Normal Forum Görünümü: HACI YA SORU
Ateistforum > BİLİM > BİLİM FORUMU
LagaLuga
haci sen duyduguma gore kalp doktoroymusun bir sorum olacaktı da

bizim dükkan da dolabin alt kisminda kola durur. ben ara sira egilerek
kolayi ağzima dikerim .. sonra aniden ayaga kalkinca kalbim aniden ,
duracakmis gibi oluyor.. hakeket alanim kisiliyor nefes zor aliyorum..
bir kac kere denedim hep ayni sey oldu??
bu bir problem mi ..
haci
Sende muhtemelen PVC oluyor.. Premature ventricular contractions... Yani kalbin sol ventrikülü ki kanı pompalar, zamanından önce kasılıyor.
Bu gençlerde çok olağan bir çarpıntı şekli. Ancakbir nedene bağlı olmaması gerekiyor. Yani kendiliğinden ortaya çıkan bir durum. Eğilince de olabilir gerçi. Diğer zamanlarda arada bir oluyorsa, tehlikesizdir. Ama yalnız bir durumda, örneğin yalnız anlattığın senaryoda oluyorsa ve başka zaman hiç olmuyosa, bir EKG çektirmeni tavsiye ederim. Tabii o zaman bir kalp doktoruna görünmende yarar var. O seni daha yakından değerlendirebilir. Yine de ciddi bir sorunun olduğunu sanmıyorum. Tabii uzaktan emin olmam mümkün değil.

HACI
LagaLuga
evet sadece o durum dayken basima geliyor..
benim düsünceme göre sundan kaynaklaniyor...
ictigim sey asitli ve çok aniden ayaga kalkiyorumm..
sanki kalbim sıkısıyor gibi oluyor ölecekmisim gibi

cok tsk ederim cevap verdigim icin
haci
Belki sen haklı olabilirsin. Nihayet senin vücudun ve senin yaptığın bir hareket..

Bu vesile ile bu konuyu bilmeyenlere açıklama yapmak istedim. Bu PVC dediğim olay çok yaygındır. Gençlerin yüzde ellisinde görülür ve birkısmı hiç farketmez. Ama bunu çok şiddetli olarak farkedenler de vardır. Onlardan biri de benim. 18 yaşımdan beri hissederim. Bu tür çarpıntıyı duyanların endişe etmemesi için bu konuya özellikle değinmek istedim. Tedavisi yoktur. Çünkü tedaviye gereksinimi yoktur.

HACI
MasteR
Bilgi için teşekkürler...
Tuba
Aslında elektrokardiyogram'ı görmeden bir şey söylemek yanlış olur. Ben zaten şu durumumla yorum yapmak istemem ama DR.Haco anlar herhalde. Bence bir kardiyolog seni görmeli. Kardiyolog bulamazsan sıradan bir yerde olabilir belki. Zaten her yerde EKG çekilebiliyor buradaki aritmi'yi görmek için mutlaka kardiyolog olmaya da gerek yok herhalde. Bir tuhaflık varsa ilgili branşın doktoruna başvurursun...
LagaLuga
para olsa muayne olacaz da para uok smile.gif)
haci
Aslında Tuba haklı..
Bir EKG çektirmen gerekiyor. Ama EKG herşeyi göstermeyebilir. Gerçekten PVC varsa, rutin EKG sırasında ortaya konmayabilir. Onun için Holter monitor denen özel bir EKG cihazı var.. Bir gün üstünde taşıyorsun.. Onda bile çıkmayabilir. Yine de bir denemeli, EKG çektirmelisin. Bunu teknisyenler bile yapar. Bir hastaneye git ve soruştur. Bedava da yaptırabilirsin.

HACI
fth
Çüş artık...Bir tıpçı olarak ne diyeceğimi şaşırdım. En iyisi baştan sona bir değerlendirme yapmak:

QUOTE
haci sen duyduguma gore kalp doktoroymusun bir sorum olacaktı da


Bence o bir kalp doktoru değil. Cehaletinden bunu anlıyorum. Belki tıp kökenli bir insan bile değil ya da kötü bir tıpçı.

QUOTE
bizim dükkan da dolabin alt kisminda kola durur. ben ara sira egilerek
kolayi ağzima dikerim .. sonra aniden ayaga kalkinca kalbim aniden ,
duracakmis gibi oluyor.. hakeket alanim kisiliyor nefes zor aliyorum..
bir kac kere denedim hep ayni sey oldu??
bu bir problem mi ..


