İslam'da gay olmak günah mıdır?
Böyle bir ayet,hadis felan var mı yani?
atheturk
Mar 2 2007, 08:26 PM
gercekgercektir
Mar 2 2007, 08:28 PM
Dalgamı geçiyorsun. Sırf konu olsun diyemi soruyorsun? Kuranı okumadan niye tartışma açıyorsun. Lut Kavmi sırf ibne olduğu için yok edildi ya.
Bilmiyorum sadece öğreneyim diye açtım.
Böyle bir ayet varsa koyuver.
haci
Mar 2 2007, 08:34 PM
Nisa: 15, 16
jedi
Mar 2 2007, 08:52 PM
günah olsa da olmasa da ülkemizde eşcinsel insanların durumları çok kötü. toplum içerisinde sanmıyorum kimsenin kolay kolay ben eşcinselim falan diyebileceğini.
Blackrock
Mar 2 2007, 08:55 PM
QUOTE(haci @ Mar 2 2007, 08:34 PM)

Nisa: 15, 16
15.
Kadınlarınızdan fuhuş (zina) yapanlara karşı içinizden dört şahit getirin. Eğer onlar şahitlik ederlerse, o kadınları ölüm alıp götürünceye veya Allah onlar hakkında bir yol açıncaya kadar kendilerini evlerde tutun (dışarı çıkarmayın).7
16.
Sizlerden fuhuş (zina) yapanların her ikisini de incitip kınayın. Eğer onlar tövbe edip ıslah olurlarsa onları incitip kınamaktan vazgeçin. Çünkü Allah tövbeleri çok kabul edendir, çok merhamet edendir.
İyi de bu ayetler kadınlarla ilgili bence.
Hem erkek erkeğe evlenenler var onların yaptığı zina sayılır mı da
gercekgercektir
Mar 2 2007, 09:02 PM
Ben eş cinselliğe günah olduğu için değil ama insan doğasına ters bulduğum için karşıyım. Kimsenin cinsel tercihini eleştirmek gibi niyetim yok ama eş cinselliğin matah birşey gibi gösterilip toplumda özendirilmeye çalışmasınıda doğru bulmuyorum. Sonuçta cinselliğin amacı ürümedir. Eş cinsellik bana göre sapıklıktır. Cinselliğin ihtiyaç olduğu bi gerçek ama bana bu ihtiyacın suistimal edilmesi gibi geliyor. Mesela yemek yemekte bir ihtiyaçtır ve yemeği zevkli hale getirmek suç değildir ama bunu abartıp tüm hayatını yemek üzerine kurmakta bana göre sapıklıktır.
jedi
Mar 2 2007, 09:02 PM
lut kavmi ile ilgili ayetlerde bulabilirsin sanırım. kurandaara.com da falan lut ara.
termoplastikbuat
Mar 2 2007, 09:06 PM
aslında gayle alakalı bir ayetin bulunmasının yanı sıra bunun bir duygu olduğunu söylüyor gayler. eğer bu bir duyguysa ve o yarattıysa ha gerçi bu sınav değilmi?
nusret
Mar 2 2007, 09:15 PM
QUOTE(Can @ Mar 2 2007, 08:59 PM)

15.
Kadınlarınızdan fuhuş (zina) yapanlara karşı içinizden dört şahit getirin. Eğer onlar şahitlik ederlerse, o kadınları ölüm alıp götürünceye veya Allah onlar hakkında bir yol açıncaya kadar kendilerini evlerde tutun (dışarı çıkarmayın).7
16.
Sizlerden fuhuş (zina) yapanların her ikisini de incitip kınayın. Eğer onlar tövbe edip ıslah olurlarsa onları incitip kınamaktan vazgeçin. Çünkü Allah tövbeleri çok kabul edendir, çok merhamet edendir.
İyi de bu ayetler kadınlarla ilgili bence.
Hem erkek erkeğe evlenenler var onların yaptığı zina sayılır mı da

