Jump to content

Recommended Posts

Der Spiegel özel sayısında kısa ve öz bir makale var. Tüm bu "cemaat" ve "Hizmet" konusu ile ilgili ilginç tartışmalar var.

- Gülen kendini islami bir filozof olarak tanıtıyor, Okullarda bir takım güler yüzlü etkinlikler düzenleniyor. dışarıya hep "dinler arası dayanışma" mesajları veriliyor, hatta Gülen okullarında çalışanların (yurt dışındaki) Gülenden haberi bile olmuyor. Özellikle ABD'de gayet seküler ve bilimsel eğitim verilen (ve iddialı9 okullar bulunuyor.

- Yine de bu güzel görüntünün altında olumsuzluklar var. Türkiye'de özellikle fakir çocuklara yaklaşıp bedava yurt / okul / harçlık filan veriyorlar. Ama bu yurtlarda filan kalmak da öyle ücretsiz değil. manastır düzeni var. belli saate kalkarsın, belli saate ibadet edersin, diğer saatlerde çalışırsın. Orada kalmayı seçersen yavaş yavaş içine işlerler ve onlardan biri olursun. Çıkmaya karar verirsen, evine / köyüne geri dönersin, okuyamazsın, Amerika'dan Standford Üniversitesinden diploman olmaz, gider asgari ücretle çalışırsın, olayı da unutursun.

- Bu açıdan Katolik bir örgüt olan "Opus Dei"'ye benzetiliyor. Okul bitene kadar elemanlar zaten söz konusu ideolojiyi iyice benimsemiş oluyorlar. Sonra Tayyibin anlattığı şey oluyor. Gülenci gazeteci, doktor, hukukçu, belki askerler ortalıkta cirit atıyorlar.

- Zaman gibi gazeteler de bunlara ait. Kendi "Papa"ları için çalışıp, didinip duruyorlar.

- Cemaaten çıkma kararı alanlar içeride ne olduğu konusunda çoğu zaman konuşmak istemiyorlar.

- Bunların yurt dışın bir de "İslamı anlattıkları" bir takım "ışık evleri" filan var. İslamiyetin yeniden ön plana çıktığı, böyle mucizevi bir bilimsel islam dönemine inanıyorlar. (Din eğitimi dışında özellikle ekonomi ve bilimsel konuların da incelenmesi gerektiğini düşünüyorlar)

- Feto'nun Kürtler konusunda çok olumsuz söylevleri var. Kürtlerin bağımsızlık talebi konusunda "Teslim olanı bile öldürün" gibi ifadeleri var (ne kadar da hoşgörülü ve sevgi dolu bir mesaj)

- Feto yurtlarına Jean Paul Satre, Darwin vs gibi "dinsiz" adamların kitapları sokulamaz, kız sokulamaz, alkol sokulamaz (sigara muhtemelen sokulamaz). Belirli müzikler / kasetler dinlenemez (ben olsaydım S.mıştım). Dayanamayan evine döner, burs filan alamaz, gider hademelik yapar.

- Almanya'daki Türkler arasında da bir sürü okulları, ışık evleri filan var. Ve dergi ile konuşanlar "tarikat lideri değildir, Feto İslamiyetin Gandhi'sidir" filan diyorlar.

 

Makalede başka veriler de var. Beni en çok kızdıran, fakir çocukları toplama, kendi istediği gibi (askeri bir düzende) eğitme şekillendirme, bir yerlere yerleştirme, ve kullanma zihniyeti.

En çok kızdıran baskı dolu eğitim anlayışı. "onu okuma, bunu dinleme, şunu yapma, şu saate çıkabilirsin, şu saate ibadet edeceksin, Abilerine itaat edeceksin" sonra büyüyünce, Tıpkı İŞİD'ciler gibi formatlanmış oluyor. Batılı/modern görünümlü bir dinci/gerici oluyor. Bir de tabi "modern Müslüman/ülkücü zihniyeti filan var."

 

- Tayyibi destekliyorum anlamında değil. Ama Atatürk ve arkadaşları bu meseleleri bize zamanında açıklayıp gerekeni yapmadılar mı?

- Öyleyse biz Amerika mıyız? böyle tipler hangi dönemde, nasıl okul kurdular da fakir çocukları adeta evlat edinip bu şekilde "imamın ordusu" kitabındaki gibi, örgütlemeye başladılar.

- Çok güzel olan şey. 80 ihtilalında filan sol görüşlü kişilerin evlerini basıp öldürmeyi biliyorlardı. Böyle adamlar konusunda da "amaan ne olacak, çocuklara din öğretiyorlar, ne güzel" filan diyorlar.

 

Seçimlerde, zarfın içine 3/1'i resmi koyup sandığa sallayacağım.  

Link to post
Sitelerde Paylaş
Soğuk savaşda sscb ve abd eksenli zamanlarda. Şirketlerin temel korkusu hangi ülkenin süper güç olabileceği idi. Süper abd nin devamlılığı idi. Halen de öyle.
Türkiye önlenemez avantajlara sahip,
Nakliye coğrafyasının merkezi
Avrupaya göre genç
Arap ülkelerinin avrupayı örnek almalarına engel daha yakın model
Rus ve türki cumhuriyetlerine siyasal ve ekonomik olarak entegre olmaya müsait
Bilimsel anlamda 2. Dünya savaşında beyin göçü almış ve rakip üniversiteler kurabilmiş özellikle teknik olanlar ve sanat fakülteleri
Çok kez siyasi ve savaş anlamda sınanmış ateş çemberni defalarca yaşamış bir halkı var.
 
İşte temel olarak bize bakış açısı bu. Tabi süper güç olmaya isteksiz olsakda doğal yollar bizi buna itiyor.
 
Abd ab ve rusya, bu durumu kontrol altında tutmak zorunda. Veya avantaja çevirmek zorunda. Misal en çok nefret ettiğimiz ermenistan kıbrıs kürt devleti gibi konularda kaybeden olsak dahi medela pyd bir devlet kursun yine türkiyeye entegre olmak ve ticaret yapmak zorunda hatta lider örnek kabul etmek zorunda. Yani hep kazan kazan gidiyor Türkiye.
 
