basit
Mar 18 2007, 01:50 PM
ODTÜ'de jeo.müh. profesörü olan İlyas Yılmazer'in söylediklerini aşağıdaki gibi başlıklar halinde tasnif ettim:
Kaynak:
http://www.inadina.com/inadeski/sayi6/ilyas.htmwww.dicle.edu.tr/yokduyuru/att-0213/01-z_2_B_NG_L_bas_n_e-posta.doc
1-Depremler Verimli Ovalar OluştururYerdeğiştirme hareketi; çok derin olarak sürülmüş, havalandırılmış, kirizma edilmiş, gübrelenmiş ve / veya benzeri iyileştirilmeler yapılmış tarım topraklarını yaratmaktadır. Yerkabuğunun yerdeğiştirme hareketi sonucu; KAF boyunca oluşan Varto, Erzincan, Niksar - Erbaa - Taşova - Suluova, Osmancık - Kargı - Tosya, Ilgaz - Kurşunlu, Gerede - Dörtdivan - Bolu, Kaynaşlı - Düzce - Hendek - Akyazı - Sapanca - Gölcük ovaları, EF boyunca Ecemiş ovası, DAF boyunca Amik - Kömürler - Maraş ovaları ve BAF sistemi içerisinde kıyıya dik gelişen Batı Anadolu ovaları çarpıcı örnektir. Adapazarı ve Menderes ovalarını dünyada ilk sıralara koyan, fayların tam da kendisidir...
Türkiye'de yerkabuğunun yer - değiştirme hareketinin ocağı çizgisellikler oldukça belirgindir. Bu çizgisellikler boyunca
1. Sınıf tarım ovaları faylar tarafından yaratılmıştır...
Yerkabuğunun yerdeğiştirme hareketini durduracak bir mühendislik çözümü yoktur. Başka bir anlatımla binlerce km2'lik bir kaya yüzeyini kırarak hareket eden yerkabuğu durdurulamaz, ancak bu hareketin olduğu yerler 1. sınıf tarım alanları olduğundan, kesinlikle tarıma bırakılması gerekir...
Anadolu kıta kabuğunun faylanmasıyla oluşan kuşakların tamamına yakın 1. sınf tarım arazisi niteliği taşımaktadır. Bu kuşaklar mineral ve ana elementlerce oldukça zengindir.
Bir doğa olayı olan
depremler engellenemez.Ancak, bunun yarattığı verimli ovalardan,sıcak su kaynaklarından,mineral kuşaklarından,ve benzeri oluşumlardan yararlanabilir...***
2-Depremler Ovada Yıkar, Kayalık Zeminde Yıkmaz!Depremden korunmak; depremin ne zaman olacağını bilmekten çok,
yıkımını ovalarda yaptığını bilmekten geçmektedir.Kayalık zemin ovadan 1 milyon kat daha sağlamdır. Sıvılaşma olasılığı sıfırdırYıkıcı deprem kuşaklarının ülke yüzölçümüne oranı sadece‰ 5'tir. Bu da birinci sınıf tarım alanlarına denk gelmektedir.
Yer değiştirme ve çökme - fışkırma olguları yanlızca ovada gözlenebilmektedir. Ova ve kayma alanları dışında olma olasılıkları sıfırdır.
Depremlerle oluşmuş birinci sınıf tarım ovalarının dışındaki yapılarda hasar yoktur. Bundan böyle de, uluslararası standartlara veya bu standartlara yakın olarak yapılmış ova dışındaki hiçbir yapıda hasar olmayacaktır.
3-Depremin Ovada Yıktığının, Kayalık Zeminlerin Koruyucu Olduğunun Kanıtları1995 Kobe depreminde, Kobe ovasındaki yapıların tamamı yıkıldı. Yıkılmayan yerler ise kayalık zeminlerdeydi.
17 Ağustos Marmara depreminde odak noktasına birkaç km uzakta olan; ancak
kaya üzerinde olduğu için hiçbir zarar görmeyen köprüler milimetre oynamazken ve çok katlı yapılar da sapasağlam dururken, odak noktasına 65 km uzakta ova içinde 4.5 m yüksekliğindeki köprüler yıkılmıştır. 135 km uzakta Bursa ovası, Porsuk ovası, Bolu ovası, Yal(ı)ova’daki evler yıkılmıştır.
Yamaçlardaki (ova dışındaki) evler ise hâlâ ayaktadır. Bu gerçeği görmemek dünya insanlığına ihanettir.
Kocaeli (17 ağustos) depreminde; Kocaeli'de ovaların dışında hiçbir evde hasar yokken 200 km uzaklıktaki Eskişehir ve Bolu ovalarının evleri yıkılmıştır. Orta depreminde, ova dışına kurulmuş Eldivan veya Kızılcahamam değil Çubuk ovasındaki evler yıkılmıştır ve Sincan ovasındaki evler hasar görmüştür.
4-SONUÇDiri fay kuşakları tarıma bırakılmalıdır.
Yerleşim ve sanayeleşme ile bunları özendiren otoyollar ise ova dışına(
kayalık zeminler üzerine) çekilmelidir.
mamuli
Mar 18 2007, 02:03 PM
basit,
bu konuyu hangi yönden saptırıp baldırı çıplak arabın saçmalıklarıyla bağdaştıracaksın anlamadım.
orhan11
Mar 18 2007, 03:35 PM
Kuran'da depremden soz eden Sure'nin adi Zilzal'dir.. Bu Sure'de tamamen kiyamet gununde gerceklesecek sallantilardan soz edilerek, o gunun korkunclugu vurgulanmaktadir.. Uydurukcu muslumanlar yukaridaki yaziyla, tam sekiz Ayeti olan bu surenin ikinci Ayet'inde "toprak agirliklarini disari cikardigi zaman" seklindeki ifadeye atifta bulunmaktadirlar. Yani diyorlar ki, "iste bu Ayet bizim su yazida anlattigimiz seylerden soz ediyor".. Tartismasiz olarak soytarilik.. Cunku gun kiyamet gunudur, o gun topraktan bereket ve mucevher fiskirtmanin hic bir anlami yoktur.. Zaten tefsirlere gore agirlikli dusunce "ba's denilen dirilme zamaninin tasviridir".. Ama musluman uydurur uydurur ipe dizer.. Birbirlerine anlatir birbirlerini kerizlerler..
muselman
Mar 18 2007, 03:44 PM
QUOTE(orhan11 @ Mar 18 2007, 03:35 PM)

