Tam Forum Görünümü: Ateistler Müslümanlardan neden daha aptaldır?
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
AlterMann
Sanıyoruz ki, ateistler çok akıllı. Onlar bazı şeyleri sorguluyor, tabuları yıkıyor, "özgür" düşünüyor, allahın ne demek olduğunu anlıyorlar! Müslümanlar ise kafalarını çalıştırmadan saf saf inanmaya devam ediyorlar, kendilerini kandırıyorlar. Zaten kafaları da pek çalışmaz...

Acaba mesele bu kadar basit mi?

Dünyaya bakalım... Kimler hakimdir?

Kimler örgütlüdür? Kimler iktidardadır? Dünyayı kimler yönetmektedir?... "Akıllı ateistler" mi? Yoksa "aptal dinciler" mi??

Bugün iktidardaki parti, çok büyük bir başarıyla seçimden çıkmış dinci bir partidir! Muhalefettekiler de öyledir! Dinciler ülkede resmen "bölünerek çoğalmışlardır".

Çevrenize şöyle bir bakın, aklınıza gelebilecek her türlü sektöre dinciler el atmamış mıdır? Büyük holdingler, bankalar, televizyonlar, gazeteler, dergiler, (siyasetle ve dinle ilgisi olmayanlar bile) dincilerin elindedir! Marketler, sanayiciler, tüccarlar, kitapçılar, yayınevleri, eğitimciler, okullar, dersaneler. Hepsinde dinciler var ve gayet etkin konumdadırlar.

Google'a girip "evrim" yazın, karşınıza bol bol (ve çok profesyonel hazırlanmış) dinci siteler çıkar!

Kaç tane ateist site çıkar? Bırakın ateizmi, dincilere karşı olan kaç site çıkar?

İnternette çeşitli "fikir siteleri" vardır. Güncel politik konularda yorumlar yapılır, makaleler yazılır. Bakın bakalım sahipleri kimlerdir?

"Edebiyat" alanına bakın, "şiire" bakın, "sanata" bakın. Dergilere, vakıflara, derneklere bakın... Hiç aklınıza hayalinize gelmeyecek taşın altından "dinciler" çıkar. SEX SHOP işleten dinci bile olabilir!

Ve öyle "kıyıda köşede kalmış" filan da değillerdir. Bu işleri iyi çevirirler.

Harun Yahya sahtekarına bakın... O nasıl bir örgütlenme, nasıl bir propaganda! Nasıl taktikler!... Türk milletinin ağzından girip burnundan çıkıyorlar. Hukuka karşı da hazırlıklılar, hukukun "kitabını yazıyorlar", hakimelere savcılara pabucunu ters giydiriyorlar!... Paneller, seminerler, toplantılar, "müzeler"! Kitaplar, CD'ler, dükkanlar, belgeseller... Her yere giriyorlar.

...

Şimdi bütün bu manzara karşısında, deniyor ki; "efendim biz ateistiz", eee?... İşte "şöyle akıllıyız, böyle zekiyiz, akla inanıyoruz"... ee?... "ee'si bu müslümanlar çok saf adamlar!"

Buna kim inanır?

Hiç "safa" benziyorlar mı. Böylesine bir irade, hırs ve çalışma, böyle büyük başarılar "saflıkla" nasıl olacak? (Sen burada kıçın üstü oturuken ADAM "BAŞBAKAN" OLUYOR!)

Müslümanlar "ayın bir zamanlar ikiye bölündüğüne" inanıyor olabilir. Belki bu aptallığı gösteriyorlardır. 5 vakit tapınaklara gidiyor, kurbanlar kesiyor olabilirler. Ama dünyada hiç de aptalca işler yapmıyorlar! Son derece azimli ve başarılılar. En ilginci de "akıllarını kullanıyorlar"... Hani o "olmadığı" düşünülen akıllarını! O aklı sadece başarılı olmak için değil, bizim gibi laiklik ve demokrasi yanlısı düşmanlarını savuşturmak için de kullanıyorlar.

"Saf" ve akılsız bir insanın, dünya işlerinde BAŞARISIZ olması beklenir. Becerememesi beklenir. Öyle ya, "herşeye inanıyor", aklı kıt... Oysa gerçekler hiç de böyle değil... Bunun sebebi ise bana göre dinciler değil, ateistlerdir. Çünkü onlar, kısır döngü tartışmalara takılmaktan yada gelişmelere duyarsız olmaktan başka hiçbirşey yapmamaktalar. Kendi kendilerini bile desteklememekteler. Dünya işlerinde akıllarını kullanamamaktalar.

...

