herakles
Dec 19 2007, 10:52 PM
Geleneksel Noel haftasına gireceğimiz şu günlerde tüm hristiyan kardeşlerimin noelini kutlarım.
Barış ve esenlikle..
SirOrphaned
Dec 19 2007, 10:58 PM
herakles ne kadar liberal, demokrat ilimli bir insanmissin. burada kokten dinci, yobaz olmadigini tum dunyaya ispatlamak istiyorsun galiba.. tayyip erdogan gibi adamsin!
herakles
Dec 19 2007, 11:48 PM
herakles ne kadar liberal, demokrat ilimli bir insanmissin. burada kokten dinci, yobaz olmadigini tum dunyaya ispatlamak istiyorsun galiba.. tayyip erdogan gibi adamsin!
Evet o geleneksel müslüman ben değil..Ama bu forumun dinleri eleştirmesi bir yana onların mutluluklarını paylaşmak bir yana olan prensibi olmalıdır.
Farklı düşünen iki insan bazı ortak değerlerde birleşebilir..İşte ona iki deniz denir:)
Kökten dincilerin(buna ateist yobazlarda dahil) vereceği birşey yoktur faşist zihniyetten başka.
Selam...
kutsalyaratik
Dec 20 2007, 12:42 AM
Happy birthday Issoooooooooooooo !!
gezgin95
Dec 20 2007, 12:45 AM
Güneş toteminizin yeniden doğuşu kutlamalarına ben de katılıyorum hristiyan arkadaşlar.
Nice yıllara.
.
darkness
Dec 20 2007, 10:30 AM
Frohe Weihnachten
Türkiyedeki arkadaslar Hristiyanlar Cam agacini Yilbasi icin süslemiyorlar, bari taklit edeceksiniz bilipde edin.
kutsalyaratik
Dec 20 2007, 11:32 AM
Yilbasi agaci, genellikle camagacinin oykusu 1400 Almanyasina dayanir. Bir hikayeye gore Martin Luter karanlikta evine giderken bir camagaci dallari arasindan parlayan yildizlari gorur ve bu goruntunun cok guzel oldugunu dusunur, hemen kucuk bir camagaci keser ve evinde bunu susler. Belki baska hikayeleride vardir.
Birde Hristiyan aleminde bahcelere, disarilara pirinc lapasi konur. Bunun nedenide Noel babanin ac kalmamasi.
herakles
Dec 21 2007, 01:09 PM
Türkiyedeki arkadaslar Hristiyanlar Cam agacini Yilbasi icin süslemiyorlar, bari taklit edeceksiniz bilipde edin.
Evet yılbaşı ile christmas(ya da noel) çok karıştırılan bir olgu..
25 aralık günü noeldir (hatta bazı mezhepler başka tarihlerde kutlar yılbaşından sonra kutlayanda vardır)
Tabi bu noel bir günde kutlanmadığı için yılbaşıyla birleşir nerdeyse..Çam ağacı noel babayı yılbaşıyla özdeşleştirenler olmuş..
Güzel bir uyarı darkness...Kutsal yaratığın verdiği detaylarda ilginç..
Selam...
Cutie
Dec 21 2007, 05:44 PM
QUOTE(herakles @ Dec 21 2007, 06:09 AM)

Evet yılbaşı ile christmas(ya da noel) çok karıştırılan bir olgu..
25 aralık günü noeldir (hatta bazı mezhepler başka tarihlerde kutlar yılbaşından sonra kutlayanda vardır)
Katolikler ve Protestanlar Christmas’i 25 aralikta, Ortodokslar ise 6 ocakta kutlarlar.Turkiye de yilbasiyla Christmas hep karistirilir.Muslumanlardan yobaz olanlar yilbasi kutlamalarini Christmas sandiklarindan dolayi yilbasi eglencelerine karsidirlar ))
Merry Christmas! Joyeux Noel! Natale allegro! Feliz Navidad!
herakles
Dec 22 2007, 12:33 PM
Turkiye de yilbasiyla Christmas hep karistirilir.Muslumanlardan yobaz olanlar yilbasi kutlamalarini Christmas sandiklarindan dolayi yilbasi eglencelerine karsidirlar ))
Evet işin bir de o kısmı var:)
Barış ve esenlik senle olsun...
synapsis
Dec 22 2007, 07:56 PM
Isa için ne yaparlarsa yapsınlar ve kutlasınlar ama yılın belli günleri kutlamaları çok hoş. Müslümanlıkta ay takvimi kullanıldığından her sene bayramlar farklı günlere düşüyor o yüzden çocukluğuma ait hiç belirgin bayram anım yok.
herakles
Dec 23 2007, 06:21 PM
Isa için ne yaparlarsa yapsınlar ve kutlasınlar ama yılın belli günleri kutlamaları çok hoş. Müslümanlıkta ay takvimi kullanıldığından her sene bayramlar farklı günlere düşüyor o yüzden çocukluğuma ait hiç belirgin bayram anım yok.
Hicri takvim tamamen hristiyanlığa ve tahudiliğe tepki neticesinde oluşturulmuş..
Selam.
Fidel
Dec 23 2007, 06:24 PM
tüm hıristiyan aleminin noelini kutlarım..
benim onların noelini kutlamamam onlar için çok büyük eksiklik...
adamlar yemiyor içmiyorlar bunu düşünüyorlar acaba Fidel bizim noelimizi kutlayacak mı, kutlamayacak mı?
Osiris
Dec 23 2007, 06:50 PM
hristiyanların noelini kutlamam çünkü tıpkı muhammed gibi tabi yaştıysa eğer milyonlarca insanın hayatına malolan bir dinin kurucusu bu hemde babası bile belli değil yani yasak bir aşkın meyvesi bu rezilliğin neresini kutlayayım
buldum
Dec 23 2007, 06:57 PM
mutlu noeller cutie
Blackrock
Dec 23 2007, 06:58 PM
Ben de Nijerya'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünü kutluyorum.
Fidel
Dec 23 2007, 07:00 PM
blackrock sen hala devrim mahkemelerini kuramadın mı? hani orada jüri olacaktın..
Osiris
Dec 23 2007, 07:02 PM
QUOTE(Blackrock @ Dec 23 2007, 06:58 PM)

