Can
Jan 23 2007, 03:03 AM
Tavlanın Arapça'daki ismi "Nerd"dir. Tavla çok eski bir oyundur. Arabların bunu Farslılardan aldığı söylenir. Buna delil olarak asıl adının "Nerdeşîr" olduğu gösterilmektedir (İbn Manzûr, Lisanü'l-Arab, VI, 4392).
Tavlánın haramlığı bizzat Resulullah (s.a.s)'in hadisleriyle sabittir:
1- Müslim, Ebû Davûd ve Ahmed b. Hanbel'in Büreyde b. Hasîb (r.a)'den rivâyet ettikleri bir hadiste Resulullah (s.a.s) Tavla (Nerdeşir) oynayan sanki elini domuz kanına bulaştırmış gibidir" buyurmuştur (İbn Hanbel, V, 370).
2- Muvatta, Ebû Davûd, İbn Hanbel, İbn Mâce, Hakim, Dârakutnî ve Beyhakî'nin Ebû Musa el-Eş'arî (r.a)'den rivâyet ettikleri bir hadiste de, "Kim tavla oynarsa Allah ve Resulune isyan etmiştir" buyurulmuştur (Ebû Davûd, Edeb, 56; İbn Mâce, Edeb, 43; Muvattâ, Rüya, 6).
.
.
.
.
antiateist
Jan 23 2007, 03:04 AM
hehehe nerden buluyonuz bunları güldüm walla
Can
Jan 23 2007, 03:06 AM
QUOTE(antiateist @ Jan 23 2007, 03:04 AM)

hehehe nerden buluyonuz bunları güldüm walla
Dini bir forumdan buldum..
İnsan peygamberinin sözüne güler mi
antiateist
Jan 23 2007, 03:09 AM
QUOTE(Can @ Jan 23 2007, 03:03 AM)

"Kim tavla oynarsa Allah ve Resulune isyan etmiştir" buyurulmuştur.
.
böyle bişi olabilirmi buna güldüm.Millet iyice hadislerde kafa buluyor islamla.
Can
Jan 23 2007, 03:09 AM
antiateist sen bence bu hadislerin doğru olup olmadığını araştır.
Doğruysa ne yapacaksın merak ediyorum.
antiateist
Jan 23 2007, 03:11 AM
uydurma yalan, Allaha ve peygambere imanda bir tavla nın ne gibi bir etkisi olur ki yalan bunlar.
imam3169
Jan 23 2007, 03:11 AM
kafırler bıde telefnlarada koydular bu meretı.haramı zorla ısletıyolar yaw tobe tobee
taytanik
Jan 23 2007, 03:12 AM
QUOTE(Can @ Jan 23 2007, 03:03 AM)

Tavlanın Arapça'daki ismi "Nerd"dir. Tavla çok eski bir oyundur. Arabların bunu Farslılardan aldığı söylenir. Buna delil olarak asıl adının "Nerdeşîr" olduğu gösterilmektedir (İbn Manzûr, Lisanü'l-Arab, VI, 4392).
Tavlánın haramlığı bizzat Resulullah (s.a.s)'in hadisleriyle sabittir:
1- Müslim, Ebû Davûd ve Ahmed b. Hanbel'in Büreyde b. Hasîb (r.a)'den rivâyet ettikleri bir hadiste Resulullah (s.a.s) Tavla (Nerdeşir) oynayan sanki elini domuz kanına bulaştırmış gibidir" buyurmuştur (İbn Hanbel, V, 370).
2- Muvatta, Ebû Davûd, İbn Hanbel, İbn Mâce, Hakim, Dârakutnî ve Beyhakî'nin Ebû Musa el-Eş'arî (r.a)'den rivâyet ettikleri bir hadiste de, "Kim tavla oynarsa Allah ve Resulune isyan etmiştir" buyurulmuştur (Ebû Davûd, Edeb, 56; İbn Mâce, Edeb, 43; Muvattâ, Rüya, 6).
.
.
.
.
Evet doğru....HARAMDIR hadisler sahihtir fakat bir kez daha diyorum
Hayvan olan değil Hayran olan anlar bizi
selametle
antiateist
Jan 23 2007, 03:13 AM
taytanik sakin gitme
Bu hadisler doğrumudur diyorsun ? bir tavla yı islam dini ile nasıl bağdaştırıyorsun?
600 yıllarında tavla varmıydı ayrıca ? =)
taytanik
Jan 23 2007, 03:15 AM
QUOTE(antiateist @ Jan 23 2007, 03:11 AM)

uydurma yalan, Allaha ve peygambere imanda bir tavla nın ne gibi bir etkisi olur ki yalan bunlar.
Müslüman böyle cahil konuşmaz
Tavla gibi oyunlar haramdır
Eğer sünneti red ediyorsan onu bilemem
Zaten senin günahın sanadır
Ne konuştuğuna dikkat et sen müslümansın
Mğslğmğn değilsinQUOTE
600 yıllarında tavla varmıydı ayrıca ? =)
Cahilleşme kardeşim Allah'ın emirleri gelmiş ve gelecek bütün herşey için geçerlidir
dinsavar
Jan 23 2007, 03:15 AM
Ben tavla hastasıyım.Varmı benle tavla oynayacak biri?
Can
Jan 23 2007, 03:22 AM
QUOTE(antiateist @ Jan 23 2007, 03:11 AM)

Gel de Muhammed'e onu Muhammed'e anlat kardeş.
antiateist
Jan 23 2007, 03:23 AM
QUOTE(taytanik @ Jan 23 2007, 03:15 AM)