Tabi bunun nedeni Atatürk ilke ve inklaplarının açtığı yol.
 
İşte cemaat, dervişler, işid, kürtçüler, avrupa birliği bir çok uzatma oyalama... Sebep bu.
 
 
 
 
 
 
Link to post
Sitelerde Paylaş

Fethullah Gülen, ABD'nin şeyhülislamıdır.

İslam'ı ABD ve genel olarak batı çıkar ve menfaatleri doğrultusunda kullandırmak için çalışır. Batılı yayınlarda bu herifin sürekli övülüp yağlanmasının sebebi budur. Bu cahil cühela ruh hastası herif, çok büyük bir gücü ABD emperyalizmi için devşirmiş ve onların hizmetine sunmuştur. Hizmet dedikleri şey budur.

Bu söylediklerimi aklı başında olan bütün İslamcılar bilir. Hatta bu yazdıklarımı okuyacak olurlarsa, afferin lan kefere falan diyebilirler. Oysa o karaktersiz yaratıklar, yıllar boyunca Fethullahçılar ile koyun koyuna durmayı, Fethullahın kendilerine yol açmasını sineye çektiler. O yılan onları sokmadıkça Fethullahı sevip okşadılar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Fetullah gülen kemalizm'in çocuğudur demişti zamanın birinde bir akil adam!
Fetö, türkiye gündemini takip eden amerikalılara adeta dejavu yaşatıyor.
RTE'nin doğan medyayı beştepe sarayına sokmaması gibi,
Donald Trump da cnn ve new york times, ingiliz daily mail vb. medya organlarını beyaz sarayına sokmama kararı aldı.
Yakında bunlara kayyum atarsa nereden kopya çektiğini anlamış olacak amerika halkı.
İhtiyar mihtiyar ama o haldeki Fetullah gülen, abd'nin ve türkiye'nin gulyabanisi oldu, azrail'i de olacak bu gidişle.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 19.02.2017 at 12:20, leonardo18 yazdı:

Beni en çok kızdıran, fakir çocukları toplama, kendi istediği gibi (askeri bir düzende) eğitme şekillendirme, bir yerlere yerleştirme, ve kullanma zihniyeti.

Çok yakın bir arkadaşım bundan 10-12 yıl kadar önce, Fethullah Gülen'in bu öğrenci yurtları ve ışık evleri devlet tarafından iyice desteklenir hale gelir ve bunar fakir çocukları hemen kapar hale gelince bir işe yaramak adına düşünür taşınır ve kendi imkanlarıyla birkaç ev tutup içini döşer. Öğrenci evi. Bunu yaptığı aşamayı bilirim, biz birçok arkadaşı da destek olduk ve sonra ben de işe iyice gömüldüm.

Zengin tanıdıkları, Atatürkçü olduğunu bildiğimiz şirketleri vb arıyor ve sponsor olmalarını istiyorduk. Eski olmayan halısını, buz dolabını, bulaşık makinesini vb işe yarar eşyasını değiştiren eş dosttan, konu komşudan o eşyaları alıp yeni evler tuttuk. Kısa zamanda 10 tane evimiz oldu, hepsini dayayıp döşedik ve her birine aşçı koyduk ki çocuklar yemekle uğraşmasın, derslerini çalışsın. Mutfak masrafları da bize aitti ve günde bir öğün mutlaka et yemelerini sağladık. Evlerimizin adı Cumhuriyet Evleri.

Kız öğrenci peşindeydik çünkü erkek öğrenci her yerde yatar kalkar, her işi yapar, önce kızlara sahip çıkmak ve bu dincilerden kurtarmak lazım dedik. Başarılı ve gerçekten yoksul bir yığın kız öğrencimiz oldu, hepsi de okulunu başarıyla bitirdi, hala okuyanlar devam ediyor.

Fethullah'ın evlerine mecburiyetten sığınmış kızlar da ulaştı bize, ana hedefimiz zaten bunlardı. Gelmek istediler, izin alamadılar. Adamlar kızları bırakmıyor çünkü kapı dışarı edilmemek için sabah namazlarına kalkmış, dini eğitimleri nefret etseler de aksatmamış, erkek öğrencilerin hizmetçiliğini yapmayı kabul etmiş ve erkeklerden artan yemeklerle karınlarını doyurmaya razı gelmiş garibanlar bunlar. Sorunsuz ve işe yarar kızlar onlar için.

Kavgalar ettik, gittik evlerine ve resmen iki kadın kapı kırıp üç tane kızı kaçırdık. Eve girdik ve kızları bir odaya kilitlediler. İnanamadık ama hiç korkmadan yaptılar bunu. Biz iri kıyım kadınlar olmadığımız halde öfkemizden aldığımız güçle kırdık kapıyı, aldık kızları aldık çıktık ve onları kendi evlerimizde ağırladık. Ruhsal olarak da toparlanmaları zaman aldı, psikolojik destek de verdik. Hala devam eder bu iş, daha da büyüdü.

Bu kızların anlattığı şeyler korkunç. Burada yazsam muhtemelen abartıyor olduğum sanılacak, zaten dilim de varmaz anlatmaya. Baskı, zulüm, cinsel istismar vb ne ararsanız vardır bu evlerde, AKP de bu evlerin sayısını çoğaltmalarına en büyük desteği vermiştir. Model aldığımız Türkan Saylan, bizi tesadüfen öğrenen Muazzez Ilmiye Çığ gibi isimlerin bizi araması ve ziyaretimize gelmesi motivasyonumuzu artırdı o dönem.

