Tam Forum Görünümü: BALIK MI - MEMELİ Mİ?
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
Sayfalar: 1, 2
Orcun
Kuran-ı Kerim de Hz. Yunus ile ilgili olarak şöyle bir ayet var;
Kalem Sûresinin 48 . Ayetinde
Sen, Rabbinin hükmüne sabret. Balık sahibi (Yûnus) gibi olma. Hani o, (balığın karnında) kederli bir halde Rabbine yakarmıştı.
Şimdik Hz. Yunus u bir balinanın yuttuğu bildiriliyor ve balinaya balık deniliyor. Ama bugünki biyoloji bilmine göre balina bir balık değil bir memelidir. Şimdik Allah balinanın bir balık olmadığını bilmiyor mu? Sadece suda yaşadığı için mi balinayı balık olarak sınıflandırıyor? Yoksa günümüz biyoloji bilmi mi yanılıyor? Bu sorulara mantıklı cevaplar aranıyor.
Fatih
Saçma
ateist
Hic sacma degil.Cok güzel bir tespit.Balinayi balik zanneden bir evrensel kitap,harika.Eminim cogumuz buna dikkat etmemisizdir.Herhalde,yarasayida kus zannediyorsundur sen.
Fatih
Balinayı hayvan olarak sınıflandıran insanlardır. O insanların sorunu.
Fatih
Ayrıca Orcun müslümandı. Din mi değiştirdiniz Orcun ?
Orcun
Hayır fatih din değiştirmedim ama İslamı biraz sorgulamaya başladım.
Orcun
Niye kimse birşey yazmıyor ?
CultureClub
Kuran'daki bu masalların çoğu Tevrat'tan alınmıştır,tam anlayabilmek için Tevrat'tan ilgili ayet de bulunmalıdır.
Siz bulun,sonra yorum yazarız(araştırmak öğrenmenin yarısıdır) wink.gif
FreeWill
QUOTE(Orcun @ Mar 22 2007, 01:14 PM) *
Hayır fatih din değiştirmedim ama İslamı biraz sorgulamaya başladım.

Orcun sana n'oldu boyle?

SAYGILAR
idol
QUOTE(Orcun @ Mar 22 2007, 01:47 PM) *
Sen, Rabbinin hükmüne sabret. Balık sahibi (Yûnus) gibi olma. Hani o, (balığın karnında) kederli bir halde Rabbine yakarmıştı.
Şimdik Hz. Yunus u bir balinanın yuttuğu bildiriliyor ve balinaya balık deniliyor. Ama bugünki biyoloji bilmine göre balina bir balık değil bir memelidir. Şimdik Allah balinanın bir balık olmadığını bilmiyor mu? Sadece suda yaşadığı için mi balinayı balık olarak sınıflandırıyor? Yoksa günümüz biyoloji bilmi mi yanılıyor? Bu sorulara mantıklı cevaplar aranıyor.

Yunusa balık demiş olması çok önemli değil bence. Bizler de yunustan bahsederken "Yunus Balığı" deriz.

Tabii, bir de, balık-memeli ayırımını yazmasını beklememek lazım. Bu çok ekstrem bir istek olur !

Asıl önemli olan, bir kişinin Yunusun midesine girip de (!) oradan canlı çıkması !

Yunusun midesinin sanki bir yaşam alanı olabilirmiş gibi sunulmasıdır. Yunusun midesindeki asitli ortamda günlerce

yaşamış sonra da yunusun kendini fırlatması ile karaya çıkmış.

Yunusun karnına girmek bir dert. Günler geceler boyu, aç bilaç bir durumda, o asitli ortamda durmak bir dert, nefes

alamamak bir dert.

Adam yine de iyi dayanmış! Tebrik etmek gerekir.

Bir bilim dergisinde, Balinanın mide asitlerinin tenekeyi eritebildiğini okumuştum. Sanırım Yunusunki de bundan farklı

değildir.

