Hendek Savaşı bitmiş, müşrikler geri dönmüş, Muhammed eve gelip istirahate çekilmiştir. Tam bu sırada Cebrail, bir katıra binmiş vaziyette kılıcını kuşanmış, ter ve toz duman içinde Muhammed’ in yanına varıp kendisine “Bak, biz melekler kırk gündür düşmanlarınızla savaşıyoruz, gördüğün gibi silahlarımızı hala da bırakmış değiliz. Kalk, hepiniz Beni Kureyza Yahudilerinin bulunduğu diyara gidin onları öldürün.; ben de hemen önden gidip evlerini üzerlerine yıkarım” diyor. (Tecrid-i sarih, Diyanet Tercümesi, No: 512, 1191,1565)
Cebrail’ in bu açıklamasından sonra Muhammed Müslümanlara, “İkindi namazımızı Beni Kureyza’ da kılacağız, haydi savaşa” talimatını veriyor (Kureyzalılar, Hendek Savaşında Mekkelileri desteklemişti-ADMIN). Çoluk çocuk dahil yaklaşık 1500 kişilik bir Yahudi kitlesini o gün akşama kadar ele geçiriyorlar (kısmen sağ, kısmen ölü olarak). Ele geçirilen bu insanların elleri boyunlarına bağlanıyor ve onların akıbeti hakkında Muhammed, daha önce Yahudi olup da sonradan Müslüman olan Sad Bin Muaz’a yetki veriyor. Sad’ın Hendek Savaşı’nda bir damarı kesilmişti ve kanaması devam ediyordu. Muhammed’in talimatıyla Sad bir eşeğe bindirilip onun huzuruna getiriliyor. Muhammed ona, “Bu insanların kaderini sana bırakıyorum. Acaba bunlar hakkında kararın nedir?” diye soruyor. Sad’ın verdiği yanıt aynen şu: “Eli silah tutan her erkeği kılıçtan geçireceğiz.Kadın ve kızları cariye (iş ve seks kölesi); ergenlik çağına gelmeyen erkek çocukları da köle muamelesine tabi tutacağız.” diyor.
Muhammed, Sad’ın bu yanıtına karşı, “Senin verdiğin bu kararAllah’ın emrine tam uygundur ve sen bu kararda tam isabetli davrandın. Zaten seher vakti Cebrail de aynı ifade doğrultusunda Allah’tan bana vahiy getirdi” diyor. (Tecrid-i Sarih, Diyanet Tercümesi, No:289 hadis şerhiyle 1575 ve 1591 nolu hadisler)
Bu esirlerden erkek olanlar “Üsame Bin Zeyd” evinde; kadınlar ve çocuklar ise “Remle Binti Haris” evinde toplatılırlar. Muhammed erkeklerin idam kararını verdikten sonra Medine’ nin bugünkü pazaryeri olan semtte hendekler-çukurlar kazılarak mezar gibi hazır hale getirilir. Daha sonra erkekler eli kolu bağlı bir vaziyette ve kafileler halinde oraya yanaştırılıp başları kesilir ve o çukurlara atılır. Muhammed bu kesim işleminde Hz. Ali ve Zübeyr bin Avam’ı görevlendirmişti. Bilindiği gibi ikisi de Muhammed tarafında cennetle müjdelenmiştir. Ali ve Zübeyr kesim işine devam ederlerken Muhammed de bir yerde oturmuş onları seyrediyordu. Ayşe (Hz.) nin aktardığına göre, bu kesim işi sabahtan akşama kadar sürmüş. Erkekler idam edilirken, Yahudi kadınlar ve çocuklar da buna feryat edip saçlarını başlarını yolmuşlar.(Vakıdi, Meğazi, 2/512-517)
İdamlar yapılmadan evvel Muhammed, sanki çok önemli bir büyüklükte bulunuyormuş gibi “Arkadaşlar, onları şimdi idam etmeyelim; çünkü hava sıcaktır. Ayrıca eğer canları istiyorsa kendilerine hurma yedirin gibi” traji-komik talimatta da bulunuyor. İdamlıkların önüne atılan birkaç hurma da hayvana yem atılır gibi atılıyor. (Vakıdi, Meğazi, 2/512-14; Serahsi, Siyeri Kebir Şerhi, 3/1029 No: 1900)
Yaygın olan görüşe göre idam edilenlerin sayısı 800 ile 900 arasında değişiyor (Nesefi, Taberi, Alusi, İbni Kesir) . En düşük rakamı veren İslamcı yazarlara göre (Begavi, Suyuti, İbn’il Cezvi) ise 400 ila 600 arasında Yahudi idam edilmiştir.
