suevari
Dec 19 2006, 11:55 PM
özellikle uzun zamandır bu forumda olan arkadaşlardan yanıt bekliyorum
mamuli
Dec 19 2006, 11:57 PM
var
haci
Dec 19 2006, 11:59 PM
Ben liseden sonra ateist oldum.. Namazında orucunda bir softaydım çoğunuz gibi..
HACI
kitapsiz
Dec 20 2006, 12:02 AM
QUOTE(mamuli @ Dec 20 2006, 12:57 AM)

var
simdi ben bu soruyu nasil anlasam ?
( aranızda sonradan ateist, teist, deist, agnostik olan var mı? )
soran arkadas yok saniyormuski, sormus
HzDumbelek
Dec 20 2006, 12:02 AM
ben deistlikle agnostiklik arasında gidip geliorum.
xislam
Dec 20 2006, 12:03 AM
ben eskiden sabahlara kadar kuran okuyan çok iyibir müslümandım.
hatta okurken çokta ağlamışımdır. islamı en iyi şekli ile öğrenmeye çıktığım yolu başarı ile bitirdim islamın ne olduğunu öğrendim.
ilk önceleri hadisleri red ettim sonra okuduka okudukça kuranındada açıklamalar aramaya başladım tevsirlere baktım ama hiçbirisi bir cevap vermedi. uzun zaman kendimle çok mücadele ettim çok araştırdım.
bazen o günler aklıma gelince gülerim ama kendimin bir insan olduğunu anladığımda kimseden bir yardımın gelmeyeceğini anladığımda tüm hayatım değişti. bunu başarmak için dürüst bir insan olmak yeterli.
HzDumbelek
Dec 20 2006, 12:07 AM
QUOTE(xislam @ Dec 20 2006, 12:03 AM)

ben eskiden sabahlara kadar kuran okuyan çok iyibir müslümandım.
hatta okurken çokta ağlamışımdır.
abi nie ağlıodun?
mamuli
Dec 20 2006, 12:11 AM
tebrik ederim xislam. süper öğrenmişsin. Ben zaten senin ermiş hatta peygamber olduğuna inanıyorum. (Velehan kovboy'un son peygamberlerinden değil

)
Daha önce demişmiydim bilmiyorum ama avatarındaki gözlükte allah yazıyor.
Şüphe yok ki sen seçilmişlerdensin. (Ayet gibi oldu

)
termoplastikbuat
Dec 20 2006, 12:15 AM
maalesef 6 ay öncesine kadar kuranda bazı şeylerin hep saçma olduğunu düşünsemde yinede müslümandım. Sorunca günah kazanıyorsun ya hani sormaya korkuyordum. bütün dinlerde olduğu gibi dayattırılmış bir din olduğu için ve toplumda da nasıl bir tepkiyle karşılaştığımızı düşünürsek soru sormuyordum saçmada olsa bütün müslümanlar gibi saçma olan şeylerin kuranda olmadığını savunuyordum kendimce. ki 6 ay öncesine kadar kuran ı kerimi okumadım. yeni bir işe girdim bir ve burada önceden tarikatlara üye olan bir arkadaşımın sonradan ateist olduğunu tabi bunu zamanla söyledi. benim saçma dediğim ve kuranda olmadığını düşündüğüm bütün şeylerin gerçekten kuranda olduğunu söylediğinde inanamamıştım. ve kuranı okumaya başladım. ve gerçekle karşılaştım. bir ara agnostizme ilgi duydumki yaratılış mevzu kafamda cevaplayamıyordum. ama bir tanrıyı kendi kendime çürütünce. böyle gereksiz bir şeye nasıl inanmışım yıllardır bilmiyorum. ama şu an acı olan ailemin üzülmemesi için kurban bayramında kurban kesmem. sanırım annemin üzülmemesi içinde bunu yapmaya devam edeceğim. xx
TEK KİTAP OKUYANDAN KORK,,,,
agnostik
Dec 20 2006, 12:21 AM
bir zamanlar koyu aleviydim ama agnostik oldum...
mamuli
Dec 20 2006, 12:25 AM
termoplastikbuat ben de kuranı okuduktan sonra dinden uzaklaşmıştım. benzer süreçlerden geçmişiz.
godDAR
Dec 20 2006, 12:32 AM
müsloydum bende..namaz kılmazdım..orucu bi kere iki kere tutardım ramazan boyunca..bizimkiler küçükken kuran kursuna göndermişlerdi beni..dualar hala ezberimde..o saçma sapan duaları nasıl ezberletmişti bize hoca..elimden hiç bir zaman kitapları ansiklopedileri düşürmedim ama..soranlara müslümanım dedim sadece..sorgulamaya bir başlayınca gerçekleri görmek hiçte zor değil..üniversite 2. sınıftan beri ateistim..
tebbet yeda ebila habive tebbe ma ağna anhü malühü vema keseb se yasla naran zate lehebiuw öyle gidiyo..
cebbar
Dec 20 2006, 12:40 AM
Benimki çok karışık
0-12 yaş müslüman
12-27 yaş materyalist-budist
27-33 yaş budist-taoist
33-? yaş müslüman
kitapsiz
Dec 20 2006, 12:43 AM
QUOTE(cebbar @ Dec 20 2006, 01:40 AM)