O ortamda günler, geceler geçirmiş olan birine ancak saygı duyulabilir ! Başka bir söze gerek yok .
kutsalyaratik
Orcun ilahiyat daha bu bolume gelmedi. Adamlar once Kurandaki insanhaklarini gunumuze adapte edip kakalamaya kalkiyor, sonra uzay nesneleri var. Yakinda eger biri bu senin tespitini okursa o balik kelimesinin hemen yaninda parantez icinde memeli deniz hayvani diye yazar. Kafani yorma bunuda yapar bu yuksek ilahiyat bilimi. wink.gif
CharlesDarwin
Yunus un balık sanılması o günün kuranına göre normaldir. Çünkü yunus balık değil memelidir. İkincisi insan yunusun midesine giremeyecek kadar büyüktür. Üçüncüsü hiçbir isnan nefes almadan yaşayamaz. Yunuzun midesinde iken de nefes almanın imkanı yoktur. Son olarak mide asidi ph derecesi 2 dir. Değil insan bir bütün olarak orada yaşamayı parçaları bile moleküllerine ayrılır. Bu yunus hikayesi baştan sonra kadar mucizelere dayanır. Allah bu kadar mucizelerini alenen yaratıyorsa neden bilim gibi kanunlar dizisini de koymuştur. Bunu çok iyi düşünmek lazım.

Yunusun balık olmaamsının nedeni geldiği atanın bir meemli olmasıdır. Tüm balıkların kuyrukları yere dik şekilde bulunurken yunusların ve balinaların yere paraleldir. balıklar ve yunuslar apayrı canlılardır.
Blackrock
QUOTE(idol @ Mar 22 2007, 04:07 PM) *
Yunusa balık demiş olması çok önemli değil bence. Bizler de yunustan bahsederken "Yunus Balığı" deriz.

Tabii, bir de, balık-memeli ayırımını yazmasını beklememek lazım. Bu çok ekstrem bir istek olur !

Hayır niye ekstrem bi istek olacakmış ki? Dünya ile ay arasındaki mesafeyi yazan, genetik hakkında bilgiler veren, evrenin oluşumundan bahseden bi kitap neden memeli ile balık arasındaki farkı görmezden gelsin ki? Müslüman arkadaşlardan cevap bekliyorum.
Fatih
Yukarıda da söyledim balinayı hayvanlar alemi içinde sınıflandıran insanlarıdır. Bu kesinlik arzetmez. Üstelik bu sınıflandırmayı yapanlar evrimcilerdir.
gezgin95
QUOTE(Fatih @ Mar 23 2007, 01:28 PM) *
Yukarıda da söyledim balinayı hayvanlar alemi içinde sınıflandıran insanlarıdır. Bu kesinlik arzetmez. Üstelik bu sınıflandırmayı yapanlar evrimcilerdir.

Çok doğru fatih.
Muhammed canlıları memliler, omurgalılar, böcekler, yumuşakçalar ... vs vs diye sınıflandırmamıştır. Evrenin halifesi insanlar ve diğer canlılar diye ayırır.
Her canlının da erkek ve dişi olarak çift yaratıldığını ileri sürer.
Eşeysiz çoğalma olayından haberi yoktur.

Kısaca Kuran, bilimle ilgisi olmayan, Muhammedin yazdığı bir kitaptır.
.
Fatih
Hayır gezgin Kuran-ı Kerimi Hz. Muhammed yazmamıştır. Allah tarafından indirilmiştir. Kurandaki bilimsel mucizelerde bunun kanıtıdır.
idol
QUOTE(Fatih @ Mar 23 2007, 01:28 PM) *

Konu: Balina ve Yunusun Memeliler ailesinden olduklarıdır. Bu kesindir.

Kesinlik arz etmeyen nedir? Pek anlaşılamadı.

Bu canlılarla ilgili bilmediğimiz, başka bir sınıflandırma mı var?

Lütfen, ne demek istediğinizi daha açabilir misiniz ?
Fatih
idol; bu sınıflandırmaları yapanlar evrimcilerdir. Bu sınıflandırmalar evrim teorisi üzerine kuruludur. Eğer bunu kabul edersem o zaman evrim teorisini de kabul etmek zorunda kalırım.
idol
QUOTE(gezgin95 @ Mar 23 2007, 01:43 PM) *
Çok doğru fatih.
Muhammed canlıları memliler, omurgalılar, böcekler, yumuşakçalar ... vs vs diye sınıflandırmamıştır. Evrenin halifesi insanlar ve diğer canlılar diye ayırır.
Her canlının da erkek ve dişi olarak çift yaratıldığını ileri sürer.
Eşeysiz çoğalma olayından haberi yoktur.

Kısaca Kuran, bilimle ilgisi olmayan, Muhammedin yazdığı bir kitaptır.
.

Sayın Gezgin95,

Peygamberin, hurma ağaçlarının döllenmesine, çiçeklerini sallayarak yardım eden bir adama, "Allah'ın işine karışılmaz" kabilinden bir müdahalesi olmuş. Adam da "peygamberdir, benden iyi bilir" diyerek yaptığı işi yarıda bırakmış. O mevsim, o hurma ağaçlardan çok az ürün alınmış. Bu olayı bilir misiniz?