Sevgili can,
Hacı'nın verdiği Nisa suresişndeki ayetklerin gay'lerle bir ilgisi yok.
Ama Lut kavminin bu tür sapkınlığıklarını azgınlaşması üzerine yok edildiği yazılıdır.
Ayrıca, Allah'ın yarattığını değiştirmek büyük günahtır ama Allah şirk dışındaki bütün günahları olduğu gibi dilerse dilediği kişinin bu tür günahını bile affedebilir.
Selamlar.
CultureClub
Mar 2 2007, 09:27 PM
Cinsel eğilimler testesteron/östrejon oranına göre belirleniyor.İnsan testesteron ağırlıklı ise erkek,östrojen+progesteron(kadınlar biraz daha karışık,normal..yakında yazacağım)ağırlıklı ise kadın olur.
Orana göre derece değişir!Erkekte kadınlık hormonları olduğu gibi kadında da erkeklik hormonları vardır,önemli olan hangisinin ağır bastığıdır.
Bu ağırlığa göre cinsler şekil alır!
Aslında kimse ne tam erkek,ne tam kadın.(Ben hariç,tam erkeğim

)
orhan11
Mar 2 2007, 09:52 PM
Kuran'da Lut kavmi homoseksuel oldugu icin yok edilerek cezalandirilmistir.. Fakat bunlarin cezalandirilmasinin asil nedeni aginliklaridir.. Lut peygamberi ziyarete gelmis meleklere sulanmislar ve Lut'a onlari teslim etmelerini istemislerdir.. Iyice gemi aziya almis azgindir bu kavim.. Yok edip cezalandirma sadece bu kavme ozeldir.. Butun homoseksuellerin cezalnadirilacagi soylenmez..
Peki hem homoseksuel, hem de ibadetini eksiksiz yapan homosekuellerin akibeti ne olacak? Soyleyeyeyim: cinsel secenekleri farkli olan bu cennetlikler de cennete girecekler ve gilman olarak diger ihtiyac sahiplerinin ihtiyaclarini gidereceklerdir..
(Bknz: Tur-24'den sonraki Ayet'ler..)
orhan11
Mar 2 2007, 10:00 PM
Duzeltme;
bir onceki yazimda Vakia-17'den sonraki Ayet'ler demistim, ama yanlis Sure ve Ayet vermisim, dogrusu Tur-24'den sonraki Ayet'ler olacak... Orayi da editledim ama, bir de not duseyim dedim..
nusret
Mar 2 2007, 10:01 PM
QUOTE(orhan11 @ Mar 2 2007, 09:52 PM)

