DreiMalAli
Dec 26 2007, 06:35 PM
Bu yüzden de son 3 başlığını Tavanarasına taşıdım. Gerçi o başlıkların 2 tanesi Bilimforumu kurallarına da uymuyordu.
Kalamar'ın iletileri bir şeyi anlamak amacıyle değil. Sataşmak amacıyla izlenimi veriyior.
İletilerini öyle berbat yazıyor ki, okumak ve anlamak nerdeyse mümkün değil.
Daha emeklemeye başlamış bir çocuğa kamyon sürmeyi öğretmek ne kadar anlamsızsa Kalamara cevap vermek de o kadar anlamsız.
Bu arada kullanılan dil iyice seviye kaybetmeye de başladı.
Bu gidiş iyi bir gidiş değil.
Başlıkların ve iletilerin daha seviyeli olması dileğiyle.
Sevgiler
kalamar
Dec 26 2007, 07:16 PM
kısmen haklısınız
bellı bır sure benı hosgorun lutfen yazım konusunda
cunku noktalı harflerımın yuzde 90 ı calısmıyor
nokta ısaretı ve bazı noktalama ısaretlerım de calısmıyor
P(koPyaladım ama sureklı olmuyor hakverırsınız cunku bırcok harfım yok) harfım calısmıyor r bazen calısıyor
en kısa zamanda yenıleyecegım kususra bakmazsanız000
baslıklar konusunda
olasılıkla ılgılı olan tamamen matematıksel bır yazı ıdı ve bılımseldı tabıkı
sonra korunmus tavan yerkurenın bılımsel bır ozellıgıne yonelıktı
bence bunları haksız yere kaldırdınız ama ben bırsey demedım
asla saygısızlık yamadım 0anıbalın her mesajı angut dıye basladı ve ben de kendıme hakım olamadım
1 2 soz de ben soyledım ok ama burada asıl sıkayet edılecek kısı o dur
satasma demıyelım de farklı fıkır de dıyelım
ben burası zaten bunun ıcın var dıye bılıyorum(farklı fıkırlerın tartısması)
benden rahatsız olmus olabılırsınız cunku evrımınde kabul ettıgı acmazların uzerınde durmayı cok ıyı bılıyorum ve benım yanıtlarıma ceva bulamamıs oabılırsınız 00
sız boye satasacagınıza sorularıma ceva verın bılmıyorsanıuz okuyun tartısmaları
mesela en son anıbal dedı kı evet dogada bır tasarım ve bılınc vardır ve o da yaratıcı dan degıl dogal seleksıyondandır dedı
bende
Bu tür bir sistemi(komleks yaılar) meydana getiren bilincin, geleceği önceden hesaplayarak, sadece en son aşamada elde edilecek olan faydayı amaçlaması gerekir[color="#FF0000"][/color]. Doğal seleksiyon ise bilinç ve irade sahibi bir mekanizma olmadığı için, böyle bir şey yapamaz
dedım
rahatsız olmayın ceva verın ama cevabınızın mantıklı olmasına ozen gosterın
ve bu baslıgı hemen tavan arası yaın burada ısı nedır
DreiMalAli
Dec 26 2007, 08:33 PM
kalamar
Klavyenin veya mousunun çalışması-çalışmaması benim veya bizim sorunum değil. Bu senin sorunun. Aynı nakaratı bir kaç sefer tekrarladığın halde hala durumda bir değişiklik yok. Herhangi bir önlem hala almamışsın. Almaya da niyetin yok.
Senin klavye sorununun cezasını kimseye çektirmeye hakkın yok. Gider 3 kuruş verir kendine yeni birr klavye alırsın ve klavye işkencesi bitmiş olur.
Başlıklarını silmemein nedeni: Bilimforumuna girerken kurallar yazılı. Buraya tekrar alıntılıyayım:
Bilim forumuna açık veya kapalı bir şekilde Tanrı kavramını ve dinleri destekleyen veya eleştiren, onlara herhangi bir şekilde atıflarda bulunan iletilerin asılmasına izin vermediğimizi bilmenizi Bilim Forumu Yönetimi adına özellikle rica ediyorum.
Politik içerikli konuların olduğu gibi, kişisel eleştiri ve saldırıların da somut bilimsel tartışmaların yapıldığı bir platformda yeri olmadığını, bu kuralların herkese eşit olarak uygulanacağını hatırlatıyorum.