Müslüman böyle cahil konuşmaz
Tavla gibi oyunlar haramdır
Eğer sünneti red ediyorsan onu bilemem
Zaten senin günahın sanadır
Ne konuştuğuna dikkat et sen müslümansın
Mğslğmğn değilsin
Cahilleşme kardeşim Allah'ın emirleri gelmiş ve gelecek bütün herşey için geçerlidir
taytanik gözünü sevim bu gibi hadisler islamı küçük düşürmekten başka bir şey değildir, islam bumudur, bu hadis külliyen uydurmadır eğer gerçekce cezamıda çekerim.Ama çekerkende sorarım tavla gibi bir şey nasıl olurda müslümanların Allah a olan imanlarında bir faktör oluyor ??? sorarım sana.
Kim tavla oynarsa Allah ve Resulune isyan etmiştir
Bu nedemektir nasıl bir uydurmadır.İslamın 5 şartında tavla da oynamayınmı yazıyor.Ben tavla oynuyorum dinden mi çıkıyorum.Bunlar hurafedir bunun gibi hadisler yüzünden islam bu hallere düştü zaten.
Taytanik yanlış işler yapıyorsun Allah neyin haram neyin helal olduğunu Kuran da vurgulamıştır.Ve ayrıca "benim haram kıldıgımı helal, helal kıldıgımı haram yapmayın" diye bir ayet mevcuttur.Dikkatini çekerim inanma bu hadislere ( hepsi değil tabi )
Trajito
Jan 23 2007, 03:37 AM
Aynı hadislerin
tavla yerine
satranç konulmuş versiyonlarını görmüştüm, kontrol edebilecek olan var mı?
Not: Tavla İslâm'ın doğduğu sıralar bulunmuş bir oyunmuş (
kaynak), satranç çok daha eski (
kaynak).
taytanik
Jan 23 2007, 03:59 AM
taytanik gözünü sevim bu gibi hadisler islamı küçük düşürmekten başka bir şey değildir,
Selam-ün aleyküm sevgili kardeşim
İslami kim küçük düşürebilir ki bak bir ayeti kerimeyi sana hatırlatayım ;
Sadakalar konusunda, mü'minlerden ek bağışlarda bulunanlarla emeklerinden (cehdlerinden) başkasını bulamayanları yadırgayarak bunlarla alay edenler; Allah (asıl) onları alay konusu kılmıştır ve onlar için acı bir azab vardır. (TEVBE SURESİ / 79)
Bak kardeşim onlar küçük düşürdüklerini sanıyorlar halbu ki asıl küçük düşürülenler varsa onlardır ama Onlar, sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler; bundan dolayı akıl erdiremezler. (BAKARA SURESİ / 171)
islam bumudur, bu hadis külliyen uydurmadır eğer gerçekce cezamıda çekerim.Ama çekerkende sorarım tavla gibi bir şey nasıl olurda müslümanların Allah a olan imanlarında bir faktör oluyor ??? sorarım sana.
Allah bilir de siz bilmezsiniz. (BAKARA SURESİ / 216)
İşte sizler böylesiniz; (diyelim ki) hakkında bilginiz olan şeyde tartıştınız, ama hiç bilginiz olmayan bir konuda ne diye tartışıp-duruyorsunuz? Oysa Allah bilir, sizler bilmezsiniz. (AL-İ İMRAN SURESİ / 66)
Allah biliyor ki Rasulune yasak ettiriyor
Bu nedemektir nasıl bir uydurmadır.İslamın 5 şartında tavla da oynamayınmı yazıyor.Ben tavla oynuyorum dinden mi çıkıyorum.Bunlar hurafedir bunun gibi hadisler yüzünden islam bu hallere düştü zaten.
Bak kardeşim Allah teala böyle boş işleri biz müm'inlere yasaklamıştır ,bunlar boş işlerdir onun için Allah'ta boş işlerden yüz çevirin diyor
Ey iman edenler, içki, kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak şeytanın işlerinden olan pisliklerdir. Öyleyse bun(lar)dan kaçının; umulur ki kurtuluşa erersiniz. (MAİDE SURESİ / 90)
Bak görüyormusun ayeti demek dayanağı var değil mi kardeşim birde bu ayete bakalım
6.İnsanlardan öyleleri vardır ki, bilgisizce Allah'ın yolundan saptırmak ve onu bir eğlence konusu edinmek için sözün 'boş ve amaçsız olanını' satın alırlar. İşte onlar için aşağılatıcı bir azap vardır. QUOTE
Taytanik yanlış işler yapıyorsun Allah neyin haram neyin helal olduğunu Kuran da vurgulamıştır.Ve ayrıca "benim haram kıldıgımı helal, helal kıldıgımı haram yapmayın" diye bir ayet mevcuttur.Dikkatini çekerim inanma bu hadislere ( hepsi değil tabi )
Bak kardeşim bu ayetleri unutuyoruz
Ey Resulüm sana indirdiğim Kur’anı insanlara beyan edesin, açıklayasın.) [Nahl 44]
(Resulümün verdiğini alın, yasak ettiğinden sakının!) [Haşr 7]
Resule itaat eden, Allah’a itaat etmiş olur.) [Nisa 80]
(İhtilaflı bir işin hükmünü Allah’tan [Kur’andan] ve Resulünden [Sünnetten] anlayın!) [Nisa 59]
(Aralarındaki anlaşmazlıkta seni hakem tayin edip, verdiğin hükmü tereddütsüz kabullenmedikçe, iman etmiş olmazlar.) [Nisa 65]
(Allah ve Resulü, bir işte hüküm verince, artık inanmış kadın ve erkeğe, o işi kendi isteğine göre, tercih, seçme hakkı kalmaz.) [Ahzab 36]
(Allah’a ve Resulüne itaat edin!) [Enfal 20]
(Allah’a ve Resulüne inanmayan [kâfir olur] kâfirler için de çılgın bir ateş hazırladık.) [Feth 13]
Kardeşim bak Nartkan gibi sapık mezhepsiz sünnetsiz müslümanlardan yüz çevir sahih hadisler inkar edilemez nartkan gibi sözde müslümanlar kafirlerden beterdir ehli sünnete tabiii ol Ki doğru yolu bulasın
Allah'a emaneet ol bu kafirleri de kendine dert etme bunlar açıklı bir azabın provasındalar
selametle
antiateist
Jan 23 2007, 04:09 AM
Ey iman edenler, içki, kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak şeytanın işlerinden olan pisliklerdir. Öyleyse bun(lar)dan kaçının; umulur ki kurtuluşa erersiniz. (MAİDE SURESİ / 90)
Taytanik tavla kumar değildir, tavla fal bakmakta değildir, tavla dikili putlarda değildir.Tavlada hiç bir sakınca yoktur, hadislerin çoğu yalandır yanlıştır.Türklere hakaret eden hadislerde vardır sen bunlarıdamı doğru buluyorsun.
Ben bu hadise inanmıyorum, ama ayette belirtildiği gibi kumar içki fal dikili putlar haramdır.
Sen hadislere bakarak müzigi haram yaptın tavlayı haram yaptın, islam bumudur? islam kolaylık dinidir kuranda 3 vakit namaz vardır ama günümüzde 5 vakit kılınır.Namaz olayını bilemem Hz.Muhammed 5 vakit kılmış olabilir çünkü ama diğer hadisler tamamiyle fetvadır yalandır uydurmadır.Kesinlikle tavla oynarım ve tavla oynayan müslümanlarda kesinlikle Hz.Muhammede ve Allah a inkar etmiş olamaz.Benim inancımda tavlanın bir ölçütü bir yeri olamaz !
Bazı kafirler bu tür hadisleri foruma atıp müslümanları birbirlerine düşürmeye çalışıyor ve sende uyuyorsun bunlara maalesef.
Can
Jan 23 2007, 04:12 AM
antiateist kardeş İslam'da tavla yasakmış,sen benim inancıma göre böyle bir yasak olmaz diyorsun.
O zaman İslam'ı bırak kendi doğrularına göre yaşa değil mi?
imam3169
Jan 23 2007, 04:18 AM
QUOTE(Can @ Jan 23 2007, 04:12 AM)

