Tam Forum Görünümü: Kurana bende inanmiyorum ama...
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
KaBuS
Baslikdada yazdigim gibi kuran ve bilumum diger Allahin kitabi diye yutturulmaya calisilan kitaplarin hic birine bende inanmiyorum , hatta bu sacma sapan kitaplarda yazilanlari Allahin sözüdür diye kabul edenlerin Allahi kücük düsürdüklerini , Allaha hakaret ettiklerini düsünüyorum.

Lafi uzatmadan asil merak ettigim seyi soriyim , Allah böyle sacma sapan bir kitap yazmis olamaz demekki Allah yokdur demek bana pek mantikli gelmedigi icin Deist oldum.Muhammed denen bedevinin yaptigi seyin aynisini günümüzde biri yapsa , akildan mantikdan bilgiden yoksun bi kitap yazsa ve bu kitabi Atatürk yazmisdir dese , bizler o kitabi Atatürkün yazmadiginimi savunuruz ? yoksa , böyle bir kitabi Atatürk yazamaz demekki Atatürkde yokdurmu deriz ?

Forumu uzun zamandir okuyorum ama Allahi neye dayanarak inkar ettiginizi inanin tam anliyamadim , cünkü hangi basliga girsem kuran ayetleri örnek gösterilmis ve böyle sacmalikmi olur denmis.Tamam olmaz ama Allahin öyle sacma bir kitap yazmiyacagini kabul etmek , Allahi inkar etmek icin yetiyormu yoksa esas dayanaginiz olan deliller benim gözümdenmi kacmis ? Yani siz kendinize mutlak yoklugunu ispatladinizmi ?

Umarim sordugum sorunun altinda art bir niyet aramazsiniz rolleyes.gif
FreeWill
Incil'den de veririz sacma, insanlikdisi ayetler, Tevrat'tan da, sorun o degil. Bizim halkimiz kendi dininin kitabinin soylediklerinden habersiz iken, kendi dini olan Islam hakkinda bile bilgiye sahip degil iken, Tevrat'i, Incil'i, Museviligi, budizmi, vs bilumum dinleri, tanrilari, kitaplari elestirmenin bir manasi olmayacaktir.

SAYGILAR
ateist
Önce allah ve tanri yi birbirinden ayiralim.Allah sözde tanrilardan birine verilen isimdir sadece.Ha eger tanrinin yoklugundan bahsedeceksek,madem sözde gönderilen kitaplarin sacmaligini görüyorsun ki bunu gördügünü bende biliyorum(bu kadar iletinden sonra)o halde tanrinin varligi yada yoklugunun senin icin ne gibi bir ehemniyeti var,anlayamadim.Zira,sana bir mesaj göndermediyse,tanrinin varligina inanip,inanmamanda,onun icin pek önemli degil demektir.O halde ...asagaaa,kasimpasa demekten baska caren yoktur.Ateist ve deist arasindaki tek fark(bence)ateist kabullenen,deist,kabullenmek istemeyendir.
uğur
Çok doğru bir saptama yapmışsın ateist.Eğer kuran ,tevrat ,incil vs saçma hikaye kitaplarına veya onların senaristlerine inanmıyoırsak, allahı hayal etmenin bir anlamı yok.
KaBuS
Bu aciklamalarinizdan tek sunu anliyabildim , ben "ilk varolan madde yada canli" hakkinda kendime tatmin edici bir cevap bulamadigim icin , bu zinciri baslatacak bir varligin olacagini kabul ettim ve ona inandim.Sizlerde Allahin yoklugunu ispatliyamadan kabul ettiniz ve ona inandiniz.Yoksa yaniliyormuyum ?

Varolan ilk madde canli yada adi herneyse ona tatmin edici bir cevap bulabildinizmi ?

