Tam Forum Görünümü: HzMuhammed'in kendi kendine kitap yazdığı İDDİASI(!) doğru mudur?
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
Sayfalar: 1, 2, 3, 4
barisarock
Arkadaşlar genelde şöyle bir cümle dikkatimi çekti forumlarda :
-Hadi canım Muhammed o kitabı kendi yazmıştır.
-Kendi uydurmuştur.
-Kendi hatalar vardır cunku acgozluluk yaptı falan fılan vs...

Şu noktada var ama Okuma yazma bilmeyen bir insan nasıl olur da kendi başına kitap yazar.Bir kitap yazılmıası için önce okumayı ve yazmayı bilmek lazım.

Ayetler zaman zaman gelmiş olaylara göre ve durumlara göre gelmiştir ve Hz.Muhammed bunları yazdırmıştır.
Kaldıkı kıtabı kendı yazssaydı yalancı olması lazımdı.Ki o da Hz.Muhammed'in Hz.olmadan oncekı hayatında -40yas oncesı-psıkolojık tahlılıne baktıgımız vakıt bu peygamberımızın boyle bır yakıstırmanın onun psıkoljık tahlılıne uymadıgını gormekteyız.
Buradan şu sonuç çıkacaktır ki Kuran Tanrı kelamıdır.
amele
QUOTE(barisarock @ Mar 16 2007, 01:02 AM) *
-Kendi uydurmuştur.

Şu noktada var ama Okuma yazma bilmeyen bir insan nasıl olur da kendi başına kitap yazar.Bir kitap yazılmıası için önce okumayı ve yazmayı bilmek lazım.

Ayetler zaman zaman gelmiş olaylara göre ve durumlara göre gelmiştir ve Hz.Muhammed bunları yazdırmıştır.
Kaldıkı kıtabı kendı yazssaydı yalancı olması lazımdı.Ki o da Hz.Muhammed'in Hz.olmadan oncekı hayatında -40yas oncesı-psıkolojık tahlılıne baktıgımız vakıt bu peygamberımızın boyle bır yakıstırmanın onun psıkoljık tahlılıne uymadıgını gormekteyız.
Buradan şu sonuç çıkacaktır ki Kuran Tanrı kelamıdır.

Hz.Muhammedin kitap yazdırmasını (!) normal karşılıyor,fakat kitap yazmış olması işhtimalini yalancılık olarak değerlendişriyorsun.ha kitap yazdırmış,ha yazmış !!ne fark eder ??

Hz.Muhammed in 40 yaş öncesi ruhsal durumunu nereden biliyorsun ?? 35 veya 38 yaşındayken ne yaptığı,nasıl yaşadığı hakkında elinde ne gibi bilgiler var ?
FreeWill
QUOTE(barisarock @ Mar 16 2007, 12:02 AM) *

Masal dinlemek ve masal anlatmak icin okuma-yazma sart degildir.

SAYGILAR
barisarock
'amele' date='Mar 16 2007, 02:16 AM' post='62040']
Hz.Muhammedin kitap yazdırmasını (!) normal karşılıyor,fakat kitap yazmış olması işhtimalini yalancılık olarak değerlendişriyorsun.ha kitap yazdırmış,ha yazmış !!ne fark eder ??

Hz.Muhammed in 40 yaş öncesi ruhsal durumunu nereden biliyorsun ?? 35 veya 38 yaşındayken ne yaptığı,nasıl yaşadığı hakkında elinde ne gibi bilgiler var ?

Amele okudugunu anlayamamıssın kusura bakma.Kitabı kendi yazdıgı ıddıası yalancılık olarak gormuyorum.Yalnız atelerin en cok bu noktaya takıldıkları kesındır.Cunku onlara gore kıtap dogru degıldır Hz.Muhammed kendı uydurmustur denıyor.Bende o ıddıaya yer verdım yanlıs bır ııddıa oldugu ıcın cunku Tanrı kıtabıdır.Hz.Muhammed okuma yazmayı kurandan sonra ogrenmıstır bu ateızmın bu ıddıa(!)sını curutuyor.Bana gore kıtabı kendı de yazsa baskası da yazsa sonucta Tanrı'nındır.Sorun kaynagı degıl ama ateıst ıddıalarına gore sorun kaynagıdır.
Ayrıca Hz.Muhammed'ın 40yas oncesı hayatını nerden bılıyorsun dıyorsun malik bin nebi'yi biraz oku sende bilirsin.
barisarock
'FreeWill' date='Mar 16 2007, 02:23 AM' post='62044']
Masal dinlemek ve masal anlatmak icin okuma-yazma sart degildir.

SAYGILAR

Konuyu saptırmaktakı ustalıgını bu konu uzerınde bır bılgı bulsanda paylassan daaha faydalı olursun dıyorum asıl masalı senden dınledı ınsanlar.
metatron
güzel kardeşim, muhammed günlük yaşamındaki (o zamanki güncel olayları) allahtan geldi diye millete değerlendirmiş, ve millet de bunları bir yere not almış, ezberlemiş vs vs yapmıstır.

ölümünden sonra bu notlar toparlanmış ve ortaya bir kitap cıkmıstır.. kimsenin muhammed , eline kalem alıp kitap yazdı gibi bir iddiası yoktur..

muhammed okuma yazma bilmiyordu diyorlar müslümanlar.. öyleyse nasıl bu kitabı yazdırmış olabilir diyorlar..

soru çok saçmadır.. bir kitap yazdırmak için okuma yazma bilmek şart diildir. sonucta kuran öğretici bir kitap diildir. bir arastırmanın sonucu hiç diildir.
sözgelimi, hangi gece hangi karısıyla yatacağına dair ayeti millete yazdırmak için okuma yazma bilmeye gerek yoktur..

ayrıca şurası hep merakımı cezbetmiştir. kuran'ın ilk ayet'i "oku"dur.. bu adam kuran'ın ayetlerine karsı gelip okuma yazma öğrenmediyse kurana uymamıs olmuyor mu?? biggrin.gif
barisarock
'metatron' 'Mar 16 2007, 02:35 AM' post='62050']
muhammed okuma yazma bilmiyordu diyorlar müslümanlar.. öyleyse nasıl bu kitabı yazdırmış olabilir diyorlar..