antiateist kardeş İslam'da tavla yasakmış,sen benim inancıma göre böyle bir yasak olmaz diyorsun.
ulan bı kıytırık tavlanın harammı helal mı oldugu tartısılan bır dıne mensub olacagıma ...
ıkı mumın kardesımız atısıyo bırı helal bırı haram ee sımdı sıyonıstler bunların arasına gırıp rahatca ıstedıgını yaptıramazmı?
antiateist
Jan 23 2007, 04:27 AM
QUOTE(Can @ Jan 23 2007, 04:12 AM)

onu istiyen sizsiniz islamda tavla müzik haram değildir bunlar sadece nerden geldiği belli olmayan hadislerdir.Yarın bir gün banyo yapmak televizyon izlemekte haramdır diye hadisler çıkarsa şaşmam.
kutsalyaratik
Jan 23 2007, 04:37 AM
Satrancta haramdir. Satranc taslari Krali, suvarileri, kaleyi falan temsil ettigi icin PUT olarak anilir ve oynanmasi cok haramdir. Oynayanlarin saclari dimdik olur, dilleri iki karis disari cikar.
taytanik
Jan 23 2007, 04:56 AM
AntiAteist bence sen antisünetsin
Boşboş polemiklere girmek istemiyorum ne halin varsa gör
antiateist
Jan 23 2007, 05:06 AM
TAYTANİK,
Hadis 1): "Dinini değiştireni öldürün.”
Nesei 78/14,Buhari 12/1883Sen bu hadise inanıyormusun şimdi ? Kuranda dinde zorlama olmaz denir, ama bu hadisde böle demiş, hangisi doğru ? hangisini inkar edecem Kuranımı Hadisi mi ? Hadisi inkar edersem dinden çıkarım sana göre, Hadisi kabul edersemde Kuranı inkar etmiş olurum ve yine dinden çıkarım