Kuran'da depremden soz eden Sure'nin adi Zilzal'dir.. Bu Sure'de tamamen kiyamet gununde gerceklesecek sallantilardan soz edilerek, o gunun korkunclugu vurgulanmaktadir.. Uydurukcu muslumanlar yukaridaki yaziyla, tam sekiz Ayeti olan bu surenin ikinci Ayet'inde "toprak agirliklarini disari cikardigi zaman" seklindeki ifadeye atifta bulunmaktadirlar. Yani diyorlar ki, "iste bu Ayet bizim su yazida anlattigimiz seylerden soz ediyor".. Tartismasiz olarak soytarilik.. Cunku gun kiyamet gunudur, o gun topraktan bereket ve mucevher fiskirtmanin hic bir anlami yoktur.. Zaten tefsirlere gore agirlikli dusunce "ba's denilen dirilme zamaninin tasviridir".. Ama musluman uydurur uydurur ipe dizer.. Birbirlerine anlatir birbirlerini kerizlerler..
... Yeryüzünü kupkuru ölü gibi görürsün, fakat Biz onun üzerine suyu indirdiğimiz zaman titreşir, kabarır ve her güzel çiftten (ürünler) bitirir. (Hac Suresi, 5)
Dönüşlü olan göğe andolsun. Yarılan yere de. (Tarık Suresi, 11-12)
1945-46 yıllarında, bilim adamları mineral kaynaklarını araştırmak için ilk kez deniz ve okyanusların diplerine indiler. Araştırmalarında dikkati çeken en önemli noktalardan biri Dünya'nın kırıklı yapısı oldu. Dünya'nın dış yüzeyindeki kayalık tabaka; kuzey-güney ve doğu-batı doğrultulu olup, on binlerce kilometre uzunluğunda çok sayıda geniş çatlak (fay) ile yarılmıştı. Ayrıca bilim adamları 100-150 km derinde, denizlerin ve okyanusların altında erimiş magmanın bulunduğunu fark ettiler.
İşte bu kırık ve çatlaklar nedeniyle, denizlerin ortasında yer alan dağlardan dışarı lavlar akar. Yeryüzünün bu kırıklı yapısı sayesinde, önemli miktarda ısı dışarı atılır ve erimiş kayaların büyük bir kısmı okyanuslardaki tepeleri oluşturur. Eğer yeryüzünün, kabuğundan yüksek miktarda ısının dışarı çıkmasına olanak veren bu yapısı olmasaydı, Dünya üzerinde hayat imkansız olurdu.40
Kuşkusuz tespit edilmesi böylesine teknoloji gerektiren bir bilginin, 1400 sene evvel haber verilmiş olması Kuran'ın Allah'ın sözü olduğunun delillerinden biridir.
Eğer yeryüzünün, kabuğundan yüksek miktarda ısının dışarı çıkmasına olanak veren yapısı olmasaydı, Dünya üzerinde hayat imkansız olurdu.
orhan11
Mar 18 2007, 04:01 PM
Tarik-11-12'de baska seyler yaziyor.. Ayrica sizin veridiginizi yaziyor oldugunu farz etsek bile, alttaki aciklamalarla ne alakasi oldugunu sormak da elbette hakkimiz..
Bunun yani sira kosakoca Allah neden yemin ediyor, inandirmaya mi calisiyor diye sormayi dusunmuyorum bile..
(Not: Tarik-11-12 de baska seyler yaziyor dedim.. Aslinda demek istedigim Ayet'lerin anlami verilirken cartitarak tahrif edilmis oldugudur.. Siz de tahrif edilmis bu Ayetleri alip getirmissiniz.. Ve gordugunuz gibi siz Ayet'leri yapistirinca ben gidip hemen yerinden baktim.. Peki siz muslumanlar, okudugunuz bu turlu seylerin dogru olup olmadigini arastirma zahmetine neden girmiyorsunuz? Islamin size verdigi tembellik ve miskinlik buna neden olabilir mi?)
sunny
Mar 18 2007, 04:06 PM
ya defalarca kez bu konuyu açtılar forumda cevaplarını verdik..hala aynı cümleleri kopyalayıp sürekli aynı konuları açmaktan bıkmadılar mı daha?
Antimuhammed
Mar 18 2007, 04:14 PM
... Yeryüzünü kupkuru ölü gibi görürsün, fakat Biz onun üzerine suyu indirdiğimiz zaman titreşir, kabarır ve her güzel çiftten (ürünler) bitirir. (Hac Suresi, 5)
Ben bu ayetten Müslümanlar Brownian Hareketi mucizesini verdiler diye biliyorum. Hatta bunun üzerine KomeDİN diye bir başlık bile açmıştım.
Orada koskoca suyu indirdiğimiz zaman diyor. Demek ki su indiğinde deprem olur anlamı çıkıyor o zaman. Her yağmurda evlerinizden çıkın ey Müslümanlar. Deprem olabilir....
Yağmurun yağmasıyla bereket kazanan toprak demiş Muhammed, o zaman insanlar yağmur gökten geldiği için Tanrısal zannedip mucize derlermiş. İşte o bunu anlatıyor apaçık.
basit
Mar 18 2007, 04:26 PM
aytaç'ın iletileri nereye gitti, yoksa verdiği cevaplardan kendi de mi utandı ve silinmesini istedi.
ateistleri paniklemiş ve ürkmüş görünce çok mutlu oluyorum.
son iki gündür üç kişi fena halde yamuldu.
oğuz durumu kurtarmaya çalışma. kuran'da insanlar sarsılmasın diye dağlar yaratıldığından bahseder ve yukarıda yazılanları bilmeden önce çok atıp tuttunuz, fena halde yamuldunuz,
ohh olsun,
şu gün çanakkale'nin manevi atmosferi altında sizleri görünce midem bulanıyor, vatanın yüz karaları sizi,
burada 10-15 müslümanla uğraşıp durun, daha birini bile ateist edemediniz her geçen gün gol üstüne gol yiyosunuz,
harun yahyaya bir bakın yüzlerce kitap, internet sitesi milyonlarca ziyaret , yurt dışında bile nam yaptı adam, siz de bu yerde çürüyün...
KaBuS
Mar 18 2007, 04:28 PM
QUOTE(muselman @ Mar 18 2007, 02:44 PM)

