YANDIMALi
Nov 22 2007, 01:04 AM
kutsalyaratik
Nov 22 2007, 01:08 AM
Rahman ve rahim olan Allahtir.
Bilimden bize neeee.
haci
Nov 22 2007, 01:11 AM
Bunların açıklaması sanıldığından çok daha kolay..
Böcekler yapraklara benzedikleri için uzun yaşıyor ve döl verebiliyorlar..
Böcek ne kadar çok yaprağa veya çöpe benziyor yani kamuflaj yapabiliyorsa, genlerini o kadar çok yeni nesle geçiriyor..
Milyonlarca yıl sonra bu evrimleşme sürecinde mükemmelliğe ulaşılıyor..
deliziya
Nov 22 2007, 01:12 AM
bunların "doğal seçilimin" kanıtları olduğunu görmüyor musunuz?
YANDIMALi
Nov 22 2007, 01:13 AM
QUOTE(haci @ Nov 22 2007, 01:11 AM)

Bunların açıklaması sanıldığından çok daha kolay..
Böcekler yapraklara benzedikleri için uzun yaşıyor ve döl verebiliyorlar..
Böcek ne kadar çok yaprağa veya çöpe benziyor yani kamuflaj yapabiliyorsa, genlerini o kadar çok yeni nesle geçiriyor..
Milyonlarca yıl sonra bu evrimleşme sürecinde mükemmelliğe ulaşılıyor..
Hacı,
Şimdi beni sokakta ki bir cahil olarak gör ve ona göre anlat
epacks
Nov 22 2007, 01:14 AM
böcekleri bilmem ama üzerinde bulundukları bitkilerin hepsinde hastalık var hemde çok fena, yapraklarından belli oluyor
gezgin95
Nov 22 2007, 01:21 AM
Buraya bize doğal seçilimin en güzel kanıtlarını getirdin.
Teşekkürler.
.
IKNATON
Nov 22 2007, 01:22 AM
bende heyecanla yeni bir arkeolojik buluntu var diye forumu açmıştım ama...
haci
Nov 22 2007, 01:23 AM
QUOTE(YANDIMALi @ Nov 22 2007, 01:13 AM)

Hacı,
Şimdi beni sokakta ki bir cahil olarak gör ve ona göre anlat
Daha ne anlatayım..
Bir böcek üzerinde yaşadığı bir dal veya yaprağa ne kadar çok benziyorsa, o kadar iyi kamuflaj yapmış demektir.
Böceği yiyerek yaşayan diğer böcekler veya kuşlar onu göremeyeceklerdir.
Düşmanları tarafından görülemeyen böcek daha uzun yaşayacak ve genlerini yeni nesillere geçirecektir.
Yeni nesi böceklerde bu kamuflaj süreci devam edecektir.
Onların hepsinde kamuflaj aynı derecede başarılı olamaz.
Kamuflajda başarılı olanlar genlerini yeni nesillere geçireceklerdir.
Birkaç bin nesil sonra ortaya içindeki ortama mükemmel uyan bir böcek çıkacaktır.
YANDIMALi
Nov 22 2007, 01:28 AM
QUOTE(haci @ Nov 22 2007, 01:23 AM)

Daha ne anlatayım..
Bir böcek üzerinde yaşadığı bir dal veya yaprağa ne kadar çok benziyorsa, o kadar iyi kamuflaj yapmış demektir.
Böceği yiyerek yaşayan diğer böcekler veya kuşlar onu göremeyeceklerdir.
Düşmanları tarafından görülemeyen böcek daha uzun yaşayacak ve genlerini yeni nesillere geçirecektir.
Yeni nesi böceklerde bu kamuflaj süreci devam edecektir.
Onların hepsinde kamuflaj aynı derecede başarılı olamaz.
Kamuflajda başarılı olanlar genlerini yeni nesillere geçireceklerdir.
Birkaç bin nesil sonra ortaya içindeki ortama mükemmel uyan bir böcek çıkacaktır.
Hacı, Benim sorum bu değildi ki
Nasıl böyle oluşmuşlar
Bunlar Niçin kamuflash yapmişlar Bunu çok güzel demişsin.
Herhalde böyle bir gereksinim'i kendi kendilerine yaratmış değillerdir değil mi ?
kutsalyaratik
Nov 22 2007, 01:51 AM
Yandimali, sana cok detayli bicimde cevap verilir, ama senin istedigin cevap o degil. Simdi soyle yapalim; sana gore o bocekler Allah tarafindan yaratilmis muhtesem yaratiklar. Sen konuyu boyle acikliyorsun ve noktayi koyuyorsun. OK?