:D bir insan hem kafir hem müslüman olabilir mi burdaki mantığa bakarsak =) nası olcak bu iş taytanik ?
Hadis 2) : "Allah ahirette Peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir.”
Müslim İman 302, Buhari 97/24,10/29, Hanbel 3/1Allah ın eşi benzeri yoktur.Bunu Kuran söyler, eee bu hadise göre Allah ın baldırı var ? nasıl oluyor bu hangini kabul etmeliyim Kuran daki eşi benzeri olmayan Allah ımı yok hadisde insana benzetilen Allah ı mı ?
Hadis3) : "Allah benimle görüştü ve el sıkıştı. Elini iki omuzum arasına koydu. öyle ki parmaklarının soğukluğunu iki göğsüm arasında hissettim.”
Hanbel 5/243Allah ın eşi benzeri yoktur ama burda el sıkışıyor ? Hangisine inanmam gerek ?
Hadis4) : "ölü ailesinin kendisi için ağlamasından dolayı azaba uğratılır.”
BuhariK. Cemiz 32,33,34Haydaaaa olaya bak sen, ben öldükten sonra arkamdan biri ağlarsa ben azaba uğruyacam ?????? bunun İSLAM la KURAN la ne ilişkisi olabilir ?
Hadis5) : Cehennemde en şiddetli azaba uğratılacak kişiler ressamlardır.
BuhariTesavir, 89Birde burdan bak bütün ressamlar Allah a iman etsede namaz kılsada sırf "ressam" olduğu içim cehennemlik oluyolarmış ????
Bu Kuran uydurulacak bir
hadis(söz) değildir. Aksine o önündekini tasdikleyici, her şeyi detaylandırıcıdır. ‹nanan bir topluluk için kılavuz ve rahmettir (Yusuf Suresi 111)
Şimdi sen bu
hadise(söze) inanmazlarsa, belki de arkalarından kendini eritircesine üzüleceksin.
( Kehf Suresi 6)
İşte bunlar, Allah'ın ayetleridir ki, onları sana gerçek olarak okuyoruz. Hal böyleyken Allah’tan ve ayetlerinden sonra hangi
hadise(söze) inanıyorlar? (casiye 6)
Kimin hadisi(sözü) Allah’tan daha doğru olabilir?
Nisa Suresi 87
Hadisler böyle gider işte Taytanik sende inanırsın bunlara sevgili arkadaşım.Ama bunlar sadece islamı zedelemeye çalışanların ve ŞEYTAN ın işine gelir.Unutma
Ben antisünnet değilim, ama hadisler ortada Kuran ortada bana cevap ver bakim madem hadisler doğru diyorsun nasıl dinini değiştireni öldürün diyor İslam ?
antiateist
Jan 23 2007, 05:28 AM
Ayrıca haşr suresini çarpıtmışsın;
(Resulümün verdiğini alın, yasak ettiğinden sakının!) [Haşr 7]
Ayetin tamamı;
Allah'ın, (fethedilen) memleketlerin ahalisinden savaşılmaksızın peygamberine kazandırdığı mallar; Allah'a, peygambere, onun yakınlarına, yetimlere, yoksullara ve yolda kalmışlara aittir. O mallar, içinizden yalnız zenginler arasında dolaşan bir servet (ve güç) haline gelmesin diye (Allah böyle hükmetmiştir). Peygamber size ne verdiyse onu alın, neyi de size yasak ettiyse ondan vazgeçin. Allah'a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz, Allah'ın azabı çetindir
Bak kardeşim burda senin çıkardığın bir manamı çıkıyor yoksa peygamberimiz yaptığı mal paylaşımından mı bahsediliyor.
antiateist
Jan 23 2007, 05:46 AM
Al bak buda İranda ki kadınları özetliyor;
Dışarı çıkması kesin gereken kadın ise kocasından izin aldıktan sonra dışarı çıkacak ve şu kurallara kesin uyacaktır:
1Sıkı sıkıya örtünüp kötü giysilere bürüne,
2Hiç çıkmamış gibi davrana,
3Başını öne eğip kimsenin yüzüne bakmaya,
4Kalabalığa karışmaya,
5Erkeklerin bulunduğu yerlere yanaşmaya,
6Herkesin dolaştığı sokaklardan uzak dura,
7İşini bir an önce bitirip evine döne,
İmamı Gazali – İhyayı Ulumuddin – 2/290
Bugünün islami Kuran a değil bunun gibi sözde hadisler üzerine kuruludur.Ondan sonra tabi islam yobaz lıktır derler.Ama bu yobazlık sözde hurafe hadis üzerine kurulu islamadır.Örnek İran
Bu tür uydurmaları Hz.Muhammedin sözleriymiş gibi bizlere yutturmaya çalışanlar, amaçları İslamı karalamak olan dinsizlerden başkası değildir.
antiateist
Jan 23 2007, 06:15 AM
Kadın sekiz sıfatlıdır:
1Giyim kuşam hevesinden maymun.
2Fakir düşmeye razı olmadığından köpek.
3Kocasına ve diğer insanlara kibrinden yılan.
4Gece gündüz koğuculuk yaptığından akrep.
5Evden eşya sattığından fare.
6Erkeklere hile kurduğundan tilki.
7Kocasına itaat ettiğinden dolayı koyundur.
İmamı Gazali İhyayı Ulumuddin
Kim ki karısına itaat ederse Allah (cc) onu yüzüstü Cehenneme atar.
İbn Arrak II, 215
Başlarına bir kadını geçiren bir kavim asla iflah olmaz.
İbni Hanbel Müsned 5/43,50; Tirmizi Fiten:75 Nesai Kudat:8; Buhari Fiten:18
Kadınlara danışmayın, onlara muhalefet edin. Kadınlara muhalefet edin, zira kadınlara muhalefet berekettir.
Kadınlara Dîni Bilgiler 44,45 Suyuti, Leali II, 147; İbn Arrak, Tenzihü’ş Şeria II, 210
Kadınlara yazıyı öğretmeyin. Dikişi ve Nur Suresini öğretin.
İbnü’l Cevzi, Mevzuat II, 269
Bir kadın kocasından boşanırsa o kadına cennet kokusu haram olunur.
Kadınlara Dîni Bilgiler sayfa 61
Kadının yeri soğumadıkça erkek, kadının oturduğu yere oturmamalıdır.
Kadınlara Dîni Bilgiler sayfa 24
BU NASIL BİR SAÇMALIKTIR TAYTANİK SEN BUNLARAMI İNANIYORSUN NEDİR BU İSLAM MI BUNLAR YOKSA HURAFE Mİ, DEDİĞİM GİBİ BU TÜR UYDURMALARI Hz.MUHAMMEDİN SÖZLERİYMİŞ GİBİ BİZLERE YUTTURMAYA ÇALIŞANLAR, AMAÇLARI İSLAMI KARALAMAK OLAN DİNSİZLERDEN BAŞKASI DEĞİLDİR !!SENİN BUNLARA İNANMAN SANA ZARAR GETİRMEZ AMA İSLAMA ZARAR GETİRİR O YÜZDEN GELİPTE BANA BU HADİSLERİ SAVUNMA!!!!!
CultureClub
Jan 23 2007, 09:57 AM
Tavla oynarken zar atıyorsunuz,o sırada gelen sayıları kim belirliyor,olasılık mı?
Allah mı?
Tavlada gelen sayıların kaç geleceğine Allah karışıyor mu?
Evrende olasılığa yer yoksa tavlada zar atınca gelen sayıları da Al-İlah belirliyor olmalı.
dervish
Jan 23 2007, 10:18 AM
arkadaşlar bırakın kavga etmeyi ben size tavlayla ilgili bi kaç şey söyleyim. ibret almasını bilene tavla bile ibrettir.
iskender pala bir kitabından küçük bir alıntı yazdıklarım
tavlaya nerd tabir olunur. nışirevan-ı adil veziri nerdiçhri tarafından icat olunmuştur. dört cihette altışardan oniki kapı bulunur. bunlar dört mevsim ile on iki ayı kinayedir. toplam otuz pul bir ayın otuz gününe tekabul eder. iki adet zar kaza ve kaderin temsilidir.siyah ve beyaz pullar gece ile gündüze teşbih olunur. nuşirevan, tebasının bu oyunu kumara tahvilinden kaçırmak için santrancı icat ettirmiştir.
bi zatihi tavla dünyanın değişkenliğini ve tebeddül içinde olduğunu remzidir ki hal diliyle insan oğluna her daim şöyle haykırır " ey ölmüş hayvan kemiğini elinde tutupda ölümden ibret almayan gafil! nasılki iki zarın hareketiyle geceni geceni gündüze , gündüzü geceye katıştırıyorsan; kaza ve kaderin tedviri ile hayatın öyle karıştırmaktadır. altı kapıyı alınca(sağ sol ön arka alt üst) hükmettiğinimi sanırsın heyhat1 dört hanenin ömründeki dört mevsim olduğunu hissetmisin?"
sözün sonu: ey gafiller bırakında oyun haramdı helaldi tartışmasını herşeyin iç yüzüne haramdan ve helalden ibret almayı bilin.
herşeyi haram sayıp insanları korkutmayın onları müjdeleyinki onlarda size müjdeler getirsin.
pergel
Jan 23 2007, 10:31 AM
Muhammetin tavlayı yasakladığı kesinlikle doğrudur. Bunun nedeni de bilinmektedir. Aynı şiiri ve şairleri yasaklama olayı gibidir.
Tavla Araplar arasında sevilen ve çok oynanan bir oyundu. Hatta zaman zaman Muhammet de oynardı. Bir gün, cuma namazı çıkışında Ebu Hurafe, Muhammete tavla oynamayı teklif etti. Bunu duyan kalabalık bir sahabi kitlesi de bunların peşine takıldı. Ali, Ömer de bunların arasındaydı.
Oyun sonunda Muhammeti 2 mars 1 ters eden Ebu Hurafe hem tavlayı Muhammetin koltuğunun altına verdi, hem de hesabı ödetti. Sahabe çok gülüp eğlendi.
Bunun üzerine Sebaidü suresi indi ve Muhammet tavlayı müslümanlara yasakladı, "onu elleyen domuzun kanını içmiş gibi olur" dedi.
İşin aslı budur.
dervish
Jan 23 2007, 12:04 PM
tavlaya nerd tabir olunur. nışirevan-ı adil veziri nerdiçhri tarafından icat olunmuştur. dört cihette altışardan oniki kapı bulunur. bunlar dört mevsim ile on iki ayı kinayedir. toplam otuz pul bir ayın otuz gününe tekabul eder. iki adet zar kaza ve kaderin temsilidir.siyah ve beyaz pullar gece ile gündüze teşbih olunur. nuşirevan, tebasının bu oyunu kumara tahvilinden kaçırmak için santrancı icat ettirmiştir.
bi zatihi tavla dünyanın değişkenliğini ve tebeddül içinde olduğunu remzidir ki hal diliyle insan oğluna her daim şöyle haykırır " ey ölmüş hayvan kemiğini elinde tutupda ölümden ibret almayan gafil! nasılki iki zarın hareketiyle geceni geceni gündüze , gündüzü geceye katıştırıyorsan; kaza ve kaderin tedviri ile hayatın öyle karıştırmaktadır. altı kapıyı alınca(sağ sol ön arka alt üst) hükmettiğinimi sanırsın heyhat1 dört hanenin ömründeki dört mevsim olduğunu hissetmisin?"
pergel
Jan 23 2007, 12:06 PM
Kameri takvimde bir ay 30 gün değildir.
dervish
Jan 23 2007, 12:09 PM
QUOTE(pergel @ Jan 23 2007, 12:06 PM)

