Tam Forum Görünümü: BU DÜNYA KENDİ KENDİNE OLDU DİYENLER
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTCAFE
celik
Şimdi bi düşünün bir eczahanede,gayet muhtelif maddelerle dolu,yüzer kavanoz şişeler bulunyor. o macunlardan bir macun yapılması istendi.
hem hayattar,harika bir tiryak,onlardan yapılması icab etti. geldik o eczahanede ,o zihayat macunun ve hayattar tiryakın çoklukla efradunu gördük yanı o macunun oluşabilmesi için herşey tamdı.
görüyoruz ki,o kavanoz şişelerden herbirisinden,bir düzen ile bir iki dirhem bundan,3_4 dirhem ötekinden ,6_7 dirhembaşkasından ,ve hakeza,düzenli miktarlarda ilaçların maddeleri alınmıştır.eğer birinden, bir dirhem ya noksan ya da fazla alınsa o macun işe yaramaz.hasıyetını gösteremez.
acaba hiç mümkünmüdür ki;şişelerden alınan muhtelif miktarlar,şişelerin garip bir tesadüf veya fırtınalı bır havanın çarpmasıyla devrilmesinden,herbirisinden alınan miktar kadar,yalnız o miktar aksın,beraber gitsinler ve toplanıp o macunu oluştursunlar??? eşek muzaaf bir eşekliğe girse,sonra insan olsa bu fikri kabul etmem diye kaçacaktır.
işte bu misal gibi,herbir zihayat,elbette zihayat bır macundur. ve herbir nebat hayattar bır tıryakgibidir ki;çok müteaddit eczalardan,çok muhtelif maddelerden,gayet hassas bır ölçü ile alınan maddelerden terkip edilmiştir.
eğer bu düzen tabıata verilse;tabıat icad ettı veya kendi kendine oluştu denilse
aynen eczahanedekı macunun,şişelerin devrilmesinden vücut bulması gibi,yüz derece akıldan uzak ve batıldır
KÖR,SAĞIR,AKILSIZ SEL GİBİ AKAN TABIAT YAPTI VEYA KENDİ KENDİNE OLUŞTU DENİLSE;AZ ÖNCEKİ MİSAL GİBİ KENDİ KENDİNE ,ŞİŞELERİN DEVRİLMESİNDEN ÇIKIP OLMUŞTUR diyen bir hezeyancı, sarhoş bulunan bir ahmaktan daha ziyade bir ahmaktır.
zehir
Tesadüf'e inananlar buna da inanırlar. smile.gif
Zork
peki angutlari yaratarak allah neyin hesabini yapmis olabilir??
satanicmantis
çelik kaynak da ver bakalım. risale-i nur dandır bu. tabiat risalesinin olduğu bölümdü galiba. ben okumuştum . ulan hala felsefede "hûdus"olarak geçen tanıtı bize sunuyorsun. ayıptır ya insan özgün birşeyler bulur. smile.gif
Rochader
Bence insanoglu Evren hakkinda cok az biliyor.Evrendeki bilemedigimiz bazi sebeplerden veya zorunluluklardan inorganikten organik yasama gecis oldu.Bunlarin bazi sebepleri yüzeysel biliniyor olsada evrenin mekanizmasi hala bilinmiyor.Bugün etrafimiza bakip organik bir canli olan insanin yaptiklarina sasmamak gerek.Yapilan sey ne olursa olsun bugünkü haline hemen gelmedi bir cok arastirma dan sonra gelistiler ve bugünkü hallerini aldilar.
Bir ucak bir anda bu hale gelmedi,bir televizyon bir anda bugünkiler gibi olmadi.handy ler bile hergün degismekte.Bütün bunlari insan akli ile yapiyor.Iste akli insana Allah verdi demek yetersizdir.Ben insanin cok basit canlilardan bugünkü haline geldigine inaniyorum.Bir zamanlar bugünkü insanlarin atalari binlerce sene evvel diger hayvanlar gibi yasadi ve sansi geregi var olan gelismeye yatkin akli gelismeye basladi bu gelisme bugüne kadar devam geldi ve bundan sonrada devam edecek. Etrafinizda insanin akli sayesinde yaptigi seyleri yok düsünün ortada cirilciplak kalirsiniz.Yani hic bir sey insana hediye edilmedi insanin bugün nesi varsa akli sayesinda emek vererek kazandi.Yaniliyorsak bile Kutsal Kitaplarin bir yaraticiya ait olmadigi tartisma gerektirmez bir gercek.Bunu herkes biliyor ama "Ya Varsa" düsüncesi onlari esir almis.
Bir saate bakip onun ustasiz olamayacagini düsünmek cok mantikli.Cünkü inorganik maddeler kendi kendilerine bir araya gelerek böyle bir güzelligi olusturamaz.Organik canli olan insan bunu basarabiliyor ama.Simdi o zaman insanin inorganikten organige nasil dönüstügünü anlamaya calismaliyiz.Insan bu günkü sekline birden bire ulasmadi bu milyonlarca seneye mal oldu.Bu isler basladiginda milyonlarca sene sonra insan olabilecek olan o gizemli basit canli neydi iste bu isin püf noktasi.Bunu anlayabilmek icin ayni evrelerin tekrarlanmasi lazim gelirki bu hic mümkün degil.Neden degil ?
1-Milyonlarca sene evvelki sartlar yok
2-Sartlar olussa bile olusabilecek canlilarin bugünkü gibi olma zorunluluklari yok
3-Bizim böyle uzun bir ömrümüz hic yok.
Peki bunlari bilim adamlari nelere dayandirarak iddia ediyorlar? Cevap cok basit ;Gecmisin izlerine bakarak.Buna bir örnek aciklama getirirsek ;Bir derenin kaynagini bulmak icin derenin akis yönünün tersine gitmeliyiz.
Zaten bütün bunlarin adi üzerinde TEORI ama bence bugün itibari ile metafizikcilerin iddialarindan cok daha mantikli..

