Tam Forum Görünümü: Evrim Bilimseldir.
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
antiateist
Bugün Ankara Ankalmall da (migros) 300 Spartalı adlı filme bilet aldım. (film süper öneririm)

Saat 16:50 amaa film 18:30 da başlıyacak. HAydi dedim ben bir kitapçıya daldım filme kadar oyalanırım diye, kitapçıda hemen bilim le ilgili bölüme yöneldim. BAktım ki benim Hawking in bir kitabı var ama onun bir yanında da EVRİM KURAMI die bir kitap. Kitabın ismini hemen telefonuma yazdım. Tam olarak şu : John Maynard Smith, Evrim Kuramı Richard Dawkins'in önsözüyle.

Kitabın 6. bölümüne bakıyorum "yaşamın kökeni ve ilk evrim" Bu bölümü iyice okudum. Sonuç iş şu:

Sizin bilimsel dediğiniz evrimi adam öle anlatıyorki her cümle sonunda "sanırım bundan dolayı oldu","şöyle olmuş olabilir," "bazı yerleri açıklıyacak veri bulamadık" "Şu şu yıllarda birden bire omurgalı fosiller bulundu ama şunu şu şu maddelerle çürüttük" ama çürüktükleri omurgasız hayvanların fosiliyle.........her neyse böle sanırsam olabilir gibi "tam" "kesin" olmayan yargılarla kurulu bir teoriyi nasıl olurda bilime yamayabilirsiniz .

Yani uzun lafın kısası evrimde adam 1+1=2 olur diyor ama nasıl bunun oldugunu anlatamıyor. Daha doğrusu sanırsamlarla,olabilirlerle kesin net olmayan şeylere dayalı olarak anlatıyor.
deneycicebbar
laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Blackrock
Ne sandın ya? İlk buldukları malzemeye allah diye tapınacaklar mıydı? Bilimsel yöntem üzerine araştırman lazım...
deneycicebbar
Antiateist beni çok güldürdün.Uyumaya gidiyorum.

Çocukluğumdan beri bu evrim ile ilgili kitaplarda aynı kelimeleri kullanıyorlar.
gezgin95
Bilimin özü şüpheciliktir.

Birazda siz, "bizim adam ayın yarıldığını söylemiş ama belki doğru değil" diye düşünebilseniz.
terliksi
ha ha ha ha
şüpheninde bokunu çıkarıyorsunuz ama

tesadüf tesadüf tesadüf ........................

yalamadan yut
burda mangalda kül bırakma
kraldan çok kralcı ol

sonrada şüphe
ulan arada buradada şüphe edin o zaman
darvin kendinden şüphe ediyor bunlar etmiyor
hayret valla hayret

geçen sallama bir başlık attım işi bilen evrim diye
bana güldüler
ulan bana ne gülüyorsunuz
hiç bir halt bilmiyorsunuz ki evrim hakkında

eşeden köşeden yallah diyip müslüman olanlar gibi
evrimci oluyorsunuz
yazan bilmiyor
bilim bilmiyor
ama siz maşallah hiççç şüphe etmiyorsunuz

şu tesadüfün gözünü sevim
hiç boş geçmiyor
herhalde Allah o
ben böyle giderse tesadüfü tanrı edineceğim

ha ha ha
gminel
QUOTE(terliksi @ Mar 17 2007, 03:16 AM) *
ha ha ha ha
şüpheninde bokunu çıkarıyorsunuz ama

tesadüf tesadüf tesadüf ........................

yalamadan yut
burda mangalda kül bırakma
kraldan çok kralcı ol

sonrada şüphe
ulan arada buradada şüphe edin o zaman
darvin kendinden şüphe ediyor bunlar etmiyor
hayret valla hayret

geçen sallama bir başlık attım işi bilen evrim diye
bana güldüler
ulan bana ne gülüyorsunuz
hiç bir halt bilmiyorsunuz ki evrim hakkında

eşeden köşeden yallah diyip müslüman olanlar gibi
evrimci oluyorsunuz
yazan bilmiyor
bilim bilmiyor
ama siz maşallah hiççç şüphe etmiyorsunuz

şu tesadüfün gözünü sevim
hiç boş geçmiyor
herhalde Allah o

ha ha ha

Kusura bakma da çok boş konuşuyorsun. Şüphe edilecek şeyler var edilmeyecek şeyler var. Bir açıklama (teori) hakkındaki kanıtlar yadsıyamayacağın kadar çok güçlü ve tutarlı ise onları "doğru" kabul etmen gerekir bilim yapmak için. Ha, işi felsefeye vurarsan o zaman kendin de dahil hiçbir şey gerçek olmayabilir. O zaman ne istersen kafadan atabilirsin. Bilim adamı felsefeye o kadar kayamaz. Bazı şeyler doğru kabul edilmek zorundadır. Nedir bu şeyler?

