunda insanlığın edinmesi gereken bilinç düzeyi tam olarak budur. Halen suç işleyen insanlar da tanrı adına işlediklerini söylemektedirler. Modern çağda da tanrı inancının suça bahane olması durumu değişmemiştir.

Bütün dünyada araştırın, büyük şaşaalı camiler ve kiliselere yapılan yüklü miktarda bağışlar kara para ile yapılmaktadır. Ya uyuşturucu parasıdır, ya tefeci parası, yahut yasa dışı ihale komisyonu parasıdır.

İnsanlar tanrıyı işledikleri suçları aklamak için yaratmışlardır. Bu, kesin bir gerçek olmanın ötesindedir, erişilmesi şart ve erişilmedikçe insan olunamayacak bir bilinç düzeyidir. Bir canlı biyolojik olarak insan soyundan gelebilir ama insan olmak bilinç ile olur, biyolojik olarak insan yavrusu olmak yeterli değildir. İnsanı insan yapan, biyolojik evriminin üzerine geliştirdiği kültürel ve teknolojik evrimidir.

Bunun kanıtı, bir ıssız adada doğum sırasında annesi ölen ve hayvanlar tarafından bakılan bir insan yavrusunun durumudur. Bu konuda bir çok kurgu yazılmıştır. Tanrı saplantılı teist yobazları bu çocuğun büyüyünce tanrıyı idrak edeceğini iddia etmiştir. Fakat bir çok somut olayda, böyle bir şeyin asla olmadığı bizzat görülmüştür. Bu insanların hayvandan hiç bir farkları olmadığı apaçık görülmüştür.

Çünkü tanrı fikri kültürel olarak yaratılmış ve nesilden nesile empoze ile aktarılan bir kültür ögesidir.

Doğrusu o insan için çok zor bir durum. Çevresinde kendine benzeyen bir hayvan göremiyor ve "ben neden buradayım" sorusunu yanıtlayamıyor. Bu soruyu soracak bir dil bilmiyor ama bu soru beyninin içinde şekilleniyor. İfade edemiyor, söze dökemiyor. Korkunç bir durum... Aslında bu insan ne düşünür, bunu kestiremeyiz. Tıpkı hayvanların ne düşündüklerini anlayamadığımız gibi. Kedim bazen oturur düşünür. Onun düşündüğünden eminim, çünkü kedi hesap yapabilen bir hayvan, buna çok kez tanık oldum. Hesabını mükemmel yapıyor. Son derece determinist bir hayvan. Olacakları öyle iyi hesaplıyor ki, hesap asla şaşmıyor, her şey tam hesapladığı gibi oluyor. Bunu defalarca gözlerimle gördüm.

Kedim oturup daldığında ne düşünüyor, bunu anlayabilmek için olan tüm paramı verirdim. Hayvanların ne düşündüğünü hissedecek bir algı sistemim olması için her şeyi yapardım. Konstantin filminde Konstantin öte dünya ile irtibata geçmek için kedinin gözlerine bakıyordu. Kedimle göz göze bakışmak bana çok huzur verir ama onunla zihinsel bir bağlantı maalesef hiç kuramadım.

Bu evrimin bize attığı bir kazık. Zihnimiz dünya yüzündeki yaşam kapsamından daha ilerisini hayal edebiliyor ve bu bizim için aslında korkunç bir handikap. Çünkü yer yüzünden ayrılabilmek için halen çok kısıtlı olanaklara sahip olabildik. Halen bu gelişkin zihnimize rağmen bu gezegene mahkum durumdayız.

Bu durum illa ki değişecek, çünkü güneş daha bir milyar yıl daha dünyaya dostça ışıyacak. Teknolojinin gelişme hızına bakılarak bu süre korkunç uzun bir süre. Bu sürede neler olacağını kestirmek ve öngörmek olanaksız. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdi suçların kökeninde nasıl tanrı inancının yattığını örnekleyeceğim:

Bir "namus cinayeti"ni ele alalım örnek olarak. Şimdi burada katil, sevgilisi veya eşi olan kadının kendisinin yazgısı olduğuna inanmaktadır. Onu tanrı kendisine yazmıştır. O artık onun malıdır, tanrı ona yazmış çünkü. Başkasına yazmamış. Bu mal kadere karşı gelip başka birisine gitmeyi isteyemez. İsteyecek olursa onu öldürmek haktır, çünkü tanrının yazgısına karşı çıkmıştır. Onu öldürmenin hesabını tanrı sormaz. tersine yazgısına karşı çıktığı için öldürülmesini yerinde bulur.