Yani Fethullah Gülen korkunç bir tehlikedir okul ve yurt kurduğu her ülke için. ABD için değil tabii... ABD'nin öz çocuğudur Fethullah Gülen.

tarihinde Türk Ateist tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
10 saat önce, Türk Ateist yazdı:

Çok yakın bir arkadaşım bundan 10-12 yıl kadar önce, Fethullah Gülen'in bu öğrenci yurtları ve ışık evleri devlet tarafından iyice desteklenir hale gelir ve bunar fakir çocukları hemen kapar hale gelince bir işe yaramak adına düşünür taşınır ve kendi imkanlarıyla birkaç ev tutup içini döşer. Öğrenci evi. Bunu yaptığı aşamayı bilirim, biz birçok arkadaşı da destek olduk ve sonra ben de işe iyice gömüldüm.

Zengin tanıdıkları, Atatürkçü olduğunu bildiğimiz şirketleri vb arıyor ve sponsor olmalarını istiyorduk. Eski olmayan halısını, buz dolabını, bulaşık makinesini vb işe yarar eşyasını değiştiren eş dosttan, konu komşudan o eşyaları alıp yeni evler tuttuk. Kısa zamanda 10 tane evimiz oldu, hepsini dayayıp döşedik ve her birine aşçı koyduk ki çocuklar yemekle uğraşmasın, derslerini çalışsın. Mutfak masrafları da bize aitti ve günde bir öğün mutlaka et yemelerini sağladık. Evlerimizin adı Cumhuriyet Evleri.

Kız öğrenci peşindeydik çünkü erkek öğrenci her yerde yatar kalkar, her işi yapar, önce kızlara sahip çıkmak ve bu dincilerden kurtarmak lazım dedik. Başarılı ve gerçekten yoksul bir yığın kız öğrencimiz oldu, hepsi de okulunu başarıyla bitirdi, hala okuyanlar devam ediyor.

Fethullah'ın evlerine mecburiyetten sığınmış kızlar da ulaştı bize, ana hedefimiz zaten bunlardı. Gelmek istediler, izin alamadılar. Adamlar kızları bırakmıyor çünkü kapı dışarı edilmemek için sabah namazlarına kalkmış, dini eğitimleri nefret etseler de aksatmamış, erkek öğrencilerin hizmetçiliğini yapmayı kabul etmiş ve erkeklerden artan yemeklerle karınlarını doyurmaya razı gelmiş garibanlar bunlar. Sorunsuz ve işe yarar kızlar onlar için.

Kavgalar ettik, gittik evlerine ve resmen iki kadın kapı kırıp üç tane kızı kaçırdık. Eve girdik ve kızları bir odaya kilitlediler. İnanamadık ama hiç korkmadan yaptılar bunu. Biz iri kıyım kadınlar olmadığımız halde öfkemizden aldığımız güçle kırdık kapıyı, aldık kızları aldık çıktık ve onları kendi evlerimizde ağırladık. Ruhsal olarak da toparlanmaları zaman aldı, psikolojik destek de verdik. Hala devam eder bu iş, daha da büyüdü.

Bu kızların anlattığı şeyler korkunç. Burada yazsam muhtemelen abartıyor olduğum sanılacak, zaten dilim de varmaz anlatmaya. Baskı, zulüm, cinsel istismar vb ne ararsanız vardır bu evlerde, AKP de bu evlerin sayısını çoğaltmalarına en büyük desteği vermiştir. Model aldığımız Türkan Saylan, bizi tesadüfen öğrenen Muazzez Ilmiye Çığ gibi isimlerin bizi araması ve ziyaretimize gelmesi motivasyonumuzu artırdı o dönem.

Yani Fethullah Gülen korkunç bir tehlikedir okul ve yurt kurduğu her ülke için. ABD için değil tabii... ABD'nin öz çocuğudur Fethullah Gülen.

Polise neden soylemediniz? Kizlar istiyorsa evden cikamaz miydi polis yardimiyla?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Şimdi, Prenses Julie yazdı:

Polise neden soylemediniz? Kizlar istiyorsa evden cikamaz miydi polis yardimiyla?

Polise versek ne çıkacak? İmamın ordusu değil miydi polis? Güvenilir mi? 

Polis kızları verir, ertesi gün yine peşlerine düşerler. Bizse hiç kimseden korkmadığımızı göstermek de istedik ve o an öyle gelişti. Kızlar onlardan korkuyordu, haklılardı da. Fakir, anası babası çaresiz, üç kuruş ancak gönderebiliyor. Bu kızlar onlara muhtaç ve ortada kalmaktan korkuyorlar. Polislik olduklarında aileleriyle araları açılır, ana babaları korkar, bilmez.

Bir de o vakitler bunlar daha korkaktı. Bizim güvendiğimiz sağlam bir şeyler var sandı ve kapıyı kırmamıza da kızları çekip almamıza da izin verdiler diyorum ben. Yoksa bir sürü genç delikanlı, bizi iki dakikada döver atarlardı. Yapamadılar.  

Link to post
Sitelerde Paylaş
On ‎2‎/‎25‎/‎2017 at 12:11, Türk Ateist yazdı:

Çok yakın bir arkadaşım bundan 10-12 yıl kadar önce, Fethullah Gülen'in bu öğrenci yurtları ve ışık evleri devlet tarafından iyice desteklenir hale gelir ve bunar fakir çocukları hemen kapar hale gelince bir işe yaramak adına düşünür taşınır ve kendi imkanlarıyla birkaç ev tutup içini döşer. Öğrenci evi. Bunu yaptığı aşamayı bilirim, biz birçok arkadaşı da destek olduk ve sonra ben de işe iyice gömüldüm.

Zengin tanıdıkları, Atatürkçü olduğunu bildiğimiz şirketleri vb arıyor ve sponsor olmalarını istiyorduk. Eski olmayan halısını, buz dolabını, bulaşık makinesini vb işe yarar eşyasını değiştiren eş dosttan, konu komşudan o eşyaları alıp yeni evler tuttuk. Kısa zamanda 10 tane evimiz oldu, hepsini dayayıp döşedik ve her birine aşçı koyduk ki çocuklar yemekle uğraşmasın, derslerini çalışsın. Mutfak masrafları da bize aitti ve günde bir öğün mutlaka et yemelerini sağladık. Evlerimizin adı Cumhuriyet Evleri.

