Tam Forum Görünümü: Yeni bir tanım arıyorum
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTCAFE
dinsavar
Ben şahsen kendin pişir kendin ye mantelitesini hep savunmuşumdur. Bu açıdan bakınca şimdiye kadar olan tanımların (deist,agnostik,panteist,ateist) hiç birisine kendimi oturtamadım onun için yeni bir tanım arıyorum.

Ateist olmak beni kesmiyor arkadaşlar sebebine gelince.

Yanlışşsam düzeltin

Ateistler,bilimsel kanıtları olmadığı için tanrıya inanmazlar değilmi.Bu şu anlama gelir.

Eğer şayet bir gün bilim tanrıyı kanıtlarsa inannırım.İnanmam deme şansınız yok çünkü bu gerekçeyi koyan sizsiniz

Ben, bilim tanrıyı kanıtlasa bile yine inanmayacağım. Bu konuda hem bilime hemde tanrıya kafa tutuyorum.

Böyle bir düşünceye ne denir?

azgınateist,tanrımatör???
SirOrphaned
valla yanlis anlama ama boyle bir dusunceye salaklik denir..

Her neyse. Ben sizin anlayabiliyorum ama şu : "inanmak" sözcügünü yanlis kullaniyorsunuz. Sizin kastettiginiz "Satanizm" gibi birsey. Yani "tanrının olmadığını" dusunuyorsaniz bunu inanmak diye niteleyebiliriz. Sizin yaptığınız tanrıya "rest çekmek". İnanmak ve ya inanmamak degil. Asıl mesele bu. Siz Şeytanın yaptığını yapıyorsunuz.
dinsavar
QUOTE(SirOrphaned @ Nov 6 2007, 07:57 PM) *
valla yanlis anlama ama boyle bir dusunceye salaklik denir..

Her neyse. Ben sizin anlayabiliyorum ama şu : "inanmak" sözcügünü yanlis kullaniyorsunuz. Sizin kastettiginiz "Satanizm" gibi birsey. Yani "tanrının olmadığını" dusunuyorsaniz bunu inanmak diye niteleyebiliriz. Sizin yaptığınız tanrıya "rest çekmek". İnanmak ve ya inanmamak degil. Asıl mesele bu. Siz Şeytanın yaptığını yapıyorsunuz.

sanada rest çekiyorum
ateist
Bende bu tanima uyuyorum. Ben tanri yok demem. Tanri varsa bile, bu onun kendi sorunudur ve seyimden asaga, kasimpasa diye düsünürüm.
Cünkü yaratma gücü olan birinin, bu kadar salak ve amatör olabilme ihtimali bile, beni kizdiriyor.
Ha!!ortaya cikarda, öpecegim seni derse ve zorla sahip olmaya kalkarsa, tecavüzden zevk almaya kalkanlar olacaktir. Ben yalakaliktan nefret ederim. Beceriksiz bir tanriya, hastir deme hakkimi kullanirim aga.
Buna tanim koyalim, haklisin dinsavar.
radikal ateist
isyankar ateist

Yok yok bunlar olmadi

bursali ateist, yalova kaymakami tanriya karsi

mazot
QUOTE(dinsavar @ Nov 6 2007, 06:51 PM) *
Ben şahsen kendin pişir kendin ye mantelitesini hep savunmuşumdur. Bu açıdan bakınca şimdiye kadar olan tanımların (deist,agnostik,panteist,ateist) hiç birisine kendimi oturtamadım onun için yeni bir tanım arıyorum.

Ateist olmak beni kesmiyor arkadaşlar sebebine gelince.

Yanlışşsam düzeltin

Ateistler,bilimsel kanıtları olmadığı için tanrıya inanmazlar değilmi.Bu şu anlama gelir.

Eğer şayet bir gün bilim tanrıyı kanıtlarsa inannırım.İnanmam deme şansınız yok çünkü bu gerekçeyi koyan sizsiniz

Ben, bilim tanrıyı kanıtlasa bile yine inanmayacağım. Bu konuda hem bilime hemde tanrıya kafa tutuyorum.

Böyle bir düşünceye ne denir?

azgınateist,tanrımatör???

