Tam Forum Görünümü: DİNDE KADIN VE ERKEK EŞİTMİŞ:)
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
marx
Dinde kadın erkek eşitliği diye bişi yoktur.din kadına çok az hak vermiştir.ve bu sadece göz boyamak içindir.kadına az hak verilip erkeklere daha fazla hak vermenin ancak şöyle bi açıklaması olur.
ozamanlar erkekler toplumda çok fazla söz sahibiydi.kadınlar 2. sınıf insan muamelesi görüyordu.eee bunun üzerine peygamberde erkek olunca dini kendi zevklerine ve isteklerine göre çıkarmıştır.düşünsenize erkek göbeği ve dizkapağı arası hariç her tarafını açabiliyor ve bunun adı en fazla mekruh oluyor.ama kadının sadece bileği göründüğünde haya damarı yırtılmış oluyor.müslümanların buna cevabı hazırdır.efem neymiş bi erkek kadının saçına, kalçasına bakınca azıyormuş.o yüzden günahmış.ya hiç düşünmedinizmi kadında aynı istekler yokmu diye.kadınların cinsel duyguları yokmu.kadınlarda erkeğin kalçalarına, kaslı kollarına, dudaklarına ve en önemlisi saçlarına bakınca içi bi hoş oluyor.ozaman erkeklerde kara çarşaf giysin.peygamberde karaçarşaf giysin yiyiyosa.o çöl sıcağında karaçarşaf giymenin ne gibi bi açıklaması olabilir.

ve şöle bişi daha var neden kadınlarda 3 erkekle evlenmiyor.ama peygamber kendine yedirirmi kadınını başka biriyle paylaşmasını.o kadına benden başkası dokunamaz, el süremez.

o dönemde bi sokaktan erkek geçtimi kadınların dırtını dönmesi gerekiyomuş, hemde o kara çarşafla.ya ulan o kadına baksan ne görecenki kara çarşaftan başka.

Kadınlar ve erkekler sanki farklı yaratıklar.ulan hepimiz eşitiz be.ne farkımız var.cinsiyet dışında kadınların bizden ne farkı var.ben erkek olarak ne yapıyorsam kadınlarında sonuna kadar yapma hakkı var.öle değilmi ?

sevgilerimle...
serabis
islamdan evvel cahiliye dönemi denen zamanda
kadinlarin durumlarinin cok kötü oldugu

püsküllü bir yalandir,
lat,menat,uzza------
ozamanlar tapilan en buyuk 4 puttan 3 ü
3üde tanrica yani disi
bunun disinda muhammedin evlendigi haticenin ,kadinlar cok zor durumdaydilar denmesine ragmen,ticaretle ugrasmasi muhammedden evvelki evlilikleri,

hayir kardesim,kadinlar
islamdan evvel daha iyi durumdaydilar

bir ara elime o zamanlardan kalan bir evlenme yemini gecmisti

bir kadinin erkekten aldigi yemin

kendisine hayatinin sonuna kadar sadik kalacagina,gecimini sagliyacagina
kadin isterse hemen cekib gidecegine dair.

yine bunun disinda
muhammede karsi gelen kadinlara bakmak lazim

ben su an onun arastirmasindayim

bir sair kadin var ,siirleriyle yerden yere vurmus muhammedi
birde ilk Emevî Hâlifesi Mu'âviye'nin anası Hind'in var
medine ye göc edilene kadar savasmis kadin muhammedle
hem politik ,hemde kavgayla

yani nerdeymis o
cok kötü durumda olan kadinlar,

politikada ,ticarette,siirde,

her yerde parmaklari varmis daha ne olsun

bu gun ne ypabiliyorlar
kadinlarin ticaret filolarimi var???
kadinla yönetilen bir islam hukumetimi var???

kadin islamda hayvan gibi,
isin en kötusu buna inanan kadinlarimizin
mantik damarlari kapanmis,hic bir seyi göremiyorlar...
hak
QUOTE(marx @ Feb 24 2007, 01:03 PM) *
Dinde kadın erkek eşitliği diye bişi yoktur.

eşit değiliz hiç bir zaman kadın erkek denktir...git Hz.Muhammed'in veda hutbsini oku..

hmd: bakara 241 - Boşanmış kadınlar için de meşru ve geleneğe uygun şekilde bir meta'(intifa hakkı) vardır ki verilmesi, Allah'tan korkanlar üzerine bir borçtur.

çok ayet var...

din kadına çok az hak vermiştir.ve bu sadece göz boyamak içindir.kadına az hak verilip erkeklere daha fazla hak vermenin ancak şöyle bi açıklaması olur.

hmd: kanıt?

ozamanlar erkekler toplumda çok fazla söz sahibiydi

hmd:sen karına ver söz hakkını tamam mı?

.kadınlar 2. sınıf insan muamelesi görüyordu.

hmd:evet başörtülü diye kamu kurumlarına alınmıyor ama oyaka alınıyor bu nasıl iş....
eee bunun üzerine peygamberde erkek olunca dini kendi zevklerine ve isteklerine göre çıkarmıştır

hamd:hayır o zaman şartlarında bu gerekliydi.Bir de seni izleye bilsek kaç kadınla birlikte olacaksın ölene kadar

.düşünsenize erkek göbeği ve dizkapağı arası hariç her tarafını açabiliyor ve bunun adı en fazla mekruh oluyor.ama kadının sadece bileği göründüğünde haya damarı yırtılmış oluyor.müslümanların buna cevabı hazırdır.efem neymiş bi erkek kadının saçına, kalçasına bakınca azıyormuş.o yüzden günahmış.ya hiç düşünmedinizmi kadında aynı istekler yokmu diye.kadınların cinsel duyguları yokmu.kadınlarda erkeğin kalçalarına, kaslı kollarına, dudaklarına ve en önemlisi saçlarına bakınca içi bi hoş oluyor.ozaman erkeklerde kara çarşaf giysin.peygamberde karaçarşaf giysin yiyiyosa.o çöl sıcağında karaçarşaf giymenin ne gibi bi açıklaması olabilir.

hmd:kadınlara sor bakalım öyle mi? ama şimdi tam tersi...niyeyse.Sen karnız kızını ananı aç arkdaş bakan çok olur modern olursunuz

ve şöle bişi daha var neden kadınlarda 3 erkekle evlenmiyor.ama peygamber kendine yedirirmi kadınını başka biriyle paylaşmasını.o kadına benden başkası dokunamaz, el süremez.

hmd:sen karını kızını evlendir de gör niye öyleymiş...iki şeçenek var diyelim kadın mı çok evlensin erkek mi ..Sence

o dönemde bi sokaktan erkek geçtimi kadınların dırtını dönmesi gerekiyomuş, hemde o kara çarşafla.ya ulan o kadına baksan ne görecenki kara çarşaftan başka.

hmd:şimdikiler ne laflar savuruyor yetmiyor elle taciz ..bu daha mı iyi? kapanana kimse bir şey yapmıyor...

Kadınlar ve erkekler sanki farklı yaratıklar.ulan hepimiz eşitiz be.ne farkımız var.cinsiyet dışında kadınların bizden ne farkı var.ben erkek olarak ne yapıyorsam kadınlarında sonuna kadar yapma hakkı var.öle değilmi ?

hmd:ya kardeş kepçeme yağcı lazım bacın ne var mı gönderde çalışşın inşaatlarda erkeklerin arasında...

eşit değil denktirler
...

sevgilerimle...

siyahlar cevabım
xerken
kuranda bi ayet vardı diyordu ki eğer şahit getiriken ya bir erkek yada onun yerine 2 kadın getirin diye çok basit bir mantık

1 erkek = 2 Kadın
serabis
senin dusuncen yokki cevabin olsun!!

bak gecen gun yine birisine cok sert bi cikim yapmistim
örnek verirken

ana yi baciyi örnek veriyor diye

HAAAAAAAAK

bana bak
eger bu gun turk milleti
namus diye karisinin bacaginin arasini görüyorsa.