Kız öğrenci peşindeydik çünkü erkek öğrenci her yerde yatar kalkar, her işi yapar, önce kızlara sahip çıkmak ve bu dincilerden kurtarmak lazım dedik. Başarılı ve gerçekten yoksul bir yığın kız öğrencimiz oldu, hepsi de okulunu başarıyla bitirdi, hala okuyanlar devam ediyor.

Fethullah'ın evlerine mecburiyetten sığınmış kızlar da ulaştı bize, ana hedefimiz zaten bunlardı. Gelmek istediler, izin alamadılar. Adamlar kızları bırakmıyor çünkü kapı dışarı edilmemek için sabah namazlarına kalkmış, dini eğitimleri nefret etseler de aksatmamış, erkek öğrencilerin hizmetçiliğini yapmayı kabul etmiş ve erkeklerden artan yemeklerle karınlarını doyurmaya razı gelmiş garibanlar bunlar. Sorunsuz ve işe yarar kızlar onlar için.

Kavgalar ettik, gittik evlerine ve resmen iki kadın kapı kırıp üç tane kızı kaçırdık. Eve girdik ve kızları bir odaya kilitlediler. İnanamadık ama hiç korkmadan yaptılar bunu. Biz iri kıyım kadınlar olmadığımız halde öfkemizden aldığımız güçle kırdık kapıyı, aldık kızları aldık çıktık ve onları kendi evlerimizde ağırladık. Ruhsal olarak da toparlanmaları zaman aldı, psikolojik destek de verdik. Hala devam eder bu iş, daha da büyüdü.

Bu kızların anlattığı şeyler korkunç. Burada yazsam muhtemelen abartıyor olduğum sanılacak, zaten dilim de varmaz anlatmaya. Baskı, zulüm, cinsel istismar vb ne ararsanız vardır bu evlerde, AKP de bu evlerin sayısını çoğaltmalarına en büyük desteği vermiştir. Model aldığımız Türkan Saylan, bizi tesadüfen öğrenen Muazzez Ilmiye Çığ gibi isimlerin bizi araması ve ziyaretimize gelmesi motivasyonumuzu artırdı o dönem.

Yani Fethullah Gülen korkunç bir tehlikedir okul ve yurt kurduğu her ülke için. ABD için değil tabii... ABD'nin öz çocuğudur Fethullah Gülen.

Galiba geyik muhabeti yapılmış ya da birinden alıntı yapmış arkadaş.

- Cİnsel istismar filan yok / olmaz. Yemekleri var, yatakalrı da gayet temiz. Öyle kurtarılacak durumda da değiller. Sadece bu çocuklar  bu okullardan çıkarlarsa eğitim hayatlarına ve geleceklerine veda etmek asgari ücretle çalışmak, ailelerine dönmek durumunda kalıyorlar. Kalmayı seçerlerse de, o ortamdan geldikleri için, büyüyünce gayet dinci / fetullahçı insanlara dönüşüyorlar. Hıristiyanlıktaki "Opus Dei" cemaati gibi.

- Bu dezenformasyon olayına da çok kızıyorum. Özellikle buralarda, adam kendini akıllı sanıp insanlara yalan haber yaymayı normal buluyor. Yalancılık dinen günahtır. Onu da hatırlatayım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, leonardo18 yazdı:

Galiba geyik muhabeti yapılmış ya da birinden alıntı yapmış arkadaş.

- Cİnsel istismar filan yok / olmaz. Yemekleri var, yatakalrı da gayet temiz. Öyle kurtarılacak durumda da değiller. Sadece bu çocuklar  bu okullardan çıkarlarsa eğitim hayatlarına ve geleceklerine veda etmek asgari ücretle çalışmak, ailelerine dönmek durumunda kalıyorlar. Kalmayı seçerlerse de, o ortamdan geldikleri için, büyüyünce gayet dinci / fetullahçı insanlara dönüşüyorlar. Hıristiyanlıktaki "Opus Dei" cemaati gibi.

- Bu dezenformasyon olayına da çok kızıyorum. Özellikle buralarda, adam kendini akıllı sanıp insanlara yalan haber yaymayı normal buluyor. Yalancılık dinen günahtır. Onu da hatırlatayım.

Terbiyesizliğin lüzumu yok, tartarak konuş. Senin karşında acemi çocuk yok, ben de sağdan soldan duyduğumu okuduğumu okuyup yapıştıracak kadar deneyimsiz biri değilim.

Yalan söylemek dinen günahmış. Tükürürüm şimdi dinine de sana da. Ben senelerce uğraştım bu işle, bu yazdıklarımı da daha yazmadığım nicelerini de gördüm. Sen burada Fethullah cicidir, masum bir imamdır falan dediğinde karşı çıkıp "Bir halt bilmiyorsun, bari sus" deyip duruşum da boşuna değildir.

Sapık, adi, tastamam şiddet barındıran bir tarikattır bu. Bilmiyorsun, sus bari. 

Senin gibi aptallar Fethullah güzellemesi çekerken biz senelerce çocuk kurtardık ellerinden, kapı kapı dolaşıp para topladık ki çocukları doğru düzgün, özgürce okutalım. Hala da devam eder bu iş, hala 50'nin üzerinde kız öğrenci bizim bu evlerimizde barınır ve okur. Bu evlerin kuruluş amacı da tastamam budur zaten. Biz niye boş duralım, neden bir şeyler yapmayı düşünmeyelim, neden olmasın deyip bu işe kalkışan çok değerli bir arkadaşım sayesindedir hepsi. Yukarıda da söylediğim gibi Türkan Saylan model olmuştur, sonra da kalkıp gelmiştir falan.

Haddini bil. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 saat önce, leonardo18 yazdı:

Galiba geyik muhabeti yapılmış ya da birinden alıntı yapmış arkadaş.