Dönüşlü olan göğe andolsun. Yarılan yere de. (Tarık Suresi, 11-12)
1945-46 yıllarında, bilim adamları mineral kaynaklarını araştırmak için ilk kez deniz ve okyanusların diplerine indiler. Araştırmalarında dikkati çeken en önemli noktalardan biri Dünya'nın kırıklı yapısı oldu. Dünya'nın dış yüzeyindeki kayalık tabaka; kuzey-güney ve doğu-batı doğrultulu olup, on binlerce kilometre uzunluğunda çok sayıda geniş çatlak (fay) ile yarılmıştı. Ayrıca bilim adamları 100-150 km derinde, denizlerin ve okyanusların altında erimiş magmanın bulunduğunu fark ettiler.
İşte bu kırık ve çatlaklar nedeniyle, denizlerin ortasında yer alan dağlardan dışarı lavlar akar. Yeryüzünün bu kırıklı yapısı sayesinde, önemli miktarda ısı dışarı atılır ve erimiş kayaların büyük bir kısmı okyanuslardaki tepeleri oluşturur. Eğer yeryüzünün, kabuğundan yüksek miktarda ısının dışarı çıkmasına olanak veren bu yapısı olmasaydı, Dünya üzerinde hayat imkansız olurdu.40
Kuşkusuz tespit edilmesi böylesine teknoloji gerektiren bir bilginin, 1400 sene evvel haber verilmiş olması Kuran'ın Allah'ın sözü olduğunun delillerinden biridir.
Eğer yeryüzünün, kabuğundan yüksek miktarda ısının dışarı çıkmasına olanak veren yapısı olmasaydı, Dünya üzerinde hayat imkansız olurdu.
Hac suresindeki ayetle okyanuslarin dibindeki olaylari nasil birbirine bagladin anlamis degilim

o ayette acik acik suyun kurumus topragi tekrar canlandirdigini anlatiyor ve güya ölmüs olan topragi nasil canlandirabiliyorsak sizide öldükten sonra öyle canlandiracagiz demek istemistir , bunuda bilmek icin alim olmaya gerek yok , ilkokula giden bir cocuk bile gözüyle gördügü seyi zaten bilir , hatta senin bedevi peygamberin bile bunu gözlemliyebilir
Ayetin tamamini almayip isine gelen kismini kesmenden amacin zaten belli
Hac 5- Ey insanlar, eğer öldükten sonra dirileceğinizden kuşkunuz varsa, biliniz ki, gücümüzü kanıtlamak için sizi önce topraktan, sonra spermadan, sonra embriyodan, sonra
yapısı belli-belirsiz bir çiğnemlik et parçasından yarattık. Size belirtmek için dilediğimizi belli bir sürenin sonuna kadar rahimlerde tutarız. Sonra da sizleri çocuk olarak meydana çıkarırız. Böylece yetişip ergenlik çağına gelirsiniz. Kiminizin erken yaşta canı alınır ve kiminiz de ömrünün en kötü dönemine kadar yaşatılır ki, bilirken bir şey bilmez olur.Yeryüzünü de kupkuru görürsün. Fakat biz oraya su gönderdiğimizde titreşir, kabarır ve her gözalıcı bitkinin çiftini yetiştirir.
Dikkatli okuyan biri ayeti akil süzgecinden gecirdigi zaman , Allahi nasil kücük düsürdügünü görebilir buda ayri bir sacmalik , kurana sorsan Allah kendi yarattigi seyin yapisina belli belirsiz demistir , ne oldugunu kendi bile bilmiyor Allah.
Antimuhammed
Mar 18 2007, 04:37 PM
Nebe
6. Biz yeryüzünü bir dösek, yapmadik mi?
7. Daglari da birer kazik .
Nerede bu ayette deprem?
Yapısı belli-belirsiz bir çiğnemlik et parçasından .. Tanrı bile bilmiyor yapısını. Ne demiş yapısı belli-belirsiz diye. Daha kadının yumurtasından haberi yok Tanrı nın..
10. O, gökleri görebildiginiz bir direk olmaksizin yaratti, sizi sarsmasin diye yere de ulu daglar koydu ve orada her çesit canliyi yaydi. Biz gökyüzünden su indirip, orada her faydali nebattan çift çift bitirdik.
Siz sadece sizi sarsmasın denen bölümünü kesip veriyorsunuz mucize diye, ama öndeki cümleye bakınca gökyüzünün sarsmaması için dağlar konulmuş deniyor. Depren gök yüzünden gelmez. Yerden gelir... Hani o öküz ve balık isimli iki meleğin sırtında taşıdığı yeryüzü...
Harry Poter gibi hayal ürünü romanı yazan kadın Kokainci HY den daha meşhurdur. Hangi bilim akademilerinde okutuluyor HY saçmalıkları. Müslümanları sömürüp götürüyor malı siz daha uyuyun.
Tübitak gibi bilim dergilerinin en az satıldığı bir ülkenin zavallı dinsel sömürüye açık insanlarından HY ve motorlarının çıkması çok doğal.
basit
Mar 18 2007, 04:43 PM
boş geçmeyin beyler oğuz haci, en azından siz de yukarıdaki kardeşiniz gibi saçmalayıverin cevap vermiş gözükün, gel oku ve git ne acı
bence bu başlığı tavanarası edin halının altına süpürün bi şi edin ateist çocuklardan saklayın yoksa bugüne kadarki yalanlarınızı herkes duyuverecek vah vah
KaBuS
Mar 18 2007, 04:46 PM
QUOTE(basit @ Mar 18 2007, 03:26 PM)

harun yahyaya bir bakın yüzlerce kitap, internet sitesi milyonlarca ziyaret , yurt dışında bile nam yaptı adam, siz de bu yerde çürüyün...
Harun Yahya denen motor adnan illaki sizin icin iyi bir adam olacak , oda sizin bedevi peygamberinizin yolundan gidiyor
Yakalandiginda ettigi itiraflardan bir kac alinti
DİNİ BİLGİM YOK 1987'de Harun Yahya adıyla Yahudilik-Masonluk isimli kitap yazdım. Dini eğitimim olmadığı doğrudur. 1979-80 yıllarında Adnan Hoca Grubu olarak bilinen örgütlenmeyi tek başıma oluşturmaya başladım. O dönemde Yasin Gürlek ve 2-3 kişi daha benim yanımda idi. Daha sonra Akademi öğrencileri arasından 20-25 kişilik bir grup oluşturdum. Gürlek halen benim müridimdir ancak örgüt içinde bir görevi yoktur. 1991 yılında Bilim Araştırma Vakfı'nı kurana kadar geçen süre içerisinde örgütlenme ve faaliyetlerime devam ettim.’’
1993'te müritlerimden Fırat Develioğlu'nun bizim için kiralamış olduğu Kandilli'deki villaya taşındım. Buranın kirası bildiğim kadar 3.5 milyar lira. Silivri'deki çiftliğe ben gitmem, müritlerim orada kalır.''
ADNAN Oktar, 12 Kasım gecesi yapılan baskın sırasında polisin kendisini uygunsuz vaziyette yakaladığını itiraf etti. Oktar, polise verdiği ifadesinde, ‘‘Beni yakaladığınız akşam Bahadır Güven bana birlikte olmam için Tuğçe isimli kızı getirmişti’’ diye konuştu. Şebekelerinin içinde ‘Bacılar’ adı verilen kadınlarla cinsel ilişkiye girmenin yasak olduğunu söyleyen Oktar, ‘Cariye’ adını verdikleri kadınların ise müritler, abiler (İmamlar) ve kendisi tarafından ‘cinsi olarak kullanıldığını’ itiraf etti.
Sen motor adnanin timarhanede yattiginida bilmezsin simdi