SAYGILAR
Zalim
QUOTE(Aytac @ Jan 23 2007, 10:44 PM) *
Bugün etrafimiza bakip organik bir canli olan insanin yaptiklarina sasmamak gerek.Yapilan sey ne olursa olsun bugünkü haline hemen gelmedi bir cok arastirma dan sonra gelistiler ve bugünkü hallerini aldilar.
Bir ucak bir anda bu hale gelmedi,bir televizyon bir anda bugünkiler gibi olmadi.handy ler bile hergün degismekte.

televizyonu ilk icat eden kimdi..? kim icat ettide gelisti?
ucakta öyle..?

yoksa kendilerindenmi olustular unsure.gif unsure.gif
Nothing
QUOTE(Zalim @ Jan 24 2007, 04:03 AM) *
ucakta öyle..?

bunları böyle soracağına google da arama yaptırsan hepsini öğrenebilirsin.böyle mal mal sorular sorma.
Zalim
QUOTE(fast @ Jan 24 2007, 06:33 AM) *
bunları böyle soracağına google da arama yaptırsan hepsini öğrenebilirsin.böyle mal mal sorular sorma.

ha ha ha..!! ya sen soruyu ne bicimde anladin.?
adam söylemis bunlar bugunku haline böyle gelmedi diye..
bende iste bugunki haline gelmedi ama basta birisi yaratmis demek istedim anladinmi simdi..?
gerci bak oda söylemis bunu..

aytac in yazisindan alinti

"Yapilan sey ne olursa olsun bugünkü haline hemen gelmedi "

yapilan diyor simdi bu senin icin birsey ifade ediyormu laugh.gif laugh.gif
T.D in yaptigi örneginden beter bir ifade laugh.gif laugh.gif
Nothing
ortada yaratılma yok. yaratma dediğin şey yoktan var etmektir. gerek televizyon gerek uçak önce bazı bilgilerin bir araya getirilmesiyle ortaya çıkmış şeylerdir. kimse bia nda püff diye ortaya çıkarmnamıştır. ben de o yüzden sana araştır dedim. çünkü kimse dur ben televizyon icat edeyim demiyor.
mamuli
fast "kimse bir anda püff diye ortaya çıkarmamıştır" derken el-ilah'ı adam yerine koymuyorsun herhalde. Koysaydın söze "el-ilah'tan başka kimse..." diye başlardın laugh.gif laugh.gif

Ülen siz de ateistsiniz de itiraf etmeye korkuyorsunuz.
Zalim
QUOTE(fast @ Jan 24 2007, 05:30 PM) *
ortada yaratılma yok. yaratma dediğin şey yoktan var etmektir. gerek televizyon gerek uçak önce bazı bilgilerin bir araya getirilmesiyle ortaya çıkmış şeylerdir. kimse bia nda püff diye ortaya çıkarmnamıştır. ben de o yüzden sana araştır dedim. çünkü kimse dur ben televizyon icat edeyim demiyor.

sen hala ne demek istedigimi anlamiyorsun.. alinti yaptigim yerleri iyice oku bir wink.gif wink.gif
Rochader
QUOTE(Zalim @ Jan 24 2007, 03:03 AM) *
ucakta öyle..?