İşte itiraf etmek gerekirse bu bana çok ilginç geliyor. Nasıl olduğunu anlayamıyorum, kabul edemiyorum... Biz onlara nazaran, aklımızı daha iyi kullanabiliyor isek, hayatta da aklımızı kullanıp onları çok rahat altedebilmemiz gerekirdi. Biz onları tepemize çıkardık.
Requiem
akıllı olmak başarılı ya da iyi bir yönetici olmak değildir keza ateizmin zeki ya da akıllı olmakla dincilere bir üstünlük kurduguda söylenemez söylense bile sadece bir savdır.keza ülkemizde başarı ve başarısızlık ilişkiler ve kadrolara göre belirlenmektedir.benim inandığım tek doğru dinin bilime hakim olmaya başladığında durumun vahimliği ortaya çıkacaktır türkiye'de başlamıştır zaten.
Requiem
ayrıca kimin dinli kimin dinsiz oldugunu ayırabilecek imanölçerde yok henüz yani parayla imanın kimde oldugu belli olmaz basarılı iktidarlar ya da yöneticilerin dini arac mekanizması için pratik edip etmediginide bilemeyiz .
AlterMann
Bir noktayı da belirtmek istiyorum... "Biz, onlar" ifadelerini çok sık kullandım, ama bu sizi yanıltmasın. Hayata böyle bilindik şekilde "siyah-beyaz ayrımıyla" bakmıyorum. Burada kastettiğim sembolik bir anlamdır. Yoksa "insan" olarak kimseye düşman değilim. Önemli olan fikirlerdir.
zencefil
ülkemizde "dinci" bir partinin iktidara gelmesi zaten dinciliği sebebiyle. çünkü çoğunluğu oluşturan onlar, ateistler değil.

seçimden önce bunların iç politikada, dış politikada, ekonomide, eğitimde... ne yapacaklarını

kimse bilmiyordu çünkü öyle bir planlanları, programları yoktu üstelik yeni kurulan bir partiydi. belli olan şeyse dinci

olduklarıydı ve... tek başına iktidar oldular. din konusunda beni rahatsız eden şey de bu işte, dünyaya sadece din

penceresinden bakan, imtihana geldik deyip başka şey düşünmeyen, böylece dini inançlarının sömürülmesine uygun hale gelen

insanlar gittiler oy verdiler bu partiye.

4,5 senedir yaptıkları da ortada, her ne kadar akp nin oyları düşüyor deseler de anketlere bakıyoruz düşe düşe %25 e düşüyor.

sonuçta çoğunluk olunca, iktidarlar tarafından da desteklenince diğer kurumlar, medya, sermaye vs de onların elinde oluyor.
(ben de onlar ifadesini belirtme amacıyla kullandım, başka şey anlaşılmasın.)

ateistler akıllı, dinciler aptal veya da tam tersi bir genelleme yapılamaz bence.

ateistler ateist olurken akıllarını kullanırlar, düşünürler evet; ama doğumundan itibaren sürekli dini inançla karşılaşmış, bu

ona her zaman her yerde doğru olarak gösterilmiş (ailesinde, çevresinde, hatta okulda din dersinde), cehennemle korkutulmuş

ve asla şüphe edemeyeceği öğretilmiş biri için bu hiç kolay değil. tamamen inanmaya şartlanmış düşünce yapısıyla çelişkileri,

mantığa aykırılıkları bırakın görmek, bunlardan en ufak bir şüphe duymak bile -imkansız olmasa da- çok zor.
boran
QUOTE(liberty @ Jan 27 2007, 05:35 AM) *
ayrıca kimin dinli kimin dinsiz oldugunu ayırabilecek imanölçerde yok henüz yani parayla imanın kimde oldugu belli olmaz basarılı iktidarlar ya da yöneticilerin dini arac mekanizması için pratik edip etmediginide bilemeyiz .

bu sözünüz tam felaket olmuş. kimin dinli dinsiz olduğunu bilmiyorsanız niye burada hop oturup hop kalkıyorsunuz. bilinemez birşey hakkında burada insanlara durmadan hakaret edip duruyorsunuz. belki müslüman dediğin ateisttir hatta belki sende müslümansın. ateizmin hüsranını göstermek için forum kurdun da islamı keşfettiriyorsun hatta hizmet yapıyorsun çünkü müslümanın kafasındaki sorulara sağlıklı cevaplar bulunuyormuş burada. bir arkadaşım bahsetti ki ateist forum diye biryer var gir oraya islamda kafana takılan sorulara sağlıklı cevaplar bulursun imanın artar dedi. gerçekten öyle imiş.