Bahsettiğin şey o kadar tipik ki... Yukarıdaki hacı denilen cahil, eğer (iyi) bir tıpçı olsaydı bu durumu atlamazdı. Bahsettiğin olayda ilk düşünülmesi gereken "ortostatik hipotansiyon"dur. Prematür ventriküler kontraksiyon değildir laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Ortostatik hipotansiyonda, tipik olarak "birden ayağa kalkınca" kanın alt kısımlarda birikmesi ile kan basıncı aniden düşer. Normal insanlarda bu durumda devreye giren çeşitli mekanizmalarla olay dengelenir. Fakat bir kısım hastada, bu mekanizmalardaki yetersizlik sonucu hipotansiyon gelişir. ortostatik hipotansiyonda bazı belirtiler hipotansiyona bazı belirtiler de bu durumu düzeltmeye yönelik gelişen cevaplarla ilgilidir. hastada gözlerde kararma, bayılacak gibi olma, fenalaşma hissi ve artan sempatik aktiviteye bağlı çarpıntı görülebilir. Altta yatan ikincil bir hastalık olma ihtimaline karşı bu hastaların doktora başvurmaları gerekir.

Gelelim kendini kalp doktoru ilan eden tıp-cahilinin kendinden de bildiği(onda da varmış) tanısına:"Prematüre ventriküler kontraksiyon". Benim bildiğim mahalle karıları birbirine dert yandığı zaman, aralarından biri "ya bende de şu olmuştu da hacce karı şunu verdiydi de geçti" der. Bir doktora böyle hesapsız-kitapsız konuşmak yakışır mı(eğer doktorsa!)?

"Ancakbir nedene bağlı olmaması gerekiyor" demiş haci. Yuh artık. Sana Eylül-2005'e ait bir makalenin adresini vereyim de bir bak. PVC'nin nedenleri neler diye. Nasıl tanınıyor ve belirtileri neler, ne sıklıkta görülüyor, öyle önüne gelene sen de bu var denir mi bir bak!

http://www.emedicine.com/emerg/topic773.htm

En doğrusunu Tuba söylemiş:

"Aslında elektrokardiyogram'ı görmeden bir şey söylemek yanlış olur.Bence bir kardiyolog seni görmeli."

Ama haci cahili devam etmiş. EKG yetmeyebilir, bir de Holter çek! Bence sen çektir git, daha doğrusu s..tir git! Bi b.. tıp bildiğin yok. Bulmuşsun tıptan anlamayanları yalan yanlış konuşuyorsun. Sağlık bu kadar ucuz mu lan ARENAlık mahluk!
haci
fth küstağı..
Uzaktan ahkam kesip duruyorsun.. Bana mı PVC hakkında nutuk atıyorsun. Bir sürü nedeni olur ama en yaygın olanı nedeni bilinmeyen PVC'lerdir. Gençlerde ve diğer bakımdan sağlıklı insanlarda görülür..
LagaLuga'da ortostatik hipotansiyon da olabilir.. Diğer kalp ritm bozukluklarından biri de olabillir. Sorun kalple de ilgili olmayabilir. Sindirim sistemini bile ilgilendirebilir. Biz burada tanı koyup tedavi yapmıyoruz. Kalple ilgilli sorunlar daha ciddi olduklarından bir EKC çektirmesini tavsiye ettik. Herkesi zaten rutin bir EKG çektirmesinde yarar var. İlerde çekilecek EKG'ler onlarla kıyaslanarak çok daha kolay değerlendirilebilir.

Hipotansiyon olasalığı PVC'den daha fazla değil. Hiç bir hastalığın olasalığı diğerlerinden daha fazla değil..

Sana tavsiyem burada yazarken terbiyeli olman.. Yoksa yazılarını silerim. Terbiyeli olamayacak kadar ahlaksız isen.. Burada yazmaya hiç zahmet etme...
30 yıllık doktora akıl mı veriyorsun.. Bilgini kendine sakla.. Başkalarına sataşma..
Bu konuyu polemik yaparak tartışma.. Özür dilemelisin ayrıca..
Anladın mı?