Anlamadığın her olayı allaha, tanrıya, yaratıcıya, cine, periye vs. havale etmenin bilim ile uzakdan yakından hiç bir alakası yokdur. Olamaz da.
Ayrıca kendine ait olmayan iletileri kaynağını bildirmeden kopyalayıp yapıştırmak hem hırsızlıkdır hem de terbiyesizlik. Başkasının emeğine yapılan bir saygısızlık. Buna asalak yaşam hevesini de katabiliriz.
Silmiş olduğum " korunan tavan da asama asama mı oldu"ve "matematık olasılıgı uzerıne" başlık böyle bir başlıkdı. İçeriğindeki safsatalara ise hiç değinmiyeyim. Çünkü bilimsellikden çok ama çok uzak.
Kopyalayıp yapıştırdığın bu başlıklar Ateistforumda onlarca kez verildi. Onlarca kez cevaplandı. Forumun arama fonksiyonunu kullanarak bu başlıkları bulabilirsin. Senin hatırın için tekrar vakit harcamaya gerek yok.
Cevap veren arkadaşların eleştiriden kaçtıkları, çekindikleri yok. Aldığın cevaplar seni tatmin etmemiş olabilir. Bunu kimse engelleyemez. Ama verilen cevaplara rağmen aynı soruları, aynı cümlelerle tekrar tekrar sormanın kimseye faydası olmaz.
Evrim konusunda açtığın başlıklara gelince... Yer çekiminden dolayı düşen bir taşın hareketini bilmeyen/anlamayan bir insanın gezegenlerin hareketi hakkında ahkam kesmesi ne kadar anlamsızsa, biyoloji ile uğraşmayan ve uğraşmak istemeyen birisinin Evrim konusunda ahkam kesmesi o kadar anlamsızdır.
İyi niyetleri ile vakit harcayıp, cevap veren arkadaşların sabırlarına hayran olsam da... Bu durum iyice rahatsız etmeye başladı.
Rahatsız olan sadece ben değilim. İletilerdeki üslup da bunu iyice belirtiyor artık.
Sevgiler
kalamar
Dec 26 2007, 08:50 PM
sıze kısmen hakerıyorum
uyarınızı dıkkate almak ısterım
[size="4"]bır soru[/size]
dıyelım kı ben evrımın çelıskıler ıcınde oldugunu dusunuyorum
yada karsıyım
evrımın herhangı bır canlı uzerındekı sureclerını bılımsel olarak burada tartısabılırmıyım katılmasam bıle yada forumun neresınde tartısabılırım
sonucta ben tartısmalarımda soyut kavramlardan bahsetmıyorum hak verırsenız
alıntı konusunda haklısınız dıkkat etmedım haklısınız
alıntılarımın 100 de 99 u harun yahya nındır bu arada
açıklamıs olayım
tesekkurler
kalamar
Dec 26 2007, 08:58 PM
mesela bılım forumunda Evrime Inanmıyanlar Iyi Inceleyin Bu Resmi. seklınde bır baslık var
ben evrıme ınanmıyorum
buraya yazabılırmıyım karsı fıkrımı soyleyebılırmıyım tartısabılırmıyım yada bunun gıbı bır baslık acabılırmıyım
nıtekım actık "celıskı " baslıgı o da tasınmıs ne farkı var ıkı forumun teknık olarak ben bırsey buldum ve acıklıyorum
nıtekım "aklıma takılan " ısımlı baslıga yazdım0ne allah tan bahsettım nede baska bırseyden ama sılın mıs
DreiMalAli
Dec 26 2007, 09:25 PM
Kalamar.
Soru sormanı veya düşünceni açıklamanı engellemek gibi bir niyetim olmadığını belirteyim. Ama evrim konusunda bilgin sadece Harun Yahyada sitelerinde bulduğun yazılar ile sınırlıysa bu konuyu tartışmanın anlamı yok. Burası Harun Yahyanın çöplüğü değil. Harun Yahyanın çarpıtmaları, şarlatanlıkları hakkında Ateistforumda yeteri kadar başlık var. Aynı konuları senin için özel olara tekrar ele almanın kimseye faydası da yok.
Son olarak sildiğim başlık ise AtesBey'in başlıkları arasında bir süre önce geçti. Kısa süre önceydi. Bilimforumunda bir iki sayfa geriye giderek bulabilirsin.
