EdipYuksel
Dec 16 2007, 11:34 AM
www.19.org Sitesi Kazanacak Makaleye 6346 dolar Ödül Veriyor
"Kuran'ı incelemiyorlar mı? ALLAH'tan başkasının olsaydı onda birçok çelişki bulacaklardı." (4:82).
www.19.org sitesi olarak bir makale yarşması açmış bulunuyoruz. Kuran'ın 4:82 ayetindeki belirlemesine ve 17:88 ayetindeki meydan okumaya karşılık Kuran'da çelişkiler olduğunu ve Kuran'ın benzeri insan ürünü kitapların varolduğunu isbat eden makaleye toplam 6346 dolar ödül verilecektir.
Koşullar:
1. Makalenin uzunluğu 500 kelime ile 5000 kelime arasında olmalı.
2. Makalenin dili Türkçe veya İnglizce olmalı.
3. Makale Kuran dışındaki hadis, sünnet, mezhep gibi kaynakları kullanmamalı.
4. Makale kendilerini "müslüman" ilan edenlerin islam adına yaptıklarını veya yapmadıklarını Kuran'a maletmemeli.
5. Ödülü kazanabilmesi için bir makale bilimsel veriler ve mantığa dayanarak Kuran ayetleri arasında çelişki olduğunu veya Kuran ayetlerinin doğadaki ayetlerle, yani bilimsel olarak isbat edilmiş gerçeklerle çeliştiğini isbat etmeli.
6. Daha once yayımlanmış makaleler kabul edilecektir, ancak asıl yazarları tarafından bizzat gönderilmeyen makaleler yarışmaya kabul edilmeyecektir.
7. Değerlendirme için Edip Yüksel'in MESAJ adlı çevirisinin son baskısını ve yine Edip Yüksel'in QURAN: a REFORMIST TRANSLATION'ini öneriyorsak da, bir dilden başka bir dile çevirmekten kaynaklanan problemler veya insan ürünü hatalar sözkonusu olduğunda başvurulacak kaynak Kuran'ın Arapça orijinali olacaktır. Bu durumda farklı çeviriler ve sözlükler kritik bir karşılaştırma ile incelenecektir.
8. Makaleler en geç 19 Nisan 2008 tarihinde www.19.org sitesinin forumuna asılmalı ve bir kopyası 19@19.org adresine gönderilmeli. Makale yarışmaya katıldıktan sonra başka internet forumlarına da asılabilir. Ancak başka forumlara asılan makalelerin başlığı altında makalenin www.19.org sitesi tarafından açılan yarışmaya katıldığı bildirilmeli.
9. Yarışmaya katılan makalelerin tüm yayın hakları www.19.org sitesine ait olacaktır. Yarışmaya katılan makalelerden seçilen örnekler ve onlara verilen cevaplar kitap olarak yayınlanırsa kitaplardan elde edilecek gelirin tümü dünyada barışın, adaletin, rasyonel düşüncenin ve özgürlüğün yayılması için kullanılacaktır.
10. Yarışma sonucu 19 Mayıs 2008 tarihinde ilan edilecektir. Birden fazla kazanan makale olursa, 6346 dolar olan para ödülü ilk üçe giren makaleler arasında eşit olarak bölünecektir.
11. Makalelerinin yarışmayı kazanması gerektiğine ve böylece ödülü hakkettiklerine inananlar www.19.org aleyhine dava açmak isterlerse bunun için sadece İstanbul'dan veya Tucson'dan bir asliye hukuk mahkemesine başvurabilirler.
12. Mahkemeye başvurma tarihi yarışmanın ilan tarihinden itibaren 114 gün içinde olmalı.
13. İstanbul ve/veya Tucson'da birden fazla dava açılırsa tüm davalar İstanbul'da ve/veya Tucson'da tek bir mahkemede toplanacaktır.
14. Mahkemeyi kaybetmesi halinde 19.org sitesi kazanan makale yazarına veya yazarlarına sadece toplam 6346 dolar ödeyecektir. Mahkemeyi kazanması halinde, kaybeden makalenin sahibi veya sahipleri 19.org sitesinin sadece mahkeme masraflarını karşılayacaktır.
15. Makale yazarları yarışmaya katılmakla bu anlaşmanın maddelerini otomatikman kabul etmiş olacaklardır.
Not: www.19.org sitesi kendini mehdi sanan bir tarikat liderinin içyüzünü ifşa eden, "Harun Yahya or Adnan Oktar: the Promised Mahdi?" (Harun Yahya veya Adnan Oktar: Beklenen Mehdi?) makalesi yüzünden iki yıldan fazladır Türk Telekom tarafından Türkiyelilere kapatılmış bulunuyor. Sitenin tekrar açılması için sözkonusu makale siteden silinmiş ve sitenin açılması için yeni bir mahkeme kararı alınmış ise de Türk hukuk sistemini kirli işleri ve tarikatı için suistimal etmesini çok iyi beceren tarikat şeyhinin aynı davadan başka makkemeler yoluyla da kapatma kararı alması dolayısıyla www.19.org sitesi hala Türkiyeli ziyaretçilere kapalıdır. Bir tarikat şeyhinin Türkiyenin mahkemelerini ve hakimlerini kullanarak Wordpress dahil yüzlerce web sitesini kapatması anlaşılması zor bir olaydır.
Selam,
www.19.org
adına
Edip Yuksel
dinsavar
Dec 16 2007, 11:57 AM
Merhaba edip
Bunlar kendin çal kendin oyna,dan başka bir şey değil.
Kuranın çelişkileri ile gönderilen makalelerin isbaetli olup olmadığına kim karar verecek ?
Eğer allah denilecek olursa,allah en son 1400 yıl önce konuşmuş ve ondan sonra konuşma orucuna girmiş taki kıyamete kadar.Dolayısıyla allahın karar verme olaslığı yok.
Eğer müslümanlar karar verecekse,kutsallarına halel gelmesin diye kesinlikle çelişki iddaları doğru olsa bile mutlaka bir kılıf bulurlar. Hatta alah ortaya çıkıp ben kitap mitap göndermedim dese vallahi billahi ona bile inanmazlar.
Yani kısaca kendi kendinize gelin güvey oluyorsunuz.Ayne kuranın meydan okuması gibi.
EdipYuksel
Dec 16 2007, 12:09 PM
Dinsavar:
Yahu sen demek hiç okumadan, veya anlamadan veya pek düşünmeden cevap yazıyorsun. Senin, "Kuranı Mahkemeye Verelim" çağrısını ve bu konuda çektiğin sıkıntıları okuyunca hemen sana ve benzeri sıkıntıları yaşayanlara yardımcı olmak istedim. Benim buraya astığım hukuki bir metindir. Bir kontrattır.
Yani sen bana bir makale yazıp göndersen. O makalenin kazanması gerektiğine inansan. Benim haksızlık yaptığımı ileri sürsen beni mahkemeye verme hakkın var. O mahkeme yoluyla dünya senin sesini işitecek, Kuran aleyhindeki düşüncelerini öğrenecek.
Hemen diz refleksiyle cevap vereceğine git biraz düşün ondan sonra tepki göster.
Selam,
Edip
xislam
Dec 16 2007, 12:20 PM
QUOTE(EdipYuksel @ Dec 16 2007, 12:09 PM)

O mahkeme yoluyla dünya senin sesini işitecek, Kuran aleyhindeki düşüncelerini öğrenecek.
Bu çok açıklayıcı olmuş.
Böyle birşeyin olmasını ateistler istemeyeceğine göre.
EDİT:
Neden 6346 Dolar neden 6500 veya 6000 değil?
6346 Doları 3 kişiye eşit olarak nasıl böleceksiniz?
SAYGILAR.
Pante
Dec 16 2007, 12:35 PM
Ali Sina adlı İran kökenli bir Kanadalı 50.000 USD'lik bir yarışma açmıştı.
Muhammed aleyhindeki iddialarını çürütebilecek olana bu ödülü vaade etmişti.
Henüz ödülü kazanan olmadı sanırım.
http://www.faithfreedom.org/challenge.htmSn. Edip Yüksel'de bu yarışmaya katılanlardan.
Ama iddiaların çoğunun hadis kaynaklı olması nedeniyle bir sonuç elde edemediğini biliyorum.
http://www.faithfreedom.org/debates/EdipYuksel.htmO yarışmada gerçek kimliğinle ortaya çıkmanın bir sakıncası yok. Bir tehditle karşı karşıya değilsiniz. Ama böyle bir yarışmada gerçek kimliğinizle ortaya çıktığınızda güvenliğinizin teminatını kimse veremez.
Tehdit kaynağı tabi ki 19.org değil. Buna rağmen kaygıyı yoketmek imkansız.
Gerçek kimliğin açıklanmayacağına dair bir teminat bile bu kaygıyı azaltamaz.
O nedenle böyle bir yarışmada yarışmaya katılan makalelerin herşeyi sunduğu sanılmasın. Söylenmedik çok söz ancak tam özgür ortamlarda söylenebilecektir.
Makalelerin değerlendirmesi de tarafsız bir organ tarafından yapılmayacağından sonuçların ne derece hakkaniyetli olduğu şüpheyle karşılanacaktır.
Yine de bir ilke imza atıldığı için 19.org'u ve Edip Yüksel'i kutlarım.
Pante
Dec 16 2007, 12:39 PM
Neden 6346 Dolar neden 6500 veya 6000 değil?
6346 Doları 3 kişiye eşit olarak nasıl böleceksiniz?
Bu konu da makale içinde yer alabilir.
Ayet sayısının 6666 ya da 6346 olmadığı, gerçek sayının 6236 olduğu yolunda bir değerlendirme tertipleyiciler tarafından ne derece objektif karşılanabilir acaba?
Dimension
Dec 16 2007, 12:43 PM
QUOTE(Pante @ Dec 16 2007, 01:39 PM)

Bu konu da makale içinde yer alabilir.
