Sayın Allah abicim
Ezelden beri tek olacağım diye tutturdun, tamam anlıyorum karizma meselesi ama sen bu işi fazla abarttın be abi. Bu kadarda olmazki yani.
Kolaymı koskoca evreni tek başına idare etmek,stres yapar be abicim.Senin bu anlamsız inandının faturasını kalkmış birde bizlere ödetiyorsun be abicim. Eğer tek olmaya o kadar meraklı isen, ortak koşanlara kızıyorsan kendin yok etsene be abicim nasıl olsa sonsuz gücün var,bizi niye bu kavgana alet ediyorsun?
Müşrikler şöyle kötü# böyle pislik diye inananlara gaz vererek insanları biribirine düşürüyor yeri geliyor savaşların çıkmasına sebep oluyorsun. Yazık değilmi be abicim? Hiçmi vicdanın sızlamıyor? İnadın bununla kalsa yine iyi.
Tutturmuşsun hep aynı usul peygamber ve onunla bir kitap göndermeye.İnsanların bazıları inanmamış tahrif etmişler,hadi bir yenisi daha, hadi bir yenisi daha. Baktın bu usul tutumuyor başka bir usul denesene abicim. Bak teknolojide gelişti mesela uzaydan satelitlerden herkesin duyacağı canlı yayında olabilir. Ne bileyim aklıma bu geldi ama sen daha iyi bir yöntem bilrisin mutlaka. Ama olmaz karizman çizilir değilmi?. Ne diyecekler o zaman bakın allah hata yapmış.
Olsun be abicim, biz insanlar hata yaparak tecrübe sahibi oluyoruz ve daha doğrusunu öğreniyoruz. Hatadan dönmeyi ise eksiklik değil erdem görüyoruz. Senin için niye eksiklik olsun ? Hem sana kim hesap sorabilirki varsınlar istedikleri kadar dedikodu yapsınlar değilmi abicim.
Bizleri topraktan yarattığın için sonsuza değin yakmaktan çekinimiyorsun ama abicim bizler taş değiiizki duygularımız,hizlerimiz var.Tasavvufcular haksızmı be abicim? Bak onları tanrıları kullarını kendi ruhundan bir parça olarak yaratmış.Eğer sende bizleri kendinden bir parça olarak yaratsa idin elbetteki yakamazdın. Hangi anne kendinden bir parça olan evladını yakabilir,hangi ana yüreği buna dayanır?
Hıristiyanların tanrısının oğlu isa bile insanlar için ne acılara katlanmış, çarmıha gerilmeye razı olmuş.Bunları görüp hiçmi örnek almayı düşüünmüyorsun ?
Bak abicim sana akıl vermek bana düşmez ama sen yinede söyliyeceğimi yabana atma.Başta dediğim gibi abicim allah bile olsan yalnızlık stres yapar,asosyal olur çıkarsın zaten olmuşsunda.
Ne bileyim kendi zevkine göre cillop gibi bir tanrıça yarat, onunla evlen çoluk çocuğa karış,al çocuklarını bağrına bas, sev onları. Belki bu sayede bizleride sevmeyi öğrenirsin.
Hem sen rahata kavuş hemde biz rahat edelim be aibicim. Zaten bu dünyada bize hiç bir faydan yok. Birilerine kızıyor başımıza bir sürü doğal afetler gönderiyorsun,onlardan kurtulmanın çarelerini aramak,bize düşüyor. Sen üretim hatası yapıyorsun engelli özürlü çocuklar dünyaya geliyor,onları tedavi etmek yine biz insanlara düşüyor.
Hem bazı çifte standartına da bozuluyorum be abi, baya moralimi bozuyor. Bak aşağıda ne demişsin?
Maide
111- Hani Havarilere: " Bana ve Resulüme iman edin" diye ilham etmiştim. Onlar da: "İman ettik, bizim şüphesiz müslümanlar olduğumuza şahit ol" demişlerdi.
112- Havariler:" Ey Meryemoğlu İsa, Rabbin bize gökten bir sofra indirebilir mi?" dediler. İsa da: "İnanıyorsanız Allah'tan korkun" dedi.
113- Havâriler: "İstiyoruz ki ondan yiyelim, kalblerimiz iyice yatışsın, senin bize doğru söylediğini bilelim ve bunu bizzat görenlerden olalım" dediler.
114- Meryemoğlu İsa da: "Allah'ım, Rabbımız, bizim üzerimize gökten bir sofra indir ki, bizim için, önce ve sonra gelenlerimiz için bir bayram ve senden bir mucize olsun. Bizi rızıklandır, sen rızık verenlerin en hayırlısısın!" dedi.
115- Allah buyurdu ki:" Ben onu size indireceğim. Fakat bundan sonra içinizden kim inkâr ederse, ben ona âlemlerden hiç kimseye yapmayacağım bir azabı yaparım".
Araf 160- Biz onları oniki kabileye, o kadar ümmete ayırdık. Ve kavmi kendisinden su istediği zaman Musa'ya, elindeki asâ ile taşa vur, diye vahyettik, vurunca hemen o taştan oniki pınar akmaya başladı. Halkın her biri su alacağı yeri iyice öğrendi. Bulutu da üzerlerine gönderdik, gölgeledik. Onlara kudret helvası ve bıldırcın indirdik. Size rızık olarak ihsan ettiğimiz nimetlerin temizinden yiyiniz, dedik. Onlar zulmü bize yapmadılar, lakin kendi kendilerine zulmediyorlardı.
Bu ayetlere göre hıristiyanlara ve yahudilere zahmetsiz gökten sofra indirmiş ve yerden pınarlar fışkırtmışsın.Afrikada ve bazı ülkelerde açlıktan ölen binlerce bebe var,bunlar senin kulun değilmi ? baldırı çıplak hırisityan ve yahudiler kadar bu insanların değeri yokmu senin yanında?
Hani senin meleklerin vardı,muhammedin savaşlarında yardıma geliyorlardı? Ne oldu bunlara yoksa emeklimi oldular ?
Neyse abicim başını fazla ağrıtmayayım ama sen söylediklerimi bir düşün yinede.
Not.
Bu yazdıklarımı hakaret olarak değerlendirecek olanlar,farkında olmadan allahın avukatlığına kalkışmış olurlar.Allahın hiç bir şeye ihtiyacı olmadığına göre onu savunacak avukatada ihtiyacı yoktur.Kendiside zaten bunu kuranda söylemektedir.
Maide 105- Ey inananlar, kendinize bakın. Siz doğru yolda olduğunuz takdirde doğru yoldan sapanlar size zarar veremezler. Hepinizin dönüşü Allah'adır. Yaptıklarınızı size O haber verecektir.
Dolayısıyla böyle bir şeye kalkışacak olanlar allaha şirk koşmuş olurlar