Jump to content

Ateistlerin ikilemi


Recommended Posts

1 hour ago, sokullu said:

. ..ayrıca maymun burun klimasının insana uymadığı ve bilgisayar ortamında eskiden yaşamış insana uygulanan maymun burunlarının evrimin tersine uymadığı görülmüş.

Hatta ve hatta burayı da yanlış çevirmiş ya da uydurmuşsun. O makalede böyle bir şey yok.

En ironik olanı ise makalenin tamamı aslen; insan burnunun şeklinin daha çok fonksiyonuna bağlı seçilime dayalı olarak değil, yüzdeki diğer ve asıl yapısal değişikliklere sekonder olarak bugünkü genel şeklini aldığı, boğaz/gırtlağın bir bölümünün uzamasına istinaden, içe çekilen havanın iklimlendirilmesi fonksiyonuna ayrıca katkısının bulunduğu ve burnumuzdaki tasarımsal sıkıntı ve eksikliğin bir kısmını kompanse ettiği argümanı üzerine kurulu...

Yani senin anlayacağın konuyu tamamı ile "kibarca" tersinden(!) anlamışsın.

Yazık. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama umarım utanmasını biliyorsundur.

tarihinde teflon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 88
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Ben demedim mi ateist foruma gelen Müslümlerin dengesi şaşar, aptallaşır, saçmalamaktan manyağa dönerler diye! Hepsinin sonu böyle oldu. Daha hiç bir tane akıllısını görmedim ben. Biraz kafa çalışsa üç kuruşluk saçma sapan uyduruk dogmasını ateistlerin önüne atıp kepaze olmaz.

Ne demişti neydi adını da unuttum yahu, şu antikapitalist Müslümlerin lideri. Zeki insanlar ateist olur demişti. Akıllı Müslümler bunu bilir. Ateistlerle dansetmeye kalkmazlar. Kurtlarla dans edilmez.

Hayır şimdi şu başlık başlık mı! Biraz kafası çalışan bir kişi şu başlığı açar mı! kirec nickli forum kullanıcısının ateist olmadığını mal olsa anlar, mal! Kendine güldürtmez mala bak diye. Daha da bir şey demeye gerek yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 24.01.2017 at 10:36, sokullu yazdı:

Ateistler varlığına inanmadıkları Yaratıcı hakkında nasıl yorum yapabilirler, madem Yaratıcı yok, burada bazı konular açıp , Yaratıcı öğrenebilir mi diye saçmalayanların kendilerine göre olmayan bir kavramın hakkında nasıl hüküm yürütebilirler.

Bahsettiğin kişi, ateist veya deist değil. kendi kafasına göre din yaratmış bir teist. veya garip bir müslüman, diyelim.

Ayrıca ateistlerin hemen hepsi uzun yıllar zihninde yaratıcı hayal etmiştir ve dolayısıyla bu hayali varlık hakkında yorum yapabilir.

 

Toplumda ahlak dışı bir şekilde dayatıldığına da dikkate alırsanız, tanrı hakkında haydi haydi konuşma hakkımız var.

Zaten burada tanrı hakkında yapılan eleştiriler, daha çok teistlerin varsaydığı ve dayattığı tanrı tanımlarına yönelik.

 

Sonuçta, din diye birşey olmasaydı, yaratıcı inancı gayet saygıdeğer ve masum bir düşünce olurdu.

Bu yüzden yaratıcıyı aşağılayan, bizzat dinlerin kendisidir.

 

 

tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On 24.01.2017 at 12:32, Türk Ateist yazdı:

Bu arada deistler yaratıcıya inanırlar. Dinlere inanmazlar sadece. 

"Dinlere inanmama" konusunda "sadece" ifadesi toplumun gerçeklerine uygun değil.

"yaratıcıya inanma" konusu için "sadece" demek, daha doğru olur. çünkü deistin yaratıcısı gerçekte müslüman için, bir ortak payda değildir.

islamcılar at gözlüğüyle baktığı için, her yaratıcı düşüncesini Allah zannediyorlar. 

Hatta deist, yaratıcı / tanrı ayrımını yapabildiğinde, ateistden eksiği kalmaz.

 

"Bakın deistler inanıyor, siz niye inanmıyorsunuz" gibilerden ateistlere baskı kurmaya çalışan dinciler var. o yüzden belirtme gereği duydum.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 26.01.2017 at 01:34, teflon said:

Ha bu arada, köpeklerin fenotipindeki bu çeşitlilik; yani aslen arka planda genotiplerindeki bu çeşitilik nasıl ortaya çıktı bi desene hele? Melezleme üretim falan seni kurtarmaz. Bunlar için o çeşitliliğin en başta orada olması lazım. Bi danuaya bak, bi kanişe, bir de pinçırlara..

Yoksa en tepede 1 milyon kromozomlu bir mega-köpek falan mı varmış?

hatta evrime bu kadar hakim olduğun üzere, sana daha önce teist yaratılışçıların görünce toz olduğu sorulardan ikisini sorayım. Engin bilginle bizi aydınlatacağın için çok ümitli ve pek sevinçliyim.