Bunun sucu ISLAMDIR
eger bu gun kimse bacisini insaata yollayib calistirtmiyorsa, bunun sucu islamdir kocum

Almanyada böyle din teknesi icinde yogrula yogrula sekil almis kafalar olmadifgi icin

kizlar insaattada calisiyorlar
cöplüktede,

kimsede kalkib kimsenin namusuna yan gözle bakmiyor,
bir erkege insaatta ne kadar saygi gösteriliyorsa kadina da okadar gösteriliyor

yani bizim kadinlarimizi SIKMAMIZIN sebebi ,
1 islam nedeniyle aldigimiz külturun bazi parcalarini hala sökememek
2 islamin icinde gelisen erkeklerin kendisine guveni olmamasi!!

kendisine karsina guvenen her erkek karisini insaatada yollayabilir ,ordunun icinede..
beynimizi kafamizi kucuklugumuzden beri böyle seylerle yikayan

islam utansin
ama bu hatayi cocuklarimizda yapmiyacagiz
2 en fazla 4 nesil sonra

kizlarimiz her alanda calisacak ve basari gösterecekler

bunun önune islam gecemez..
xerken
yaw hmd istenmiyosan git siteden bu kadar basit mahalle karıları gibi laf yetiştirmeyin birbbirinize sen nereye gitsen bi huzursuzluk var ne yaw bu işin fitne fesat biggrin.gif

neyse bu konuyu silin birde serabis küfür etme ne kadar hak etsed!!!
hak
QUOTE(xerken @ Feb 24 2007, 01:58 PM) *
yaw hmd istenmiyosan git siteden bu kadar basit mahalle karıları gibi laf yetiştirmeyin birbbirinize sen nereye gitsen bi huzursuzluk var ne yaw bu işin fitne fesat biggrin.gif
neyse bu konuyu silin birde serabis küfür etme ne kadar hak etsed!!!

kardeşim ben gerçekleri cem ağabeyim içindeki şeri yazıyor...

inanç meselesi
marx
doğru söylüyorsun xerken.boşverin. onun seviyesine indirmeyin kendinizi.
adama bak ya hem burda ana bacı karı bırakmadı hemde ben sizinle bir olamam diyor.hıyara bak.
neymiş ateistler aynı terbiyesiz, ahlaksız.sen önce kendi ahlakına bak güzel kardeşim.ama yok islamda bunu yazıyor diye sende salla ne de olsa arkanda peygamöber hibnesi var.bak gördünmü halen seni,n ailen şahsına bişi konuşmadım.ama nerde sende o seviye
xerken
yaw hmd işin açığı sen küfürü hak ediyosun ama etmemek lazım birde ne olsa allaha sığınma wink.gif
orhan11
Hak, adam gibi tartisacaksan tartis, forumu germe.. Ayrica buraya baska bir yerden laf tasima..

Adam gibi yazacagini soyledigini unutma.. Sana verecek baska sans kalmadigini hatirlatiyorum..
hak
QUOTE(marx @ Feb 24 2007, 02:04 PM) *
doğru söylüyorsun xerken.boşverin. onun seviyesine indirmeyin kendinizi.
adama bak ya hem burda ana bacı karı bırakmadı hemde ben sizinle bir olamam diyor.hıyara bak.
neymiş ateistler aynı terbiyesiz, ahlaksız.sen önce kendi ahlakına bak güzel kardeşim.ama yok islamda bunu yazıyor diye sende salla ne de olsa arkanda peygamöber hibnesi var.bak gördünmü halen seni,n ailen şahsına bişi konuşmadım.ama nerde sende o seviye

benim seviyeme inilmez çıkılır....

QUOTE(xerken @ Feb 24 2007, 02:05 PM) *
yaw hmd işin açığı sen küfürü hak ediyosun ama etmemek lazım birde ne olsa allaha sığınma wink.gif

terbiye işi arkdaş
orhan11
Hic bir dinde kadin ve erkek esit degildir.. Islam da ise hic esit degildir.. Islam'a gore kadin ikinci sinif yaratiktir.. Erkege gore iki kadinin sahitligi kabul edilir.. Yine erkek mirastan iki hisse alir, kadin bir.. Erkek dorde kadar kadinla velenebilir, kadin ise tek erkegi diger kadinlarla paylasir.. Kadina sopa atilir, erkege atilmaz.. Kadini goren erkek tahrik olur, yani tahrik olan erkektir, suc kadina yuklenir ve ambalajlanir.. Zina yapan kadin mutlaka taslanarak katledilir, erkek ise diyet vererek taslanmaktan kurtulabilir.. Islam kadina ay hallerinde ibadetten uzak durmasini soyleyerek zulmeder.. Islam'in kitabi Kuran'da kadina yonelik cinsel istismarlar ve tecavuzler hakkinda en ufaz bir ceza ongorulmez, cunku kadinlara tecavuz edilmesi suc degil haktir.. Ufacik kiz cocuklari evlilik ayagi ile kocaman heriflerin yatagina sokularak zulmedilir. Kadin bir maldir, kocasi oldurulur ve cariye yapilir.. Onayi olmadan kadina tecavuz edilir ve pazarlarda baska erkeklere satilir.. Islam'da cariye mussesi vardir ve bu cariyeler efendilerinin istedigi sekilde zorla fahise olarak calistirilirlar..

Kisacasi Islam'da kadinin zerre kadar degeri yoktur..

Vardir diyen, ilkel Arap dini Islam'in kicini temizlemek icin yalan soylemektedir..
marx
lan hödük ben fiziksel olarak demedim.hak olarak eşittir.ama sen o kadar kaskafalısın. islam gibi benim yazdıklarımıda görmek istediğin gibi okuyorsun.

karımla elbetteki söz hakkımı paylaşacam bu eşitliğin kanıtıdır.

oyakbank örneği ufak örnek.hem sen git oyakbank sahibine sor niye başörtülüleri alıyorlar tayibe sor onlar söler.sor deki sevgili müslüman kardeşim niye burda türbanlı lar var.

şartlar öle gerekiyormuş.demek sizin allah şartlara göre çalışıyor.o şartlarda olmasına rağmen daha eşit bi toplum yapamıyordu senin allah.o kadarmı gücü sınırlı.

kadınlara da sordum zaten.öle senin arkamdan sallamıyorum lafları.ama nasıl olsa senin arkanda allahın var.sallaa

benim karımı evlendirecek kadar vaktim yok.sen söylede biilelim nolacağını.ama eminim ağzından hakaret dışında başka bi cevap çıkmicak.

şimdikiler eğer laf atıyorsa elle taciz ediyorsa yine sebebi islam dinidir.sen bastırılmış duygular die bişi duymadın heralde.hem sor bakalım o taciz edenlere sen hangi inancı benimsiyorsun ateizmi mi yoksa müslümanblığımı.evet doğru başörtülülere bişi yapmıyorlar ama bu seferde baş örtülüler rahat durmuyor.o başörtüsü altında neler yapıyorlar neler.bunlara bizzat şahit oldum.hatta bikaç başörtülü ile bi tecrübem var.öle senin gibi sallamıyom.

ben ne söylersem söylim senin azından hakaret dışında bişi çıkmicak.ama allah söylüyor bunları.sen şimdi böle hakaret ediyorsun ya allah sana ne biçim puan veriyordur.nede olsa senin cihadın bu.hıyartarlası
eda
inanmıyo olabilirsiniz bu sizin bileceğiniz bişeydir ama iftira atamazsınız bi bahsi eleştirirken önce ne olduğuna bakın doğrumu biliyosunuz yanlışmı islamda esas alınacak kaynak kurandır kuranın hiç bir yerinde erkeğin üstün olduğu belirtilmemiştir kulaktan dolma bilgilerle hiç bişey yapılamaz bu anca konu üzerindeki cehaletini gösterir bi arastır bakalım sahih kaynakları nerde çarşaf farzmı? tesettür farzdır ama tesettür çarşaf değildir çarşaf kişisel bi tercihdir saygı duyulması gerekir tıpki sizinde inanmıyo olmanıza saygı gösterilmesi gerektiği gibi
islamı karalamak için her zaman kadın kullanılır kuran kadını aşağılıyo denir buna kanıt olarakda gösterilen ayetler hep aynıdır herkez duyduğunu yazar hiç kimse akledipte ben bi bakıyım ne diyo demez
bu yaptığınız sadece vijdanınızı rahatlatmak için islamda bunlar var ben inanamam ama siz ALLAH'ın varlığına inanmıyosunuz inanmadığınız ALLAH'ın dininden sizene ALLAH yok diyosunuz ama dinini kurcalayıp duruyosunuz neden aklınızdan din olgusu bi türlü çıkmıyo neden devamlı kendinize bişeyleri ispatlamak peşindesiniz kalbiniz neden bi türlü tatmin olmuyo eğer inanmıyosanız ve bunun doğruluğunundan eminseniz içinizde herhangi bi şüphenin zerresinin bile bulunmaması gerekiyor.

