Jump to content

Müslümanlardaki Çelişki


Recommended Posts

1 hour ago, NotImportant said:

İlginçtir ki bir müslüman tanrı ile konuşunca buna dua deniyor, ama tanrı bu kişi ile konuştuğunda buna şizofreni deniyor.  Günümüzde bilmem kaç tane örneğine rastlayabilirsiniz.

Günümüzde görünmez varlıklarla konuştuğunu iddia eden her insana şüpheyle yaklaşılır,psikiyatrik muayene olması tavsiye edilir,ki bunların hepsinde psikiyatrik patolojiler olduğu kesin olarak bulunmuştur.Hiçbir aklı başında insan böyle bir şey iddia etmez.

Peki bu kural 1400 sene öncesinde geçerli değilmiydi?Kişiden kişiye göre tıp değişiyormu?ya da bu şizofreni yeni çıkan bir hastalık mı?Hiç biri değil.

Bütün peygamberleri  şizofren olarak kabul etmemiz gerekir.Bu kesin ve nettir.

Dua etmek de şizofrenin daha masum bir alt türü bence,Gerçekleşmeyeceğini bilselerde insanlar dua etmeye devam ediyorlar..Şizofreniden farkı,gerçeklikle bağların tam kopmamış olması..

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Zaten şizofrenler gerçekle bağlarını tamamen koparmazlar. Hayal dünyalarındaki olmayan varlıkları, çevrelerindeki gerçek dünyaya eklemlerler. Tipik örnek olarak Beatiful Mind filmindeki John Nash'i örnek veririz. Adam Nobel ödülü aldı yani, ders veriyordu. Bunlar gerçek. Ama evde gerçekte yalnız kalıyordu, ev arkadaşı ve küçük kız hayali.

Dindarları kurtaran bir konu var: Şizofren tanısı için halisünasyon (görsel veya işitsel) şart. Tek taraflı hayali bir varlığa seslenmekle şizofren tanısı konulmuyor. Cevap aldığını, hele görüştüğünü söylüyorsa şizofrendir. Ama şimdi işin gerçeği, bir duruma kapıyı açmak, temel oluşturmak diye bir durum var. Dini inançları abartmak kesin bir risk faktörü.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslüman ülkelerdeki şizofrenlerin büyük çoğunluğu cinlerle görüştüğünü sanır. Allahla görüştüğünü, melekle görüştüğünü sanmaya cesaret edemezler. Paranoid aşamaya geçmedikçe tehlikeli pek olmazlar. Paranoya başlarsa tehlikelidir. O zaman allahtan emir geldiğini, filanca kafirin öldürülmesi ile görevlendirildiğini düşünebilir.

Şizofrenide genetik yatkınlık ile birlikte, din telkinlerinin çok büyük rolü vardır. Dinsiz şizofren olmaz mı, olur. Genelde uçan daire sanrıları görürler. Nadiren paranoya aşamasına geçer, onda da pek kimseyi öldürmez, kendilerini öldürürler. 

Dindarlıktan beslenen şizofreni çok iyi beslendiği için :) büyük olasılıkla çok azıtır. Ilişkide besmeleyi unuttuğum için işe şeytan karışmış, bu çocuk şeytanın çocuğu deyip çocuğunu öldüren paranoyaklar görülür. Bu emri genellikle allahın gönderdiği bir melek sanrısından alırlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...