attermann eline sağlık bu kadar güzel bir derleme olamazdı.
Requiem
boran bügün atatürk'ün bile nasıl bir tanrı kavramına inandıgını ya da inanmadıgını bilemiyoruz.tam anladıgını sanmıyorum ama senin için iyice açacagım.burası ateistforum ve herhangi bir cıkarı ya da kazancı yok yani burada kişilerden ziyade fikirler önemli oldugu için kişinin nasıl bir dünya görüşü ortaya koydugu kendini baglar.ama mesela bir iktidar düşün ya da bir baska kurum düşün sana ''bir sey sunarken'' senin önem verdigin degerleri kullanıyorsa mutlaka bir cıkarı vardır...bilmem anlatabiliyor muyum işte o noktada kişinin nasıl bir mantık örgüsünde sana yaklastıgını bilemezsin.pekala dindar olmayan bir dinsiz ya da dindarda olabilir..önemli olan inandıgı sey degildir artık o seyi nasıl kullandıgıdır.dinsiz imamlar olabilir mi? olurrr!'

ayrıca burada birisinin ateist taklidi ya da teist taklidi yapıp yapmadıgını ölcmek için nesnel bilgilerin olacaktır cünkü adı üstünde tartışma forumu ama diger alanlarda konu bu degildir durumu araçtır amaç degil.
nonagam
9 yaşımda idim, yeni yeni soyut kavramlara bakıyordum. Yepyeni bir dünya vardı önümde, tonla gözlem, tonla varsayım, tonla kitap, belliydi.... Ve hızla kapanıyordu.

Ailem bir yere kadar düşünmeme izin veriyor, bazı şeyi sordu mu absürd bir tepki veriyordu. Onların beni sevmesini istiyordum, takdir etmesini istiyordum, o yaşta başka ne istenir ki aslında? Öğretmenler, arkadaşlar dalga geçiyorlardı benimle, elleri cebinde kafası önde dalmış dolaşan çocukla... Sıkılıyordum bazen, karışmak istiyordum, tanıtılmaya değer olmamak, mümkünse azıcık başarısız olmak istiyordum bazen. Çocukluk aşkım ile dağ tepe dolaşmak istiyordum, tee o zamanlardan severdim dağ tepe dolaşmayı; onun istememesi de düzeltilir geliyordu da... O konuda iki kelime birşey düşünemiyordum, içim içimi yiyordu.

Farkettim ki bu dolaylı baskılar beni yiyecek, bir şekilde. Kurtarabileceğim kadarını, beni ben yapanları kurtarayım madem dedim; ki yaşamamın bir anlamı olsun. Ailemin beni sevmesini istemekten vazgeçtim, arkadaşlar ile onların şartlarında kaynaşmaktan vazgeçtim, aşktan vazgeçtim, nefretten vazgeçtim... Beyin, özgür olmalıydı, yoksa o yeni alemi hiç açamayacak olması bir yana normalde dönüp bana vurmaması gereken alanlara bile vakti kalmayacaktı.

Böylece marjinal muhalafet oldum olmayı hiç istemiş olmadan, ve öyle kaldım. Zamanla tanrı kavramının düşünülmesinin onu alçaltmak olduğunu düşündüm, agnostik oldum, sosyoloji ve psikoloji okuyup doğru bir seçim yaptığıma kanaat getirdim, partilere girip çıkıp konuştum, her yükselme imkanını geri çevirdim... Doğrudan "değişmene bile gerek yok, sadece biraz uyum göster, zamanla yönetim kadrosuna geç" teklifleri vardı ki hele, hem (uç ve normal) sol kanattan hem sağ kanattan ve hatta nur cemaatinden almak hala "ilginç" gelir bana...

Kitle güç için yanar; birey bilgi ve beyni için... Dokuz yaşımdan beri tek amacım bireyliğimi korumak; mümkünse bireylerin oranının artmasına katkıda bulunmak. Hem sorgulamaya sahip olup hem kitleleşemem, öyle bir güç sahibi olamam... Biri ötekini bir şekilde yok eder.

Tercihim hala, ölsem bile düşünebilerek ölmekten yanadır... Diğer hallerde ben, ben değilimdir; ki benim derdim de olmaz, benim karar verebileceğim bir durum da olmaz o.