. "Ey insanlar sizi tek bir nefisten yaratan Rabbinizden korkun"(Nisa süresi 24)

"Rableri onlara karşılık verdi: Ben sizden erkek kadın, hiçbir çalışanın işini zayi etmeyeceğim. Hep birbirinizdensiniz." (Al-, ?mran Suresi 195)

" Müslüman erkekler ve Müslüman kadınlar, mümin erkekler ve mümin kadınlar, itaate devam eden erkekler ve itaate devam eden kadınlar, doğru erkekler ve doğru kadınlar, sabreden erkekler ve sabreden kadınlar. Allah'a gönülden saygılı erkeler ve saygılı kadınlar, sadaka veren erkekler ve sadaka veren kadınlar, ırzlarını koruyan erkekler ve ırzlarını koruyan kadınlar, Allah'ı çok zikreden erkekler ve zikreden kadınlar, işte bunlar için ba??? ve büyük bir mükâfat hazırlanmıştır." (Ahzab Suresi 35)

"Erkeklerin kad?nlar üzerinde bulunan hakları gibi kadınların da erkekler üzerinde hakları vardır. Erkeklerin kadınlar üzerinde hakları bir derece daha fazladır." (Bakara Suresi 228)

"Onlardan birine kız müjdelendiği zaman içi öfkeyle dolarak yüzü kapkara kesilir, kendisine verilen müjdenin kötülüğünden dolayı milletinden gizlenirdi. Onu utana utana tutsun mu, yoksa toprağa mı gömsün! Ne kötü hükmediyorlar."(Ahzab Suresi 58â��59)

"Kız çocuğun hangi suçtan ötürü öldürüldüğü kendisine sorulduğu zaman" (Tekvir suresi 8â��9)
"Beyinsizlikleri yüzünden, körü körüne çocuklarını öldürenler ve Allah'ın kendilerine verdiği nimetler, Allah'a iftira ederek haram sayanlar mahvolmuşlardır; onlar sapıtmışlardır, zaten doğru yolda da değillerdi." (Enam Suresi 140)

"Erkeklere kazandıklarından bir pay, kadınlara da kazandıklarından bir pay vardır."(Nisa Suresi 32)

Ey insanlar ! Biz sizi bir erkek, bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi halklar ve kabileler kıldık. Şüphesiz Allah katında en üstün olanınız takvaca en ileride olanınızdır.(Hucurat Suresi 13

Mümin erkeklerle mümin kadınlar birbirlerinin dostlarıdır(Tevbe Suresi 71)

Müslüman erkekler, Müslüman kadınlar, mümin erkekler, mümin kadınlar, itaat eden erkekler, itaat eden kadınlar, özüsözü doğru erkekler, özüsözü doğru kadınlar, sabreden erkekler, sabreden kadınlar, korunup sakInan erkekler, korunup sakınan kadınlar, sadaka veren erkekler, sadaka veren kadınlar, oruç tutan erkekler, oruç tutan kadınlar, ırzlarını koruyan erkekler ve ırzlarını koruyan kadınlar, Allahâ��? çokça hatırlayan erkekler ve Allahâ��? çokça hatırlayan kadınlar; bunlar için Allah bir bağışlanma ve büyük bir ödül hazırlamıştır(Ahzab Suresi 35 )

Onlar sizin giysileriniz, siz de onların giysilerisiniz.(Bakara Suresi187)

24/30-31 : İnanan erkeklere söyle : Bakışlarını kontrol altına alsınlar, ırz ve namuslarını korusunlar... İnanan kadınlara da söyle : Bakışlarını kontrol altına alsınlar, ırz ve namuslarını korusunlar

bu ayetlerde kadın ve erkeğin eşit olduğu gayet nettir
konu erkekelrin 4 eşliliği ise bu çok daha detaylı bi konudur eğer isterseniz onuda açıklarım

harfler düzeltildi
eda
QUOTE(marx @ Feb 24 2007, 02:03 PM) *
Dinde kadın erkek eşitliği diye bişi yoktur.din kadına çok az hak vermiştir.ve bu sadece göz boyamak içindir.kadına az hak verilip erkeklere daha fazla hak vermenin ancak şöyle bi açıklaması olur.
ozamanlar erkekler toplumda çok fazla söz sahibiydi.kadınlar 2. sınıf insan muamelesi görüyordu.eee bunun üzerine peygamberde erkek olunca dini kendi zevklerine ve isteklerine göre çıkarmıştır.düşünsenize erkek göbeği ve dizkapağı arası hariç her tarafını açabiliyor ve bunun adı en fazla mekruh oluyor.ama kadının sadece bileği göründüğünde haya damarı yırtılmış oluyor.müslümanların buna cevabı hazırdır.efem neymiş bi erkek kadının saçına, kalçasına bakınca azıyormuş.o yüzden günahmış.ya hiç düşünmedinizmi kadında aynı istekler yokmu diye.kadınların cinsel duyguları yokmu.kadınlarda erkeğin kalçalarına, kaslı kollarına, dudaklarına ve en önemlisi saçlarına bakınca içi bi hoş oluyor.ozaman erkeklerde kara çarşaf giysin.peygamberde karaçarşaf giysin yiyiyosa.o çöl sıcağında karaçarşaf giymenin ne gibi bi açıklaması olabilir.

sevgilerimle...
atheturk
eda'ya bak tereciye tere satıyor
eda
QUOTE(physicist @ Apr 4 2007, 12:06 AM) *
eda'ya bak tereciye tere satıyor

demekki size saygı gösterilmesinide istemiyosunuz?
insanlık adına acı bi tablo saygı göstermemek ve saygı görüldüğünü anlamamak ve ya bundan rahitsiz olmak
basit
kadın ve erkek eşit değildir, eşit olsaydı birine kadın ötekine erkek denmezdi. kadının kas yapısı daha az olduğundan genelde eve ekmeği erkek getirirdi, çalışan yıpranan erkek olurdu, savaşan ölen erkek olurdu, kadın çocuk doğurur ve ona bakardı, dolayısıyla genelde evde olurdu yani bu eski devirlerden beridir gelen bir görev bölüşümü herkes kendi fizyolojisine göre iş bölümü yapmış.
eda
QUOTE(xerken @ Feb 24 2007, 02:36 PM) *
kuranda bi ayet vardı diyordu ki eğer şahit getiriken ya bir erkek yada onun yerine 2 kadın getirin diye çok basit bir mantık