Bunu müslümanlar değil sizler ateist çevreler iddia etmektedir.Bizler okuma yazma öğrendiğini de idda eidyoruz.
Ayrıca Kuranın oku ayetine uymamış diye bişey soylemen dogru tespit değilki Kuranı okuma yazma ogrenınce okumuştur ve kuran'ı ogretmıstır.Celıskı bunun neresınde.
amele
ne dediğini bilmiyor bu.

kitabı yazdırınca iyi,kendi yazarsa kötü.

bu nasıl mantıktır anlamadım gittti.
metatron
o zaman, "okuma yazma bilmeyen bi adam nasıl oldu da kuran yazdırdı" şeklindeki argümanları da boşa cıkıyor müslümanların biggrin.gif
FreeWill
QUOTE(barisarock @ Mar 16 2007, 12:29 AM) *
Konuyu saptırmaktakı ustalıgını bu konu uzerınde bır bılgı bulsanda paylassan daaha faydalı olursun dıyorum asıl masalı senden dınledı ınsanlar.

Soylediklerimin konuyu saptirmakla ne alakasi var? Aksine konun tam da ozudur bu.

Cebrail gelmis magarada Muhammed'in girtlagina yapismis, israrla Allah'in ilk emri olan "oku" mesajini iletmis, 23 yilda neden okuma yazma ogrenmemis Muhammed? Koleleri bile okuma yazma biliyormus bir cok Mekke'linin o zamanlar. Benim rahmetli halam bile 50'sinden sonra okuma-yazmayi soktu de kisa zamanda gazete kitap okumaya basladi.

Konuyu saptirmakmis, konu uzerinde bilgi bulsaymisim daha faydali olurmus!
Al sana faydali bilgi:

http://www.alsanafaydalibilgi.com

Al oku cevabini bekliyorum!

SAYGILAR
Antimuhammed
Zaten Kuran ın ilk inen suresi ile dumur olur gerçeği gören birisi. Oku diyor Cebrail.. Neyi okuyacak Muhammed.? Mağarada elinde bir yazılı belge mi var yoksa... Buna rağmen Muhammed diretiyor okuma bilmem diye 3 kere, Cebrailde 3 kere tekrar ediyor oku diyerek. Komik olan taraf ortada okunacak bir şey yok. Müslümanlar hemen o Muhammede değil inananların hepsine diye kıvırtırlar. O zaman o oku olan emir cümlesi (okuyacak olan özne ''sen'' dir) bu durumda, okuyun olurdu.

Güya Muhammed okuma bilmediğini vurgulayıp insanları bu bilgiler karşısında şaşırtacak.. Derdi buymuş... Yani ben bunları bir yerden almadım, bana indirildi mucizedir bu demek manasında. İyi ama oku emri geldiğinde elinde okuyacağı bir şeyde yokmuş, olmadığı için okumamıştırda...

Tek derdi insanlara mucize yaratabilmek.
amele
QUOTE(Antimuhammed @ Mar 16 2007, 01:58 AM) *
Zaten Kuran ın ilk inen suresi ile dumur olur gerçeği gören birisi.

nerden inmiş ,ağaçtan mı inmiş ??

serabis in açtığı topicde,bu ayetin kuranın (Hz.Muhammed öğretisinin) başlangıcı olamayacağını anlatmaya çalıştım (benim fikrim bu) bir mod.bir admin den fırca yedim smile.gif

sen bir ateist olarak "kuranın ilk inen suresi" ifadesini neden ve hangi amaçla kullanıyorsun ?? bu inme işi ne oluyor ??
serabis
ya amele taktin kardesim ama ya,

biz sana firca atmadik
sen konularin icerigiyle ilgilenmiyorsun

ayet inmis yaziyorsak bu bizim ayetin indigine inandigimizimi gösterir.
bir sekil daha iyi aciklayabilmek icin kullanilan bir kelime sirf
bunun disinda
yine yaziyim
biz bunlari islam alemi böyle kabul ettigi icin bu siralamayla veye bu yolla tartisiyoruz
yani onlarin kabul ettiginin aciklamalarinin pesindeyiz
kimsenin bir seye inandigi felan yok yani

sence muhammedin ögretisinin baslangici ney??

sakinles biraz ya,
ömrunden gidiyor kardes. sad.gif
Antimuhammed
Her dediğimizin başına Müslümanların inandıklarına göre, İslam inanışına göre diye koyarsak bak yazı ne hale geliyor...

Zaten İslam inanışına göre Kuran ın ilk inen suresi ile dumur olur gerçeği gören birisi. Müslümanların inandıklarına göre Oku diyor Cebrail.. Neyi okuyacak Muhammed.? Mağarada elinde bir yazılı belge mi var yoksa... Verilen hadislere dayanarak söylüyoruz ki, buna rağmen Muhammed diretiyor okuma bilmem diye 3 kere, Yine islami bilgilere dayanarak biliyoruz ki, Cebrailde 3 kere tekrar ediyor oku diyerek. Komik olan taraf ortada okunacak bir şey yok. Müslümanlar hemen o Muhammede değil inananların hepsine diye kıvırtırlar. O zaman o oku olan emir cümlesi (okuyacak olan özne ''sen'' dir) bu durumda, okuyun olurdu.

Güya Muhammed okuma bilmediğini vurgulayıp insanları bu bilgiler karşısında şaşırtacak.. Derdi buymuş... Yani ben bunları bir yerden almadım, bana indirildi mucizedir bu demek manasında. İyi ama oku emri geldiğinde elinde okuyacağı bir şeyde yokmuş, olmadığı için okumamıştırda...

Tek derdi insanlara mucize yaratabilmek.

Devlet dairesinde ki yazılar gibi oldu.. Mutlu oldun mu Amele?

NOT: Ben bir inançsızım kitap, kuran, muhammet hakkında ki yukarıdaki bilgileri inananlara dayanarak esas aldım...(Böyle bir notta yazmak gerekir)
barisarock
metatron' date='Mar 16 2007, 02:46 AM' post='62054']
o zaman, "okuma yazma bilmeyen bi adam nasıl oldu da kuran yazdırdı" şeklindeki argümanları da boşa cıkıyor müslümanların biggrin.gif

Ya ne demek delimisin bu konudaki yazıları okusana,okuma yazma bilmeyen biri konuşamaz mı sence.Konuştukları not edilse dahi yazılır.
Ayrıca amele demişki efendim kendi yazınca kötü başkasına yazıdırınca iyi.Aslında kötü olan sensin.Kendi yazmıştır diyenler vardır hayır yazdırmıştır diyenler vardır.İki çevrede kötü veya iyi mantık için söylemiyiorlar ki.Bizim bildiğimiz notlar olayların akışına zamanın değişimine göre inmiştir sonra bu yazılanlar nüsha sonra kitap haline gelmiştir.Artı aksi olsaydı da Hz.Muhammmed kendi yazdırsaydı da bizim için kötü birşey olmayacaktı ki.
orhan11
QUOTE(barisarock @ Mar 16 2007, 02:23 AM) *
Amele okudugunu anlayamamıssın kusura bakma.Kitabı kendi yazdıgı ıddıası yalancılık olarak gormuyorum.Yalnız atelerin en cok bu noktaya takıldıkları kesındır.Cunku onlara gore kıtap dogru degıldır Hz.Muhammed kendı uydurmustur denıyor.Bende o ıddıaya yer verdım yanlıs bır ııddıa oldugu ıcın cunku Tanrı kıtabıdır.Hz.Muhammed okuma yazmayı kurandan sonra ogrenmıstır bu ateızmın bu ıddıa(!)sını curutuyor.Bana gore kıtabı kendı de yazsa baskası da yazsa sonucta Tanrı'nındır.Sorun kaynagı degıl ama ateıst ıddıalarına gore sorun kaynagıdır.
Ayrıca Hz.Muhammed'ın 40yas oncesı hayatını nerden bılıyorsun dıyorsun malik bin nebi'yi biraz oku sende bilirsin.