Kameri takvimde bir ay 30 gün değildir.
kaç gündür? yapma etme bukadarmı cahilsin ya bazı aylar 29 bazı aylar 30 çeker güneş takvimindede bazı aylar 30 bazıları 31 hatta şubat 28/29 çeker ortalama 30 gündür.
bi ay deyince aklımıza 30 gün gelir. kameri aylar ekseri 30 çeker. bazı aylar 29 cekebilir ma genelde 30 dur
ya bırak şimdi ayın 30 u 40 ını önemli olan mantığı anladınmı sen onu söyle. bu oyundan çıkardınmı dersini
pergel
Jan 23 2007, 12:16 PM
Haklısın. Bir Kameri yıl olan 354 günü kafadan 12 ye bölünce, tabii ki yanlış oldu. Bir Kameri ayın ortalaması 29.5 gün ediyor.
sunny
Jan 23 2007, 12:17 PM
QUOTE(antiateist @ Jan 23 2007, 04:27 AM)

onu istiyen sizsiniz islamda tavla müzik haram değildir bunlar sadece nerden geldiği belli olmayan hadislerdir.Yarın bir gün banyo yapmak televizyon izlemekte haramdır diye hadisler çıkarsa şaşmam.
islamda tavla,müzik ve resim haramdır.yüzyıllarca bu haram uygulanmıştır.olmayan şey uygulanmaz.
sizin yaptığınız islama inanmak değildir.islama işinize geldiği gibi inanmaktır.
bu gibi sünnetlerin hadislerin kendi aklınla bağdaşmadığını düşünüyorsun.ama bunlar islamdır işte.
sizin gibi insanlar ne islamı tam anlamı ile kabul ederler ne de reddederler.arada derede kıvrınıpdururlar.
dervish
Jan 23 2007, 12:18 PM
QUOTE(pergel @ Jan 23 2007, 12:16 PM)

Haklısın. Bir Kameri yıl olan 354 günü kafadan 12 ye bölünce, tabii ki yanlış oldu. Bir Kameri ayın ortalaması 29.5 gün ediyor.
29.5 dan 30 olur
orhan11
Jan 23 2007, 02:13 PM
Tavla satranc gibi oyunlar kafayi calistirir, zekayi acar.. Islamda en istenmeyen sey de budur.. Islam'in felsefesine gore "akil camura saplanmis essektir". Bu nedenle dusunmekten uzak bir koyun olacaksin, aklini kullanmayacaksin ki Muhammed'in salladiklarinin sallama oldugunu anlayamayasin.. Amac Muhammed'in salladiklarini anlamamayi saglamak ise, kafanin calismasina sebep olabilecek tavla gibi oyunlarin yasaklanmasi da dogaldir..
tevhid
Jan 23 2007, 02:27 PM
İslam'da haram olan tavla değildir. Tavlanın kullanış amacıdır. Beyin jimnastiği için kullanırsan bunda bir sorun yoktur. Ama işi kumara döndürüsen artık sorun başlamıştır. Keza televizyon da haram değildir. Haram olan kullanılış şekli ve izlenilen programlardaki olumsuzluklardır.
Bir de insana kullanırken veya o işi yaparken zarar veren şeyler vardır ki bunlar kayıtsız haramdır. Mesela içki içmek gibi.
Yine nikahsız cinsel ilişki, kişi de ve toplumda oluşturabileceği olumsuz etkilerden dolayı HARAM dır. Züriyetsiz çocuklar vs. gibi. Ama nikahla yapılan cinsel ilişki yasak değildir.
Bir de hayat sermayeni boşa harcayacak işlerle ilgilenmek haramdır. Kumar amaçlı olmasa bile, akşama kadar kahvehanelerde vakit öldürmek gibi. Sizce de buralarda kaybedilen vakitlerde yararlı şeylerle iştigal olunamaz mı?
FreeWill
Jan 23 2007, 03:04 PM
At yarisi gunah mi acaba?
2184 - Hz. Ebü Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Şu üç şeyde armağan vardır: Deve yarışı veya at yarışı veya ok yarışı."
Ebü Dâvud, Cihad 67, (2574); Tirmizî, Cihâd 22, (1700); Nesâî, Hayl 14, (6, 226, 227).
2188 - Hz. Ebü Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kim, iki at arasına, geçeceğinden emin olunmayan bir üçüncü at dahil ederse, bu kumar olmaz. Kim de geçeceğinden emin olunan atı dahil ederse bu kumar olur."
Ebü Dâvud, Cihâd 69, (2579).
antiateist
Jan 23 2007, 06:29 PM
Resule itaat eden, Allah’a itaat etmiş olur.) [Nisa 80]Bak şimdi taytanik kardeşim;
Kuran da hiç bir zaman Hz.Muhammed e itat edin denmez, peygamberde denmez sadece "resul" ve aynı manaya gelen "elçi" kelimesi kunlanılır.Yani elçi ne demek tir? .Kuranda elçiye ittat eden Allah a itat etmiş olur denir.Elçi sadece Allah tan gelen sözleri insanlara aktarandır.Bak mevzu uzun burda da bunu tartışamam şimdi bu sayfaya bir göz at derim.Samimi bir şekilde lütfen baştan sona kadar okursan sevinirim.
http://www.kurandakidin.net/bolumler/27elciyeitaat.htm
baracuda
Jan 23 2007, 06:55 PM
QUOTE(antiateist @ Jan 23 2007, 05:06 AM)