Kuran'da Lut kavmi homoseksuel oldugu icin yok edilerek cezalandirilmistir.. Fakat bunlarin cezalandirilmasinin asil nedeni aginliklaridir.. Lut peygamberi ziyarete gelmis meleklere sulanmislar ve Lut'a onlari teslim etmelerini istemislerdir.. Iyice gemi aziya almis azgindir bu kavim.. Yok edip cezalandirma sadece bu kavme ozeldir.. Butun homoseksuellerin cezalnadirilacagi soylenmez..
Peki hem homoseksuel, hem de ibadetini eksiksiz yapan homosekuellerin akibeti ne olacak? Soyleyeyeyim: cinsel secenekleri farkli olan bu cennetlikler de cennete girecekler ve gilman olarak diger ihtiyac sahiplerinin ihtiyaclarini gidereceklerdir..
(Bknz: Vakia-17'den sonraki Ayet'ler..)
Sevgili
orhan11,
Vakıa suresinin gay'lerle bir ilgisi yok. Lütfen.
Selamlar.
Crom
Mar 2 2007, 10:16 PM
Kurandaki diğer masallar gibi Lut Kavminin başına gelenler de masaldan ibaret. Günümüz dünyasında Lutluların yaptıklarının 100 kat kötüsü yapılmakta ama kimsenin başına birşey gelmiyor.. Eski insanlar daha değerliydi demekki allah katında bizlere göre.. İsa'nın havarilerine gökten yemek yağmış zamanında, kuranda bahsi geçer. 2007 de afrikada binlerce insan ölür açlıktan ama gökten yemek yağmaz.. isanın havarilerinin durumu afrikada yaşayan insanların halinden çok daha önemliymi? demekki..
kısacası olaya bu noktada baktığınızda anlatılanların sadece masal olduğunu anlamak zor olmuyor...
nusret
Mar 2 2007, 10:38 PM
Sevgili Forum yönetimi,
orhan11, HACI, FREEWILL, GEZGİN, CULTURECLUB
Neden bazen Türkçe karakterlerimiz bozuk çıkıyor.
Umarım sabotaj yapmıyorsunuzdur.
Birde neden müslüman üyelerin üyelikleri devamlı sonlandırılıyor.
Burada kimse kalmasa tartışma olurmu?
Selamlar.
Antimuhammed
Mar 2 2007, 10:39 PM
Öncelikle batılı toplumlar eşcinselliği bir hastalık olarak Tıp litaretüründen çıkartmışlardır. Doğaya ters diyenler doğayı yeteri kadar incelemedikleri anlaşılıyor. Eşcinsellik doğada oldukça yaygındır. Eicinsel kuğu, penguenler hemde uzun süreli birliktelik kuruyorlar... Hiç kurban bayramında satılık koçları görmediniz mi.. Şahsen birbirine atlayan koçları ben çok görmüşümdür... Merak eden Bruce Bagemihl'in 10 yıl çalışarak hazırladığı 786 sayfalık ‘Biyolojik Coşku: Hayvanlarda Homoseksüellik ve Doğal Çeşitlilik’ kitabına göz atabilir.
Eşcinsellik doğanın kendi içinde denge kurmasının bir sonucudur. Tıpkı kısırlık, düşük gibi. Düşün doğacak olan bebeğin yaşama şansı çok düşük olduğu için olmaktadır. Doğa baştan onu elemine ediyor..Doğa nüfusu dengelemek için böyle bir yola başvurabilir. Doğada ahlak yoktur. Bu iş hormonlarla alakalı değildir. Kime ne hormon verirseniz verin o kişinin sadece cinsel isteği artar yada azalır. Genlerle alakalıdır. Nasıl günümüzde bir çok hastalık genlerle alakalıysa, eşcinsellikte bu şekildedir. Şimdi kalkıp kimse doğuştan(genlerden gelen uyuşmazlıkla) siyam(yapışık) ikizleri, zihinsel özürlü, fiziksel özürlülüleri doğaya aykırıdır diye yargılayamaz.
Doğa ve denge ile ilgili yazımı okumak isterseniz aşağıda ki linktedir.
http://forum.ateizm.org/index.php?showtopic=3635
CultureClub
Mar 2 2007, 10:52 PM
"""""Sevgili Forum yönetimi,
orhan11, HACI, FREEW?LL, GEZG?N, CULTURECLUB
Neden bazen Türkçe karakterlerimiz bozuk ç?k?yor.
Umar?m sabotaj yapm?yorsunuzdur.
Birde neden müslüman üyelerin üyelikleri devaml? sonland?r?l?yor.
Burada kimse kalmasza tart??ma olurmu?
Selamlar. """""""""
Bu forumda böyle yamukluk olmaz,Türkiye 'de böyle başka dürüst forum bulamazsınız(idea da dahil
)teknik sorun ve sanırım yazılımcı arkadaş tatilde.Sevgili Trajito'nun gözlemi ve doğru,edit(yazıda düzeltme) yapınca bozuluyor?
FreeWill
Mar 2 2007, 10:55 PM
orhan11
Mar 2 2007, 10:57 PM
Yazinizi editlerken "basit duzenle" secenegini degil, "tam duzenle" secenegini kullanin..
CultureClub
Mar 2 2007, 10:57 PM
Netekim ben edit yaptım bir önceki iletim bozuldu..
herşey gözlem ile başlıyor,tebrikler Trajito
nusret
Mar 2 2007, 10:58 PM
QUOTE(CultureClub @ Mar 2 2007, 10:52 PM)