Muhammed'in kendinin yazmasi veya yazmamis olmasinin hic bir onemi yoktur. Asil onemli olan uydurup uydurmadigidir. Barisarock sanki sahit olmus, kanitlarini gormus gibi kitabin tanriya ait oldugunu cekinmeden savunabiliyor. Olabilir.. Ammavelakin Kuran'daki sozler kanita gerek duymaksizin salt Muhammed'e ait sozler oldugunu kendisi bagira bagira soylemektedir. Bunu anlamak icin akli basinda olmak ve at gozlugunu cikararak okumak yeterlidir. Kitap yuzlerce kaniti zaten sunacaktir...
nonconformist
Muhammed C.C. sadece soyledi. Etrafindakiler ezberledi. O olunce kendinden sonrakiler oturup "Muhammed C.C. nin soylediklerini bir kaynakta toplayalim da, tum nesiller ogrensin dediler. Olay Muhammed C.C. den bagimsizdir. Muhammed C.C. Kuran i gunluk politikalarini uygulayabilmek icin uydurmustur. O olunce de hicbirsey kendinin umurunda olmadigindan, kitaplastirma falan geregi duymadi. Neden duysun ki ? Ne dese inaniyorlar. Karisi esya calar, hop ayet gelir aklanir. Bir digeri zina yapar, hop ayet gelir aklanir. Aksam misafirler gelir, hop ayet gelir Muhammed C.C. rahat kalir. Muhammed C.C. nin kadinlara karsi zaafi ve onlari elde etmede kendine kolaylik saglamak hirsi da ayetlerle sabittir. E tum bunlar gerceklesip dururken bir de onlarca yillik soylemleri kim ugrasip kitaba doksun ? Yani bu baslik bosuna acilmistir.
barisarock
'orhan11' date='Mar 16 2007, 11:59 AM' post='62156']
Muhammed'in kendinin yazmasi veya yazmamis olmasinin hic bir onemi yoktur. Asil onemli olan uydurup uydurmadigidir. Barisarock sanki sahit olmus, kanitlarini gormus gibi kitabin tanriya ait oldugunu cekinmeden savunabiliyor. Olabilir.. Ammavelakin Kuran'daki sozler kanita gerek duymaksizin salt Muhammed'e ait sozler oldugunu kendisi bagira bagira soylemektedir. Bunu anlamak icin akli basinda olmak ve at gozlugunu cikararak okumak yeterlidir. Kitap yuzlerce kaniti zaten sunacaktir...

Ben Kuran'daki sözlerin Tanrı'ya ait oldugunu iddia ediyorum veya söylüyorum.Şahit oldunmu demişssin ben şahit olmadım da sen aksine şahit oldun mu peki ?
barisarock
'nonconformist' date='Mar 16 2007, 12:12 PM' post='62160']
Muhammed C.C. sadece soyledi. Etrafindakiler ezberledi. O olunce kendinden sonrakiler oturup "Muhammed C.C. nin soylediklerini bir kaynakta toplayalim da, tum nesiller ogrensin dediler. Olay Muhammed C.C. den bagimsizdir. Muhammed C.C. Kuran i gunluk politikalarini uygulayabilmek icin uydurmustur. O olunce de hicbirsey kendinin umurunda olmadigindan, kitaplastirma falan geregi duymadi. Neden duysun ki ? Ne dese inaniyorlar. Karisi esya calar, hop ayet gelir aklanir. Bir digeri zina yapar, hop ayet gelir aklanir. Aksam misafirler gelir, hop ayet gelir Muhammed C.C. rahat kalir. Muhammed C.C. nin kadinlara karsi zaafi ve onlari elde etmede kendine kolaylik saglamak hirsi da ayetlerle sabittir. E tum bunlar gerceklesip dururken bir de onlarca yillik soylemleri kim ugrasip kitaba doksun ? Yani bu baslik bosuna acilmistir.

Kızmıyorum sadece soruyorum bu yazdıkların muallakta kalmasın diye.
Hepsine birer örnek ver veya kaynagını veya ınternetteyse lınkını soyle bakalım beklıyorum.
orhan11
QUOTE(barisarock @ Mar 16 2007, 12:15 PM) *
Ben Kuran'daki sözlerin Tanrı'ya ait oldugunu iddia ediyorum veya söylüyorum.Şahit oldunmu demişssin ben şahit olmadım da sen aksine şahit oldun mu peki ?

Ben sehadet etmiyor, reddediyorum.. Iddia sahibi sehadet edendir.. Dolayisiyla sehadet eden bize kanitlamalidir.. Peki sehadet eden kim? Sen.. O halde top sende..
metatron
QUOTE(barisarock @ Mar 16 2007, 10:54 AM) *
Ya ne demek delimisin bu konudaki yazıları okusana,okuma yazma bilmeyen biri konuşamaz mı sence.Konuştukları not edilse dahi yazılır.
Ayrıca amele demişki efendim kendi yazınca kötü başkasına yazıdırınca iyi.Aslında kötü olan sensin.Kendi yazmıştır diyenler vardır hayır yazdırmıştır diyenler vardır.İki çevrede kötü veya iyi mantık için söylemiyiorlar ki.Bizim bildiğimiz notlar olayların akışına zamanın değişimine göre inmiştir sonra bu yazılanlar nüsha sonra kitap haline gelmiştir.Artı aksi olsaydı da Hz.Muhammmed kendi yazdırsaydı da bizim için kötü birşey olmayacaktı ki.

o yukarda yanıt verdiğim post'umda gecen ," muhammed okuma yazma bilmiyordu, nasıl yazdırsın kuran'ı " argümanı siz islamcılara aittir. bana değil.

dediğim gibi, muhammed, kendi günlük olaylarını kurana yazdırmıştır.. hangi karısıyla hangi gece yatacağını, erkeklerin kadınlarla hangi ceşit ilişkilere girebileceklerini (nomal ya da anal sex) , karısının onu aldatıp aldatmadğını (aişe) vs vs,kuran'a yazdırmıştır. bunlar bile kuran'ın evrensel değil, ilkçağ arabının bakış açısını yansıtan ilkel bir kitap olduğunu göstermeye yeter..
barisarock
'metatron' date='Mar 16 2007, 12:58 PM' post='62183']
o yukarda yanıt verdiğim post'umda gecen ," muhammed okuma yazma bilmiyordu, nasıl yazdırsın kuran'ı " argümanı siz islamcılara aittir. bana değil.