HACI
haci
Ayrıca bu adamın bize referans olarak verdiği yazıyı daha okumadığı belli oluyor.
Oradaki yazıyı buraya naklediyorum. İngilizce bilenler değerlendirsin.. Gerekirse ek açıklamalar yaparım..
Bu arada Holter Monitor EKG'den çok daha yararlı bir araştırmadır. EKG'yi onaylayan birinin Holter Monitor'u reddetmesi onun cehaletini gösterir..
Ayrıca küfür de kullanmış bu pislik.. İtirazlarının saçmalığı ve ilkelliği belli oluyor.
Aşağıdaki yazı PVC hakkındaki görüşlerimi doğruluyor..

HACI

QUOTE
Background: Premature ventricular contraction (PVC) is caused by an ectopic cardiac pacemaker located in the ventricle. PVCs are characterized by premature and bizarrely shaped QRS complexes usually wider than 120 msec on with the width of the ECG. These complexes are not preceded by a P wave, and the T wave is usually large, and its direction is opposite the major deflection of the QRS.

The clinical significance of PVCs depends on their frequency, complexity, and hemodynamic response.

Pathophysiology: PVCs reflect activation of the ventricles from a site below the atrioventricular node (AVN). Suggested mechanisms for PVCs are reentry, triggered activity, and enhanced automaticity.

Reentry occurs when an area of 1-way block in the Purkinje fibers and a second area of slow conduction are present. This condition is frequently seen in patients with underlying heart disease that creates areas of differential conduction and recovery due to myocardial scarring or ischemia. During ventricular activation, the area of slow conduction activates the blocked part of the system after the rest of the ventricle has recovered, resulting in an extra beat. Reentry can produce single ectopic beats or can trigger paroxysmal tachycardia.

Triggered beats are considered to be due to after-depolarizations triggered by the preceding action potential. These are often seen in patients with ventricular arrhythmias due to digoxin toxicity and reperfusion therapy after myocardial infarction (MI).

Enhanced automaticity suggests an ectopic focus of pacemaker cells in the ventricle that has a subthreshold potential for firing. The basic rhythm of the heart raises these cells to threshold, which precipitates an ectopic beat. This process is the underlying mechanism for arrhythmias due to excess catecholamines and some electrolyte deficiencies, particularly hyperkalemia.

Factors that increase the risk of PVCs include male sex, advanced age, African American race, hypertension and underlying ischemic heart disease, a bundle branch block on 12-lead ECG, hypomagnesemia, and hypokalemia.


Frequency:


In the US: PVCs are one of the most common arrhythmias and can occur in patients with or without heart disease. The prevalence of PVCs varies greatly, with estimates of less than 3% to more than 60% in asymptomatic individuals. Data from large, population-based studies indicate that the prevalence ranges from less than 3% for young white women without heart disease to almost 20% for older African American individuals with hypertension.

Mortality/Morbidity: The clinical significance of PVCs depends on the clinical context in which they occur.

PVCs in young, healthy patients without underlying structural heart disease are usually not associated with any increased rate of mortality.PVCs in older patients, in particular those with underlying heart disease, are associated with an increased risk of adverse cardiac events, particularly sustained ventricular dysrhythmias and sudden death.

In patients who have had a MI, the risk of malignant ventricular arrhythmias and sudden death is related to the complexity and frequency of the PVCs. Patients with PVCs in Lown classes 3-5 are at greatest risk (see Lown grading criteria below).
Race: African American race is associated with an increased frequency of PVCs on routine monitoring. In a large population-based study of PVC prevalence, African American race alone increased the risk of PVCs by 30% compared with the risk in white individuals.

Sex: Ventricular ectopy is more prevalent in men than in women of the same age. Male sex alone increases the risk of identifying PVCs on routine screening, with an odds ratio for male sex of 1.39 compared with women.

Age: PVC frequency increases with age, reflecting the increased prevalence of hypertension and cardiac disease in aging populations.
drekinci
Sevgili fth
Uslübun çok tiksindirici
Bizler meslektaşlarımızın hatalırını farketsek bile
Meslektaşımız böyle değerlendirmiş.
Ancak böyle de değerlendirilebilir, şeklinde bir uslüp kullanırız.
Tıpla ilgili bir eslek erbabımısın bilmiyorum ama
Bu üslup ile 4X4 doğruları söylesen bile kıymeti harbiyesi yok.
Sevgili Hacı arkadaşımız ile ne alıp veremediğin var.
Mutlaka bir başka nikin ile bir başka konuda ağzının payını vermiştir diye düşünüyorum.

