Velehan
Dec 19 2007, 01:04 AM
Müslümanların İnandığı ve sitemize gelen Müslümanların çoğunun bize delil olarak sunduğu Kuran mucizelerinden bir tanesi de Cebelitarık boğazında Atlas okyanusu ile Akdenizin sularının birbirine karışmadığı mucizesidir.
Sözde mucize iddiasına göre bu mucize Kuran'da 1400 yıl öncesinden bize bildirilmiş olup bu gerçeği Bulan kaptan Coustou derhal salavat getirip islam ile şereflenmiştir.
Bu mucize iddiasını irdelediğimizde Müslümanların kronik hastalığı hemen kendisini ele veriyor. Kuran?ı bilmemek. Sağdan soldan duyduğu yorumları kuranda var zannetmek. İlgili Kuran ayetlerini okuduğumuzda kuranda bahsedilenin Cebelitarık?taki Akdeniz ile atlas okyanusun birbirine karışmadığı olayı olmadığı açıkça anlaşılır.
Rahman 19-20 ayetler ; İki denizi birbirine kavuşmak üzere salıvermiştir. Aralarında bir engel vardır, birbirine geçip karışmazlar.
Furkan 53. ayet ; Birinin suyu tatlı ve susuzluğu giderici, diğerininki tuzlu ve acı iki denizi salıveren ve aralarına bir engel, aşılmaz bir sınır koyan O'dur.
Fatır 12. ayet : İki deniz birbirine eşit olmaz. Bu tatlıdır, susuzluğu keser, içilmesi kolaydır. Şu da tuzludur, acıdır (boğazı yakar).
Vakıa 68-70 ayetler : Ya içtiğiniz suya ne dersiniz? Buluttan onu siz mi indirdiniz, yoksa indiren biz miyiz? Dileseydik onu tuzlu yapardık. Şükretmeniz gerekmez mi?
Konu ayetlerden okunduğunda gayet rahatlıkla anlaşılıyor ki bahsedilen atlas okyanusu ile Akdeniz olamaz. Çünkü bu iki denizde tuzludur. Ayetlerde ise tuzlu su ile tatlı suyun karışmamasına gönderme vardır.
Peki Muhammed neden bu konuya değiniyor. Sebebi basit. Çünkü bu soru insanların çağlar boyu kafasını meşgul etmişti ve muhammedden 400-500 yıl önce yaşayan bilim adamları bile tatlı su ile tuzlu suyun karışmaması özelliği hakkında yorumlar üretmişlerdi.Çünkü bu yeryüzünde yaşam için çok önemli bir konuydu.
Nasıl çağımızda bir kişi ? ben Allahtan vahiy alıyorum, ben peygamberim? iddiasında bulunsa o kişiye çağımızın soruları ( mesela Big bang hakkında ? ışık hızı hakkında ) sorular soruluyorsa , muhtemelen muhammede de yaşadığı çağın soruları sorulmuştur. Bu soru da o çağın sorularından biridir. Muhammed bu nedenle bu soruya değiniyor ama Cevap vermiyor. İşi her zamanki gibi Allahın hikmetine bağlayıp aralarında engel var diye muğlak cevap veriyor.
Ayrıca cebelitarık?taki 2 denizin suyu birbirlerine çok az da olsa karışırlar. Yani Akdeniz ile atlas okyanusunun birbirine hiç karışmadığı bilgisi de doğru değildir.
Ve ikinci bir ayrıca olarakta Captan Coustou'nın öldüğünde vasiyeti gereği hristiyan geleneklerine uygun olarak gömüldüğünü de belirtelim. sağlığı zamanında müslüman olduğu iddialarının yalan olduğunu zaten bir çok kereler bildirmişti.
herakles
Dec 19 2007, 01:25 AM
Evet haklısın.İçimi mümkün tatlı bir denize ben de rastlamadım.Ayrıca Muhammed Kızıldeniz'den başka bir deniz gördü mü ki?Kızıldeniz yüksek tuz oranında olan bir denizdir.Kendi coğrafyasından bahsetmediği de açık..
Selam...
kutsalyaratik
Dec 19 2007, 01:47 AM
Muhammed tatlisu tuzlu su niye karismaz gibi konular ile ugrasmazdi, cunki beyin kapasitesi bu konulara el verisli degildi.
Onun Kuranin cesitli yerlerinde bahsettigi bu aci su tatli su olayi Kizil deniz, Basra korfezi kiyaslamasi olabilr, Kizil deniz veya bir tatlisugolu olabilir. Araya cekilen engel ise kara parcalaridir. Yani Arap yarim adasi falan.
Muhammed cok ilginc bir laf etmis Kuranda, soyle demis; " Vakıa 68-70 ayetler : Ya içtiğiniz suya ne dersiniz? Buluttan onu siz mi indirdiniz, yoksa indiren biz miyiz? Dileseydik onu tuzlu yapardık. Şükretmeniz gerekmez mi?" Bu en ilginci, acaba Muhammed yagan yagmurun denizlere tuzlu olarak, gol ve nehirlere tatli olarakmi yagdini saniyordu?
sadeceta
Dec 19 2007, 01:56 AM
"onlara yetlerimiz okunduğu halde inkar ederler, ve onlar görmezlermi ?" peki sen bütün denizleri gezdinmi ?
bu hadise 1400 yıl önce açık denizlere açılmadan bir çölün ortasında yazılmıştır. iki denizin arasındaki farkı bariz gördünmü sen tattınmı hiç o sudan vede ne olmasını istiyordunki sen senin doğacak olduğunu filan mı yazmasını isterdin ( bknz. doğru kaynalkardan) islamın açık denizlerde yol alması çok daha sonralarıdır.(bknz halifelik dönemi )
ve meallerin üzerinde istediğiniz gibi oynayamazsnız
vediğiniz mealler doğru değildir.

