Jump to content

Recommended Posts

Yavuz Bingöl;
"Sevgili dostum Egemen Bağış, aldım çağrını. Birlik beraberliğimizi korursak, barış ve kardeşlik içinde olursak farklılıklarımıza ve düşüncelerimize saygı gösterirsek. böyle bir Türkiye için ben de varım" dedi.

Yavuz Bingöl'ün evet kampanyasına katılmasına şaşırmadım, Yavuz Bingöl ile bakaracı Egemen Bağış'ın dost seviyesinde arkadaş olmalarına şaşırdım.  

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hayır diyeceğini iddia eden akpartili sütçü vatandaş "Biz açıkta süt satıyoruz, açık sütcüyüz biz. Az çok geçinmeye çalışırken açıktan süt satmamızı engellediniz. Artık almış olduğunuz 30-40 bin liralık maaşınızdan bize de bir miktar sadaka, -köprü altlarında dileneceğiz çünkü- geçerken bize de 1-2 lira bir sadaka atarsınız artık. Referandum oyuna Ak Partili olarak 'hayır' diyorum ve tüm bakanlarımı milletvekillerimi kınıyorum" dedi. 

 Ardından, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, çiğ sütün doğrudan arzına ilişkin "Çiğ süt satışının yasaklanması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil" dedi. 

Akp bir oy yitirmemek için 3 saat içerisinde hemen açıklama yapması bana vaybe dedirtti. 

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hayır diyecek olan Sera Kadıgil.
Evet diyecek olan Akp'li ümmet - TRT Haber video.

Çağlayan Adliyesinde gözaltına alınan Chp'li Sera Kadıgil'in Twitter'dan paylaştığı

"Neden hayır diyorum" adlı video 10bin retweet aldı. 

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

15 senedir akp internet dünyasında hiç yol kat edememiş. İnternette hep azınlık olmaları, akp tabanındaki insanların 15 yıldır evlerine hiç internet almadıkları anlamına geliyor. Bunların kendi arabaları da yok. Dolmuşlarda, metrolarda tıkışarak yolculuk etmeye alışıklar ve akp tabanının %45'i asgari ücretle çalışıyor. Aza kanaat getiren bu insanlar, dünya lideri erdoğan sloganını duyduklarında, paldır küldür sözlerle desteklemeye çalışmaları tamamen refleks aslında, akıllarından geçirerek, beyinsel aktivite sonucu düşünülmüş sözler söyleyememeleri, hüüloooğ gibi sesler çıkarmaları bu yüzden.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kabe'de kuran'a el basıp akp'ye evet oy'u atacaklarına yemin eden, amin diyen hacılar işe karışmasalardı "hayır" cephesinde %35'lik umut kırıntısı vardı . Ama işin içine hacılar girdi, hocalar girdi, mukaddes amin girdi, hemde allah'ın evi beytullah'da girmeyen kalmadı. Saadet partisinin, büyük birlik partisinin kararsız oyları evet'e döndü. Referandum tarihine kadar daha kaç kişi evet'e dönecek... Hayır'lar %25'e düşecek. Hacıların gazabı boğacak bizi. Düne kadar mesafe kapanır diye umuyordum ben ama "kafirlere karşı, evet diyoruz allahım" dan sonra görünen o ki tam tersi olacak, evet'ler çoğalacak.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Zaten demokrasiyle yönetilmiyoruz, benim için değişen birşey olmayacak. Ekonomik sıkıntıların akp'yi düşüreceğini sanmıyorum. 40 yaş üstü insanlar koalisyon hükümetlerini hatırlayanlar, koalisyon kavgalarından bıkmışlar, mecburiyetten akp'ye katlanıyorlar ve katlanmaya devam edecekler gibi görünüyor. Akp'nin, ataları Türk asıllı olmayan Osmanlı hayranı devşirme torunları %20'nin üzerinde. Ataları Türk kökenli milli görüş de %20 eder. Yani akp'de %40 çantada keklik. Gerisi sürpriz sonuçlanır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İnsanların karakterlerinden de belli kimin evet, kimin hayır diyeceği.
Herkes audi'ye biniyor, ben passat'a mı bineyim diyen Düzce belediye başkanı Mehmet Keleş evet diyorken,
Düzce'nin yaklaşık 800 km. uzağında Tunceli'de,
Tarlada fasulye, nohut, mercimek yetiştirip satarak öğrencilere burs parası veren Ovacık ilçesi komünist belediye başkanı Mehmet Maçoğlubaşkan hayır diyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

  RTE konuşmasında, geçmişteki sağlık sistemini eleştirerek mitinge katılan vatandaşlara "O sisteme evet mi hayır mı" diye sordu. Bunun üzerine kalabalık hem “evet” hem de “hayır” diye bağırdı. Sonra tekrar;

Erdoğan: O sağlık düzenine evet mi, hayır mı?
Kalabalık sürünün "Hayır" demesini beklerken "Evet" diye ses çıkınca,
Erdoğan: Karıştırıyorsunuz...

Şaka gibi ama şaka değil. Tam zaytung.