Muhammed, o insanları teslim aldıktan sonra bir yerde toplayıp kendilerine, “Ey domuz ve maymun kardeşleri! Yediniz mi! İşte haliniz; görün bakalım” diyerek hakaret ediyor. Onlar da buna karşı, “Ey Muhammed, biz senden bunu beklemezdik, neden böyle haksızlık yapıyorsun?” şeklinde yanıt veriyorlardı (Bu kısım pek çok İslami Kaynakta yer alır örnek olarak, Taberi, Ahzap Tefsiri, ayet 26-27) (İdamlar konusunda en büyük eleştiri, yargılama olmaksızın idamların gerçekleştirilmesine atfedilebilir. Beni Kureyza kabilesinin her ferdi suçlu muydu? Aralarında suçsuz olan yok muydu? Neden hepsi birden, ayırt edilmeksizin, yargılanmaksızın idam edildi? Savaş esirlerinin idam edilmesi doğru mudur? -ADMIN.)
Muhammed, bu Yahudilerin karıları ve kızlarından 16 tanesini özel olarak ayırıyor ve bunlardan Reyhane’yi kendine seçip geriye kalan 15 tanesini de diğer önemli dostlarına dağıtıyor. Bir Yahudi:
“Artık her şeyimize el koydunuz, hiç olmazsa gözlerimizin önünde namusumuza el uzatmayın” diyor. Fakat, Muhammed bunu dinlemiyor (Kaynak: Vakıdi, Meğazi, 2/250)
Muhammed, ihtiyaç fazlası kadın ve erekek çocukların bir bölümünü, Sad bin Zeyd’e teslim edip onları satmak için Necd bölgesine, bir kısmını da şam tarafına gönderiyor. Müslümanlardan Muhammed bin Mesleme:
“Beni Kureyza Savaşı’nda kadınlar bölüşülürken bana üç tane düştü; hepsini de sattım” diyor. (Kaynak: Diyarbekiri, Tarihi Hamis,1/499 ve Vakıdi age 2/523-25)
deist
Feb 3 2007, 05:08 PM
" BENİ KUREYZA YAHUDİ KATLİAMI, Müslüman arkadaşlar ne düşünüyor?"
Soru yanlış , Müslüman düşünemez, düşünse zaten Müslüma kalmaz.
Soru şöyle olmalı ; "BENİ KUREYZA YAHUDİ KATLİAMI, Müslüman arkadaşlar hangi hocasının hangi kılıfını bu konuya geçirmeyi uygun buluyor"
dinsavar
Feb 3 2007, 07:19 PM
QUOTE(Can @ Feb 3 2007, 05:28 PM)

Muhammed, bu Yahudilerin karıları ve kızlarından 16 tanesini özel olarak ayırıyor ve bunlardan Reyhane’yi kendine seçip geriye kalan 15 tanesini de diğer önemli dostlarına dağıtıyor. Bir Yahudi:
“Artık her şeyimize el koydunuz, hiç olmazsa gözlerimizin önünde namusumuza el uzatmayın” diyor. Fakat, Muhammed bunu dinlemiyor (Kaynak: Vakıdi, Meğazi, 2/250)
Muhammed, ihtiyaç fazlası kadın ve erekek çocukların bir bölümünü, Sad bin Zeyd’e teslim edip onları satmak için Necd bölgesine, bir kısmını da şam tarafına gönderiyor. Müslümanlardan Muhammed bin Mesleme:
“Beni Kureyza Savaşı’nda kadınlar bölüşülürken bana üç tane düştü; hepsini de sattım” diyor. (Kaynak: Diyarbekiri, Tarihi Hamis,1/499 ve Vakıdi age 2/523-25)
Kadın ticareti yapana pezevenek deniliyordu değilmi ?
elfida
Feb 3 2007, 07:21 PM
QUOTE(dinsavar @ Feb 3 2007, 07:19 PM)

EVET
dartmin09
Feb 3 2007, 08:01 PM
QUOTE(dinsavar @ Feb 3 2007, 07:19 PM)

Benim bildiğim senin gibi iftira atanlara deniliyor.
dartmin09 sen onlara bakma konuya cevap yaz lütfen.
haci
Feb 3 2007, 08:07 PM
Kadını cinsel amaçla kullanan için sarfedilen bir terimdir PEZEVENK....
