Jump to content

Tanrının kötü olması tanrının olmadığına delil midir?


Recommended Posts

1 hour ago, democrossian said:

İşte panteizmi savunanlara benim de sorduğum tek soru bu.

Durum agnostizmde de böyle , deizmde de böyle. Tanrıya karşı üretilmiş argümanları tanrı lehinde kullanma çabasıyla Müslümler kendilerini bu şekillerde tanıtma sahtekarlığına gidiyorlar. Bunu sadece ateizmde yapamıyorlar. Çünkü ateizm maskesi takarak yapabilecekleri sahtekarlıklar sınırlı. Bununla da yapabilecekleri çok sahtekarlık var ama genelde öbür maskeleri tercih ediyorlar.

Panteizm de "sizin tanrı dediğiniz evrendir" demek, yani tanrı argümanına karşı bir argümandır. Ama tanrıya yok diyemezsiniz, tanrı vardır yok ya öyle mi nasıl vardır işte evren tanrıdır demek için kullanılıyor. Yani lafı dolandırıp tanrı yok demekten kaçınmak için... Bunlar hep kıvırtma oyalama kaçak güreşme pasif direnişleri... Tanrı yok dememek için başvurmayacakları kıvırtma yok.

Tanri denilen onermenin ne oldugu bellidir, tanri yok diyemiyorlar kiliftan kilifa sokuyorlar. Ateizm felsefesinin gozunu seveyim. Deizmi hic anlayamadim zaten, bir tanri var ise bu neden kuranin tanrisi degildir? Basliktaki soru bu insanlar icin bicilmis kaftan. Sadece sacma sapan emirleri, egosu ve vahsiliginden dolayi kabullenmeyip benim tanrim iyidir iyi felsefesini benimsiyorlar. Kuranin tanrisi deizmin tanrisindan daha tutarli..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tanrı var olsaydı kötü bir tanrı olacaktı. Bunda kuşku yok. Bu da bir açmaz. Tanrıyı var saydığımızda iyi bir tanrı olması olasılığı bulunmuyor. Çünkü doğayı canlıların birbirlerini yemeden hayatta kalamayacakları biçimde tasarlamış oluyor.

Ben bu kediden kuşkulanmaya başladım. Ne zaman doğadan bahsetsem ben de bir şeyler yazacağım diye klavyeye saldırıyor. Sürekli yazdığı zzzzttt krukkkk 050y+4t tarzı şeyleri silip düzgün yazmaya uğraşıyorum. Delete tuşunu da öğrendi bastı patiyi üstüne yazdıklarımı siliyor. İnanılmaz ama silip sonra da yıldıza basıp hepsini yıldızladı!

Laaaan! Teist mi lan bu kedi yoksa! :lol: En sonunda aramızda yine kavga çıktı. Dövüştük. Bir şeyler yazabilmek için onu klavyeden uzaklaştırmak zorunda kaldım ve buna fena kızdı. Zor kurtuldum elinden.

Alem bu kediler yahu! Ben bunu çok şımarttım. Tepene çıkar derler ya, tepeme çıkıyor gerçekten.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, yeniçeri53 said:

Kainatta her sey oldugu icin Yani Cansız canlı tabiat ve İnsan -Ama gören tasarlayan  hükmeden,düsünen konusan bir Tanrı degildir-Demesenizde olur! Nitekim İlah yoktur yada Tanrı yoktur demeklede bence Kuranı yazanlar bu hususu kasdetmis olabilirler-Ahdeden Cahdededen hırslı ve basaran;Basarısıylada san kazanan  insan vardır-Oda Allahtır!Aynı zamanda Kuranı azim üs sandır!Basaranın san kazanması vardır-Basaramayan istedigi kadar konussun kendi söyler kendide dinler-

 

 

Arkadas tanri onermesinin anlami nedir? Evrenin tek yaratani ve yoneteni olduguna inanilan doga ustu varlik. Kainatta hersey oldugu icin ben kainata tanri diyorum, bunun neresi tutarli? Anlam kargasasi yasiyorsun resmen. Herseyin bir adi var ve o herseyin toplami tanridir onermesinin ici bos. Tanri goremez, canli cansiz degildir, konusamaz, hukmedemez, dusunemez diyorsun, sen kisaca suna yok desene..