Köylü kurnazlığı diye bir terim vardır.
Köylüler köylülük ve cahilliklerinden dolayı aşağılık komplexi içindedirler. Bu komplexi yenmek için aralarına bir aydın düşerse eğer. Ansiklopedilerden edindikleri yalan yanlış bilgilerle aydını sınava çekerler.
eeeeee söyle bakayım Mehmet efendi ........? bu nedir.
Eğer Mehmet efendi bilir ise.
eeeeeeeeee....Peki ...........? bu nedir? diye devam ederler.
Eh Mehmet efendi her ansiklopedik bilgiyi bilecek değil ya. Mutlaka bilmediği bir bir şey çıkacak.
Bunun üzerine köylüler de Mehmet efendi ile dalga geçerek tatmin olacaklardır.

Yaptığım bu benzetme Hacı arkadaşımızın yanılgısı üzerine değil. Çünkü ben bir kalp uzmanı olmadığın için bu yönde bir değerlendirme yapamıyorum.

Ama senin köylü kurnazı olduğuna çuk diye oturuyor.

Sevgiler.
haci
Haklısın sevgili Drekinci.. Doktorlar aralarında bu tür küfür ve hakaret içeren yazılarla tartışmazlar. Türkiyede malesef deontoloji kötü bir yöne doğru yönelmiş. İki doktor bir konuyu tartışırken bilimsel makale ve gözlemlere baş vururlar.
Eğer bu arkadaşımız kibarca durumu tartışmak isteseydi çok daha yararlı bir tartışma ortamı oluşurdu. Kimse sinirlenmezdi. Böyle yapınca artık ne yapsak boş. Tartışma kirlenmiş durumda..

Üzücü bir durum. Türk doktorlarının ahlakı bozulmaya başlamış. Genç neslin yani. Bizim nesil, aralarındaki uyuşmazlık ne kadar büyük olursa olsun, birbirine küfür ve hakaret etmez..

Selamlar

HACI
varjan
Drekinci'ye,katiliyorum.Esas sahtekar kendinsin yoksa bir meslektas olarak oyle hitap etmen ne meslegine ne de insanliga uyar.Tahminimice sen birseyden haberi olmayan bir sahtekarsin.
fth
Biraz sert olduğunun farkındayım Ekinci, ama öyle şeyler yazmış ki tıbbıb t'sinden haberi olmadığı anlaşılıyor.

Aniden ayağa kalkınca fena oluyorum diyen bir hastaya,

QUOTE
"Sende muhtemelen PVC oluyor" demiş.


Yok artık daha neler... PVC hakkında az-buçuk birşey bildiğini sanıyor olmalı ki, ilk aklına o gelmiş. (Gerçi kendinde de varmış). Ama sağlık çok ciddi bir konudur. Kaldı ki söylediği hastalık konusunda da cahil. Şöyle demiş:

QUOTE
"Bu gençlerde çok olağan bir çarpıntı şekli


Oysa bu hastalık yaşlı insanlar arasında daha yaygındır. Mesela şu siteye bakabilirsin: http://www.merck.com/mmhe/sec03/ch027/ch027f.html Şöyle diyor: "Ventricular premature beats are common, particularly among older people"

Yani, "ventriküler prematür atımlar yaygındır, özellikle daha yaşlı insanlar arasında..."

Ayrıca şöyle demiş:"Ancak bir nedene bağlı olmaması gerekiyor. Yani kendiliğinden ortaya çıkan bir durum" Bu hastalığın altında pek çok farklı neden olabilir ki bunu da verdiğim linki tıklarsa herkes görebilir. (Orada kardiyak ve sistemik pek çok nedeni var)

Şöyle demiş:

QUOTE
"Eğilince de olabilir gerçi"


laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif Daha neler neler...