Benimki çok karışık
yaş müslüman
yaş materyalist-budist
yaş budist-taoist
yaş müslüman
kuruyunca odun olacak gibi bir his var icimde
cebbar
Dec 20 2006, 12:46 AM
cehenneme odun lazım beraber yanarız.
Kont
Dec 20 2006, 12:51 AM
Adını hatırlayamadığım bir mutasavvıf hakikate ulaşmak için bir süre dinsizlik sınavından geçmek lazımdır gibi bir şey söylüyordu cebbar,sende belki mutasavvaıf olursun.
Ben dinsizim,ateist dediğim zamanda bu mana da söylüyorum.Terminolojinin can sıkıcılığıyla uğraşmayı sevmem.
Kuran'ın,İncil'in,Tevrat'ın Tanrılarına inanmıyorum.
Ama semavi dinsel olmayan "Tanrı" denen kavrama yok demek kolay değil ama Dünya'nın bilgisine ulaşmış bir havayla "var" demekte pek mümkün değil.
İnsanlar,cahillik devrinde gözle görülen ve el ile tutulan puta taparlardı.Zamanımızda ise görülmeyen ve tutulmayan,fakat zihinlerde sanaylanan puta ibadet ediyorlar.Umarım ki Tanrı hakkı izhar eyler de,halk gerçek olan Allah'a ibadet eder.(Şeyh Bedreddin Simaveni)
katakuta
Dec 20 2006, 01:32 AM
Bende müslümandım.Cehennem korkusundan namazlarda çoğu zaman ağlardım.En zor şartlar altında bile, ne bir vakit namazımı bırakmışımdır ne orucumu. İki kere hacca gittim. 2000 senesine kadar gelenekçi sünni anlayışa sahiptim. Hanefi mezhebine bağlı idim.Bu tarihe kadar ömrüm fıkıh kitaplarını okumakla geçti.O tarihten sonra 5 sene yoğun bir kuran çalşması içine girdim. Bu süre zarfında gelenek islam anlayışının kurana uymadığını gördüğüm için mezhepleri filan inkar ederek islam anlayışımı kuran ve hadislere göre belirlemeye başladım.
Fakat bir süre sonra hadislerden de kıllanmaya başladım. İpe sapa gelmez binlerce rivayet,akla mantığa bilime ters.Allahın seçilmiş elçisi bunları söyleyemez düşüncesi ile sade kuran ile islam anlayışımı belrilemeye başladım. Tabi bu arada gelenekçi anlayışta olanlarla sürekli mücadele ediyordum, sizin din anlaşınız kurana ters, tek kaynak kuran olmalıdır diye.EE tabi onlarda boş durmuyorlardı, madem hadislere inanmıyorsun namazı nasıl kılıyorsun diye sıkıştırdıklarına ee hemm hüüüm kemmm kümmm falan filan.
Bir filolog arkadaşla el ele verip, kuran meali yazmaya başladık. Güya yozlaşmış islam inancını düzeltecektik.İşte aynen siniz şu an kıvırmalarınız gibi bizde başladık kıvırmaya.Eğer detaylı anlatsam kıçınızla gülersiniz.Enfal suresine kadar hazırladığımız müsvedde halen bende
Bakın size bir örnek vereyim.
Enfal 1. Devlet bütçesi hakkında senden soruyorlar. De ki: "gelirler, ALLAH'a ve topluma aittir."O halde Allah'tan sakının ve aranızda barış ve esenliği kurun. Ve eğer inanıyorsanız Allah'a ve elçisine itaat edin!"
Gördünüz değilmi ? Enfal savaşta elde edilen mal mülk ve esirler.Melade ne yazıyor devlet bütçesi.Biz bunu bilmemize rağmen kuranı okuyanların nasıl çapulculuk içerdiğini anlamasını engellemek istiyorduk. Bir tafatra akıl ve vicdan diğer tarafta allahın sözü olduğu iddia edlien bir kitap. İkisinden birini terk etmemiz gerekiyordu.Ben artık bir gün patlayıp isyan ettim. O arkadaşa bizim yaptığımız resmen sahtekarlık bu kitap allahın sözü olamaz ben bırakıyorum ve islam dinini de terkediyorum dedim.ve ilişkimiz kesildi.
Elhamdulillah bir senelik daha çiçeği burnunda lıght ateist,im. İnanmayanlar müslüman iken şu forumlarda hanif niki ile yazdıklarıma bakabilriler.
http://www.hanifdostlar.com/http://forum.iktibas.info/main.php
Requiem
Dec 20 2006, 01:39 AM
Enfal 1. Devlet bütçesi hakkında senden soruyorlar. De ki: "gelirler, ALLAH'a ve topluma aittir."O halde Allah'tan sakının ve aranızda barış ve esenliği kurun. Ve eğer inanıyorsanız Allah'a ve elçisine itaat edin!"
Gördünüz değilmi ? Enfal savaşta elde edilen mal mülk ve esirler.Melade ne yazıyor devlet bütçesi.Biz bunu bilmemize rağmen kuranı okuyanların nasıl çapulculuk içerdiğini anlamasını engellemek istiyorduk. Bir tafatra akıl ve vicdan diğer tarafta allahın sözü olduğu iddia edlien bir kitap. İkisinden birini terk etmemiz gerekiyordu.Ben artık bir gün patlayıp isyan ettim. O arkadaşa bizim yaptığımız resmen sahtekarlık bu kitap allahın sözü olamaz ben bırakıyorum ve islam dinini de terkediyorum dedim.ve ilişkimiz kesildi.
..........................................
bir ders niteliginde....
cebbar
Dec 20 2006, 01:49 AM
QUOTE(liberty @ Dec 20 2006, 01:39 AM)