Bu olayla ilgili olarak şöyle bir yorumum var: Hurma çiçeklerinin döllenmesine bir anlamda yardımcı olan adam, bu konuda, kendisine müdahale ederek engelleyen peygamberden daha bilgiliymiş.
gezgin95
QUOTE(Fatih @ Mar 23 2007, 01:47 PM) *
...Kurandaki bilimsel mucizelerde bunun kanıtıdır.

Mesela:
"balina balığı",
Güneşin pis suya batması,
embriyonon önce iskelet olup sonra üstüne et giydirilmesi,
ayın yarılması,

gibi mucizeler mi Kuranın Allah tarafından indirildiğinin kanıtı?

Bunların neyi kanıtladığını bir düşünün bakalım.
.
Fatih
gezgin95; ben Harun Yahya nın eserlerinde çok mucizeler gördüm. Hatırımda kalanlar; deniz sularının karışmaması, gökyüzü tabakaları, güneş, dünya ve ay ın hareketleri vs.. Bütün bunlar yalan mı?
gezgin95
QUOTE(Fatih @ Mar 23 2007, 02:01 PM) *
gezgin95; ben Harun Yahya nın eserlerinde çok mucizeler gördüm. Hatırımda kalanlar; deniz sularının karışmaması, gökyüzü tabakaları, güneş, dünya ve ay ın hareketleri vs.. Bütün bunlar yalan mı?

Deniz sularının karışmaması: yalan

Gökyüzü tabakaları: saptırma. Yıldızlar en yakın gökte deniyor.

Güneş, dünya ve ay ın hareketleri: güneş ve ay dünyanın etrafında döner deniyor. Bu mu bilimsellik?

HY'nin sitelerinde değil, bilimsel sitelerde kendini eğitmeni öneririm.

Bu konularda tartışmak istiyorsan, her konuda en azından bir başlık var. Biraz okusan...
.
haci
QUOTE(Fatih @ Mar 23 2007, 02:01 PM) *

Onlara bazı bilimsel gerçeklerin çarpıtılmış şekli..
Herşeyden önce onların hepsinin bilimsel bir açıklaması var..
Hiç birisi mucize değil..
Harun Yahya sizin gibi cahillerin aklını karıştırabiliyor.
Ama bizi zerre kadar etkilemiyor.
Cahilsın kardeşim. Çok cahilsin.
Kafana sağlam bilgi girmiyor. Çünkü beynin İslam'la dumura uğramış...

Ben cehaleti yeni bilgi edinememe şeklinde tanımlarım.
Senin beynin bilgi dolu olsa bile, o bilginin kaynağı İslam olduğu için, sen cahilsin..
Yeni ve doğru bilgi edinmen olanaksızdır..

Bu yüzden burada sürünüp duruyorsun..
Şimdiye dek tek bir doğru dürüst fikir ürettiğini ve yorum yaptığını görmedik...
Yazık..

HACI
Fatih
O zaman bana müsade hacı bey. Üyeliğimi iptal edin benim gibi cahillerle boşu boş yere uğraşmayın. Hoşçakalın.
Orcun
Fatih arkadaş mantıksız konuşuyorsunuz. Burda bilimsel bir tespit var. Balina bir memelidir, balık değildir. Lütfen objektif olalım.
ercu
"Balinayla yunusun neden akciğeri varda yüzgeçleri yok? Bunlar milyonlarca yıldır denizde yaşamıyormu.

Neden içinde bulundukları ortama tam uyum sağlamamışlar diğer balıklar gibi.??

Bi insanın belli aralıklarla kafasını yarım saat suya sokmadan yaşayamaması gibi bişey değilmi bu?

Neden??
Orcun
Sizde doğru bir noktaya değindiniz ercu. Doğru bu evrimciler için zor bir soru. Buna bir evrimci arkadaşımız cevap versin. Ben evrimi fazla bilmiyorum.
anibal
>>> "Balinayla yunusun neden akciğeri varda yüzgeçleri yok? Bunlar milyonlarca yıldır denizde yaşamıyormu. Neden içinde bulundukları ortama tam uyum sağlamamışlar diğer balıklar gibi.??

Onlar balık değilde ondan.. Balinalar, şimdiki foklar gibi kara ve deniz arasında yaşayan canlılardı devri zamanında.. Evrimin elinde sihirli değneği yok, öyle hop hop hoop değiş tonton deyiverip, akciğerleri atıp yüzgeç ve solungaç çıkaracak..

