Jump to content

Mustafa Kemal okul kitaplarindan cikarildi.


Recommended Posts

Mustafa Kemali tarihe atmanin adimlarindan biri daha atildi. Mustafa Kemal bundan sonra okul kitaplarindan cok büyük oranda cikartildi.

 

page_34erdogan-neden-ataturk-demekten-ka

MEB, eğitimde sadeleşme amacıyla 2 yıldır üzerinde çalıştığı ilkokul, ortaokul ve lise taslak müfredatını açıkladı. Taslak müfredat eğitim kamuoyunun görüşünün alınmasının ardından tamamlanacak ve 2017-2018 öğretim yılında uygulanmaya başlanacak.

Hazırlanan taslak metinler, geçmiş yıllarda hazırlanan müfredatlara göre ciddi ölçüde kısaltıldı. Bu kapsamda 1. sınıflara yönelik Hayat Bilgisi dersinin eski eğitim programında, “Atatürk’ün vatan ve millet sevgisi, yurdun Atatürk’ün önderliğinde düşmanlardan kurtarıldığı, Atatürk resmi, Türk bayrağı, İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe’nin sınıfta bulunma nedenleri ile çocukların Atatürk’ün hayatını öğrenmeye istekli olmalarının sağlanarak, Türk milletinin Atatürk’ün önderliğinde kavuştuğu hak ve hürriyetleri fark edebilmesinin çocuklara aşılanması” hedeflenirken, yeni müfredatta bu konular yer almadı.

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/turkiye-ataturk-icin-ayaga-kalkti-155312h.htm

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 weeks later...

Çoğu üniversitede,  Atatürk İlke ve İnkilapları 1 ve 2 dersleri hala okutuluyor. 

Ayrıca benim çocuk ilkokula gidiyor. Atatürk rozeti takıyor(öğrencilerin çoğu). Dersleri sürekli olarak Atatürk ile ilgili. 

Atatürk şiirlerini okuyorlar. Bu bağlamda konuyla ilgili şunu söyliyeyim. 

Öncelikle, Akp bikere Atatürk'ü bu ülkeden silemez, teşebbüs bile edemez. Elbette silmek isteyebilirler, ama yemez !!! 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...