Biraz gazete kitap okuyup , haberleri tvden takip edersen kimin ne oldugunu anlarsin
Kendi itiraflarini okuyabilmen icin sana birde link veriyim belki gözün acilirda kimi övdügünü görürsün.
http://arsiv2.hurriyet.com.tr/hur/turk/00/...rkiye/01tur.htm gerci siz yine motor adnani kötülemek icin kurulmus bir tuzak diyeceksiniz ama olsun ben sizin icin degil disardan gelipte forumu okuyanlar icin yinede ekliyim linki
orhan11
Mar 18 2007, 04:46 PM
QUOTE(basit @ Mar 18 2007, 04:26 PM)

aytaç'ın iletileri nereye gitti, yoksa verdiği cevaplardan kendi de mi utandı ve silinmesini istedi.
oğuz durumu kurtarmaya çalışma. kuran'da insanlar sarsılmasın diye dağlar yaratıldığından bahseder ve yukarıda yazılanları bilmeden önce çok atıp tuttunuz, fena halde yamuldunuz,
ohh olsun,
şu gün çanakkale'nin manevi atmosferi altında sizleri görünce midem bulanıyor, vatanın yüz karaları sizi,
burada 10-15 müslümanla uğraşıp durun, daha birini bile ateist edemediniz her geçen gün gol üstüne gol yiyosunuz,
Basit,
cok basit bir insan oldugun su basit yazindan anlasiliyor.. Kim nerede neyi silmis? Neden soz ediyorsun? Bu forumda sanki sorulumus herhangi bir seye akli basinda yanis vermissin gibi bu ne kabadayilik? Yukarida verdigim cevaba bir yanit vermelisin ki, ondan sonra kabadayilik yapasin.. Varsa bekliyoruz..
Canakkale zaferinin 92. yildonumu kutlanirken asil aynaya bak da migden bulansin.. Migde bulantin kroniklessin ve bu ikiyuzlu surati her goruste migden bulansin.. Migdenin her bulanisinda Canakkale cephesi disindaki cephelerde olen yuzbinlerce vatan cocugu aklina gelsin.. Bu migde bulantilari esnasinda da hic olmazsa bir kere Kurtulus savasina hatirla.. O savasta vatani icin carpisip olenleri ve onlar savasirken senin seriatci dedelerinin "seriat isteriz" diye ayaklanmalari aklina gelsin ve migdene daha buyuk sancilar saplansin.. Mustafa Kemal ve silah arkadaslari vatani Yunandan kurtarmaya ugrasirken assagilik dedelerinin Yunan ordusunu hilafet ordusu olarak kabul etmelerini animsa. Migden daha da bulansin.. Vatani kurtarmaya ugrasirken ser cephesi seriatcilarin vatani Ingilize nasil satacaklarinin hesabini yaptiklarini dusundukce migden agzina gelsin.. Kusacak gibi ol.. Kusama.. Kusmugunla bogul diyecegim, ama bogulma, pis yasamina ayni sekilde sancilar ve migde bulantilariyla devam et...
basit
Mar 18 2007, 04:56 PM
vatanı kurtarmaya çalışırken benliğini ingilize satmış elinde içki şişeleriyle kurtuluş mücadelesi aleyhinde yazılar yazmış dinden uzak geri zekalı sözde aydınları da unutma...
aytaç burada yazdı hem de üç kez yani o kadar içine işlemiş ki garibim bir yazdı boşalmadı bir daha bir daha ama sonra döndü baktı herhalde olmamış olmamış utandı yazılar siliniverdi
ben uyarmasam sen de boş geçecektin, keşke boş geçseydin bea yazdıkça batıyorsunuz
sizden utanıyorum evet, bu vatanın cildinde çıkan sivilcelersiniz sizinle uğraştıkça içeriğiniz dışarı çıkıyor
orhan11
Mar 18 2007, 05:05 PM
Basit,
neden bahsediyorsun? neyi uyardin da bos gecmedim? Senin beynin allahin nurundan iyice eridi herhalde..
..........
Seni giidi yobaz sebii, seni gidi arlanmaz Arap tohumu seniii. Aman sakin kurtulus savasindan soz etme.. Kurtulus savasi sirasinda ayaklip seriat isteriz diyen assagilik yobaz dedelerinden de soz etme.. Sen vatani kurtaranlara bok at.. Sen var ya sen, o seriat isteriz diye ayaklanan, vatani Ingilize satma hesabi yapan dedelerinden daha boksun..
Antimuhammed
Mar 18 2007, 05:10 PM
Sizler Bir taşın etrafında dolanıp ona dönüp tapanlar. Bunu anlayamayan beyinlerinizden nasılda mucize arayışı çıkıyor ki. İslam dünyası panikte asıl. Sağa sola saldırıyorlar. Bomba bağlayıp kendilerini havaya uçuruyorlar. Ama olmuyor. Kelimelerle oynayıp mucize arayan geri zekalı yaratıklara dönüşüyorlar. ama oda olmuyor.
Son yıllarda Müslüman dünyasında bir mucize telaşı başlamıştır ki sormayın. Geri kalmışlığın içsel tepkisi olarak isimlendirebileceğimiz bu davranışları bir panik yaşadıklarının da göstergesidir. Malum batı ile aradaki fark gün geçtikçe artıyor. 1400 yıllık bir zaman da bilimsel bir temel kurulamadığı için bu fark artmakta. Şimdi yola koyulsalar bile arayı kapatmak MUCİZE..
Sote de bekliyorlar. Neyi bekliyorlar yeni bulguların keşfedilmesini. İşlerine geleni alıp oradan buradan çekiştirip, bir iki kelimeye bakıp kitaba uydurmayı bekliyorlar. Dertleri nedir peki? Aha kitapta yazıyor diyip haklılıklarını ispat etmek. Peki bu ispat neye yarayacak. Sadece kendilerini kandırmaya.. Biraz daha narkoz almaya..
Kurana dayanıp ortaya çıkan tek bir bilimsel buluş yokken ne yapsın zavallılar. Bilimsel buluşları alıp Kurana uydurup uyuşsunlar. Olay budur..
Tam bir Panik. Tam bir acz..
basit
Mar 18 2007, 05:11 PM
oğuz,
konuyu başlıktan uzak noktalara taşıma aslanım, resmen yamuldunuz, yıllardır eleştirdiğiniz bir ayet mucize çıktı, kıvırmaya çalışma, türk filmlerindeki "şeriat isteriz" tipleri seni fazla etkilemiş. bu vatanı kim kurtardı merak ediyorsan istiklal marşındaki ruha bak!
basit
Mar 18 2007, 05:15 PM
kuran insanlara bilim öğretmek için mucize taşımaz, kendi mucizesini ortaya koymak için bilim taşır ve taşıdığı bilimsel değer ortada
kendinizi ateist yaparak mı batıya yetişeceksiniz? kendinizi ateist yaparak batının bilimine değil, ahlaki çöküntüsüne ulaşırsınız...
bilime ulaşmanın yolu okumaktan, düşünmekten, çalışmaktan geçer, bu şey gibi yerde bilmem ne faresi gibi dolanıp millete küfretmekten değil!
orhan11
Mar 18 2007, 05:21 PM
Sen soyunun sopunun kim oldugunu ve ne demek istedigimi cok iyi anladin..
Neyse tescilli olan o konuyu gecelim de mucize olayina gelelim..
Ne mucizesiymis bu? Ne zaman nerede gerceklesmis? Ne zaman yamulmusuz? Ve yamulurken neden haberimiz olmamis?
Sen ne satiyorsun?
Bariscil
Mar 18 2007, 05:25 PM
Atesit olduk(veya agnostik) cunku peygamberin kendi cıkarı icin tarihsel surecte ayet adını verdigi sozlerle insanları kandırdıgına inanıyoruz. Yoksa Avrupa yok Batı bilmem ne bizim umrumuzda degil oranın ahlakı vb. Ben muslumanken peygamberin kendisine ozel olarak indirttigi ayetleri gorunce sok olmustum. Yok kendi karılarıyla bir nizam tutturma calısması, sonra hukumsuzlesen kuralları vb... Kur'an'ın evrensel olmadıgını da gorunce bu inanca son verdim ve ozgurlugu temel inanc edindim. Sen goreceliligi one surenlere karsı bir tek ici bos dini one surebilirsin ama ben materyal dunyada gercek guveni, huzuru, barısı ve bunların getirilerini felsefi ve psikolojik olarak temellendirebilirim, emin ol. Dinin gorecelilikler karsısında hiçbir sekilde savunabilecegi dayanagı yoktur. Soylediklerinin ici bostur. Sevdigim icin seviyorum demek kadar bostur bana gore.
basit
Mar 18 2007, 05:26 PM
oğuz,
"ben kimim, neredeyim, ne yapıyorum, bunlar kim?" gibi sorular genelde kafasına ağır bir darbe alan ve hafızasını kaybeden insanlarca sorulur, senin soruların buna benzemiş, tavsiyem, son 3 gündür forumda yazılanları tekrar oku ama uyarayım travma tekrar edebilir