Peki Haci sana bilimsel olarak konuyu aciklasa , hatta acikladida kabul edecenmi? yada karsi bir gorus bildirebilecenmi? Karsi gorus; sana gelen cevabin niteliginde olmaliki bir seye yarasin, cikip sen hayir efendm Allah boyle yaratti dersen bu konu burda biter.
bilelimogrenelim
Nov 22 2007, 02:34 AM
O açıklayamaz, tahmin ederim kaçtı, şimdi buna evrim, doğal seleksiyon falan anlat, okumayacak bile, ne kasacaksın.
Onu bunu bilmiyom da bu YandımAli'nin ayranı güzel olur onu biliyom, köpüklü...
haci
Nov 22 2007, 02:47 AM
QUOTE(YANDIMALi @ Nov 22 2007, 01:28 AM)

Hacı, Benim sorum bu değildi ki
Nasıl böyle oluşmuşlar
Bunlar Niçin kamuflash yapmişlar Bunu çok güzel demişsin.
Herhalde böyle bir gereksinim'i kendi kendilerine yaratmış değillerdir değil mi ?
O zaman bu sorunun da yanıtını vereyim..
Böcekler neden kamuflaj yapmışlar?
Aslında soru şu şekilde sorulmalı..
Böceklerde kamuflajın neden ve nasıl yapılır?
Nedeni meydanda.. Yenmemek için yapılır..
Nasılı ise biraz karışık..
Aynı türün bütün elemanları tam olarak benzer değillerdir.
Ya da aralarında mutasyondan dolayı, farklı böcekler türeyeceklerdir.
Onlardan ortama iyi uyanlar yenmeyecekler veya geç yenecekler ve bu arada genlerini yeni nesillere geçireceklerdir.
Doğal baskılar yeni nesillerin de uyumlu olmalarına neden olacaktır.
Yeni nesiller içinde ortama en iyi uyan, yani kamuflajı en iyi yapan yaşayacak ve genlerini geçirecektir.
Binlerce nesil sonra ortama mükemmel uyan bir böcek ortaya çıkacaktır.
Yani neden mutasyon ve genetik çeşitliliktir.
Nasıl iki insan birbirlerine benzemiyorlarsa, aynı türe ait iki böcek de birbirlerinden az çok farklıdırlar.
Bu farklı böceklerden en iyi kamuflaj yapanlarının genleri yeni nesillere geçecektir.
Umarım bu konu anlaşılmıştır.
HACI
Malt
Nov 22 2007, 03:14 AM
zaman kaybı...
AURA
Nov 22 2007, 04:18 AM
Hadi rengini anladık bu vücudundaki centikler yaprak damarı gibi damarlar nasıl oluşmuş,sanki biri ortan tutup koparmış gibi...Aynaya bakınca kendini tanımayan hayvan mı bunu yapmış kendine,şurdanda biraz sürttüreyim dalada aşınsın yaprağa daha çok benziyim beni avlamazlar o zaman mı demiş...Böcek olupda doğadaki bitkilere benzemeyen yada kamuflaj yapma gereğini hisstemeyen böcekler var,onlarda heralde yok ben ısırarak korkuturum demiş yada bazılarıda ben en iyisi zehirleme seçenediğini kabul edeyim demiş hatta sormuş, -hanım sencede uygunmu zehirimi seçelim demiş:)biride diyoki görmüyomusun doğal seçimi ne kadar pişkin...Görüyorum ama bu Allahın seçimini ...
Allaha inanmak sizin uydurduğunuz masallara inanmaktan daha kolay...
haci
Nov 22 2007, 04:48 AM
QUOTE(AURA @ Nov 22 2007, 04:18 AM)

Hadi rengini anladık bu vücudundaki centikler yaprak damarı gibi damarlar nasıl oluşmuş,sanki biri ortan tutup koparmış gibi...Aynaya bakınca kendini tanımayan hayvan mı bunu yapmış kendine,şurdanda biraz sürttüreyim dalada aşınsın yaprağa daha çok benziyim beni avlamazlar o zaman mı demiş...Böcek olupda doğadaki bitkilere benzemeyen yada kamuflaj yapma gereğini hisstemeyen böcekler var,onlarda heralde yok ben ısırarak korkuturum demiş yada bazılarıda ben en iyisi zehirleme seçenediğini kabul edeyim demiş hatta sormuş, -hanım sencede uygunmu zehirimi seçelim demiş:)biride diyoki görmüyomusun doğal seçimi ne kadar pişkin...Görüyorum ama bu Allahın seçimini ...