Sorular şunlar:

1-) Adem bir Havva bir eder iki kişi. Bu iki kişinin her bir genetik lokusu belirleyen maksimum 4 alleli vardır. yani Adem ve Havvanın birlikte TÜM POTANSİYELİ 4 ALLEL. Size göre tüm Mutasyonlar zaralıdır, ve dolayısıyla genetik bilgi artmaz. Basit soru bugün insanların 400 den fazla farklı alleli olduğu biliniyor. Yani bariz bir genetik bilgi artışı gözlenmiş Adem ve Havva'dan beri. Bunun anlamı 40.000 nin üzerinde yaralı mutasyon olmuş demektir. Yani adem ve Havva da olmayan genetik bilgi nereden gelmiştir? Nasıl oluyor da adem ve Havva nın allellerinin yaklaşık 100 katı allel içeren gen havuzu oluştu? Bunu bir açıklayın. E hani genetik bilgi artışı olmuyor ya, hani insanlar hep yaratıldığı gibiydi. Sizin adem, havva hikayesine göre bile 40.000 nin üzerinde mutasyonla bugünün insanları oluşmuş görülüyor. 4 allelden 400 ün üstü allele ve 40.000 den fazla mutasyona diyor hesap. Sizin kutsal hikayeniz bile evrim demek zorunda, hemi de eşşek gibi.

2-) Bildiğiniz gibi insanlarda 2x23 kromozom vardır, bunların 22 tanesini otozomal 1 tanesini cinsiyet kromozomları olarak ayırırız. Erkek kadın arasındaki fark da buradan kaynaklanır. Normal şartlarda erkek XY kromozom çiftini taşır, kadın XX kromozom çiftini taşır. Erkeğin bu Y kromozomu sadece babasından gelir. Babasına da onun babasından. Y kromozomu ile X kromozomu arasında krossing over de olmadığına göre bu mekanizma burada kullanılamaz. E dine göre bu silsileyi takip ettiğinde ulaşacağın son nokta adem olacağına göre her erkeğin, eğer mutasyon diye bir mekanizma tariflemez ve kabul etmezsen, bu durumda Y kromozomu aynı olmalıdır. Hele ki mutasyon vardır ama sadece zararlı sonuçlara yol açar diyen bir zihniyetin varsa yine çıkmaza girersin.

Yani ne yaparsan yap evrim teorisini kullanmadan bu çıkmazdan kurtulamazsın. İstersen adem aslında bir topluluktur de, o zaman maximum o topluluğun erkek birey sayısı kadar farklılık olması lazımdır, ki bu da şu an bulunan tüm farklılıklar kadar bireyin başlangıçta da olmasını gerektirir, ki bunun böyle olmadığı da ortadadır. Ne yaparsan yap çıkmaz yol. Farklı bir çözümü olan varsa beri gelsin, mekanizmasını anlatsın.

 

Şimdiden çok teşekkürler. Bunlara engin cevaplarını verdikten sonra diğerlerine geçeriz.

 

On 25.01.2017 at 00:45, sokullu said:

...............

Evet sokullu efendi, sorulara cevaplarını bekliyoruz. Bilim ve evrim hakkında hala umarsızca atıp tutmaya devam ettiğine göre, bu soruların da yine halen muhatabısın demektir.

Bak sana bu sorunun eşdeğerini bir benzetme ile vereyim:

Sen dünyanın düz olduğunu iddia eden bir aklıevvelsin. Argümanın da "eğer dünya yuvarlaksa, neden kenarlarından düşmüyoruz.." şeklindeki ve benzeri, ana okulu düzeyi akıl yürütmelere dayalı

Ben sana diyorum ki; eğer dünya düzse, bir noktadan yürümeye başlayıp hiç durmadan devam ettiğimizde nasıl oluyor da başladığımız yere geliyoruz?

İşte sen buna cevap veremiyorsun.

Olabilir..cahil olmak suç değil..

Ama sen utanmasını da bilmiyorsun.. Sorun burada.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Olmayan bir şey hakkında yorum yapılabilir. Bakınız batman yok ama üstüne siyah çok yakışıyor. 

Kısaca konunun temeli hatalı bir önerme. Daha uzun düşünme süresi, daha az konu. 

tarihinde NotImportant tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Koko videosu için çok teşekkür ederim. Koko hakkında çok şey okudum. Onunla yapılan deneylerin, yaşamının ayrıntılarını biliyorum. Ama kendisini hiç görmemiştim. Koko çok değerli bir gorildir. İnsanlığa çok yararlı bilgiler sunmuştur. Bütün hayatı bir deney olarak geçti. Çok değerli bilgiler elde edildi. İşaret dilini mükemmel öğrendi. Çok iyi iletişim kuruyor.

Onu görmek, hakkında çok şey okuduğum bu gorili görmek, izlemek beni duygulandırdı. Koko insanların yüzde doksandokuzundan çok çok iyi bir hayvandır. Duygusal, zeki, kibar ve şakacıdır. Ondan forumda da çok bahsettim, sohbetlerimde de öykülerini anlatmayı çok severim. Nasıl duygulandım anlatamam. Çok teşekkür ediyorum. Hiç aklıma gelip videosu var mı diye arattırmamıştım.  

Koko San Francisco'da yaşıyor ve 46 yaşında. Nice mutlu yıllara sevgili Koko... İnsanlar sana bakıp biraz daha insan olabilseler dünya değişirdi... Sen bir tanesin, sana sonsuz sevgiler değerli Koko...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...