AtesBey'de inanır bir insandı. Ama en azından araştıran birisi olduğundan kendisi düşünür kendi sorularını sormaya özen gösterirdi. Harun Yahya veya benzerlerinin yazılarının arkasına sığınma gibi bir gayret göstermeden.
Senin yaptığın ise: Aha şurada hoşuma giden bir soru buldum. Sıkıysa cevap verin. şeklinde. Ve bu bir kaç sefer peş peşe yapılınca raharsız ediyor.
Sana tavsiyem: Madem evrim konusu seni ilgilendiriyor. Önce evrim hakkında bilgi topla. Bir kaç kitap oku. Ama bu kitaplar evrimi anlatan kitaplar olsun. Harun Yahya vs. sana evrim konusunda bilgi vermez. Elbette onları da oku.
Ama en azından biyoloji ve evrim konusunda temel bir bilgi edin. İki cümle ile birisine ne biyolojiyi anlatmak mümkün ne de evrimi. Bu bilgiyi ancak kitaplardan öğrenebilirsin. İnternet sitelerinden değil.
Konu hakkında temel bilgisi olanlar yazılarından hemen belli oluyor. Konu hakkında temel bilgisi olmayanlar da.
Türkçe kitap tavsiye edemiyeceğim. Çünkü bilmiyorum. Ama ilgilenirsen arkadaşlar Türkçe kitap ismi de verebilirler.
Sevgiler
kalamar
Dec 26 2007, 10:00 PM
saygılı tavırların ıçın tesekkur ederım
aslına bakarsan haklısın
ama temel noktada
dogal seleksıyonun geleceği önceden hesaplayarak, sadece en son aşamada elde edilecek olan faydayı amaçlaması bana sacma gelıyor
pekı sanırım artık yazmam
uzduklerım oldu ıse affetsınler anıbal hacı le ıyı tartıstık
son dılegım

evrımde takıldıgım nokta ısımlı baslıkta kı son yazım sılınmesın
sevgıler
kalamar
Dec 26 2007, 10:10 PM
Elveda ey ahalı
bırbırınızı uzmeyın kırmayın 00 hakkınızı helal edın 00
hep saygılı olun
anıbal sen de hakkını helal et sen le çok tartıstık pek hos olmadı bazen
buyuksen ellerınden kucuksen gozlerınden optum
kalamar
Dec 27 2007, 11:13 AM
evrımde takıldıgım nokta ısımlı forumda yazmak zorunda kaldım yoksa yazmazdım sn DreiMalAli
ama bana beyınsız denmıstır cevabım o yuzden dır
DreiMalAli
Dec 28 2007, 01:28 PM
Yazmak için benden veya başka birisinden izin almak zorunda değilsin kalamar.
Kurallar dahilinde istediğini yazabilirsin.
Konuya hakim olmadığını tahmin ettiğim için rahatsızlığımı dile getirip, tavsiyelerde bulundum sadece.
Bildiğin konularda yazmanı tavsiye edeyim tekrar.
Mallesef meraklıyızdır muamma konularda atıp-tutmaya.
Atomu bir bilye zannedip, atom altı parçacıklar hakkında uzmanlık taslarız.
Işık nedir bilmeden Big Bang konusunda söz sahibi oluruz.
Biyolojide kötü bir not ile sınıfı zar zor geçer iken evrim konusunda mangalda kül bırakmayız.
Başımıza düşen elmanın hareketini anlamadan kara delikler içinde piknik yapmaya kalkarız.
2 kere zar attığımızda 1 sefer 3 gelme ihtimalini hesaplayamadan bir organik yapının aniden ve tesadüfen oluşma ihtimalini hemen hesaplarız ve hemen biliriz.
...
...
Küçük adımlarla öğrenmek çok zahmetli olduğundan, bazı masallarda geçen o "bir dudağı yerde bir dudağı gökde" dev gibi tek adımla dağdan dağa sıçramaya kalkarız.
Daha da kötüsü, bütün diğer olguların doğruluğunun veya yanlışlığının bu muammalarlda saklı olduğunu "biliriz".
Sevgiler
HakkiBulut
Dec 28 2007, 04:22 PM
sevgili Ali, kalamarın bu içeriksiz başlıklarından inan bende bıktım. müdahale etmek için admin olmayı bekliyordum sen benden önce davranmışsın eline sağlık Aliciim
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen,
buraya tıklayınız.