Sakin yanlis anlamayin beni yada birilerini ikna etmek acisindan sormuyorum bunu , kendinizi ikna etme anlaminda soruyorum.Sizce bu zincir nasil baslamisdir ? O "ilk" olan nerden gelmisdir ?
gercekgercektir
Konu aslında önemli...
Eğer tanrı varsa ve mesaj göndermediyse onun hakkında niye kafa yoralım sorusu çok havada kalmış. Bidefa insan merak eden bir varlıktır. Bir çok şeyi sadece meraktan araştırmış ve bazen hayatını bile riske etmiştir. Diğer yandan tanrı inancını tamamen yok saymak teizmin ekmeğine yağ sürmek demek olmuyormu? Daha önceki bir tartışmadada insanların beyninde tanrı inancının oluşmasını sağlayan bir genin keşfedildiğini konuşmuştuk. (Bu genin varlığı bir tanrıya dayandırmak saçma bir düşüncedir, evrim sürecinde genlerdeki bir mutasyonda sebep olmuş olabilir) Ancak sonuçta insanlar bir tanrıya inanma ihtiyacını fizyolojik olarak hissediyorlarsa onların önünü tıkayarak teizme kaymalarına sebep olmuş olmazmıyız?
Olayı tersinden de düşünebiliriz. Yani bir dine saplanmadanda tanrı düşüncesi araştırılabilir. Böylece insanlar eğer bir gücün varlığına inanma ihtiyacı hissediyorlarsa her hangi bir dine mensup olma mecburiyetleri olmadığınıda göstermek lazım. Yani ben bir tanrının olduğuna inanıyorum ozaman kendime yer yüzündeki dinlerden birini seçmek durumundayım var sayımından kurtarmak lazım insanları.
KaBuS
QUOTE(gercekgercektir @ Mar 27 2007, 01:31 AM) *
Olayı tersinden de düşünebiliriz. Yani bir dine saplanmadanda tanrı düşüncesi araştırılabilir. Böylece insanlar eğer bir gücün varlığına inanma ihtiyacı hissediyorlarsa her hangi bir dine mensup olma mecburiyetleri olmadığınıda göstermek lazım. Yani ben bir tanrının olduğuna inanıyorum ozaman kendime yer yüzündeki dinlerden birini seçmek durumundayım var sayımından kurtarmak lazım insanları.

Altina aynen imzami koyuyorum hatta dahada ileri gidip , "eger Allaha inaniyorsan varolan dinlerin hic birine inanmaman lazim" diyebilmeliyiz bence.Cünkü varolan dinlerin hepsi yaratici bir güce sahip olduguna inanilan Allaha hakaret etmekden baska seye yaramiyor.

Müslüman arkadaslar Allaha inandiklarini söylüyorlar , dünyadaki en güzel sifatlarin Allahin sifatlari oldugunu söylüyorlar sonra tutup kurandaki bütün sapikliklarin Allahin emri oldugunuda kabul ediyorlar.Mantigim almiyor , evlatliginin karisiyla evlenebilirsin gibi , yada evlat edindigin yetim kizi büyüttükden sonra tadina bakmak seninde hakkindir onunla evlenebilirsin gibi , evli oldugun kadinin senden önceki evliliginden bir kizi varsa ve o kiz büyüdügünde güzellesip hosuna gittiyse onunla evlenebilirsin ama anasindan ayrilman lazim gibi , sapikca söylemleri Allah insanlara nasil emretmis olabilir diye hic düsünmüyorlarmi ? Böyle ensest/sübyanci/ahlak disi sapikliklar Allaha yakisiyormu sizce müslüman arkadaslar ? Bu tip iliski yasiyanlari dünyanin en geri ülkeleri bile sapiklik olarak isimlendirirken sizler nasil oluyorda bu düsünceleri Allaha yakistiriyorsunuz blink.gif ?

Bunlari uckuruna düskün bir bedevinin kendi zevkine göre uydurdugunu kabul etmek bu kadar zormu ? Yoksa bunlara izin veren bütün ayetleri yine insanlik 1400 senedir yanlis anlamisda , aslinda o ayetlerde Allah baska birseymi demek istemisdir ? blink.gif

Saygilarimla...
FreeWill
Sevgili KaBuS, insanin gozunu bir kez bakire huriler ve sonsuza dek ipek doseklerde yan gelip yatmalar burusun, veya tanrinin atesle kaynar suyla, irin-zakkum icirmekle sonsuza dek iskence edecegi korkusu burusun. Adamda ne ahlak anlayisi birakir ne vicdan, ne de akil-mantik.

Butun benligini hayali/mitolojik korku ve umitlere baglamis insanlardan ne koy olur ne kasaba.