"""""Sevgili Forum yönetimi,
Selamlar. """""""""
Bu forumda böyle yamukluk olmaz,Türkiye 'de böyle başka dürüst forum bulamazsınız(idea da dahil
)teknik sorun ve sanırım yazılımcı arkadaş tatilde.Sevgili Trajito'nun gözlemi ve doğru,edit(yazıda düzeltme) yapınca bozuluyor?
Sevgili CultureClub,
Yanıtın niçin sağol.
Selamlar.
nusret
Mar 2 2007, 11:01 PM
QUOTE(orhan11 @ Mar 2 2007, 10:57 PM)

Yazinizi editlerken "basit duzenle" secenegini degil, "tam duzenle" secenegini kullanin..
Sevgili orhan11,
Yanıtın için sende sağol.
Ama diğer sorumuda yanıtlarsan sevinirim.
Selamlar.
orhan11
Mar 2 2007, 11:03 PM
Hangi sorunu yanitlayayim Nusret?
nusret
Mar 2 2007, 11:07 PM
QUOTE(orhan11 @ Mar 2 2007, 11:03 PM)

Hangi sorunu yanitlayayim Nusret?
Sevgili orhan11,
Ben her zaman foruma giremiyorum.
Ama girdiğimde bir çok inançlının üyeliğinin sonlandırıldığını görüyorum.
Bunun nedenlerini sormuştum.
Burada inançlı kimse kalmazsa tartışma nasıl olacak demiştim.
Selamlar.
FreeWill
Mar 2 2007, 11:13 PM
QUOTE(nusret @ Mar 2 2007, 08:38 PM)

Sevgili Forum yönetimi,
Selamlar.
Sevgili nusret kardesim, bu forum hepimizin, tartismasini bilen herkese forumun kapilari ardina kadar aciktir.
Muslumanlarin uyelikleri devamli sonlandiriliyor diyorsunuz, uyelik sonlandirma isinde kisilerin musluman olup olmamasina degil, forumdaki tavirlarina gore karar verilir. Yarim sayfa yer isgal eden imzasini defalarca uyariya ragmen degistirmeyen, basliklara girip amacinin konuyla ilgili tarmisma olmayip kisilere satasma amaci guden, yine bir cok uyariya ragmen Turkce gramer ve imla kurallarini hice sayan, kufur eden, sahsi agir hakaretlerde bulunan, kisacasi forum kurallarina aykiri davranan herkes icin gecerlidir.
Arada bazi ateistlerin uzaklastirildigi, uyelikten atildigi da oluyor.
Amacimiz forumun herkese acik ve ozgurce ifadelerin tartisildigi, bir platform seviyesinde tutmak.
Bir de, burada tartismak diger forumlarda tartismaktan biraz farklidir. Burada dinler inanclar sorgulanir, incigi cincigi ortaya dokulur, ve bazilari bunlardan rahatsiz olur. Kolay degildir boyle bir ortamda %100 sukuneti korumak. Sinirlerin gerildigi anlar olmuyor degil. Bazen biz bile zorlaniyoruz birilerinin kalbini kirmamak icin.
Elimizden geldigince adaleti saglamaya calisiyoruz. Bundan hickimsenin suphesi olmasin.
Turkce karakterlerin deforme olmasi konusuna gelince, bu konuda hic bir bilgim yok, ancak teknik arkadaslarimiz sorunun kaynagini bulup cozerler herhalde.
SAYGILAR
orhan11
Mar 2 2007, 11:14 PM
Ateistforum'da hic kimsenin uyeligi gerekcesiz olarak sonlandirilmaz.. Bunun disinda inanclilarin buyuk cogunlugu kendi istekleri ile forumdan ayrilmaktadirlar.. Biz bu forumda inanclilari istemiyor olsaydik, bastan hic bir inanclinin foruma girmesine izin vermez, sizan birisi olursa farkettigimiz anda forumdan atardik.. Oysa ki boyle bir uygulamamiz olmadigi gibi, herkese esit davranmaya calismaktayiz. Neden boyle bir dusunceye kapildigini anlamadim..
nusret
Mar 2 2007, 11:30 PM
QUOTE(orhan11 @ Mar 2 2007, 11:14 PM)