- Fizik kuralları
- Dünyanın dönmesi
- Elektrik akımının elektronların hareketinden kaynaklanması
- İnsan ile maymunun ortak bir atadan gelmesi

Bunlar bilim dünyasında artık tartışılmayan, doğruluğu direkt ve tutarlı kanıtlar ile desteklenmiş gerçeklerdir. Evet, türler evrim ile yeni özellikler kazanıyor. Evet, türler evrilerek oluşuyor. Bunda kimsenin şüphesi yok. Evrim teorisinin bu kısmında şüpheye yer bırakmayacak kadar iyi kanıtlar var (fosiller, vs.), hatta türlerin yeni özellikler kazanmasını laboratuvar ortamında birebir gözlerinle görebilirsin. Öyleki, yurtdışından birçok yaradılışçı da evrim teorisinin bu kısmını kabul etmek zorunda kalıyor. Ama uyanık oldukları için diyorlar ki mikroevrim vardır, makroevrim vardır. Biz mikroevrimi kabul ediyoruz. (!)

Ancak yaşamın ilk ortaya çıkışı (abiogenesis) konusunda bilimin elinde fosiller gibi ilk elden fazla bilgi yok. Deneyler yapılıyor, bir fikir edinilmeye çalışılıyor. Biraz yol katedildi ama yeterli değil. Bilimadamı, eldeki bilgi yeterli değilse ıvırıp kıvırmaz. Yeterli olmadığını söyler. Bir teori oluşturur, veya oluşturmaya çalışır ama bu henüz doğru kabul edilen bir teori değildir. Kanıt veya karşı kanıtlar bulunarak doğrulanması veya çürütülmesi gerekir. Bugün hangi kitabı açarsan aç, abiogenesisin tam sürecini açıklayan kesin ifadeler göremezsin. (Biyoloji kitabını kastediyorum tabii, kutsal kitap değil, peygamberleri bilim etiği bağlamaz)

Her ne kadar abiogenesisin tam süreci henüz tam bilinemiyorsa, yeterli kanıtlar bulunamıyorsa da eldeki teorilerin en azından bazı kısımlarının doğru olma olasılıkları fazla. Elde güçlü kanıtlar yok, doğru, ama kutsal kitaplarda yazanların HİÇ kanıtı yok, karşılaştırırsak hangisi daha güvenilir ortada!
mankurt
Ali Demirsoy'da bir tezinde

bir piyaongo dünyaya isabet etti

falan filan sayısal lotocular gibi yazmıştı

güldürmüştü

birde herşey bilim demesi yok mu

barı herşey olasılık desin anlayalım
gminel
QUOTE(terliksi @ Mar 17 2007, 03:16 AM) *

ha ha ha

İlla birşeyi tanrı edinip tapınma ihtiyacı duyuyorsan, olabilir neden olmasın? yalnız niye her cümlenden sonra "ha ha ha!" diye gülüyorsun? Çok eğleniyordan çok biraz isterik bir görüntü veriyor.
mankurt
QUOTE(gezgin95 @ Mar 17 2007, 03:00 AM) *
Bilimin özü şüpheciliktir.

Birazda siz, "bizim adam ayın yarıldığını söylemiş ama belki doğru değil" diye düşünebilseniz.

gezginciğim bilimin özü şüphecilik değildir

başlangıcı şüpheciliktir

bilimin özü gerçeği bulmaktır

sen Allah'ın vâr olmadığı şüphesi taşıyıp

bilimin özü şüphecilik dediğin için

Allah'ın var olmadığı şüphesindesin

şüphe duymak bir şeye yatkın olmaktır

örneğin ben bazı olaylar cinayetlerin arkasında yahudileri ararım

ve sonuca ulaşırım ve işin gerçek yüzünde hep onlar vardır

sizde müslümanları ararsınız bu tür olaylarda derine inemezsiniz

Allah'ın var olduğuda aynı mesele

biz derinlere iniyoruz

siz maddeyle yetiniyorsunuz
CultureClub
Evrim bilimsel değildir laugh.gif

Antropoloji,Paleontoloji,Biyoloji,Biyokimya,Arkeoloji,Jeoloji gibi bilim dallarını yahudiler kurmuştur.
Genetik zaten uyduruk,o da yahudi yalanı.

Üniversitelerin bu bilim dalları kapatılmalıdır.

Japonya ve Çin'deki üniversitelerdeki bu bölümler de kapanmalıdır.

Her tarafa Mısır El ezher Üniversitesi modelinde üniversiteler açılmalıdır.

Japonlar müslüman yapılmalıdır.

ne demişti Bülent Arınç Japonlara Japonya seyahatinde;

"İnşallah bir gün müslüman olursunuz"

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.