- Cİnsel istismar filan yok / olmaz. Yemekleri var, yatakalrı da gayet temiz. Öyle kurtarılacak durumda da değiller. Sadece bu çocuklar  bu okullardan çıkarlarsa eğitim hayatlarına ve geleceklerine veda etmek asgari ücretle çalışmak, ailelerine dönmek durumunda kalıyorlar. Kalmayı seçerlerse de, o ortamdan geldikleri için, büyüyünce gayet dinci / fetullahçı insanlara dönüşüyorlar. Hıristiyanlıktaki "Opus Dei" cemaati gibi.

- Bu dezenformasyon olayına da çok kızıyorum. Özellikle buralarda, adam kendini akıllı sanıp insanlara yalan haber yaymayı normal buluyor. Yalancılık dinen günahtır. Onu da hatırlatayım.

Leonordo18... Senin Gülen konusunda takındığın tavırda çelişki var. Sen Gülen okullarını değerlendirirken onları bir yandan kötülüyor, öte yandan iyi göstermeye çalışıyorsun. Türk Ateist'in bu konuda yaptığı yorumları bu şekilde eleştirmen senin bu konuda açık fikirli değil, önyargılı olduğunu gösteriyor. Ortada bir dezenformasyon varsa, o sana ait. Çünkü sen Gülen cemaatını hem nalına hem de mıhına değerlendiriyorsun. Amacın yeterince açık değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, Türk Ateist yazdı:

Terbiyesizliğin lüzumu yok, tartarak konuş. Senin karşında acemi çocuk yok, ben de sağdan soldan duyduğumu okuduğumu okuyup yapıştıracak kadar deneyimsiz biri değilim.

Yalan söylemek dinen günahmış. Tükürürüm şimdi dinine de sana da. Ben senelerce uğraştım bu işle, bu yazdıklarımı da daha yazmadığım nicelerini de gördüm. Sen burada Fethullah cicidir, masum bir imamdır falan dediğinde karşı çıkıp "Bir halt bilmiyorsun, bari sus" deyip duruşum da boşuna değildir.

Sapık, adi, tastamam şiddet barındıran bir tarikattır bu. Bilmiyorsun, sus bari. 

Senin gibi aptallar Fethullah güzellemesi çekerken biz senelerce çocuk kurtardık ellerinden, kapı kapı dolaşıp para topladık ki çocukları doğru düzgün, özgürce okutalım. Hala da devam eder bu iş, hala 50'nin üzerinde kız öğrenci bizim bu evlerimizde barınır ve okur. Bu evlerin kuruluş amacı da tastamam budur zaten. Biz niye boş duralım, neden bir şeyler yapmayı düşünmeyelim, neden olmasın deyip bu işe kalkışan çok değerli bir arkadaşım sayesindedir hepsi. Yukarıda da söylediğim gibi Türkan Saylan model olmuştur, sonra da kalkıp gelmiştir falan.

Haddini bil. 

- Ekleme yapmana gerek de yok. Fakit ailelerin çocuklarını alıyor, istediği gibi biçimlendirip kendi "ideal Müslüman" modeline uyduruyor. Sonra da önemli yerlere getirip asker gibi yönetiyor. Ve bu çocuklar 18 yaşına geldiklerinde zaten onun inandığı şeylere gönülden inanır hale geliyorlar. Katı disiplin kuralları var. Uymayana da yol veriliyor. BU gruptan ayrılmış olan insanların anlattıkları var. Ayrıldığı anda üniversite eğimi olanağı kalkıyor.

- Cinsel istismar filan, düzgün bir kaynakta okumuşsan (ki okumamışındır) getir görelim. Yoksa dediğim gibi, zaten öyle aman aman kültürlü insan değilsin. Öyle olsan bile başkasının zihnini yönlendirme hakkına sahip değilsin. Benle konuşurken söylediğin şeyi kanıtlayabileceksen konuş. Çünkü gördüğün gibi soruyorum "Nereden buldun?" diye. (Türkçe bir şey / zibidi kaynak da olmasın). Ben ciddi basını takip söylüyorum söylediklerimi. Şimdi "tecavüz var" diyorsan kanıtla. Zaten kızıyorum. gençlerin bu şekilde formatlanmasına tamamen karşıyım. Bu benim için yeterince skandal.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 dakika önce, leonardo18 yazdı:

- Ekleme yapmana gerek de yok. Fakit ailelerin çocuklarını alıyor, istediği gibi biçimlendirip kendi "ideal Müslüman" modeline uyduruyor. Sonra da önemli yerlere getirip asker gibi yönetiyor. Ve bu çocuklar 18 yaşına geldiklerinde zaten onun inandığı şeylere gönülden inanır hale geliyorlar. Katı disiplin kuralları var. Uymayana da yol veriliyor. BU gruptan ayrılmış olan insanların anlattıkları var. Ayrıldığı anda üniversite eğimi olanağı kalkıyor.

- Cinsel istismar filan, düzgün bir kaynakta okumuşsan (ki okumamışındır) getir görelim. Yoksa dediğim gibi, zaten öyle aman aman kültürlü insan değilsin. Öyle olsan bile başkasının zihnini yönlendirme hakkına sahip değilsin. Benle konuşurken söylediğin şeyi kanıtlayabileceksen konuş. Çünkü gördüğün gibi soruyorum "Nereden buldun?" diye. (Türkçe bir şey / zibidi kaynak da olmasın). Ben ciddi basını takip söylüyorum söylediklerimi. Şimdi "tecavüz var" diyorsan kanıtla. Zaten kızıyorum. gençlerin bu şekilde formatlanmasına tamamen karşıyım. Bu benim için yeterince skandal.

 

Sen hasta mısın arkadaşım? Sana diyorum ki o yurtlardan bir dolu kız öğrenci aldık, çoğuna da psikolojik destek vermek zorunda kaldık. O evlerde iğrenç şeylere maruz kalıyorlar ve onların ne olduğunu senden başka herkes az çok biliyor.