Dr.Ekinci, sağlık bu kadar ucuz mu sen söyle! Benim üslubuma kızmakta haklısın, özür dilerim. Ama lütfen arkadaşının da kulağını çek, belli ki tıbbi bilgin de karakterin de ondan daha sağlam. Arkadaşını düştüğü kötü durumdan kurtarmaya çalışmanı takdirle karşılıyorum, verdiğin misaller de zekice...
fth
Tıbbı iyi bilen herkes tepkimde haklı olduğumu görecektir. Tıbba uzak olanlar için Çukurova Üniversitesi'nin resmi internet sayfasındaki PVC konusunda yazılmış yazıyı okuyabilirler. Yazı aynen şöyle:

Prematür Ventrikül Kontraksiyonları
PVC’lar, AV kavşak altındaki bir ektopik odaktan çıkan uyarılar ile oluşur. Miyokard veya ileti sisteminin herhangi bir yerinde oluştuğu ve iletildiği için geniş (0.12 sn) ve acayip şekilli bir QRS kompleksi oluşur. ST segmenti genellikle QRS kompleksinin aksi yöndedir. PVC’a P dalgasının eşlik etmediği ancak atriyumların geriye doğru depolarizasyonu ya da bir sinüs vurusunun bloke olduğu durumda tanıda karışıklık olabilir. En büyük karışıklık aberan ventriküler ileti gösteren PAC’larındadır.

Bir PVC, sinüs düğümüne ulaşır ve onun normal sinüs ritmini bozar. SA düğümün izleyen depolarizasyonu bloke edilirken bir sonraki sinüs vurusu zamanında oluşur (erken gelen QRS kompleksinin öncesindeki ve sonrasındaki ilk normal QRS kompleksleri arasındaki sürer iki normal QRS kompleksi arasındaki sürenin tam iki katıdır). Sonuçta kompansatuar bir duraklama (PVC ile beklenen fakat AV düğümde bloke edilen normal QRS arasındaki aralık ile normal sinüs aralığının toplamı) oluşur.

IPB Image

PVC’lar yaşın ilerlemesi ile artar. Anestezi sırasında sık (%15) görülen bir aritmi tipidir. Önceden kalp hastalığı bulunanlarda ise çok daha sıktır. Bilinen diğer etyolojik faktörler arasında(Burada nedenler sayılıyor) elektrolit ve kan gazı anormallikleri, ilaç etkileşimleri, beyin sapının uyarılması, kalbe travma, enfeksiyon ve cerrahi yer alır.

Kalp hızı sinüs hızına ve PVC’ların sıklığına bağlı olarak değişir. Ritm düzenlidir. P:QRS ilişkisi, P dalgası olmadığından yoktur. QRS kompleksi geniş (>0.12 sn) ve anormal şekillidir. (Burada EKG bulguları yazılıyor)

Yeni ortaya çıkan PVC’lar, VT ve VF’a ilerleyebileceğinden yaşam tehdit edici aritmiler olarak kabul edilmelidir. Koroner arter hastalığı, miyokard infarktüsü, hipokalemi ile birlikte olan dijital toksisitesi ve hipoksemi bu açıdan önem arzeder. Çok sayıdaki, farklı odaklardan çıkan, ikili gelen (Şekil 14), bir önceki depolarizasyonun hassas dönemine denk gelen (R on T) PVC’lar özellikle tehlikelidir.

Tedavi. İlk adım altta yatan anormalliklerin (azalmış serum potasyumu, düşük arteryel oksijen basıncı, düşük/yüksek kalp hızı) düzeltilmesidir. Daha sonra lidokain (1.5 mg/kg) seçkin tedavi yöntemidir. Yineleyen PVC’lar lidokain infüzyonu (20-50 mg/kg/dk), esmolol, propranolol, bretilyum, prokainamid, kinidin, verapamil, dizopiramid, atropin ve overdrive pacing ile tedavi edilebilir. Uzun süreli oral tedavide ise klas I ve II grubu ilaçlar yararlı olabilir.
haci
fth
Bu harfler filthy nin kısaltılmış şekline benziyor. Ve senin aklın pislik dolu. Karakter olarak da kirlisin.

Ama geçelim bu pis karakterini. Tıbbi konuyu tartışmak istiyorsun benimle ama, tartşıabileceğini sanmıyorum. Kendi verdiğin referansı bile anlamıyorsun..

Herşeyden önce bana yaptığın itirazlar sağlam bir desteğe dayanmıyor. Çünkü ben bu konuda fazla bir şey söylemiş değilim. Sen laf kalabalığı ile sanki benim bir şeyler ima ettiğimi söylüyorsun ama, yanılıyorsun. Ben bir iki kelime ile geçiştirdim. Sen uzun uzun makaleler asıyorsun. Yazdıklarını gören seni bir marifet sanacak. Sen de başkalarını etkilediğin için kasır kasır kasılacaksın..