Kadın köleyi satmanın da pezevenklik kapsamına girmesi mümkün.
Çünkü kadın köleyi satın alan ona istediğini yapabilir.
Aslında bu şekilde bir kadını pazarlamak, genel ev pezevenkliğinden bile kötüdür.
Çünkü kadına kârdan hisse düşmez..
Genel evde kadın belli bir yüzde ile çalışır..
Muhammed ganimetlerden kendisine yüzde 20 hisse almıştır...
Kadın kölelere yaptığı elbette pezevenkliğin kapsamına girer..
HACI
dartmin09
Feb 3 2007, 08:12 PM
QUOTE(Can @ Feb 3 2007, 08:04 PM)

dartmin09 sen onlara bakma konuya cevap yaz lütfen.
Saptırılmış olan birseye ne cevap vereyimki.Hz Muhammed burda anlatılanlar kadar kötü bir insan olsa o dönemde yaşayan müslümanlar neden ona bu kadar bağlılık duysunlarki?
Karşılaştırmak gibi olmasın da terörist Apo itin tekidir ama bazı kendini bilmezler ona lider diyor ?
Bu yazdıkların hiç mantıklı ve akıllı bir yorum değil!
basit
Feb 3 2007, 08:45 PM
Beni kureyza denen yahudiler vatana ihanet etmiştir, kuşatılmışlardır. seçilen hakem tevrata göre karar vermiş.
atatürk de kendine suikast yapmak isteyenleri tutup idam etmiş
bunlar normal şeyler
sizin ateistlerin kalbi ne yumuşak mış la, hiç ummazdım
erkekler idam edilince geriye savaş esiri olan aileleri kalmış
peygamber de reyhaneyi almış bakmak için ama o evlenmeyi reddetmiş, peygamberin evine gelmek istememiş ve kendi evinde medine dışında kalmış peygamber de ona orada bakmış
kölelik o günün şartlarında normal birşey savaş esirlere yapılacak başka birşey yok
esir kampları kurulamaz herhalde
dinsavar
Feb 3 2007, 08:55 PM
QUOTE(basit @ Feb 3 2007, 09:45 PM)

Beni kureyza denen yahudiler vatana ihanet etmiştir, kuşatılmışlardır. seçilen hakem tevrata göre karar vermiş.
atatürk de kendine suikast yapmak isteyenleri tutup idam etmiş
bunlar normal şeyler
sizin ateistlerin kalbi ne yumuşak mış la, hiç ummazdım
erkekler idam edilince geriye savaş esiri olan aileleri kalmış
peygamber de reyhaneyi almış bakmak için ama o evlenmeyi reddetmiş, peygamberin evine gelmek istememiş ve kendi evinde medine dışında kalmış peygamber de ona orada bakmış
kölelik o günün şartlarında normal birşey savaş esirlere yapılacak başka birşey yok
esir kampları kurulamaz herhalde
Irakta müslüman kadınların ırzına geçen amerikalı askerler doğru yapıyorlar değilmi ? Çünkü savaş ortamında yapılacak başka bir şey yok. At eşek peşinde koşacak değilya amerikan askerleri cillop gibi müslüman kadınlar varken,değilmi yani ?
Kont
Feb 3 2007, 08:56 PM
İhanet edilirse cezası çekilir gerekirse öldürülür ama bu ailesini kestiğin bir kızı yatağa almakla olmaz.
Bunun adı peygamberlik değildir ne olduğunu söylemek istemem.
ateist
Feb 3 2007, 11:14 PM
Sevgili Haci nin sözlerine dikkat.
Cariye alan, pezevenkten bile daha kötü biridir.Cariye(köle kadin)yi düzebilir,kullanabilir ve satabilirsiniz.Yani kerhanedeki orospudan bile daha az hakki vardir.