Nufusun yarisini evine kapatip toplumdan izole eden, gunde 5 vakit ezan sesi ile kimildayan toplumlardan da ne gelisme beklenir, ne insanlik adina bir fayda.

SAYGILAR
pergel
Kavramlar bazen karışabiliyor. Aslında bunun nedeni, sözcüklerin anlamlarını bilmediğimiz için niteliklerini karıştırmamız. Aslında bu sitenin ve forumun adının "ateist" olması ve buraya tebliğe gelen müslümanlara karşı aynı söylemlerle karşı çıkılıyor olması, foruma giren bazı deist ve agnostik arkadaşların kendilerini sanki ateizmin karşısında imiş gibi hissetmelerine yol açıyor.

Aslında ateist denince anlaşılması gereken, teist olmayan her türlü fikrin bütünüdür. Ateist tanımının içinde ateist de vardır, agnostik de vardır, deist de vardır. Yani bir dine inanmayan ve bütünüyle dinleri reddeden her düşünce kabaca "ateizm" şemsiyesi altında birleşebilir.

Sevgili KaBuS, sen bir deistsin. Ben de agnostiğim örneğin. İkimiz de teizm için "kafir" sınıfındanız. O nedenle "kafirler kulübü" olan ateistlerin arasındadır yerimiz. Çünkü sen de ben de, bir tanrının varlığını ya da yokluğunu teistler kadar takmayız. Hele ki o tanrının "Allah" olup olmadığı konusunda tereddüt dahi geçirmeyiz. Yani şeriat geldiğinde, senin de, benim de kellemiz aynı sırada gider. Bu nedenle kendini ateist olmadığın için bu sitede yabancı hissetmemeni tavsiye ederim. Burası tam da senin yerin.

Kalemine kuvvet. Tanrının olup olmadığını, adının ne olduğunu boşver, önce dinlerden kurtulmalı insanlık. Sonra, senin tanrıyla benimkini tanıştırırız, eşli blöflü pişti bile oynarız.
ezkamo
Sevgili KaBuS,
Müslümanların asıl sorunu bu kitaba iman etmeleri. Bu iman olduğu sürece onlara ne desen de kabul etmezler. Bunu aşamadıkları sürece o kitaba inanmaya devam edeceklerdir. Bunun dışında o kitaba inanmak mümkün değildir. Bunu da bildikleri için iman etmeyi getirmişlerdir.
Ben şunu anlayamıyorum. Yani ayakta kalabilmek için mutlaka bir şeye mi inanmak gerekiyor. İnsan bir şeye inanmadan yaşayamaz mı? Farzedelim ki tanrı var. Bu neyi değiştirecek. İşte ben bunu anlamakta zorlanıyorum. Yani tanrı olmuş da bize ne faydası olmuş. Asıl faydasından çok bizlere zararı olmamış mı? Bu tanrı kavramıyla insanlar hep aldatılmadı mı? Halen de aldatılmaya devam edilmiyor mu? O zaman niye tanrı?
Bence tanrıyı düşüneceğimize insanı düşünelim. Tanrı yerine insanı koyalım. Daha mantıklı olmaz mı? Dünyayı anlamlaştıran biz insanlarsak niye insanı temel almıyoruz. Bu insan kavramına niye yoğunlaşmıyoruz. İnsanın refah ve mutluluğunu temel alıp buna göre hareket etmek daha doğru olmaz mı? Tanrı sevgisi yerine doğa, insan, hayvan. bitki sevgisini koyup hareket etmek daha mantıklı olmayacak mı? Maneviyat isteniliyorsa felsefe, psikoloji, sosyoloji ve eğitimle bu boşluk doldurulamaz mı? Kendi varoluş gayemizi bu temellere oturtamaz mıyız? Bundan ne kaybımız olabilir ki? Tüm bunları bırakıp bir tanrıya yönelmek kendi zayıflığımızı kabullenmek demek değil midir? Niye bir türlü kendimize inanmıyoruz. Niye bir türlü kendi gücümüzü görmeye çalışmıyoruz. Bunu harekete geçirip gereğini yapmıyoruz. İşte asıl düşünmemiz gereken bu olmalı. İşte bunu başarabilirsek göreceğiz ki tanrıya ihtiyaç kalmayacaktır.
Dinler dışında tanrı arayışına girenlere saygı duyarım. Ama bu arayış da beyhude bir arayıştır. Sadece bir avuntudur. Bu avuntunun psikolojik bir rahatlamadan başka faydası yoktur. Geçici bir psikolojik rahatlamanın da kimseye bir faydası yoktur. Yani sorununu sürekli erteliyorsun. Bu bir çözüm değildir. Bunun yerine çözümü kendi irademizde aramalıyız. Eğer insanlık olarak bunu başarabilirsek refah, huzur ve mutluluğumuzu sağlayabiliriz.
terliksi
hımmm
kabus demek sen bir teistsin