TAYTANİK,
Hadis 1): "Dinini değiştireni öldürün.”
Nesei 78/14,Buhari 12/1883Sen bu hadise inanıyormusun şimdi ? Kuranda dinde zorlama olmaz denir, ama bu hadisde böle demiş, hangisi doğru ? hangisini inkar edecem Kuranımı Hadisi mi ? Hadisi inkar edersem dinden çıkarım sana göre, Hadisi kabul edersemde Kuranı inkar etmiş olurum ve yine dinden çıkarım

:D bir insan hem kafir hem müslüman olabilir mi burdaki mantığa bakarsak =) nası olcak bu iş taytanik ?
Hadis 2) : "Allah ahirette Peygamberlere kimliğini kanıtlamak için bacağını açıp baldırını gösterir.”
Müslim İman 302, Buhari 97/24,10/29, Hanbel 3/1Allah ın eşi benzeri yoktur.Bunu Kuran söyler, eee bu hadise göre Allah ın baldırı var ? nasıl oluyor bu hangini kabul etmeliyim Kuran daki eşi benzeri olmayan Allah ımı yok hadisde insana benzetilen Allah ı mı ?
Hadis3) : "Allah benimle görüştü ve el sıkıştı. Elini iki omuzum arasına koydu. öyle ki parmaklarının soğukluğunu iki göğsüm arasında hissettim.”
Hanbel 5/243Allah ın eşi benzeri yoktur ama burda el sıkışıyor ? Hangisine inanmam gerek ?
Hadis4) : "ölü ailesinin kendisi için ağlamasından dolayı azaba uğratılır.”
BuhariK. Cemiz 32,33,34Haydaaaa olaya bak sen, ben öldükten sonra arkamdan biri ağlarsa ben azaba uğruyacam ?????? bunun İSLAM la KURAN la ne ilişkisi olabilir ?
Hadis5) : Cehennemde en şiddetli azaba uğratılacak kişiler ressamlardır.
BuhariTesavir, 89Birde burdan bak bütün ressamlar Allah a iman etsede namaz kılsada sırf "ressam" olduğu içim cehennemlik oluyolarmış ????
Bu Kuran uydurulacak bir
hadis(söz) değildir. Aksine o önündekini tasdikleyici, her şeyi detaylandırıcıdır. ‹nanan bir topluluk için kılavuz ve rahmettir (Yusuf Suresi 111)
Şimdi sen bu
hadise(söze) inanmazlarsa, belki de arkalarından kendini eritircesine üzüleceksin.
( Kehf Suresi 6)
İşte bunlar, Allah'ın ayetleridir ki, onları sana gerçek olarak okuyoruz. Hal böyleyken Allah’tan ve ayetlerinden sonra hangi
hadise(söze) inanıyorlar? (casiye 6)
Kimin hadisi(sözü) Allah’tan daha doğru olabilir?
Nisa Suresi 87
Hadisler böyle gider işte Taytanik sende inanırsın bunlara sevgili arkadaşım.Ama bunlar sadece islamı zedelemeye çalışanların ve ŞEYTAN ın işine gelir.Unutma
Ben antisünnet değilim, ama hadisler ortada Kuran ortada bana cevap ver bakim madem hadisler doğru diyorsun nasıl dinini değiştireni öldürün diyor İslam ?
Müslim İman 302, Buhari 97/24,10/29, Hanbel 3/1
Allah ın eşi benzeri yoktur.Bunu Kuran söyler, eee bu hadise göre Allah ın baldırı var ? nasıl oluyor bu hangini kabul etmeliyim Kuran daki eşi benzeri olmayan Allah ımı yok hadisde insana benzetilen Allah ı mı ?
kuranı kerimde de baldırların açılacağı gün geçer yani bu hadilse çelişmiyor .
tavla oynamanın iskambil keağıdı oynamanın satranç oynamanın veya buna benzer her türlü oyunlar amaçlarına göre günah dır veya değildir .
mekruh da diye biliriz .
çünki bir faarklı açıdan bakarsan olaya boş zamanlarını neyle geçirdin ?
ama ben kardeşimle veya babamla veya tanıdığım biri ile zevkine oyun oynarsam bu kimseye zarım ve faydası da olmaz .
ben tavla oynuyorsam ben o tavlanı9n taşlarını ne put nede başka bir aöaçla oynarım . rengine bakarak hiçbirşey ifade etmeden oynarım .
buyüzden yukarıda topiği açan arkadaş böyle sahte hadisler ile gelmesinler karşımıza zaten inandıramadı bizi bu hadisle
antiateist
Jan 23 2007, 07:08 PM
Bu hadisleri din diyerek yazanlar ve kitap haline getirenler için Allah şöle buyurmuştur;
Vay o kimselere ki, elleriyle Kitab'ı yazarlar, sonra da onu az bir karşılığa değişmek için, "Bu, Allah'ın katındandır" derler. Vay ellerinin yazdıklarından ötürü onların haline! Vay kazandıklarından dolayı onların haline! (bakara 79)
Onlara bir ayet getirmediğin zaman “Şuradan buradan derleseydin ya” derler. De ki “Ben sadece Rabbimden bana vahiy edilene uyuyorum. Bu
Rabbinizden olan kavrama yeteneğidir, iman edecek bir toplum için doğruya iletilme ve rahmettir.” (araf 203)
Allah size kitabı detaylandırılmış bir halde indirmişken Allah’ın dışında bir hüküm koyucu mu arayayım.(enam 114)
dervish
Jan 23 2007, 07:13 PM
QUOTE(antiateist @ Jan 23 2007, 07:08 PM)