Allaha inanmak sizin uydurduğunuz masallara inanmaktan daha kolay...
İslam ülkelerinin neden geri kaldığını yukardaki ileti çok güzel açıklıyor..
Ne yazık ki aramızda böyle düşünenler çoğunlukta..
Onların üzerinden geçinen bazı ahlaksızlar onların ve diğerlerinin karanlıkta kalmaya devam etmesinden sorumlu.
Harun Yahya ve Ahmed Hulusi gibi.
Bu konuyu anlamak için en ufak bir çaba bile sarfetmeyen bu gafiller için başka ne diyebiliriz bilmiyorum..
Ben iyi uykular demekle yetiniyorum..
Birgün uyanacaksınız ama, çok geç olacak..
Hatta şimdi bile çok geç..
Ne acı..
HACI
AURA
Nov 22 2007, 05:01 AM
Arkadaşım yukarıdaki değişiklikler ancak 'şuurla olur' bunu ben yapabilirim kendimi doğaya uygun hale sokabilirim benim şuurum var ama onda yok...Siz akıldan bahsediyosunuz ne söylediğinizinde farkında değilsiniz baksana böceğin yaprağının ortasında DELİK VAR DELİİİİK resmen bağırıyo ben birisinin mamuluyum diye deliktemi evrimle oluştu hee pardon yaa tesadüf diyodunuz bu tür şeylerede DELİLİK SİZİNKİ DELİLİİK...
haci
Nov 22 2007, 05:07 AM
QUOTE(AURA @ Nov 22 2007, 05:01 AM)

Arkadaşım yukarıdaki değişiklikler ancak 'şuurla olur' bunu ben yapabilirim kendimi doğaya uygun hale sokabilirim benim şuurum var ama onda yok...Siz akıldan bahsediyosunuz ne söylediğinizinde farkında değilsiniz baksana böceğin yaprağının ortasında DELİK VAR DELİİİİK resmen bağırıyo ben birisinin mamuluyum diye deliktemi evrimle oluştu hee pardon yaa tesadüf diyodunuz bu tür şeylerede DELİLİK SİZİNKİ DELİLİİK...
Allah'ı bir delikte arayıp da bulanlar var aramızda..
Onların Müslüman olmasına hiç şaşmıyorum..
Tuvalette garip bir mok görseler onda da Allah'ı arar ve bulur bu garibanlar.
Ne yaparsın..
Son yıllarda ülkemizde Harun Yahya rüzgârı esiyor..
Ve onun motorları etrafta hava basıp duruyor..
HACI
AURA
Nov 22 2007, 05:21 AM
Harun yahyadan bi şey öğrendim onlara ara geçiş formunu proteinleri bide bişeyi daha sorun diye yazıyodu bi kaç tanede belgesel izlemiştim... Allah sana nasıl akıl verdiyse bizede vermiş farkımız kullanıp kullanmamızda ben sana şimdi bok sana göre kötü kendisi kötü değil desem öyle bakarsın:)eğer sana göre kötü olmasaydı yerdin onu, Allah bi seferde yediğin besinden maksimum verimi alabilecek şekilde yaratmış seni,tekrar yemeyesin diye de o posanın kokusunu sana itici gelecek şekilde yaratmış buda mı evrimle oluştu yoksa,ya nerden tutarsam tutayım bi tarafınız elimde kalıyo:)...şimdi bokmu onu yemeyesin diye kendini kötüleştirdi bize göre yoksa bizmi onu yemeyelim diye onu kötü bi şekilde algılamak için evrimleştik bu soruları öyle gafil mafil diye geçiştirme okuyan evrimin sefaletini görüyo hacı sen bana değil onlara yaz anlat...