Bu yazdıklarınla bizim tartışmamızın alakası yok. Benim bir iki yorumumu out of context alarak zırvalamışsın. O iletileri silmiyorum. Senin nasıl karaktersiz biri olduğun anlaşılsın. Doktor olmuşsun ama adam olmamışsın. 30 yaş büyüğünle bu şekilde polemiğe girmekle daha başından kaybediyorsun.

Sen cehaletinden dolayı dünyayı ve bu arada hastalıkları siyah-beyaz görüyorsun. Hastalıklar geniş bir yelpaze oluştururlar. PVC onlardan biridir.

Bence özür dilemeli ve bir daha bu tür terbiyesizliklere baş vurmamalısın. Sonunda bundan olumsuz olarak etkilenecek olan sensin. Başkalarının bir konuyu bilip bilmemesi senin sorunun değil. Senin sorunun kendini prazente etmen. Şu halinle sen filthy sin. Terbiyesiz, küstah ve ahlaksızsın kardeşim..

Burada ben yeterince tanınıyorum. Senin gibi bir kepazenin beni iyi tanıması aleyhime olurdu..

Burada daha fazla saçmalama.. Ben bu konuyu senden ve belki de sana bunları öğreten hocandan daha iyi biliyorum. Benim yazdıklarımı çarpıtarak kendi kendine Don Kişotluk yapıyorsun..

PVC kolej düzeyinde gençlerin yüzde 50'sinde görülen bir durumdur. Bu PVC'ler tehlikeli değildir. Sen şimdi Lagaluga'nın aklını iyice karıştırdın. Bu çok kötü bir şey. Bu konuyu bu vesile ile öğrendiysen ne mutlu.

Ama daha basit bir deontoloji kuralını bilmeyen sapık bir doktorun, bir şey öğreneceğini sanmıyorum. Sana tıp pratik ettirmemek lazım. Ne iyi bir doktorsun, ne de iyi bir insan.. Bu halinle kötü bir doktorsun..

Hadi git işine..
Burada bir daha yazma..
Ya da adam gibi yaz.. Özür dile önce..
Hadi bakiiiiiiiiimmmm

HACI
BilelimOgrenelim
Ben de meşgul oldum bu tartışmayla ki her ikinizi de kızdırmak istemem ama yadırgadım, böyle teşhis tedavi olur mu?

Karnım ağrıyor dersin, gaz yapmıştır, birazdan geçer, ya da birkaç dakika sonra apandistin patlamış, kurtulamazsın.

Başım ağrıyor dersin, aspirin alırsın geçer, ya da beyin tümörün vardır.

Kalbim çarpıyor dersin, eğilince kalkınca, aşıksın belki, belki kalbin deliktir, ameliyata gireceksin.

İlk soru şikayetiniz nedir? Hastanın genel durumunu sormadan, belirtileri bulguları araştırmadan hele kardiyoloji gibi karmaşık bir konuda...

Neyse karışmak istemem ama, ne forumda ne başka yerde temel yaklaşımlardan vazgeçmenizi istemem.
haci
BilelimOgrenelim

Biz burada ne tanı yapıyoruz ne de tedavi.. Binlerce mil uzaktan bu sanal ortamda buna teşebbüs etmek bile suç sayılır.. Sadece akıl veriyoruz. Şikayeti olan birine doktora görünülmesini tavsiye ediyoruz. Doğrusu budur..

Tartışmanın uzaması ile tanı ve tedavinin alakası yoktur.

HACI
LagaLuga
ben hasta falan değilim yaw...
haci
Hasta olmadığını biliyoruz Lagaluga.. Salağın biri seni hasta yapmaya çalıştı ama beceremedi..
Üzme canını boş yere..
Yazılanları da üstüne alma..

HACI
LagaLuga
haci benim sana anlattigim olay bir kac sene önce olmustu.. ondan sonra hic denemedim.
ama ben hazir doktoru bulmusken sorayim dedim smile.gif
haci
Belki gazdan oluyordur. Eğilip kalkarken gazla dolu kalın bağırsak veya mide, diyaframı yukarı doğru iterek kalbe baskı yapıyordur. O da hafif bir çarpıntıya neden oluyordur. Oldukça olağan ve önemsiz.. Endişe etme.

HACI
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.