Link to post
Sitelerde Paylaş

))) E bende onu diyorum-Böyle yazmaklada Tanrı önermesinin anlamınıda reddediyorum ya-Ancaak Evet Tanrı diye bir varlık o anlamda yoktur!Ama Kainatında Kuralları var mesela Evrim var-Evrim olmasaydı İnsan olurmuydu ? Demekki kainattaki evrim kuralı insanı ortaya çıkarmıs tabiatta öyle degilmi ? O zaman o Cansız kainat Canlının olusturucusu oldugu için Tanrı olabilir- Konusmayan düsünmeyen görmeyen isitmeyen canlı dahi olmayan kainatın bizleri tesadüfende olsa ortaya çıkarması

tarihinde yeniçeri53 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
8 minutes ago, NoOneCares said:

degildir. Fakat hangi tanrıdan bahsettiğin önemli.

Tanrı dan kastınız bilinçli ve kitap  gönderdiği iddiası ile sınav yaptîgini soyleyen kusursuz varlik ise, bu durumda bu varligin kötü olmasi durumunda zaten inansan da inanmasan da sana her kotulugu yapabilir. Yani sozunde durmaz.

 

Bu durumda da zaten ya tanrı var ise ve kötü ise diye tasalanmanın hiç bir faydasi yoktur. Yani kafa patlatmana gerek yok.

aferim ...

ben de bunu diyorum ne zamandır...

kötü bir tanrı ne sözünde durur ne güvenilir ne sevilir ne tapılır ne inanılır ...

ona inanıp ibadet edenleride canı isterse cezalandırır inanmayıp küfredenleri de...

yani ona karşı ne yaparsan yap sonuc hüsran...

tapsanda yanarsın sövsen de...

ateist de olsan güzelce pişirir deist te teistte olsan peygamberde olsan...

bu yüzden kötü tanrı olasılıgı üzerinde durmanın bir gereği yoktur...

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
21 saat önce, TENTEN yazdı:

Bir şeyin yokluğu ispatlanamıyorsa neden bazı ateistler tanrının kötü yanlarını gösterip kötü olduğunu göstermeye çalışıyorlar? :)

 

Tanırının  sizlerin var olduğu iddanızı  yalan olduğunu isbatlamak için yazılıyor her iki tezinize karşı tartılışıyor. daha açık yazayım biz diyoruz tanrı veya allah yoktur kökten reddediyoruz. ama sizler hayır allah var diyorsunuz isbatınız ne diyoruz kuran diyorsunuz veya tarvat incil diyorsunuz bizi  kitapların doğuu oldğu varsımla  tartışmayı oradan devem etirdiyiniz için  size göre tanrının ayetininin üzerinde tartişiyoruz  bizde ayetleri eşleştiriyoruz. ondan sonar diyorsun yok efem sen tanrıyı tanımıyorsan neden tartışmasını yapıyorsun. biz yapıyoruz bilhasa kendiniz yapıyor günde beş vakit bağıran  çağıran kim?  hiç bir ateisti göedünmü günde beş vakit çıksın bağırsın taqnrı ulu deyil yalandır ebu lehibin eli kurumda yalan söylüyorlar dedikmi tariktlarmı kurduk mesepleremi ayrıldık yok öyle sürü gibi hareket etiyimiz yok biz ateistlerin bilmem anlatabildimi. tanrı yok din yalan imamlar sahtekar yalancının tekiler varmı iddan. tanrıyın var olduğunu isbatlamak testlerin görevidir ve boynunun borcudur. biz dinsizlerin  tanrının varlığını isbatlama görevimiz yok idda size ayitir. ha biz müslüman bir ülkede yaşadığımız için biz en çok kuranı eleştiririz  hırstiyan  vs ülkede yaşasak  diyer kitapları eleştirdik.

Link to post
Sitelerde Paylaş
22 saat önce, TENTEN yazdı:

Tanrının kötü olması tanrının olmadığına delil midir?

 

 Sorunuza gelince tanrı olsaydı yani islamın  tanrısı ne yerdedir ne gökte her yerdedir hiç bir şeye benzemez diyorsunuz. bende diyorumki tanrı insan gibi iyi kötü kavram aramaman lazım çünkü iyi kötü kavramı insan içindir. çünkü üste saydım bize hiç benzemz ahlak  iyi kötü insanı duyguların hiç birisi allahınızda olmamsı gerek. örenek sizin tanrınız her yerdedir diyorsunuz bana göre boşuna namaz kılıyorsunuz kıbleye doğru bu bir putperstliten başka bir şey deyil allah her yerde olduğunua göre her yöne  namaz kılmanız gerekir.  yoksa allahınız kabeyemi saklamış oraya dönerek namaz kılıyorsunuz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslümlere kötü haber. Islam tanrısı Allah, güvenilmez kötü bir tanrı olduğunu Kuran'a yazmış. Göklerle yer durdukça içinde kalacakları cennetten bahsediyor.