İnsanlarla tartışmayı bilmiyormusun sen.Beni nasıl İslamcı diye- neye dayanarak -niteliyorsun.Ne yani inanıyorum diye mi İslamcıyım.Hep boylemı tartısırsın iftira atarak yani.
metatron
QUOTE(barisarock @ Mar 16 2007, 01:04 PM) *
İnsanlarla tartışmayı bilmiyormusun sen.Beni nasıl İslamcı diye- neye dayanarak -niteliyorsun.Ne yani inanıyorum diye mi İslamcıyım.Hep boylemı tartısırsın iftira atarak yani.

benim tartısmayı bilip bilmediğimi ateist forum üyeleri gayet iyi bilirler..

islam dinine inanıyorsan islamcısın. bundan daha doğal ne olabilir?? ve bunda ne kötülük var??taraftarı olmadığın bir dini görüşe neden uyuyorsun aksi halde..

ve konuyu dağıtmayalım, konu, muhammed'in kuran'ı kendi yazdırıp yazdırmadığına ve yazdırdıysa bunun muhammed'in güncel hayatıyla ilgili olup olmadığıyla alakalı..

soruyorum. evrensel ve tanrı tarafından yollanmış bir kitapta, muhammed'in hangi karısıyla ne zaman ilişkiye gireceğinin nöbete konması neden?? erkeklerin karılarıyla hangi tip ilişkiye girebileceğinin (vaginal ya da anal sex) izni neden ayet olarak allah tarafından verilmiştir?

bugünkü insanı ilgilendirmeyen , o zamanki ilk çağ arabını ilgilendiren kurallar yazılar vs vs neden kuranda vardır ve bunlar olduğu halde nasıl cıkıp da, bu kitabı allah yazdırmıştır, evrenseldir diyebiliyorsun??
barisarock
'metatron' date='Mar 16 2007, 01:17 PM' post='62196']
benim tartısmayı bilip bilmediğimi ateist forum üyeleri gayet iyi bilirler..

islam dinine inanıyorsan islamcısın. bundan daha doğal ne olabilir?? ve bunda ne kötülük var??taraftarı olmadığın bir dini görüşe neden uyuyorsun aksi halde..

ve konuyu dağıtmayalım, konu, muhammed'in kuran'ı kendi yazdırıp yazdırmadığına ve yazdırdıysa bunun muhammed'in güncel hayatıyla ilgili olup olmadığıyla alakalı..

soruyorum. evrensel ve tanrı tarafından yollanmış bir kitapta, muhammed'in hangi karısıyla ne zaman ilişkiye gireceğinin nöbete konması neden?? erkeklerin karılarıyla hangi tip ilişkiye girebileceğinin (vaginal ya da anal sex) izni neden ayet olarak allah tarafından verilmiştir?

bugünkü insanı ilgilendirmeyen , o zamanki ilk çağ arabını ilgilendiren kurallar yazılar vs vs neden kuranda vardır ve bunlar olduğu halde nasıl cıkıp da, bu kitabı allah yazdırmıştır, evrenseldir diyebiliyorsun??

Belli belli nasıl bildiğin.Bugune kadar alısmısn her ınanana seriatcı demeye aksıne ıddıa edene de nurcu demeye.Sen orda bana ınanıyorsan ıslamcısın bundan dogal ne varkı demıssın aslında oyle demıyorsun işte sen bır serıatcısın demeye getırdın yemeyınce ben bu naneyı kvırtmaya basladın neyse...
Gelelım konuyta kkıtapta bahsedılen konu ahlakla ılgılı konu oldugu ıcın gecer.Yanı eslerınıze dogru yonden yaklasınız der.Bugun AIDS varsa herhalde herkesın pıs ıılıskılere ve de onla bunla yatmasından kaynaklanıyor.Hıv virusunden korunma ıcın prezervatıf kullanın dıyenler nasıl dogal bır cagrısım yaptırıyorlarsa kıtapta da elbettekı uygun ılıskıden bahsetmesı de dogaldır.
metatron
QUOTE(barisarock @ Mar 16 2007, 02:01 PM) *
Belli belli nasıl bildiğin.Bugune kadar alısmısn her ınanana seriatcı demeye aksıne ıddıa edene de nurcu demeye.Sen orda bana ınanıyorsan ıslamcısın bundan dogal ne varkı demıssın aslında oyle demıyorsun işte sen bır serıatcısın demeye getırdın yemeyınce ben bu naneyı kvırtmaya basladın neyse...
Gelelım konuyta kkıtapta bahsedılen konu ahlakla ılgılı konu oldugu ıcın gecer.Yanı eslerınıze dogru yonden yaklasınız der.Bugun AIDS varsa herhalde herkesın pıs ıılıskılere ve de onla bunla yatmasından kaynaklanıyor.Hıv virusunden korunma ıcın prezervatıf kullanın dıyenler nasıl dogal bır cagrısım yaptırıyorlarsa kıtapta da elbettekı uygun ılıskıden bahsetmesı de dogaldır.

1. bişey demeye getirmedim.. hala iddia ediyorum. islam'a inanıyorsan islamcısın..

2. ayet şöyledir.. "kadınlar sizin tarlalarınızdır, onlara istediğiniz yoldan yaklaşabilirsiniz" (bakara 223) yani anal sex de , kadınlar tarlaları olduğu için müslüman erkeklere helal'dir. yani senin yazdıklarınla alakası yok olayın.. işte bu bile senin , inandığın dini bilmediğin, kulaktan dolma bilgilerle gelip burda ahkam kestiğinin göstergesidir.. kuran'ın demediği bir şeyi demiş gibi gösterip insanları kandırmaya çalısıyorsun..

3. aişe ile ilgili ayetler? hangi gece hangi karısıyla yatacağına dair ayetler konusundaki sorularımı hala yanıtlamadın.. evrensel kitapta bunlar ne arıyor.

ayrıca da , görüyorum ki , müslümanların çoğu gibi sen de dinini ateistlerden öğreniyorsun barisarock biggrin.gif
barisarock
'metatron' date='Mar 16 2007, 02:08 PM' post='62220']
1. bişey demeye getirmedim.. hala iddia ediyorum. islam'a inanıyorsan islamcısın..