..........................................
bir ders niteliginde....
Biz bu mantıkla düşünürsek Türkler de çapulcu Amerikalılarda,İngilizlerde,Fransızlarda,İspanyollarda,
bu böyle gider.Savaş sırasında ele geçirilen mallar devlete aittir.Bütün dünyada böyle.Başka bir kanun mu var?
Kont
Dec 20 2006, 01:51 AM
Ama o kanunlar Allah'ın kanunları değil.
cebbar
Dec 20 2006, 01:53 AM
QUOTE(Kont @ Dec 20 2006, 01:51 AM)

Ama o kanunlar Allah'ın kanunları değil.
Allah'ın varlığına inanıyorsan onun kanunları olduğunu kabul edersin.
Kont
Dec 20 2006, 02:04 AM
Neyse ne demek istediğimi anlamadın,zaten sana laf anlatmak çok zor be budist.
Cevap vermiyosun ki Allah var,Allah var...
Tekrar hatırlatayım.
İnsanlar,cahillik devrinde gözle görülen ve el ile tutulan puta taparlardı.Zamanımızda ise görülmeyen ve tutulmayan,fakat zihinlerde sanaylanan puta ibadet ediyorlar.Umarım ki Tanrı hakkı izhar eyler de,halk gerçek olan Allah'a ibadet eder.(Şeyh Bedreddin Simaveni)
gezgin95
Dec 20 2006, 02:10 AM
Ben 12 yaşıma kadar müslümandım. Namaz filan kılardım.
Ortaokulda yavaş yavaş uyandım.
Her halde 3-4-5 yıl sürdü uyanmam.
cebbar
Dec 20 2006, 02:19 AM
Neyse ne demek istediğimi anlamadın,zaten sana laf anlatmak çok zor be budist.
Cevap vermiyosun ki Allah var,Allah var...
Tekrar hatırlatayım.
İnsanlar,cahillik devrinde gözle görülen ve el ile tutulan puta taparlardı.Zamanımızda ise görülmeyen ve tutulmayan,fakat zihinlerde sanaylanan puta ibadet ediyorlar.Umarım ki Tanrı hakkı izhar eyler de,halk gerçek olan Allah'a ibadet eder.(Şeyh Bedreddin Simaveni
Tesadüfe inanmaktan her zaman iyidir.
yecgga
Dec 20 2006, 02:26 AM
"Tesadüfe inanmaktan her zaman iyidir.
"
Tesadüflere inananlarının dinine biz islam diyoruz.
Evrenin bir tasarımcı tarafından tasarlanmış olması gerektiğine inanan bir kimse,ozaman bu yaratıcının da bir tasarımcı tarafından tasarlanmış olması gerektiğini kabul etmeyip "tesadüf eseri" oluştuğuna inanırlar. Ya da "o hep vardı" derler. "O hep vardı" cevabı "ozaman madde de hep vardı" cevabını tokat gibi yemeyi beraberinde getirdiğinden bu tesadüfcü putcular bu konulara girmekten peh hoşlanmazlar.
cebbar
Dec 20 2006, 02:31 AM
QUOTE(yecgga @ Dec 20 2006, 02:26 AM)