Ayet sayısının 6666 ya da 6346 olmadığı, gerçek sayının 6236 olduğu yolunda bir değerlendirme tertipleyiciler tarafından ne derece objektif karşılanabilir acaba?
Ben Söyleyeyim.
6346.
6+3+4+6:19
Pante
Dec 16 2007, 12:45 PM
Ya da ;
"Rahman ve rahim sıfatlarının Allah'a mahsus olduğunu, bunun peygamber dahi olsa bir insana sıfatlanmasının olanaksız olduğunu, o nedenle Tevbe/ 128-129'un Kur'an'da yer almasının bir çelişki olduğunu ve bu çelişkinin Kur'anın güvenliği olan matematiksel sistemi bozduğunu içeren bir makale" nin
organizasyon tarafından hoş karşılanmaması mümkün müdür?
herakles
Dec 16 2007, 12:50 PM
Ben Söyleyeyim.
6346.
6234 ayet 112 besmele=6346 (19'un katı)
Ayrıca çelişki nedirin tanımı yapılması gerekmektedir.4:82 ayetindeki ihtilaf kelimesi çelişki kelimesinin karşılığı mıdır?
Bence bundan başlamalı..
Selam...
dinsavar
Dec 16 2007, 12:52 PM
Edip,
Yarışmayı filan boşverde sadece şuna cevap ver istersen ?
Zilzal suresi
6- O gün insanlar, amellerinin karşılığı kendilerine gösterilmek üzere bölük bölük çıkacaklardır.
7- Her kim zerre kadar hayır işlemişse onu görecektir.
8-Her kim, zerre kadar şer işlemişse onu görecektir.
Bu ayetlerde kafir,inanan ayırımı olmadan iyliklerin veya kötülüklerin karşılığının görüleceği yazıyor.Mantıklı da.
kehf suresi
103- De ki: Amelleri en çok boşa gidenleri size bildirelim mi?
104- Onların dünya hayatında çalışmaları boşa gitmiştir. Oysa onlar güzel işler yaptıklarını sanıyorlardı.
105- İşte onlar, Rabblerinin âyetlerini ve O'nun huzuruna çıkacaklarını inkâr etmişlerdir de bu yüzden iyilik altında yaptıkları bütün amelleri boşa gitmiştir. Artık kıyamet günü onlar için hiçbir ölçü tutturmayız.
106- İşte böyle, onların cezaları cehennemdir. Çünkü inkâr etmişler ve benim âyetlerimi, peygamberlerimi alaya almışlardır.
Bu ayetlerde de sırf inanmadılar diye iyilik yapanların iyiliklerinin boşa çıkacağı ve sorgusüz sualsiz cehenneme gideceği yazıyor.
Hani zerre mikatı iyliğin karşılığı olacaktı ?
Bunlar çelişki değilmi ?
xislam
Dec 16 2007, 12:54 PM
QUOTE(Dimension @ Dec 16 2007, 12:43 PM)

Ben Söyleyeyim.
6346.
ve 6346/19=334
Emre1974tr
Dec 16 2007, 01:00 PM
Sevgili Edip, Dinsavar'a olan tepkini yadırgadım.
Yoksa sen onların senin sözlerine, Allah'ın sözlerinden daha sağduyulu mu yaklaşacaklarını düşünüyordun?
Selam ve sevgiler.
Velehan
Dec 16 2007, 01:04 PM
Edip Bey,
Size birçok soru sorduk ama cevap yerine boş meydan okumalar dışında bir şey göremiyoruz. Kimsenin Kuranın yanlışlığına dair bir konuyu mahkemeye taşımaya cesaret edemeyeceğine ve hukuk sisteminin böyle bir konuyu kabul edip dava açılmasını kabul etmeyeceğine güvenerek acizlik içinde meydan okuyorsunuz. Bunu Müslümanlara yakıştırdığımı bildireyim. Netice de sizde bir iman denilen necis’e batmış kişisiniz.
Nacizane birkaç soru sormamı mazur görünüz
1. İşler kesat herhalde neden 6346 usd veriyorsunuz. Bu para için bağnaz Müslümanların hedefi olmaya değer mi ?. Yoksa Kuranın her bir ayeti ancak 1 usd mi eder demek istiyorsunuz. O zaman bu para çok bile. Çünkü Kuran 70 cent bile etmez.
2. Turan Dursun vakti ile İslam ulemasına meydan okumuştu. O cesur ve yürekli idi. Ölümden de korkmuyordu. İstediğiniz her yerde istediğiniz konuyu tarışmaya hazırım demişti. Hiçbir İslam alimi Dursun’un karşısına çıkamadı. Yaptıkları tek şey katledilmesinden sonra arkasından laf söylemek oldu. Papuşkanıza madem çok güveniyordunuz neden Turan Dursun’un karşısına çıkmaya cesaret edemediniz?
3. siz zaten İslam aleminin ezici çoğunluğuna göre MÜRTED bir kişisiniz. Sizi kolayca mağlup etmek biz ateistlere bir şey kazandırmayacaktır. İslamcılar sizi mağlup ettiğimizde şöyle diyeceklerdir. “ DİNSİZİN HAKKINDAN İMANSIZ GELİR. Kafir Ateistler gördüğünüz gibi Mürted Edip’i rezil etti. İşte bu Allahın hikmetidir “ diyeceklerdir.
4.
http://en.wikipedia.org/wiki/James_Randi Sizin işler kesat olup sadece 6346 usd cik veriyor olabilirsiniz ama sizin gibilerin foyasını ortaya çıkaran ünlü eski sihirbazlardan JAMES RANDİ size daha açık meydan okuyor. Diyorki bana her türlü mucizevi-doğaüstü-paranormal vs bir şeyin olduğunun ispatını yapana 1 milyon dolar ödül veriyorum. Birçok kişi başvurdu. Medyumlar – homeopatiye inanlar vs. Bu adam tarafsız üniversite araştırma laboratuarından her meydan okumanın boş safsata olduğunu gösterdi. Madem 19 mucizesi diye bir şeye inanıyorsunuz ve bunun insan ürünü olamayacağına iman ettiniz. Neden James Randinin bilimsel meydan okumasına cevap verip 1 milyon dolar kazanmıyorsunuz.
Ünlü olmanız dışında avaraj müslümanlarla aynı mantaliteye sahipsiniz. Bir farkınız yok.
Ünlü olmanıza neden olan şeyde bilgili olmanız değil çok aykırı bir iddiada bulunarak sansasyon yaratmış olmanızdır.
Kuranı biz indirdik biz koruyacağız ayetine iman eden bir kişinin sonra çıkıp sözde 19 mucizesini tutturabilmek için Tevbe suresinin son iki ayetinin Kuran ayetleri olmadığına inanan bir düşünceye kapılması ve aradaki açık çelişkiyi bile anlayamadan bize kuranda çelişki bulun bakalım demesi tek kelime ile ABSÜRD bir meydan okumadır.
herakles
Dec 16 2007, 01:14 PM
Rab Musa'yla nasıl konuştu?
Taha süresindeki dialog!
20/12 "Benim ben, senin Rabbin! Hadi, pabuçlarını çıkar; sen kutsal vadide, Tuva'dasın."
20/13 "Ve ben seni seçtim; o halde vahyedilecek olanı dinle!"
20/14 "Hiç kuşkulanma ki ben Allah'ım. İlah yoktur benden başka. O halde bana kulluk/ibadet et ve namazını, beni hatırlayıp anmak için yerine getir."
20/15 "Kuşku duyma ki o saat gelecektir. Onu neredeyse gizleyeceğim ki, her benlik gayretinin karşılığını elde etsin."
20/16 "O halde ona inanmayıp keyfi peşinde giden, seni ondan yüzgeri etmesin. Yoksa perişan olursun."
20/17 "Nedir o sağ elindeki ey Musa?"
20/18 Cevap verdi: "O, benim asamdır. Ona dayanırım, onunla koyunlarıma ağaçtan yaprak indiririm. Onda, işime yarayan başka özellikler de vardır."
20/19 Buyurdu: "Yere at onu ey Musa!"
20/20 O da onu attı. Bir de ne görsün, bir yılan olmuş o, koşuyor...
20/21 Buyurdu: "Al onu, korkma! Biz onu ilk görünümüne döndüreceğiz."
20/22 "Bir de elini koynuna sok! Bir başka delil olarak lekesiz, bembeyaz bir halde çıksın."
20/23 "Böylece sana en büyük ayetlerimizden bazılarını göstereceğiz."
20/24 "Firavun'a git! Çünkü o azdı."
20/25 Musa dedi: "Rabbim, göğsümü açıp genişlet;
20/26 İşimi bana kolaylaştır."
20/27 "Dilimden düğümü çöz,
20/28 Ki sözümü iyi anlasınlar."
20/29 "Bana ailemden bir yardımcı ver,
20/30 Kardeşim Harun'u."
20/31 "Onunla sırtımı kuvvetlendir."
20/32 "Onu işime ortak kıl."
20/33 "Taki seni çokça tespih edelim."
20/34 "Seni çokça analım."
20/35 "Kuşkusuz, sen bizi görmektesin."
20/36 Buyurdu: "İstediğin sana verildi, ey Musa."
20/37 "Yemin olsun sana bir kez daha lütufta bulunmuştuk."
20/38 Hani, annene vahyedileni şöyle vahyetmiştik:
20/39 "Onu tabuta koyup ırmağa bırak! Irmak onu sahile götürsün ki, benim de düşmanım, onun da düşmanı olan biri onu alsın. Üzerine kendimden bir sevgi bıraktım ki, gözümün önünde yetiştirilesin."
20/40 "Hani, kızkardeşin gidiyor, şöyle diyordu: 'Onun bakımını üstlenecek kişiyi size göstereyim mi?' Nihayet, seni annene geri döndürdük ki, gözü aydın olsun, tasalanmasın. Sen bir de adam öldürmüştün. O zaman seni gamdan kurtarmıştık. Seni iyice bir imtihana da çekmiştik. Bunun ardından sen Medyen halkı içinde yıllarca kaldın. Sonra, belirlenen bir vakitte geliverdin, ey Musa!"