Boşmatör denir rolleyes.gif rolleyes.gif
obs
Tanrinin varligi bilim tarafindan kanitlanirsa elbetteki ateistlerde tanriya inanacaktir..ama boyle birsey olmayacagindan, bosa kafa yormayalim smile.gif

bu arada dinsavar, senin dedigin satanizm gibi birsey oluyor..
dengizik
bile bile sakat ata oynamak,bi yerde yazıyodu
Leopidas
Olay sırf Tanrı'nın bilimsel kanıtlarının olup olmamasında değil. Öncelikle dinlerin söylediklerini bilim çoktan çürütmüştür. Dolayısıyla dinler geçersizleşmiştir. Diğer taraftan insan kendi kendine Tanrı neden bizimle ilgilenmiyor?, Dünyada neden bu kadar acı var?, Tanrı'nın tek işi gücü biz miyiz?, Tanrı eğer iyiyse neden herkes mutlu değil? gibi sorular sorularak ateist olabilir. Demek istediğim reddetme meselesi sırf bilimle bağlantılı değil.
davinci
Tanrı diye birşeyin varlığı kanıtlanırsa zaten inanmaya gerek kalmaz, bilirsin. Ayrıca Tanrı'nın varlığı kanıtlansa bile dinlerin doğruluğu kanıtlanmış olmaz. Yani teistler yine inanca dayalı yaşmaya devam eder. Bizler ise yine dinsiz olarak yaşamaya devam ederiz. Yani önemli bir değişiklik olmaz.
fth.d
tanrı kanıtlanırsa inanırım fakat hala küfürümü ederim...
davinci
Birşeyi eklemeyi unutmuşum. Varlığı bilinen birşeyin olmadığını iddia etmek inkârcılıktır. Yani dinsavar senin aradığın tanım "inkârcılık" oluyor. Pek yeni birşey değil ama tam da istediğin tarife uyuyor.
kutsalyaratik
Tanri manri yoktur, bilim olmadigini kanitladi. Olmayan sey sadece yoktur.
muhakara
sevgili dinsavar, senin için tanım üretmek şimdilik zor görünüyor.ama savunabileceğin bir slogan tavsiye edebilirim;

''susma hakkımı kullanıyorum'' diyenlerdenim de.
Pante
Sevgili Dinsavar;

Ateistliğin bilimseli olmaz. Ateistlik tanrı tanımazlıktır, tanrı inancının, fikrinin, teorisinin, kanununun reddidir, tanrının reddi değil. Yani;Tanrı, bilim tarafından kanıtlanmış ve inanç olmaktan çıkmış bir teori olmuş, bilgi olmuş olsa dahi ateizm yine olacaktır.
Ama bilime inanan ateistlerin birçoğu ateistlikten vazgeçmiş olacaktır.
Senin gibi düşünen bir kısmı ise bilime karşı çıkacak ve bilimin bu kanıtının geçersiz olduğunu, sahte olduğunu, yanlış olduğunu iddia edecektir.
Aynı HY takımının evrim teorisini reddetmesi gibi.

Bugün itibarıyla ise senin gibi düşünen ateistlere Pozitif ateistler deniyor.
Hiçbir şekilde Tanrı ihtimaline yer vermeyenler. Tanrıyı reddetmek, Tanrıya karşı gelmek ayrıdır, Tanrı inancına, fikrine karşı olmak ayrı.

Eğer bilim birgün Tanrıyı ispatlarsa sen bilime değil de Tanrıya karşı çıkarsan işte o zaman Da Vinci'nin dediği gibi aynı zamanda inkarcı olacaksın.
Yani islam'a göre hesaba dahi gerek duyulmadan direk cehennemliklerden.

Satanistlikle ilgisi yok. Tanrıya karşı şeytanı savunacak kadar enayi olmadığını düşünüyorum. laugh.gif

Bu arada bilimin Tanrının yokluğunu ispatlaması diye birşey yok.
Kutsal Yaratık, varsa biz de bilelim.. rolleyes.gif
obs
sevgili atedeipan;

satanistlerin amaci seytana tapmak degil seytanida yok etmektir.. smile.gif

bence dinsavarin dedigi tanim satanizme yakin bisey..

obs
deliziya
tanrıtanımaz veya tanrısallamaz olabilir smile.gif
epacks
isim aramaya gerek yok hali hazırda bi ismi var zaten , inkarcılık deniyor buna olan bir şeyi inkar etme, kabul etmeme
Pante
satanistlerin amaci seytana tapmak degil seytanida yok etmektir..