Diğer yandan, bir insan herhangi bir deniz canlısının midesinde bir kaç dk bile yaşayamaz. Birileri "hadi lan, midesine insan sığacak balık mı var dünyada?" dediği/diyeceği için, vaziyeti kurtarmadan sorumlu kıvırmacıların lafıdır, "Balinadır o, balina..". Basitçe, bu yunus vakası masalın bir diğer perdesinden başka bir halt değildir..
tumbled
QUOTE(CharlesDarwin @ Mar 22 2007, 06:04 PM) *
Yunus un balık sanılması o günün kuranına göre normaldir. Çünkü yunus balık değil memelidir. İkincisi insan yunusun midesine giremeyecek kadar büyüktür. Üçüncüsü hiçbir isnan nefes almadan yaşayamaz. Yunuzun midesinde iken de nefes almanın imkanı yoktur. Son olarak mide asidi ph derecesi 2 dir........

"Balık" nedir ki, etimolojisi "balımak, balkırmak" gibi köklerden balçık gibi derisi parlayan anlamında.. Yani yunus ve BAL-ina da aslında etimolojik olarak balık.. Kuran orada onun memeli olmasına değil, HUD; denizaltı olmasına vurgu yapıyor. Aslında morina balığı da hud'dur, balina da, denizaltı-gemisi de...
.....Ve Kuran'da "balığın karnında" diye bir tabir yok.. HUD kelimesi ve hzYunus onun "batınında"/içinde...
Şimdi hzYunusun HUD'un tam olarak neresinde olduğunu öğrenmek için, Kuran'ın tüm insanlık dilinde yazıldığını hatırlıyoruz... "HUD'un içinde".. kelime kökünden benzerlikler: mesela arapçada "hod" var: "baş zırhı" demek...
ve isim haznesi ilk dilin esintilerini en zengince barındıran İngilizceye bakıyorum mesela (Türkçenin fiilleri zengin).. H, D, T kökünde arıyorum:
head: baş...........Hzyunus, başın içinde?
hedge: çit, çitle çevirmek........... hzYunus, çitlerle çevrili?
hatch: ambar ağzı, gemi yada uçakta yolcu kapısı.... ağız, ambar, hangar?
hut: kulübe
hutch: hayvan kafesi........ Kafeste??
het up: heyecanlı, telaşlı.......hzYunus "telaş içinde/batınında"
ve hod'u hatırlıyorum.. Şovalye miğferi gibi birşey mi "hat, hood (İnglz.)" gibi kafada.... Şovalyelerin siperliği yok mu ızgara/çit gibi.......

sonuç: Mavi balina... Başının içinde, ağzında, planktonları süzdüğü çit çit dişlerin arkasında, hzYunus..... KAFESteymiş gibi... ve telaşlı, mide asidine gideceği için....
.......hzYunus'un nefes almamasına gelince.. O eski çağlar insan ırklarını bilmiyorsunuz, ondan.. balinanın ağzında, suyun içinde, "water world" deki gibi sudan oksijen alabilen bir ırkın mensubu olamaz mıydı??
..... daha neler neler var aslında... Elbet bu sonuclara ulaşacak kadar alim değiliim.. Ama o kelimeleri rastgele ben buldum...
sessizyolcu
QUOTE(haci @ Mar 23 2007, 02:10 PM) *
Onlara bazı bilimsel gerçeklerin çarpıtılmış şekli..
Herşeyden önce onların hepsinin bilimsel bir açıklaması var..
Hiç birisi mucize değil..
.....................

HACI

Ben bir topic açmıştım ama hiçkimse bir satır dahi cevap yazmamıştı.Demiştim ki bazı insanlar bir işin nasıl olduğunu bildikleri veya öğrendikleri vakit o olay ne kadar hayret verici olursa olsun onu normal bir olay gibi görüyorlar.
Yani ben bunun nasıl oluştuğunu bilimsel olarak açıklayabiliyorum onun için bu çok normal bir olay diyorlar.Sebepsiz sonuç elde edilen olayları mucize zannediyorlar.Bu düşünce tarzında bakıldığında olayları gerçekten var eden akıldan perdeleniyor ve malesef gerçek fail göz ardı ediliyor.
Çok uykum var toparlayamıyorum.Aklıma birşey gelirse 21 saat sonra sizinle paylaşırım iyi geceler.
sunny
QUOTE(Fatih @ Mar 23 2007, 02:47 PM) *
Hayır gezgin Kuran-ı Kerimi Hz. Muhammed yazmamıştır. Allah tarafından indirilmiştir. Kurandaki bilimsel mucizelerde bunun kanıtıdır.

ne yani yunus ineğin bağırsağına girdi ve oradan rabbine yalvardı dese de inancaksın demek değil mi? bu ve bunun gibi ne kadar saçmalık varsa din yüzünden bunlara tereddüt bile etmeden inanıyorsun..hiç sorgulamıyor musun böyle bir şeyin olamayacağını?