20/41 "Seni kendim için seçip yetiştirdim."
20/42 "Sen ve kardeşin, ayetlerimi götürün; beni anmakta gevşeklik etmeyin."
20/43 "Firavun'a gidin, çünkü o azdı."
20/44 "Ona yumuşak ve tatlı bir sözle hitap edin; belki öğüt alır, yahut ürperir."
20/45 Dediler ki: "Rabbimiz, onun aleyhimizde bir taşkınlık yapmasından yahut yine azmasından korkuyoruz."(Tuva'da harunda çıkıyor piyasaya)
Kasas süresindeki sahne..
28/30 Oraya vardığında o bereketli toprak parçasındaki vadinin sağ tarafından, bir ağaçtan şöyle seslenildi: "Ey Musa! Alemlerin Rabbi benim, ben!"
28/31 "Asanı at!" Asanın çevik bir yılan gibi titreyip kıvrıldığını görünce gerisin geri döndü; arkaya bile bakmadı. "Geri dön ey Musa, korkma! Güven içinde olanlardansın."
28/32 "Elini koynuna sok, lekesiz bembeyaz çıkıversin.Korkudan açılan kollarını kendine çek. İşte bunlar, Firavun ve kodamanlarına karşı Rabbinden sana güçlü iki kanıt. Firavun ve yardakçıları yoldan çıkmış bir güruhtur."
28/33 Musa dedi: "Rabbim, ben onlardan birini katlettim, bu yüzden beni öldürürler diye korkuyorum."
28/34 "Kardeşim Harun var ya, o benden lisanca daha etkilidir/benden daha güzel konuşur. Onu da benimle yardımcı olarak gönder ki beni tasdiklesin; beni yalanlamalarından korkuyorum."
28/35 Allah buyurdu: "Pazunu kardeşinle kuvvetlendireceğiz; size öyle bir güç/kanıt vereceğiz ki size ulaşamayacaklar. Ayetlerimize yemin olsun ki, siz ve size uyanlar, galip gelenler olcaksınız."(Musa'nın sırtı kuvvetlencekti pazusu oldu)
28/36 Bunun ardından Musa onlara açık-seçik ayetlerimizi getirdiğinde onlar şöyle dediler: "Uydurulmuş bir büyüden başkası değil bu. İlk atalarımız arasında bunu hiç duymadık."
Mesela ben bu iki sahneden çelişkiler dizebilirim...
O nedenle çelişki tanımı tamamen yapılmalı hangi dalları ve konuları esas almalı bu bildirilmelidir....Göreceli bakışlar çelişkilere sebep olamaz...
Selam...
ateist
Dec 16 2007, 01:19 PM
Nasil olsa celiskileri kabul etmiyorsunuz. O halde celiski bulun diye meydan okuyan ayeti, niye ortaya atip duruyorsunuz?
Edip bey, zaten siz kendiniz bir celiskisiniz. Allah kuranin bir cok yerinde, apacik bir kitap gönderdigini anlatmak icin yirtinirken, siz hala 19 mondokuz diye, kendi ilahiniza karsi gelerek, celiskinin allahini yapiyorsunuz.
davinci
Dec 16 2007, 02:14 PM
QUOTE(EdipYuksel @ Dec 16 2007, 11:34 AM)

12. Mahkemeye başvurma tarihi yarışmanın ilan tarihinden itibaren 114 gün içinde olmalı.
Edip burada bir yanlışlık var sanki. İlan tarihi olarak bugünü yani 16.12.2007'yi alırsak 114 gün sonrası 08.04.2008 yapar ki o tarihte henüz makaleleri gönderme işlemi bile bitmiş olmayacak. "ilan tarihi" yerine "sonuçların açıklandığı tarih" gibi birşey koyarsan daha iyi olur.
dragonemc2
Dec 16 2007, 03:52 PM
Şahsi kanaatim beni 1 milyon dolardan aşağı kimse bu koşullar içine sokamaz.

Ancak siz direk bu siteye belirttiğiniz miktarı gönderebilirsiniz. Forumda nice yazı var çelişkilerin gösterildiği.
Sevgiler...
antiateist
Dec 16 2007, 04:11 PM
ateistlere zengin olma fırsatı hadi bakayım.
Ayrıca Edip bey bence 19 tane çelişki getirene de ekstıra para ödülü versin
antiateist
Dec 16 2007, 04:14 PM
6346 dolar Ödül Veriyor
Edip Bey, bence bu rakamı 19'un katı olarak tekrar düzenleyin
dragonemc2
Dec 16 2007, 04:14 PM
QUOTE(antiateist @ Dec 16 2007, 04:11 PM)

ateistlere zengin olma fırsatı hadi bakayım.
Ayrıca Edip bey bence 19 tane çelişki getirene de ekstıra para ödülü versin

6 bin küsür dolar cepte zaten sevgili antiateist. Tevbe süresinin son iki ayeti çelişmektedir dersin sonra bir makale döşersin,olur biter.
Miktar az. Yani diğerlerini de açıklayıp (seni tenzih ederim) bazı müslolar tarafından linç girişimine uğramaya değmez.
Zaten bu site yeterince gösteriyor. Anlayanlar emin ol çok iyi anlıyorlar...
Sevgiler...
antiateist
Dec 16 2007, 04:16 PM
Keşke biride İncil ile ilgili bir iddaada bulunsa, herkes zengin olurdu o kesin
haci
Dec 16 2007, 05:17 PM
6346 19'un katıdır arkadaşlar.. 334 ktıdır..
Avsarr
Dec 16 2007, 05:23 PM
mucize ustune mucize yeminlen
mazot
Dec 16 2007, 06:09 PM
QUOTE(Dimension @ Dec 16 2007, 12:43 PM)

Ben Söyleyeyim.
6346.
Bak bu da keskin zeka...
Yaw bu site cidden zekilerle dolu..
Firat
Dec 16 2007, 07:36 PM
Kur'an'daki çelişkiler burada, buyrun:
http://www.answering-islam.org/Quran/Contra/index.htmlBence böyle saçma yarışmalar yerine ilk önce netteki iddiaları, sahiplerine yazarak ve yazılan yanıtlara yapılan itirazlara da değinerek tek tek çürütmelisiniz...
Kur'an'da kesinlikle pek çok çelişki vardır.
Ancak varsayalım çelişki yok, bu onun doğa üstü bir kuvvetten olduğunu mu kanıtlar? Kesinlikle hayır...
Kuran'ın benzeri insan ürünü kitapların varolduğunu isbat eden
Kur'an'dan daha üstün insan ürünü eserler yazılmıştır...
Bunlardan biri:
"THE TRUE FURQAN"
"İslamiyetten ayrılan iki Arap, benzeri yazılamaz denilen Kuran' ın bir benzerini yedi yıllık uğraş sonucunda yazmayı başardı. Böylece bindörtyüzyıllık "Kuran'ın bir Sure'sinin bile benzeri yazılamaz" mitosu çökmüş oldu. True Furqan, Türkçede Gerçek Furkan (doğruyu yanlıştan ayırt eden) anlamına geliyor. 366 sayfa olan True Furqan, Arap Dili ve Edebiyatı profesörlerinden de geçer not aldı. Aynı Kuran' daki gibi hatta daha iyi şiirsel dil kullandığı belirtilen kitapta bu güne kadar Arapça gramer hatası da bulunamadı." turandursun.com
www.islam-exposed.org
Diğer örnekler için:
www.suralikeit.com
Kur'an'daki gramer hataları:
http://www.answering-islam.org/Authors/Newton/grammar.html
dindar20
Dec 16 2007, 07:38 PM
Başladınız gene kıvırmaya. Uydurma hadisler olmayınca, sudan çıkmış balığa döndüğünüz anlaşılıyor. Benim zavallı ateistlerim. hehehe
dinsavar
Dec 16 2007, 07:44 PM
19.org Sitesinin 6346 Dolar Ödüllü Makale Yarışması, Makaleler 19 Nisan 2007 tarihinde teslim edilmeli
Hani islamda içki yasak olmasa edip bu başlığı atarken sarhoştu gaiba diyecem ama.
Yoksa edip zamanda geriye dönüş sistemini mi icad etti.Olmaz demeyin kuranda her türlü mucize var nasıl olsa
Keeeeeh keeeeeeeeeeeeeh keeeeeeeeeh
EdipYuksel
Dec 16 2007, 08:32 PM
QUOTE(Velehan @ Dec 16 2007, 04:04 AM)

Edip Bey,
Size birçok soru sorduk ama cevap yerine boş meydan okumalar dışında bir şey göremiyoruz. Kimsenin Kuranın yanlışlığına dair bir konuyu mahkemeye taşımaya cesaret edemeyeceğine ve hukuk sisteminin böyle bir konuyu kabul edip dava açılmasını kabul etmeyeceğine güvenerek acizlik içinde meydan okuyorsunuz. Bunu Müslümanlara yakıştırdığımı bildireyim. Netice de sizde bir iman denilen necis’e batmış kişisiniz.
Sevgili Velehan: Bana karşı haksız bir ithamda bulunuyorsun. Şöyle ki:
Bu makale yarışmasını asmama neden olan şey burada mahkemeyi göndeme getiren dinsavar adlı arkadaş tarafından asılan aşağıdaki yazı idi:
http://forum.ateizm1.org/index.php?showtopic=11348O zinciri başlatan kişinin cesur meydan okumasını okuduktan ve ona cevap veren bazı kişilerin Kuran'ı mahkemeye vermenin hukuki imkansızlığını okuduktan SONRA, Dinsavar'a ve onun gibi düşünen ateistlere Kuran aleyhinde mahkeme açmaları için bir imkan vermek istedim. Böylece bir taşla iki kuş vurmak istedim. Hem ateistlere istedikleri mahkeme platforumu sağlamak ve hem de Kuran'in insanüstü yönünü kamuda tartışmaya açmak.