Ne istiyorsun? Kızları mı sana getireyim tek tek? Kanıtlayacakmışım...

Sen daha düne kadar Fethullah Gülen ve cemaati hakkında pek bir şey bilmiyorum, tanımıyorum diyen adamsın, ben sana hiçbir şeyi kanıtlamak zorunda değilim. Haddini bileceksin, susacaksın, yabancı basında okuduğunu kendine saklayıp bana iftiracı demeyeceksin. Tecavüz demedim ayrıca, cinsel istismar dedim. Niye skandal oluyor acaba? Müslümanlığa uymayan bir şey midir bu? O evlerde neler döndüğü hakkındaki bilginiz zaten kısıtlı. Hep erkek öğrenciler konuşur farkındaysan. Nedenlerini otur da düşün. 

Ben yazdıklarımı bizzat kendim yaşadım, bir yerden alıntı yapmadım, yapsam zaten link verirdim. Okuduğunu anlayamayacak kadar sorunluysan yazmazsın burada.

Senin ben kültürüne tüküreyim, aman aman kültürlü değilmişim. Benim hiçbir zaman böyle iddiam olmadı ama sen tamamen boş beleş adamsın, onu da yeri gelmişken söyleyeyim. 

Git Fethullah güzellemeni başkalarına yap, başkalarına savun. Aylardır yapıyorsun zaten saçma salak. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
16 dakika önce, Türk Ateist yazdı:

Çünkü gördüğün gibi soruyorum "Nereden buldun?" diye. (Türkçe bir şey / zibidi kaynak da olmasın).

Lafa bak lafa. Türkçe bir şey olmasınmış...

Kimsin acaba sen? Türkçe bir kaynağı neye dayanarak kabul etmiyormuşsun diyeceğim biliyorum...

Daha bir iki gün önce "Ben okuduğum şey yabancı basında yer almadıkça inanmam" gibi bir laf ettin. Bahsi geçen, olayın döndüğü yer ve olayı yaşayanlar bizzat Türkler ama beyimiz yabancı basında görmedikçe inanmayacak...

Senin beynin sorunlu.

Kaynak bizzat benim. İster inanırsın ister inanmazsın, sana hiçbir şeyi kanıtlamak zorunda değilim. Terbiyesize bak... Fethullah'a pislik atmaya ihtiyacım varmış gibi yalan söylüyor, dezenformasyon yapıyormuşum. Neden yapacaksam acaba? İlk defa yazmışız sanki bunları. Sen yokken biz Fethullah'ın ciğerlerini konuştuk burada. Okusan onlara da inanmayacaksın demek.

Yaa, evet, biz ta 10 sene önce Fethullah'a pislik atabilmek için onca evi kurup çocuk okuttuk ve özellikle ona mecbur kalmış kızları hedef aldık ki dedikodu yapabilelim, gönlümüz şenlensin. Bunlar gün gelir Tayyip'le birbirine düşer, sonra Fethullah darbe yapmaya kalkışır, biz de dedikodumuzu yapıp keyfimize bakarız dedik...

Terbiyesiz.

tarihinde Türk Ateist tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
5 hours ago, leonardo18 said:

Galiba geyik muhabeti yapılmış ya da birinden alıntı yapmış arkadaş.

- Cİnsel istismar filan yok / olmaz. Yemekleri var, yatakalrı da gayet temiz. Öyle kurtarılacak durumda da değiller. Sadece bu çocuklar  bu okullardan çıkarlarsa eğitim hayatlarına ve geleceklerine veda etmek asgari ücretle çalışmak, ailelerine dönmek durumunda kalıyorlar. Kalmayı seçerlerse de, o ortamdan geldikleri için, büyüyünce gayet dinci / fetullahçı insanlara dönüşüyorlar. Hıristiyanlıktaki "Opus Dei" cemaati gibi.

- Bu dezenformasyon olayına da çok kızıyorum. Özellikle buralarda, adam kendini akıllı sanıp insanlara yalan haber yaymayı normal buluyor. Yalancılık dinen günahtır. Onu da hatırlatayım.

Yasadigin ulkeyi tanimiyor musun sen? Turkiye'de kadin heryerde istismara ugrayabilir. Bilhassa dinci gruplara ait boyle yurt, yatili okul gibi yerlerde baslarina gelmeyen kalmiyor. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 19.02.2017 at 11:20, leonardo18 said:

Der Spiegel özel sayısında kısa ve öz bir makale var. Tüm bu "cemaat" ve "Hizmet" konusu ile ilgili ilginç tartışmalar var.

- Gülen kendini islami bir filozof olarak tanıtıyor, Okullarda bir takım güler yüzlü etkinlikler düzenleniyor. dışarıya hep "dinler arası dayanışma" mesajları veriliyor, hatta Gülen okullarında çalışanların (yurt dışındaki) Gülenden haberi bile olmuyor. Özellikle ABD'de gayet seküler ve bilimsel eğitim verilen (ve iddialı9 okullar bulunuyor.

- Yine de bu güzel görüntünün altında olumsuzluklar var. Türkiye'de özellikle fakir çocuklara yaklaşıp bedava yurt / okul / harçlık filan veriyorlar. Ama bu yurtlarda filan kalmak da öyle ücretsiz değil. manastır düzeni var. belli saate kalkarsın, belli saate ibadet edersin, diğer saatlerde çalışırsın. Orada kalmayı seçersen yavaş yavaş içine işlerler ve onlardan biri olursun. Çıkmaya karar verirsen, evine / köyüne geri dönersin, okuyamazsın, Amerika'dan Standford Üniversitesinden diploman olmaz, gider asgari ücretle çalışırsın, olayı da unutursun.

- Bu açıdan Katolik bir örgüt olan "Opus Dei"'ye benzetiliyor. Okul bitene kadar elemanlar zaten söz konusu ideolojiyi iyice benimsemiş oluyorlar. Sonra Tayyibin anlattığı şey oluyor. Gülenci gazeteci, doktor, hukukçu, belki askerler ortalıkta cirit atıyorlar.