haci
Nov 22 2007, 05:31 AM
QUOTE(AURA @ Nov 22 2007, 05:21 AM)

Harun yahyadan bi şey öğrendim onlara ara geçiş formunu proteinleri bide bişeyi daha sorun diye yazıyodu bi kaç tanede belgesel izlemiştim... Allah sana nasıl akıl verdiyse bizede vermiş farkımız kullanıp kullanmamızda ben sana şimdi bok sana göre kötü kendisi kötü değil desem öyle bakarsın:)eğer sana göre kötü olmasaydı yerdin onu, Allah bi seferde yediğin besinden maksimum verimi alabilecek şekilde yaratmış seni,tekrar yemeyesin diye de o posanın kokusunu sana itici gelecek şekilde yaratmış buda mı evrimle oluştu yoksa,ya nerden tutarsam tutayım bi tarafınız elimde kalıyo:)...şimdi bokmu onu yemeyesin diye kendini kötüleştirdi bize göre yoksa bizmi onu yemeyelim diye onu kötü bi şekilde algılamak için evrimleştik bu soruları öyle gafil mafil diye geçiştirme okuyan evrimin sefaletini görüyo hacı sen bana değil onlara yaz anlat...
Bok yemeye gelince..
Bazı hayvalar bok yerler..
Tavşanlar kendi boklarını yerler..
Nedeni ise ilk seferde hazmolmayan gıdalar ikinci kere hazmolur.
Bazı böcekler boku hem yerler, hem de içine yumurtlarlar..
Yumurtadan çıkan yavrular bokla beslenirler..
Bak.. Allah neler yaratmış.. Senin Allah'ın.. Benim değil..
AURA
Nov 22 2007, 06:06 AM
Benim vücud artık günü kurtarmış gelecek içinde evrimleşmiş desene,her ihtimale karşı yemeyeyim diye kendi iğreneceğini bildiği bi koku koymuş çıkardığı posaya...Sen şimdi şu yukardaki yazıyı niye yazdın,benim sorduğum sorularla bi alakası varmı ben elma nasıl oluşmuş diyorum sen bana armutun faydalarından bahsediyosun dikkate alacak kadar değerli bulmuyosan yazıyı,hiç cevap verme...Yoksa bokun bizim yiyip yemememizle alakası yok,kokusunun bize iğrenç gelmesi tesadüf, evrimin bi cilvesimi demek istiyorsun...Doğruya başka bişey diyemessinki,gayet tatlı olabilirdide yani buda çıkıyo o zaman söylemek istediklerinden...Bak doğruya arının balı bize ne kadar tatlı geliyo dimi,oluyomuş yani o durumda ama tüh yaa bal çok iyi vücudumuz için,yine olmadı heralde biri organize etmiş bunları....
KudretŞandra
Nov 22 2007, 08:13 AM
Konuyla pek ilgisi olmasa da; dün akşam oynanan Bosna hersek maçından sonra yetkililer hep bir ağızdan galibiyetin allah tarafından oluştuğunu ifade edecek cümleler kurdular. Duaların kabulü, allahın izinleri, hamdolsunlar... Golü de allah attı ya.
Hiçlik bu mudur?
antiateist
Nov 22 2007, 11:44 AM
http://forum.ateizm1.org/index.php?showtopic=8706&hl=Daha önce bu konuyu burda tartışmıştık. Aynı fotoları vermiş arkadaş.
bilelimogrenelim
Nov 22 2007, 09:00 PM
Aslında bazen bu Harun Yahya motor ekibinin yaptıkları hepten yanlış değil diye düşünmeden edemiyorum bazen.
Hiç olmazsa temel bazı kavramları öğreniyor bu müslüman ekibi. Ama çoğunlukla üzülüyorum...
Çünkü yanlış öğreniyorlar.
Doğal seçilim nedir biliyorlar, mutasyon nedir biliyorlar, adaptasyon, çeşitlilik nedir biliyorlar, ama külliyen yanlış ezberletilmişler.
Çünkü HY gibileri zekice bir taktikle zamanı ortadan kaldırıyor, uğraşıyorsun, yapma eyleme kardeşim bu hale gelmesi için milyarlarca küçücük minicik değişiklik, az daha yeşil, az daha damar, az daha delik ile bu hale gelmiştir diyorsun. Bu arada az kötü olanları kuşlar çıtır çıtır yemiştir, geriye bunlar kalmıştır diyorsun
Yok hayır, anında olacak, tak yukarıdan gelecek, yeşil dal gibi ağaç gibi olacak daha kolay geliyor, löp yemek, anlamamak için direnmek...
Bu b.k konusuna da evrimsel bir açıklık getirelim. Eğer b.k yemek seni diğerlerine göre daha zeki, daha güçlü, daha hızlı, daha sağlıklı, daha çekici, bunlardan biri veya diğeri haline getiriyor olsaydı.