Ateistforum'da hic kimsenin uyeligi gerekcesiz olarak sonlandirilmaz.. Bunun disinda inanclilarin buyuk cogunlugu kendi istekleri ile forumdan ayrilmaktadirlar.. Biz bu forumda inanclilari istemiyor olsaydik, bastan hic bir inanclinin foruma girmesine izin vermez, sizan birisi olursa farkettigimiz anda forumdan atardik.. Oysa ki boyle bir uygulamamiz olmadigi gibi, herkese esit davranmaya calismaktayiz. Neden boyle bir dusunceye kapildigini anlamadim..
Sevgili orhan11,
Sizinle fikren takışanların üyeliklerinin kendi istekleri dışında sonlandırılmış olduğunu gördümde onun için böyler bir düşünceye kapıldım ve açıklama istedim.
Yinede açıklaman için sağol.
Selamlar...
Antimuhammed
Mar 2 2007, 11:34 PM
Değerli arkadaşlar şikayetlerinizi ve cevaplarınızı yazdığınız şu anki forumda Gay olmak günah mı tartışılıyor. Cafe bölümünde Müslümanların üyeliğini neden sonlandırıyorsunuz? diye bir başlık mevcuttur. Lütfen gerekli şeyleri, gerekli yerlere yazıp forum başlıklarının içine etmeyelim... Ayrıyetten özel mesaj bölümü mevcuttur. Şahsi problem, sorularınız için bu kolaylığıda kullanabilirsiniz...(Türkçe karakter meselesi gibi)
Teşekkür Ederim..
nusret
Mar 2 2007, 11:53 PM
QUOTE(FreeWill @ Mar 2 2007, 11:13 PM)

Sevgili nusret kardesim, bu forum hepimizin, tartismasini bilen herkese forumun kapilari ardina kadar aciktir.
Muslumanlarin uyelikleri devamli sonlandiriliyor diyorsunuz, uyelik sonlandirma isinde kisilerin musluman olup olmamasina degil, forumdaki tavirlarina gore karar verilir. Yarim sayfa yer isgal eden imzasini defalarca uyariya ragmen degistirmeyen, basliklara girip amacinin konuyla ilgili tarmisma olmayip kisilere satasma amaci guden, yine bir cok uyariya ragmen Turkce gramer ve imla kurallarini hice sayan, kufur eden, sahsi agir hakaretlerde bulunan, kisacasi forum kurallarina aykiri davranan herkes icin gecerlidir.
Arada bazi ateistlerin uzaklastirildigi, uyelikten atildigi da oluyor.
Amacimiz forumun herkese acik ve ozgurce ifadelerin tartisildigi, bir platform seviyesinde tutmak.
Bir de, burada tartismak diger forumlarda tartismaktan biraz farklidir. Burada dinler inanclar sorgulanir, incigi cincigi ortaya dokulur, ve bazilari bunlardan rahatsiz olur. Kolay degildir boyle bir ortamda %100 sukuneti korumak. Sinirlerin gerildigi anlar olmuyor degil. Bazen biz bile zorlaniyoruz birilerinin kalbini kirmamak icin.
Elimizden geldigince adaleti saglamaya calisiyoruz. Bundan hickimsenin suphesi olmasin.
Turkce karakterlerin deforme olmasi konusuna gelince, bu konuda hic bir bilgim yok, ancak teknik arkadaslarimiz sorunun kaynagini bulup cozerler herhalde.
SAYGILAR
Sevgili FreeWill,
Tamam belki de ben öyle algılamış olabilirim.
Yinede teşekkürler.
Türkçe karakterlerin bozukluğu ile olarak basit düzelemeyi değil tam düzenlemeyi seçmem söylendi.
İlgine teşekkürler.
Selamalar.
nusret
Mar 2 2007, 11:57 PM
QUOTE(Antimuhammed @ Mar 2 2007, 11:34 PM)