1.hikaye tamamen insanlar tarafından uydurulmadır.bir insanın yunusun karnına giremeyeceğini 2 yaşındaki bebeler bile akledebilir bu devirde.ama din etkisinde sömürülen beyinler akledemez ve bu saçmalığa inanır.böyle bir hikayenin kuranda anlatılması bile kuranın ne kadar saçma olduğunun ispatıdır.ama benim insanım ne kadar sallarsa sallasın bu kitaba prim verdiği için, kuranda saçma hikaye olması onun inandırıcılığını arttırmaktadır bile!!

2.hikayeyi yazan veya esinlenen muhammedin ne kadar cahil olduğunu gösterir.o da bir çöl bedevisi aklıyla yunusu bir balık zannetmektedir.onun için hikayeyi duyduğu kaynaktan olduğu gibi değiştirmeden aktarmıştır ya da yazmıştır.oysa yunus bir balık değil memelidir
bilinc
QUOTE(Orcun @ Mar 22 2007, 01:47 PM) *

Birşey sormak istiyorum.Hz.Yunus'un bir balina tarafından yutulduğu nerede yazıyor?Aradım ama biliyorsanız siz bi deyiverin.
tumbled
"Balık" nedir ki, etimolojisi "balımak, balkırmak" gibi köklerden balçık gibi derisi parlayan anlamında.. Yani yunus ve BAL-ina da aslında etimolojik olarak balık.. Kuran orada onun memeli olmasına değil, HUD; denizaltı olmasına vurgu yapıyor. (yani bilmişçe memeli-balık mevzusu, çok basit kaçıyor) Aslında morina balığı da hud'dur, balina da, denizaltı-gemisi de...
.....Ve Kuran'da "balığın karnında" diye bir tabir yok.. HUD kelimesi ve hzYunus onun "batınında"/içinde...
Şimdi hzYunusun HUD'un tam olarak neresinde olduğunu öğrenmek için, Kuran'ın tüm insanlık dilinde yazıldığını hatırlıyoruz... "HUD'un içinde".. kelime kökünden benzerlikler: mesela arapçada "hod" var: "baş zırhı" demek...
ve isim haznesi ilk dilin esintilerini en zengince barındıran İngilizceye bakıyorum mesela (Türkçenin fiilleri zengin).. H, D, T kökünde arıyorum:
ve hod'u hatırlıyorum.. Şovalye miğferi gibi birşey mi "hat, hood (İnglz.)" gibi kafada.... Şovalyelerin siperliği yok mu ızgara/çit gibi.......

sonuç: Mavi balina... Başının içinde, ağzında, planktonları süzdüğü çit çit dişlerin arkasında, hzYunus..... KAFESteymiş gibi... ve telaşlı, mide asidine gideceği için....
.......hzYunus'un nefes almamasına gelince.. O eski çağlar insan ırklarını bilmiyorsunuz, ondan.. balinanın ağzında, suyun içinde, "water world" deki gibi sudan oksijen alabilen bir ırkın mensubu olamaz mıydı??
"Balık" nedir ki, etimolojisi "balımak, balkırmak" gibi köklerden balçık gibi derisi parlayan anlamında.. Yani yunus ve BAL-ina da aslında etimolojik olarak balık.. Kuran orada onun memeli olmasına değil, HUD; denizaltı olmasına vurgu yapıyor. Aslında morina balığı da hud'dur, balina da, denizaltı-gemisi de...

..... daha neler neler var... Elbet bu sonuclara ulaşacak kadar alim değiliim.. Ama o kelimeleri rastgele ben buldum... herkes bulabilir, ve ulaşabildiği kadar derinlere ulaşabilir..
sunny
QUOTE(tumbildikleriniziunutun @ Mar 24 2007, 01:07 AM) *
"Balık" nedir ki, etimolojisi "balımak, balkırmak" gibi köklerden balçık gibi derisi parlayan anlamında.. Yani yunus ve BAL-ina da aslında etimolojik olarak balık.. Kuran orada onun memeli olmasına değil, HUD; denizaltı olmasına vurgu yapıyor. (yani bilmişçe memeli-balık mevzusu, çok basit kaçıyor) Aslında morina balığı da hud'dur, balina da, denizaltı-gemisi de...