Evet... O zaman bok yiyecektin.
yecgga
Nov 23 2007, 03:42 AM
Şöyle düşünün. Anlamanız için çok çok daha kaba bir model hazırlayalım. Bilirsiniz insan ırkı çok çeşitlidir. Sarışın, esmer, kumral, çekik gözlü vs. Diyelimki dünyada salgın bir hastalık başgösterdi. Bu hastalık sadece ama sadece boyu 160'ı geçmeyen, siyah saçlı, yeşil gözlü buğday tenlilere etki etmiyor, bu normların birine uymayan herkes ölüyor. Evet dünyada sadece bu normlara uyan insanlar sağ kaldı. Yine öyle bir hastalıkki 20 bin yıl boyunca tedavisi bulunamadı. Yani bu normlara sahip anne babadan doğan norm dışı çocukların da hayatta kalma şansı yok. Yani binlerce yıl boyunca bu doğal seçim sayesinde sadece bu normlara sahip genler neslini devam ettirmeye, çoğalmaya imkan buldu. Böylelikle diğer siyah göz, sarı saç vs. gibi norm dışı tüm genler çoğalma, aktarılma şansı bulamadığından dolayı yavaş yavaş yokolup gitti. Şimdi bu basit örneğin mantığını anladıysanız bu resimlerin nasıl birer evrim kanıtı olduğunu cuk diye kapmanız gerekir objektif bir göz iseniz.
AURA
Nov 23 2007, 03:46 AM
Evrime inanılmaz evrime iman edilir bilmeyipde salladığınız tesadüf dediğiniz o kadar çok şey var ki ancak kocakarı imanı gerekir size,bunlarla yaşayabilmeniz için...
yecgga
Nov 23 2007, 03:55 AM
Yoo ben tesadüf demiyorumki. Baki bir toplu iğnenin bile bir yaratıcısı var değil mi? Peki toplu iğne kadar basit birşeyin bir yaratıcısı, mühendisi var ise koca evreni yaratıp ona düzen veren mekanizma tesadüfen mi oluştu? Topluiğne kadar basit birşey bile tesadüfen oluşamıyorsa tanrı gibi müthiş bir mekanizma nasıl kendiliğinden oluşsun bre cahil. Şimdi dersinki o hep vardı. Bırak allahaşkına ozaman toluiğne de hep vardı. hehehehehe haydi kocakarıya...
AURA
Nov 23 2007, 06:11 AM
Allahın nasıl olduğunu bilseydim zaten iman etmiş olmazdım git düşün bu cümleyi:)yukarıda da hatam var evrime inanılmaz iman edilir değil,evrim bilinmez iman edilir olacaktı,bilimsel değilki boşlukları kafadan dolduruyosunuz(zaten olduğu gibi boşluk dolu tarafı yok, bi maymun var işte bize benziyo biraz oda olmasaydı inkarınıza ne kılıf uyduracaktınız kimbilir)hiç uydurulmuş bişey ilim olurmu...Bütün bir fikrin içine uydurma girdiği
zaman o bilimsel olmaktan çıkar...
Bana cahil diyene bak ferrariyle süt satan sütçü gibi Allahın verdiği acızık zekayı gidip evrimle tüketiyo sarıyo etrafını insanlıktan çıkarıyo kendini, ötelerin ötesini bırak yolda yürürken düşecek önünü göremiyo temel ihtiyaçlarını karşılıyor ancak..Ben şimdi sabah namazı için camiye gidiyorum yaşadığım fizikötesi olağanüstülükleri size hayatta anlatmam nasıl küfür ediyosanız öyle cekin cezanızı idrakınız açılmasın benim burda yazma maksadım,gelen zayıf müslümanların akılları karışmasın yoksa sizin hidayetinize vesile olma gayreti değil çok küstahsınız çünkü Allaha karşı...Araştırıyo olsanız yine tamam derim ama koca karı gibi iman etmişsiniz imansızlığa siz düzelmessiniz zaten yakıta ihtiyaç olacak o zaman...
canturk54
Nov 24 2007, 01:19 PM
QUOTE(yecgga @ Nov 23 2007, 03:55 AM)

Yoo ben tesadüf demiyorumki. Baki bir toplu iğnenin bile bir yaratıcısı var değil mi? Peki toplu iğne kadar basit birşeyin bir yaratıcısı, mühendisi var ise koca evreni yaratıp ona düzen veren mekanizma tesadüfen mi oluştu? Topluiğne kadar basit birşey bile tesadüfen oluşamıyorsa tanrı gibi müthiş bir mekanizma nasıl kendiliğinden oluşsun bre cahil. Şimdi dersinki o hep vardı. Bırak allahaşkına ozaman toluiğne de hep vardı. hehehehehe haydi kocakarıya...