üzgünüm

Birbirleriyle kavuşmak üzere iki denizi salıverdi. İkisi arasında bir engel vardır; birbirlerinin sınırını geçmezler. (Rahman Suresi, 19-20)
Birbirine açılan fakat suları kesinlikle birbiriyle karışmayan denizlerin ayette bildirilen bu özelliği, okyanus bilimciler tarafından çok yakın bir zaman önce keşfedilmiştir. "Yüzey gerilimi" adı verilen fiziksel bir kuvvet nedeniyle, komşu denizlerin sularının karışmadığı ortaya çıkmıştır. Denizlerin farklı yoğunluklarından kaynaklanan yüzey gerilimi, adeta bir duvar gibi sularının birbirine karışmasını engeller. 63
Elbette ki insanların, fizikten, yüzey geriliminden, okyanus biliminden haberdar olmadıkları bir devirde bu gerçeğin Kuran'da bildirilmiş olması son derece dikkat çekici bir durumdur.
herakles
Dec 19 2007, 01:56 AM
Muhammed yagan yagmurun denizlere tuzlu olarak, gol ve nehirlere tatli olarakmi yagdini saniyordu?
O ayetlerin( Vakıa 68-70 ) denizle alakası ne?
Ustinsan
Dec 19 2007, 02:04 AM
Bazı denizler çok tuzlu bazıları az tuzludur, renkleri ve şekilleri bile farklıdır bunu anlamakta ne var. Denixlerin birbirine karışmayacağı 3000 yıl öncede öğrenilirdi bu kadar basit bir olayı ne diye büyütüyorsunuz anlamıyorum. Denizlerin birbirine karışmayacağını anlamak çok basit bir olay sen şimdi ege denizinin suyunu ağzına al ve akdenizin suyunu ağzına al aradaki farkı rahatlıklar anlarsın.
sadeceta
Dec 19 2007, 02:09 AM
öff be kardeşim bu kadarıda cahillik yani yuuuh yani derim pardon peki bunu okuma yazma bilmeyen biri hiçde denizde yolculuk yapmamış biri söylese ne dersin ve peki, o çağdaki insanlar için değilde bu çağdaki insanlar için bir anlam ifade etmesi neyi anlatıyor ...!
kutsalyaratik
Dec 19 2007, 02:10 AM
Vakıa 68-70 ayetler : Ya içtiğiniz suya ne dersiniz? Buluttan onu siz mi indirdiniz, yoksa indiren biz miyiz? Dileseydik onu tuzlu yapardık. Şükretmeniz gerekmez mi?"
Olay yaratan tuzlu su ile tatli suyun karismadigi konusu ile cok ilgilidir, Vakiada ictiginiz su diyor yani tatlisu, istese onu tuzlu yaparmis? Yagdigi zaman onu tuzlu yaparmis, tuzlu su nerelerde olur?
Butun bunlar bir biri ile ilgili ve birbirini tamamlayandir. Iki suyun karismadigi Rahmanda anlatiliyor yani 55.Sure, hemen ardindan Vakia geliyor oda 56. sure. Ben daha ne diyimki? hersey acik secik ortada iste. muhammed yagmur ikiye ayrilir diyor, biri denizleri, digeride tatlisu gollerini olusturur diyor iste.
Müslüman_Türk
Dec 19 2007, 02:12 AM
bakın şimdi
velehan kardeşimiz diyorki denizler karışıyor
üstininsan kardeşimiz diyorki 3000 yıl önce kanıtlandı karışmıyor
ateizm kendisiylemi çelişiyor
yoksa bilgi eksikliğimi
varın siz karar verin
Ustinsan
Dec 19 2007, 02:13 AM
QUOTE(sadeceta @ Dec 19 2007, 02:09 AM)

öff be kardeşim bu kadarıda cahillik yani yuuuh yani derim pardon peki bunu okuma yazma bilmeyen biri hiçde denizde yolculuk yapmamış biri söylese ne dersin ve peki, o çağdaki insanlar için değilde bu çağdaki insanlar için bir anlam ifade etmesi neyi anlatıyor ...!
Kabullenmek istemiyorsunuz ne yapayım, muhammed kervancıydı ve sürekli geziyordu, gezerken hayatında hiç mi deniz görmedi. Görmese bile birisi ona söyleyemezmi.
Ustinsan
Dec 19 2007, 02:16 AM
QUOTE(Müslüman_Türk @ Dec 19 2007, 02:12 AM)

bakın şimdi
velehan kardeşimiz diyorki denizler karışıyor
üstininsan kardeşimiz diyorki 3000 yıl önce kanıtlandı karışmıyor
ateizm de çelişkimi bu
yoksa bilgi eksikliğimi
varın siz karar verin

Siz okuduğunuzu anlamada kıt olmalısınız, velehan az da olsa karışır diyor, ben de 3000 yıl önce kanıtlandı diye birşey yazmadım 3000 yıl öncede öğrenilirdi yazdım. İki farklı denizin suyunu ağzına alarak anlaşılacak basit bir olay.
sadeceta
Dec 19 2007, 02:17 AM
bak şimdi yine varsayımlara başvurdunuz ve yine olasılıklarla konuşuyorsunuz. biz se sadece gördüklerimiz ile konuşuyoruz lütfen pusula yok denizciliğin ne kadar geliştiği malum vede tahtadan yapılan bir kayığın oralarda bilimsel çalışma yapıyor olması ne derece mümkün

ee yaniii
vede bu atıfları onu tanımadan yapıyor olmanız zaten başka bir konu daha sayayımmı ?
Müslüman_Türk
Dec 19 2007, 02:19 AM
QUOTE(Ustinsan @ Dec 19 2007, 02:16 AM)