Müslümanlar bu konuya aciklik getirmelidirler.Kuranda cariye almaya ve kullanmaya cevaz verilmismidir.Verilmisse(ki verildigini gösteren ayeti simdi gözünüze sokarim)bu kitabi destekleyenin bir pezevenkten ne farki oldugunu aciklayin.
^
^
^
^
UP!
Forumumuzun değerli müslüman üyesi baracudayı bu konuya ciddi bir yorum yapmaya davet ediyorum!
666eray666
Feb 6 2007, 12:09 PM
QUOTE(basit)
sanki bu müslümanlar "muhammed köleliği bitirdi" gibi bişeyler diyolardı geçen gün...
Daha neler diyorlar neler..
yahudilerin cezalarını yahudi vermiştir.müşriklerle bir olan yahudilere yapılanları doğru buluyorum...
HENDEK SAVASI
--------------------------------------------------------------------------------
Hz. Peygamber (s.a.s)'in müsriklerle yaptigi büyük ve en önemli savaslarindan birisi. Uhud savasindan iki yil sonra, Hicret'in besinci yilinin sevval ayinda (23 subat 627) Medine'nin kuzeyinde cereyan etmistir.
Kureys müsrikleri Uhud savasinda basarili olmuslardi ama müslümanlarin gücünü kiramamislardi. Tam tersine müslümanlar Medine'deki birlik ve beraberliklerini saglamlastirmis, askeri bakimdan daha güçlü bir duruma gelmislerdi. Medine'de sürekli problem çikaran Yahudi Benu Nadir kabilesi sürülmüs; doguda Zatu'r-Rika, kuzeyde Dumetü'l-Cendele yapilan seferler kesin zaferle sonuçlanmis, müslümanlarin gücü ve etkinligi gün geçtikçe daha da büyümüstü. Bunun sonucu olarak Mekke müsriklerinin Misir, Suriye ve Irak yönündeki kervan yollari tamamen kapatilmisti.
Müslümanlarin bölgeye hakim bir güç olmaya baslamasi Islâma katilanlarin sayisini hizla artirmis, geçen zaman, müslümanlarin sosyal hayatlarini düzenleme ve yerlestirme yolunda önemli adimlar atmasina firsat tanimisti. Islâm'in bu gözle görülür güçlenisi karsisinda müslümanlarin baslica düsmanlarindan olan yahudiler, düsmanca faaliyetlerine hiz verdiler. Özellikle Medine'den sürülen Benu Nadir kabilesi bütün çevrede Islâm aleyhinde sürekli propaganda yapiyor, Islâm'in güçlenmesini önlemek için müslümanlara kesin bir darbe vurmanin yollarini ariyordu. Bu çalismalari sonuçsuz kalmamis, yahudiler aralarinda görüs birligi saglanarak Kureys ve diger müsrik kabilelerle birlesmenin yollari aranmaya baslamisti.
Yahudilerden olusan bir heyet Mekke'ye gelerek kiskirtici çalismalardan sonra Kureys'e ortak düsmanlari olan müslümanlara birlikte saldirmayi Rasûl Aleyhisselâm'i ve Islâm'i ortadan kaldirmayi teklif ettiler. Ticaret yollarinin kesilmesiyle ekonomik bir çikmaza düsen ve içlerinde hala Bedir'in acisini tasiyan müsrikler bu teklifi olumlu karsiladi (Taberî, Tarihu't-Taberi, Misir,1961, II, 564-5). Yahudi heyeti ve Kureys'ten seçilen elli adam Kâbe örtüsünün altina girip gögüslerini kâbe duvarina dayayarak tek baslarina kalincaya kadar müslümanlarla savasmaya yemin ettiler. Artik tek düsünceleri vardi. Bu savasi mutlaka basarmak ve Islam'i ebediyyen yok etmek (Ibnü'l-Hisâm, es-Siretü'n-Nebeviyye, Beyrut, 14I7/1987, II, 254, 255).
