Tam Forum Görünümü: Bir gün kız istemeye gideceksiniz
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTCAFE
antiateist
Kız istemeye gittiniz ! Nasıl bir konuşma yapacak ateistler ?

Yada kızınızı istemeye geldiler..adam başladı "Allah'ın emri peygamberin....vs" siz ne cevap vereceksiniz ?
hayvanadam
kelimelere fazla takılmayan biri ve günlük hayatta bile 'allah belanı versin' cümlesini kullanan biri olarak toplum kurallarına uyarak gereği ne ise yaparım.

fazla kasmaya gerek yok,iki söz söylesen ölmezsin.
tribuss
QUOTE(antiateist @ Dec 15 2007, 07:17 PM) *

Yada kızınızı istemeye geldiler..adam başladı "Allah'ın emri peygamberin....vs" siz ne cevap vereceksiniz ?

darvinin izni kitaplarını türkçeye çevirenin kabriyle kızınızı istiyom derim.oldumu cool.gif

NiHiL
sırf bunun için mi müslüman olucam? Benden istemeye geldiklerinde ''GEÇ BU LAFLARI '' derim

ben istemeye gitmişsem: ben istemeye değil tanışmaya giderim bu saçma muhabbete de hiç girmem.Bi dal sigara ister gibi istemek bana saçma geliyor
Blackrock
"Allahına bir peygamberine iki! Oğlunun haremine mi kız yetiştiriyoruz lan? Hadi defol git!"

Derdim adama.

"Nerden buluyor böyle arıza tipler de seni! Kız istemek diye bir şey mi kalmış..."

Derdim kızıma...
antiateist
Kurtlar vadisinin son bölümünde vardı bu. Kör kızı istemeye gidiyorlar deli Hikmet'e , yaşlı adam başlıyor Allah'ın emri vs..diye karşıdaki kızın babasıda, ne Allahı ne peygamberi benim Allahım peygamberim yok, emrini istediğin kızımı kör etti vs....diyordu. Son bölümdeydi bu.
hayvanadam
QUOTE(antiateist @ Dec 15 2007, 08:41 PM) *
Kurtlar vadisinin son bölümünde vardı bu. Kör kızı istemeye gidiyorlar deli Hikmet'e , yaşlı adam başlıyor Allah'ın emri vs..diye karşıdaki kızın babasıda, ne Allahı ne peygamberi benim Allahım peygamberim yok, emrini istediğin kızımı kör etti vs....diyordu. Son bölümdeydi bu.

izledim,adam saçmalıyordu orda da.kızı kör olmasa allaha inanacaktı yani..

açlıktan ölen o kadar adam varken onlara sırtını dönüp allaha inanarak mutlu mesut yaşayacaktı.

kelimelere takılmamak lazım..
Cutie
QUOTE(antiateist @ Dec 15 2007, 12:17 PM) *

laugh.gif

Var mi boyle alaturka adetler hala ??
Avsarr
kız istemeye gidersem allah'ın emri deil allaan emri derim, kimse hiçbir şey anlamaz. peygamber yerine de peyganber diyerek yırtabilirim sanırsam
AKHENATON
Tanrı inancı olmaksızın onun adına yemin etmek vicdani gelişim göstergesidir.

Kant.
hallac
bu yaştan sonra bi de kız mı isteyecez... gençken istemedim beee...
hayvanadam
QUOTE(Avsarr @ Dec 15 2007, 10:17 PM) *
kız istemeye gidersem allah'ın emri deil allaan emri derim, kimse hiçbir şey anlamaz. peygamber yerine de peyganber diyerek yırtabilirim sanırsam

ahahahahahhahaha
Osiris
QUOTE(hallac @ Dec 15 2007, 10:46 PM) *
bu yaştan sonra bi de kız mı isteyecez... gençken istemedim beee...

