Jump to content

Allah cisimlerde,canlılarda yoğunlaşabilir mi?


Recommended Posts

Ben size şahdamarınızdan daha yakınım diyen Allah her yerde olduğunu iddia etmemişmiydi?

O zaman neden Allah'ı cisimlerde,hayvanlarda,insanlarda,tapınaklarda arıyoruz?

Şu ünlü Salih'in devesi hikayesinde,kayalardan yarılıp çıkan deve Allah'ın bir hayvanda yoğunlaşmasımıydı?

Evet yoğunlaşmasıydı..

Hikaye sonucunda o deveyi,kutsal bilmeyip,tapmayan ve kesen insanlar helak edilmiş...

Mekkedeki o meşhur kara taş?o taşa dokunmak,kutsal saymak,onda Allah'ı hissetmek ne demek?

Peygamberlerde,yani birkaç insanda Allah'ın yoğunlaştığına inanmak doğrumu?

Cami,kabe gibi maddesel yerlerde Allah'a daha çok yaklaşacağını düşünmek doğrumu?

Müslümanların Allah hipotezinin çöktüğü yer burası..

Her yerde ve her mekanda olduğunu söyleyen bir tanrı cisimlerde, hayvanlarda,insanlarda yoğunlaşamaz..!

Bu yeni "putlar" demektir..

Zaten islamın yıktığı putlarda aynı iddiayla yapılmışlardı,Onlarda Tanrı'ya aracılık eden cisimler,nesnelerdi,Tanrı'nın kendisi değillerdi..

Yani islamın ortaya koyduğu Tanrı hipotezi eskiyi yenebilen bir yapı değil..sadece putları değiştirmiş,model değişmemiş..

Ah insan beyni ah..

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 26.02.2017 at 22:12, Great Evil Beast said:

Panteizm felsefesi = bu anlattiginiz .

Onlar da Tanrinin aslinda her yerde evrenle ic ice oldugunu savunur . Islamda panteizm esintileri bile mevcut ...

İslam,putları yıkma teziyle yani panteizm felsefesiyle başlayıp bilmeden yeni putlar yaratan bir din,putsuz olmuyor işte..

Put insanların kaderi..

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 minutes ago, NotImportant said:

Allah egoist mi ? Adına dualar, ölümler istesin

Sadist ve egoist,bana yalvarın diye ayetler yolluyor..Yalvarsak da bildiğini okuyor..Dilediğini hidayete kavuşturuyor,dilediğini yoldan çıkarıp sonra yakıyor,garip bir tanrı..

Link to post
Sitelerde Paylaş
40 minutes ago, TENTEN said:

Allah su buharı mı yoğunlaşsın.:)

Allah ,doğru su buharı değil,kafanda yarattığın soyut bir kavram..Kafanda ne varsa ona göre şekillenen bir olgu..Sadist ve egoist,kafası garip bir insansan  yaratacağın tanrının da müslümanların Allah'ına benzemesi kaçınılmaz..

tarihinde Tremor tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

 Allah kime de hidayet ederse, artık onu saptıracak yoktur. Allah, mutlak güç sahibi ve öç alıcı değil midir? Zumer 37

Arapların oluşturduğu Tanrıya bak.Sonsuz gücü var,ama insanlardan öç alıyor.Bir de ben öç alıcı değil miyim diye sorup,yanıt bekliyor.Allahı oluşturanların kafası gerçekten güzelmiş.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah'ın eline düşsek,özellikle ateistforum ateistleri olarak, harbiden bizi buharlaştırır:)))

-Kim bana hakaret etti, hmmmm? Gel bakayım buraya, bilmiyor musun ant içtiğimi; cehennemi insan ve cinlerle dolduracağıma dair kendime söz vermiştim. Yaaaa? Egolu değilim ama hepinizi kızartacam. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 dakika önce, Tatarka yazdı:

Allah'ın eline düşsek,özellikle ateistforum ateistleri olarak, harbiden bizi buharlaştırır:)))

-Kim bana hakaret etti, hmmmm? Gel bakayım buraya, bilmiyor musun ant içtiğimi; cehennemi insan ve cinlerle dolduracağıma dair kendime söz vermiştim. Yaaaa? Egolu değilim ama hepinizi kızartacam. 