Allahın nasıl olduğunu sorgularsak onu dünyada gördüklerimzile kıyaslamış oluruz. öteki boyut farklıdır bu boyut farklıdır. Evet bu dünyada hiç bir şey kendinden olmaz. Ama bu alemde
boyut farkı var yani. Mesela sen bir arabaya sorsan seni kim yaptı diye derki beni kendim gibi bir araba dört tekerli motorla hareket eden bir madde yapmıştır der çünkü her şeyi kendi gibi zanneder. Bu da onun gibi bir şey allahı sizde aynı insan gibi yeryüzündeki canlılar gibi düşünüyosunuz oysa ki öyle değil
tolonbey
Nov 25 2007, 12:45 PM
:-)))))))))
Evet Hacim evet,
Madem bukadar Allahcisiniz,neden kalkinmayi müslümanlara nasip etmiyorda Batili kelleyi calistiranlara nasip ediyor desene Hacicigim.
Bizim müslümanlar bir yerde komunistlere benzerler.
Cöküntülerini hicbir zaman rejimlerinde aramazlar,sucun yöneticilerde oldugunu iddia eder ve kendilerinin basa geldiginde kalkinmanin roket hizinda olacagini söylerler.Kendileride geldiginde durum deyismez,bu kez diyerleri iddia ederler ,hele biz gelimde siz görün.
Ümmeti Muhammetcilerden bir ircam olcek.
Su Muhammedin Allahla namaz pazarliginin Indirilen ,uydurulan islama deyil nekadar uydugunu,nerelerin uydugunu,lütüfen vede acilen anlatirmisiniz?
Kestane kebap,acilen cugap beklerim.
tolonbeg
gestep
Nov 25 2007, 02:00 PM
tolonbey biladerim çok cahilsin, sadece bunu bilmeni istedim, niye cahil olduğunu anlayamayacağının farkında olduğumdan fazla söze gerek duymadım.
FreeWill
Nov 26 2007, 12:33 AM
Bir-iki yaprak bocek resmi getirmissin, soruyorsun "Bilim bunlari nasil acikliyor?" diye.
Iyi guzel de sen kendi dininin icinde yer alan -Suleyman'in karincalarla konusmasi, yilana donusen sopa, gokten inen sofra, Ibrahim'in parcalayip boldugu kuslarin dagdan ucarak geri gelmesi, balik karninda yasamalar, besikte konusmalar, 950 yil yasamalar, vs..., vs...- gibi anlatimlari "bilim acaba bunlari nasil cikliyor?" diye sordun mu?
Sormadin!...
Kendine bi sor bakalim, niye sormadin!
yecgga
Nov 26 2007, 02:04 AM
"Allahın nasıl olduğunu sorgularsak onu dünyada gördüklerimzile kıyaslamış oluruz. öteki boyut farklıdır bu boyut farklıdır. Evet bu dünyada hiç bir şey kendinden olmaz. Ama bu alemde
boyut farkı var yani. Mesela sen bir arabaya sorsan seni kim yaptı diye derki beni kendim gibi bir araba dört tekerli motorla hareket eden bir madde yapmıştır der çünkü her şeyi kendi gibi zanneder. Bu da onun gibi bir şey allahı sizde aynı insan gibi yeryüzündeki canlılar gibi düşünüyosunuz oysa ki öyle değil "
Sen nerden biliyorsun peki? Öteki boyutları algılayacak duyu organlarına mı sahipsin? Bırak allah aşkına diyeceksinki "1400 yıl önce ilkel bir bedevi kabilesinden 50 yaşlarında sakallı bir amca dedi." Eh yani, ne diyeyim sana...
Albuz
Nov 26 2007, 12:47 PM
bunlar yüce allahın eserleridir

buna inananlar gerçekten sorgusuz insanlar yav
korku beyne nasıl hükmedebiliyor ateistforum bunun kanıtı ya
...
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen,
buraya tıklayınız.