Burada acizlik değil, tersine, bir kitaba ve dine yönelik eleştilerini toplum ile paylaşamıyan ve maalesef zulme uğrayan (burada gösterdikleri hırçın tavırları ve küfürleri ile, ellerine imkan geçince aynı zulmu dindarlara karşı göstermiyeceklerinden emin olamadığım) bir gruba seslerini işittirecekleri bir imkan bahşetmekti.
Makale yarışmasına katıldıktan sonra 19.org'un tarafsız ve adil bir yarışma yapmadığına inananlar mahkemeye müstear adlarla, mahlaslarla (inglizce'de nick name deniyor; özTürkçesi ne bunun?) katılabilirler. İsterlerse mahkemeye maskeli olarak da çıkarılabilirler. Bilirkişiler de aynı şekilde. Hatta dilerlerse mahkemeyi Tucson'da açarlar.
Kısacası, bu forumda "Kuran Mahkemeye Verilmeli" diye feryat eden ve bunun bir yolunu arayan ateistlere hukuki yolu açmak için makale yarışması düzenledim.
Şimdi bana teşekkür edeceklerine, "seni gidi aciz" diye bana ithamda bulunuyorlar. Yahu siz değilmiydiniz az önce, "Keşke Kuran'ı mahkemeye verebilseydik. Keşke bu konuda hukuki bir yol bulsaydık" diye yol arayan? Ben bunu mümkün kılacak bir yarışmayı ilan eder etmez bana karşı ilk olumsuz yazıyı asan da mahkeme açma konusunda hava atan arkadaşın ta kendisi oldu. Bu arkadaşları anlamak gerçekten zor
Nacizane birkaç soru sormamı mazur görünüz
1. İşler kesat herhalde neden 6346 usd veriyorsunuz. Bu para için bağnaz Müslümanların hedefi olmaya değer mi?. Yoksa Kuranın her bir ayeti ancak 1 usd mi eder demek istiyorsunuz. O zaman bu para çok bile. Çünkü Kuran 70 cent bile etmez.
Sembolik olarak seçtiğim bir sayıyı Kuran ayetlerine hakare etme fırsatı olarak değerlenirmen ucuz bir tavır. Benim imkanım bu kadar. Eşimle olan ortak varlığımı, evimi ve arabalarımı bu işe yatırmıyorum. Eşimin ve çocuklarımın hukuku var. Ayrıca bunun için boşanmak da istemiyorum

Bankada milyon dolarım olsaydı inan ki bu miktarı milyon dolara çıkarırdım. Ancak o zaman da bu ödülü verip vermeyeceğimi sorgulayabilirdin. Yani eşeğe nasıl binersem bineyim bazı kişilerin hoşuna gitmeyecek

Ben 1986 yılında kimse bana 1 dolar bile vadetmezken, aksine "en çok kitap satan" yazar ünvanımı kaybedeceğimi, politik geleceğimin tamamiyle söneceğini, ailem tarafında reddedileceğimi, hayatımın tehlikeye gireceğini bile bile, hadis ve sünnet dinine meydan okuyan "İlginç Sorular 2" ve "Sakıncalı Yazılar" adlı kitaplarımı cebimdeki son paralarla yayınladım. Bu olayların ardından onurum, bilidiklerim ve hayatım dışında hemen hemen herşeyimi kaybettikten sonra hayatım iyice tehlikeye girdiği bir anda bana gösterilen bir fırsatı değerlendirip ülkemi terkettim. O maceraya girmeden önce Amerika'ya hicret etme gibi bir düşüncem ve hatta imkanım yoktu; zira sabıkalı biri olarak o zamanlar pasaport yasağım vardı.
Anlayacağın, ben inandığım bir doğru için herşeyi riske soktum ve kendimi "Müslümanların hedefi" haline getirmekten çekinmedim. Şimdi siz bu paranın ateistler için az olduğunu ifade ediyorsunuz ve değmez diyorsunuz. Ateistler için en önemli "değer" paranın miktarı mı? Sanmıyorum.
Burada özgürlükleri ve onurları için rahatlarını ve gerekirse hayatlarını riske sokmaya hazır ateist var mı yok mu bilmem ama sunni muslumanların kopartacakları muhtemel bir gürültü için beni suçlamak veya ateizm adına ortaya çıkmayanlar için önerdiğim binlerce doları yetersiz görüp yine bine suçlamak biraz acayip değil mi?
2. Turan Dursun vakti ile İslam ulemasına meydan okumuştu. O cesur ve yürekli idi. Ölümden de korkmuyordu. İstediğiniz her yerde istediğiniz konuyu tarışmaya hazırım demişti. Hiçbir İslam alimi Dursun’un karşısına çıkamadı. Yaptıkları tek şey katledilmesinden sonra arkasından laf söylemek oldu. Papuşkanıza madem çok güveniyordunuz neden Turan Dursun’un karşısına çıkmaya cesaret edemediniz?
Ben o sırada sunnilerle mücadele halindeydim. İşimi ve evimi kaybetmiş, bir arkadaşın Aksaray'daki muhasebe bürosunun üç metrekaresinde yaşıyordum. Ancak o maceralı ve sıkıntılı dönemde bile Turan Dursun'un eleştirilerini takdir etmiş ve imkanım elverdiği miktarda muhatabı olmuştum. Nitekim, Doğu Perinçek'in çıkardığı 2000'e Doğru dergisinin 29 Mayıs 1988 tarihli nüshasının kapak konusu olan "Islam Kaynaklarındaki Gerçek: ASIL KUR'AN YAKILDI" başlıklı yazıya (Turan Dursun o zaman 2000'e Doğru dergisine ismini gizleyerek yazıyordu.) cevap vermiş ve cevabım 19-25 Haziran sayısının 32 ve 33 sayfalarında "Kuran Allah Tarafından Korunmuştur" başlığıyla yayımlanmıştı. Daha sonra, Turan Dursun'un Saçak adlı dergide Namaz ibadetinin kaynağı konusunda yayımladığı makaleye cevap vermiş ve o cevabım Saçak dergisinde yayımlanmıştı.
Dahası, Din Bu adlı kitabında Turan Dursun o cevabi yazımı kısmen alıntılıyor ve cevap verdi. Bana verdiği cevabına "Dergiye Gönderilen Yazılar" başlığı altında şu cümlelerle başlıyordu: "
Bu yazılar içinde, sövgüdn uzak, oldukça ağırbaşlı olanlar da var. Örneğin, Edip Yüksel'in önceki sayfalarda yayımlanan rapor ve incelemeye gönderdiği cevabı. Edip Yüksel'le paylaştığımız, buluştuğumuz noktalar vardır; paylaşmadığımız, buluşmadığımız noktalar da vardır... (Tüm yazı için bak: Tabu Can Çekişiyor: DİN BU, Turan Dursun, 2'inci Kitap, 2'inci Baskı, Sistem Yayıncılık, 1990, sa: 157-167).
Keşke o zaman koşullarım imkan verseydi de Turan ile daha birçok konuyu tartışabilseydim. Keşke hunharca katledilmeseydi de kendisiyle daha sonra Kuran ve İslam konusunu tartışma imkanımız olsaydı.
3. siz zaten İslam aleminin ezici çoğunluğuna göre MÜRTED bir kişisiniz. Sizi kolayca mağlup etmek biz ateistlere bir şey kazandırmayacaktır. İslamcılar sizi mağlup ettiğimizde şöyle diyeceklerdir. “ DİNSİZİN HAKKINDAN İMANSIZ GELİR. Kafir Ateistler gördüğünüz gibi Mürted Edip’i rezil etti. İşte bu Allahın hikmetidir “ diyeceklerdir.
Haklılık payınız var; ama bizim katettiğimiz mesafeyi azımsıyorsun. Şu anda Türkiye'de bizim gibi düşünen binlerce, onbinlerce insan var. Ancak, bu konuda girişeceğimiz bir tartışma Sunnileri de bağlayacaktır. Zira onların sözle de olsa "en kutsal" kitap diye değer verdikleri bir kitabın kutsallığı veya insani kaynaklı olup olmadığı tartışılacak.
4.
http://en.wikipedia.org/wiki/James_Randi Sizin işler kesat olup sadece 6346 usd cik veriyor olabilirsiniz ama sizin gibilerin foyasını ortaya çıkaran ünlü eski sihirbazlardan JAMES RANDİ size daha açık meydan okuyor. Diyorki bana her türlü mucizevi-doğaüstü-paranormal vs bir şeyin olduğunun ispatını yapana 1 milyon dolar ödül veriyorum. Birçok kişi başvurdu. Medyumlar – homeopatiye inanlar vs. Bu adam tarafsız üniversite araştırma laboratuarından her meydan okumanın boş safsata olduğunu gösterdi. Madem 19 mucizesi diye bir şeye inanıyorsunuz ve bunun insan ürünü olamayacağına iman ettiniz. Neden James Randinin bilimsel meydan okumasına cevap verip 1 milyon dolar kazanmıyorsunuz.
Randi'nin meydan okumasını Paranormal olaylar ile sınırlı olarak algılamıştım. Hani 19 Sisteminin bu meydan okumanın kapsamına girdiğini ilk kez sizden işitiyorum. Randi'nin üyesi olduğu Skeptik Organizasyonun başkanı Dr. Shermer ile tanışırım. İnşallah bugün Randi'ye bir email gönderip meydan okumaya cevap vereceğim!
Ünlü olmanız dışında avaraj müslümanlarla aynı mantaliteye sahipsiniz. Bir farkınız yok.
Ünlü olmanıza neden olan şeyde bilgili olmanız değil çok aykırı bir iddiada bulunarak sansasyon yaratmış olmanızdır.
Forumlarda tartışırken kendimi bazan Fil olarak hissediyorum. Kimisi hortuma benzediğimi, kimisi dümdüz bir kayaya benzediğimi söylüyor... Hani sen de beni bilgisiz görüyorsun. Gerçi bilgili olmak veya olmamak göreli bir durum, ama ben sürekli yeni bir bilgiye aç birisi olduğuma göre, sürekli araştırıp öğrenmeye çalıştığıma göre dediğiniz gibi bilgisiz birisiyim.