Siz okuduğunuzu anlamada kıt olmalısınız, velehan az da olsa karışır diyor, ben de 3000 yıl önce kanıtlandı diye birşey yazmadım 3000 yıl öncede öğrenilirdi yazdım. İki farklı denizin suyunu ağzına alarak anlaşılacak basit bir olay.
saptırma diye buna derim ben işte
tamam ögrenildi olsun ben yanlış okumuşum
yani aranızdaki çelişkiyi kabul ediyorsun
tamam anlaşılmıştır
ne güzelde söylüyorsun o karışır diyor sen karışmaz diyorsun
tamam durum anlaşılmıştır...
Ustinsan
Dec 19 2007, 02:28 AM
QUOTE(Müslüman_Türk @ Dec 19 2007, 02:19 AM)

saptırma diye buna derim ben işte
tamam ögrenildi olsun ben yanlış okumuşum
yani aranızdaki çelişkiyi kabul ediyorsun
tamam anlaşılmıştır
ne güzelde söylüyorsun o karışır diyor sen karışmaz diyorsun
tamam durum anlaşılmıştır...
Esas saptıran sensin hiçbirşeyden anlamıyorsunuz. Karışmaz az da olsa karışır ne demek sen eline bir kap alıp suyu oraya atarsan karışmayacakmı gemi geçerken az da olsa karışmayacakmı. Size cevap yazmak istemiyorum artık hiç ciddi değilsiniz resmen eğlenmek için yazıyorsunuz. Sadeceta ve siz.
Müslüman_Türk
Dec 19 2007, 02:37 AM
QUOTE(Ustinsan @ Dec 19 2007, 02:28 AM)

Esas saptıran sensin hiçbirşeyden anlamıyorsunuz. Karışmaz az da olsa karışır ne demek sen eline bir kap alıp suyu oraya atarsan karışmayacakmı gemi geçerken az da olsa karışmayacakmı. Size cevap yazmak istemiyorum artık hiç ciddi değilsiniz resmen eğlenmek için yazıyorsunuz. Sadeceta ve siz.
şimdi bakın müslüman ve ateist kardeşlerim bu arkdaşın 2 kez velehan arkadaşıyla çelişkisini ortaya koyuyorum...
velehan diyorki azda olsa karışır değilmi hem fikiriz
o zaman bu karışma gemi geçerken azda olsa karışma olamazmı ?
olur diyorsunuz dediğinizi duyuyorum
o zaman KUR'AN gerçekten doğru bilmiştir velehanın idaalarıda yalan çıkmıştır

yani azda olsa karışsa karışmaz diyorsunuz o zaman gemi geçerken biraz karışabiliyor demekki
bunu ben demiyorum siz diyorsunuz

bunu anlamak bu kadar zormu
sadeceta
Dec 19 2007, 05:47 AM
görmeyipte inandığınız şeyleri bir düşünün ...! mesela rüzgar , rizgarın varlığını yaptığı etkisine görebiliriz lakin rüzgarı gören yoktur.
herakles
Dec 19 2007, 10:47 AM
Olay yaratan tuzlu su ile tatli suyun karismadigi konusu ile cok ilgilidir, Vakiada ictiginiz su diyor yani tatlisu, istese onu tuzlu yaparmis? Yagdigi zaman onu tuzlu yaparmis, tuzlu su nerelerde olur?
Butun bunlar bir biri ile ilgili ve birbirini tamamlayandir. Iki suyun karismadigi Rahmanda anlatiliyor yani 55.Sure, hemen ardindan Vakia geliyor oda 56. sure. Ben daha ne diyimki? hersey acik secik ortada iste. muhammed yagmur ikiye ayrilir diyor, biri denizleri, digeride tatlisu gollerini olusturur diyor iste.

Sen tüm kimya kurallarını alt üst edeceksin tuzu da buharlaşıp gökyüzüne göndereceksin.Ayetlerin denizle alakası yok..Dileseydik tuzlu yapardık ifadesi var.Öyle birşey olduğunu söylemiyor.
Selam..
kutsalyaratik
Dec 19 2007, 11:08 AM
Ben suna dikkat cekmek istiyorum Herakles; Kuran, Muhammedin yasantisinda meydana gelen olaylarin, uyduruk Allah tarafindan tescil edilmesidir. Dikkat ederseniz Sureler belli konulari anlatir, hemen ardindan gelen surede bir onceki surenin devami gibidir. Bazan assagi yukari ayni icerige sahip surelerde baska yerdeki sure ile hic alakali degildir(celiski).
Iki suyun karismamasi olayida boyle bir sey iste. Muhammed bildigimiz tatli su , tuzlu su olayina ustunde dusunulmesi gereken bilimsel acidan yaklasmamis, sadece gordugu yada duydugu deniz ve golleri kiyaslamis. Bir su davasi acilmis adam Basra korfezinde tarihten gelen inci avciligini bile ornek vermis, ama hangi deniz oldugunu yazmamis. Adam aci su demis yani Kizil denizden bahsetmis ama isim vermemis, icilen su yani tatli su demis hangi tatli su anlatmamis. Gunumuz uyanik Muslumanlari hemen "haaa bak peygamberimiz bize 1400 yil once tatli su , tuzlu su karismaz demis, buda cebelitariktir" diyerek bir kulp takmislar.
Ben iste bu yuzden ayni konularin islendigi ayetleri tek bir ayetmis gibi ele aliyorum ve ortaya mantik disi , abuk sabuk seyler cikiyor.
herakles
Dec 19 2007, 11:17 AM
Ben suna dikkat cekmek istiyorum Herakles; Kuran, Muhammedin yasantisinda meydana gelen olaylarin, uyduruk Allah tarafindan tescil edilmesidir.
Nasıl ki 1400 yıl önceki arap toplumunun geleneklerine uymak zorunda değilsen,şimdiki bir topluluğa da 1400 yıl önceki arap uymak zorunda değildir.Bu iki mantık birbirini yok sayıp hakaretlerle eleştiremez.Toplumsal reformlar gelişimler kendine has parametrelerle işlenir.Allah'ın onay verdiği şey iyileştirme ve reformdur.İstenen şey bu pratik mantıktır.
Nasıl ki develerle gidenleri aa ne kadar geridelermiş oysa arabalar var şimdi diyorsun,1000 yıl sonra da bize bakanlar gülecektir..Aaa benzini yakıt olarak kullanmış kazmalar diyerek:)
Dikkat ederseniz Sureler belli konulari anlatir, hemen ardindan gelen surede bir onceki surenin devami gibidir.
Kuran'da böyle bir standart yoktur.Bir sürede farklı konularda işleniyor.
Gunumuz uyanik Muslumanlari hemen "haaa bak peygamberimiz bize 1400 yil once tatli su , tuzlu su karismaz demis, buda cebelitariktir" diyerek bir kulp takmislar.
Bak bunda haklısın.
erosa
Dec 19 2007, 11:20 AM
Bu konu daha önce yayınlanmıştı,
Buyrun şu teste bir gözatalım.
http://www.youtube.com/watch?v=9K8w8Gi4pq4Bu arada tüplü dalış yapıyorum bazen sualtında soguk su nehirleri ile karşılaşıyorum, yazın bile şoka uğratacak soguk suyun içinden geçiyoruz zaman zaman. Peki bu niye kuranda yazılamamış.
Çünkü küllün safsata min tiyzek.
herakles
Dec 19 2007, 11:26 AM
Kuran sırtındaki tüpü de mi yazmamış