***

Nonagam, eylemeyeceğim, tam buradan gelir. Yoksa bir fiili niye isim yapmaya kasayım smile.gif

Ve şu da olsun olmuşken konuyla alakalı: http://youtube.com/watch?v=xrShK-NVMIU
Onur
Başarıya götüren yol iyi örgütlenmeden geçer. Dünyayı yönetenler en akıllılar değil zamanında en iyi örgütlenmeyi sağlayanlardır. Yarın öbür gün ateistler sayılarını artırıp da iyi bir örgütlenmeye sahip olurlarsa o zaman dinlerin ve dincilerin işleri zorlaşır.
gezgin95
1930ların almanyasında nasıl faşistler örgütlenip iktidar oldularsa Türkiyede de dinciler, daha doğrusu dini sömürenler örgütlenip iktidar oldu. ABDnin pompalamasıyla.
gercekgercektir
İnançlı kesimin iktidarda olmasını yada ekonomik kaynakları ellerinde bulundurmalarını bu şekilde yorumlamak çok çocukca bir yanılgı. Bu aynen şuna benziyor; milli piyango ikramiyelerinin büyük çoğunluğu istanbul'a çıkıyor. Aynen bu konuyu başlatan arkadaşın mantığıyla düşünenler Anadolunun küçük kasabalarından İstanbula kadar gidip Nimet Abla'dan bilet alıyorlar. İkramiyenin İstanbul'a ve özellikle Nimet Abla gişesine çıkmasının sebebinin satılan biletin çokluğuyla ilgili olduğunu düşünenler genelde ateist/bilimsel felsefeyle düşünenlerdir. Köyünden kalkıp İstanbul'a gidip Nimet Abla'dan bilet alanlarsa teist felsefeye sahip olanlar yani diğer deyişle müslüman arkadaşlardır.
Bu arkadaşlar benim tezimin yanlış oluduğunu ispat etmek için diyeceklerki 'Madem öyleyse niye ikramiyeler hep İstanbul'a çıkıyor? Biz İstanbula gitmekle akıllılık ediyoruz.' Alınan tüm biletlerin içinde ikramiye çıkmayanların sayısını düşünmüyorlar ama bir kaç şanslı bileti ölçü alıyorlar.
Aynı şekilde müslümanların sıyısını ateistlerin sayısıyla kıyaslamadan müslümanların daha başarılı olduğun söylemek böyle bir durumdur. Kaynakları elinde tutan birkaç uyanık müslümanı baz alıp inançlıları başarılı saymanın akılla bağdaşan bir yanı yoktur. Cüpbeli Ahmet Hoca yı gösterip bak adam köşeyi dönmüş, demekki akıllı adam diyorsun ama Cüplbelinin kazıkladığı sefalet içindeki onbinlerce saftirik inananı görmezlikten geliyorsunuz. Lütfen beyninizi birazdaha kullanmayı deneyin.
boran
Liberty iddia ediyorum sen çok iyi bir müslümansın. Birinin kendine ne dediğine değil ne yaptığına bakarım ben. Ben çocukluğumdan beri aklı başında namuslu dürüst insanlar namazını kılıp yiğit ve aslan gibi herkesin yardımına koşanlar hep müslüman dedikleri kişilerdi. Ondan nerde bir dürüst medeni insan görsem aklımda müslüman canlanır. Nerde vahşi hak hukuk bilmez birini görsem onun dinsiz imansız biri olduğuna hükmederim. (yani müslümanın dese de) hatta dilimize geçmiştir dinsizin hakkından imansız gelir diye.

Bakın:

Elvis Presley koyu bir dindardı. Çoğu şarkısında 'Tanrı sizi korusun' demiştir.
Amerika'daki tüm senatör ve başkanlar incil'e el basarak yemin ederler. Başkanler hep kilisye giden dindar kişilerdir.
Amerika'da üniversitelerdeki hocaların tamamına yakını dindardır ve dindarlıklarını yaşarlar.
Japonya'daki büyük firmaların tüm yönetici ve sahipleri koyu dindardırlar.
Hindistan'daki yazılım devi firmaların tamamı dindar sahipler ve yöneticiler ile yönetilir.
İsrail bilimde ve sanayiide dev adımlar atan çalışkan bir millettir ve koyu dindardırlar.

Dikkat ederseniz buradaki hakaret kastıyla söylediğiniz sözler ancak sizi tanımlıyor. Tüm dindarlar Dünya'da zenginlik çalışkanlık ve büyüklük sembolü olmuşlardır.

Ben Amerika'dayım burada çevremde harika aileler üniversitede hocalar var aynı zamanda bunlar zengin kimseler ve her hafta kiliseye giderler. Kafalarının basmadığı hiçbir şeyi görmedim. Allahada inanırlar.

Pasteur'dan tutun binlerce bilimadamı dindardı ve kafaları bastığı için bilimde önder oldular.
Mendelyev düpedüz bir rahipti.
Madam Curi, Archimedes bunlar Allaha inanan dindar kimselerdi.

