Tam Forum Görünümü: FAZIL SAY
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTCAFE
kutsalyaratik
Fazil Say gibi dunya capinda bir muzisyenin gunumuz siyasi gelismelerine karamsar bakmasi ne kadar dogrudur?
-----------------------------------
Fazil Say: Türkiye rüyalarımız kısmen öldü. Tüm bakan eşleri türban takıyor. İslamcılar zaten kazandı. Biz yüzde 30, onlar yüzde 70. Başka yere taşınmayı düşünüyorum. Hemen değil, ama ileride Türkiye'den
ayrılmayı düşünüyorum. Biz artık azınlıkta kaldık, dışlanıyoruz. Çankaya'daki davete bile beni çağırmadılar. Böyle giderse, bir kızım var, onu da alır yurtdışına giderim
----------------------------------

Bana gore cok hakli bir soylemdir.
ufuk88tr
Mücadele etmek yerine bırakıp gitmek korkaklıktır. Kendisini aydın olarak nitelendiren insanların ülkelerine zor dönemlerinde ışık tutması gerekir. Eğer bunu yapmayıp çekip giderim diyorsa onun aydınlığından şüphe ederim.
herakles
Davet edilip edilmediği ile ilgili farklı açıklamalar oldu.

Söylemleri bir sıkıntıya işaret çekiyor.Fakat tablo o kadar karamsar değil.Neticede demoraksinin bu tip getirilerine açık olmalıyız.Seçimler neticesinde bu kişiler başta.Fakat ben gidiyorum demekle bir çözüm olmaz.

Ne türbanlıya karşıyım ne mini etekliye ne de haç takana..Dinlerden korkarak reform olmaz.Birileri yanlış yapıyor diye ben gidiyorum diyerek çözümde olmaz.

Laiğim diyen kesimin antidemokrat tutumu zaten yıllardır oylarının erimesine sebep.Acaba nerde hata yapıyorlar bir düşünsünler.

Aşağıdaki haberin sonucunu takip etmeliyiz mesela?

http://haber.mynet.com/detail_news/?type=A...te=18Aralik2007

Çünkü meydanı antidemokrat bağnazlarada bırakmaya niyetimiz yok..

Selam..
muhalif
bi barkovizyon gösterisi engellenmiş bi de çankaya ya davet edilmemiş
olay sanatcı egosu, çözdüm ben
AKHENATON
Hande Ateizi terketti bunalımda kendisi.
mistral
Sanki rejim değişmiyor ve gittikçe şeriata kaymıyormuşuz gibi...Fazıl Say bunalımdaymış

Türbanlı sayısı 4 kat artmış, üniversitelere türban girmiş, hatta türban ilkolkula kadar inmiş değilmiş gibi.

Haremlik, selamlık uygulanmaya başlamamış, devlet kadrolarının başında olanların hepsinin eşleri türbanlı değilmiş gibi.

Meclis cuma namazı için oturuma ara vermiyormuş gibi, insanlar ben en daha fazla dindarım yarışması yapmıyorlarmış gibi vs...

Fazıl Say bunalımdaymış, ülkenin % 30 uyla birlikte, eh hepimizi de birileri terketti demek ki, yoksa başka olumsuz bir durum yok.
muhalif
abi senelerce her okul günü atatürk laiklik ve andımızla yetiştik, yetiştiler
bize bi şey olmaz merak etme
AKHENATON
Türkiye ne dincilerin elinde kalacak nede dincileri bahane eden second cumhuriyetçileri.

Türkiye bir maymun degildir ve hiç bir milleti de taklit etmeyecektir. Türkiye ne Amerikanlasacak, ne de Batililasacaktir; o sadece özlesecektir."

Başbuğ Atatürk
Sesil
11 Eylül Bazı gelişmelere ivme kazandırdı bana göre. Kaldı ki, sanıldığı gibi milad değil esasında belli bir sürecin.

Sosyalist blokun gevşemesi ve dağılması temel bir gösterge bana göre.

Geriye sivri görünen radikal dinciliğin törpülenmesi, yumuşatılması kalıyordu.

Dünyadaki ayrışmaları ortadan kaldırmanın nedensellikleri, dinin kutsal yapıştırıcı özelliklerinin işleneceği politikalarla oluşturulmalıydı. Globalleşme gerçekleşmeliydi.

İslâmı, ilerici boyutları ile sevimli yansıtacak kilit ülkelerden biri olarak ülkemiz bulunmaz bir nimetti. Ülkemizdeki siyasi konjonktür Akp'nin bu paralelde dış dünyaca desteklenmesine çok uygundu. Toplumsal zemin uygunluğu da çakıştırılarak(ekonomik, sosyolojik, kültürel bağlamda) tüm verilerin akıllıca politikalarla değerlendirilmesi bu günlere taşıdı bizi.

Önümüzdeki kısa döneme denk gelecek senelerde farklı dinlerin tek Tanrı anlayışında kardeşliği işlenmeye çalışılacak.

Yani bana göre din faktörü herşeye etki edecek. Siyasete, bilime, ekonomiye, kültüre, günlük yaşama....

Ama derinlerde, ülkeler çıkarlar temelinde üstünlük ve hakimiyet yarışında birbirlerinin altını oyacak.

Din tam bir kamuflaj aracı olacak.
ub40
Ananı da al git lan fazıl!

