Jump to content

Aşk Yegane Din Yegane Tanrıdır


Recommended Posts

15 saat önce, Mindsurfer yazdı:

Bunlar nihilist söylemler gibi geldi bana. Nihilizm, iddia edilenin aksine dinlere yakın bir düşünce tarzı. çünkü dinler de, tanrılar da duygu ve anlamdan yoksundur.

Duygular hastalık ise, bütün psikologlar yanlış biliyor. çünkü psikoloji bilimine göre, gereğinden fazla öfke, nefret, kıskançlık gibi duygular birer psikolojik rahatsızlıktır. ancak pozitif duygular da, insan için gereklidir.
Hatta duygular olmazsa insanlık da gelişemez.

 

       Ayrıca sevginin uydurma olduğunu kim söyledi ki....?
 
1-) Sevginin, stresi azalttığı.... bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve hastalıklarda iyileşmeyi hızlandırdığı bilimsel olarak ispatlanmıştır.

2-) Pozitif duygular, sanatsal zekayı geliştirir. Sevgi, aşk, özlem gibi duygular olmazsa, sanat da olamaz. Dünyada tam da dinlerin ve dincilerin istediği bir duygusuzluk ve renksizlik hakim olur 

3-) Bu duygunun cinsellikte, tecavüz ve tacizleri önlediği sosyolojik ve psikolojik olarak ortaya konulmuştur.
İnsanların üreyip soyunu devam ettirmesi bile sevgiye bağlıdır. sadece cinsel arzu olsaydı, herkes birbirini taciz ederdi. insanlar birbirlerine sevgiyle bakabilmeyi az da olsa başardığı için üreme devam ediyor. ayrıca "saygı" ve "sevgi" birbirlerini tamamlayan kavramlar.

4-) Sevginin, aileyi, aile yapan temel değer olduğu da bilinmektedir. çünkü sevgi olmazsa insanlar bir arada yaşamayı başaramaz.

5-) Sevginin en güçlü motivasyon olduğu da, yaşamdan örnekleriyle açık bir gerçektir.

   

 

Beni yanlış anlamışsınız ben kötü olduğunu iddia etmedim. Sadece gerçekçi davrandım ( en azından kendime göre )

Her hastalık kötü olmak zorunda değil. Sevgi gibi beyinde nöral karmaşaya sebep olan durumlar hastalık görevi görür.

Bir erkekten değilde kadından hoşlanma sebebin, biyolojiktir. Geri kalan tüm durumlar psikolojik olarak gerçekleşir ve bir hastalık gibi davranır. 

Bir annenin çocuğunu sevmesinin sebebi, biyolojiktir. Geri kalan durumlar psikolojik gelişir. Eğer hafızasını silersen durumu daha net görebilirsin.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...