sorularını verilen cevapları ilgiyle takip ediyorum.
bu konuda gürültü yapmayacağım.
ilgiyle takip ediyorum

fakat
bir konuda ayrı bir başlık açarak başka bir açıdan tartışmak istiyorum kabus
tabi buna ateistlerde dahil olabilir

Allah bu kitabı yollamamıştır diyorsun
peki nasıl bir kitap yollamalıydı konusunu tartışalım.
ama burada değil.
siz konunuza devam edin.
pergel
Tanrı gibi bir tanrı kitap mitap yollamaz. Ne bu? Yayınevi mubarek. Zebur olmadı Tevrat verelim, o yanlış basılmış İncil gönderelim, en hakiki kitap Kuran, onu satalım, onun da suyu çıktı napalım, vs...
terliksi
pergel
size göre elbette yollamaz

farz ediyoruz
yollasa ne olurdu
diye ama bu konu başlığı altında kabusun konusunu dağıtmayalım
ayrı bir başlık açım
konular ayrı ayrı konuşulsun.
KaBuS
Okuduklarimdan anladigim kadariyla kendimi tam ifade edememisim.

Size basimdan gecen ufak bir olayi anlatiyim , sene 1994 de , Audi A serisi yeni yeni tanitimlara baslamisdi , heryerde reklamlari vardi , deneme sürüsleri yaptiriyorlardi , bir gün is cikisi arkadaslarla gidip deneme sürüsü yapalim dedik ve gidip kullandik, o gün bugün Audiciyim.Bir tane almayi kafaya takmisdim ama hanimi ikna etmek zordu , neyse o engelide basarili bir taktikle atlattim ve gidip krediyle bir Audi A6 TDi aldim ama teslimat bir hafta sonraydi , inanin o bir hafta bir türlü gecmek bilmiyordu , zannediyordumki araba elime gecince hayatimda cok büyük degisiklikler olacak , hersey tozpembe görünecek bana , ama daha teslim almamim üstünden 3 gün gecmeden farkettimki degisen hic birsey yok , ondan önceki golf hayatimda nasil bir degisiklik yaptiysa o Audide o kadar degisiklik yapmisdi yani HIC , koskoca bir sifir.

Ayni sene Türkiyeye izine gelmek icin hazirlik yapiyoruz , babamla telefonda görüsmüsdüm ve bana „eger getirebilirsen bir tane tekerlekli sandalye getir , komsunun birine lazim “ demisdi , o sandalyeyi ihtiyac sahibine verdigimiz zaman , o kisinin yüzündeki mutluluk duygusunun insana verdigi haz inanin dünyanin hic bir zevkinde yok.Ugruna borclanarak 4 sene kredi ödemek zorunda kaldigim Audiyi teslim aldigim anda yasadigim mutluluk , o kisinin yüzünde gördügüm mutlulugun bana verdigi hazzin yaninda denizde damla bile kadar degildi.O gün anladimki paranin satin alabilecegi en büyük mutluluk , yardima ihtiyaci olanlara ettigin yardimin verdigi mutlulukdur.

Bundan 4-5 sene evvel Bill Gatesin hayatini okumusdum , adamin günlük kazanci 20 milyon dolar yani aylik 600 milyon dolardi , bu sahis bütün uluslararsi yardim kuruluslarina yardim yapiyor, en son Birlesmis Milletler Cocuk fonuna 500 küsür milyon yardim ettigini dinlemisdim haberlerde.O paranin Bill Gates icin hic degeri yok , yaptigi yardim sayesinde dünyanin herhangi bir yerinde aclikla sefaletle savasan bir cocugun karnina sicak bir yemegin girdigini bilmek ona yetiyor , zaten öyle olmasa yardim yapmaz.

