Jump to content

Tayyip Ne Yapmaya Çalışıyor?


Recommended Posts

Bu konuyu Tayyibin ne yapmak istediğini merak ettiğim için açtım. Sizinde görüşlerinizi merak ediyorum. Özellikle Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi hakkında görüşlerini oldukça önemli.

Aslında 10 yıl önce yani Akp Hükümet,Tayyip de Başbakanken bile ülkemizde kör-topal işleyen bir demokrasi vardı. Ama artık demokrasiden geriye hiçbirşey kalmadığı gibi bunu belgelemek ve meşruiyet kazandırmak için anayasal değiştirmeye kalkışıyoruz! Halk oylamasına sunuyoruz! 15 üyeden oluşa AYM üyelerinin 12 tanesini atayan, Danıştay Sayıştay ve Hakimler Savcılar Kurulunun yarısıyla beraber Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısınıda tek bir adamın atadığı sistemden söz ediyoruz. Bununla kalmayıp Kamu Yöneticilerini de atayacak Üniversite rektörlerini de kendisi seçecek. Sınırsız kararname çıkarma yetkisi ile beraber tek başına meclisi fesh etme yetkisi verilecek! Denetimin tamamen ortadan kalkması için TBMM'nin en önemli yetkilerinden olan gensoru ve güvenoyu da kalkıyor. Bakanları o atıyor Parti genrl başkanı oluup milletvekillerini de atıyor.Kısacası Yasama,Yürütme Yargı tek bir adamın eline geçiyor..

Ve belkide tüm bunlar kadar olan husus, Cumhurbaşkanı özerk yönetimler kurma yetkisi veriliyor! Daha önce parlamentoya ait olan bu yetki kaldırılıp Tek bir adama devrediliyor. Tayyibin bugün için PKK-PYD düşmanlığını had safhada yaşadıüını görsek de, onun ne kadar keskin dönüşkeri olduğunuda biliyoruz. Ben Tayyibin Pkk ile sözde mücadelesini tamamen başkanlık için bir basamak olarak görüyorum. 400 vekil sözünü hatırlayın, Yada onu bırakın Tayyip daha dün Atsızın şiirini okudu düiünebiliyormusunuz? Tayyip gibi Türk düşmanı, Milliyetçiliği ayaklar altına almış, tamamen ümmetçi bir anlayış benimsemiş ve bunun zeminini hazırlamış biri Türk Tarihinin En Önemli Türkçülerinden birinin şiirini ezberlemiş! Emin olun Tayyibin bu sözde savaş başkan olduktan sonra yerini yeni bir barış sürecine bırakacaktır. Buda artık Yeni anayasayla beraber, gelmesi için önünde hiçbir engel kalmayan Eyalet sisteminin Türkiyeye empoze edilmesi demektir. (Tayyip bir konuşmasında Kürdistanın Eyaletin Osmanlı'd da olduğunu ve bundan korkmamız gerektiğini söylemişti.. Gerçi osmanlıda öyle bir eyalet yok da... Her zamanki tayyip işte)

Diğer yandan şuan da sarsıntılarını hissetmeye başladığımız, yakın zamanda bizi vuracak olan bir ekonomik krizden bahsediyoruz. Mesela bugün baktım dolar 3.64'ün üzerine çıkmış. Böyle giderse 2017 nin ortasında 4.50'nin üzerine çıkarsa şaşırmayın.. Halkın sürekli fakirleştiği ama ne hikmetse hükümet yetkililerinin sürekli senginleştiği bir düzen kurulmuş. Tayyip ekonomi için artık hiçbişey yapamaz! Akp'nin Saadet Zinciri çöktü! Ekonomi bir gün fena vurucak..

Tüm bunlarla beraber ülkemizde kutuplaşmanın giderek arttığı, Laik-İslamcı ayrışmasının giderek kızıştığı, Ülke de muhaliflere yönelik baskının hukuksuzluğun giderek yaygınlaştığı bir dönemden geçiyoruz. Tüm diktatör rejimlerine bakın geçmişte ki, hepside böyle gelirler, Ben biliyorum. Böyle giderse CHP diye parti kalmayacak bu ülkede. Zaten Mhpyi fiilen kapattılar. Başkanlık gelince iki partili sistene geçicekmişizya, hazır fiili durumda oluştu Mhpnin kapısına kilidi vururlar artık..