Kuranı biz indirdik biz koruyacağız ayetine iman eden bir kişinin sonra çıkıp sözde 19 mucizesini tutturabilmek için Tevbe suresinin son iki ayetinin Kuran ayetleri olmadığına inanan bir düşünceye kapılması ve aradaki açık çelişkiyi bile anlayamadan bize kuranda çelişki bulun bakalım demesi tek kelime ile ABSÜRD bir meydan okumadır.
Yüzeysel bakınca herşey farklı görünebilir. Nitekim tarih boyunca yüzeysele takılmayıp sorgulayanlar ve biraz daha derin düşünebilenler bilimsel gerçekleri farketmişlerdir. "Kuran'ın Korunması" garantisini "Kuran nedir?" sorusunu bile sormadan bir ilkokul öğrencisi düzeyinde anlarsanız kuşkusuz ben çelişkiler içinde yüzen bir adamım. Ama keşke, sünnilerin gösterdiği paldır-küldür refleksel tepki yerine biraz daha sorgulayıcı, biraz daha düşüceye ve tefekküre eğilimli bir tavırla yaklaşsaydınız. Buraya astığınız yazılardan sizin bilgili ve iyi niyetli bir insan olduğunuza kanaat getiriyorum. Ama bazan veridiğiniz cevaplarda duygusal tepkisellikler zekanıza ve bilgi düzeyinize ihanet ediyor.
Örneğin, yukarıdaki eleşitrine verdiğim cevabı gerçekten merak ediyorsanız (fanatikler merak etmez; sadece karşıdakini itham eder!) lütfen Üzerinde 19 Var adlı kitabımın "Kuran Korunmuştur" başlıklı bölümünü okuyunuz. Bu kitap, www.19.org sitesinin Kitaplar bölümünde elektronik olarak da yayımlanmaktadır.
Barış ile,
Edip
EdipYuksel
Dec 16 2007, 08:43 PM
Velehan:
Daha önce, Randi'nin arkadaşı Michael Shermer'i 19 Sistemini tartışmaya davet etmiştim; ama yanaşmamıştı. Senin önerin üzerine az önce www.randi.org sitesine baktım ve maalesef 19 Sisteminin 1 Milyon Dolar Ödül için olamıyacağını öğrendim. Zira onların meydan okuduğu şeyler paranormal tecrubeler ve işler:
At JREF, we offer a one-million-dollar prize to anyone who can show, under proper observing conditions, evidence of any paranormal, supernatural, or occult power or event. The JREF does not involve itself in the testing procedure, other than helping to design the protocol and approving the conditions under which a test will take place. All tests are designed with the participation and approval of the applicant. In most cases, the applicant will be asked to perform a relatively simple preliminary test of the claim, which if successful, will be followed by the formal test. Preliminary tests are usually conducted by associates of the JREF at the site where the applicant lives. Upon success in the preliminary testing process, the "applicant" becomes a "claimant."
Eğer sen bilmediğim başka bir şey biliyorsan lütfen bildir. Hani ben bu konuyu herkesle tartışmaya hazırım. Bir kez burada Arizona Üniversitesinde matematik bölümünün profesörlerinden ve doktora öğrencilerinden oluşan otuz-kırk kişilik bir gruba Matematik ve Tanrı başlıklı bir seminer vermiştim ve aldığım tepkiler gayet makuldu.
Haberin var mı ama bunu bir kaç yıl önce, BÜ Üniversitesinden bir matematik profesörünün ve Diyanet İşleri eski başkanı Süleyman Ateş'in de katıldığı canlı bir televizyon yayınında da tartıştım. Dilersen o programı 19.org sitesinden izleyebilirsin.
Selam,
Edip
EdipYuksel
Dec 16 2007, 08:47 PM
QUOTE(davinci @ Dec 16 2007, 05:14 AM)

Edip burada bir yanlışlık var sanki. İlan tarihi olarak bugünü yani 16.12.2007'yi alırsak 114 gün sonrası 08.04.2008 yapar ki o tarihte henüz makaleleri gönderme işlemi bile bitmiş olmayacak. "ilan tarihi" yerine "sonuçların açıklandığı tarih" gibi birşey koyarsan daha iyi olur.
Yanlışlık yok belki eksiklik var. Hani "yarışma sonuçlarını" ilan tarihini kasttetim.
Maalesef, o ilanı gece yarısından birkaç saat sonra yazıp astığım için yılları 2008 yerine 2007 olarak yazdım. Lütfen yarışma tarihlerindeki 2007 yıllarını 2008 olarak düzeltiniz.
Selam,
Edip
ateist
Dec 16 2007, 08:50 PM
Edip bey, daha önce defalarca sordum ama isinize gelenlere cevap verip, bunu es gectiniz. Apacik denilen ayetleri, hangi cebinize soktunuz? Bu ilizyonun sirrini aciklayin artik.
dragonemc2
Dec 16 2007, 09:36 PM
(burada gösterdikleri hırçın tavırları ve küfürleri ile, ellerine imkan geçince aynı zulmu dindarlara karşı göstermiyeceklerinden emin olamadığım)
Demişsiniz Edip Bey,
ancak burada maalesef gereksiz bir endişe içine kendinizi soktuğunuzu bilmenizi isterim. Çünkü hiç bir ateist özgür düşünceyi baltalamaz. Ve bunu kesinlikle kanlı bir şekilde ortaya koymaz. Humanisttir. Bazı arkadaşlarımız tarihte yaşanan insanlık dışı siyasi,politik uygulamaları ateizme yakıştırmaya kalkmışlardı. Ancak sizin bu tür bir benzetme yapmayacağınızı düşünüyorum. Yazınızda müslümanlardan(?) öldürülme tehlikesi ile hicret veya bir tür kaçış içine girdiğinizi dile getirmişsiniz. Bunları kimlerden gerçekte beklediğinizi de ifade etmişsiniz bir bakıma.
Şunu unutmayın Edip Bey, hiç bir fikri akım insan hayatından daha değerli değildir. Amaç yaşamaktır. Öldürmek değil asla. Bu anla öldürülmekte değil asla. Siz öldükten sonra ebedi bir hayata inandığınız için öldürülme hissini bir nebze olsa da azaltabiliyorsunuz ancak doğal olarak kaçış veya hicret olarak adlandırdığınız eylemi de gerçekleştiriyorsunuz. Kesinlikle doğru olanı yapmışsınız. Hayatınız değerlidir. Herkesin hayatının değerli olduğu gibi.
Her insan yerine geldiğinde ölüme atlayabilir. Altruizm doğal bir olaydır. Yavrusu için canını düşünmeden veren ana-baba gibi. Bunların hepsi genlerin korunması prensibine ters düşmeyen doğal harketlerdir. Aynı şekilde vatanın korunması da bir tür altruizm davranışına örnektir.
Ancaaak Galileo örneğinden hatırlayacağınız üzere bazı durumlarda deli cesareti göstermemek dehanın da göstergesi olabilmektedir. Socratesin başına gelenleri,Bruno'nun başına gelenleri bilen bir insan daha zeki adımlar atmak zorundadır.
Not: Edip Bey, forumda hırçınlık gösterildiğini söylediğiniz kişiler embesil düzeyinde tartışmalar açmaya çalışan zeka özürlü,karaktersiz insanlar olduğunu göreceksiniz. Herkesi kendiniz gibi edepli ve terbiyeli sanmayın. Müslümanım diye burada olmadık sözler sarfeden din kardeşleriniz var. Ben tüm ateist dostlarıma sabırlı olmalarını tavsiye ederim yine de.
Sevgilerimle...
EdipYuksel
Dec 16 2007, 10:10 PM
Sevgili Dragonemc2:
Bu foruma yazı asan birkçok arkadaşı o ifadelerimden istisna etmek isterim. Maalesef ifadem yanlış anlaşılmaya müsait, ama buraya astığım yazıları bir bütün olarak değerlendirirseniz o parantezle belli bir grubu kastettiğimi anlarsınız. Bağnazlık ve despotluk her dinci ve dinsiz grupta sırıtabilecek bir canavardır.
Fizikçi Steven Weinberg'in aşağıdaki sözündeki "din" kelimesini "doğma" ile değiştirdikten sonra tamamiyle katılıyorum:
"With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion." — Steven Weinberg (1933), quoted in The New York Times, April 20, 1999.
"Dinli veya dinsiz, iyi işler yapan iyi insanlar ve kötü işler yapan kötü insanlar bulacaksın. Ancak iyi insanların kötü işler yapması için din gerekir." — Steven Weinberg (1933)
Hayatın ve özgürlüğün değerini bilen ve küçük dünyada farklı inanç ve görüşlere rağmen birlikte birbirine tolerans göstererek barış içinde yaşamayı isteyen dinci, dinli, veya dinsiz tüm arkadaşları sözkonusu parantezli çekincemden istisna ederim.
Teşekkürler,
Edip
Pante
Dec 16 2007, 10:58 PM
Bence böyle bir yarışma "Çelişkiyi ispat eden makaleye" değil, "Çelişki iddialarını en iyi yanıtlayan makaleye" ödül verecek şekilde düzenlenmelidir.
Bu çelişki iddiaları, internetten seçilmiş ve yanıtlanamayan ya da yanıtları yeterli görülüp tatmin edici-ikna edici olamayan örneğin 19 çelişki üzerine olabilir.
Böyle bir yarışmanın hem güvenlik sorunu olmaz hem de İslam'a yararı olur. Objektif olarak da değerlendirilme olanağı olur.
Bu düzenlenenin sonucu bellidir. " Hiçbir makale ödüle layık görülmemiştir." sonucuna mahkumdur. Aksi ise yani herhangi bir makaleye ödül verilmesi fanatikler tarafından "İslam karşıtlarına çanak tutma" olarak suçlanacaktır.