Allah size kitabı detaylandırılmış bir halde indirmişken Allah’ın dışında bir hüküm koyucu mu arayayım.(enam 114)
şimdi bak bu ayate anti detaylandırmış diyor değilmi ayet yalan söylemez.
ama hac ile ilgili ayetlerde hac bilinen zamanlardır diyor. ayrıca namazı şyle kılın böyle kılın diye bir detayda yok
burada detaylandırıcı nedir ozman kimdir.
bu habibullahtır. o sadace bir elçi bir postacı değildir. o uyulması gereken biridir. öyle olsaydı kendi ismin yanına onun ismini yazdırmazdı. kelimeyi şahadette onu ismi olmazdı. habibim (sevgilim) dediği biridir. ona bir postacı gözüyle bakma lütfen.
antiateist
Jan 23 2007, 07:25 PM
sen nerden biliyorsun namazın bu günümüzdeki şekil de kılındığını.
Hadislerde bir nevi vahiy olarak geliyorsa neden Kuran da yer almıyor.Sadece Kuran vahiyle gelmiştir.Namaz sanırm eğer doğruysa Hz.MUhammedin haraketleri dikkate alınmış eğer doğruysa tabi.
İbrahim ve onunla birlikte olanlarda size güzel bir örnek vardır.
60 Mümtehine Suresi 4Hz.İbrahim den bahsediliyor bu ayette ve onda güzel örnekler vardır diyor.Peki hadisi savunanlar hani nerde Hz.İbrahimin hadisleri ?
Peygamber’in vahiy olan Kuran dışında Allah’a karşı bir şeyler uydurması için çabalar daha Peygamber hayattayken başlamıştır. Peygamber hayattayken buna engel olmuştur, fakat Peygamber’in vefatından sonra, hele bir de 4 Halife dönemi de geçince, Peygamber’in döneminde başlayan vahiy dışında uydurmalar oluşturma çabaları ne yazık ki gördüğümüz kötü sonuçları doğurmuştur.
http://www.kurandakidin.net/bolumler/27elciyeitaat.htmwalla kusurabakmayın "dinden çıkanı öldürün" gibi bir hadis Hz.Muhammedi eğer tanıyorsanız gerçekten, O'nun sözü olmadığını anlarsınız
dervish
Jan 23 2007, 07:32 PM
QUOTE(antiateist @ Jan 23 2007, 07:25 PM)

sen nerden biliyorsun namazın bu günümüzdeki şekil de kılındığını.
sen nasıl emin oluyorsun peki böyle kılınmadığını.
sen bilirmisin 12 imam derler bunlar kimdir bilirmisin. bunların ictihadi meseleri nasıl yorumladıklarını bilirmisin. ya onu bırak hiç sen fıkıh kitabı okudunmu.
seninle burada tartışmayacam burası bu meselerin tartışılma yeri değil
bak bu ikinci kısımda yazdıklarına katılıyorum. ama böyle yalan hadisler var diye bütün hadisleri silemezsin.
ayrıca kuranda peygamberimizn ağzından çıkıyordun. ayet onunca diyorduki bunu şu sureye yazın.
bak güzel kardeşim peygamberimiz hiç bir hadisi kuranla çelişmez bunu ayıklaya bilemek beceri ister senin yüksek derecede alim olman ı gerektirir.
antiateist
Jan 23 2007, 07:35 PM
De ki; ‘And olsun eğer insanlar ve cinler şu Kuran’ın bir benzerini getirmek üzere bir araya toplansalar, birbirlerine destek de olsalar, onun bir benzerini yine de ortaya getiremezler.
17 İsra Suresi 88
Allah Kuran’ın bir benzerinin oluşturulamayacağını söylerken, mezhepçi İslâmcılar Peygamber’in hadislerinin de Kuran’ın bir benzeri olduğunu söylerler. (Bkz. Ebu Davud Kitabı Sünen Hadis No:4604) Madem Peygamber’de bir benzeri var, niye Peygamber onu yazdırıp insanları aydınlatmadı? Yoksa Buhari, Müslim gibi kitapların içindekilerin Kuran’ın bir benzeri olduğunu mu iddia ediyorsunuz? Buraya kadar Buhari ve Müslim’den incelediğimiz hadisler bu iddianın felaketliğini ortaya koymaya yeter
Ey Peygamber ! Allah’ın sana helal kıldığını eşlerini memnun etmek isteyerek neden haramlaştırıyorsun?
66 Tahrim Suresi 1
Tahrim Suresinin bu ayetine göre, Peygamber’in sadece kendisine bile bir şeyi haramlaştırması mümkün değilken, diğer insanlara ilave haramlar yaptığını söylemek hiçbir şekilde Kuran’la bağdaşmaz. Kuran’ı bir bütün olarak anlamaya yanaşmayan gelenekçi zihniyet, Kuran’ın tek bir ayetini alır ve Kuran’ın bütünlüğünü hiçe sayarak ayeti düşünmeden çekiştirir
Ee ama dervis ben daha ilk mesajımda dedim burda tatışılmaz diye o yüzden bu siteye bir göz at müslüman kardeşim.
http://www.kurandakidin.netKendilerine okunmakta olan kitabı sana indirmemiz onlara yetmiyor mu?
29 Ankebut Suresi 51
godDAR
Jan 23 2007, 07:55 PM
muho 21. yy da yaşayıp bu kitabı yazsaydı ne olurdu acep..okey, futbol, basketbol, tenis, pişti, briç haramdır, oynayan cehennemde yanar..
dinsavar
Jan 24 2007, 12:39 AM
QUOTE(antiateist @ Jan 23 2007, 08:35 PM)