2. ayet şöyledir.. "kadınlar sizin tarlalarınızdır, onlara istediğiniz yoldan yaklaşabilirsiniz" (bakara 223) yani anal sex de , kadınlar tarlaları olduğu için müslüman erkeklere helal'dir. yani senin yazdıklarınla alakası yok olayın.. işte bu bile senin , inandığın dini bilmediğin, kulaktan dolma bilgilerle gelip burda ahkam kestiğinin göstergesidir.. kuran'ın demediği bir şeyi demiş gibi gösterip insanları kandırmaya çalısıyorsun..

3. aişe ile ilgili ayetler? hangi gece hangi karısıyla yatacağına dair ayetler konusundaki sorularımı hala yanıtlamadın.. evrensel kitapta bunlar ne arıyor.

ayrıca da , görüyorum ki , müslümanların çoğu gibi sen de dinini ateistlerden öğreniyorsun barisarock biggrin.gif

Efet bende hala iddia ediyorum ki ben islamcı değilim laik demokrat cumhuriyeti savununan vatandaşın biriyim.
Ayrıca kulaktan dolma bılgılerle gelmıyorum Kuran'dan hojlanmıyorsunuz dıye ayet orneklerı vermıyorum sadece.Kı zaten Tanrı'ya ınanmayan O2nun kıtabına da ınanmaz dıyerek kutsal kıtaplardan ornek vermıyorum bunun bılmemekle alakası yok.
Yine soyluyorum Tefsirsiz Kutsal kitapları tam olarak anlaşılmaz.
3.maddenle ilgili Hem Hz.Aişe 'yle ilgili ayetler ikisi arasındadır onları ilgilendirmiştir bizi değil ki.
+Kuran yaratılısa ters seylere karsı cıktıgı ıcın seksı oral sekls halıne getırmeyı kabul etmez.Bu da senın 2.madde getırdıgım yorumdur.
amele
QUOTE(metatron @ Mar 16 2007, 01:08 PM) *

"körlerle sağırlar birbirini ağırlar" dedikleri bu olsa gerek smile.gif

kadınlar sizin tarlanızdır " diye başlayan kuran öğretisinin anal la oralla ne alakası var ?? öğretinin devamını okuyacak olursan (!) çocuk yapmaktan söz edildiğinmi göreceksin,anal ,oral seksden çocuk olmadığını hatırlatyayım.

kurandaki hangi ayet kuranın e-vrensel olduğunu iddia ediyor ?? tam tersi,yani kuranın bölgeselliği işlenir kuranda !!

ammada atıyorsunuz ha !!
barisarock
QUOTE(amele @ Mar 16 2007, 02:25 PM) *
"körlerle sağırlar birbirini ağırlar" dedikleri bu olsa gerek smile.gif

kadınlar sizin tarlanızdır " diye başlayan kuran öğretisinin anal la oralla ne alakası var ?? öğretinin devamını okuyacak olursan (!) çocuk yapmaktan söz edildiğinmi göreceksin,anal ,oral seksden çocuk olmadığını hatırlatyayım.

kurandaki hangi ayet kuranın e-vrensel olduğunu iddia ediyor ?? tam tersi,yani kuranın bölgeselliği işlenir kuranda !!

ammada atıyorsunuz ha !!

Atan sensin oglum.Ben bu ayetten bahsetmıyorum.Sacma sacma konusma bence gulunc oluyorsun.Ben Kuran'ın cınsellıkle ılgılı dıger ayetlerınden bırınde'' eslerınıze dogru yonden yaklasınız'' ayetını yazdım.Bu yazdıgım ayette oral sekse hayır anlamına gelıyor.
amele
sen metatron'musun ??
metatron
QUOTE(barisarock @ Mar 16 2007, 02:14 PM) *
Efet bende hala iddia ediyorum ki ben islamcı değilim laik demokrat cumhuriyeti savununan vatandaşın biriyim.
Ayrıca kulaktan dolma bılgılerle gelmıyorum Kuran'dan hojlanmıyorsunuz dıye ayet orneklerı vermıyorum sadece.Kı zaten Tanrı'ya ınanmayan O2nun kıtabına da ınanmaz dıyerek kutsal kıtaplardan ornek vermıyorum bunun bılmemekle alakası yok.
Yine soyluyorum Tefsirsiz Kutsal kitapları tam olarak anlaşılmaz.
3.maddenle ilgili Hem Hz.Aişe 'yle ilgili ayetler ikisi arasındadır onları ilgilendirmiştir bizi değil ki.
+Kuran yaratılısa ters seylere karsı cıktıgı ıcın seksı oral sekls halıne getırmeyı kabul etmez.Bu da senın 2.madde getırdıgım yorumdur.

yazdıklarımı kendi aklınca çarpıtıyorsun..

1. kuran'a inanmamamız, onun içindeki yazıları kaynak gösteremeyeceğimiz anlamına gelmez. bak burda güzel güzel kaynak gösteriyoruz. şöyle yazmıştır böyle yazmıştır , bu yanlıştır diye.. soruyorum, yazmamış mıdır?? bir takım kaba yerlerimizden mi uyduruyoruz bu ayetleri??

2.hani kuran tüm insanlığa , okunup anlaşılsın diye indirilmişti?? nerde kaldı bu görüş?? adamın biri okuyacak, kendi üç kuruşluk beyniyle yorumlayacak kendi kafasına göre , bir tefsir yapacak, ben ordan okuyup anlayacağım ha?? biggrin.gif

ben okuduğumu anlayabiliyuorum buaraki arkadasların coğu gibi. iş yoruma kalırsa, müslümanların doğuyu batı gibi gösterme maharetlerini de çok iyi biliyorum. benim kendi aklım var kendim anlayabiliyorum. tefsircilere ihtiyacım yok benim. belli işte ne yazdığı kuranda..

burdan bile şu sonuc cıkıyor. islam'ın iddiasına göre islam'da bir ruhban sınıfı yoktur. allah'la kul arasına kimse giremez. ama yine aynı islam, ki bu bir çelişkidir, kuran'ı siz anlayamazsınız, tefsirlerinden okuyun der...yani alah'la kul arasına insan sokar..