"Tesadüfe inanmaktan her zaman iyidir.
"
Tesadüflere inananlarının dinine biz islam diyoruz.
Evrenin bir tasarımcı tarafından tasarlanmış olması gerektiğine inanan bir kimse,ozaman bu yaratıcının da bir tasarımcı tarafından tasarlanmış olması gerektiğini kabul etmeyip "tesadüf eseri" oluştuğuna inanırlar. Ya da "o hep vardı" derler. "O hep vardı" cevabı "ozaman madde de hep vardı" cevabını tokat gibi yemeyi beraberinde getirdiğinden bu tesadüfcü putcular bu konulara girmekten peh hoşlanmazlar.
Aramızda o kadar fark olsun.Maddeye inanmakta özgürsün karışan yok sana.
Ben Allah'a inanıyorum.Aksi ispatlana kadar.
pamuk
Dec 20 2006, 02:42 AM
Benim hicbirzaman dini inancim olmadi. Herzaman deisttim , kucukken tanriya inanirdim ama o inancta cok guclu degildi. zamanla kaybolup gitti
Deist-agnostik seklinde gelisimim oldu
yecgga
Dec 20 2006, 02:45 AM
Tamam ıspatladım işte.
Evren gibi muazzam bir yapıyı tasarlayan güç biranda tesadüfen oluşamaz. Ha eğer o hep vardı dersen madde de hep vardı.
Evet şimdi burdaki fark, maddeyi görüyoruz, hissediyoruz, hatta maddeyiz. Ancak senin allahı birtürlü bulamıyoruz. Ne allahı buluyoruz ne cini ne de meleği.
1) "Biz göremiyoruz" dersen.
Peki göremiyorsak sen olduğunu nerden biliyorsun. Sen görebiliyormusun?
2) "Ben de göremiyorum sadece olduğunu söyleyen kitap var" dersen,
Pamuk prenses ve yedicücelerin olduğunu söyleyen kitap da var. Hatta supermenin uçtuğunu gösteren filim var.
Yani senin allah hiçbir şekilde ıspatlanamıyor, görülemiyor. 1400 sene önce ilkel bir kabileden çıkan adamın teki "konuştum" diyor.
Sen de bana bunu referasn gösteriyorsun.
Biraz dürüst olmayı dene.
cebbar
Dec 20 2006, 02:47 AM
QUOTE(yecgga @ Dec 20 2006, 02:45 AM)