1 erkek = 2 Kadın

Kuran kadın ile erkeğin şahitliğini bir tutar, hiçbir yerde bir erkeğin şahitliği iki kadına eşittir diye geçmez. Örneğin zinanın tespitinde 4 şahit gerekir ve Kuran’da bu şahitler 4 kadın veya 2 erkek, 4 erkek veya 8 kadın gibi ifadeler kullanılmadan 4 şahit diye belirtilir. Yani herhangi 4 şahit işlevi görür, kadın erkek ayrımı yapılmaz. İstisnai, yanlış anlaşılan konu ise Bakara suresi 282. ayette, vadeli borçlanmalarla ilgili konuda geçer. Bu ayette borçların yazılması ve yazıcı ile şahitlerin bu görevden kaçmamaları geçer. Ayrıca ayetin sonunda yazıcıya ve şahitlere zarar verilmemesi gerektiği geçer. Görüldüğü gibi maddi menfaatlerin söz konusu olduğu bu konuda şahitlik insanların kaçındığı bir görevdir. Allah da bu kaçınılan görevi erkeklere yükleyip, iki erkek şahit bulunmasını söyler. Dikkat edin ayette iki erkek veya dört kadın şahit bulun diye geçmez, direkt iki erkek şahit bulunulması geçer. Böylece ticaretle daha az uğraşan ve baskılara karşı daha hassas olan kadın bu kaçınılan vazifeden korunur. Eğer iki erkek bulunamaz ve bir erkek bulunursa o zaman bir erkek ve iki kadın bulunması gerekir. Böylece hem şahit sorunu çözülür, hem olumsuz bir durumun ortaya çıkışı ihtimalinde bir erkekle bir kadının karşı karşıya kalması önlenip kadın korunur. Ortaya borcun miktarı konusunda bir yanlış anlama çıktığını düşünelim. İki şahidin farklı şahitliği durumunda kadın, erkekle karşı karşıya kalacak ve iki taraftan birinin yalancı olduğunun kesin olduğu bir ortamda yoğun stres ve baskı altında kalacaktır. Oysa bir erkek, iki kadın şahitle şahit sayısı üçe çıkınca mesuliyet dağılacağı için şahitlikteki stres azalacak ve baskı yapmak isteyen art niyetli kimselerin bu sefer iki kişiden birini değil, üç kişiden ikisini kandırmaları gerektiği için işleri zorlaşacaktır. Kadınların baskılardan korunmasını sağlayan bu uygulamayı anlamayanlar; kadını baskılardan koruyup, kaçınıldığı belirtilen bir mesuliyeti erkeğe yükleyen bu ayeti anlamayarak, bir erkeğin şahitliği iki kadının şahitliğine eşittir diyerek Kuran’ı çarpıtmışlar ve evvelki uydurma izahlarından kaynaklanan bakış açılarını bu alana da sokmuşlardır. Oysa bu ayet dışında Kuran’da geçen diğer şahitliklerde kadın, erkek ayrımı yoktur. Eğer böyle bir ayrım olsa Allah bunu ya her şahitlikle ilgili ayette belirtir, ya da bir erkeğin şahitliği iki kadının şahitliğine eşittir diye genel bir hüküm koyardı. Böyle bir hükmün olmaması böyle bir durumun da olmadığını gösterir. Ticaretle tarihin her döneminde daha az alakalı olan kadın, ticaretle alakasının azlığı veya baskıya uğraması sonucu doğru şahitlikten saparsa diğer kadının hatırlatması sonucu bu zorluğu aşabilir ve mesuliyeti paylaşıp mesuliyetini azaltır. Ayette “Yazana da, şahitlik edene de zarar vermeyin. Yapacak olursanız doğru yoldan sapmış olursunuz.” şeklindeki ifadeyi şahide ve yazıcıya yapılan baskıyı ve bu bağlamda ayetin mantığını anlamak için gözönünde bulundurmamız gerekmektedir.
atheturk
kadınlar fizyolojik olarak tabiki eşit değildir fakat biz burada ondan bahsetmiyoruz, demek istediğimiz kadınlarla erkeklerin eşit hak sahibi olmasıdır , islam hukuku bunu engeller,

eda kusura bakma sana bu saatte tek tek cevap veremicem zaten gerekli herşey açıklanmış , bu son çırpınışlarınız
atheturk
edayı daha önce açtığım başlığa davet ediyorum, çünkü tespit ettiğim müslümanlardan en belirgini o

http://forum.ateizm.org/index.php?showtopic=4819
freeyourmind
QUOTE(eda @ Apr 4 2007, 12:09 AM) *
demekki size saygı gösterilmesinide istemiyosunuz?
insanlık adına acı bi tablo saygı göstermemek ve saygı görüldüğünü anlamamak ve ya bundan rahitsiz olmak

Insanlık adına acı olan tablo, senin gibi birçok insanın bu foruma girer girmez buradaki insanları bu konuları bilmeyen, hiç tartışmamış aptallar yerine koyabilmesinin INTERNETIN İNSANLARI EĞİTTİĞİ ÜZERİNE sahip olduğumuz olumlu düşünceleri yerle bir etmesinden doğan tablodur.

Burası Ateistforum değil mi?

Ben buraya hiçbir şey bilmeden giren bir müslüman olsam neler düşünürdüm?

Bunları düşünürdüm:

1. Bu insanlar dinle çok haşır neşirler belli ki. Bu işin forumunu açmışlar.
2. İslama karşı çıktıklarına göre ciddi iddiaları var herhalde. Allah gibi büyük bir varlığa karşı çıkıyorlarsa güvendikleri birşeyler var herhalde.
3. Bunların aralarında forumun deneyimli yazarları ya da moderatörleri vardır muhtemelen. Bakalım neler diyerek kadın erkek eşitsizliğini vurguluyorlar?
4. Benim kadınlar hakkında buraya pasteleceğim ayetleri okumuş olmalılar. Acaba onlar bu iddialarını ispatlayacak ayetler gösteriyorlar mı?

Bunları araştırır forumda bir search eder, onların iddialarına buna bağlı olarak cevap verirdim.

İşte bunları yapmadığın için insanlar, senin onları APTAL yerine koyduğunu düşünüyor ve sana ciddi cevap vermiyorlar. Bunu ateist bunlar zaten namussuz bunlar diyerek yorumlarsan sadece komik olursun.

Saygılarla....
eda
QUOTE(physicist @ Apr 4 2007, 12:14 AM) *
kadınlar fizyolojik olarak tabiki eşit değildir fakat biz burada ondan bahsetmiyoruz, demek istediğimiz kadınlarla erkeklerin eşit hak sahibi olmasıdır , islam hukuku bunu engeller,

eda kusura bakma sana bu saatte tek tek cevap veremicem zaten gerekli herşey açıklanmış , bu son çırpınışlarınız

burda siz kendi düşüncelerinizi yazıyosunuz bense sizin kanıt diye getirdiğiniz ayetlri açıklıyorum size ayetlerle cevap veriyorum
1400 yıldır ne islam nede kuran iftiralarla kirlenmemiştir son çırpınışlar diyosun 1400 yıldır yok edilemeyen hak din hiç bir zaman son yaşayamaz

ben sana neden inanmıyosun diyomuyum bunun bir aciklamasini istiyomuyum yada buna karsilik seni inandirmak için bisyler yapiyomuyum hayır peki neden sen/siz kati suretle red ettiginiz bi olguyla ilgileniyosunuz?
basit
alın okuyun da biraz bilginiz artsın:

http://www.islamiyetdini.com/konular/islamvekadin.htm

sitede kadın için ayrı bir bölüm var ana sayfadan girip tüm yazıları okumanızı tavsiye ederim:

http://www.islamiyetdini.com/index3.html
gezgin95
QUOTE(basit @ Apr 3 2007, 11:24 PM) *
sitede kadın için ayrı bir bölüm var ana sayfadan girip tüm yazıları okumanızı tavsiye ederim:

Niçin ayrı, arkadaş?

Erkekle kadının aynı sayfaya bakması günah mı?

Web sayfaları bile haremlik selamlık olmuş !!!!
.
eda
QUOTE(freeyourmind @ Apr 4 2007, 12:19 AM) *
Insanlık adına acı olan tablo, senin gibi birçok insanın bu foruma girer girmez buradaki insanları bu konuları bilmeyen, hiç tartışmamış aptallar yerine koyabilmesinin INTERNETIN İNSANLARI EĞİTTİĞİ ÜZERİNE sahip olduğumuz olumlu düşünceleri yerle bir etmesinden doğan tablodur.

Burası Ateistforum değil mi?

Ben buraya hiçbir şey bilmeden giren bir müslüman olsam neler düşünürdüm?

Bunları düşünürdüm:

1. Bu insanlar dinle çok haşır neşirler belli ki. Bu işin forumunu açmışlar.
2. İslama karşı çıktıklarına göre ciddi iddiaları var herhalde. Allah gibi büyük bir varlığa karşı çıkıyorlarsa güvendikleri birşeyler var herhalde.
3. Bunların aralarında forumun deneyimli yazarları ya da moderatörleri vardır muhtemelen. Bakalım neler diyerek kadın erkek eşitsizliğini vurguluyorlar?
4. Benim kadınlar hakkında buraya pasteleceğim ayetleri okumuş olmalılar. Acaba onlar bu iddialarını ispatlayacak ayetler gösteriyorlar mı?

Bunları araştırır forumda bir search eder, onların iddialarına buna bağlı olarak cevap verirdim.

İşte bunları yapmadığın için insanlar, senin onları APTAL yerine koyduğunu düşünüyor ve sana ciddi cevap vermiyorlar. Bunu ateist bunlar zaten namussuz bunlar diyerek yorumlarsan sadece komik olursun.

Saygılarla....