Ben de Nijerya'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünü kutluyorum.
o zaman yallah nijerya burada ne yapıyorsun
buldum
Dec 23 2007, 07:05 PM
blackrock un plak takılmış, hep aynı şeyi söyleyip duruyor.
Cutie
Dec 23 2007, 07:07 PM
QUOTE(buldum @ Dec 23 2007, 11:57 AM)

mutlu noeller cutie

Cok tesekkurler

)
kutsalyaratik
Dec 23 2007, 07:10 PM
Hindi dusmanlari
Blackrock
Dec 23 2007, 07:12 PM
Siz orta asyaya dönün, ben nijeryaya buradan yüzerek gidecem. Aha bak buraya yazıyorum. Yazdım.
Demeter
Dec 23 2007, 07:16 PM
KUTLU DOĞUM HAFTASINDA DA AYNI İYİ NİYETLER BESLENİR Mİ ACABA ?
herakles
Dec 23 2007, 07:23 PM
KUTLU DOĞUM HAFTASINDA DA AYNI İYİ NİYETLER BESLENİR Mİ ACABA ?
Her ikisinde de şirk beslenir:)
Demeter
Dec 23 2007, 07:28 PM
Eşit görülüyorsa sorun yok
Osiris
Dec 24 2007, 01:05 AM
QUOTE(Blackrock @ Dec 23 2007, 07:12 PM)

Siz orta asyaya dönün, ben nijeryaya buradan yüzerek gidecem. Aha bak buraya yazıyorum. Yazdım.
bu gidişle yüzerek değil sepetlenerek gidecen hem biz niye orta asyaya dönelim buradakilerin çoğu türk artık burası bizim vatanımız senin gibilerden bir avuç var bir gün gelecek bütün bölücüleri hainleri ha birde senin gibi ülkesini bırakıp buralara gelen baldırı çıplakları bu ülkeden sepetliyecez geçmişte azıp yediği kapa eden ermeniler gibi ondan sonra anadolu ve trakya sadece türkün olacak o günler yakındır bence bavulunu toplamaya başla biliyorsun ya seve seve yada ....
Z_alim
Dec 24 2007, 01:22 AM
QUOTE(Osiris @ Dec 24 2007, 01:05 AM)

bu gidişle yüzerek değil sepetlenerek gidecen hem biz niye orta asyaya dönelim buradakilerin çoğu türk artık burası bizim vatanımız senin gibilerden bir avuç var bir gün gelecek bütün bölücüleri hainleri ha birde senin gibi ülkesini bırakıp buralara gelen baldırı çıplakları bu ülkeden sepetliyecez geçmişte azıp yediği kapa eden ermeniler gibi ondan sonra anadolu ve trakya sadece türkün olacak o günler yakındır bence bavulunu toplamaya başla biliyorsun ya seve seve yada ....
mantiga hayran kaldim..
guneydoguda hatta koskoca istanbuldada tonlarca kurt var.. hadi defol git oralardan, orasi onlarin vatani..
Osiris
Dec 24 2007, 01:26 AM
QUOTE(Z_alim @ Dec 24 2007, 01:22 AM)

mantiga hayran kaldim..
guneydoguda hatta koskoca istanbuldada tonlarca kurt var.. hadi defol git oralardan, orasi onlarin vatani..

bizde o tonlarca kurtden tonlarca sabun yaparız
Z_alim
Dec 24 2007, 03:06 AM
QUOTE(Osiris @ Dec 24 2007, 01:26 AM)

yapta görelim bakim.. yapamazsan sapa oturursun okeyto..? gidip alcanmi sonra ortaasyadan bir maoist gelin
buldum
Dec 24 2007, 11:15 PM
gidip alcanmi sonra ortaasyadan bir maoist gelin
sen kendini insan görüp onlarla mı kıyaslıyon lan kürt ?
Z_alim
Dec 24 2007, 11:17 PM
QUOTE(buldum @ Dec 24 2007, 11:15 PM)

sen kendini insan görüp onlarla mı kıyaslıyon lan kürt ?
pkk li kiz zor bulur zaten.. iliski yasak
hem pkk deyince zorumami gidiyor saniyorsun..?
allah tumden belasini versin örgutun emi ..
herakles
Dec 24 2007, 11:27 PM
Hristiyanların noeli kutlu olsun..Konumuz budur.Selam
KudretŞandra
Dec 25 2007, 09:14 AM
İsa'nın eniklerinin Noel'i mübarek olsun.
herakles
Dec 25 2007, 11:12 AM
İsa'nın eniklerinin Noel'i mübarek olsun.
Sana sevgi nedir diye sorsalar enikliktir cevabını verirsin..
Selam
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen,
buraya tıklayınız.