3. laflarımı çarpıtma. oral sex lafı etmedim. anal sex'den söz ettim. sen bir iddia attın ortaya, anal sex kötüdür, islam izin vermez, aids maids olur insanlar yoksa, hastalık kapabilirler meailnde bişeyler söyledin. ben de tam aksini söyledim. islam anal sex'e olumlu bakıyor diyerek, ayetini verdim burda..

dinini ateistlerden öğrenen ilk müslüman sen diilsin üzülme..
sodomo
Alsında Kuran'ın Allah tarafından yazılması kadar abes olan bir başka bakış da Kuran'ın başkasına yazdırılmış olmasıdır. Bunu söyleyenler zannımca Kuran'daki Mekke ayetlerinden ötesini görememişler. Tamam Mekke ayetlerinde biraz felsefe yapılmıştır falan ama bu onun başkasına yazdırıldığını göstermez ki.

Muhammed'i o kadar hafife almayın.

Mekke'de iki kabile vardı ve bunların birisi askeri konuları diğer dini işleri organize ediyordu. Ümeyye oğulları (Emeviler) Mekke'nin askeri savunması ile ilgilenirken Muhammed'in mensubu olduğu Haşimoğullar ise dini işleri organize ediyordu. Muhammed'in Ka'be ile ilgili bir çok görevde de yer almıştır daha önceleri. Ayrıca bir tüccar olarak o kadar fazla yer dolaşmış o kadar çok insanla sohbet etmiştir ki, onun diğer dinler hakkında bilgi sahibi olmaması mümkün değildir.

Bir de ha babam Muhammed'in okuma yazma bilip bilmediği tartışılır ki, bence bu da tek başına anlamsızdır. Çünkü okuma yazma bilgisinin bilgiye ulaşmada çok önemli olması gerçeği biraz modern çağ ile ilgilidir. O dönemin insanları için "okuma biliyorsa bilgili, kültürlü adamdır" gibi bir sonuca varılamaz çünkü bilgi ve kültür o dönemde sözlü olarak öğrenilen bir şeydir. Düşünün, okuma yazma bilen birisinin bilmeyene göre fazladan ne gibi bir avantajı olabilir o dönem için ? Okunacak metin mi var ? Çok çok Ka'be'nin duvarına asılan şiirleri okurdu fazladan onu da zaten şairler yüksek sesle okurlardı halkın arasında. Ortada kağıt yok, kitap yok okuma yazma bilse ne olur ?

İlave olarka şunu söyleyeyim, Kuran yazılmış değil yaşanmış bir kitaptır. 23 yılda oluşmuştur. Bu bir kitap yazımı için oldukça uzun bir süre ama yaşanan olayların kitaba aktarımı için oldukça ideal bir süre. Kadının kocası "zıhar" yapmış gelmiş Muhammed'e şikayet ediyor o da "zıhar" ayeti indiriyor. Şimdi bunu başkasına yazdırtmasına veya başkasından öğrenmesine gerek var mı ?

Kuran'a içi bilgi dolu bilimsel bir kitap muamelesi yapmayın, Muhammed ne yaşamışsa onu yazmıştır. Kuran Muhammed'in hayatından kopuk bir kitap değildir. Bak Kuran'a Muhammed'i gör, bak Muhammed'e Kuran'ı gör.

Spekülatif Mekke ayetleri yerine Medine ayetlerini okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Maide, Nisa, Enfal, Tövbe, Hucurat, Hadid, Mücadele, Haşr, Mümtehine, Münafıkın, Saff, Talak, Tahrim gibi Medine döneminin surelerini okuyunuz, dediğim daha iyi anlaşılır. Bakara ve Ali İmran hicretin ilk yılları olduğu için henüz Mekke dönemi havasından kopmamıştır ama bu surelerde de savaş ayetleri (özellikle Ali İmran suresindeki Uhud savaşı ayetleri vb.) okuyunuz. Göreceksiniz ki, Muhammed evlenmek ister ayet iner, Muhammed savaşda adamlarına ayetlerle ajitasyon çeker veya Muhammed şerri hükümler indirir (zina yapan için, miras için, boşama için vb.)

E tabii bunların da öğrenilecek bir tarafı da yoktur.

Bir ufak not daha: Muhammed aslen bir şairdir. Bunu da unutmayın.
Darvinist
barisarock,
sen farkına varmıyorsun ama bu saçmalıklarla Muhammed'i aptalların aptalı yerine koyuyorsun. Sana bakılırsa Muhammed Kuran'ı ne kendi yazabilirdi ne de yazdırabilirdi.

Bilgi eskisliğini biraz gidermek için sana kulak küpesi olsun, o çağda Arabistan'da tamamen ezberden ciltler dolduracak şiirler dizeleyen ve okuyanlar vardı. Muhammed'in kıytırık Kuran'ı onların yanında söze bile değmezdi.

Yok, Muhammed aslında okur yazar idi ise o zaman zaten soru ve sorun ortadan kalkıyor.
Her halukarda Kuran, Bedevi Muhammed'in edebi değeri olmayan bir uydurmasıdır.

Ha... benzerini yaz dmeye kalkışma çünkü yazdık ve gülmekten katıldık.
Muhammed acaba Gıovanni Verdi gibi operalar yazabilirmiydi?
metatron
QUOTE(amele @ Mar 16 2007, 02:25 PM) *

ammada atıyorsunuz ha !!

kuranın evrenselliğini idda edenler bizler değiliz. islamcılar iddia eder..

bu arada evek ben metatron'um hayırdır??
barisarock
metatron' date='Mar 16 2007, 02:31 PM' post='62235']
yazdıklarımı kendi aklınca çarpıtıyorsun..

1. kuran'a inanmamamız, onun içindeki yazıları kaynak gösteremeyeceğimiz anlamına gelmez. bak burda güzel güzel kaynak gösteriyoruz. şöyle yazmıştır böyle yazmıştır , bu yanlıştır diye.. soruyorum, yazmamış mıdır?? bir takım kaba yerlerimizden mi uyduruyoruz bu ayetleri??

2.hani kuran tüm insanlığa , okunup anlaşılsın diye indirilmişti?? nerde kaldı bu görüş?? adamın biri okuyacak, kendi üç kuruşluk beyniyle yorumlayacak kendi kafasına göre , bir tefsir yapacak, ben ordan okuyup anlayacağım ha?? biggrin.gif

ben okuduğumu anlayabiliyuorum buaraki arkadasların coğu gibi. iş yoruma kalırsa, müslümanların doğuyu batı gibi gösterme maharetlerini de çok iyi biliyorum. benim kendi aklım var kendim anlayabiliyorum. tefsircilere ihtiyacım yok benim. belli işte ne yazdığı kuranda..

burdan bile şu sonuc cıkıyor. islam'ın iddiasına göre islam'da bir ruhban sınıfı yoktur. allah'la kul arasına kimse giremez. ama yine aynı islam, ki bu bir çelişkidir, kuran'ı siz anlayamazsınız, tefsirlerinden okuyun der...yani alah'la kul arasına insan sokar..