Bir makalenin ödül kazanması demek, Kur'an'da çelişki olduğunun kabulü olarak algılanacağından ve İslam'a zarar vereceği düşünüleceğinden objektif olunması olanaksızdır.
haci
Dec 16 2007, 11:03 PM
Belki de Kur'an'da çelişki olmadığını kanıtlayan bir makale yazılır ve ödüllendirilir.
Ya da Kur'an'daki çelişkileri açıklayan bir makale ödüle layıl görülür..
HACI
ateist
Dec 16 2007, 11:09 PM
Edip bey, you can not get rid of me by runnig away.
Hala, could not answer what I asked.
You think that you are cheating the people who watch this forum. But we both know that you only cheat yourself.
I already do not believe that you are a moslem. You are also one of that one who use these ignorent moslems and earn money from their stupidity.
bilelimogrenelim
Dec 16 2007, 11:17 PM
Güzel düşünce ama değerlendirme nasıl olacak?
Edip Yüksel başvuruları değerlendirip birinciyi veya parayı verip vermeyeceğini mi belirleyecek?
En azından tarafsız bir heyet kurulmalı mesela bilim adamlarından ve edebiyatçılardan veya Arapça uzmanlarından.
O zaman tamam olur anlamlı olur.
Ayrıca İnternet üzerinden de olsa, gerçek hayatta yapılan bir yarışma dahi olsa öncelikle noter huzurunda yapılmalıdır ve daha da önemlisi Türkiye'de karşılığı nakit olmak üzere, şans oyunlarını plânlama, tertip etme ve çekiliş düzenleme hakkı İdareye ait olduğundan, önceden izin almanız gerekmektedir.
Yoksa buraya yazdığınız bir iletinin hiçbir hukuki geçerliliği veya bağlayıcılığı yoktur, boş laftır...
aktifus
Dec 16 2007, 11:58 PM
Onlarca çelişki var ama kim karar verecek buna?
Bir de evrenin yaratıcısının kitabının kanıtı içinde çelişki olmaması mı olmalı? Nerede kıyamete kadar yol gösterecek ışık? Muhammet'in eş sırasıyla ilgili ayetlerin arasında mı gizli yoksa?
mantik
Dec 17 2007, 08:26 AM
Bu yarismada, kanitlama yukumlulugunun ('burden of proof') kimde oldugu ile ilgili bir problem var. Dini iddialarda cok karsilasilan bir sorundur zaten bu. Inanclilarin gelip bize 'Tanri'nin olmadigini kanitlayin o zaman', vs demelerine benzer bir talep bu.
Prensip olarak, kanitlama yukumlulugu olaganustu iddiayi getiren taraftadir. Birisi kalkip olaganustu bir iddia ile ortaya cikip, sonra da karsidakine 'bu iddianin gecersiz oldugunu kanitla bakalim kanitlayabilir misin' diye meydan okuyamaz. Kanitlama yukumlulugu, normal disi, tuhaf, dogaustu ya da istatistiksel olarak imkansiz bir seyi ileri suren taraftadir.
Dolayisiyla, Edip Yuksel eger kuranda 19 sayisina dayali, istatistiksel olarak normal kosullarda imkansiz olan, ancak dogaustu bir faktorun bu kitabin yazilmasinda isin icine girmesi ile aciklanabilecek birseyler oldugunu iddia ediyorsa, bu iddiayi kanitlama ve bu konuda baskalarini ikna etme sorumlulugu onun uzerindedir.
Ya da isin icinde 19 mucizesi olmasa bile, iddia eger 'Kuranin benzeri insan urunu kitaplarin varolmadigi' ise, bu iddiayi kanitlamak, yani kuran'a benzer insan urunu bir kitap olmadigini gostermek, yine 19.org'culara dusen bir yukumluluktur.
Bir de istenen yazinin konusu net degil. Mesele kuranda celiskiler oldugunu mu gostermek, yoksa kuran'in benzeri insan urunu kitaplarin varoldugunu mu gostermek? Kuran'da celiskiler oldugu konusunu kanitlamak icin makale yazmaya gerek yok. O konu o kadar cok islendi ki, gerek bizim sitemizde, gerek baska sitelerde, 'kuran'daki celiskiler' diye internette ararsaniz gunlerce okumakla bitiremeyeceginiz kadar materyal bulursunuz.
Zaten kuran'in kendisi de demiyor mu, 'biz bir ayetin yerine baska birini koydugumuz zaman' diye? Yani zaten bu celiskilerin bir kismi, kuran'in mantigi icinde de yasal birsey. Kuran'in Allah'i fikir degistiriyor, bir gun bir konuda dedigini, ertesi gun baska turlu soyluyor. Ben islamci olsam, bunu soyle aciklardim, derdim ki, kuran uzun bir donem icinde inmis bir kitaptir, degisen kosullara gore ifadeler degismistir. Eger bir ayetteki hukum, daha sonra gelen baska bir ayet ile degistirildiyse, o zaman sonraki gecerlidir, dolayisiyla bu celiskiler normaldir.
19'cular, getirilecek celiskileri buna benzer bir mantikla mi cevaplamayi dusunuyorlar acaba? Eger oyleyse, bu mantik celiskilere gercek bir cevap midir, degil midir? Bunlar hep bulanik konular. Boyle bir iddianin objektif bir degerlendirmesi mumkun olmaz. Biz diyecegiz ki, su ayette soylenen ile su diger ayette soylenen birbiriyle celisir. Siz bunu eger 'bu ayet oburu tarafindan nesh edilmistir' diye aciklayacaksaniz, yani 'Allah fikir degistirir' anlamina gelecek bir aciklama getirecekseniz, yani bu yasal olacaksa, o zaman celiski gostermenin bir anlami kalmaz. Cunku hangi ayetin hangisi tarafindan nesh edildiginin nasil belirlenecegi, ya da ortada gercekten bir nesh etme olup olmadiginin tespiti, kuranda kronolojik bir siranin olmamasinin bu konuda yaratacagi belirsizlik, vs gibi sorunlar bir yana, 'nesh etme' denen fikir kabul edilse bile biz orada 'Peki her seyi bilen bir varlik olan Allah, fikir degistirebilir mi?' gibi bir konuya gireriz, ve konu dagilir. Istenen iddianin istenen sekilde kanitlanmasi mumkun degil.
Hele de is 'kuran'in benzeri insani kitaplarin varoldugu'nu kanitlamaya gelince, olay daha da bulaniklasiyor. Burada kriterler nedir? Kuran'in insanustu oldugu bir onkabul mudur ki, oyle olmadigi, yani insan urunu oldugu kanitlanmaya ihtiyac gostersin.
Burada kanitlanacak birsey varsa, o da 'kuranin insan urunu olmadigi' iddiasidir.
Ayrica, James Randi'nin "Million Dollar Challenge"ina yukarida deginilmis. Bence Edip Yuksel'in actigi yarismada bizden curutmemizi istedigi iddia, yani bana gore asil kanitlama yukumlulugune tabi olan 'kuranda 19 mucizesi oldugu', ya da 'kuran'in insan yapisi olamayacagi' iddiasi, Randi'nin kosullarina uyan bir iddiaya. Bizim Edip Yuksel'in meydan okumasina degil, Edip Yuksel'in James Randi'nin meydan okumasina cevap vermesi gerek.
Randi'nin web sayfasina bakarsaniz, 'million dollar challenge'in kosullarinin aciklandigi sayfada, soyle bir soru-cevap var:
2.2 What is the definition of “paranormal” in regards to the Challenge?
Webster’s Online Dictionary defines “paranormal” as “not scientifically explainable; supernatural.”
Within the Challenge, this means that at the time your application is submitted and approved, your claim will be considered paranormal for the duration.
Yani 'paranormal' ifadesini cok genis tutmuslar. Webster's sozlugunun tanimini kullanmislar bu konuda ve diyorlar ki, paranormal burada "bilimsel olarak aciklanamaz; dogaustu" anlaminda. Dolayisiyla, kuran'in matematiksel bir mucize icerdigi ve insan tarafindan yazilmasinin istatistiksel olarak imkansiz oldugu turunde bir iddia, bence bal gibi de adamlarin kosullarina uyuyor.
Gerci, surasi dogru, genellikle bir insanin dogaustu becerisi anlasiliyor onlarin test etmeyi dusundugu iddialarda. Kuran'in mucizesi, eger gercekse, Edip Yuksel'in yaptigi bir dogaustu fenomen olmaz elbette, fakat bence en azindan buna dikkatleri ceken ve bunu kanitlayan kisi olarak, yine de bu odulu haketme ihtimali var.
Dolasiyisiyla, ben derim ki, Edip bu Randi'nin yarismasina basvursun. Kaybedecek birsey yok, olsa olsa derler ki, bu sizin bahsettiginiz iddia bizim yarismanin kapsamina girmez, size gule gule. Ne kaybedilir? Hicbirsey. Ama iddiayi kabul ederlerse, ilginc birsey olur, hep birlikte izleriz.
Cunku Randi'nin web sayfasina eger bakarsaniz, bir forumlari var ve simdiye kadar yapilmis resmi basvurulari ve test edilen iddialari orada yayinliyorlar. (http://forums.randi.org/forumdisplay.php?f=43). Eger o iddialara bakarsaniz, cok degisik konularda, akla hayale gelmeyecek turde iddialarla bu yarismaya basvurulmus oldugunu gorursunuz. Yani yelpaze cok genis tutulmus. Bu yuzden de bizim kuran mucizecilerinin de en azindan bir denemesi gerekir derim.
Ayrica, son olarak 19'culara ve diger kuran mucizecilerine sunu sormak isterim:
Kuran 1400 yildir isteyen herkesin elinin altinda bulunan bir kitap. Sadece muslumanlarin degil, bu konuda arastirma yapan milyonlarca yabanci uzmanin da surekli inceledigi, didik didik ettigi bir kitap.
Eger bu kitapta bir mucize varsa, bunu sadece kendilerinin gormesini nasil acikliyor kuran mucizecileri merak ediyorum.