..... daha neler neler var... Elbet bu sonuclara ulaşacak kadar alim değiliim.. Ama o kelimeleri rastgele ben buldum... herkes bulabilir, ve ulaşabildiği kadar derinlere ulaşabilir..

bunca enerjiyi ıkınmak yerine düşünmeye harcasan prof çıkardın
tumbled
QUOTE(sunny @ Mar 24 2007, 12:10 AM) *
bunca enerjiyi ıkınmak yerine düşünmeye harcasan prof çıkardın

on dakkalık iş.. ( tabi bi ön araştırma yapmıştım tongue.gif)"kimse Midesinde yaşayamaz" dediler, dedik; midede değil mavi balinanın ağız-süzgeç kafesindeydi... "kimse suyun altında yaşayamaz"... balina gibi suya adapte olmuş bir mutant-insansa yaşar dedik.. (hadiyin bak harun yahyadan apayrı bir bakış açısı)... hepsine cevap var ama... kime veriyorum bilmiyoruk.... hzYunus'un hikayesinde de Allah'ın verdiği görev (insanlara anlatmak) aşırı ağır geldiği için, hzYunus, suda-yaşar-mutant olmasına güvenerek denize dalıp kaçar...)............işte tam da oturuyor ne diyim, anlatanların kaderi mi??
sunny
QUOTE(ercu @ Mar 23 2007, 03:27 PM) *
"Balinayla yunusun neden akciğeri varda yüzgeçleri yok? Bunlar milyonlarca yıldır denizde yaşamıyormu.

Neden içinde bulundukları ortama tam uyum sağlamamışlar diğer balıklar gibi.??

Bi insanın belli aralıklarla kafasını yarım saat suya sokmadan yaşayamaması gibi bişey değilmi bu?

Neden??

çünkü balıkların kökeni ile deniz memelilerinin kökeni tamamen farklıdır.balıklar sudan oksijeni ayrıştırmak yolu ile apayrı bir yöntem kullanırlar. deniz memelileri ise sonradan suya döndükleri için oldukları için akciğer kapasitelerini arttırarak adapte olmuşlardır.üstelik deniz memelierinin vucut hacimleri ile diğer balıların vücüt hacimleri kıyaslanamaz.dünyanın en büyük hayvanları tonlarca ağırlıktaki balinalardır.ve bu büyük hacimdeki vucuda oksijen yetiştirmek için dev akciğerler gerekir.
Blackrock
Bence tümzartzurtzort bir müslüman değil... Ateist de olmadığını tahmin ediyorum. Aslında aklıı bi insan olmadığını da söyleyeceğim ama gayet de akıllı bi insan. Aklı olup da kullanamayan biri mi demeliyim, yoksa işine gelince kullanıyor gelmeyince kullanmıyor mu demeliyim bilmiyorum. Belki de kullanabiliyor ama başkalarına çaktırmıyordur.

Yani kısaca:

+1-1=0

Ne iyi, ne kötü bir adamsın tümcartcurtpırt. Ama çok boş adamsın...
tumbled
QUOTE(Blackrock @ Mar 24 2007, 01:00 AM) *
Bence tümzartzurtzort bir müslüman değil... Ateist de olmadığını tahmin ediyorum. Aslında aklıı bi insan olmadığını da söyleyeceğim ama gayet de akıllı bi insan. Aklı olup da kullanamayan biri mi demeliyim, yoksa işine gelince kullanıyor gelmeyince kullanmıyor mu demeliyim bilmiyorum. Belki de kullanabiliyor ama başkalarına çaktırmıyordur.
Yani kısaca:
+1-1=0
Ne iyi, ne kötü bir adamsın tümcartcurtpırt. Ama çok boş adamsın...

öffff.... balina memeliymiş, akciğerleri varmış da, balık solungaçlarıyla oksijeni alırmış.. siz devam edin.. dolu bilgilerinize, ortaokuldan bikaç kuzenim var, onlara da söyleyim takılsın bu siteye.. öğrenecekleri çok şey var.. (ama bardağın dolu tarafı için teşekkür ederim... wink.gif )
Blackrock
Ne olur yolla bize kuzenlerini... Belki bizim de onlardan öğrenecek bir şeylerimiz vardır. Senden bişey çıkmadı belki onlardan çıkar...
bilinc
QUOTE(bilinc @ Mar 23 2007, 11:56 PM) *
Birşey sormak istiyorum.Hz.Yunus'un bir balina tarafından yutulduğu nerede yazıyor?Aradım ama biliyorsanız siz bi deyiverin.