Ama haklısınız bu inananların kafası sizin gibi çalışmaz. Siz topu topu 600 üyeli bir foruma sıkışmış ibdaet eder gibi hakaret edersiniz. Bu size yakışır.

Ama unutmayın kullandığınız her alet, bilimsel tüm buluşların altında bir inanır kişinin imzası vardır.

Haaa buradaki tüm lüks hastanelirin tamamı dindar insanların yönetimindedir.

Daha diyeyim mi?
Onur
QUOTE(boran @ Jan 27 2007, 03:18 PM) *
Daha diyeyim mi?
Allah'ını kitabını seviyorsan bir daha deme boran!!!
boran
Hehehehe bittin değil mi?

Bak dinle dostum alta yazdığın o imzadaki çarpıttığın sözler var ya ne kadar yerinde laflar?

Siz o zamanki kafirleri bilir msiiniz? Bilmeden konuşmak adetiniz sizin. O zaman kafirler cani can alan tuttuğunu öldüren kişiler. Kimse kendisini öldürmeye gelene ÇİÇEK SUNMAZ ! Seni öldürmeye gelene ne dersin:

-Hoşgeldin abi nasılsın bir kahve alır mısın? hehehehhehehehee
AlterMann
QUOTE(boran @ Jan 27 2007, 03:18 PM) *
Pasteur'dan tutun binlerce bilimadamı dindardı ve kafaları bastığı için bilimde önder oldular.
Mendelyev düpedüz bir rahipti.
Madam Curi, Archimedes bunlar Allaha inanan dindar kimselerdi.



Konu bambaşka yerlere çekilmiş. angry.gif Demek istediğim şeyin bu saçmalıklarla ilgisi yok elbette..
boran
Nasıl başka yere çekiliyor anlamadım? Saçmalık nerde ayıp ediyorsun bari sen düzgün konuş
AlterMann
Konudan "dinsel düşünceye" pay çıkarmaya çalışıyorsun. Üstelik de "bilimadamlarını" göstermişsin.

Benim kastettiğim, özellikle Türkiyede dinci/şeriatçı insanların azimli oldukları ve çok çalıştıkları. Sense "dini düşünce insanları başarılı yapar" gibi bambaşka yerlere çekmişsin. (Bir bilimadamının aynı zamanda inançlı olması da, inanmak adına olumlu bir anlam taşımaz.)
boran
Hayır senin dediğin yoldan düşünce geliştirdim ve bu tabloyu gördüm bunun sonucunda din insanı aptal yapar gibi bir kanıya ulaşayım o zaman seni kzıdırmış olmayayım. Zaten bir kanıya ulaşmam gerekmez tablo dediğim gibi ne eksik ne fazla...

Saygılar.
666eray666
QUOTE(boran)
Elvis Presley koyu bir dindardı. Çoğu şarkısında 'Tanrı sizi korusun' demiştir.
Amerika'daki tüm senatör ve başkanlar incil'e el basarak yemin ederler. Başkanler hep kilisye giden dindar kişilerdir.
Amerika'da üniversitelerdeki hocaların tamamına yakını dindardır ve dindarlıklarını yaşarlar.
Japonya'daki büyük firmaların tüm yönetici ve sahipleri koyu dindardırlar.
Hindistan'daki yazılım devi firmaların tamamı dindar sahipler ve yöneticiler ile yönetilir.
İsrail bilimde ve sanayiide dev adımlar atan çalışkan bir millettir ve koyu dindardırlar.

Dikkat ederseniz buradaki hakaret kastıyla söylediğiniz sözler ancak sizi tanımlıyor. Tüm dindarlar Dünya'da zenginlik çalışkanlık ve büyüklük sembolü olmuşlardır.

Ben Amerika'dayım burada çevremde harika aileler üniversitede hocalar var aynı zamanda bunlar zengin kimseler ve her hafta kiliseye giderler. Kafalarının basmadığı hiçbir şeyi görmedim. Allahada inanırlar.

Pasteur'dan tutun binlerce bilimadamı dindardı ve kafaları bastığı için bilimde önder oldular.
Mendelyev düpedüz bir rahipti.
Madam Curi, Archimedes bunlar Allaha inanan dindar kimselerdi.

görüyorsunuz işte size örnek müslümanlar biggrin.gif

boran başlığa bakarsan konu müslüman ve ateistlerle ilgili,
burda konu tek tanrı inancının bilim ve sanat dünyasına faydaları değil,
boran
olsun okuyun da görün dünyada dindarlar nerelere gelmiş irfanınız artsın biraz.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.