Değerli arkadaşlar şikayetlerinizi ve cevaplarınızı yazdığınız şu anki forumda Gay olmak günah mı tartışılıyor. Cafe bölümünde Müslümanların üyeliğini neden sonlandırıyorsunuz? diye bir başlık mevcuttur. Lütfen gerekli şeyleri, gerekli yerlere yazıp forum başlıklarının içine etmeyelim... Ayrıyetten özel mesaj bölümü mevcuttur. Şahsi problem, sorularınız için bu kolaylığıda kullanabilirsiniz...(Türkçe karakter meselesi gibi)
Teşekkür Ederim..
Sevgili anti,
Evet belki bu sorunların yeri değildi kusura bakma, ama bitti.
Uzatmayalım.
Teşekkürler.
haci
Mar 3 2007, 12:04 AM
YAŞAR NURİ ÖZTÜRK
Kur'an'ı Kerim Meali.. Yeni Boyut.2001
Sayfa 83:
Nisa 15: Kadınlarınızdan eşcinsellik/sevicilik yapanlara karşı içinizden dört tanık getirin. Eğer tanıklık ederlerse o kadınları, ölüm canlarını alıncaya ya da Allah kendileri için bir yok açıncaya kadar evlerde tutun.
Nisa 16: Eşcinselliği içinizden iki erkek yaparsa olara eziyet edin. Bu ikisi tövbe eder, durumlarını düzeltirlerse onlara eziyetten vazgeçin.
Allah Tevvâb'dır, tövbeleri çok kabul eder. Rahîm'dir, merhametine sınır yoktur..
nusret
Mar 3 2007, 12:16 AM
QUOTE(haci @ Mar 3 2007, 12:04 AM)

YAŞAR NURİ ÖZTÜRK
Kur'an'ı Kerim Meali.. Yeni Boyut.2001
Sayfa 83:
Nisa 15: Kadınlarınızdan eşcinsellik/sevicilik yapanlara karşı içinizden dört tanık getirin. Eğer tanıklık ederlerse o kadınları, ölüm canlarını alıncaya ya da Allah kendileri için bir yok açıncaya kadar evlerde tutun.
Nisa 16: Eşcinselliği içinizden iki erkek yaparsa olara eziyet edin. Bu ikisi tövbe eder, durumlarını düzeltirlerse onlara eziyetten vazgeçin.
Allah Tevvâb'dır, tövbeleri çok kabul eder. Rahîm'dir, merhametine sınır yoktur..
Sevgili Hacı, Nİsa 16 ncı ayetin açıoklamasında Y.Nuri Eşcinsellik diye açıklamış Elmalılı ise;
14. Her kim de Allah'a ve peygamberine isyan edip onun sınırlarını aşarsa Allah onu, içinde sonsuza dek kalmak üzere bir ateşe sokar ve ona alçaltıcı bir azap vardır.
15.Kadınlarınızdan zina edenlerin aleyhlerine dört şahit getirin. Eğer şahitlik ederlerse, ölüm onları alıp götürünceye veya Allah onlara bir yol açıncaya kadar evlerde hapsedin.
16.
Sizlerden zina edenlerin ikisine de eziyet edin. Eğer tevbe edip kendilerini düzeltirlerse, onları cezalandırmaktan vazgeçin. Çünkü Allah, tevbeleri kabul eden, daima merhamet edendir.
diye açıklamış.
Yani Y.Nurinin mealini alırsak, islamın eşcinselliği hoş karşılamadığını görürüz.
Elbette CC nin dediği gibi her insanda her iki cinse ait hormonların olduğu doğrudur ama erkekte erkeklik, kadında kadımnlık hormonları ağılık basa.
Gayler ise nefislerine uyarak gerçek eylimlerinin tersine ağırlık vermek suretiyle bir nevi yaratılışa karşı çıkmaktadırlar.
Bunların hakkındaki son hükmü elbette Onları yaratan verir.
Selamlar.
haci
Mar 3 2007, 12:22 AM
İngilizce Kur'an'lar bu ayetlerin lesbian ve gayleri ilgilendirdiğine değinir...
Ben iddiamda israr ediyorum. Birden fazla kaynağa bakarak bunu söylüyorum..
Hepiniz yanılıyorsunuz..
HACI
haci
Mar 3 2007, 12:30 AM
Önce bu ayetlerin latin harfleri ile Arapca yazılışlarına bakalım.
Sonra kelimeler üzerinde dururuz..
NİSA:
15. Vellatı ye'tınel fahışete min nisaiküm festeşhidu aleyhinne erbeatem minküm fe in şehidu fe emsikuhünne fil büyuti hatta yeteveffahünnel mevtü ev yec'alellahü lehünne sebıla
16. Vellezani ye'tiyaniha minküm fe azuhüma fe in taba ve asleha fe a'ridu anhüma innellahe kane tevvaber rahıyma
Antimuhammed
Mar 3 2007, 12:31 AM
Sizlerden zina edenlerin ikisine de eziyet edin......
ya bu ne yaaa. Heteroseksüel olsa bile. Nedir bu İslam ın Tanrısının cinsellik takıntısı. Ataerkil bir Tanrı... 4 kadın alınabiliyor, boş ol diyince yerine yenileri geliyor kalkıp birde zina edene eziyet edin diyor.
dervish
Mar 3 2007, 12:33 AM
gay olmak günahmı?
hımmmmm
evet günah
o zaman hepiniz gay olun