Bunu ateist bunlar zaten namussuz bunlar diyerek yorumlarsan sadece komik olursun.
bunu neye dayanarak soyluyosun din, inanmak veya inanmamak kisinin kendi bilecegi istir ben bu konuda kimsenin kimseyi yargılamaya belli sıfatlar icine sokmaya hakki yok bu her iki taraf icinde gecerlidir bu karsilikli anlayis insani bi ozellik değilmi bana itaf ettigin seyler benim hic bi yazimda bulunmayanlardir ben burda sizin inancsizliginiz tartismiyorum bunuda devamli soylledim ister inanin ister inanmayin kimseye imana zorlicak veya bunun icin cabalicak degilim beni hic ilgilendirmez
ama insanlarin inandiklari dine anlamadan etmeden iftirada bulunuyosunuz o soylediklerinizi de ayetlere dayandırıyosunuz kuranıkerim tek bi ayetle ele alinamaz bütünüyle bakilir çünkü hic bir tezatlik yoktur hic bi ayet digerini curutmez

siz burda inanmadiginiz bi dinin gerektirdiklerini ispatlamaya calisiyosunuz
ben inandigim bi dinin gerektirdiklerini ispatliyorum bu sizin yaptiginizdan daha mantikli degilmi

siz islamiyete karsi cikmiyosuzki desit oldugunuzu soylemiyosunuz ateistim diyosunuz ALLAH a karsi çıkıyosunuz o zamn bu yaptiginiz ney
"ALLAH yok ALLAH yoksa zaten hic bi din, kitap yok ama ben genede inanmadigim yaraticinin inanmadigim dinini kitabini elestiriyim" sizin yaptiginiz bu olmuyomu ben bu sekilde anladim eger farkliysa anlat bende biliyim sebebinizi
freeyourmind
QUOTE(eda @ Apr 4 2007, 12:42 AM) *
Bunu ateist bunlar zaten namussuz bunlar diyerek yorumlarsan sadece komik olursun.
bunu neye dayanarak soyluyosun din, inanmak veya inanmamak kisinin kendi bilecegi istir ben bu konuda kimsenin kimseyi yargılamaya belli sıfatlar icine sokmaya hakki yok bu her iki taraf icinde gecerlidir bu karsilikli anlayis insani bi ozellik değilmi bana itaf ettigin seyler benim hic bi yazimda bulunmayanlardir ben burda sizin inancsizliginiz tartismiyorum bunuda devamli soylledim ister inanin ister inanmayin kimseye imana zorlicak veya bunun icin cabalicak degilim beni hic ilgilendirmez
ama insanlarin inandiklari dine anlamadan etmeden iftirada bulunuyosunuz o soylediklerinizi de ayetlere dayandırıyosunuz kuranıkerim tek bi ayetle ele alinamaz bütünüyle bakilir çünkü hic bir tezatlik yoktur hic bi ayet digerini curutmez

siz burda inanmadiginiz bi dinin gerektirdiklerini ispatlamaya calisiyosunuz
ben inandigim bi dinin gerektirdiklerini ispatliyorum bu sizin yaptiginizdan daha mantikli degilmi

siz islamiyete karsi cikmiyosuzki desit oldugunuzu soylemiyosunuz ateistim diyosunuz ALLAH a karsi çıkıyosunuz o zamn bu yaptiginiz ney
"ALLAH yok ALLAH yoksa zaten hic bi din, kitap yok ama ben genede inanmadigim yaraticinin inanmadigim dinini kitabini elestiriyim" sizin yaptiginiz bu olmuyomu ben bu sekilde anladim eger farkliysa anlat bende biliyim sebebinizi

Benim yazdığım yazıda inanç tartışması var mı?

Ben senin foruma girer girmez izlediğin üslubu eleştirdim açıkçası. Ben bir müslüman olsam böyle girmezdim bu foruma.

İftirada bulunduğumuzu nereden çıkardın? Kadınla erkeğin eşit olmadığını Nisa suresi söyler zaten. Bunun neresi iftira? Kuran'la ters düşüyorsun.

Burada olma gerekçemizi bir başlıkta tartıştık bayağı. Buradaki herkes DEİST ya da ATEİST olmayabilir. Ben ne ateistim ne de deistim mesela. Tanrı konusu beni pek de ırgalamaz. BENİM BURADA OLMA SEBEBİM: Semavi dinleri tehlikeli bulmamdır. Ülkem için, insanlık için tehlikeli bir sömürü aracı olan bu dinlere kendini kaptırmış, daha doğrusu YOBAZ düzeyde kan dökmeye hazır olan adamların suratına YAPTIKLARI ZIRVALIKLARI tek tek vurmaktır.

Kendi başına inanıp, namazını kılan adamlarla işim gücüm yok. Tabii ki onların da büyük bir yalana inandıklarını bu forumda değişik başlıklardaki ayetlerden çok net bir şekilde görebiliyoruz. BENİM SORUNUM benim eşimin başına kara peçeyi geçirmek isteyen bu Arap bedeviliği geleneğini hayatımın içine sokmak isteyenlerle eda.

Hala din tartışmasına girmedim görüyorsun. Ayrıca bu sorduğun soru için ayrı bir başlık açarsın ya da halihazırda vardı böyle bir başlık oraya yazarsın.

Buradaki konu: KADIN
gezgin95
QUOTE(eda @ Apr 3 2007, 11:42 PM) *

Burada yenisin eda.

Hoşgeldin.

Tartışmalara balıklama dalmadan biraz yazıları okumanı öneririm.

Bir çok sorunun cevabını bulacaksın.

Sevgiler, saygılar.

http://forum.ateizm.org/index.php?s=&s...ost&p=66820
freeyourmind
QUOTE(gezgin95 @ Apr 4 2007, 12:57 AM) *
Burada yenisin eda.

Hoşgeldin.

Sevgiler, saygılar.

Ben de bunları bir tane yazıda anlatmaya çalışarak hata mı yaptım diye düşünmüyor değilim.

Bu işe bir çare bulmak lazım. Sadece kendi üyeliğim sırasında 50-60 tane böyle ortadan olaya dalan yazar oldu. Valla modların işi zor ne diyeyim.

Daha önce 1000 defa cevaplanmış soruları cevaplamak sıkıyor birşeyden sonra. Bazılarımız biraz agresifleşiyor. Sonra bu agresiflik ateist ahlaksızlığı olarak yorumlanıyor. (Eda böyle birşey demedin biliyorum senin için demiyorum ama çok deniyor bunlar)

Ben çok kısa cevaplar verdim. Ama benim cevaplarımın hepsi başlık oluşturacak kadar geniş konuların çok çok çok kısa özetleridir. Tabi arkasından sorular gelecek bir sürü.
eda
[quote name='gezgin95' date='Apr 4 2007, 12:57 AM' post='72789']
Burada yenisin eda.

Hoşgeldin.

Sevgiler, saygılar.

ateistlerin genel olarak ne dusunduklarini biliyorum tıpkı sizinde bizimkileri az cok bildiginiz gibi sizin soyledikleriniz hala benim dedigime karsilik verdiginiz linkteki yazilar bile islami konu alan yazilar inancin topluma zararlarindan bahsediyosunuz siz nerde yasiyosunuz acaba? bu toplumda bi baski uygulandigi dogru ama bu dini degil inannlara uygulanan bi baski ben ve benim gibi bilincli bi cok müslüman insanlarin ne olursa olsun haklarinin ellerinden alinmasina karsidir turkiyede dini baskilar olsa bize yapilanlarin zıtlari yapilsa zorla tesettür uygulansa tesettürlü olmayanlarin okuma haklari ellerinden alinsa ve bunun gibi baska örnekelr. bunlara ilk karsi cikanlardan bri ben olurum bize bu haksizlik yapildigi halde bu önce insan olmanin faziletlerindendir sonrada islamin emridir kimse haksizliga ugramamalidir
gezgin95
QUOTE(eda @ Apr 4 2007, 12:15 AM) *
...bu toplumda bi baski uygulandigi dogru ama bu dini degil inannlara uygulanan bi baski ben ve benim gibi bilincli bi cok müslüman insanlarin ne olursa olsun haklarinin ellerinden alinmasina karsidir .....

Tek taraflı bakıyorsun.
Tesettürlülerin okuma hakkı ellerinden alınmıyor.
Tesettürlüler, dinciler tarafından rehin alınan zavallılar. Kendilerini rehin alan dincilere sempati duyuyorlar (stockholm sendromu ).
Türbanın dincilerin bayrağı olduğunu bana mı öğreteceksin?
Amaçları sizin dininizi yaşamanız değil, rehin aldıkları geleceğiniz aracılığı ile şeriatı dayatmak.

Herkesi aptal sanmayın.

Dinini yaşaman türbana mı bağlı?
.
KaBuS
Aklimda olan birkac ayeti yaziyim,

Eğer, velisi olduğunuz yetim kızlar ile evlenip onlar hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikâhlayın. Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız, o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur.(Nisa 3)

Anliyabilene bu ayet cok sey anlatir , mesela kirmizi yazili yerde islamiyetin ne kadar sapik bir din oldugunu gösterir.Islama göre evlatlik aldigin kizi büyüttügün zaman tadina bakmak istersen serbesttir ammaaaaaa nikah yapmak sartiyla yoksa mazallah zina olur sonra allah yakar mümini

Mavi boyali yerleride okuyan erkek ve kadinin ne kadar esit oldugunu anlar.