ALE55v.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslümanlar hz. Muhammed'in eşyalarından bulabildiklerine sürünmeyi, dokunmayı severler ve bu sayede mağfiret olunduklarına, sevap kazandıklarına inanırlar. Müslümanlar hz. Muhammed'in sakalına, ayak izine, hırkasına ziyaret seansları düzenler dururlar her yıl. Dönüp 6.yüzyıla şöyle bir baktığımızda, islamdan önceki Araplar bile bu seviyede putperest olmadıklarını görüyoruz. Şimdi Muhammed'in sakalını ziyaret, ayakizini, hırkasını, mezarını... islam dini cansız nesneleri, peygamberin eşyalarını kutsayan putperest bir din oldu. islam dini putculuğun zirvesi oldu. Pagan arapları da kabeyi kutsuyordu, şeytan taşlıyordu, hacerul esvet taşını öpüyordu ama hiçbir insan eşyasına kutsallık yüklemiyorlardı, evrenin yaratılmasını allahın lütfu biliyorlardı, muhammed'in yüzüsuyu hürmetine yaratıldıklarını iddia etmiyorlardı. müslümanlar peygamberden şefaat umarak bıraktığı eşyalarını öperken, müslüman olmayan toplumlar insan DNA'sından Hiv Virüsünü Cas9 adlı özel bir enzimle silmeyi başardılar.

 

Hurafe mazeretine sarılınamaz çünkü Allah'ın doğru sözüne, Muhammed'in rehberliğine inandığını sanarak hurafe edinmiş bir kişi, hurafe durumundayken tek başına adaletli allah inacını çürütür. Allah dileseydi kendi sözünü, hurafeye hiç bulaştırmadan mümin kullarına dolaysız ulaştırırdı. Mearic 4'üncü ayette Allahın katı arşa 50.000 yıllık zamanda çıkan melekler, Kadir 4'üncü ayette 1 gecede inebiliyor. Yani allah dilediğinde muradını gerçekleştirebilen bir tanrı. Hurafeyi hakikat olan kur'an'dan ayırmak isteseydi ne Muhammed'in şefaati, bıraktığı eşyaları, insan eliyle yapılan kabe, düşen göktaşı hacerul esvet, şeytan taşlama aparatı vs... bunların hiçbiri kutsanmazdı.

Link to post
Sitelerde Paylaş
8 saat önce, Tumagü yazdı:

Pagan arapları da kabeyi kutsuyordu, şeytan taşlıyordu, hacerul esvet taşını öpüyordu ama hiçbir insan eşyasına kutsallık yüklemiyorlardı

 

Müslümlerin kendi yazdıkları tarihe göre Kabe paganların elindeyken Hudeybiye anlaşması imzalanıp Müslümler silahsız olarak gelip Kabeyi tavaf ettiler. Kimse onları silahsız yakaladık diye öldürmeye kalkışmadı.

 

Müslümler Kabe'yi ele geçirince ne yaptılar, "müşrikler pisliktir, onları mescidi harama sokmayın, gördüğünüz yerde öldürün" dediler.

 

Şimdi burada kim pislik oluyor?

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kur'an kitabı kutsallık kılıfı ile öylesine sıkı sarmalanmışki, allah yazdırıyor sanılan ayetlerin, arap ümmeti insanı beyninin kendisi tarafından üretildiğinin ve üretilen siyasi düşüncelerden oluştuğunun gerçekliğinden alabildiğine uzaklaşmak ve şüphe çekmemek için bu yapay ilahi kutsallığın, bir çeşit silah olarak kullanıldığının anlaşılabilirliği o kadar kolay ki, anlamamak olanaksız.  

 

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...