Tam Forum Görünümü: İçinde olumlu ateist karakterler barındıran
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTCAFE
Andromeda
rolleyes.gif unsure.gif smile.gif cool.gif
Andromeda
Aslında buraya yerli ve yabancı sinemadan örnekleri de ekleyebiliriz: Carl Sagan'ın Contact filminden Jodie Foster'ın oyunculuğunu yaptığı Dr. Ellie Arroway karakteri mesela smile.gif

http://www.imdb.com/title/tt0118884/
serabis
---------------------->caffe
Antimuhammed
Albert Camus....

La Peste - Veba.....

Roman kahramanı Dr. Rieux Tanrı’ya inanmayan ama insanlara yardım eden bir doktordur. O ateist ahlakın ve hümanizmin temsilcisidir.

''Eğer Tanrı’ya inanmıyorsanız niçin bunca özveride bulunuyorsunuz?” sorusunu şu şekilde yanıtlamıştır. Eğer mutlak güçte bir Tanrı’ya inansaydı, insanları iyileştirmeyi sürdürmez, bu görevi ona bırakırdı. Ama bu dünyada kimse, hayırkimse, Tanrı’ya inandığını sanan Paneloux bile, böyle bir Tanrı’ya inanmıyordu. Çünkü kimse kendini sonuna kadar Tanrı’nın ellerine bırakmıyordu ve bu açıdan Rieux, yaradılışla olduğu gibi mücadele ederek, en azından kendisinin gerçeğin yolunda olduğuna inanıyordu” (Camus 2003b: 118).

Albert Camus - Caligula

Caligula:“Çektiğimiz acıları azaltmıyor, varlıkları ölümsüz kılamıyor, güneşin doğudanbatmasını sağlayamıyor, olayların düzenini değiştiremiyorsam; ne denli sıkıdavranırsam davranayım neye yarar bu şaşırtıcı erk? Hayır Caesonia, uyumak yada uyanık kalmak… Önemsiz… Bu dünyanın düzenine etki edemiyorsam… Bütün gücümle istediğim, Tanrılardan üstün olma… Çağımızda eşitliği yaratacağım. Engeller, güçlükler, yeryüzündeki olanaksızlık da ortadan kalkınca; o zaman belki ben bile değişeceğim, benimle birlikte herkes. İşte o zaman insanlar ölmeyecek, mutlu olacaklar” (Camus 1997a: 20-21).

Başkaldırma adalet ve özgürlüğü birleştirir. Başkaldırmanın mantığı, adaleteyardımcı olmayı istemektedir (Erdem 2004: 167). Başkaldırma, herkes için özgürlüktalebiyle ortaya çıktığından, yalnızca bir kişi için söz konusu olamaz. Başkaldırma, ilkdeğeri bütün insanlar üzerine kuran bir ortak noktadır (a.e., 167-68).

Ve yine Albert Camus - Yabancı kitabı.. Benim okuduğum en iyi kitaptır.. Hele kitabın finali, hele rahibin günah çıkartmak için hücreye girdiği an.. Müthiş...

Albert Camus ve eserleri hakkında bilgi için..
http://kutuphane.uludag.edu.tr/Univder/PDF...I/2006-6/M8.pdf

haci
Mina Urgan

Bir Dinozorun Anıları
Bir Dinozoron Gezileri..

Başka kitabı var mı bilmiyorum..

Kitaplarındaki olumlu karakter kendisi..
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.