- Zaman gibi gazeteler de bunlara ait. Kendi "Papa"ları için çalışıp, didinip duruyorlar.

- Cemaaten çıkma kararı alanlar içeride ne olduğu konusunda çoğu zaman konuşmak istemiyorlar.

- Bunların yurt dışın bir de "İslamı anlattıkları" bir takım "ışık evleri" filan var. İslamiyetin yeniden ön plana çıktığı, böyle mucizevi bir bilimsel islam dönemine inanıyorlar. (Din eğitimi dışında özellikle ekonomi ve bilimsel konuların da incelenmesi gerektiğini düşünüyorlar)

- Feto'nun Kürtler konusunda çok olumsuz söylevleri var. Kürtlerin bağımsızlık talebi konusunda "Teslim olanı bile öldürün" gibi ifadeleri var (ne kadar da hoşgörülü ve sevgi dolu bir mesaj)

- Feto yurtlarına Jean Paul Satre, Darwin vs gibi "dinsiz" adamların kitapları sokulamaz, kız sokulamaz, alkol sokulamaz (sigara muhtemelen sokulamaz). Belirli müzikler / kasetler dinlenemez (ben olsaydım S.mıştım). Dayanamayan evine döner, burs filan alamaz, gider hademelik yapar.

- Almanya'daki Türkler arasında da bir sürü okulları, ışık evleri filan var. Ve dergi ile konuşanlar "tarikat lideri değildir, Feto İslamiyetin Gandhi'sidir" filan diyorlar.

 

Makalede başka veriler de var. Beni en çok kızdıran, fakir çocukları toplama, kendi istediği gibi (askeri bir düzende) eğitme şekillendirme, bir yerlere yerleştirme, ve kullanma zihniyeti.

En çok kızdıran baskı dolu eğitim anlayışı. "onu okuma, bunu dinleme, şunu yapma, şu saate çıkabilirsin, şu saate ibadet edeceksin, Abilerine itaat edeceksin" sonra büyüyünce, Tıpkı İŞİD'ciler gibi formatlanmış oluyor. Batılı/modern görünümlü bir dinci/gerici oluyor. Bir de tabi "modern Müslüman/ülkücü zihniyeti filan var."

 

- Tayyibi destekliyorum anlamında değil. Ama Atatürk ve arkadaşları bu meseleleri bize zamanında açıklayıp gerekeni yapmadılar mı?

- Öyleyse biz Amerika mıyız? böyle tipler hangi dönemde, nasıl okul kurdular da fakir çocukları adeta evlat edinip bu şekilde "imamın ordusu" kitabındaki gibi, örgütlemeye başladılar.

- Çok güzel olan şey. 80 ihtilalında filan sol görüşlü kişilerin evlerini basıp öldürmeyi biliyorlardı. Böyle adamlar konusunda da "amaan ne olacak, çocuklara din öğretiyorlar, ne güzel" filan diyorlar.

 

Seçimlerde, zarfın içine 3/1'i resmi koyup sandığa sallayacağım.  

3/1  = 3  olduğuna göre, bu üç resim kimlerin resimleri?.. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
5 hours ago, leonardo18 said:

- Cİnsel istismar filan yok / olmaz. 

Olur,olur bal gibi olur..

http://www.news24.com/SouthAfrica/News/Turkish-missionaries-molest-boys-20101020

 

http://odatv.com/akp-cemaat-ortakligi-15-yasindaki-s.oye-tecavuz-dosyasini-nasil-kapatti--0904151200_m.html

Tabi ki bunlar bildiklerimiz,devlet içinde yapılandıkları için ortaya çıkmayan binlerce tecavüz ve taciz vakası vardır,bu kesindir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Türk Ateist. BUradan bakınca 20 yaşın üstünde gibi görünmüyorsun. Bilgisayar ekranındaki bir isimsin.

Tremor: news 24'e baktım. Olanaksız demiyorum. Ama Feto'nun hemen her ülkede okulları var. + Türkiyede olsaydı 2012'den itibaren gasetelerin ön sayfasında çıkardı.

3) Ben yerli basını eskiden beri beğenmiyorum. Hatta yerli yazarları da komple beğenmiyorum. Suç mu? alala.İşim gücüm var. vaktim olunca da dış basından filan takip ediyorum. Hatta Geçenlerde Meclisin sosyete pazarına dönmüş görüntülerini berberdeyken gördüm (çünkü TV izlemeyi de 18-20 yaşımda bıraktım). Öyle yani.

- Ben yansız ve bilimsel haber taraftarıyım. Çünkü dediğim gibi zaman sınırlaması var.

Feto hakkında da bildiklerim var. "söylendiğini bildiklerim" var. İnternetteki bir forumda biri "taciz var" dediyse benim kafamda o "İnternette biri taciz var dedi" olarak kalır. Ayıp bir şey de değil. BBC / CNN / Le Monde'da görürsem "böyle bir şey var" derim. Yani rica ettim.

- TR konusunda ben her konuda şüpheciyim. Medya bağımsız değilse + medya sansürü son derecede yaygınsa, basın özgürlüğünde 117'İnci sıradaysak, + neredeyse bütün yayın organları olayların kendisinden çok yoruma / bir şeylere taraf olma eğilimindeyseler, şüpheci olmak iyidir.

ben Cumhuriyet'i bile dikkatli okurum. Olan şey ile / oldu gösterilen şeye dikkat etmeye çalışırım.

Demin de ona tepem attı. (Yani gerçekten yaşamış da olabilirsiniz). Benim algıladığım şey "Feto kötüdür, öyleyse tecavüz de etmiştir, pornosunu da çekmiştir" yapıyorsunuz gibi anladım.