Sorması ayıp kaç metreye dalıyorsun?
Selam..
sadeceta
Dec 19 2007, 03:29 PM
"akıllı insanlar büyük düşünürler ama ayrıtıyı görürler " dalga geçmek evet dalga size kalsa herşeyi yazması lazım tabi akıllı adam ip uçlarından bulandır. Akılsıza direkmen kendini göstermen lazım ki islam da zaten aklını kullananların dini.
ReaL
Dec 19 2007, 04:08 PM
önce kuranda geçen yer tarık boğazı olup olmadığını nerden biliyorsunuz..?
ikinci durum bu olayı kendim bizzat gördüm... sular karışmıyor....
fırtınalı bir günde sahilde dolaşıyordum....akdenize dökülen dragon çayı adeta çamur gibi akıyordu... deniz sanki ikiye bölünmüş... ne hikmetse deniz suyuyla tatlı çamurlu su arasında bir sınır vardı o kadar dalga olmasına rağmen hiç bozlulmadı...lanet olsun kameram olsaydı şimdi bu tartışmalar olmayacak...
bidaki sefere tatlı suyla tuzlu suyun karışmadığını sizlere burda gösterme imkanım olur...
saygılar...
murtimuro
Dec 19 2007, 04:26 PM
QUOTE(ReaL @ Dec 19 2007, 04:08 PM)

önce kuranda geçen yer tarık boğazı olup olmadığını nerden biliyorsunuz..?
ikinci durum bu olayı kendim bizzat gördüm... sular karışmıyor....
fırtınalı bir günde sahilde dolaşıyordum....akdenize dökülen dragon çayı adeta çamur gibi akıyordu... deniz sanki ikiye bölünmüş... ne hikmetse deniz suyuyla tatlı çamurlu su arasında bir sınır vardı o kadar dalga olmasına rağmen hiç bozlulmadı...lanet olsun kameram olsaydı şimdi bu tartışmalar olmayacak...
bidaki sefere tatlı suyla tuzlu suyun karışmadığını sizlere burda gösterme imkanım olur...
saygılar...
Peki sonra ne oldu Real ? Şimdi gidip baksak hala öyle duruyormu sular ?
Mutlaka yavaşta olsa karışmıştır değil mi ?
Ben anladım bu olayı .. Muhammed'in zamanında insanlar senin dediğin bu olayı görmüş ve ilginç bulmuşlar..Bunu
Muhammed'de duymuş.. Hemen kitaba ilave edivermiş.. Siz de 21. yüzyılda hala bunun mucize olduğunu savunuyorsunuz.
Allah akıl fikir versin size..
herakles
Dec 19 2007, 04:59 PM
Mucize arayıcıları Ay'a çıkışta ezan sesi duyan astronot hikayesi uydurup ve Ay'ın ikiye yarılması diye bir hurafeye dayanak arayan sözlerde söylemişlerdir..Atronotun müslüman olduğunu iddia etmişlerdir.
Bu tip şahsiyetler her zaman varolacaktır..
Selam..
ateist2
Dec 19 2007, 05:03 PM
ama onlar mucize olan bişeyden bahsediyorlar.aya adam filan değil mantıklı cevaplar verirseniz birlikteliğimiz adına sevinirim bu suyun karışmamasını nasıl bilmişler o kadar zaman önce
dragonemc2
Dec 19 2007, 05:08 PM
QUOTE(ateist2 @ Dec 19 2007, 05:03 PM)