De ki; ‘And olsun eğer insanlar ve cinler şu Kuran’ın bir benzerini getirmek üzere bir araya toplansalar, birbirlerine destek de olsalar, onun bir benzerini yine de ortaya getiremezler.
17 İsra Suresi 88
Allah Kuran’ın bir benzerinin oluşturulamayacağını söylerken, mezhepçi İslâmcılar Peygamber’in hadislerinin de Kuran’ın bir benzeri olduğunu söylerler. (Bkz. Ebu Davud Kitabı Sünen Hadis No:4604) Madem Peygamber’de bir benzeri var, niye Peygamber onu yazdırıp insanları aydınlatmadı? Yoksa Buhari, Müslim gibi kitapların içindekilerin Kuran’ın bir benzeri olduğunu mu iddia ediyorsunuz? Buraya kadar Buhari ve Müslim’den incelediğimiz hadisler bu iddianın felaketliğini ortaya koymaya yeter
Ey Peygamber ! Allah’ın sana helal kıldığını eşlerini memnun etmek isteyerek neden haramlaştırıyorsun?
66 Tahrim Suresi 1
Tahrim Suresinin bu ayetine göre, Peygamber’in sadece kendisine bile bir şeyi haramlaştırması mümkün değilken, diğer insanlara ilave haramlar yaptığını söylemek hiçbir şekilde Kuran’la bağdaşmaz. Kuran’ı bir bütün olarak anlamaya yanaşmayan gelenekçi zihniyet, Kuran’ın tek bir ayetini alır ve Kuran’ın bütünlüğünü hiçe sayarak ayeti düşünmeden çekiştirir
Ee ama dervis ben daha ilk mesajımda dedim burda tatışılmaz diye o yüzden bu siteye bir göz at müslüman kardeşim.
http://www.kurandakidin.netKendilerine okunmakta olan kitabı sana indirmemiz onlara yetmiyor mu?
29 Ankebut Suresi 51Antiatesit; peygamber ne yapmışta eşlerini memnun etmek istemiş ? Bu bir
Ayetlerin devamını verelim.
2- Allah size yeminlerinizi çözmeyi meşrû kılmıştır. Allah sizin sahibinizdir. O bilendir, hikmetle yönetendir.
Peygamber ne yapmayacağına yemin etmişki yeminini bozabilrisin diyor allah? Bu iki
3- Peygamber, eşlerinden birine gizlice bir söz söylemişti. Fakat eşi, o sözü başkalarına haber verip Allah da bunu Peygamber'e açıklayınca, Peygamber (eşine) bir kısmını bildirmiş bir kısmından da vazgeçmişti. Peygamber bunu ona haber verince eşi: "Bunu sana kim söyledi?" dedi. Peygamber "Bilen, her şeyden haberi olan Allah bana söyledi." dedi.
Peygamberin eşlerinin kurduğu bu komplo nedir ? Komplo kurmuşlar çünkü bir sonraki ayette tevbe etmelerini istiyor allah.Bu üç
4-
Eğer ikiniz de Allah'a tevbe ederseniz ne iyi, çünkü kalpleriniz eğildi. Ve eğer Peygamber'e karşı birbirinize arka olursanız (bilin ki) onun dostu ve yardımcısı Allah, Cibrîl ve müminlerin iyileridir. Bunun ardından melekler de ona arkadır.
Allah belasını versin bu kadınların nasıl olurda alemlere rahmet olarak gönderilen peygambere komplo kurarlar. Kadın milleti işte ne olacak
5- Eğer o sizi boşarsa belki de Rabbi ona, sizden daha hayırlı, kendisini Allah'a teslim eden, inanan, gönülden itaat eden, tevbe eden, oruç tutan dul ve bakire eşler verir.
Durum o kadar ciddiki,peygamber onları boşamakla tehdit ediyor.
Şimdi,bunları hadislere bakmadan bana anlat bakalım.
antiateist
Jan 24 2007, 12:59 AM
neyini açiklim bu 1
Konu başlığı ile ne alakası var bu 2
Sen adam değilsin bu 3
Beni muhattap almıyordun sıkışınca, şimdi fikirmi değiştirdin buda 4
hadi güle güle
dinsavar
Jan 24 2007, 02:16 AM
Konu başlığı ile çok ilgisi var.Çünkü siz tatlı su mslümanları hadisleri devre dışı bırakarak,kuranın kellesini koparıyorsunuz. Sonra kendi istediğiniz bir maskeyi takıp ahanda bakın kuran bunu diyor diye,kuranı çarpıtıyorsunuz. Bende hadisler olmadan kuranı anlayamayacağınızı size yedirmek için bunları sordum.
Tamda tahmin ettiğim gibi,midene oturmuş zatan,hiç birisine cevap verememişsin.Zaten vermende mümkün değil.
İmzandaki hadislerle hadisleri çürütmeye çalışıyorsun.Bu yaptığın sahtekarlıktır.Yani işine geleni alıp işine gelmeyeni inkar etmek.
antiateist
Jan 24 2007, 05:03 AM
İmzamı dikkatli oku bakim hadis yoktur die mi bir mana çıkartıyorsun yoksa dine ilave yapılan kuran la örtüşmeyen hadislerin ve ne olursa olsun hepsinin Peygamberimiz tarafından yasaklandıgınımı görüyorsun.
taytanik
Jan 24 2007, 07:50 AM
Anti Ateist sen o sapık siteleri kıvır kıvır nartkan'ın g.tüne sok !!!!!
Dinine en büyük zararları sizin gibi sapıklar veriyor
Kendinizi müslüman sanıyorsunuz Ama bütün pislik sizin gibi insanlardan geliyor bana sayfa sayfa bunları çürütecek yazılar k/p yaptırma günahkar da olsan müslümansın ama çok istiyorsan başka bir yer söyle orada tartışalım hem ben boşuna konuşmuş olmam hemde sen astarını dikersin araya parazitlerin girmesini istemiyorum
selametle
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen,
buraya tıklayınız.