Yahudiler Kureys'le anlastiktan sonra Necid'e giderek Benu Süleym ve Gatafan kabilelerini de bu ittifaka dahil etmeye çalistilar. Gatafan kabilesini Hayber'in bir yillik hurmasinin yarisi karsiliginda müslümanlara karsi savasmaya razi ettiler. Arkasindan diger Arap kabilelerini dolasarak putperestligin Islam'dan üstün oldugunu, fakat müslümanlarla savasilmadigi takdirde putperestligin sonunun yaklastigi propagandasiyla savasa kiskirttilar. Bu çalismalari sonunda Fezare, Süleym, Sa'd ve Esedogullari kabileleri de ittifaka dahil oldu (Taberî, a.g.e., II, 566).
Savas hazirliklarina baslayan Kureys, üçyüz at, bin besyüz devenin bulundugu dörtbin kisilik bir ordu donatti. Buna Yahudi ve diger Arap kabilelerinin kuvvetleri de eklenince yaklasik onbin kisilik bir ordu meydana geldi. Bu büyük ordu Islâm'a son ve öldürücü darbeyi vurmâk, Allah'in nurunu bogmak niyet ve umuduyla Medine'ye yöneldi. Arap yarimadasi belki de o güne kadar böyle büyük bir orduya sa
Muhammed ne yaptıysa doğru değil midir hmt?
Bennaetun
Feb 6 2007, 10:20 PM
QUOTE(Can @ Feb 6 2007, 12:35 PM)

Muhammed ne yaptıysa doğru değil midir hmt?
Evet aynen öyle. Sana garip mi geliyor bu durum , ve neden ?
Tarih boyu , yaptıkları ihanetlerin karşılığını bulduğu nadir olaylardandır bu olay. Savaşta ihanetin cezası ölümdür.
Türk Ceza Kanunu :
MADDE 303. - (1) Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile savaş halinde olan devletin ordusunda hizmet kabul eden, düşman devletin yanında Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı silahlı mücadeleye giren vatandaş, müebbet hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Düşman devlet ordusunda herhangi bir komuta görevi üstlenen vatandaş, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılır.
Laik bir hukukta bile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası gerektiren davranışın, islama göre ölümle cezalandırılmasını eleştirmek ahmaklıktır.
Kont
Feb 6 2007, 10:23 PM
Bennaetun,
İhanetin cezası ölümdür!Çoğu zaman böyledir bu konuda katılıyorum.
Tüm ailesini kestiğin kızcağızları aynı gece yatağa almak nedir?
sodomo
Feb 13 2007, 05:16 PM
Bu Kureyza katliamı da Muhammed'in gerçek yüzünü ortaya koymak için birebirdir.
600-900 arası insan kafalaı kılıçla kesildi.
Cellatlar Ali ve Zübeyr idi.
Her vuruş Allah-u Ekber nidası ile yapıldı.
Kesim işlemi minumum 24 saat sürdü.
Kafası kesilen yahıdilerin aileleride bu vahşeti seyretmek zorunda kaldı çığlıklar atarak dövünerek, saçlarını başlarını yolarak.
Tüy kontrolü bile yapılmıştır katliamdan önce, ergenli çağına giren çocukların tespiti için
Katledilenlerin eşleri ve çocukları Şam esir pazarında satıldı.
Üstelik ufak yavrular annelerinden ayrı olarak satıldı.
Kureyza yetimlerinin halini soracak derdini dinleyecek kimse yoktu ve kız çocukları büyük bir ihtimalle yeni sahiplerinin tecavüzüne uğradı cariye olarak.
Bu insan pazarından Muhammed'in eline düşen güzeller güzeli Reyhane idi.
Kimisi Muhammed'in onu eş olarak aldığını söylüyor kimisi de cariye olarak kaldığını.
Reyhane'nin Muhammed'in eşi olup müslüman kadınlar gibni örtünmektense cariye olarak kalmayı tercih ettiğini anlatan rivayetler de var.
Büyük bir dramdır Kureyza.
Bu konu da günecel kalmalı bence
Güncelledim.
turabi
Feb 13 2007, 05:25 PM
Zaten verilen kararı bir Evs reislerinden Sa'd b. Muaz önermiştir. Yani Yahudilerin seçtiği biri. üstelik bu hükümde tevrata uygundur. İhanetin cezası budur. Diğer söylediklerinize gelince onlar da iddiadan öteye geçemez.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen,
buraya tıklayınız.