basit
Mar 18 2007, 05:28 PM
peygamberin kendisi için ayet uydurduğu filan yok, uydurmasına gerek de yok, o ayetlerin hepsinde verilmek istenen başka mesajlar var
Bariscil
Mar 18 2007, 05:35 PM
Zamanında ben de senin gibi dusunuyordum ama ben alacagım mesajları aldım. Bir ayette nizam tuttururken diger ayette nizama gerek olmadıgı gibi seyler... Diger arkadasların da bircok sorusuna cevap bile vermediniz, bizim bilimsel olarak ortaya koyduklarımızı da yalan tarih yalan hadis vb olarak degerlendiriyorsunuz. Bu acıdan sizin yaptıgınızı dogru bulmuyorum, ayetlerin gayet acık sekilde anlasıldıgı seklini degistiriyorsunuz vb... Anlasılamayan ayetler uzerinde yapsanız anlayacagım ama sizin yaptıgınız hiçbir sekilde bilimsel degil. Forumda peygamberin kendisine yonelik ayetleri elestirildi, arayıp bulup cevap verebilirsin, ben de cevaplarına bakarım.
Son olarak ben ne arabım, ne avrupalı, ben takma adımı benimsemiş ve bunu materyal bir dusuncede temellendirmis bir insanım. Giderek hukumleri gecersizlesen ve degisen dinden cok daha doyurucu benim icin.
Antimuhammed
Mar 18 2007, 06:52 PM
QUOTE(basit @ Mar 18 2007, 05:15 PM)

kuran insanlara bilim öğretmek için mucize taşımaz, kendi mucizesini ortaya koymak için bilim taşır ve taşıdığı bilimsel değer ortada
kendinizi ateist yaparak mı batıya yetişeceksiniz? kendinizi ateist yaparak batının bilimine değil, ahlaki çöküntüsüne ulaşırsınız...
bilime ulaşmanın yolu okumaktan, düşünmekten, çalışmaktan geçer, bu şey gibi yerde bilmem ne faresi gibi dolanıp millete küfretmekten değil!
1400 yıldır okuduğunuz kitaptan ortaya çıkan sonuçlar ortada. Yobazlar, geri kalmış ülkeler, batıya ahlaki çökünte dedikleri halde onların icatlarını kullananlar, başları sıkışınca kendilerini batının kollarına atan hocalar,.
Mucize bulacağız diye Kuranı komedi kitabına çevirenler. Hala burada hiç bir bilimsel dayanağı olmayan ayetlerle yamulttuk, morarttık diye kendilerini kandıranlar. İki kelimeyle bilimsel açıklama yapan Tanrı olsa olsa delilerin Tanrısı olur...
orhan11
Mar 19 2007, 02:10 PM
QUOTE(basit @ Mar 18 2007, 05:28 PM)