Tamam ıspatladım işte.
Evren gibi muazzam bir yapıyı tasarlayan güç biranda tesadüfen oluşamaz. Ha eğer o hep vardı dersen madde de hep vardı.
Evet şimdi burdaki fark, maddeyi görüyoruz, hissediyoruz, hatta maddeyiz. Ancak senin allahı birtürlü bulamıyoruz. Ne allahı buluyoruz ne cini ne de meleği.
1) "Biz göremiyoruz" dersen.
Peki göremiyorsak sen olduğunu nerden biliyorsun. Sen görebiliyormusun?
2) "Ben de göremiyorum sadece olduğunu söyleyen kitap var" dersen,
Pamuk prenses ve yedicücelerin olduğunu söyleyen kitap da var. Hatta supermenin uçtuğunu gösteren filim var.
Yani senin allah hiçbir şekilde ıspatlanamıyor, görülemiyor. 1400 sene önce ilkel bir kabileden çıkan adamın teki "konuştum" diyor.
Sen de bana bunu referasn gösteriyorsun.
Biraz dürüst olmayı dene.
Madde de aklın var olduğunu ispatla.
yecgga
Dec 20 2006, 03:06 AM
Madede aklın olduğunu iddia eden sensin.
Akıl insan icadı üretilmiş bir kavramdır.
Sokakda gördüğün tüylü dört ayaklı hayvana "kedi" dersin. Ancak bu senin varolan bir şeye koyduğun isimdir. Kedi, kedi olduğunu bilmez.
Akıl, beyinde olan çeşitli reaksiyonların bütününe verilmiş addır.
FreeWill
Dec 20 2006, 03:58 AM
17-18 yaslarindayken Islam ile ilgili suphelerim olmaya basladi, ama her seferinde 'tobe, tobe' diyerek savusturuyordum bu dusunceleri kafamdan. Islam'i anlayabilmek icin Kuran, Islam tarihi, Sevgili peygamberim, Haluk Nurbaki'nin kitaplari, gazete kuponlari biriktirip aldigim ilmihaller, diyanet kitabevinden aldigim onlarca kitaplar vs.. Okudukca soru isaretleri iyice cogaldi ve beynimi gidiklamaya basladi. Yillar sonra bir gun 2. el kitap satan bir dukkandan yanlislikla Ilhan Arsel'in "Seriat ve Kadin" adli kitabi aldim (alirken kitabin arka kapagini hic okumadigimdan Ilhan Arsel'i Islamci bir yazar sanmistim). Evde once bir shok gecirdim, ama merakimdan dolayi gizli gizli okumaya basladim (cunku annem ve ablalarim basortulu ve tutucudur din konusunda).
Bir haftada bitirdim o kitabi. Bir zamanlar savusturdugum butun soru isaretlerin hepsini geri cagirdim. Sorguladim korkusuzca. Ozgur Irademi kullandim kararimi verdim ve zamanla beynimdeki eski pasif ve uyusuk sistem yerini akilci, yaratici, cesaret dolu, hayat dolu, sevgi dolu dusuncelere birakti.
FreeWill
ateist
Dec 20 2006, 08:36 AM
25 tane peygamberin hayatini okudugumda 8 yasindaydim.20 yasima kadarda namaz kilan,oruc tutan ve günaha sevaba dikkat ederek yasayan,sünni bir müslümandim.Namazlarimida öyle heryerde degil,ne kadar uzakta kilarsan o kadar sevap diye ögrenmistim dedemden.Aliyordum bir deste ögrenci bileti,ögle namazi sultanahmette,ikindi namazi üsküdarda,aksam namazida otobüs beni nereye götürürse orada.Gel görki,ezbere bildigim surelerin anlamlarini bilmiyordum.Duyduklarim bana yetiyordu.
Birgün bir finlandiyali turistle karsilastim.Allah ondan razi olsun!!!Herif yobaz bir hristiyandi.Önce yüzyüze,sonrada mektuplarla tartismaya devam ettik.Tartismamiz iki yil kadar sürdü.Mektuplasirken,asker oldum.Bu arada finlandiyali yobazla mektuplasmamiz devam ediyordu.Ve orada hoca olan bir asker arkadasima,yan taraftaki camiiden kuran getirmesini´istedim.Cünkü finlandiyali(ismi Arie)incilden pasajlar gönderip,isayi anlatiyordu bana,oysa ben kuranin aciklamasini bilmedigim icin,yardim gerekiyordu.Santralci oldugum icin,bütün gece kurandan gerekli yerleri ingilizceye cevirip,Arie ye postaliyordum.Arie yle sidik yarisi yapiyordum.O, 5 sayfa gönderince,bende on sayfa cevap gönderiyordum.Tam bir osuruktan teyyare olayiydi.Kurani kendimce tercüme ettikce,ögrenmeye basladim.Askerlik bittiginde,Istanbula gelen Arie benimle bulusmak istedi ama ben bulusmadim.Ögrendiklerime ragmen 25 yasima kadar hala kendimi müslüman kabul ediyordum ama ibadet filan kalmamisti tabiiki.
Eh,geriside malum,kurani ögrenen normal insanin,ona inanmaya devam etmesi,cok kücük bir olasilik.
Isin ilginc yani,müslümanligi birakmaya sebep olan ana unsurun,allahin sözü dedikleri kitabin kendisinin olusudur.Buna karsi söylenecek her söz,hikayeden öte gitmez. Bizzat allahin kitabi, islamin bitisinin baslangicidir.
uzbek
Dec 20 2006, 09:46 AM
Ben dinsiz olsam da, tamaen ateist degilim. Raelit'e benzeyen bir agnostigim. Yani uzaylilar bize yardim edecek diye inaniyorum

