Jump to content

Evrimi Allah Yaratmış Olabilir Mi? İşte Cevabı !


Recommended Posts

50 minutes ago, poiuz said:

 

İlla konuyu saptıracaksın :D

Tamam, annesis ve babasız olan Ademden hangi insan türü oluştu cevap veremiyorsun, 

biz de Adem ve İsadan gidelim.

 

"Galatasaray, Real Madrid gibi bir takımdır" deyince GS sıradan bir takımdır mı anlıyorsun? Ya da genelde şampiyonluğa oynuyan büyük bir takımdır mı anlıyorsun.

"Sıradan bir takım" demek istesem Real Madrid değil, Kayseri, Malaga gibi bir takımı örnek verirdim.

 

"Erdoğan, Atatürk gibi" desem, bundan Erdoğan sıradan bir siyasetci demek istediğimi mi anlıyorsun?

 

"Porsche de Ferrari gibi" desem, Porsche de normal sıradan bir araba mı anlıyorsun?

 

İsada, Adem gibi "ol" deyince olmuşlar, Kuran buna dikkat çekiyor.

HERKES gibi topraktan olmalarına değil.

Bu çok açık, evrimi Kurana uydurmak için Kuranı inkar ediyorsun ;)

 

 

Konuyu nasıl saptıyorum anlamadım. Konu Ali İmran 59. ayet değil mi ?

 

Aksini iddia etseydim hemen benim yaptığım savunmayı yapacaktın poiuz. 

 

Düşün ve sağduyulu davran.

 

Adem günümüz insanıdır. 

 

Evrim nasıl oldu ne gibi süreçler geçirdi sorularının Kuranla olan ilişkisini anlamadım. Bu bilimin alanı.

 

Kuran'ın evrimle çelişmediğini söylüyorum sadece. Geçmiş insanlarda zaten bunu böyle görmüş ve çeşitli teoriler üretmiş.

 

Kuran'ı evrimle çelişkili duruma sokup çamur atmak istiyorsunuz, sizin ideolojik çabanızı anlıyorum ama ben gerçekleri söylemekle yükümlüyüm.

tarihinde ANTİATEİST tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 83
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

İnsanın "salsalin kel fahhar" dan yaratıldığı tabii ki evrime temelden aykırı saçma sapan bir zırvadır. Bu bahsedilen madde biçim verilip kurutulmuş balçıktır ki, bunda ağırlıklı olarak silisyum vardır. İnsan ise ağırlıklı olarak karbondan oluşur. Arada hiç bir ilinti yok.

 

Kuran evrimle uyumlu demek için, "görmediniz mi biz insanı maymundan yarattık" şeklinde bir ifade olması gerekiyor. Bunun Kuran'da yazması düşünülemez bile! Kainat yüzü suyu hürmetine (ne demekse :lol: ) yaratılan muhammedin atası maymun olacak! Abooooo! Vışşşş! :D "Fahri kaaaainaaaat! Seyidenaaaa ve senedenaaaa! Allaaaahhh!" (Çıldırma tripleri! :lol: )

 

Bunları duymak bile Müslümlerin kriz geçirmesine neden olur! :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

Saç dökülmesi.

 

kıçında orman taşıyan bir erkekte yirmili yaşlarda aşırı bir şekilde gerçekleşmesi bize iki şey öğretir.

1) hayat âdil değildir.
2) akıllı tasarım diye bir şey yoktur. (hakîkaten saç dökülmesi diye bir şey varken evrendeki hassas ayarlardan, her canlının ince elenip sık dokunarak yaratılmasından bahseden gerizekâlılara uyuz oluyorum.)

 

 

ekşi sözlükten alıntıdır, evet benimde saçlar yolcu 

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 hours ago, ANTİATEİST said:

 

Neden anlamamazliga geliyorsunuz.

 

Kuran'in her yerinde Isa'ya Tanri diyenler elestiriliyor. 

 

Bu ayette ise Isa'nin tipki Adem gibi topraktan yaratildigi, benim gibi senin gibi bir insan oldugu vurgulaniyor.

 

Ol der olur ifadesini Kuran sizin anladiginiz yada anlamak istediginiz sekilde kullanmiyor, uzgunum buradan size ekmek cikmaz.