ama onlar mucize olan bişeyden bahsediyorlar.aya adam filan değil mantıklı cevaplar verirseniz birlikteliğimiz adına sevinirim bu suyun karışmamasını nasıl bilmişler o kadar zaman önce
Sadeceta kardeş, mucize nedir yaw? Niye bize göstermiyor şimdi? Hem bak 1400 yıl geçmiş. Bizim işimiz daha zorken. Ne dersin sadeceta kardeş?
Sevgiyle
herakles
Dec 19 2007, 05:09 PM
işte diyorlarki zaten imtihan olmasının amacı bu iyi yi ve kötüyü ayırmak herkes görse ne manası kaldı imtihanın diyorlar. Bunları onların yazılarından okudum ve gerçekten mantıklı olduğu kannatine vardım. Lütfen beni küçük düşürmeyin
İki denizi gören farklı tuzluluk oranını hissedebilir bir kaç testle..
Neyse asal sorulması gerekenler şunlardır.
Bu ayetler hangi iki denizden bahsediyor?
İçimi tatlı ferahlatıcı bir deniz mevcut mudur?
Bu ayetler velehan'ın eleştirisinde dediği gibi Atlas okyanusu akdeniz ikilisi ve aradaki cebelitarık boğazından mı bahsediyor?
Tuzlu su tatlı suya karışır:)Tuz su içinde homojen dağılım gösterir çünkü..
Su ve yağ denilse tamam da...
Konu muallakta olan bir konudur.
Karadenizle marmara denizisinde tuzluluk oranı aynı değildir.Bu sularının birbirine karışmamasından değildir.İklim şartları ve alt katmanlardaki tortul durumudur.Ortada bir berzah merzah yoktur..Bence ayetlerde anlatılan şeyler bambaşkadır.
Selam..
ateist2
Dec 19 2007, 05:10 PM
işte diyorlarki zaten imtihan olmasının amacı bu iyi yi ve kötüyü ayırmak herkes görse ne manası kaldı imtihanın diyorlar. Bunları onların yazılarından okudum ve gerçekten mantıklı olduğu kannatine vardım. Lütfen beni küçük düşürmeyin
Ustinsan
Dec 19 2007, 05:10 PM
QUOTE(ateist2 @ Dec 19 2007, 05:03 PM)

Sadeceta olduğun kesinleşmiştir inkar etme.
herakles
Dec 19 2007, 05:35 PM
Kim diyorsa; imtihanı zaten kaybetmiş mucize diye sazan gibi atlamıştır..
İnsanda iki göz iki kulak vardır bunun adını mucize koymuşlar:)
Sen kendini küçük düşürmüşsün başkasına iş kalmamış.
Selam..
dragonemc2
Dec 19 2007, 05:38 PM
Size bir sır vereyim mi dindar arkadaşlarım?,
İMTİHAN FALAN EDİLMİYORUZ. Rahat olun. Mutlu olun. Sıkmayın kendinizi bu kadar.
Sevgiyle...
sadeceta
Dec 19 2007, 05:39 PM
sen bana bir kulak bir de göz yapıversene aciz bilimadı

iyi olur hem de gözlüklerden kurtulmuş olurum bide atesit olurum tamam artık birde sizden beynimi nasıl kullanamama dersi aldımmı tam bir ateist olurum süper
sadeceta
Dec 19 2007, 05:41 PM
kısa yoldan tam kabul etmek üzeresiniz birden "HAYIR ""DİYİVERİYORSUNUZ ONDAN TABİ DEĞİL YAV DEĞİL TABİ SİYAHDA, BEYAZ DEĞİL TABİ değil ...!
herakles
Dec 19 2007, 05:44 PM
sen bana bir kulak bir de göz yapıversene aciz bilimadı iyi olur hem de gözlüklerden kurtulmuş olurum bide atesit olurum tamam artık birde sizden beynimi nasıl kullanamama dersi aldımmı tam bir ateist olurum süper
Yaratıcının verdiği yetersiz kalıyor ise deneriz.En azından kullanma kılavuzu elde edersin.
Selam..
NiHiL
Dec 20 2007, 10:39 PM
QUOTE(sadeceta @ Dec 19 2007, 05:47 AM)

görmeyipte inandığınız şeyleri bir düşünün ...! mesela rüzgar , rizgarın varlığını yaptığı etkisine görebiliriz lakin rüzgarı gören yoktur.
Aynı şeyi söyleyip duma.Sadece görmekle alakalı değil bu.rüzgarı teninle hissedebilirsin.
5 duyu organınla hissedebildiğin şeyler vardır. Allahı hangi organınla hissettin penisinle mi?
freeyourmind
Dec 20 2007, 10:45 PM
QUOTE(NiHiL @ Dec 20 2007, 10:39 PM)

Aynı şeyi söyleyip duma.Sadece görmekle alakalı değil bu.rüzgarı teninle hissedebilirsin.
5 duyu organınla hissedebildiğin şeyler vardır. Allahı hangi organınla hissettin penisinle mi?
Zaten rüzgar kütlenin konstantrasyon başka bir deyişle molar yoğunluk farkı sebebiyle hareketidir. (ki hava gibi gazlarda basınç kontransyonla doğru oranda kabul edilir) Rüzgarı görmüyoruz diye birşey söylemesi bir insanın o kadar acayip ki! İnsan sadece göz algısının frekans aralığında görebilir. Çok saçma örnekler bunlar hakikaten.
NiHiL
Dec 20 2007, 10:45 PM
QUOTE(sadeceta @ Dec 19 2007, 05:39 PM)

sen bana bir kulak bir de göz yapıversene aciz bilimadı

iyi olur hem de gözlüklerden kurtulmuş olurum bide atesit olurum tamam artık birde sizden beynimi nasıl kullanamama dersi aldımmı tam bir ateist olurum süper

Anladığım kadarıyla gözlük kullanıyosun.Şimdi 1 ay boyunca dua et gözlerinin sağlığına kavuşması için (eminim bi bok olmayacak. olsa şimdiye kadar olurdu)
Sonra bide bilime başvur (lazer tedavisiyle en fazla 1 hafta)
KARAR SENİN
NiHiL
Dec 20 2007, 10:48 PM
QUOTE(sadeceta @ Dec 19 2007, 05:41 PM)

kısa yoldan tam kabul etmek üzeresiniz birden "HAYIR ""DİYİVERİYORSUNUZ ONDAN TABİ DEĞİL YAV DEĞİL TABİ SİYAHDA, BEYAZ DEĞİL TABİ değil ...!