neden abi iyi olmazmı sende arkayı dörtlesen laugh.gif
ubermensch
biggrin.gif tanrinin izni demek ne de ne oluyor zaten.o izin nasil aliniyor, yetkili makamlara (diyanet olur heralde) dilekce mi yaziliyor? noterin onayimi aliniyor?
DeLyMaymun
sizin işiniz sadece sacmalamak dunyaya bu yuzden gelmis olmalısınız..
mutluizm
QUOTE(antiateist @ Dec 15 2007, 07:17 PM) *

Merak etmeyin , müslüman bir kız istiyorlarsa, aynen müslümanlar gibi isterler. Bakmayın atıp tuttuklarına. smile.gif
Taybu
Din gibi saçma sapan şeyler 2 gencin aşkının önüne geçmemeli, ne gerekiyorsa o yapılır.
mazot
QUOTE(Taybu @ Dec 17 2007, 12:03 PM) *
Din gibi saçma sapan şeyler 2 gencin aşkının önüne geçmemeli, ne gerekiyorsa o yapılır.

Yani sana mangal testi de yapsalar kabul edeceksin. rolleyes.gif
"ne gerekiyorsa" demişsin de... biggrin.gif
ercu
QUOTE(hayvanadam @ Dec 15 2007, 08:58 PM) *
izledim,adam saçmalıyordu orda da.kızı kör olmasa allaha inanacaktı yani..

açlıktan ölen o kadar adam varken onlara sırtını dönüp allaha inanarak mutlu mesut yaşayacaktı.

kelimelere takılmamak lazım..

açlıktan ölen insanlar olduğu içinmi allaha inanmıyosun biggrin.gif
ercu
QUOTE(Cutie @ Dec 15 2007, 09:01 PM) *
laugh.gif

Var mi boyle alaturka adetler hala ??

sen nerde yaşıyosun TURKA da değilmi
Taybu
QUOTE(mazot @ Dec 17 2007, 12:10 PM) *
Yani sana mangal testi de yapsalar kabul edeceksin. rolleyes.gif
"ne gerekiyorsa" demişsin de... biggrin.gif

O nedir sorması ayıp? smile.gif
herakles
Eğer birini severde istersem ailesine istemeye göndermem ve de gitmem.Sevdiğim kız zaten kendi kararını verecek olgunlukta olmalı..Sadece tanışırız kızın ailesiyle.

Kızım olursa zaten sevdiğim kız onu yetiştirir:)

Gelen adam gelenekçi bir babanın oğluysa ve bana bu kelimeleri tekrarlarsa burda kızımın isteği geçerli derim:P

Selam..
ubermensch
QUOTE(ercu @ Dec 17 2007, 12:46 PM) *
sen nerde yaşıyosun TURKA da değilmi

turkiye de, pek cok kisinin gocmen oldugu yerde adetler de bir yere kadar uygulanabilmekte, sen kendi mahallende bildigin adetlere uyarken, baska mahallede farkli adetler gorursun.ayrica adetler zaman icinde degisime ugrar.basta teknolojik gelismeler yuzunden, babalarimizla, dedelerimizle ayni kosullarda buyumedigimiz icin, tutumlarimiz vs de ayni olmaz.bu konu uzun smile.gif kısaca adet bekciligi yapmak, zaten uzun sureclerde mumkun olamayacagi icin, cok manali degil.

yani bir gun baslıktaki "kız istemeye gitmek" pekala tarihe karisabilir.peki simdi, kız istemeye gitmeyi eskiden kim uygulardi da artik uygulamiyolar, arastirma konusudur.ben sahsen bahsedilen haliyle kız istemeye hic gerek gormuyorum, hanim kiz kisinin ailesiyle iyi iliskiler kurabildikten sonra, kiz isteme toreninin geregi ne

dahasi, onceki post umdaki gibi, "allah in emri ile" demek de ne oluyor smile.gif
Demeter
Bekara sorsan dakkada boşanırmış.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.