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

 

Meşazını aldım evet diyorum videosu... Konyalılar bunu da yaptı. Video'daki herkes mesaj diyeceğine meşaz dedi. 
Rize ve Konya evet oy'u %80 ile yüzdesi en yoğun akp'li kentler olacaklar.
90 yıldır kullandığımız alfabe ile mesaj nasıl yazılır, nasıl okunur onu bilmiyorlar ama oy kullanma hakları var.  

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Son TC Başbakanı Binali Yıldırım mantık yürüterek; "Bölücüler Hayır diyor. Siz de Hayır diyorsunuz. Hani nerede aranızdaki fark" demiş.

Bu mantık geçerli kabul edilirse, islamcı teröristler allahu ekber diyor, siz de allahu ekber diyorsunuz, hani nerede aranızdaki fark?
Bu mantık geçerli kabul edilirse, fetöcü Emre Uslu da evet diyor. Siz de evet diyorsunuz, hani nerede aranızdaki fark?

Hdp hayır diyor, Chp de hayır diyor; demek ki chp ve hatta bütün hayır diyenler bölücüdür. Bu mantığa göre ışid militanları allahuekber diyor, 15 temmuz şehitleri de allahuekber diyordu, demek ki 15 temmuz şehitleri ışid militanıydı. En baştaki bölücüler hayır diyor, sen de hayır diyorsun, demek ki sen de bölücüsün mantığının varacağı yer burasıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu anayasa bana geçicek gibi geliyor. Tayyip biraz daha gider böyle. Şuan da ne kadar Abd batı karşıtı gibi gözükseler de almadıkları destek yok. Tayyip her abdye gidişinde lobilere milyarlarca dolar akıtıyor. Zaten kim neden böyle bir süreçte bu adamı devirsin ki? Adam bu ülkenin zararına olan her şeyi yapıyor. Bide bu adama mehdi felan diyenler var ya gülermisin ağlarmısın. Adam bu ülkeyi felakete götürüyor kimse farkında değil. Ama bu müstehak bize. Bu ders olucak bize ders. Bir adamın peşinden gitmenin nasıl büyük bir hata olduğunu anlamış olucaz. Ha anlayınca iş işten geçmiş mi olur ne olur ne biter bilmem. Ama bu millete iyi bi tokat vurucaklar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Akp'nin ilahi destekçileri var. Göklerden gelen bir karar var, o karar yürüsün diye destekleniyor Erdoğan. Hatta gazetesini de çıkardılar, karar gazetesi. Ama gel-gör ki akp tutuşmuş havasında, bir panik, bir telaş havasında... Akla şunu getiriyor; acaba ilahi destek ters taraftan mı ittiriyor?

Link to post
Sitelerde Paylaş

 Bahçeli; çılgına dönüp kudursalar da tercihim erdoğandır, evet diyeceğiz.

 Disk-ar araştırması sonucu: Başkanlık işçiye zararlı.
1. Başkanlıkta sendikal haklar daha çok ihlal ediliyor.
2. Sendikalaşma oranları daha düşük.
3. Başkanlıkta işçiler daha çok çalışıyor.
4. İş cinayetleri oranları daha yüksek.
5. İnsani gelişmişlik düzeyi daha düşük.
6. Başkanlık rejimi daha eşitsiz
7. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği iki kat fazla.  

Link to post
Sitelerde Paylaş

.... Anayasada asagidaki degisikliklerin yapilmasini zaruri görüyoruz... Reisicumhur`un tek dereceli olarak (halk tarafindan secilmesi) ve icrai organ düzenini Baskanlik (Presidentielle) sistemine göre tazminini... Cumhuriyet Senatosunun kaldirilmasi... Meclise... asiri solcularin... girmesine mani, daha kat`i hükümler getirilmesi...
... Vatanin bekasi... lüzumu halinde malini ve canini feda edecek vatandaslarin mevcudiyetine baglidir... Askere milli tarih, hamasi kültür asilanmasi... icin askeri egitimin daha genis imkanlara kavusturulmasinda fayda görüyoruz.... Partimiz sosyalist ve komünist felsefesinin karsisindadir.
... “aile planlamasi, nüfus siyaseti, dogum kontrolü, gebeligi önleme” adlari altinda yürütülen milli gelismemizi engelleme haraketinin siddetle karsindayiz.... Beynelmilel mukavelelere, samimi olarak riayet eden milletimizin bu seviyeli tutumunu devam ettirecegiz... tarihi ve kültürel yakinligimiz olan devletlerle daha yakin münasebetler kuracagiz... Dis Türklerin halklarinin müdafaasi icin gereken tesebbüslerde bulunacagiz.

 

1970de Necmettin Erbakan ve arkadaslarinca kurulan Milli Nizam Partisi`nin programindan alintilar. 


 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

- genel yorumlar referandumdan "Hayır" çıkması durumunda bile AKP ve Tayyip Erdoğan'ın cumhuriyeti yıkma çabalarının bitmeyeceği yönündedir.

Türkiye'Nin genel durumu, 2012 döneminden beri normal değildir. Bunun ekonomiye yansımaması da mümkün değildir.

Benim kaynaklarımda bu AKP'nin gitmesinden başka çare olmadığından sıkça söz ediliyor. Ama bu nasıl olacak. Onu bilmiyoruz

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...