Foruma yeni kayit olan eda eger gercekden bayansa ve bu ayette gecen olayi kendine yedirebiliyorsa ne mutlu olun , allah mesut bahtiyar etsin kocasi ve kumalariyla smile.gif

Eki görüntülemek için tıkla

Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur(...)(Nisa/34)

Allah size, çocuklarınız hakkında, erkeğe, kadının payının iki misli (miras vermenizi) emreder(...) (Nisa/11)

Erkeklerin kadınlar üzerindeki hakları gibi, kadınların da erkekler üzerinda belli hakları vardır.Ancak erkekler, kadınlara göre bir derece üstünlüğe sahiptirler." (Bakara/228)

Kadınlarınız sizin için bir tarladır.Tarlanıza nasıl dilerseniz öyle varın. Kendiniz için önceden (uygun davranışlarla) hazırlık yapın. Allah'tan korkun, biliniz ki siz O'na kavuşacaksınız. (Yâ Muhammed!) müminleri müjdele!(Bakara/223)

Kadinlari tarla olarak gören zihniyete lanet olsun.

Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.(Nisa/34)

Eğer bir kadın kocasının geçimsizliğinden yahut kendisinden yüz çevirmesinden endişe ederse, aralarında bir sulh yapmalarında onlara günah yoktur. Sulh (daima) hayırlıdır. Zaten nefisler kıskançlığa hazırdır. Eğer iyi geçinir ve Allah'tan korkarsanız şüphesiz Allah yaptıklarınızdan haberdardır. (Nisa/128)

(Nisa/34 ile karısını dövebilme hakkına sahip olan kocaya karsilik , nisa 128e göre kadın gecimsizligi baslatan kocasi olsa bile sadece "sulh" yapmakla yükümlü...)
KaBuS
eşit değiliz hiç bir zaman kadın erkek denktir...

Hmd burda ne demek istemis anliyabilen banada anlatsin kafam karisti unsure.gif

Esitlik ve denk olmak ayri seylermidir ? blink.gif
eda
QUOTE(KaBuS @ Apr 4 2007, 01:43 AM) *
Aklimda olan birkac ayeti yaziyim,

Eğer, velisi olduğunuz yetim kızlar ile evlenip onlar hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikâhlayın. Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız, o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur.(Nisa 3)

Anliyabilene bu ayet cok sey anlatir , mesela kirmizi yazili yerde islamiyetin ne kadar sapik bir din oldugunu gösterir.Islama göre evlatlik aldigin kizi büyüttügün zaman tadina bakmak istersen serbesttir ammaaaaaa nikah yapmak sartiyla yoksa mazallah zina olur sonra allah yakar mümini

Mavi boyali yerleride okuyan erkek ve kadinin ne kadar esit oldugunu anlar.

Foruma yeni kayit olan eda eger gercekden bayansa ve bu ayette gecen olayi kendine yedirebiliyorsa ne mutlu olun , allah mesut bahtiyar etsin kocasi ve kumalariyla smile.gif

Eki görüntülemek için tıkla

Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur(...)(Nisa/34)

Allah size, çocuklarınız hakkında, erkeğe, kadının payının iki misli (miras vermenizi) emreder(...) (Nisa/11)

Erkeklerin kadınlar üzerindeki hakları gibi, kadınların da erkekler üzerinda belli hakları vardır.Ancak erkekler, kadınlara göre bir derece üstünlüğe sahiptirler." (Bakara/228)

Kadınlarınız sizin için bir tarladır.Tarlanıza nasıl dilerseniz öyle varın. Kendiniz için önceden (uygun davranışlarla) hazırlık yapın. Allah'tan korkun, biliniz ki siz O'na kavuşacaksınız. (Yâ Muhammed!) müminleri müjdele!(Bakara/223)

Kadinlari tarla olarak gören zihniyete lanet olsun.

Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.(Nisa/34)

Eğer bir kadın kocasının geçimsizliğinden yahut kendisinden yüz çevirmesinden endişe ederse, aralarında bir sulh yapmalarında onlara günah yoktur. Sulh (daima) hayırlıdır. Zaten nefisler kıskançlığa hazırdır. Eğer iyi geçinir ve Allah'tan korkarsanız şüphesiz Allah yaptıklarınızdan haberdardır. (Nisa/128)

(Nisa/34 ile karısını dövebilme hakkına sahip olan kocaya karsilik , nisa 128e göre kadın gecimsizligi baslatan kocasi olsa bile sadece "sulh" yapmakla yükümlü...)

dine saldırmak size ne katar bırakın inananları düşünmeyi onların sizin düşüncelerine hiç ihtiyaçları yok

Kuran’la ilgili yanlış anlaşılan diğer bir konu ise erkeklerin çokeşli evliliğidir. Öncelikle şunun bilinmesi gerekir ki İslamiyet çok büyük bir zaman dilimine, geniş bir coğrafyaya, çok farklı iklimlere, ufak bir kabileye olduğu gibi büyük bir imparatorluğa, hem tarım, hem de endüstri toplumuna, hem savaş hem de barış ortamlarına, apayrı alışkanlık ve kültürlerin olduğu insanlara gelmiştir. Kuran’ın bu her türlü devir, şart, ortam ve kültüre uyumu ise Kuran’ın serbestiyet dairesinin geniş olmasıyla sağlanır. Buraya kadar bu geniş helal dairesinin, geleneksel İslam anlayışıyla sınırlanıp, bir Arap İslam’ı yaratılmaya çalışıldığını gördük. Örneğin belli yörenin kıyafeti olan sarığın, cübbenin, sakal bırakma alışkanlığının dinselleştirilip; böylece İslam’ın her yöreye, şarta, kültüre uyumunun engellendiğini gördük. Oysa Kuran’ın verdiği serbestiyetlikle herkes kendi kimonosunu, ceketini, kravatını, entarisini giyebilir. Kuran’ın bu noktadaki özgürlüğü Kuran’ın İslam’ının her bölgeye, her kültüre uyumunu sağlar. Çokeşlilik de aynen böyledir. Çokeşlilik İslam’ın yasaklamadığı bir konudur, yoksa İslam’ın emrettiği veya tavsiye ettiği bir konu değildir.
Çokeşlilik birçok kültürde, zaman diliminde, özellikle erkeklerin savaşta ölüp, kadınerkek oranının bozulduğu zamanlarda kadınların da talebi olmuştur. Tarım toplumlarının birçoğunda çok çocuklu aile, gücün simgesi olduğu için, bu toplumlarda kadınların çocuk ve ev işlerindeki yüklerinin hafiflemesi için kocalarını evlenmeye teşvik ettiği bile görülmüştür. Unutulmamalıdır ki çokeşliliği yaşayan tek bir erkekken, kadınlar en az iki kişidir. Evlilik müessesesi de ortak bir istek veya çıkara dayandığına göre çokeşliliği bir erkek isterken en az iki kadın da bunu istemiş, kabullenmiş veya çıkarı olmuş demektir. Yani çokeşliliğin kimi ortamlarda yasaklanmasına bir erkeğe karşı en az iki kadın karşı çıkacak demektir. Bazıları kadınların isteği olmadan aile baskısıyla evlendirildiklerini veya daha sonra boşanma hakları ellerinden alındığı için isteseler de ayrılamadıklarını söyleyebilir. Bu zulümler bizim konumuz değildir, çünkü bunlar İslam’ın değil erkek egemen toplumun sonucudurlar. Dinimize göre evliliğe kadın da karar verir, kadının boşanma hakkı da vardır. Yani kadın, kocası çokeşlilik yaparsa veya evliliğinde yolunda gitmeyen bir şey olursa kendisi de boşanabilir. Kadının boşanmasının yasaklanması, kadının evliliğindeki söz hakkının ailesine verilmesi gibi sonuçlar geleneğin sonucudur, Kuran’ın dininin değil. Çokeşlilik sadece tarım toplumlarında, Doğu kültürel ortamında değil Batı Avrupa’da da kimi şartlarda savunulmuştur. Dünya yakın tarihinin iki savaşının sonucunda oluşan ortamda bunun sonuçlarını yaşayanlar, İngiltere’nin Daily Mail gazetesindeki bir makalede kadın sayısının erkeğe oranla çok arttığını ve çokeşliliğe izin verilmesinin tek çıkar yol olduğunu savunuyorlardı. 1949’da Bonn halkı, hem de sosyal kadın kuruluşları, ilgili mercilere başvurarak çok kadınla evliliğe izin veren bir maddenin anayasaya konmasını istiyorlardı. Kadın kuruluşlarının benzer faaliyetleri Fransa’da da yaşandı. Daha geriye gidersek 1560’da Fransa Meclisi’nin, Normberete Wastefaya anlaşmasından sonra çok kadınla evlilik konusunda karar aldığını görüyoruz. Avrupa’da sözde tek hanımla evlilik uygulamalarını ve savaşlardan sonraki acı tabloları değerlendiren Avrupalı kadın yazar Annie Beasant ise şöyle demektedir: “Bir tek kadınla evlilik Batı’da sözde kalmıştır. Gerçekte sorumsuz bir çok evlilik usulü alıp yürümüştür. Erkek metresinden bıkınca savar, o da zamanla hafif kadın halini alır. Zavallı metresin durumu, çok hanımlı bir aile yuvasındaki mevki sahibi kadının yanında çok acıklıdır. Sokakları dolduran binlerce zavallı kadın gördüğümüzde anlıyoruz ki çokeşliliğe izini kötülemek, Batılıların ağzına hiç yakışmıyor. İğfal edilmiş, sığınılacak bir yer ve sevgiden yoksun, gayri meşru çocuğu ile ortada, miras hakkından yoksun, herkesin zevkine kurban olup yaşamaktansa bir erkeğin meşru hanımlarından biri sıfatıyla sevgi görüp aile yuvasında yaşamak daha saygındır.” Sorun da biraz buradan kaynaklanıyor, kadınların bir kısmı kendilerini hep üstüne bir kadın alınan ilk eş gibi görüyorlar. Oysa Annie Beasant’ın çizdiği tablodaki kadının durumuna düşen de bir kadındır. Her durumda hanımlardan çokeşliliği çirkin görenler çoğunluktadır. Onlar çokeşlilik yapmayabilirler, böyle istekleri olan adamlarla evlenmezler, yapmaya kalkan olursa ondan boşanırlar
eda
kuranın benzetme sanatını anlamak için kuranı bilmek lazım tarla hayat için en önemli şeylerden biridir burada kadın küçültülmez yüceltilir ayette kadın madden değil mnevi değer olarak tarlaya benzetilir
atheturk
edanın sünnettullah geleneğinden hiç haberi yok galiba