Tanıdık geliyor biryerden.
mazot
Fazıl Say'ın derdi ilgi görmek, bir put gibi ona tapınmak. Fazıl caddeden geçtiğinde, herkes saygıyla eğilsin..
Fazıl sinemadan içeri girince herkes ayağa kalksın.. İnsanlar Fazılı sırtına alıp götürsün... Boğaz barlarında Fazıl adına şampanya patlatılsın.. Kültür Bakanı Fazılı sırtına alıp Avrupaya götürsün oradan amerikaya, oradan Asyaya, Oradan Karaiplere, Oradan Benimarin denilen başka bir ülkeye vs vs.. İdareciler ve halk Fazıl abinin önünde domalsın, buyur abi desin vsvs..
Fazıl gibi adamlar halkın esmerliğinden tiksinirler.. Halkın kireç badanalı evlerinden tiksinirler...
Fazıl gibiler, nasırlı ellerimizden ve ter kokumuzdan tiksinirler...

Eğer birgün bu yazıyı okursan Fazıl, sana şunu dediğimi bil, sen Orhan Pamuk'un tırnağına bile değmiyorsun.. Zaten Pamuk'a olan kıskançlığından gündem oluşturmaya çalışıyorsun.. Nereye gidiyorsan git, ancak kendinle kendini götürebilirsin yani bildik tanıdık şark kurnazlığını...
ub40
"Fazıl gibi adamlar halkın esmerliğinden tiksinirler"

Hadi canım, bunu da söylemiş kefere! Vay kafir vaaaayyy. Bende sanıyordum ki bu adam ülkesinin insanları resimden müzikten bir haber zontalar olarak yetişmesinler diye dellendi.. Kazın ayağı öyle değilmiş meğer, mazot hemen uyanmış olaya. Kül yütmuyor tabii halkımız artık.

Sen git kafir fazıl, orhan pamuk gelsin!
mazot
QUOTE(ub40 @ Dec 18 2007, 08:03 PM) *
"Fazıl gibi adamlar halkın esmerliğinden tiksinirler"

Hadi canım, bunu da söylemiş kefere! Vay kafir vaaaayyy. Bende sanıyordum ki bu adam ülkesinin insanları resimden müzikten bir haber zontalar olarak yetişmesinler diye dellendi.. Kazın ayağı öyle değilmiş meğer, mazot hemen uyanmış olaya. Kül yütmuyor tabii halkımız artık.

Sen git kafir fazıl, orhan pamuk gelsin!

Abi sen de bayağı bi üfürmüşsün...
Sanatçı da aynen politikacı gibi simsar olur... bunu daha bilirsin, sanırım..
primat
NTV Can Dündar'ın programında Fazıl Say'ın söyledikleri üzerine yorum yapılıyor. İzleyin derim. (Akşam programının tekrarı)
Onur
''Fazil Say giderse gitsin. Ben Turk´um ve gidecek baska bir Turkiye yok.'' yazacaktim ki Belcika´ya yerlestigim aklima geldi. laugh.gif laugh.gif

Fazil Say´in sikayetleri bir kenara, milli egitim, Fettos´un eline gecmis durumda ve Genelkurmay baskaninin dahi en cok sikayet ettigi nokta budur.
sunny
fazıl say haklı sonuna kadar. bu ülkede yüzde 30 mücadele etse ne yazar?halkın yüzde 70 inde hiçbir milli şuur ve milli çıkar bilinci olmadıktan sonra, 3 kuruş menfaat için bütün inandıkları değerleri şeriatçilere teslim ettikten sonra biz ne yapabiliriz?

bu ülke insanı AMPUL Partisine niye oy veriyor? efendim neymiş ekonomik istikrar varmış da şymuş da buymuş..
ben eminim ki o oy veren yüzde 50 kesimin büyük bölümü bunun için oy verdi..yani insanlar için milli değerlerin hiçbir anlamı yok.Atatürkün aşılamaya çalıştığı değerlerin hiçbir anlamı yok..
bunların önemini kavrayabilecek beyin mevcut değil. işte bu düzeydeki halk da bu şekilde yönetimler ile yönetilir.

Türk ekonomisi tamamen yabancı sermaye kontrolünde şişmiş bir balondur.Yabancı sermayeye hizmet eden adam başa geldiğinde birden bire ekonomi huzur buluverir.tarihin en kötü dönemindeki ekonomi 1 günde düzeliverir.ama sermayenin istemediği adam başta ise ekonomi afedersiniz biri ossursa çöküverir.

bu kadar teslimiyet içindeki satılmış bir ekonomiyi milli bir politika ile ele alacak iktidarlar yerine, sermayenin istediğini yapıp geçici lale devri yaşatan şeriatçi hükümetlerin gelmesi bu ülkenin insanı için çok daha mantıklı oluyor.

çünkü insanımızın mantığı '' benim karnım doysun da ne olursa olsun'' dur. bu kadar teslimiyetçi ve şuursuz bir halk ile hiçbir yere varılmaz maalesef.

mücadele edilir. ama o ettiğiniz mücadeleye değecekse edilir..yoksa b.k yoluna gitmek garanti olduğu halde mücadele etmek intahardır ve gereksizdir.biraz şuurlu bir halk olsa bu ülkede mücadelenin alası yapılır.
Karadeniz
sözde vatanseverler kendilerini gösteriyor
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.