peygamberin kendisi için ayet uydurduğu filan yok, uydurmasına gerek de yok, o ayetlerin hepsinde verilmek istenen başka mesajlar var
Haklisin.. Peygamber Ayet falan uydurmaz, hepsi Allahtan gelir.. Muhammedin uckuruna yonelik olanlar da, Ayse'yi zina belasindan kurtaranlar da Allahtan gelmistir.. Uc kagitci Muhammed kendi isine gelen Ayetler uydurmustur diyenlerin hepsi munafiktir. O uydurmamis muslumanlari kerizlemistir, pardon, Allahtan vahiy almistir.
ezkamo
Mar 19 2007, 05:59 PM
QUOTE(basit @ Mar 18 2007, 04:26 PM)

ohh olsun,
Basit,
Şu yazı gerçekten senin basitliğini gösteriyor. Buram buram aşağılık kompleksi kokuyor. Niye böylesiniz. Müsade et de okuyanlar karar versin. Öyle ben mat ettim laflarıyla bu işler olmuyor. Sen şimdi kendini tatmin etmekten başka bir halt işlemiyorsun. Kendin söyler kendin inanırsın.
Bir çöl bedevisi o günün koşullarında bir şeyler saçmalamış. Sizler de utanmadan bilimi bu ilkel ve çağ dışı kitaba yamayarak saçmalamaktan başka bir şey yapmıyorsunuz. Ondan sonra da ben sizi mat ettim saçmalığında bulunursun. Hadi ordan...Örümcek kafalılar...
antiateist
Mar 19 2007, 08:09 PM
Dağların depreme en ufak bir etkisi yoktur. Bende var sanıyordum ama durum öyle değilmiş. Anlaşılan yeni hy sahtekarları yetişiyor bu ülkede.
basit
Mar 19 2007, 08:57 PM
antiateist dağlar depremi önlemez, ama deprem oldu mu sarsıntı dağlık kesimde daha az hissedilir, zaten Kuran sizi sarsmasın diye diyor, doğru diyor, yazımı oku bea, aç gözlerini,
seni gidi üşengeç, yılgın, bıkkın!
antiateist
Mar 19 2007, 09:09 PM
Bana cevap verirmisin.
Kuranda "sarsılmaz dağlar diktik" die bir ayet vardır. Peki söylermisin evereste ki depremler neden oluyor

Bazı ayetlere "sabit dağlar diktik" denir bazılarında ise "onlar bulut gibi süzülüp gider" nedir bu çelişki ?
O profu bilmem ama ben yüzyüze hocamla konustum adam gayet net şekilde "dağlarla depremin yakından uzaktan alakası yok dedi"
Kuranda dağlar birer kazıktır denir. Ama dağlar kazık değil sadece kıtaların hareketi sonucu yükselen bir katmandır. kehh
basit
Mar 19 2007, 09:45 PM
darwin kafalı olduğun için anlamakta zorlanıyon sanırım, bence önce avatarını değiştir.
Kuran sizi sarsmaması için sağlam dağlar yarattı der:
Tekrar ediyorum, dağlar depremi önlemez, deprem olur, ama deprem olunca deprem sarsıntısı dağda daha az hissedilir ovada ise feci sarsar:
Yukarıda ne yazdım:
Kayalık zemin ovadan 1 milyon kat daha sağlamdır. Sıvılaşma olasılığı sıfırdır
yani prof böyle diyor, şöyle de diyor:
Diri fay kuşakları tarıma bırakılmalıdır. Yerleşim ve sanayeleşme ile bunları özendiren otoyollar ise ova dışına(kayalık zeminler üzerine) çekilmelidir.
yani sarsılmamak istiyorsak dağlık alana çekilmeliyiz
dağların üstte olduğu gibi yerde de uzantısı vardır adeta bir kazık gibidir
antiateist
Mar 19 2007, 09:54 PM
QUOTE(basit @ Mar 19 2007, 09:45 PM)

Kuran sizi sarsmaması için sağlam dağlar yarattı der
Bu cümleden ben şunu anlarım. Dağlar yeryüzündeki sarsıntıları önler. Ama sonra sen tipik müslo kafasının yaptığı gibi çarptırmıssın mevzuyu. Kendi ağızınla diyorsun "sarsmaması" için. EEEE sonrada dağlar azaltıyor diyorsun ama sonuçta sarsılmayı engelliyorlamı yoksa azaltıyorlar mı? ha yobaz herif.
basit
Mar 19 2007, 10:05 PM
git bi yere sız

, ayılınca tekrar konuşalım senle, yoksa anlaşamayacağız.
sunny
Mar 19 2007, 10:36 PM
QUOTE(antiateist @ Mar 19 2007, 09:09 PM)

Bana cevap verirmisin.
Kuranda "sarsılmaz dağlar diktik" die bir ayet vardır. Peki söylermisin evereste ki depremler neden oluyor