Simdi bütün bunlari neden anlattim diye merak edenlere söyle aciklamaya calisiyim: Ben Allahi „Karsiliksiz yardim yapanlara“ yada „etrafina isik sacan günese“ benzetiyorum.Yaratmak gibi bir gücü vardi ve lütfedip yaratti , bizdense karsiliginda sadece aklimizi kullanarak insanlara insan gibi davranmamizi , herkesin insanca yasiyabilecegi imkanlari saglamak icin elimizden geleni yapmamizi ve bütün bunlara firsat verdigi icin aklimiza geldikce O’na sükretmemizi istiyor.Yoksa koca kainatta nokta kadar olan bir dünya üstündeki atom kadar kücük insanlardan Allahin baska ne gibi bir istegi olabilir ? Insanlara verdigi yetenekleri yerinde ve dogru kullanmamiz ona yeterde artar bile.

Ben ölcü olarak kendime vahiy ölcüsünü degil akil ölcüsünü almis biriyim , ve inaniyorumki Allahin bize verdigi beyin denen organ dogru yolu bulmamizda bize yardimci olacak tek ve en büyük nimettir.insanlara insan gibi davranmayi , temiz olmayi , yardima muhtac olanlara yardim etmeyi , vücudumuza iyi bakmayi , dogrulugu , dürüstlügü , güclerinize duygulariniza ve icgüdülerinize yeri geldiginde hakim olmaniz gerektigini , üretmeyi , sevmeyi saygiyi , bu beyin denen organin kivrimlarinin size gösterecegine inanan biriyim cünkü Allah insana ihtiyaci olan her türlü duyguyu vermisdir.Kendimle basbasa kaldigimda yada yastiga kafami koydugumda gün icinde yaptiklarim , aklimi , vicadinimi vs. Gibi duygularimi sizlatmiyorsa , benden iyi kul yokdur diyorum dünyada.Yok ben bunlarin dogru..! aksi hareketlerin Yanlis! oldugunu illa sakalli biri söylerse anliyabilirim , diyenlerden degilim kisacasi.

Allah kainati yaratirken herkese yetecek kadar nimetide yaratmisdir zaten.Yeterki insanlar din adina , iktidar adina , acgözlülük adina birbirilerine zulmetmesinler , akillariyla ve bu dünya icin düsünsünler , hayali bir dünya icin bu dünyayi bosverip , kicini bile kipirdatmadan , sadece Allah muhammed diyerek , yan gelip yatanlari ne Allah sever nede insanlar.Hele hele o kitaplardaki her türlü sapikligi Allaha yakistirmayi asla kabul etmez.

O yüzden kendimi bu forumda yabanci gibi hissetmiyorum Sn. Pergel rolleyes.gif

Dedigim gibi Allah bizden sadece aklimizi kullanarak insanliga faydali biri olmamizi , insanlara insan gibi davranmamizi ve insanca yasiyabilecegimiz bir dünya imkani yaratmamizdan baska ve aklimiza geldikce bütün bunlara firsat verdigi icin O'na sükretmemizden baska birsey istemiyor Sn. Ezkamo

Saygilarimla...
KaBuS
Yukarida asdigim resimlere her bakdigimda , altin kaplamali tuvaletlerde ihtiyac gideren ama ne insanliga ne kendine bir faydasi dokunmiyan cöl bedevilerinden ve bunlar Allahin emirleridir diye insanlara her türlü sapikligi , zorbaligi asiliyan kitaplarindanda daha cok nefret ediyorum.

Laf olsun diye Allah muhammed diyerek hic bir sey yapmadan miskin miskin oturup , Allahin verdigi zenginlikleri kullanarak bide ona hakaret edenleri Allah sevmiyecegii gibi kullarda sevmez.
pergel
KaBuS insan olmanın aslında ne anlama geldiğini verdiğin örnekl çok güzel açıklamışsın. Sana tamamen katılıyorum. İnsan olmak ne müslüman olmaktır, ne budist olmaktır, ne padişah olmaktır, ne güzellik kraliçesi olmaktır, vs... İnsan olmak, tam senin tarif ettiğin gibi bir şeydir.