c/p lerle bu iş yürümez, açıkça kendi fikirlerini belirt
gezgin95
QUOTE(eda @ Apr 4 2007, 01:53 AM) *
kuranın benzetme sanatını anlamak için kuranı bilmek lazım tarla hayat için en önemli şeylerden biridir burada kadın küçültülmez yüceltilir ayette kadın madden değil mnevi değer olarak tarlaya benzetilir

"Tarlanıza nasıl dilerseniz öyle varın" sözü seni rahatsız etmiyor mu eda?

Mal mülk gibisin arkadaş.
.
KaBuS
QUOTE(eda @ Apr 4 2007, 01:46 AM) *
dine saldırmak size ne katar bırakın inananları düşünmeyi onların sizin düşüncelerine hiç ihtiyaçları yok

Neden dine saldiri olarak algiliyorsunki ? blink.gif

Biyoloji kitabindan yada kimya kitabindan alip yazmadim , yazdiklarimin hepsi kurandaki ayetler.Sen ayette yazilanlari "normal" "olagan" "ne varki" bunlarda gözüyle görüyorsan zaten seni rahatsiz etmemesi lazim , belliki rahatsiz olmussun yoksa saldiri olarak düsünmezdin.

Eger ilk ayette gecen "evlat edindiginiz kizlarla isterseniz evlenebilirsiniz" lafina sapiklik dedigim icin saldirdigimi düsünüyorsan , o zaman sana sormam lazim:

Sence bir insanin...

Evlatlik edindigi kiz büyüdügü zaman onunla evlenmesi normalmidir? Diyelimki belli bir yasa geldin ve anne baba bildigin insanlarin gercek ailen olmadigini ögrendin , ve baban sandigin kisi seninle evlenmek istiyor , evlenebilirmisin ?

Evlatliginin karisiyla evlenmesi normalmidir ? Kocanin babasi üvey olsa , kocan seni bosasa kocanin üvey babasiyla evlenirmisin?

Bir kadini bosayip o kadinin kiziyla evlenmesi normalmidir ? Baban üvey olsa anneni bosayip seninle evlenmek istese gönlün razi gelirmi ?

Haberin varmi bilmiyorum ama bu sorduklarimin hepsi islamiyette serbestir , öyle hadislerle sünnetle felan degil bizzat kuran serbest etmisdir.

Birde su var , gelin ateist foruma üye olun diye biz kimseyi davet etmedik , kimseyede cik git diyecek halimizde yok , ama madem buraya gelip burda yazilanlari okuyorsun seninde kimseye birsey demeye hakkin yok.Düsüncelerimize ihtiyaciniz yoksa bu foruma gelmessiniz olur biter , yok illa gelecem dersen o zaman unutmaki burasi Ateist forum , dolayisiyla ne islama nede herhangi bir dine karsi bu forumda saygi bekleme.Hatta yeri gelir küfür bile edilir sinirler gerilince...o yüzden bu veya buna benzer foruma girerken bunlari göze alman lazim.

Ayrica burda inanclarindan dolayi kisiler elestirilmiyor , inandiklari din elestiriliyor.

Hazir kalemi elime almisken bir kac ayet daha yaziyim rolleyes.gif

(Harp esiri olarak) sahip olduğunuz cariyeler haric ... Onlardan faydalanmanıza karşılık kararlaştırılmış olan mehirlerini verin.(Nisa 24)

Ifadeye bakarmisiniz "onlardan faydalanmaniza karsilik"

İçinizden, imanlı hür kadınlarla evlenmeye gücü yetmeyen kimse, ellerinizin altında bulunan imanlı genç kızlarınız (sayılan) cariyelerinizden alsın...(Nisa 25)

Islamiyete göre kadin alinip satilabilen birer mal gibidir , ve bu "mallar" efendisinin yatak ihtiyaclari dahil her türlü ihtiyacini karsilamak zorundadir ve nikah felan gerekmez , cünkü nikah sadece hür kadinlar icin sart kosulmusdur.

Islamiyette birakin kadin erkek esitligini , insanlar bile esit degildir.Islamiyet evrensel oldugunu savunur ama her nedense köleligi kaldirmamisdir.Hatta köleleri ikinci sinif insan olarak görür.

Allah, hiçbir şeye gücü yetmeyen, başkasının malı olmuş bir köle ile katımızdan kendisine verdiğimiz güzel rızıktan gizli ve açık olarak harcayan (hür) bir kimseyi misal verir. Bunlar hiç eşit olurlar mı? Doğrusu hamd Allah'a mahsustur. Fakat onların çoğu (bunu) bilmezler (Nahl 75)

Kölelik ve cariyelikle ilgili daha cok ayet var ama yazi cok uzayip bogmasin diye simdilik bitiriyorum...

Selamlar...
eda
QUOTE(gezgin95 @ Apr 4 2007, 02:58 AM) *
"Tarlanıza nasıl dilerseniz öyle varın" sözü seni rahatsız etmiyor mu eda?

Mal mülk gibisin arkadaş.
.

mal ve mülk islamdan uzak kadınlara bakalım bi istersen
modern diye adlandırılan ahlaki değerlerden yoksun bir meta gibi yasayan ve yasatılan kadın
herşeyi cinsel cazibesiyle anlatan heryerde bedeni kullanılan erkeklerin cinsel tatminini karşılayan cinsellik unsurlarıyla her türlü ticarete katkıda bulunan araba fuarlarında dahi bütün kadınlığını ayaklar altına alarak bedenini futursusca sergileyen kendisini sadece seks objesi olarak gören karsısındaki erkeklerin hayvani iştahlarını kabartan bide bunu yaparken mutlu olan her zaman bedenin kullanıldığı bi kadının durumunu bana izah edermisin

burda bahsettiğim tesettürlü olmayanlar değildir buyuk bi ihtimalle yle anlarsınız tesettürlü veya tesettürsüz bu oyuna alet olan her kadın benim hedefim
KaBuS
QUOTE(eda @ Apr 4 2007, 03:06 AM) *
modern diye adlandırılan ahlaki değerlerden yoksun bir meta gibi yasayan ve yasatılan kadın
herşeyi cinsel cazibesiyle anlatan heryerde bedeni kullanılan erkeklerin cinsel tatminini karşılayan cinsellik unsurlarıyla her türlü ticarete katkıda bulunan araba fuarlarında dahi bütün kadınlığını ayaklar altına alarak bedenini futursusca sergileyen kendisini sadece seks objesi olarak gören karsısındaki erkeklerin hayvani iştahlarını kabartan bide bunu yaparken mutlu olan her zaman bedenin kullanıldığı bi kadının durumunu bana izah edermisin

Unuttugun birsey var , bu dediklerini o kadinlara kimse zorla yaptirmiyor , kadin meslek olarak mankenligi yada saydigin diger islerden birini secmis onu yapiyor.