Ben asıl senin müslümanlığından şüpe ediyorum sen kesin agonistik filansın yada çıkmazda kalmışsın bizden yardım istiyosun
NiHiL
Dec 20 2007, 10:55 PM
QUOTE(Müslüman_Türk @ Dec 19 2007, 02:37 AM)

şimdi bakın müslüman ve ateist kardeşlerim bu arkdaşın 2 kez velehan arkadaşıyla çelişkisini ortaya koyuyorum...
velehan diyorki azda olsa karışır değilmi hem fikiriz
o zaman bu karışma gemi geçerken azda olsa karışma olamazmı ?
olur diyorsunuz dediğinizi duyuyorum
o zaman KUR'AN gerçekten doğru bilmiştir velehanın idaalarıda yalan çıkmıştır

yani azda olsa karışsa karışmaz diyorsunuz o zaman gemi geçerken biraz karışabiliyor demekki
bunu ben demiyorum siz diyorsunuz

bunu anlamak bu kadar zormu

çelişki bulman neyi kanıtlayacak ?
sence karışıyomu karışmıyomu?
Hem çelişki bulsan bile ateizm bir din değil ki saçma olsun.Önemli olan gerçeğin ne olduğu sen biliyomusun gerçeği. ''ATEizm çelişti tamam biz kazandık'' diyip çıkıyosun. İki kişinin bilgilerinde ufak farklılıklar olabilir (ki aslında yok sen yanlış okuyosun)
bu o ikisiyle ilgili ateizmle ne alakası var?
Önemli olan şu karışıp karışmadığını muhammet nerden biliyodu.(Kİ çelişiyo dediğin adamlar bunun cevabını vereirken dinlemiyosun bile)
Ya ben bu türk terimlerine yabancıyım ama sizin gibilere yakıştırılan bi laf vardır kesin
Andromeda
Dec 20 2007, 11:56 PM
QUOTE(ateist2 @ Dec 19 2007, 05:10 PM)

Burada mantıksız ve hatta hastalıklı olan düşünce, iman ve inanç eksenli bir sınava tabi tutulduğumuza inanmak ve sonunda bir ebedi ceza olması iddiasıdır ... Bir tanrı eğer varsa bile asla böyle bir yaklaşım içinde olmaz ve olmamalı ...
mazot
Dec 21 2007, 12:08 AM
QUOTE(Andromeda @ Dec 20 2007, 11:56 PM)

Burada mantıksız ve hatta hastalıklı olan düşünce, iman ve inanç eksenli bir sınava tabi tutulduğumuza inanmak ve sonunda bir ebedi ceza olması iddiasıdır ... Bir tanrı eğer varsa bile asla böyle bir yaklaşım içinde olmaz ve olmamalı ...
Yani nasıl olmalı?
Yani diyorsun bizi yaratan tanrıyı bir başka tanrı yarattı, o başka tanrıyı da başka bir tanrı, o tanrıyı da biz yarattık mı diyorsun.. Yani böyle bir döngü mü var diyorsun.. Ben sana Amerikan Güzeli filminin final sahnesindeki tanrı ve yaratılış felsefesini öneriyorum. Hani Kevın Spaysi'nin "Herkes ölürken hayatının üç saniye içinde gözlerinin önünden geçtiğini sanır, bu bende böyle olmadı... Bende sonsuza kadar uzanan bir süreçti.."
Andromeda
Dec 21 2007, 12:21 AM
QUOTE(mazot @ Dec 21 2007, 12:08 AM)

Yani nasıl olmalı?
Yani diyorsun bizi yaratan tanrıyı bir başka tanrı yarattı, o başka tanrıyı da başka bir tanrı, o tanrıyı da biz yarattık mı diyorsun.. Yani böyle bir döngü mü var diyorsun.. Ben sana Amerikan Güzeli filminin final sahnesindeki tanrı ve yaratılış felsefesini öneriyorum. Hani Kevın Spaysi'nin "Herkes ölürken hayatının üç saniye içinde gözlerinin önünden geçtiğini sanır, bu bende böyle olmadı... Bende sonsuza kadar uzanan bir süreçti.."

Hiç kimse mahiyetini bilemediği ve hakkıyla kavrayamayacağı bir varlığa delilsiz inanmadı diye cezaya tabi tutulamaz ve böyle bir sınav ve adalet anlayışı olamaz ... İyilik ve kötülüğe dayalı bir sınav anlayışı bile değil üstelik... Sadece inanç eksenli bir sınava tabi tutulma anlayışı inandırıcılıktan çok ama çok uzak ...
Müslüman_Türk
Dec 21 2007, 02:02 AM
QUOTE(NiHiL @ Dec 20 2007, 10:55 PM)

çelişki bulman neyi kanıtlayacak ?
sence karışıyomu karışmıyomu?
Hem çelişki bulsan bile ateizm bir din değil ki saçma olsun.Önemli olan gerçeğin ne olduğu sen biliyomusun gerçeği. ''ATEizm çelişti tamam biz kazandık'' diyip çıkıyosun. İki kişinin bilgilerinde ufak farklılıklar olabilir (ki aslında yok sen yanlış okuyosun)
bu o ikisiyle ilgili ateizmle ne alakası var?
Önemli olan şu karışıp karışmadığını muhammet nerden biliyodu.(Kİ çelişiyo dediğin adamlar bunun cevabını vereirken dinlemiyosun bile)
Ya ben bu türk terimlerine yabancıyım ama sizin gibilere yakıştırılan bi laf vardır kesin
çelişki yokmu burada