Seninle ortak olmadığımız tek bir nokta var. Bu nokta kafamı karıştırıyor açıkçası. Belki de tamamen anlamını gözardı ederek, ağız alışkanlığı ile kullanıyorsundur.

Kuran'a ve dine inanmıyorsun. Buna rağmen "Allah"tan bahsediyorsun. Sanırım bu ağız alışkanlığı. Çünkü Allah, islamın tanrısı. Yani Allah'a inanıyor ve varlığını kabul ediyorsan, onun adını deklare eden din olan islama ve islamın söylemlerine itirazın olamaz. Dolayısıyla Kuran'a da itirazın olamaz. Ama Allah derken kastettiğin "tanrı" ise, o zaman diyecek bir şeyim olmaz. Yine de durum böyleyse, söylediklerinle çelişmemen için Allah yerine tanrı kelimesini kullanmak gerekir diye düşünüyorum. Yoksa herkesin kafası karışabilir benim gibi. İslamı inkar eden ama Allahı kabul eden biri..? Untma, Allah'ı islam dini ve Kuran deklare etti. Onlar olmadan "Allah" olmaz.
KaBuS
Sn. Pergel

Ben yasam zincirini baslatam bir yaraticiya inaniyorum , onun adi Allah olmus yada Tanri olmus yada herhangi birsey olmus cokda önemli degil benim icin.Allah kelimesi zamanla Türkcemize girdigi icin ve ben Türkcemizi cok sevdigim icin Türkce olan Allahi kullanmayi tercih ediyorum yoksa Allah ile Tanrinin yada God'un benim gözümde bir farki yok , benim gözümde herbiri sadece isimden öteye bisi degil wink.gif
gezgin95
QUOTE(KaBuS @ Mar 27 2007, 06:19 PM) *
...
Ben yasam zincirini baslatam bir yaraticiya inaniyorum , onun adi Allah olmus yada Tanri olmus yada herhangi birsey olmus cokda önemli degil benim icin....

Sevgili kabus, sorum senin fikirlerine karşı bir tartışma amacı taşımıyor, yanlış anlama. İnancına saygım büyük.
Tanrı'nın tek olduğuna neden inanıyorsun, bunu bilmek istiyorum.
Yaratıcı Tanrının tek olduğunu 3 dinden başka ileri süren var mı?

Yaratıcı olarak "Tanrılar" olamaz mı?

Sevgiler, saygılar.
dinsavar
QUOTE(KaBuS @ Mar 27 2007, 12:28 AM) *
Baslikdada yazdigim gibi kuran ve bilumum diger Allahin kitabi diye yutturulmaya calisilan kitaplarin hic birine bende inanmiyorum , hatta bu sacma sapan kitaplarda yazilanlari Allahin sözüdür diye kabul edenlerin Allahi kücük düsürdüklerini , Allaha hakaret ettiklerini düsünüyorum.

Lafi uzatmadan asil merak ettigim seyi soriyim , Allah böyle sacma sapan bir kitap yazmis olamaz demekki Allah yokdur demek bana pek mantikli gelmedigi icin Deist oldum.Muhammed denen bedevinin yaptigi seyin aynisini günümüzde biri yapsa , akildan mantikdan bilgiden yoksun bi kitap yazsa ve bu kitabi Atatürk yazmisdir dese , bizler o kitabi Atatürkün yazmadiginimi savunuruz ? yoksa , böyle bir kitabi Atatürk yazamaz demekki Atatürkde yokdurmu deriz ?

Forumu uzun zamandir okuyorum ama Allahi neye dayanarak inkar ettiginizi inanin tam anliyamadim , cünkü hangi basliga girsem kuran ayetleri örnek gösterilmis ve böyle sacmalikmi olur denmis.Tamam olmaz ama Allahin öyle sacma bir kitap yazmiyacagini kabul etmek , Allahi inkar etmek icin yetiyormu yoksa esas dayanaginiz olan deliller benim gözümdenmi kacmis ? Yani siz kendinize mutlak yoklugunu ispatladinizmi ?