Ama islamiyette kadinlar "mal" gibi alinip satiliyor , her türlü isde kullaniliyor.Canlari istedikleri zaman yataga cagirabiliyorlar hatta kendileri kadinlari cinsel meta olarak kullandiklari yetmezmis gibi para kazanmak icin satiliyorlar.Resmen o cariyelerin efendileri(!) hem kendileri kullaniyor hemde kadina fuhus yaptirip para kazaniyorlar ve bu yaptiklari seyi allahin emri diye kabul ediyorlar.Öyle ya allah isteseydi cariyelik/kölelik sistemini kaldirirdi.Peki kaldirmismi ? Hayir.Kadinlarin fuhus icin satilmasini yasaklamismi ? Hayir.

Peki nerde kaldi islamiyetin/kuranin allahin kelami oldugu ? Nerde kaldi islamiyetin ahlak degerleri ?

Bak sana bu konudaki ayetleri yaziyimde gözlerinle gör , ondan sonra savunuyorsan yine savun kardesim ama savundugun sey sadece seni baglar bizleri degil.Bize göre kadin alinip satilan bir mal degildir.Bize göre kadini fuhusa zorliyan k.vattir.Adina ne derse desin , kimin emri derse desin bu onun mesleginin ismini degistirmez yinede k.vattir.

...Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız, o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur. (Nisa 3)

Islam ahlaki bu olsa gerek "Bir kadin nikahlayin yada cariyelerle idare edin diyor"

Gerçekten müminler kurtuluşa ermiştir(...)ve onlar ki, iffetlerini korurlar;Ancak eşleri ve ellerinin altında bulunan cariyeleri bunun dışındadır. Onlarla ilişkilerinden dolayı kınanmazlar.

Mümin erkekler iffetlerini esleri ve cariyeleri haric herkesden korurmus , cariylerle ve esleriyle iliskileri kinanmazmis , bu ayeti okuyunca imana geldim , baska hangi din böyle birseye izin verirki rolleyes.gif

...Dünya hayatının geçici menfaatlerini elde etmek için iffetli olmak isteyen cariyelerinizi fuhşa zorlamayın.Kim onları buna zorlarsa bilinmelidir ki hiç şüphesiz onların zorlanmasından sonra Allah (onları) çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir.(Nur 33)

Al sana islam ahlaki , al sana islamin kadina verdigi deger.Cariyeligi/köleligi kaldirin diyecegi yerde , yada en azindan cariyler icin fuhusu yasakliyacagi yere ne yapmis bizim evrensel(!) islam ? Yine islam ahlakinin en güzel seklini sergilemis , satmayin dememis zorlamayin demis.Ha kadinda isterse satabilirsiniz nede olsa hem cariye hem efendisi para kazanacak laugh.gif Üstelik daha ilginc olan asil sey ayetin sonu , adam kadini fuhusa zorluyor ve fuhus yaptiriyo sanki suclu kadinmis gibi allah kadini bagisliyacagini söylüyor , resmen allah kadini fuhusa tesvik ediyor , korkma yapsan bile ben seni affedecem cehennemde yakmiyacam diyor blink.gif

Bundan sonra artık başka kadınlarla evlenmen, elinin altında bulunan cariyeler hariç, güzellikleri hoşuna gitse bile, bunların yerine başka hanımlar alman sana helâl değildir. Allah her şeyi gözetler. (Ahzab 52)

Allah bile bikmis muhammedin o kadar cok kadin almasindan , artik yasak demis baska kadin almiyacaksin , aldigin kadinlarla ve cariyelerle idare et artik demis laugh.gif

Ancak eşleri, yahut sahip oldukları cariyeleri başka. Çünkü onlar eşleri ve cariyeleri ile olan ilişkileri konusunda kınanmazlar.(Mearic 30)

Islamin üstün ahlakindan carpici bir örnek daha wink.gif

Selamlar...
KaBuS
QUOTE(eda @ Apr 4 2007, 01:53 AM) *

Bence kadinlari yüceltmek istiyen bir din/kisi , kadini cinsellik anlaminda nasil isterse yanasabilecegi bir tarla olarak göstermez , kadinin "Anne"lik sifatina vurgu yapar.Erkegin hayat arkadasi olduguna vurgu yapar.

Kadin-Erkek , iyi günde ve kötü günde , saglikta ve hastalikda...diyerek evlilik yaparlar , herseye birlikte omuz verirler , her zorlugu birlikte asmak isterler , gercek insan olan sen ihtiyarladin cirkinlestin ben birkac hafta öteki hanimla kalacam diyip sirtini dönüp cekip gitmez.

Ama anliyabilene...Kime anlatiyoruzki , islam aleminde kadinlara kölelik , hizmetcilik , "mal olduklari gercegi" bir sekilde kabul ettirilmis ve kadinlarimiz malesef bu durumdan hic rahatsiz görünmüyorlar.

Yasam biciminizede karistigimiz yok , sen kendini mal görüyorsan bize zarari yok , bizim itirazimiz ve amacimiz bu kabul ettikleriniz sanki cok normal birseymis gibi topluma zorla kabul ettirmeye calismaniz.Sanmaki burda bunca yazan sana cevap vermek icin yaziyor , sen kendin kabul ettikten sonra inanki burdaki hic kimsenin umrunda bile degilsin , yazmamizdaki tek amac disardan misafir olarak giris yapipta bu yazilanlari okuyanlara seslenmek , olurda bir kisiye dogrulari gösterebilirsek ne mutlu bize.

Selamlar...
gezgin95
QUOTE(eda @ Apr 4 2007, 03:06 AM) *
burda bahsettiğim tesettürlü olmayanlar değildir buyuk bi ihtimalle yle anlarsınız tesettürlü veya tesettürsüz bu oyuna alet olan her kadın benim hedefim

Bu olayları desteklediğimizi mi sanıyorsun?
Yada taraftar olduğumuzu?

Tabii ki kadının mal olarak kullanılmasına karşıyız.

Aynı zamanda

"kadınını istediğin gibi sürebilirsin" 'i kanun yapan bir dine de karşıyız.

Daha da genelleştirelim.

İnsanın insana, ve insanın sanal bir tanrıya kulluğuna da karşıyız.
.
marx
kadınlar bütün dinlerde ikinci planda kalmıştır.hatta kadına değerde verilmemiştir denilebilir.kadın, tabiri caizse onlar için bir hizmetçidir.her türlü ihtiyaçlarına hizmet eden bir hizmetçi, bir köle...
kadınlara göstermelik yani boyanmış haklar verilmiştir.
özzelliklede peygamberiniz kadına cinsel açıdan bir hizmetçi olarak bakmıştır.o kadar sapık bir insanki küçük kızları koynuna almıştır.ve sadece kızları kendisinin kullanması için ayetler uydurmuştur.
misal:
AHZÂB SÛRESI(50)
Ey Peygamber!Biz sana mehirlerini verdigin eslerini helal kildik.. Biz sana mehirlerini verdigin eslerini helal kildik.. amcanin kizlari, halalarinin kizlari, dayinin kizlari ve teyzelerinin kizlarinida sana helal kildik.
Ayrica, diger mü'minlere degil de, sana has olmak üzere kendini Peygamber'e bagislayan kadinlari helal kildik.Peygamber'in de kendisini nikahlamak istedigi herhangi bir mü'min kadini da sana helal kildik.Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmamasi içindir.

artık siz düşünün kadına verilen hakları.kadınların seçme hakkı yok.zaten peygamberle evlenmek istemezse bile birileri tarafından zorla evlendirilecekti.ya annesi ya komşusu onu peygemberin koynuna atacaklardı..
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.