Inaniyorum da degil, umarim. Ama Occam's razor prensipi'ye gore onlar var diye gorulmez.
pergel
Dec 20 2006, 10:07 AM
cebbar ve yecgga'nın tartışması bu başlık altında güme gitmiş. Oysa yecgga son derece basit ve vurucu yanıtlarla müslümanların bu 1400 yıllık standart söylemlerine, sorularına son noktayı koymuş. Tüm müslümanların uğrayıp okumasını dilerim.
CultureClub
Dec 20 2006, 10:59 AM
20'li yaşlara kadar hep sorguladım,"bilim mi din mi" şeklinde,çok kitap,dergi okudum.Akraba nurcularla çok tartışmamız oldu bu forumlarda olduğu gibi.Light müslüman bir aileden geliyorum zaten.Kardeşlerimin hiç birisi namaz kılmamıştır,bir tanesi sadece oruç tutardı.Şimdi onu da bıraktılar.Ben hiç namaz kılmadım,lisede iken üç-beş gün öylesine oruç tutup sonra bıraktığım olmuştur.Lisede seçmeli din derslerine girmiyordum,çevrede mimlenmiştim
Üniversitede din artık hiç hayatımda değildi.Kafamda bir Tanrı vardı ama bu üç dinin tanrısı değildi.
Dinlerin insan uydurması olduğuna kesin karar vermiştim.Ancak çevredeki insanlara da bildiklerimi açıklamam gerekiyordu.Bu nedenle Turan Dursun,İlhan Arsel kitaplarının tamamını alıp okudum,sonra Kuran'ın kategoriler şeklinde özetini çıkardım.
Bir gün forum dünyası ile tanıştım,bizim 1980 de bıraktığımız tartışmalar devam ediyordu,toplum gittikçe dini eksene çekiliyordu.Bu gidişata dur demek için burada yazmaya başladım,daha sonra idea'yı kurdum.
Dinlerin yarattığı tanrının var olmadığını kesin biliyorum.Başka yaratıcı,yaratıcılar varsa da bunların etten kemikten oluşması gerekiyor diye düşünüyorum.Onlar da belki uzayın başka yerlerinde evrimden geçerek daha üst uygarlıklara ulaşmış olabilirler.
Ama kendi başına kendi oluşmuş bir Tanrıya/Tanrılara inanamam.
jagatai
Dec 20 2006, 11:09 AM
15 yaşından beri ateistim öncesinde müslümandım
HzDumbelek
Dec 20 2006, 11:43 AM
millet koyu müslümanmış ama ben deildim.allaha inanıodum
ama arada bir süpheleniodum.forumlarda okuduklarım
ve turan dursun ilhan arselin kitapları sonucu 2-3 aydır
dinsizim.
17 yaşındaım ve tanrının olup olmadıına daha karar veremedim.
kısmetse ilerde vercem.
ozgur
Dec 20 2006, 11:44 AM
epack
Dec 20 2006, 11:50 AM
anne,babamla yaşasaydım muhtemelen müslüman olurdum ,babannem büyüttü ve hiç dinden bahsetmediler.Onlarda müslüman ama islamın gereklerini yerine getirmiyorlar,hayatlarının hiç biryerinde dini kullanmazlar yalnız babannem gece yatmadan önce dua ederdi o alışkanlık bendede var,ruhunu temizliyor insan öyle ,yaptığım hatalar kötülükler tekrar gözümün önüne geliyor ve birdaha yapmama izin vermemesi için yalvarıyorum .Müslüman olsaydım sonradan yine ateist olurdum diye beylik laflar etmekte istemiyorum ama sağlam bir müslüman olamayacağımdan eminim.
ozgur
Dec 20 2006, 11:57 AM
QUOTE(HzDumbelek @ Dec 20 2006, 11:43 AM)