Bazı ayetlere "sabit dağlar diktik" denir bazılarında ise "onlar bulut gibi süzülüp gider" nedir bu çelişki ?
O profu bilmem ama ben yüzyüze hocamla konustum adam gayet net şekilde "dağlarla depremin yakından uzaktan alakası yok dedi"
Kuranda dağlar birer kazıktır denir. Ama dağlar kazık değil sadece kıtaların hareketi sonucu yükselen bir katmandır. kehh
evet ayette geçen şekliyle ''sizi sarsmasın diye dağlar diktik'' cümlesi geçer..bu iddayı aynı cümlelerle bu forumda tekrarlanmış her seferinde cevap verilmiştir.
kuranda allah insanlar sarsılmasın diye dağ diktiğini söylüyor ama dağlar üzerinde de her yerde de depremler oluyor.demek allah başarısızmış bu konuda.o kadar uğraşmış dağ dikmiş ama hala sallanıyor her yer.
bir de bunu geçin dağların oluşumu başlı başına dünyadaki en şiddetli depremleri doğurmaktadır.kıtalar birbirleri altında kayar ve birbirini sıkıştırır.bu sayede bir takım sıkışan bölgeler yükselir ve dağ olur.bu sıkışmaların olduğu bölgeler dünyadaki en aktif deprem bölgeleridir.
müslüman o kadar cahil ki bu kadar madara olacağı bir konuyu çevirip çevirip her seferinde heyecanla buraya getiriyor.daha kendisi ne yazdığını anlayıp araştırmadan kesin doğrudur diye kopyalayıp yapıştırıyor.buradan da müslümanın miskin ve cahil olduğunu kendi kendine ispatlıyor
basit
Mar 19 2007, 11:41 PM
Dağ var diye deprem olmayacak değil, deprem elbette ki olacak, hikmetlerini yukarıda saydım, demek istediğim oluşan bu depremlerin meydana getirdiği sarsıntılar dağlık kesimde çok çok az, ovada ise yıkıcıdır.
Yukarıdaki yazımı okuyan herkes bunu görebilir.
Türkiye'de yerleşim bir an önce kayalık zemine taşınmalıdır.
Akla, mantığa, bilime uygun olan budur.
Antimuhammed
Mar 19 2007, 11:49 PM
10. O, gökleri görebildiginiz bir direk olmaksizin yaratti, sizi sarsmasin diye yere de ulu daglar koydu ve orada her çesit canliyi yaydi. Biz gökyüzünden su indirip, orada her faydali nebattan çift çift bitirdik.
Siz sadece sizi sarsmasın denen bölümünü kesip veriyorsunuz mucize diye, ama öndeki cümleye bakınca gökyüzünün sarsmaması için dağlar konulmuş deniyor. Depren gök yüzünden gelmez. Yerden gelir... Hani o öküz ve balık isimli iki meleğin sırtında taşıdığı yeryüzü... Diyor ki direk yok o yüzden ağırlık sarsar sizi bunun için dağları diktik ki göğün ağırlığını tutsun..
O dönemim Bedevi aklı işte...
Ama gel gör ki elin Japon u Tanrı dan daha iyi bir çözüm bulmuş. Her nedense Tanrı dağları koymuşsada yer sallanmaya devam ediyor. Bir mucize varsa ortada oda Japonların ki.
basit
Mar 19 2007, 11:56 PM
ayette öyle bir mana yok, gökyüzünü sarsmaması için diye bir şey yok, öss'ye girdin mi, orada paragraf soruları vardır okuduğunu anlamayla alakalı, okuduğunu anlamıyorsun, yazık!
Japonlarla ilgili yukarıda örnek verdim:
"1995 Kobe depreminde, Kobe ovasındaki yapıların tamamı yıkıldı. Yıkılmayan yerler ise kayalık zeminlerdeydi."
Bir binayı sağlam yapmak önemlidir, ama zemin de önemlidir, ovada ayakta kalmak çok zordur, çünkü yukarıda da yazdım:
Yer değiştirme ve çökme - fışkırma olguları yanlızca ovada gözlenebilmektedir. Ova ve kayma alanları dışında olma olasılıkları sıfırdır. Kayalık zemin ovadan 1 milyon kat daha sağlamdır. Sıvılaşma olasılığı sıfırdır!
sunny
Mar 20 2007, 12:29 AM
basit yine basit aklınla diretip duruyorsun.ayet açık. sizi sarsmasın diye dağ diktim diyor. bunu kalkıp kayalık zemin kem küm kem küm demek yerine akıllı bir insan olsan ya da mert bir yüreğin olsa adam gibi çıkar çatır çatır söylersin.
bu ayet de bir çok benzerinde olduğu gibi muhammedin kendine insanları inandırmak için bol keseden sallamasıdır..arap aklı.kendi memleketinde deprem olmuyor ya millete de bolcana sıkıyordiyor ki : ey ahali bak benim tanrım sizin için dağlar dikti yer yüzüne sırf sizin sarsılmanızı önlemek için diyor! burada bedevinin millete yedirmeye çalıştığı espiri şu dağları yeryüzüne dikilmiş ağır taşlar olarak düşünüyor böylece yeryüzü sarsılmaz diye hayaller kuruyor..
sen de bu bilmem kaçıncı yüzyılda kalmış basit bedevi mantıksızlığını bu yüzyılda, bilginin teklonojinin alabilediğine ilerlediği bir zamanda kalkmış sehtekarlığını yapıyor ve savunuyorsun..
sen anca bu basit aklında tavuklara yutturursun bu saçmalıkları..kayalık zeminmiş te kemmiş te kümmüş te kuranmış ta bilimmiş te..
biraz adam olun ya..bu kadar alçalmayın artık..
Antimuhammed
Mar 20 2007, 12:36 AM
O, gökleri görebildiginiz bir direk olmaksizin yaratti, sizi sarsmasin diye yere de ulu daglar koydu ve orada her çesit canliyi yaydi. Biz gökyüzünden su indirip, orada her faydali nebattan çift çift bitirdik.
Dağlarda her çeşit canlının yetişmeside depreme mani o zaman. İyi oku. ÖSS ni yerim senin. Karşındakini bilmeden konuşma..
O ayetin anlamı birebir yukarıda yazdığım gibidir. Şu anda üzerinde bulunduğum yer Katmandu, deniz seviyesinden 1500 metre yukarıda, Himalaya dağları.. Burada 1970 li yıllarda olan depremde taş taş üzerinde kalmadı..
Al bak ...
BM'nin tahminlerine göre büyük deprem beklenen kentler arasında en ağır kaybı Nepal'in başkenti Katmandu verecek. Katmandu'da yaklaşık 70 bin kişinin ölmesi bekleniyor.Nepal'in başkenti Katmandu'daki standartlara uygun olmayan okullardan birinde öğrenim gören bir öğrencinin depremde ölme riski, Japonya'nın Kobe kentindeki bir öğrenciye göre 400 kat daha yüksek çıkıyor. 1995 yılında Kobe'de meydana gelen depremde 5 bin kişinin ölmesine rağmen BM araştırmasına göre Japonya'daki kentler deprem güvenliği açısından dünyanın en iyi durumdaki kentleri arasında başta geliyor.