Icat islerinide biz bilmeyiz. Allah her seyi düsünmüs kimin neyi icat edeceginede karar vermistir zaten. Yanliz bizim ilahiyatcilar bu icatlarin kimler tarafindan icat edileceginin ayetlerde nasil sifrelendigini hala bulamadilar. Icatlari kurandan cikaracak bir babayigit araniyor. Celakil sayilarla ilgilendigi icin bu ise vakit ayiramiyor.. laugh.gif laugh.gif

SAYGILAR
Nothing
QUOTE(mamuli @ Jan 24 2007, 05:39 PM) *
fast "kimse bir anda püff diye ortaya çıkarmamıştır" derken el-ilah'ı adam yerine koymuyorsun herhalde. Koysaydın söze "el-ilah'tan başka kimse..." diye başlardın laugh.gif laugh.gif

Ülen siz de ateistsiniz de itiraf etmeye korkuyorsunuz.

mamuli ben zaten ate'yim biggrin.gif
Nothing
sen hala ne demek istedigimi anlamiyorsun.. alinti yaptigim yerleri iyice oku bir

bak senin dediğin yerleri çok iyi anladım. benim karşı çıktığım şey şu: yaratmak. yaratmak demek ol diyince olmasıdır. ama bu dünya üzerinde ne bulunmuşsa,ne keşvedilmiş ise belli bir bilgi birikiminden sonra ortaya çıkarılmıştır. televizyon dediğin şey en başta üst üste çekilen fotoğrafların bir makineye koyulup,sonra duvara yansıtılıp sanki gerçekten hareket ediyormuş gibi görünmesiyle başlamıştır. sonra bu yavaş yavaş geliştirilmiştir. yani bir anda olan bir şey değil. bunu anlatmaya çalışıyorum.

ama sizin allah dediğiniz varlık herşeyi biliyordu. bir anda dedi ve herşey bir anda oldu. ama ben diyorumki insan sizin tanrı dediğiniz şeyden farklı olarak belli bir bilgi birikimine sahip olmadan ortaya bir şeyler koyamaz.bu gün sinemaya gidebiliyorsak,uçağa binebiliyorsak,araba kullanabiliyorsak bu bizden önceki insanların hayal güçleri ve yaratıcılıklarının bi eseridir. bir tanrının değil.
muslumbaba
Yahu aranızda evreni yaratan varsa çıksın "Ben yarattım" desin yksa süküt dursun...
Zork
yapay zekaya sahip olan müslo,
dogal zekayi sorgulayinca, sonuc ne olu`yor?
-televizyonu kim yapti?
sorusu plakta takiliyor!!

yarab o kadar agac yaratacagina su kullarina biraz beyin ihya etseydin ya!!!!
Requiem
grundig televizyonunun ekip çalışması ile oluşmadıgını bana kanıtlar mısın?
Albuz
allah ol dedi o da oldu

dünya kendi kendine olustu

??????????*
colpateist
yav varya bre zındıklar bre kafirler turan dursunun sitesi bile sizinkinden daha seviyeli ve ilmi
gezgin95
QUOTE(colpateist @ Nov 17 2007, 08:21 AM) *
yav varya bre zındıklar bre kafirler turan dursunun sitesi bile sizinkinden daha seviyeli ve ilmi

Ne o, kanıt getirsek kabul edecek misin?

Bana getir Allahın yaptığı bir saatı, Allahın varlığını kabul edeyim. Allah bir saat yapabilmiş midir? sence?

Bu dünya'nın kendi kendine, bir toz ve gaz bulutundan oluştuğu kanıtlanmıştır.

Uzayda, gezegenler ve yıldızlar Allah tarafından tasarlanmamaktadır; yıldız ve gezegenlerin kendi kendilerine oluşma safhasında bulundukları gaz ve toz bulutları gözlemlenmektedir.

The Hubble Space Telescope captured these pictures of proto-stars in the Orion Nebula (M42) during 1994-95. It may be that in time some of these will develop into full Solar Systems similar to our own!
Eki görüntülemek için tıkla

Evet Allah nerede?
.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.