millet koyu müslümanmış ama ben deildim.allaha inanıodum
ama arada bir süpheleniodum.forumlarda okuduklarım
ve turan dursun ilhan arselin kitapları sonucu 2-3 aydır
dinsizim.
17 yaşındaım ve tanrının olup olmadıına daha karar veremedim.
kısmetse ilerde vercem.
yazık olmuş dümbelek sana yaşında pek ufakmış daha... işte bu şerefsizler senin gibi körpe zihinleri bu şekilde zehirliyolar yazık ... gerçekten çok üzüldüm... annen baban müslümanmı ?
yecgga
Dec 20 2006, 12:04 PM
İpek ben de yatmadan önce oturup yarım saat düşünürüm. Bugün ne hatalar yaptım, neleri yapmamam gerekirdi vs. Bunun için duaya gerek yok.
Hatalarını düşünüp allah'a dua edip af dilemek bana oldukca kötü bir alışkanlık geliyor. Ben hatalarımı düşündükten sonra onları nasıl düzeltebileceğim konusunda düşünürüm. İstemeden birinin kalbini kırmışsam ertesi gün bunu nasıl telafi ederim planlarım.
Elimde yanlış olan birşeyin nasıl düzeltileceği konusunda planlarım olur ve yatağa hiçdeğilse birazdaha huzurlu girerim.
Sorumlu olduğum kişiler için dua etmenin faydasız olduğunu bilirim. Bu zamanı sorumlu olduğum kişileri daha fazla nasıl korurum, kollarım diye plan yaparak geçiririm.
Cennete gitmek için dua etmem. Nasıl daha iyi, daha üretken, daha yardımsever bir insan olabilirm diye kendimi sorgulayarak geçiririm bu zamanı.
Benim yaşama amacım cennet e gitmek değil, içinde yaşadığım toplumun, soyumun daha ileri noktalara gelmesini sağlamak.
Tüm hayvanlar gibi insanlığın temelde yaşama amaçlarından en önemlisi türünü devam ettirmekdir.
ozgur
Dec 20 2006, 12:04 PM
QUOTE(CultureClub @ Dec 20 2006, 10:59 AM)

burada yazmaya başladım,daha sonra idea'yı kurdum.
Dinlerin yarattığı tanrının var olmadığını kesin biliyorum.Başka yaratıcı,yaratıcılar varsa da bunların etten kemikten oluşması gerekiyor diye düşünüyorum.Onlar da belki uzayın başka yerlerinde evrimden geçerek daha üst uygarlıklara ulaşmış olabilirler.
Ama kendi başına kendi oluşmuş bir Tanrıya/Tanrılara inanamam.
Sen hem kendi başına kendi oluşmuş bir tanrıya inanmıyorum diyosun ( ki biz oluşmuş demiyoruz ) hemde bizden daha evrimleşmiş etten kemikten bir tanrı diyosun... ne yani evrimleşmiş demek kendi kendine olmuş demek değilmi evrim diye bir doğaüstü zekamı var varsa buda tanrı olmuyormu, oluyorsa o nasıl oluşmuş
Daye
Dec 20 2006, 12:07 PM
Evet ben, bu tanıma çok uyuyorum
35 yaşındayım.Eşim ,ailem hepsi muhafazakar denecek tarzda müslümanlığı yaşıyorlar
Bende aynı şekilde beş vakit namazında niyazında olmasamda , namaz kılan, oruç tutan,kurban kesen,haramdan sakınan,zina yapmayan dini sohbetlere katılan biriydim
Bir müddet sonra hadislerin tutarsızlığını..............
Etrafımdaki müslümanların riyakarlığını..........
Yalan yanlış şeylerle küçüklüğümden beri bana anlatılanları sorğulamaya ve okumaya başladım
Ne diyeyim ..işte buradayım ve yazdıklarımdada gayet samimiyim
Kalp gözümmü kapandı yoksa gerçekleri görmeye başladım bilmiyorum
Sorgulamam devam ediyor dostlar....
Selamlar
yecgga
Dec 20 2006, 12:09 PM
Özgür,
şerefsiz sensin ahlaksız köpek.
Sende bir buğday tanesi kadar ahlak olsa tanımadığın insanlar hakkında şerefsiz demezssin.
Asıl şerefsiz camilerde körpecik bebelere tecavüz eden islam pisliğinin temsilcisi sapık imamlardır.
Siz de o imamların karşısına geçip domalan halsiyetsiz köpeklersiniz.
Asıl şerefsiz beline bomba bağlayıp çoluk çocuğun içinde patlatan aşağılıklar.
HzDumbelek
Dec 20 2006, 12:11 PM
QUOTE(ozgur @ Dec 20 2006, 11:57 AM)

yazık olmuş dümbelek sana yaşında pek ufakmış daha... işte bu şerefsizler senin gibi körpe zihinleri bu şekilde zehirliyolar yazık ... gerçekten çok üzüldüm... annen baban müslümanmı ?
evet annem babam müslümanda neden yazık dedin?
idamama götürüolar bizi özgür hoca?
epack
Dec 20 2006, 12:17 PM
QUOTE(yecgga @ Dec 20 2006, 12:04 PM)