çok gayik oldu
mamuli
Mar 3 2007, 12:39 AM
Diyanet işleri başkanlığın melinde bu iki ayet için şöyle bir dipnot konmuş:
Zina suçu için belirlenen ve İslâm’ın ilk dönemlerinde yürürlükte olan bu evlerde alıkoyma cezası, daha sonra, 16. âyetle kınama ve azarlama cezasına çevirilmiş, nihayet bu hüküm de Nûr sûresinin ikinci âyetiyle değiştirilmiştir. Bazı müfessirler, 15. âyetin kadının kadınla cinsel ilişkisi şeklindeki fuhuş (sevicilik); 16. âyetin ise erkeğin erkekle cinsel ilişkisi şeklindeki fuhuş hakkında olduğu kanaatindedirler.
Ben de Hacı'nın yorumuna katılıyorum.
antiateist
Mar 3 2007, 12:40 AM
QUOTE(dervish @ Mar 3 2007, 12:33 AM)

gay olmak günahmı?
hımmmmm
evet günah
o zaman hepiniz gay olun

çok gayik oldu

ewt ewt bunlar simdi gunah olsun diye forum.gayateistler.org die sayfada acarlar =)
haci
Mar 3 2007, 12:41 AM
Zinanın suçu ayrı ayetlerde geçer..
Onları da söyleyim mi?
Ne biçim Müslümansınız?
HACI
nusret
Mar 3 2007, 12:42 AM
QUOTE(Antimuhammed @ Mar 3 2007, 12:31 AM)