?
Orcun
ana konudaki ayette yunuz peygamberin bir balık tarafından yutulduğu bellidir. Yalnız bazı arkadaşlar yanılıyorlar yunus peygamberi yuttuğu iddaa edilen balık bir yunus değil balinadır. Yoksa bir insanı bir yunusun yutamayacağını o dönemin insanlarıda akıl edebilir.
anibal
>>> mavi balinanın ağız-süzgeç kafesindeydi

Orada da yaşayamaz, dahası, mavi balinanın yaşadığı yerlerde insan yaşamaz.. Ha, olur mu olur, fırtına çıkar, atar gemiyi oralara.. Öyle olsa bile,

1. Mavi balina insanı yutmaz, yutamaz..
2. Mavi balinanın yüzdüğü sularda insan dakikalar içinde hiptermiden ölür.
3. Bir şekilde balenlerini aşıp ağzının içine giren insan, olmaz ama, oldu farzedelim, boğularak ölür.

Neymiş, gene muhammedin yalanını aklayacağız diye bir sürü ıkınmışsınız, ama malum sadece osuruktan teyyare çıkarmışsınız..
tumbled
QUOTE(anibal @ Mar 26 2007, 10:27 AM) *
>>> mavi balinanın ağız-süzgeç kafesindeydi
Orada da yaşayamaz, dahası, mavi balinanın yaşadığı yerlerde insan yaşamaz.. Ha, olur mu olur, fırtına çıkar, atar gemiyi oralara.. Öyle olsa bile,
1. Mavi balina insanı yutmaz, yutamaz..
2. Mavi balinanın yüzdüğü sularda insan dakikalar içinde hiptermiden ölür.
3. Bir şekilde balenlerini aşıp ağzının içine giren insan, olmaz ama, oldu farzedelim, boğularak ölür.
Neymiş, gene muhammedin yalanını aklayacağız diye bir sürü ıkınmışsınız, ama malum sadece osuruktan teyyare çıkarmışsınız..

1. Şimdiye göre düşünüyorsun..
2. Mavi balinaların mevsimine göre tropikal sulardan kutuplara doğru göç ettiğini biliyorum..
3. İnsanın orada boğulmadan nasıl yaşayabildiğini yazdık.. Sen bana embryonun ilk evrelerinden itibaren anne karnındaki sıvı ortamda nasıl yaşadığını söyle..(hakkaten merak ediyorum, bilgi eksiğim olabilir)
anibal
>>> 1. Şimdiye göre düşünüyorsun..

Ne zamana göre düşüneyim? Mavi balinalar bir kaç milyon yıldır Dünya yüzünde. Ama insan sadece 195 bin yıldır. Hadi olsun 250 bin yıl. Ve son 250 bin yıldır mavi balinalar hep böyleydi.. Haa, son 5000 yıldan önce insanlar denizde yoktu, gemi vs. bilinmiyordu..

Söylesene, ne zaman göre düşüneyim?

2. Mavi balinaların mevsimine göre tropikal sulardan kutuplara doğru göç ettiğini biliyorum..

Göç ederken yüzdükleri sular kaç derecedir, bundan haberin var mı?

3. İnsanın orada boğulmadan nasıl yaşayabildiğini yazdık.. Sen bana embryonun ilk evrelerinden itibaren anne karnındaki sıvı ortamda nasıl yaşadığını söyle..(hakkaten merak ediyorum, bilgi eksiğim olabilir)

Yazmadın, salladın.. Yok öyle bir şey.. Embiryonun nasıl yaşadığı söyle diyecek adam, eksik anatomi bilgisinden utanır, susar.. Sen göbek deliğin ve oradan çıkan kordon ne halta yarar hiç düşünmedin mi?
tumbled
QUOTE(anibal @ Mar 30 2007, 08:53 AM) *
Embiryonun nasıl yaşadığı söyle diyecek adam, eksik anatomi bilgisinden utanır, susar.. Sen göbek deliğin ve oradan çıkan kordon ne halta yarar hiç düşünmedin mi?