İpek ben de yatmadan önce oturup yarım saat düşünürüm. Bugün ne hatalar yaptım, neleri yapmamam gerekirdi vs. Bunun için duaya gerek yok.
Hatalarını düşünüp allah'a dua edip af dilemek bana oldukca kötü bir alışkanlık geliyor. Ben hatalarımı düşündükten sonra onları nasıl düzeltebileceğim konusunda düşünürüm. İstemeden birinin kalbini kırmışsam ertesi gün bunu nasıl telafi ederim planlarım.
Elimde yanlış olan birşeyin nasıl düzeltileceği konusunda planlarım olur ve yatağa hiçdeğilse birazdaha huzurlu girerim.
Sorumlu olduğum kişiler için dua etmenin faydasız olduğunu bilirim. Bu zamanı sorumlu olduğum kişileri daha fazla nasıl korurum, kollarım diye plan yaparak geçiririm.
Cennete gitmek için dua etmem. Nasıl daha iyi, daha üretken, daha yardımsever bir insan olabilirm diye kendimi sorgulayarak geçiririm bu zamanı.
Benim yaşama amacım cennet e gitmek değil, içinde yaşadığım toplumun, soyumun daha ileri noktalara gelmesini sağlamak.
Tüm hayvanlar gibi insanlığın temelde yaşama amaçlarından en önemlisi türünü devam ettirmekdir.
Yecgga ben müslüman olsaydım bile allaha cennet için dua etmezdim.Benimki kendimle hesaplaşma gibi birşey.Yaptığım hataları tekrar yapmama izin vermemesi için yalvarırken kötü ipeğe yalvarıyorum.Değişik bişey anlatamıyorum ama böyle huzur buluyorum.Bazen bir bedende iki ayrı ruh taşıdığımı düşünüyorum,bazende benim kontrolüm dışında olan olaylarda dünyanında bir ruhu olduğunu düşünüyorum.Benim sorumlu olduğum olaylarda diğer ruhuma kızıp,yalvarıyorum,benim dışımda gelişenlerde dünyanın ruhuna.
baracuda
Dec 20 2006, 12:19 PM
QUOTE(ozgur @ Dec 20 2006, 11:44 AM)

YA BUNLAR PALAVRACI AKLINCA SABAHLARA KADAR KURAN OKUMUŞDA KURANI İNCELEMİŞDE SONRA MÜSLÜMANLIKDAN ÇIKMIŞ DA ATEİST OLMUŞ .
bunlar safsata bunlar kendini müslüman olduğunu sanan zavallı insanlar .aklınca müslüman idi . allahın zerre kadar feyzini almamış insanlar . bunlar akıllarınca ben sizlerin hayatını biliyorum müslümanlığın ne olduğunu biliyorum deyip akıllarınca biz müslümanlara ben bunları yaşadığım için biliyorum ayaklarına yatan edebiyatlar.
karşınızdaki 5 yaşındaki çocukları kandırabilirsiniz sizler bu bayat numaralar sökmüyor artık .
müslümanlığı gerçek yaşayan insan ne olduğunu bilen en son olucağı şeydir ateist olmak .ben neden müslüman kaldım ateizmin ne olduğunu gayet iyi biliyorum sizler çok güzel açıklıyorsunuz .sizler burada ateizmi anlattığınız müddetce bu tarz oldukdan sonra allah sizlerden razı olsun derim daha da müslüman oluyorum
onun için bana müslümandım ateist oldum ayakları yapılmasın yemezler.
orhan11
Dec 20 2006, 12:23 PM
QUOTE(baracuda @ Dec 20 2006, 12:19 PM)

onun için bana müslümandım ateist oldum ayakları yapılmasın yemezler.
Hakalisin valla, bunlar gokten zembille dustuler.. Simdi de muslumandim Ateist oldum ayagi yapiyor uyaniklar.. Ama zeki insanlar var.. Bu insanlara yediremezler..
orhan11
Dec 20 2006, 12:26 PM
Ozgur, edebinle adam gibi yazmayacaksan pesinen bilip bosa performans harcamani engelleyelim.. Yeccga'nin tepkisine katiliyorum..
Daye
Dec 20 2006, 12:28 PM
Baracuda,
Sence benim yazdıklarım kurgumu.?
Yalanmı söylüyorum?..
Sen öyle zannet ama bunlar benim yaşadığım gerçekler
Selamlar
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen,
buraya tıklayınız.