Sizlerden zina edenlerin ikisine de eziyet edin......
ya bu ne yaaa. Heteroseksüel olsa bile. Nedir bu İslam ın Tanrısının cinsellik takıntısı. Ataerkil bir Tanrı... 4 kadın alınabiliyor, boş ol diyince yerine yenileri geliyor kalkıp birde zina edene eziyet edin diyor.
Sevgili Atni,
İslam Gay'liği hoş birşey karşılasaydı imana mı gelecektin?
haci
Mar 3 2007, 12:47 AM
Nusret'ten umulmayacak kadar güzel bir soru..
Hadi yanıtla bakalım Antimuhammed..
Fena yakalandın..
keeeeeeeeeh keh kehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
HACI
safbilgi
Mar 3 2007, 12:57 AM
Selam Dostlar
Yasar Nurı Özturk un Kurandaki İslam kıtabına bakarsanız toplum içinde şahitlerle ılşıkiyi gırdığı belli olan ve toplum içinde kötu örnek olacak sekılde brbırlerıne karşı bu tur hareket yapan erkeklere yapılacak ezıyet sadece söz ıle bagırrma ve azarlamadır.Mezhep ımamı Imamı Azam bıle bundan baska bır ceza yok demıştır.Asolan kendı cınsıne göre yaratışına göre davranmamaktır ve toplum içinde bu tur davranışlar çocuklara ve herkese kötu örnek olur, özendırır.
Sahsı fıkrımı sorarsanız gaylığın sebebı cınsel azgınlık yada kendı cınsıyle arkadaşlık bağında sevgı ustune sağlıklı bir dostluk kuramamaktan kaynaklanır ve kişi kendı cınsıyle paylaşamadığı sevgı ve dostluğu bu şekılde yanlış bır yolda arar.
Lut kavmi ise yol keser,toplum içinde ayan beyan sex yapar, erkeklere tacız ve tecavuz ederdı,yani 2 erkeğin gizli kapaklı,masum sayılabılecek aşkı gıbı bır durum yok,çevreye zarar var,saldırı var,tacız var,Lutun evının kapısına dayandıkları anlatılır ve baska kötuluklerıde vardı yani Lut kavmı helakı hakkettı...
Antimuhammed
Mar 3 2007, 01:08 AM
QUOTE(nusret @ Mar 3 2007, 12:42 AM)

Sevgili Atni,
İşte sorunda bura da ya. İş sadece gay liği hoş karşılamasıyla kalsa bütün dünya imana gelirdi. (Müslümanlar o zaman ate olurdu sanırım)
mamuli
Mar 3 2007, 01:20 AM
Soru AntiMuahmmed'e sorulduğu için AntiM. arakdaşımızın yanıtını bekledim.
Şu bir gerçek ki, kuranın dili bu kadar kindar, bu kadar tırmalayıcı olmasa belkide çoğumuzu içine kurt düşmez araştırma ihtiyacı hissetmezdik.
Eğer islam en azından ortalama bir insan kadar erdemli olabilseydi herhalde çoğumuz "kek" gibi uyuyor olurduk.
nusret
Mar 3 2007, 01:29 AM
QUOTE(Antimuhammed @ Mar 3 2007, 01:08 AM)

İşte sorunda bura da ya. İş sadece gay liği hoş karşılamasıyla kalsa bütün dünya imana gelirdi. (Müslümanlar o zaman ate olurdu sanırım)
Sevgili Anti,
Seninki hep muhalefet, tam muhalefet hesabı.
İslam gayliğe hoş bakasa, ulan bu ne sapık din derdin.
Argentina
Mar 3 2007, 01:32 AM
QUOTE(nusret @ Mar 3 2007, 02:29 AM)

Sevgili Anti,
Seninki hep muhalefet, tam muhalefet hesabı.
İslam gayliğe hoş bakasa, ulan bu ne sapık din derdin.
güzel espriydi

- erkek adam müslüman olmaz abi
nusret
Mar 3 2007, 01:34 AM
QUOTE(mamuli @ Mar 3 2007, 01:20 AM)

Soru AntiMuahmmed'e sorulduğu için AntiM. arakdaşımızın yanıtını bekledim.
Şu bir gerçek ki, kuranın dili bu kadar kindar, bu kadar tırmalayıcı olmasa belkide çoğumuzu içine kurt düşmez araştırma ihtiyacı hissetmezdik.
Eğer islam en azından ortalama bir insan kadar erdemli olabilseydi herhalde çoğumuz "kek" gibi uyuyor olurduk.
Sevgili mamuli,
Şeyh Şadi-ŞİRAZİ diyor ki ;
" LEYLA'NIN GÜZELLİĞİNE ANCAK MECNUN'UN GÖZÜYLE BAKMALISIN Kİ, ONU SEYRETMENİN SIRRI SENDE GÖRÜNSÜN."Kur'an-ı Kerim'e de sizler ne yazıkki bakmak istediğiniz gibi bakıyorsunuz.
Selamlar.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen,
buraya tıklayınız.