ehm.. haklısın, boşluğuma denk gelmiş.. göbek kordonu ile plasentadan oksijenli kan aldığını biliyorum ama .. ayrıca, bebeğin içerde nefes alma verme hareketleri yaptığını da biliyorum.. Suyla dolu ciğerler, içeri amniyotik sıvı doluyor ama buradan akciğer alveollerine herhangi bir oksijen bırakmıyor (diye bilinir).. Bu bir alıştırma mı. Yoksa bebek şaplağı yemeyip ilk nefesini almasa, bir tür amniyotik sıvı ya da "su" yun içine bırakılsa, aslında akciğerlerinden aldığı O2'yi almaya devam mı edecek... Normal insan böyle olmasa da, ufak bir mutasyonla böyle yaşayacak bir insan olabilir mi... bu elbet şimdi bilimkurgu gibi geliyor..
anibal
Doğada öyle mucizevi mutasyonlar olmaz tumbildik... efendi..
gezgin95
QUOTE(tumbildikleriniziunutun @ Apr 1 2007, 06:05 PM) *
....Yoksa bebek şaplağı yemeyip ilk nefesini almasa, bir tür amniyotik sıvı ya da "su" yun içine bırakılsa, aslında akciğerlerinden aldığı O2'yi almaya devam mı edecek... Normal insan böyle olmasa da, ufak bir mutasyonla böyle yaşayacak bir insan olabilir mi... bu elbet şimdi bilimkurgu gibi geliyor..

Fazla bilim kurgu filmi görmüşün tümbildik. (Abyss) biggrin.gif

Ciğerler havadan oksijen almaya uyumludur. Oksijeni çoğaltılmış bir sıvıdan bile alabilmesi için ani ve önemli değişimler gerekli. Hem akciğerde hem kas yapısında (sıvı alıp vermek daha zor), hem bu kaslara dayanacak kemik yapısında.
Evrim ancak ufak adımlarla olabilir.
Ani sıçramalar çok zor. Belki hiç olmamış.
Onun için balıklar karaya çıkarken solungaçlar akciğer olmamış, içine hava girip çıkan, yemek borusuna bağlı bir kese (bugün de akciğer boğaza, yemek borusuna bağlı) yavaş yavaş oksijen alıp karbondioksit vermek için kullanılmaya başlanmış. İki organ da aynı anda var olduğu için, bu tür balıklar yavaş yavaş karaya çıkabilmişler. Ara süreçte de hem suda hem karada yaşayabilmişler. İlk zamanlarda yetersiz olan akciğer sadece karada kalma süresini uzatmaya yaramış (daha çok böcek yakalayabilmişler), daha sonraları önemi artmış.
Boğazımızda hala solungaçlardan kalıntılar var.

Bilim forumunda bunlara değinildi.

http://forum.ateizm.org/index.php?s=&s...ost&p=67831

başlıkta ilginç yazılar var.

Saygılar.
.
tumbled
Ciğerler havadan oksijen almaya uyumludur. Oksijeni çoğaltılmış bir sıvıdan bile alabilmesi için ani ve önemli değişimler gerekli.

Teşekkürler, benimki çok zorlama ve uçuk bir tezdi, kabul.. Doğada akciğerleriyle sudan oksijen alan bi canlı örneği yok; ya ağızlarından aldıkları suyu solungaçlarından verirken O2'yi ayrıştırırlar ya da akciğerlerine aldıkları havayı kanlarında çok uzun süre kullanırlar (deniz memelisi)..
... Makul açıdan bakarsak, insan böyle örneği olan bir anatomiye mutante olmalı.. Ya, ilk ebriyo aşamalarından birinde benzediği balık'a geri evrimleşip, suyu ağzından verip boynundaki solungaçlardan vermeli; ya da kanına aldığı O2'yi çok uzun süre tutabilmeli.. evet hzYunus böyle biri olmalı ki ismi bile "Yunus"... Kuran'ı doğrulama çabasından çok, Tevrat'tan beri yazılan efsanenin gerçekliğinin mümkünlüğü üzerine mantıklı çıkarımlar yapmaya çalışıyoruz..
umutsuz
niye yarasada memeli ona memelimi deniliyor ? yoksa yarasa mı ?

ne yani sen şimdi balinanın bir balık türü olmadığınımı ileri sürüyosun orcun kardeş ?
gezgin95
QUOTE(umutsuz @ Apr 2 2007, 10:08 PM) *
niye yarasada memeli ona memelimi deniliyor ? yoksa yarasa mı ?
ne yani sen şimdi balinanın bir balık türü olmadığınımı ileri sürüyosun orcun kardeş ?

umutsuz, şaka mı yapıyorsun?

yarasa da memeli, balina da.
yavrularını doğuruyor ve süt veriyorlar.
.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.