Hele kadın güzelse ve herif malın tekiyse, yazgı inancı aşırı şiddetlenir. Bu güzelliği böyle bir ayı yavrusuna ancak tanrı yazabilir!!! Bu tanrının ayı yavrusu kuluna bir lütfudur!!! :D

Bir imara kapalı sit veya yeşil alanı hile hurda ile imara açan bir rant mafyası örgütü, yaptıkları yerleşim bölgesine büyük şaşaalı bir cami kondurmayı asla ihmal etmez. Ki, bunun için orman kundaklama, rüşvet yedirme, insan tehdit etme ve gerekirse gözdağı için öldürme dahil her suçu işlemişlerdir. Bu, çevirdikleri dolapları başarılı kılan tanrıya bir teşekkürleridir.

"Yeşil alan noolacak zaten, zina olur, aşıklar buluşur el ele tutuşur el zinası yaparlar!!! O da en azından! Daha neler yaparlar kim bilir! Sit alanı neymiş, geçmiş asi ümmetlerin helak oldukları lanetli yerler zaten, o tarihi yapılarda zina mı ettiler livata mı ettiler ne halt ettiler de helak edildiler kim bilir! Yok etmek lazım!!!"

İnsanlara zor zamanlarında yüksek yasa dışı faizlerle borç veren ve vadesi geldiğinde ödenmediğinde borcu iki katına çıkaran, gerektiğinde yasa dışı zorba yöntemlerle de (*) borç tahsil eden tefeciler yüksek maliyetli şaşaalı gösterişli camilerin hemen hemen çoğunu yaptıran kişilerdir.

Tanrı inancının suçun ta kendisi olduğu örneklemekle bitmez. Tanrı, suçun ta kendisidir.

(*) Genelde yasal yolları kullanırlar, saldırıya hazır, dişlerini göstererek hırlayan avukat timleri ellerinin altındadır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

kuranın tanrısının ay tanrısı olduğu tezi kurana ait değil ki...

bunu başkası iddia ediyor...

ben de bu iddianın çürük ve geçersiz olduğunu söylüyorum...

kuranı eleştirmek konusunda benim itirazım yok...

ama itirazların geçerli olup olmadığı konusunda düşününce bu ay tanrısı konusu boş görünüyor...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuran'da "ben aslında Ay tanrısıydım, sonra Allah adını almayı uygun gördüm" yazmasının beklendiğini sanmak biraz aşırı geri zekalı olmayı gerektiriyor. Yahu şu kafa mazotla çalışmıyorsa tezekle bir şeyle filan çalıştırın biraz artık yahu!

Arap tarihinde de, insanlık tarihinde de Ay, Güneş, yıldız tanrıları var. Yedi günün yedisi yedi görünür gök cismine atanmıştır. Müslümlerin cuma dediği gün Venüs'e atanmıştır. Eskiden nasıl temiz bir gökyüzü vardıysa, Merkür'ü bile görmüşler. Merkür'ün çıplak gözle izlenebilmiş olması bana ilginç geliyor. Demek atmosfer o kadar temizmiş.

Olay bu yani, bu kesin bir tarihsel gerçek, öyle kesin ki hâlâ yedi göksel tanrıya atanmış gün isimlerini kullanıyoruz. Daha bunu aşamadık, şu bilgi çağında! Daha neyin boş olduğunu söylüyorsunuz anlamadım ki! Daha tanrı gölgesinden çıkamadı insanlık, bu tarihin en boş, en zararlı fikrinden kurtulamadı insanlık kültürü, daha ne olacak?

İnsanlığın tarihindeki en büyük devrimi, tanrı inancının yok olduğu devrim olacaktır. Bundan başka laga luga yapmak en boş mevzudur. Mevzunun aslı astarı, özü budur. Tanrının olamayacağı bilinci en yüksek bilinç düzeyidir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...