güldürme beni gerçekleri hiçbirzaman kabul etmiyeceksiniz
çelişki yok diyor

önemli olanı cevaplıyım
işte senin bilmediğini şöyle kanıtlıyim
ALLAH CC biliyor ve YÜCE KİTABI KURAN'I KERİME YAZDIRIYOR
(ALLAH CC GÖNDERİYOR HZ MUHAMMED SAV YAZIYOR)
VE HZ MUHAMMED SAV DE ORADAN ÖĞRENİYOR
ANLAMIŞSINDIR UMARIM
BEN SANA YAKIŞTIRAYIM BİR TANE LAF
CAHİLLE TARTIŞMA HERZAMAN KAYBEDERSİN...
Notamatik
Dec 21 2007, 02:49 AM
Kuranda bak ne güzel 2 denizin birbirine karışmadığını yazıyormuş.
Karışmasın zaten, ne işi varmış iki denizin birbiriyle?
Biz niye denizler kadar akıllı olamıyoruz? Onlar birbirine karışmazken biz niye birbirimize bu kadar çok karışıyoruz?
Hakketten biz sizin dininize ve aynı zamanda da imanınıza neden bu kadar çok karışıyoruz yahu?
Acep bu sizin bize din dayatmanızdan dolayı olmasın? Mesela okullardaki zorunlu din derslerinizden olabilirmi acaba?
Belki de ondan değildir de, türrban sebebiyle mahkemelerimizi basan din kardeşlerinizin kitabınız yüzünden mecburen var olmasından dolayı olmasın?
Belki de domuz bağlarıyla insanlarımızı katleden din kardeşleriniz hizbullah canileri yüzünden olabilir mi acaba?
Yok yahu belki de, alevinin, hristiyanın, rum'un, dinlinin, dinsizin vergileriyle kendinize cami, imam-hatip okulu, vs. gibi yatırımlar yapmanızdan dolayı olmuştur hee? ne dersiniz? (haraç, cizye, haram para yani)
Bak 2 deniz birbirine hiç karışmıyor? Biz niye sizin dininize karışıyoruz?
Keyif için olabilir mi acaba?
Bizim hiç sevgilimiz yok, oynaşacak? öpüşecek? koklaşacak? Hee?
Hiç 101 noktalı kamboçyalı köpeklerimiz yok onları okşayacak hee?
Çocuklarımız yok mu bizim "Aşkım, sen benim için bir mucizesin" diyecek?
Eski dostlarımız, çocukluk arkadaşlarımız yok mu bizim, "ah be canım, gel de bir kokunu alayım, iki sohbet edelim, eski günleri yad edelim" diyecek?
Haydi bunları da bırak, çünkü biz kedi keser yeriz. Bu saydıklarım bizde olamaz, ama bizim hiç işimiz de mi yok be kardeşim? Bedava mı yaşıyoruz biz? Bizim paramız binbir bereketli mi?
Sizin dininiz diğer insanları son derece rahatsız eden, onlara baskı ve zulüm uygulayan bir din, kendi halinde bir din değilki susalım. Peki ya siz niye deniz suyunun tatlı suya karışmadığı gibi olmuyorsunuz da, her yerde, her ortamda din savunmaya kalkıyorsunuz?
Yoksa siz de mi ateistlerden rahatsız oluyorsunuz? Kaç ateist şimdiye kadar "niye türban takıyorsunuz?" diyerek sizin karınıza, kızınıza saldırdı? Mesela mayoyla denize girdiler diye kızlarımızın memelerine saldıran din kardeşleriniz gibi?
Hangi ateist size oruç tutuyorsunuz diye size küfretti? Mesela sizin din kardeşlerinizin oruç tutmayanlara küfretmesi, hatta saldırması, hatta McDonald's'da bombalaması gibi?
Yoksa siz ateistlerden rahatsız değilsiniz ama Allahın dinini korumakla mı mükellefmisiniz?
Biz Allah ve dini hakkında ileri geri konuştuğumuzda bunu "ölünün arkasından konuşmak" gibi mi görüyorsunuz? "O kendini savunamaz, tıpkı bir ölü gibi acizdir, o yüzden ben onu korumalıyım" mı diyorsunuz?
Yoksa siz imanınıza mı emin değilsiniz de, bizim yazdıklarımıza tepki göstererek imanınızı korumaya çalışıyorsunuz?
Yoksa sizin imanınız sağlam da, başkaları bize inanır da sapar diye mi korkuyorsunuz? Böyle bir korkunuz varsa, Al-ilahınız neden başkalarının imanını korumuyor da, siz korumak zorunda kalıyorsunuz?
Haydi diyelimki; Al-ilah putunuz kendi dinini koruyamıyor ve siz de bu yüzden onun avukatlığını yapmak zorunda kalıyorsunuz, peki mademki bizim söylediklerimiz saçmalıksa, niye başkaları inanır da dinden çıkar diye korkuyorsunuz? Saçmalığa kim inanır da dinden çıkar? Çıksa bile kaç kişi çıkar?
Üstelik başkasının kafir veya müslüman olmasından size ne? Sizin dininizde başkalarından sorumlu olmak var mı? Varsa hangi ayette var?
Yoksa bütün bu din savunma sebepleriniz, bilinç altınızda dininizin aslında çok saçma bir din olduğunun yatıyor olması olmasın? Hee belkide öyledir? Belki kendi saçmalığınızı kendinize ikna edebilmek için bu kadar uğraşıyorsunuzdur. Saçmalıklarınıza başkalarının inanmaması sizi rahatsız ediyordur?? Hee? Huu?? Derviş ne diyorsun bu işe?
Bak tatlı su bile deniz suyuna karışmıyormuş. Bizim de işimiz zaten sizinle değil, tatlı su müslümanlarıyla. Siz tuzlu su müslümanısınız. Bırakın, karışmayın tatlı su müslümanlarının dinine imanına da, biz de onlara bildiklerimizi anlatalım.
Biz onlara gerçekleri anlattıkça, siz de yalanlarınızla onların kafalarını bulandırmayın, kendi imanınıza, dininize bakın. Yüzbin kere namaz kılın. 250,000 kere de oruç tutun. Etrafınıza bakmayın, çarpılırsınız valla.