Konuya meraklıysanız, TC'nin yetiştirme yurtlarında, özellikle kız çocuklarına bunun yapıldığını duydum, konuşabiliriz. Ama mantıken, Feto bu çocukları sömürmüyor. Tersine destek oluyor. Tabi ki kişisel amacı için. Büyüdüklerinde kendi formatında olacak bireyler yetiştiriyor. Tam bir tarikat gibi. Böyle bir ortamda istismar olması olanaksız değil, ama olsaydı duyardık diye düşünüyorum. O yüzden daha kibar bir dille, bir şeyler varsa ekleyin okuyalım.

L Benim bu anlattıklarım da, cemaaten / Hizmetten ayrılmaya karar veren ismini vermek istemeyen kişiler, ve ayrılırken de bunlara cemaat hakkında konuşmayacaklarına dair söz filan verdiriliyor. Tepem de bu yüzden attı zaten. Elimizde Masonluk benzeri gizli bir örgütlenme / tarikat var. Direk pornografiye geçince kızdım.

Ben diyorum ki, kendi cemaatlerine/fikirlerine/dünya görüşlerine uygun asker üretiyorlar, yurtlarda her şey hocaların, abilerin kontrolünde. Aykırı kitap okumak, müzik dinlemek bile yasak, çok büyük ciddiyete ve disipline sahip dini bir örgütlenme var. Birden apayrı bir çocuk istismarı konusuna geçilince olmadı yani. Ya açıklayınız ya da bu konuyu kapatalım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
46 dakika önce, leonardo18 yazdı:

Elimizde Masonluk benzeri gizli bir örgütlenme / tarikat var. Direk pornografiye geçince kızdım.

Hala aynı terbiyesizliği sürdürüyorsun. Ortada pornografi filan yok, hele de benim yazımda. Haddini bil deyip duruyorum ama bilmiyorsun. Yazıda milyon tane şey anlattım, ve sen onca şeyin içinde kızlar taciz de edilir buralarda dememe takıp savunmaya geçtin. Cinsel istismarın da geçtiği pararaf şu:

 

On 25.02.2017 at 12:11, Türk Ateist yazdı:

Bu kızların anlattığı şeyler korkunç. Burada yazsam muhtemelen abartıyor olduğum sanılacak, zaten dilim de varmaz anlatmaya. Baskı, zulüm, cinsel istismar vb ne ararsanız vardır bu evlerde, AKP de bu evlerin sayısını çoğaltmalarına en büyük desteği vermiştir. Model aldığımız Türkan Saylan, bizi tesadüfen öğrenen Muazzez Ilmiye Çığ gibi isimlerin bizi araması ve ziyaretimize gelmesi motivasyonumuzu artırdı o dönem.

Nerede pornografi, iftira? Neyin yaygarası seninki? Bak Tremor sana link de getirmiş ki basında çıkan çıkmayan daha neler oldu o yurtlarda. Yabancı basında çıkmayınca yok mu sayılacaklar cahil?

İnternette sadece bir isimsem yaşımı düşünmeyecek, yazdıklarıma odaklanacaksın. Ben kimsenin yaşıyla, cinsiyetiyle, neye benzeyip benzemediğiyle ilgilenmiyor, herkesi yazdığıyla muhatap alıyorum. Kişi belirtmişse dikkate alırım ancak. Madem isimden ibaretim, yazdıklarıma bakacaksın o zaman, fal açmayacak, müneccimlik oynamayacak ve niyet okumayacaksın.

Fethullah ve cemaati hakkında da bir halt bilmiyorsun. Biz de seni inandırmaya, ikna etmeye mecbur değiliz. Madem Türkçe kaynakları ciddiye almıyorsun burayı da okuma ve cevap yetiştirmeye kalkma o zaman. Sen daha okuduğunu anlamıyorsun, ondan sonra da ama öyle ama böyle...

Link to post
Sitelerde Paylaş

- Bilmiyorum o zaman.

Ben işin siyasi tarafı ile ilgileniyorum. Çünkü o konuda bilgi sahibiyim. Dışarıda ışık evleri, gayet laik ve iyi eğitim sağlayan bazı özel okullar, dini lider veya filozof görünümlü, sözde "dini hoşgörüyü" savunan bir insan.

Altında ise, orta çağın medreseleri ile ortak özellikleri olan, genelde fakir oldukları için buralara gitmek zorunda olan öğrencilerin gittiği okullar. Sonra bu çocuklar belirli yaşa geldiklerinde Feto öğretisine AKP'lilerin AKP'ye sarılması gibi sarılan yetişkinler oluyorlar. Tehlikeli kısmı da (senin gibi mi bilmiyorum) benim gibi görünen, içten içe, islamın belirli bir yorumunu benimsemiş insanlar çıkıyor. Yani Tayyip'inki paranoya olmaktan uzak. benim tek sorduğum, bu saate kadar Feto Tayyibin 1 numaralı müttefikiydi. İşlerin bu şekilde değişmesi de ilgin.

- Türk Ateist kusura bakma. Benim eskiden Feto okullarından birine giden, büyük laflar etmeyi seven (Yaşar Nuri sevdiğimi bildiği için YNÖ ile gece geçirdiğini söyleyen), sonra yetleşik gerçeklere (Bunlara Atatürk de dahil) saldırabilen bir arkadaşım vardı. Sonra büyüyünce böyle oldum. Kusura bakma. Muazez İlmiye Çığ'ı beğenirim. Bu AKP yönetimi ile ilgili kitap haline getirdiği mektupları var. (Kitabın başlığı "uyanın artık").

- Yalnız dediğim gibi, Bu skandalı, feto'nun değil, Devletin yetiştirme yurtlarında, ben TV'de gördüğümde yıl 2006 filandı. Bu yurtlarda dayak videoları, tecavüz videoları filan çıkmıştı, sonra da hiçbir şey olmamıştı. Feto'nun yurtları kapatıldığına göre, madem ilgileniyorsun, devletin yurtlarındaki bu olaylarla ilgili bir şeyler yapmaya çalışabiliriz Ne dersin?.  

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...