Hazİran ayından bu yana dünya genelinde meydana gelen 9 büyük depremin en şiddetlisi Japonya’da yaşandı. 26 ve 27 Temmuzda 7,1 şiddetinde sallanan Japonya’da 2 günde 27 ’si ağır olmak üzere 423 kişi yaralandı.
basit
Mar 20 2007, 12:42 AM
Bak koskoca prof. ne diyor:
Deprem SARSINTISInın olumsuz etkisini azaltmak için; yapı kaya zeminin üzerine oturtulup, toprak zeminler verimli tarım arazisi olarak değerlendirilmelidir.
Depreme bağlı sarsıntının etkisini en aza indirebilmek için mühendislik çözümleri vardır. Uygulaması da oldukça kolaydır. Bunun için; yapı, kaya zeminin üzerine oturtulup, toprak zeminler verimli tarım arazisi olarak değerlendirilmelidir.
Kaynak:
http://www.tmbd.org.tr/muh10071998.doc
antiateist
Mar 20 2007, 12:59 AM
adam kıçını yırttı iyice
Antimuhammed
Mar 20 2007, 01:13 AM
Sen ayeti doğru oku... Koskoca katmandu çöktü... Daha yakın Pakistan Keşmir. Keşmirde dağların ortalaması 2000 metredir. Ölü sayısı 80.000'e ulaşabilir - 11 Ekim 2005
İyi oku o ayeti nokta yok arada.. Virgülle ayrılmış. Gökler direksizdir (mucize diyecek ya Muhammed Bedeviler şaşacak aaa diye senin gib), Bedevi şaşıyor o zaman neden üzerimize düşmüyor, sarsmıyor bizi diye. Devamında açıklıyor Arap aklı. Gök sizi sarsmasın diye yere dağlar koyduk. Demek göğün sarsıntısı.
O kaca Tanrı beceremiyor şöyle demeyi. Gökleri direksiz yarattık. Yerdeki depremlerden etkilenmeyin diyede dağları diktik.
Yada yer sizi sarsmasın diye dağlar diktik. Yer kelimesinde dativ hali yani e hali var. Nominatif değil yani nötr. Sarsan yer değil. Dağların konduğu YER. e halinde.. Yersizi sarsmasın değil.
Lokman 10, O, gökleri görebildiğiniz bir direk olmaksızın yarattı, sizi sarsmasın diye yere de ulu dağlar koydu ve orada her çeşit canlıyı yaydı.
O süpürgeyi çalıdan yaptı, sizi rahatsız etmesin diye sapına da yumuşak sünger koydu.
Al sana aynı yapıda bir cümle.. Şimdi sünger neyle alakalı bağımsız mı... Değil... Sapla alakalı sap dativ.. Sap neyle alakalı, çalı süpürgeyle.. Sünger rahatsız etmez, neden etmez süpürgenin çalısından...
İlk okula tekrar marş marşşş...
Emre1974tr
Mar 20 2007, 01:28 AM
Sevgili dostum Basit, sen de çok acımasız çıktın. Hiç oynamadan , süründürmeden bitirici darbeleri gözünü kırpmadan indirmişsin bizim ateistlere.
Ama aslında bu senin merhametinin sonucu.
Selam ve sevgiler.
Antimuhammed
Mar 20 2007, 01:33 AM
Bozacının şahidi Kabeyi Meleklerin yaptığını sanan şıracıdır. Asıl darbeyi ben indirdim ama görmezden geliyorsunuz. Şap gibi kaldı. Sanki o makaleleri Tanrı yazmış gibi geriniyorsunuz. Tanrı daha cümle kuramıyor doğru düzgün anlatamıyor derdini Kuran da. İslam diye bir şey kalmamış o yüzden. İslamcılık olmuş görünen. Evcilik gibi aynen...
Hadi bakayım ilkk okula.. Türkçe öğrenmeye.. Elif be te se diye sallana sallana beyinleriniz zarar görmüş sizin.
barisarock
Mar 20 2007, 01:40 AM
Deprem insanı öldürmez insanı bina öldürür.Bu ölümleri kadere bağlamak doğru değil.
Kimse cevap yazmasın kişisel fikrimdir cevap yazmayacağım.
Emre1974tr
Mar 20 2007, 01:44 AM
Sevgili Barışarock, o binaları sağlam yaparsan senin kaderin bu sefer bu oluyor. Yani insan eliyle yapılan şeyler de tıpkı diğerleri gibi kaderinin bir parçası.
Selam ve sevgiler.
barisarock
Mar 20 2007, 01:59 AM
'Emre1974tr' date='Mar 20 2007, 01:44 AM' post='65015']
Sevgili Barışarock, o binaları sağlam yaparsan senin kaderin bu sefer bu oluyor. Yani insan eliyle yapılan şeyler de tıpkı diğerleri gibi kaderinin bir parçası.
Selam ve sevgiler.
Cevap vermeyecektim ama iyi niyetli şekilde yaklaştığını anladım o yüzden cevap veriyorum Emre.
Kader iki çeşittir.
1-Kader-i Müstepna
2-Kader-i Müstesna
1-Kader-i Müstepna : Seçim yapılamaz değiştirilemez.Örnek : Aileni seçememen,Doğum tarihni ve yerini senin tayin edememen,Irkını seçememen gibi...
2-Kader-i Müstesna : Seçim yapılır değiştirilir.Ki bu da Tanrı'nın tanıdığı haktır O'na ragmen degıldır.Senın rahatsz oldugun konu bu galıba.Sana katılıyorum Tanrı zaten bu hakkı verıyor.
Kader-i müstesnaya örnekler : Başarı,İnşaa ettiğin bina,modelini çizdiğin araba ve onu yapman,çalışma vb...
İnsanın eli müdahelesi ile olur.Bunu da Tanrı özgürlük olarak vermiştir.O'na ağmen değildir yani.
Kader-i müstepna ve kader-i müstesna bilgisi Bayraktar Bayraktar'dan alınmıştır.
antiateist
Mar 20 2007, 02:03 AM
Hayla şu dini savunuyorsunuzya helal olsun arapçılar sizi.
barisarock
Mar 20 2007, 02:48 AM
name='antiateist' date='Mar 20 2007, 02:03 AM' post='65020']
Hayla şu dini savunuyorsunuzya helal olsun arapçılar sizi.
Arapçı gibi senin gibilere denir.Din içinde olan ayrıntıyı arkadaşa aktardım bunda ne kötülük var.Saf mısın sen?Tanrı'ya inanıyorum o kadar.Terbiyesizlik yapmanın alemi yok.
Savunuyormuşum? Arapçıy mışım?
Ben senden daha çok istiyorum biyolojk bulguların ortaya çıkmasını merak etme.
Bir daha haddini artık konuşurken arapçı ifadelerini kendine veya lafı sokabileceğin başkalaırna sakla tamam mı malcım.
Blackrock
Mar 20 2007, 02:52 AM
Antiateist bir müslüman. Son zamanlarda kendine yeni bir meşgale bulmuş. Bizden aldığını bize satıyor. Ateistcafedeki başlığa baksın merak eden arkadaşlar. Kolay gelsin antiateist... Biz almayalım.
antiateist
Mar 20 2007, 02:54 AM
QUOTE(Blackrock @ Mar 20 2007, 02:52 AM)

Antiateist bir müslüman. Son zamanlarda kendine yeni bir meşgale bulmuş. Bizden aldığını bize satıyor. Ateistcafedeki başlığa baksın merak eden arkadaşlar. Kolay gelsin antiateist... Biz almayalım.
Yanıldın kardeş ben putlara tapıyorum artık

edit;
ateistcafedeki başlık neymiş anlamadım ? Ben eskiden de ateistim şimdi bir daha "inannçsızım" ama dikkat et bu sefer ateistim demiyorum çünkü sizlerden de nefret ediyorum. Al müslümanları vur ateislere. En büyük putlar yaşasın