Bunu ilk kez duyuyorum obs.
Laveyanları, modern satanistleri biliyordum da şeytanı yok etmeye çalışanları bilmiyordum. rolleyes.gif

Bu da yeni mi çıktı? laugh.gif
obs
QUOTE(atedeipan @ Nov 6 2007, 09:20 PM) *
Bunu ilk kez duyuyorum obs.
Laveyanları, modern satanistleri biliyordum da şeytanı yok etmeye çalışanları bilmiyordum. rolleyes.gif

Bu da yeni mi çıktı? laugh.gif

ciddi soyluyorum ya laugh.gif satanizmin amacini arastir, satanistlerin amaci seytanida yok ederek dunyayi ele gecirmek.. laugh.gif

arastir, kaynak bulamazsan soyle ben arastirip kaynak bulurum..
dinsavar
QUOTE(atedeipan @ Nov 6 2007, 10:04 PM) *
Sevgili Dinsavar;

Ateistliğin bilimseli olmaz. Ateistlik tanrı tanımazlıktır, tanrı inancının, fikrinin, teorisinin, kanununun reddidir, tanrının reddi değil. Yani;Tanrı, bilim tarafından kanıtlanmış ve inanç olmaktan çıkmış bir teori olmuş, bilgi olmuş olsa dahi ateizm yine olacaktır.
Ama bilime inanan ateistlerin birçoğu ateistlikten vazgeçmiş olacaktır.
Senin gibi düşünen bir kısmı ise bilime karşı çıkacak ve bilimin bu kanıtının geçersiz olduğunu, sahte olduğunu, yanlış olduğunu iddia edecektir.
Aynı HY takımının evrim teorisini reddetmesi gibi.

Bugün itibarıyla ise senin gibi düşünen ateistlere Pozitif ateistler deniyor.
Hiçbir şekilde Tanrı ihtimaline yer vermeyenler. Tanrıyı reddetmek, Tanrıya karşı gelmek ayrıdır, Tanrı inancına, fikrine karşı olmak ayrı.

Eğer bilim birgün Tanrıyı ispatlarsa sen bilime değil de Tanrıya karşı çıkarsan işte o zaman Da Vinci'nin dediği gibi aynı zamanda inkarcı olacaksın.
Yani islam'a göre hesaba dahi gerek duyulmadan direk cehennemliklerden.

Satanistlikle ilgisi yok. Tanrıya karşı şeytanı savunacak kadar enayi olmadığını düşünüyorum. laugh.gif

Bu arada bilimin Tanrının yokluğunu ispatlaması diye birşey yok.
Kutsal Yaratık, varsa biz de bilelim.. rolleyes.gif

Biraz karıştırmışsın anlamadım burayı. İhtimal üzerine konuşuyorsun, eğer bilim ispatlarsa diyorsun sonra islamın yargılarına göre o bilimin kanıtladığı tanrıyı yakmakla cezalandıran sadist durumuna sokuyorsun. Ben böyle bilimin böyle tanrının içine......

Sen kim oluyorsunda daha bilimin kantılamadığı tanrı hakkında ahkam kesiyorsun zındık biggrin.gif İtiraf edin işte islamın sadistliği iliklerinize işlemiş, tanrı olacaksa illa yakması gerekir yoksa tanrı sayılmaz
dengizik
QUOTE(obs @ Nov 6 2007, 09:26 PM) *
ciddi soyluyorum ya laugh.gif satanizmin amacini arastir, satanistlerin amaci seytanida yok ederek dunyayi ele gecirmek.. laugh.gif

arastir, kaynak bulamazsan soyle ben arastirip kaynak bulurum..

izmir emniyetinin salak boş yazısında geçiyodu bu saçmalık.
Pante
Dikkat edersen "İslam'a göre" demişim Dinsavar.
"Bu durumda böyle olacak" dememişim.

Artık o durumda nickini de "Tanrısavar" yaparsın. laugh.gif
obs
QUOTE(dengizik @ Nov 6 2007, 10:00 PM) *
izmir emniyetinin salak boş yazısında geçiyodu bu saçmalık.

sadece izmir emniyeti degil, bir cok yerde..

satanistler kendi agizlariyla soyluyorlar bunu.. smile.gif
Pante
sadece izmir emniyeti degil, bir cok yerde..

satanistler kendi agizlariyla soyluyorlar bunu.

Obs, söylenenlere değil, literatürdeki, felsefedeki, dinlerdeki tanımına, tanıtımına bakacaksın. Satanizmin S'sini bilmeyen 2-3 serserinin lafına değil.

http://www.dunyadinleri.com/satanizm.html

http://tr.wikipedia.org/wiki/Satanizm
Remat
QUOTE(davinci @ Nov 6 2007, 08:14 PM) *
Tanrı diye birşeyin varlığı kanıtlanırsa zaten inanmaya gerek kalmaz, bilirsin.

Tanrı'yı ispatlayamayıp neden inanıyorsun diyen mallara da bne bu tarz birşey söylüyorum sanırsam aynısı olmuş
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.