Kıyamet koptu neyse mahşerdi teraziydi hesaptı bir sürü işkenceden sonra müminler sonunda hurilere kavuşacağız derken... Inını nınnn! :D

"Kıyamette yer de kalmadı gök de... Dağlar yürüdü, dümdüz oldu, yıldızlar yere döküldü. Kusura bakmayın ama ben yazmıştım Kuran'da!" :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Benin düşündüğüm bir husus daha var .Kurana göre La ilahe illallah deniyor.Yani İlah yoktur! Allahtan başka.

O zaman Allahla İlah farklı . İlahın Tanrı olduğunu kabul ediyorlar.Tanrı ise düşünen bilinçli her şeyi yaratan güç oluyor.Pekiyi Allah ne o zaman? Yine kuran Allahın insana şah damarından daha yakın olduğunu yazdığına göre Allah İlah gibi göklerde oturan yaratıcı ve bilinç sahibi bir güç değil.İnsanda var olan bir güçki buda olsa olsa İnsandaki onu başarıya götüren duygu ve düşünce birliği olabilir.Yani Allah sonuçta insandaki ona hata yaptırmayan ona doğru düşündürüp onda maksimum bir enerji oluşturan bilincinde var olupta ortaya çıkan bir enerji olabilirki  Şayet buysa anlatılmak istenilen  Kuranı yazan ve derleyen şahıslar teist değil aksine ateist olabilirler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
31 dakika önce, yeniçeri53 yazdı:

 Kuranı yazan ve derleyen şahıslar teist değil aksine ateist olabilirler.

Böyle bir olasılık yok. Allah bir ilahtır. Ancak ondan başka ilah olmadığı söyleniyor. Tek bir ilah var, o da Allah yani. Söyledikleri bu.

Zaman zaman böyle iddialar ortaya atılır, yok Kuran'da bilim var, yok laiklik var, yok demokrasi var... Bunların topu tümüyle safsata ve yalan. Kuran cahilce düzenlenmiş bir vahşi derlemesidir. Hırsızlanarak ve uydurarak ortaya çıkarılmıştır.

Kuran'da en küçük bir keramet yoktur. Son derece cahilce ve ilkel bir derlemedir. Kimin derlediği de belli değildir. İsa'nın babasının belli olmadığı gibi bir şey... 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yok ama şimdi Kuran'da denizlerin kaynayacağı, dağların dümdüz olacağı, ay ile güneşin birleşeceği, yıldızların dökülüp saçılacağı yazıyor. Yani yer gök filan kalmayacağı yazıyor.

Eee? Yerler ve gökler durdukça kalınacak cennet ne ayak yahu? Yer ve gök zaten kalmamış kıyamette?

Bu herifler aslında bilinçli veya bilinçsiz bazı ipuçları vermişler yalan yanlış uydurdukları hakkında. Örneğin bir yerde de "bu kerim bir elçinin sözüdür" demişler. Lan hiç elçinin sözü olur mu, adı üstünde elçi! Burada bahsedilen elçi Gabriel ama olsun. Yani İblis değil o getirdi demeye çalışıyor. İblis her ne kadar Adem'e elma yedirdiyse de Kuran'a el atamadı demeye çalışıyor.

Ama olsun. Elçi sözü diyor mu, diyor. Yarın biz size dediydik bu elçi sözü, siz salak salak allah sözü diye inandınız kerizler deme şansı var mı var! İfade açık: "İnnehu le kavlu rasülin kerim." Çok net yani...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tevratta tek bir ilah var oda Yahvedir diyor İncil ise Rab Tanrı diyor.Kuranda ise El İlah yada Allah?Yani istediğiniz kadar isim verin .Sonuçta tek bir tanrıda nasıl bir tanrı ?Yeri göğü yaratan bir tanrımı ? Yoksa İnsandaki maksimum bir güç olan ve Ondaki yaratıcılığı ortaya çıkaran enerji yada bir halmi?Bu hususta bir açıklama yapmıyor.Ama yorumlara göre Bu Yaratıcı Tanrı olup adıda Allah ! Bunu  isterse bütün Müslümler bunu kabul etsinler son derece saçma bir yorumdur 

Diğer taraftan İslamın ortaya çıkış tarihi bellidir.Ama Kuran Süleymanında müslüman olup Saba Melikesinide müslüman yaptığını yazıyor?! Müslümanlıktan anlaşılan nedir O zaman?Süleyman namazmı kılıyordu? Haccamı gidiyordu? İçki içmeyip Domuz etimi yemiyordu?