Bütün derdiniz kendi imanınız değil de tatlı su müslümanlarının imanı ise, o konuda da hiç endişeniz olmasın çünkü, şeytan Al-ilah putunuzun ihlaslı kullarını saptırmaya yetkili değil. Bana inamazsanız, açın kuranı okuyun.
Nasıl ki; tuzlu su tatlı suya, tatlı su da tuzlu suya karışmıyorsa, siz de ne bize nede tatlı su müslümanların karışmayın.
Bizim karışma sebeplerimiz var ama sizin hiç yok.
Saygılar, sevgiler.
arifcan
Dec 21 2007, 11:19 PM
Müslüman kardeşlerim. Boşuna yorulmayan, bu ateist arkadaşlar fikri sabit olmuşlar. Ne deseniz de anlamıyorlar. Mucizeleri gözleri ile görseler yine inanmazlar. Nitekim Peygamberimiz zamanında da mucizeyi bizzat gözleri ile gören Ebu Cehil yine de inanmamış, Peygamberimize sen ne büyük bir sihirbazsın iftirasında bulunmuş ve o kadar mucizeyi bizzat gözleri ile gördüğü halde inanmayıp cehenneme kütük olmuştur. Saygılarımla...
arifcan
Dec 21 2007, 11:25 PM
Bu ateist arkadaşlar peşinen Kuranı peygamberimizin yazdığına kendilerini inandırmışlar. Ne desek de anlamıyorlar. Çünkü kendilerini buna inandırmışlar. Kuranın Allah kelamı olarak yazıldığına inanıp bu inançla okudukları anda düşüncelerinin değişeceği kuvvetle muhtemel olmasına rağmen inatla ve ısrarla kul yazmıştır diye okuyorlar. Onun için de inanmıyorlar. Hele bir de evlere şenlik Andromeda'nın inanç üzerine imtihana tabi tutulup ebedi cezalandırma olamaz paranoyası var ki, o arkadaş da bunu kafaya takmış bir türlü inanamıyor. Allah'ın da kendisi gibi (haşa) hastalıklı bir düşünce yapısıyla hareket etmesini istiyor. Doğal olarak da ateist oluyor. Halbuki bu hastalıklı düşünce tarzını bir değiştirebilse belki inanacak ama her nedense kyapamıyor işte...
Bacardi/Cola
Dec 21 2007, 11:30 PM
Bu ateist arkadaşlar peşinen Kuranı peygamberimizin yazdığına kendilerini inandırmışlar. Ne desek de anlamıyorlar. Çünkü kendilerini buna inandırmışlar.
Bu
MUSLUMAN arkadaşlar peşinen Kuranı peygamberimizin yaz
MAdığına kendilerini inandırmışlar. Ne desek de anlamıyorlar. Çünkü kendilerini buna inandırmışlar.
Anladin mi hatani? Bu cumle muslumanlar icin daha dogrudur, dinsiz'ler icin degil. Biz INANMIYORUZ, biz okuyup sorup arastiriyoruz. Inanan SENSIN! Hem de hic bir kanitin olmadan inaniyorsun.
Pante
Dec 22 2007, 11:37 AM
Müslüman kardeşlerim. Boşuna yorulmayan, bu ateist arkadaşlar fikri sabit olmuşlar. Ne deseniz de anlamıyorlar. Mucizeleri gözleri ile görseler yine inanmazlar. Nitekim Peygamberimiz zamanında da mucizeyi bizzat gözleri ile gören Ebu Cehil yine de inanmamış, Peygamberimize sen ne büyük bir sihirbazsın iftirasında bulunmuş ve o kadar mucizeyi bizzat gözleri ile gördüğü halde inanmayıp cehenneme kütük olmuştur. Saygılarımla...
Başka bir başlıkta konu ile ilgili açıklama yapmıştım. Tekrar ediyorum:
Kur'an'daki "iki denizin birbirine karışması" ayetlerini müteşabih ayetler olarak kabul etmediğiniz ve müphem ayet olarak görüp mucize iddiasında bulunduğunuz takdirde, mucize değil çelişki ortaya koyarsınız.
Çünkü; Rahman suresi 22. ayetinde "her iki denizden de inci ve mercan çıkar" der.
Halbuki tatlı suda mercan yetişmez.
Müteşabih açıklaması için ise Elmalılı tefsirine bakabilirsiniz.
kutsalyaratik
Dec 22 2007, 12:49 PM
Ben daha once belirtmistim, denizlerden birinde inci cikar meselesini. Uzun tarihlerden beri Muhammed donemi oncesi bile inci cikan deniz olarak Arap yarimadasinda Basrakorfezi bilinir, diger aci, tuzlu suyu olan ise Kizildenizdir. Ortada kalan topraklar ise Muhammedin yasadigi Arabistandir. Buyuk ihtimal ile Muhammed Kizildeniz ve Basra korfezinden bahsediyor ve ortadaki duvarida(engel) kendi bulndugu topraklar olarak goruyor. Baska bir aciklama yok gibi.
Yada baska bir ihtimalle; Arabistana gelen gemici tuccarlardan duydugu cebelitarik havzasindaki okyanus ve Akdeniz suyunun belli bir sure karismadigidir. Bu o donemlerde zaten bilinen birseydi. Ama her iki denizin suyuda tuzludur.
Yada Musanin Kizildenizi ikiye ayirmasi olayini anlatmaya calisiyor.
Musanin halkini firavundan kacirmasi olayi, daha sonra Kizil denizin bir engel olarak imanli halk ile Firavunlar arasinda engel olusturdugunu da anlatiyor olabilmesidir.
Bildigim tek sey iki deniz karismaz hikayesinin bir benzetme oldugudur. Araplarda bu tur benzetmeler hala mevcuttur.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen,
buraya tıklayınız.