İnsanlar neden bir çok dil kullanıyor yani niye tek dil kullanmıyor ?
Daha önce bu konuyu biliyordum.Ama zamanla unuttum.Eski kaynakları da bulamıyorum ben de yanlış bilgi vermemek için emin olmak için internette arama yaptım.
Babil Sendromu
‘Babil Sendromu’ düşüncesine göre, Babil’in kulesinde çalışan insanlığın dilinin yetmiş iki buçuk parçaya ayrılması, aynı zamanda insanoğlunun birbirlerini anlamayan, öfkelenir insanlar da olmalarının ve de çatışmalara tutuşmalarının başlangıcı olmuştur!
Tarihte yaşandığı ileri sürülen ‘Babil Kulesi Efsanesi’, bugün yeryüzündeki mevcut bütün kavgaların ve anlaşmazlıkların sebebi olarak gösterilmekte, ‘Babil laneti’ sonrası ortaya çıkan dağılma aynı zamanda, ‘Babil Sendromu’ olarak da tanımlanmaktadır.
Kökeni Musevilik olan bu inanç, İslam’da ya da bilimsellikte yerini bulamamakta, bulunduğu yer olan Tevrat’ta ise, Babil Kulesi ve dillerin ayrılması haberi şu şekilde anlatılmaktadır:
1- Başlangıçta dünyadaki bütün insanlar aynı dili konuşur, aynı sözleri kullanırlardı:
2- Doğuya göçerlerken Şinar bölgesinde bir ova buldular ve oraya yerleştiler.
3- Birbirlerine, “Gelin tuğla yapıp iyice pişirelim” dediler. Taş yerine tuğla, harç yerine zift kullandılar.
4- Sonra, “Kendimize bir kent kuralım” dediler. “Göklere erişecek bir kule dikip ün salalım. Böylece yeryüzüne dağılmayız.”
5- RAB insanların yaptığı kenti ve kuleyi görmek için aşağı indi.
6- Ve şöyle dedi: “Tek bir halk olup aynı dili konuşarak bunu yapmaya başladıklarına göre düşündüklerini gerçekleştirecek, hiçbir engel tanımayacaklar.”
7- Gelin, aşağı inip dillerini karıştıralım ki birbirini anlamasınlar.
8- Böylece RAB onları yeryüzüne dağıtarak kentin yapımını durdurdu.
9- Bu nedenle kente Babil adı verildi. Çünkü RAB bütün insanların dilini orada karıştırdı ve onları yeryüzünün dört bucağına dağıttı (Tevrat/Tekvin/Yaratılış Kitabı 11).
Tevrat’a göre, dillerin çoğalması böyle doğmuş, böylece de, o güne dek huzur ve bolluk içinde bir arada yaşayan insanoğlu, bölünmüş, birbirinden farklı dillerde konuşmaya, farklı dinlere de sahip olmaları yüzünden de birbirleriyle çatışmaya ve kavgaya başlamışlardır! İşte bu hadise, insanlık tarihine ‘kaos’un sembolü olarak geçmiş, dolayısıyla da bu ‘sorun’un çözümü (çatışmanın sonu), aynı zamanda ‘düzen’in başlangıcı olacağı öngörülmüştür.
........
Ve böyle sürüyor.Şöyle bir site de siyasi bir konuya ilgili yazı aslında ama buna da kısaca bir değinmişler.
http://www.ahmetmusaoglu.org/index1.php?s=...d=babilsendromuSonra başka bir sitede şöyle bir yazı var :
http://www.allahvar.com/insan_bedeni/insanbedeni_37.htmlBunlar teoloji kaynaklı bir de biyoloji temeline inmeli tabi.