Tam Forum Görünümü: Johannes Kepler
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
C3PO
Kepler'in yasadiklari bana bizim Islam aydinlarimizi cagristiriyor.

Kepler evreni, duzeni tum varligi Kitabiyla, Diniyle aciklamaya calismisti.

15. Yuzyil astronomu Kepler'in hayati cok ilginctir.

Adam yillarca "Allah'in duzenini cozecegim, onun aklini okuyacagim" diye Gunes sistemini aciklamaya calismistir. Piramitleri, kareleri, daireleri birbirinin icine sokarak, mukemmel matematiksel teorilerle duzeni cozmeye calismistir.

Ancak sonra yillarini verdigi bu fikri birakip gordugunu, gozlemledigini incelemistir ve su an dogru oldugunu bildigimiz, dunya merkezli yerine gunes merkezli bir sistem oldugunu gostermistir.

Yorungeler konusunda hala kullanilan kanunlari kesfetmistir.

Bu adamin dinden cikisi onun icin cok aci verici sekilde olmustur.

Ancak dunya tarihinde adi kazinmistir.

Hiristiyanlar, neden Muslumanlari geride birakti? Cunku Hiristiyanlar dinlerini bir "kulturel yapi, tore" bicimine indirgediler ve ozellile bilim dunyalarini zincirlerden kopardilar.

[video]http://www.youtube.com/watch?v=-CE4owAfDow[/video]
C3PO
Daha biz bu yollardan gececegiz... sad.gif
AKHENATON
sayın c3po ; bilim adamlarının hepsinin tanrı tanımaz olacağını nerden çıkardınız. ikiside bilinmezlik üzerine kurulmuş değilmidir.
C3PO
Tanri tanimaz dedim mi?

Din tanimaz daha uygun olur.
Feanor
tanrı tanımaz da denebilir bence.burda konu açmıştım önde gelen bilimadamlarının sadece 7% si tanrıya inanıyor araştırmalara göre. http://en.wikipedia.org/wiki/Relationship_...ion_and_science
pasiflora
Dünya yuvarlaktır diyen kişi de zamanında bunu tek başına söylüyordu ve tüm diğer insanlar farklı bir görüşe sahipti...Ama o daha bilgili, daha iyi gözlem yapan bir kişinin ilmi, bir dünya insandan büyüktü...kaç kişinin inandığı değil, inanan kişinin neye inandığı önemlidir...
C3PO
QUOTE(pasiflora @ Dec 26 2007, 01:41 AM) *
Dünya yuvarlaktır diyen kişi de zamanında bunu tek başına söylüyordu ve tüm diğer insanlar farklı bir görüşe sahipti...Ama o daha bilgili, daha iyi gözlem yapan bir kişinin ilmi, bir dünya insandan büyüktü...kaç kişinin inandığı değil, inanan kişinin neye inandığı önemlidir...

Soylediginizi pek anlayamadim. Dunyanin yuvarlak oldugunu one surenler buna inanmiyorlardi ki. Inanc meselesi degildi yani.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.