Kısacası dostlar, Tayyip her ne kadar bu kaos ortamında oy devşirmeyi anaçlasada, Türkiye artık dönülmez bir yola girdi. Tayyibin şiddet güden politikaları ocağın altını taşırıyor! Tayyibin bundan sonra tutunması zor gözüküyor, bu şiddrt politikasıyla bir yere varamaz Tayyip. Zaten batıda imajı yerlerde sürünüyor. En yakın örneği vereyim, Abd'nin Türkiye Eski Büyükelçisi Edelman, Türkiyenin bir iç savaşa gittiğini söyledi.. Bu çok vahim bir iddiadır. İç savaş bir ülkenin başına gelen en büyük beladır evet. Ya rejim değişir ama genelde ülke bölünür. (eğer "dış mihrakların" amacıda oysa) Ama iç savaş çıkarsa b ülkede Atatürkçüleri kimse tutamaz. Ezer geçerler. Vahdettin nasıl İngiliz zırhlısıyla kaçtıysa, Bizde birer Mustafa Kemal olur ortadan kaldırılmak istenen TBMM'yi yeniden kurar bu ülkeyi yeniden Atatürkün Çağdaş Cumhuryeti yaparız! Devrimcilik bizim kanımızda var!

Her neyse..

Tayyip ibnesi ne yapmaya çalııyor sizce? Bu piçin amacı ne? Biraz da sizin yorumunuzu almak isterim :)

12063121_1682427021992784_1681750459_n.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş

CHP ye MHP ye falan bir şey olmaz. İlerde liderleri değişir yollarına devam ederler. AKP ise  bir siyasi parti değil. Bir suç örgütüdür. Mafia lideri durumunda ki Tayyip kendini kurtarabilmek için örgütünü de satmaktan çekinmeyecektir. Aslında böyle olması bizim için şans. Erbakan gibi biri olsaydı geri dönülemez yerlere giderdik. Halbuki Tayyib'in boğazına kadar suça batmış olması onu yönetilebilir hale getirdi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
28 minutes ago, albastı said:

CHP ye MHP ye falan bir şey olmaz. İlerde liderleri değişir yollarına devam ederler. AKP ise  bir siyasi parti değil. Bir suç örgütüdür. Mafia lideri durumunda ki Tayyip kendini kurtarabilmek için örgütünü de satmaktan çekinmeyecektir. Aslında böyle olması bizim için şans. Erbakan gibi biri olsaydı geri dönülemez yerlere giderdik. Halbuki Tayyib'in boğazına kadar suça batmış olması onu yönetilebilir hale getirdi.

Kim yönetiyor ki Tayyibi?

Link to post
Sitelerde Paylaş

2001 yılında kurulan muhafazakar - Liberal parti ittifakı işte. Başkanlık istiyorlardır çünkü Amerika'da da öyle. Bizi İslami küçük-Amerika yapacaklar filan.

Yunanistan'daki liberal partilerin çuvallamalarına çok benziyor. Ne yazık ki bizde Yunan halkı kadar bilinçli bir halk ve bu halka tercüman olacak güçlü sol partiler yok.

Tayyip ne ister? Tayyibi kim yönetir?

- Kim bilebilir bu saate? TV devlet yönetimine geçmiş, yargı bağımsızlığı / basın özgürlüğü yok, Ethem Sarısüğün katili polis geziyor. Gazeteciler / rektörler hapiste, Subaylara işkence ediliyor.

- Soruna kısa vadeli çözüm olsun isterdim. Ama yok. 70'lerdeki devlet teröründen sonra Türkiye'deki sol unsurlar yok edildi. Sonra 80'lerde PKK konusu halk arasında her tür sol düşünceden nefret etme kültürü oluşturuldu. Yani çok şey yapıldı, hiçbir şey yapılmadı. Almanya nasıl "Ben Yahudileri öldürmedim" diyemiyorsa, biz de geçmişte bir şey olmamış gibi davranamayız. Mesela Uğur Mumcu gibi adam ödüller verilip, rektör ünvanı verilmek yerine patlatıldı. Devlet de bunu yapan kişilerle (Susurluk olayında anladığımız gibi) yatıp kalktı.

AKP'de geçmişte DYP / ANAP gibi partilerin zaten yaptıkları şeyleri iyice abartarak yaptı. Başka bir şey yapmadı.

Bir tek o uçakların benim tepemde ne işi vardı hala onu çözmeye çalışıyorum.  

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tayyip projedir, ondan istenileni yerine getirirken kendisinin ve onunla birlikte hareket eden cevresinin vatan parasi ile zengin edilecegi sozu gerceklesmektedir. Ne olacak en sonunda? Caldiklariyla, zengin ettikleriyle, ulkeyi en az 3-5 kusak belki de daha uzun sureyle toparlanamayacak seviyeye getirisi ile emir aldigi ulkeye siktirolup gidecek, onlar kendinden sonraki kusaklari ile bolluk ve huzur icinde yasarken biz kusaklarca burada toparlanmaya calisacagiz bunun baska aciklamasi yok..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...