3. laflarımı çarpıtma. oral sex lafı etmedim. anal sex'den söz ettim. sen bir iddia attın ortaya, anal sex kötüdür, islam izin vermez, aids maids olur insanlar yoksa, hastalık kapabilirler meailnde bişeyler söyledin. ben de tam aksini söyledim. islam anal sex'e olumlu bakıyor diyerek, ayetini verdim burda..
dinini ateistlerden öğrenen ilk müslüman sen diilsin üzülme..

Sen hala carpıtıyorsun.Sonuc sudur ''eslerınıze dogru yonden yaklasın'' gıbı bır ayet var ve bu ayet ters ılsıkıyı yasak etmıstır olay bu.Zaten bu konuyu buraya nasıl cektın anlamadım.Ayrıca dını de bılımı de senden ogrenmıyecegım merak etme.Dını senden ogrenecegıme dınsız kalırım daha ıyı.
barisarock
'Darvinist' date='Mar 16 2007, 02:40 PM' post='62247']
barisarock,
sen farkına varmıyorsun ama bu saçmalıklarla Muhammed'i aptalların aptalı yerine koyuyorsun. Sana bakılırsa Muhammed Kuran'ı ne kendi yazabilirdi ne de yazdırabilirdi.
Bilgi eskisliğini biraz gidermek için sana kulak küpesi olsun, o çağda Arabistan'da tamamen ezberden ciltler dolduracak şiirler dizeleyen ve okuyanlar vardı. Muhammed'in kıytırık Kuran'ı onların yanında söze bile değmezdi.

Yok, Muhammed aslında okur yazar idi ise o zaman zaten soru ve sorun ortadan kalkıyor.

Lan neyimi bilgi eksikliğimi gidereceksin nikini Darvın koydun diye el pençe divan mı olacagız.Kek misin sen.O zamanlarda bende bılıyorum ayetlerı ezberleyen hafızlar vardı hatta bu hafızlar savaslarda epey kayıp verılmeye baslanınca bu ayetlerı bı kagıtlara aktarma fıkrı cıktı ala ala karde sınır etme.
Ayrıca hala salak bır laf dolasıyor ortalkta bana kalırsa Muhammed kıtap yazdıramaz falanmıs fılanmıs.
Yahu bunu sız bu forumda yazdınız bende boyle bır konu actım.
''Kuran Allah kitabı degıl Muhammed kendı uydurdu''diye...
Ben Hz.Muhammed'ın kıtap yazdıramayacak bır kapsıteye sahıp oldugnu soylemedım.
Ayrıca bır ınsanın peygamberlıgıne ınanmak oyle kolay degıldır.Karsındakını etkılemen lazım derınden.
amele
QUOTE(Darvinist @ Mar 16 2007, 01:40 PM) *
barisarock,

kuranı Hz.Muhammedin yazdığı /yazdırdığı iddiası nedense hem müslümanlarca,hemde ateistlerce kabul görür.hiç kuranı Hz.Muhammedin yazmadığını /yazdırmadığını,hatta böyle bir kitabın yazılmasını tahi istemediği ihtimai üzerinde durduğunuz oldu mu ??

kuranın ilk nushasının deri,tahta,taş üzerine yazılı olduğu iddiası,müslümanlarca "bakın işte bu kitap Hz.Muhammedin sağlığında vardı,onun ölümünden sonra uydurulmadı" argümöanını getiriyor.aynı iddia ateislercede kabul görüyor " aha işte herif çükünün keyfi için bakın neler neler yapmış"ya hiç bir zaman böyle bir kiatabın yazılmasını istemediyse ?? ya kuranı yazanlar /yazdırasnlar Hz.Muhammedi kullandıysa ?

kuranda Hz.Muhammedin özel yaşantısına ait ayetler,sanki kitabın yazarının/yazdıranının Hz.Muhammed olmadığına şahitlik eder gibi duruyor."allahtan bana haber geldi,aişa bu gece sırasını zeynepe verecek" yok daha neler smile.gif millette kerizdi sanki smile.gif
amele
QUOTE(barisarock @ Mar 16 2007, 01:57 PM) *
Lan neyimi bilgi eksikliğimi gidereceksin nikini Darvın koydun diye el pençe divan mı olacagız.Kek misin sen.

onun nickine bende hastayım..deli ediyor beni angry.gif

darvin değiştir şu nickini yaw..bırak şu ırkcı dangalağın adını kullanmayı !!
barisarock
'amele' date='Mar 16 2007, 03:06 PM' post='62271']
kuranı Hz.Muhammedin yazdığı /yazdırdığı iddiası nedense hem müslümanlarca,hemde ateistlerce kabul görür.hiç kuranı Hz.Muhammedin yazmadığını /yazdırmadığını,hatta böyle bir kitabın yazılmasını tahi istemediği ihtimai üzerinde durduğunuz oldu mu ??

kuranın ilk nushasının deri,tahta,taş üzerine yazılı olduğu iddiası,müslümanlarca "bakın işte bu kitap Hz.Muhammedin sağlığında vardı,onun ölümünden sonra uydurulmadı" argümöanını getiriyor.aynı iddia ateislercede kabul görüyor " aha işte herif çükünün keyfi için bakın neler neler yapmış"ya hiç bir zaman böyle bir kiatabın yazılmasını istemediyse ?? ya kuranı yazanlar /yazdırasnlar Hz.Muhammedi kullandıysa ?
kuranda Hz.Muhammedin özel yaşantısına ait ayetler,sanki kitabın yazarının/yazdıranının Hz.Muhammed olmadığına şahitlik eder gibi duruyor."allahtan bana haber geldi,aişa bu gece sırasını zeynepe verecek" yok daha neler smile.gif millette kerizdi sanki smile.gif

Baskalarına kitap yazdıracak kadar ustunlugunu-(ustunlukten kasıt=Bırı bırne bır ıs yaptırıyorsa sozlerıyle ustunlugu vardır) kabul eden bırıını nasıl oluırda kıtap yazanlar kullanabılır hangı psıkolojık tepkımeyle ya saf mısın sen ?
nonconformist
amele, darwin nickinde seni durtenin irkcilik oldugunu sanmiyorum. islam somuruculerini durten neyse seni durten de o gibi geliyor bana.

barisarock, benden kaynak isteyinceye kadar interneti kullan, kuran nasil kitaplastirilmis ogren. sumsuk olma.
barisarock
'nonconformist' date='Mar 16 2007, 03:33 PM' post='62288']
amele, darwin nickinde seni durtenin irkcilik oldugunu sanmiyorum. islam somuruculerini durten neyse seni durten de o gibi geliyor bana.

barisarock, benden kaynak isteyinceye kadar interneti kullan, kuran nasil kitaplastirilmis ogren. sumsuk olma.