EdipYuksel
Dec 17 2007, 08:53 AM
Sana özel olarak gönedereceğim cevabımı
dragonemc2
Dec 17 2007, 09:09 AM
Edip Bey, bende merak ettim. Bana da cevabınızı özelden gönderebilirmisiniz? Yada merak eden herkese veya genele. Yani genele açık bir forumda sevgili mantık tarafından size bir soru sorulmuş ve doğal olarak bende sizi ciddiye alan bir insan olarak sizin cevabınızı merak ediyorum. Kulaktan kulağa oynamasak. Yani en azından bana saygı duyduğunuzu düşünmek isterim.
Sevgiler...
mutluizm
Dec 17 2007, 09:11 AM
Mahkemenin sonucu
ya Görevsizlik ya Red (Muğlak ifadelerle hiç bir somut sonuç elde edilemez)
olur.
İnsan Hakları mahkemesine gitse bile sonuç değişmez.
Blackrock
Dec 17 2007, 09:18 AM
Edip sen fazla kaptırmışsın bu kuran denen zımbırtıya kendini. Tamam sokaktaki insanın durumu belli. Çoğu okumamış ya da üzerinden geçmiş gitmiş kitabın. Kimisi de kitabın kendisinden çok kitaba mucizeler uyduranların yazdıklarını okuyor öyle gaza geliyor.
Ben defalarca okudum bu kitabı. Toplasan arada göz attığım surelerle beraber 5-6 defa baştan sona bitirmişimdir. Hala 1400 yıl öncesinin arap toplumunun bir ferdinin kısıtlı mı kısıtlı sosyal bilgisiyle harmanlanmış bir avuç mistik osuruktan daha fazlasını bulamadım bu kitapta. Yok metaforlarmış, mucizelermiş, nümerolojik sırlarmış bilmem neymiş... Geçin bu ayakları abicim yaşınızı başınızı almış adamlarsınız. Ya söyleyin bu işten neler kazandığınızı biz de bilelim ya da vaktinizi boşa harcadığınızı itiraf edin olsun bitsin.
Yazıktır yahu insan hiç bir şey üretmemek için bu kadar çok zamanını, imkanını ve parasını harcar mı hiç?
dragonemc2
Dec 17 2007, 10:04 AM
Sevgili Blackrock,
düşüncelerini çok iyi anlıyorum. Biraz ağır olmuş. Bazı şeyler aşama aşama olur. Karşımızdaki kişi henüz bize olumsuz bir söz söylemedi. Hem Edip Bey'in biraz olsa da farklı olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Neden diyeceksen Turan Dursun'a yapılanları hatırlamanı isterim. Belki o gerçeği bütünüyle haykırdığı, insanları aydınlattığı için öldürüldü. Ancak Edip Bey'de tümüyle olmasa da hadisleri reddetmiş ve Kuran'daki iki ayeti redderek gerçeğe yaklaşmış bir insan. Ve ölüm tehditleri altında hayatını sürdürmüş bir insan. Bir gün kurduğu denklemlerin tamamı ile birbirinden bağımsız ve keyfi bağıntılar olduğunu anlayacağına inanıyorum. Vicdanlı bir insana benziyor. Vicdanı onu rahat bırakmayacaktır. Gerçeğin böyle acı verici tarafı vardır. Eğer şu an için inandığı değerlere hakaret edersek o da savunma telaşı içinde dogmatik olacak ve gerçeği görmesi belki de gecikecektir. Hadisleri kabul etmeyişinin altında Muhammedin gerçek kişiliğini gördüğü için yaşadığı bunalım yatmaktadır. Aynı senin gibi zaman içinde Kuran'ı da vicdanlı bir jüri gibi yargılayacağına inanıyorum. Ancak o ana kadar onu sıradan bir müslo(!) veya artniyetli olarak göremem.
Bir insanı artniyetli olduğu ispatlanana kadar suçlayamayız.
Umarım benim seni olumlu eleştirdiğimi anlarsın.
Pardon,ummuyorum eminim.
İkimizde aynı taraftayız.
Sevgilerimle...
Blackrock
Dec 17 2007, 10:36 AM
dragonmc2 seni çok iyi anlıyorum. Ama bahsettiğin türde bir aydınlanma biçimi pratikte sınanmış ve defalarca başarısız olmuştur. Din revizyonistlerinin hem iyi niyetlileri, hem kötü niyetlileri birer kımıl zararlısıdır.
Kötü niyetli olanların amacı zaten bellidir: İnsan duygularını istismar etmek üzerine kurulmuş bir para saltanatının sürerliliğini sağlamak, ektiklerini biçip parsayı toplamak...
İyi niyetli olanları ise farkında olmadan insanlığa zarar verirler. Din ve dine dair çürümüş, yozlaşmış, çağın gerisinde kalmış ve insanlarca kabul görmemeye başlamış olan şeyleri çağa adapte ederler. Bu adaptasyonu asla din için bir zayıflama göstergesi olarak kabul edemeyiz. Aksine bir çeşit konsolidasyondur bu din adına. Anlamını yitirmiş, bilimle ya da çağın sosyal kriterlerine uymayan dogmalar gider, yerine yeni dogmalar gelir. Netice aynıdır. Dogmatik düşünce hakim olur, üretkenlik tekrar durur. Edipi kimler öldürmek istemiş, kimler kovalamış pek de umrumda değil. Forumda gözlemlerini yapacak kadar uzun süredir yazıyorsun. Sen de bilirsin ki forumun yobazları, 10 yıl evvelsinin kuran kurslarında, imam hocalarından öğrendikleri argümanlarla savunmuyorlar dinlerini. Aha şu edip gibi ayetlerde metafor falan arayan, adnan hoca denen pezevenk gibi bilimsel gerçekleri çarpıtıp yalan haberler yayan, çelakıl gibi "yok efendim bilmem kaçıncı ayetlerde ebced hesabı yaparsak asya fillerinin ortalama penis uzunluğunu buluruz" diyerek mucizeler yumurtlamaya çalışan revizyonistlerin argümanlarıyla çıkıyorlar karşımıza. Ne malum çelakılın bu mucizeleri gayet iyi niyetle uydurmaya çalışmadığı? Çelakılı da mı bağrımıza basalım?
Yok arkadaş din denen olgunun kendisi çürümüş bir şeydir zaten. Bunun revize edilecek tarafı yok. Revize etmeye çalışanın da benim gözümde üç kuruşluk değeri yok. Saçını başını ağartmış, okumuş yazmış koca koca adamlar tutup da böyle saçma sapan şeylere bu kadar vakit harcıyor, benim içim ona yanıyor.
Edip sana adam gibi soruyorum:
Bana şu yaptığın işlerin sana, çevrene ya da insanlığa dokunmuş/dokunması muhtemel 19 tane faydasını sayabilir misin?
EdipYuksel
Dec 18 2007, 08:51 AM
QUOTE(Blackrock @ Dec 17 2007, 01:36 AM)

Edip sana adam gibi soruyorum:
Bana şu yaptığın işlerin sana, çevrene ya da insanlığa dokunmuş/dokunması muhtemel 19 tane faydasını sayabilir misin?
1. Hayatın amacını öğreniyoruz.
2. Ölümden sonra dirileceğimizi öğreniyoruz.
3. Erdemli olmanın ve erdemli davranmanın karşılığının sonsuzluk olduğunu öğreniyoruz.
4. Hiçbir yaratığa kendimizi teslim etmemeyi, özgür insanlar olmayı öğreniyoruz.
5. Hiçbir haksızlığın ve hiçbir zulmun onları işleyenlerin yanına kar kalmayacağını öğreniyoruz.
6. Bizi Yaratan ile iletişim kurarak O'nun desteğini alıyoruz.
7. Trajediler karşısında umutsuzluğa kapılmamayı ve başarılar karşısında şımarmamayı öğreniyoruz.
8. İnanç ve düşüncelerin özgürce ifade edilmesi gerektiğini öğreniyoruz.
9. Tüm insanlarla kardeş olduğumuzu ve bir insanın değerinin tüm insanlığın değeri ile eşit olduğunu öğreniyoruz. Bir insanı haksız yere (savunma dışında veya cinayet suçu işlememesi dışında) bile bile öldürmenin tüm insanlığı öldürmekle eş anlamlı olduğunu öğreniyoruz.
10. Bize sataşan ve hakaret eden cahillere kızmamayı ve hiç usanmadan onları barışı (selam) anımsatarak hoşgörüyle davranmayı öğreniyoruz.
11. Tanrı'nın gönderdiği elçilerin örnek tavırlarını öğreniyoruz.
12. Allah'ı anarak mutlu olmayı öğreniyoruz.
13. Rasyonel düşünmenin önemini bir kez daha takdir ediyoruz.
14. Evrenin dili olan matemtiği teolojik bağlamda da takdir ediyoruz.
15. Kuran'ın bağnaz fanatikler tarafından anlaşılmamasını veya çok yanlış anlaşılmasını onun ilginç özelliklerinden biri olduğunu öğreniyoruz.
16. Gerçeği kelle sayılarıyla bulmanın doğru bir metod olmadığı konusundaki kanaatimizi güçleniyoruz.
17. Beynimize zarar veren alkollü içeceklerin ve uyuşturucu maddeleri hiçbir vakit kullanmamaya karar veriyoruz.
18. Baskı ve zulmün öldürmekten beter olduğunu öğreniyoruz.
19. Zikra'yı öğreniyoruz.
...