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 21.01.2017 at 19:15, democrossian yazdı:

Kıyamet koptu neyse mahşerdi teraziydi hesaptı bir sürü işkenceden sonra müminler sonunda hurilere kavuşacağız derken... Inını nınnn! :D

"Kıyamette yer de kalmadı gök de... Dağlar yürüdü, dümdüz oldu, yıldızlar yere döküldü. Kusura bakmayın ama ben yazmıştım Kuran'da!" :lol:

Ona kalmadan:

"Kusura bakmayın elçi yanlış söylemiş. Yanlış anlamış, cennet huri filan yok. Bi ara öyle bişeyler düşünmüştüm ama sonra çok masraf çıkar dedim." :D

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 23.01.2017 at 15:45, yeniçeri53 yazdı:

Tevratta bir şeye dikkat ettim.Yer Ve göğün yaratılması diyor .Ama Adem ile Havvanın yaratılmasını anlatıyor? 

Yani gök Adem, yer Havva mı.

Bu metafor işini fazla abartmadın mı. 

Müşrikleri öldürün derken de sevgilinize çiçek verin diyor değil mi... Kesin! :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tevrat o şekilde.Diğer taraftan Yunusun bir lafı var.

Şu Adem dedikleri el ayakla baş değil

Adem manaya denir suret ile kaş değil

Mana İnsandaki düşünce yada düşüncenin gücüdür.İnsanı gorilden farklı kılar.Yoksa insan kılları dökülmüş çirkin bir goril familyasından başka birşey değildir.Kuranda bahsedilen İnsan deyimide salt beşeri anlatmaz -İnsani değerleri anlatır.Yoksa" Bir insanı öldürmekle bütün insanlıgı öldürmüs sayılırsınız " mealinde ayet koymazlardı-Bir insanı öldürmekle bütün insanları öldürülmüs sayılmazsınız çünkü savaslar oluyor-Kıran kıranada insanlar öldürülüyor!O zaman dünyamı yıkılıyor ?  Kaldıki savas o zamanın bir ihtiyacı -Ama sen içindeki yasam sevgisini öldürürsen Yasam azminide öldürürsün yasam azmini öldürdünmü Düsüncelerinide öldürürsün,Düsünmezsin artık-Yasam azminin ölümü aynı zamanda Sendeki Özgüveni yani cesaretide öldürür-Ve sonuçta sen ölmeden önce çoktan ölmüs olursun-Hayvanlar gibi toplumdan uzaklasıp meczup bir yasama dönersin-

 Gelelim sirke Sirk senin senden gayrıya yani sende olmayana  bel baglamandır-Çünkü senin Allahın senin düşünce ve duygu birliğinin sonucu senin maksimum beyin gücündür.-Sen o güce inanmıyorsan şayet kendine güvenmiyorsundur!O zaman senin halin Çaylakların gagasında seyahat eden kaplumbagaya benzerki bir gün gelir o çaylaklar seni taşımazlar- Aynı zamanda kendi gücüne inanmayanda Tembelliklerde oluşur.Kendini asla genişletip o maksimum gücünü dahada yukarı çıkaramazsın.Silik bir şahsiyetle yaşarsın ve bu seni üç günlük yaşamında mutluda etmez.Ha IQ gücün az olabilir,Kas gücün zayıftır şu yada bu ama az olsunda senin olsun o zaman mutlu olursun.Ve O azı çokda yapabilirsin-O zaman şirk balgibide Sende yada Bendeki Özgüvensizliğin ta kendisidir!Bu birazda bu gün Devlet Bahçelinin haline benziyor .Toplumsal müşriklik!Dolaş bakalım Devlet Bey RTE nin sırtında:)) 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Keza Dinsel yasamda Manasını anlayamadıgımız veya manasız düsünsel mefhumların yasamımızda temel alınıp Bilincimiz bir kenara itilerek yasandıgı  putperest bir hayattır-  Bu  putlar aynı zamanda bilince ortak olmalarından dolayıda Sirkinde ta kendisidirler-Bunun sonucunda Filimlerde gördügümüz ruhsuz yada Bilinçsiz zombileri sadece hayallerde aramayalım-Din Bezirganlarının yönettigi korkunc zombi toplumları ortadadırlar-

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...