Benım bu konularda okduugm kıtap sayısı bana yeter nasıl nusha halıne gelmıs nasıl sonra kıtaplastırılmıs hepsını bılıyorum.Internettı de senın gıbı sumukluboceklerden ogrencek halım yok 98-99'dan berı kullanırım ben ınternetı.
Ayrıca darvın nıkınden rahjatsız olan ben degılım amele ama lafı bana sokmaya calısmıssın yemezler her ınanan ıslam somurucusu olsa her bıyıklıya amcam denırdı.Ama sen dıyorsundur emınım.
dinsavar
QUOTE(barisarock @ Mar 16 2007, 03:02 AM) *
-Kendi uydurmuştur.
[u].

Demek öyle diyorlar,vay kafiirler vay: Onlarında işi gücü zaten sevgili peygamberimize iftira atmak canım. Olurmu hiç öyle şey.

Hatice salakmı ki okuma yazması olan birini,ticaret kervanlarının başına müdür olarak atasın. laugh.gif Cahil biri olması lazımki iyi hesap yapabilsin
barisarock
'dinsavar' date='Mar 17 2007, 12:39 AM' post='62870']
Demek öyle diyorlar,vay kafiirler vay: Onlarında işi gücü zaten sevgili peygamberimize iftira atmak canım. Olurmu hiç öyle şey.

Hatice salakmı ki okuma yazması olan birini,ticaret kervanlarının başına müdür olarak atasın. laugh.gif Cahil biri olması lazımki iyi hesap yapabilsin

Evet cahıl ama hırsız olmalıydı kı Hz.Hatıce'yı dolandırsındı.Bence sana onlardan lazım.Bırı ısın basına gecmek ıcın artık yabancı ulkelerde de kısılık testlerı yapılıyor.Zuhaha laugh.gif laugh.gif
dinsavar
QUOTE(barisarock @ Mar 17 2007, 01:50 AM) *
Evet cahıl ama hırsız olmalıydı kı Hz.Hatıce'yı dolandırsındı.Bence sana onlardan lazım.Bırı ısın basına gecmek ıcın artık yabancı ulkelerde de kısılık testlerı yapılıyor.Zuhaha laugh.gif laugh.gif

Seni uyanık seniiii.Başlığın ne kadar absürd olduğunu anladın,şimdide gülüyorsun dimiiii?
Requiem
konuya başka bir metodla yaklasalım;

allah neden muhammedi seçmiştir neye göre neden arap neden kureys (denilebilir ki baska birini secseydi yine aynı seyi soracaktık evet aynen öyle kriterleri istiyorum bu torpilin kaynagı nedir)

allah seçim yaptıktan sonra değişmişmidir yani bir seyi yaratırken yaratmadan önceki allah ile yaratmış allaha geciş olmuş mudur ?

bu peygamberlik iddiası ezeli degil midir allah katında!

şimdi bunları düşünüp soruyorum allah neden iletişime geçiyor ifade etmek için tipik insancıl bire metod insanın anlaması için anca bu yolu secti diyorsanız bende diyorum ki hem kör hem sagır adam ne yapsın ?
barisarock
'dinsavar' date='Mar 17 2007, 12:57 AM' post='62881']
Seni uyanık seniiii.Başlığın ne kadar absürd olduğunu anladın,şimdide gülüyorsun dimiiii?

Niye abi baslık duzgun senın yazdıgın yamuk.Hz.Hatıce Hz.MUhammed'ı sadece cahıl oldugu(!) ıcın mı tıcaretın basına getırdı yoksa kısılık testı yapılsayıd hıc puan kırılacak bırsey olmadıgındamı ıse alındı.
Olayı gunumuze tasıyalım senın sırketlerın olsa yanına durust bır ınsan mı istersin yoksa cahıl adam-bısey olmaz cahıldır hırsızdır zıyanı yok o gelsın mı dersın ?He nedersın.
Can
muhammedin 'ben uyarıcıyım' dediği bi ayet vardı.
barisarock
name='liberty' date='Mar 17 2007, 01:00 AM' post='62882']
konuya başka bir metodla yaklasalım;

allah neden muhammedi seçmiştir neye göre neden arap neden kureys (denilebilir ki baska birini secseydi yine aynı seyi soracaktık evet aynen öyle kriterleri istiyorum bu torpilin kaynagı nedir)

allah seçim yaptıktan sonra değişmişmidir yani bir seyi yaratırken yaratmadan önceki allah ile yaratmış allaha geciş olmuş mudur ?

bu peygamberlik iddiası ezeli degil midir allah katında!

şimdi bunları düşünüp soruyorum allah neden iletişime geçiyor ifade etmek için tipik insancıl bire metod insanın anlaması için anca bu yolu secti diyorsanız bende diyorum ki hem kör hem sagır adam ne yapsın ?

Lıberty Tanrı he mıllete peygamber gondermıstır (İsa- ve Musa da Yahudıydı mesela)
Tanrının Muhammedı secmesının nedenı en bozuk toplum olmasından gelır ve orayı duzeltecek ınsanı da dunya uzerinde Muhammed olarak secmıstır.Ayrıca o yuzyılın-kı bana gore gelmeyecek bır ınsan evladı- en ıyısı de Hz.Muhammed'di.Hz.Muhammed Patagonya'da olsaydı ordan sececektı.Hem Peygamberler sorun cozmek ıcın gelırler kadının dırı gomuldugu yer arabıstandı.
Requiem
bunlar mantıksız seyler allah secim yapamaz allah muhammedi düzgün biri diye secmemiştir allahın bilgisi ezeli ise öyle yaratmış demen gerekir ve yüzde yüz torpillidir.
barisarock
'liberty' date='Mar 17 2007, 01:41 AM' post='62910']
bunlar mantıksız seyler allah secim yapamaz allah muhammedi düzgün biri diye secmemiştir allahın bilgisi ezeli ise öyle yaratmış demen gerekir ve yüzde yüz torpillidir.

Tanrı secım yapar yapamaz dıye bırsey yok.Ispatla nıye yapamaz secım.hem ınanmadıgın bırseyı nasıl torpıl olarak goruyorsun.
metatron
QUOTE(barisarock @ Mar 17 2007, 01:32 AM) *
Lıberty Tanrı he mıllete peygamber gondermıstır (İsa- ve Musa da Yahudıydı mesela)

1 tane japon, fransız, türk ya da sami ırkından olmayan peygamber söyle... evet bekliyorum..

peygamberlik bir sami kurumudur.. öyle her millete gönderdim demekle olmaz..
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.