Selam,
Edip
isturbo
Dec 18 2007, 12:02 PM
merhaba
kurban bayramı öncesi kurban bıçakları bilenmeye başlandı her yerde kurban bıçağı bilenir yazıları görüyorum
bana göre bu 19 sayısıda kurban bıçağı gibi bir meret malesef.
ben kurana inanayım yada inanmayayım beni bağlıyor çünkü varoluşa değin temel gerçekleri dikte ederek bana sunan
kitabın kendisi,ben allahın kuluyum ben istesemde istemesemde hayır ve şer ondan gelmektedir.kaderimi o belirlemektedir
bana yapmam gerekenleri 1400 yıl öncesinin bedevi gelenekleriyle harmanlayıp süsleyip püsleyip o ana kadar olanlardanda
bir miktar ekleyip,bir tür tehdit notası niteliğinde sunan kuran,ve bir tür imzada 19 sayısı
yapılması gereken kökünden red ettmek kuran denilen insanlığın baş belası lanet kitap
tedavülden kaldırılmalı.bunu yapacak yürekli varlıklarla işbirliğine gidilmeli
tolonbey
Dec 18 2007, 04:22 PM
Sevgili Us tasiyan insanlar.
Mehdi derki,iki türlü din vardir.
1-Indirilen,ki buna inananlar cok cok azdir.
2-Uydurulan,ki buna inananlar cohmu cohdur.
Ve Mehdi devam ederekden derki,bugünkü yürürlükte olan din ,UYDURULAN dindir.
Adam yerden göge kadar haklidir.
Su Ehli Sünnet mezheplerini(partilerini) düsünün.
Ne deyolar,aramizda fark yoktur.
Bakalim yalan söylemiyorlarmi?
Hanifi,namaz gilmayan,beni alagaddir itmez.Bu sucun cezasi Tanriya aittir der.
Safii Girrosi,Namaz gilmayanin anasini beller,imamin gayigina bündürürem deyoooo.
Hani aralarinda farh yohdi?
Safiimezhepli iki ayahli namaz gilmazsa mezere,Hanifi mezhepli namaz gilmazsa serbestce dolanir.
Bu uyduruh dincilerinki din deyil,Tanri tanimaz sapkinligin dik alasi degülmü:-)))))))))
Sincik,bunlarla kalkipda tartismak timsahi oksamaya benzer.
Timsah anlarsa oksamaktan,bunlarda anlarlar gerceklerden.
Bunlarin ayranlari karadir.Bunlara Tanriyi getirseniz,ayrana beyaz dedirtemezsiniz.
Cünkü bunlar AKLA deyil Fellahin naklina bakiyorlar.
Bunlarda Akil tuuuuuuuuu kakadirrrrrrrrrr.
Ne diyor?Din AKIL isi deyil,NAKILl isidir.
Ne deyo ulu imami muazzam GAZ ALI,müslümanin fazla akla ihtiyaci yoktur.
Peki Tanri ne deyo?Aklini kullanmayanin DINI olmaz.
ISTE OKADAR.
Bakin Tanri bunlar icin ne diyor?
ONLAR MÜSLÜMAN OLDULAR EMMEeeeeeeee,IMAN ETMEDILEeeeeeeeeeeeer.
ISTE BU GADDEN.
Bunlarla Tartismak insani cenabet eder,incire yemin ederimki.Isterseniz bizim HAMSI balugunun ustune yemin edeyim:-) )))))))
Örnekmi istiyorsunuz,alin 80 milyon Arabi 8 milyon bile olmayan Yahidilerin karsisinda yedikleri sopalarin ne haddi var nede sayisi.
Üsdelükde deyolarki,Allah bizimledir,inananlara yardim eder.
Gelin beraber bakalim Mehmet Akif bu konuda ne düsünüyor.
EYYYYYYYYY ÜMMETTTTTTT BATIYORSUN, BARI DINI YEDEYIN BIRAHDA , ONUDA BATIRMA.
Haydeeeeeeeeeeeeeeeee ananiz donunuzu baglasinda,halinizede aglasin zavalli GADINCAGIZ:-)))))))
Su siiri yazan putpereste bahin hele.
Sensin mahbubi Huda
Itme safaatinden cuda
Türkceye cevirelim
Sen Allahin sevgilisisin
Beni yardimlarindan uzak tutma.
Bakalim Tanri ne deyo.
Benim katimda Tüm peygamberler ayni girattadir.
Fatiha suresinin 5 inci ayatinin son cümlesi
ANCAK SENDEN(Tanridan)yardim dileriz.
Arabin isi tapinmak,bizimkileride putperes yapip ciktilar.
Akil olmadan Tanriya inanc okadar olur.
Bu tipler yalniz müslüman olabilirler,emmeeee iman etmis olamazlar.
Ben demiyem,Tanri öyle söylüyor.
GAZ ALIYI dinleyecene,Tanriyi dinleyin.
galin saglicahla
tolonbeg
Pante
Dec 18 2007, 07:04 PM
Edip sen fazla kaptırmışsın bu kuran denen zımbırtıya kendini. Tamam sokaktaki insanın durumu belli. Çoğu okumamış ya da üzerinden geçmiş gitmiş kitabın. Kimisi de kitabın kendisinden çok kitaba mucizeler uyduranların yazdıklarını okuyor öyle gaza geliyor.
Ben defalarca okudum bu kitabı. Toplasan arada göz attığım surelerle beraber 5-6 defa baştan sona bitirmişimdir. Hala 1400 yıl öncesinin arap toplumunun bir ferdinin kısıtlı mı kısıtlı sosyal bilgisiyle harmanlanmış bir avuç mistik osuruktan daha fazlasını bulamadım bu kitapta. Yok metaforlarmış, mucizelermiş, nümerolojik sırlarmış bilmem neymiş... Geçin bu ayakları abicim yaşınızı başınızı almış adamlarsınız. Ya söyleyin bu işten neler kazandığınızı biz de bilelim ya da vaktinizi boşa harcadığınızı itiraf edin olsun bitsin.
Yazıktır yahu insan hiç bir şey üretmemek için bu kadar çok zamanını, imkanını ve parasını harcar mı hiç?
Blackrock;
Ne yapsın Edip Yüksel?
Ateist mi olsun sence?
Edip Yüksel ateist olursa senin ya da düşüncelerinin sağlayacağı tek fayda ne olabilir?
bilelimogrenelim
Dec 18 2007, 08:45 PM
Biz de Kuran'dan Edip Bey gibi birşeyler öğreniyoruz elbette, nelermiş karşılaştırmalı olarak bakalım.1. Hayatın amacını öğreniyoruz.
Muhammed'in amacını öğreniyoruz2. Ölümden sonra dirileceğimizi öğreniyoruz.
Size ölümü bile pazarlayabileceklerini öğreniyoruz3. Erdemli olmanın ve erdemli davranmanın karşılığının sonsuzluk olduğunu öğreniyoruz.
Bknz. 2 nolu madde4. Hiçbir yaratığa kendimizi teslim etmemeyi, özgür insanlar olmayı öğreniyoruz.
Yüce ilah Allah ve onun memurları hariç elbette...5. Hiçbir haksızlığın ve hiçbir zulmun onları işleyenlerin yanına kar kalmayacağını öğreniyoruz.
Bir tür "intikamımızı" alacak var deyip rahatlıyoruz6. Bizi Yaratan ile iletişim kurarak O'nun desteğini alıyoruz.
Bu iletişim bir tür "monolog" şeklinde olmasaydı keşke 7. Trajediler karşısında umutsuzluğa kapılmamayı ve başarılar karşısında şımarmamayı öğreniyoruz.
Bunu size Kuran, bize de "hayat" öğretiyor...8. İnanç ve düşüncelerin özgürce ifade edilmesi gerektiğini öğreniyoruz.
En azından bir kısmını tabii9. Tüm insanlarla kardeş olduğumuzu ve bir insanın değerinin tüm insanlığın değeri ile eşit olduğunu öğreniyoruz. Bir insanı haksız yere (savunma dışında veya cinayet suçu işlememesi dışında) bile bile öldürmenin tüm insanlığı öldürmekle eş anlamlı olduğunu öğreniyoruz.
Biz de müşriklerin, ateistlerin "tüm insanlar" sınıfına dahil olmadığını öğreniyoruz10. Bize sataşan ve hakaret eden cahillere kızmamayı ve hiç usanmadan onları barışı (selam) anımsatarak hoşgörüyle davranmayı öğreniyoruz.
Bknz 9 nolu madde11. Tanrı'nın gönderdiği elçilerin örnek tavırlarını öğreniyoruz.
Bazen midemizi bulandırsa bile...12. Allah'ı anarak mutlu olmayı öğreniyoruz.
Kutsal tanrı El-İlah'ı anarken nasıl mutlu olduğunuzu öğreniyoruz13. Rasyonel düşünmenin önemini bir kez daha takdir ediyoruz.
"Rasyonel" düşünceyi ne kadar yanlış anladığınızı öğreniyoruz14. Evrenin dili olan matematiği teolojik bağlamda da takdir ediyoruz.
Matematiği çok seviyoruz, teolojik bağlamını bilemiyoruz, öğrenemiyoruz15. Kuran'ın bağnaz fanatikler tarafından anlaşılmamasını veya çok yanlış anlaşılmasını onun ilginç özelliklerinden biri olduğunu öğreniyoruz.
Kuran ve İslam'ın gerçek yüzünün anlaşılmasından ne kadar korktuğunuzu öğreniyoruz16. Gerçeği kelle sayılarıyla bulmanın doğru bir metod olmadığı konusundaki kanaatimizi güçleniyoruz.
En azından bir maddede birleşiyoruz17. Beynimize zarar veren alkollü içeceklerin ve uyuşturucu maddeleri hiçbir vakit kullanmamaya karar veriyoruz.
Karar vermenize seviniyoruz, bir de şu sigara haram olsaydı
18. Baskı ve zulmün öldürmekten beter olduğunu öğreniyoruz.
Bunu da bize İslam tarihi öğretiyor19. Zikra'yı öğreniyoruz.
Biz de sizden insanoğlunun kendi bünyesinde nasıl derin çelişkilerle yaşayabildiğini öğreniyoruz. Hem Adana'lı ırgatın oğlu, hem Death Metal'ci olabiliyorlar, hem "hiçbir yaratığa kendini teslim etmeyen özgür yaratıklar" olup hem de herşeyiyle Allah denilen yüce Zeus tanrısının emirlerini sorgusuz yerine getirebildiklerini öğreniyoruz.