Bu konuda bir arkadas soyle yazmis:

 

-Meryem Suresi: 21 - Melek: "Bu, dediğin gibidir. Ancak Rabbin buyurdu ki: Bu (babasız çocuk vermek), bana pek kolaydır. Hem biz onu nezdimizden insanlara bir mucize ve rahmet kılacağız. Hem, bu önceden (ezelde-öncesizlikte ) kararlaştırılmış bir iştir." 


dedi-


Ali İmran Suresi:45 - Melekler şöyle demişti: "Ey Meryem! Allah sana kendisinden bir kelimeyi(Sözü) müjdeliyor ki, adı Meryem oğlu İsa Mesih'dir; dünyada da ahirette de itibarlı, aynı zamanda Allah'a çok yakınlardandır.


Nisa Suresi :171 - Ey kitab ehli! Dininizde taşkınlık etmeyin ve Allah hakkında ancak doğru olanı söyleyin! Meryem oğlu İsa Mesih, sadece Allah'ın elçisi, Meryem'e atmış olduğu ''kelimesi''(kelimetullah) ve O'ndan(Allah'tan) bir ruhtur. Allah'a ve peygamberlerine inanın (Allah) üçtür demeyin. Kendi yararınız için buna son verin. Muhakkak ki Allah tek bir ilâhtır. O, çocuk sahibi olmaktan yüce (münezzeh)dir. Göklerdeki ve yerdekilerin hepsi O'nundur. Vekil olarak Allah yeter.

Bu ayetlerden 3 bilgi öğreniyoruz.

 
1. İsa Allah'ın kelimesi-sözüdür.
2. İsa'nı doğumu ezelden-öncesizlikte hükme bağlanmış bir iştir.
3. İsa sadece bir elçidir.

 

 İlk 2 şık 3. ile tamamen ters düşüyor farkındaysanız. Allah'ın kelimesi-sözü yani Yunanca Logos'u nasıl Allah'tan farklı bir şey olur? Yani Allah'ın vahyi nasıl Allah olmaz? Burdaki kelimetullah ifadesini Müslüman yorumcular İsa'nın doğumunda Allah'ın ol demesine bağlıyorlar. Diyorlarki İsa'ya kelimetullah denir çünkü Meryem'in rahmine ''Ol'' emriyle girmiştir ve babasızdır.

 

 Bu iddia sorunlu görünüyor.Çünkü Kuran'da eğer İsa'ya Allah'ın ''ol '' emriyle dünyaya geldiği için babasız olduğu için kelimetullah deniyorsa bu ünvanı alması gereken bir kişi daha vardır.Bakın o kişi kimdir?:

 

Ali İmran Suresi 59. Ayet: 3:59 -    Doğrusu Allah katında İsa'nın (yaratılışındaki) durumu, Âdem'in durumu gibidir; onu topraktan yarattı, sonra ona "ol!" dedi, o da oluverdi.

Gördüğünüz gibi eğer İsa'ya sırf bu ''ol'' emri ve babasız doğma sebebiyle kelimetullah yani Allah'ın sözü denseydi o zaman Adem'e de Kuran'da aynı ünvan verilmesi gerekirdi hatta meleklere ve cinlere de. Oysaki Kuran'da kelimetullah sıfatıyla anılan tek kişi İsa'dır bu da göstermektedir ki İsa'nın bu sıfatla anılmasının başka bir nedeni olmalıdır.

 
Bu da Kuran yazarlarının Hristiyanlık'ı ve İsa'nın konumunu ne kadar az bildiğini kanıtlamaktadır. İsa'ya kelimetullah diyip ona aynı zamanda sadece bir elçi demek apaçık bir kafa karışıklığıdır. İsa'yı kelimetullah sıfatıyla tek ve biricik bir konuma soktuğunun farkında olmayan Kuran yazarları Hristiyanlık'ta İsa'nın Logos(Söz,vahiy,Tanrı'nın Sözü,kelimetullah) olduğunu bildikleri ama bunun ne anlama geldiğini bilmedikleri ve  bu ifadenin anlamını kavrayamadıkları için İsa'ya hem Tanrı demişlerdir(farkında olmadan) hem de sadece bir elçi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...