Sevgili kabus,eğer siz bir yaratıcıya/tanrıya inanmakla mutlu oluyorsanız inanın kardeşim,ve hiç bir zaman bu inancınızı bırakmayın.Zaten asıl önemli olan, bir daha geri dönüşü olmayan bir kerelik bu hayatınızda sizin mutlu olmanız değilmi? Bu mutluluğu size, tanrıya inanmak veriyorsa ne güzel,kim ne diyebilir ki? Kimin haddine kalmış eleştirmek?

Ancak sizde kabul edersiniz ki her insanın psikolojisi tek kalıp olmadığı için, bazı insanlar böyle bir tanrı inancına gereksinimi duymadan da mutlu olabiliyorlar.Öyle ise sizde onların bu mutluluğuna saygı duyun. Ancak

Tamam olmaz ama Allahin öyle sacma bir kitap yazmiyacagini kabul etmek , Allahi inkar etmek icin yetiyormu yoksa esas dayanaginiz olan deliller benim gözümdenmi kacmis ? Yani siz kendinize mutlak yoklugunu ispatladinizmi ?

Hesap sorar gibi sorularla bir nevi eleştirmeyin. Bu tür sorular ister istemez psikolojiniz hakkında bazı ip uçları veriyor. Sanki tanrıya olan inancınızda,şüphe duyuyormuşsunuz,taraftar toplamak istiyormuş gibi bir hava var.
nusret
QUOTE(gezgin95 @ Mar 27 2007, 07:46 PM) *
Sevgili kabus, sorum senin fikirlerine karşı bir tartışma amacı taşımıyor, yanlış anlama. İnancına saygım büyük.
Tanrı'nın tek olduğuna neden inanıyorsun, bunu bilmek istiyorum.
Yaratıcı Tanrının tek olduğunu 3 dinden başka ileri süren var mı?

Yaratıcı olarak "Tanrılar" olamaz mı?

Sevgiler, saygılar.

Sevgili gezgin,

Yaratıcının tek olduğunu sadec e üç dinmi belirtiyor.

İlk insandan itibaren gelmiş tüm hak DİNLER ( ki hepsinin genel adı İslamdır ) tek bir yaratıcının olduğunu belirtir.
Tüm peygamberlerde bunu anlatmak için görevlendirilmişlerdir.

Selamlar.
nusret
QUOTE(KaBuS @ Mar 27 2007, 01:28 AM) *

Sevgili Kabus,

Hem bir yaratıcının varlığını kabul edip hemde Kur'an-ı o göndermiş olamaz demez bir çelişki değil mi ?
Bence asıl hatan Kur'anı kendin yorumlaman yada ateistlerin yorumuna göre Kur'anı değerlendirmeye kalkman olamaz mı?
Kur'an ayetlerini ömrünü onlara adamış insanların yorumlarından öğrenmeye çalışırsan, Allah'ın hangi ayeti hangi amaçla gönderdiğini daha iyi kavrarsın.

Selamlar.
mater matuta
Sevgili nusret ; ''İlk insandan itibaren gelmiş tüm hak DİNLER ( ki hepsinin genel adı İslamdır ) tek bir yaratıcının olduğunu belirtir.''
Peki neden bu yaratıcı neden 3 din birden yollamıştırda sadece 1 din İSLAM'ı yollamamıştır....? Hatta bak tek din olarak İslam'ı yollasaydı ya bi daha 3 dine birden İSLAM denilmesine gerek kalmazdı tek din ve tek isim olabilirdi? Sonuç olarak.. Eğer tanrı diye bir kavram varsa bu tanrı başarısız bir tanrıdır.. Çünkü onun göndereceği tek bir din yeterli olacaktır ... 2'ye ve 3' e zaten gerek kalmayacaktır.._(burdan tanrının yetersiz olduğunu anlıyoruz) _İlk insan dediğiniz Adem'dir sanırsam (çünkü benim bu sitede iyice kafamı allak bullak etti müslümanlar) ilk din Adem'den itibaren mi gelmiştir yazınızdan o anlaşılıyor? (Ayrıca lütfen cevabınız diğer hak dinler bozuldu diye olmasın , çünkü siz daha islamiyetin üzerinde bir görüş birliği sağlamış değilsiniz).... Saygılar
nusret
QUOTE(olcayname @ Mar 28 2007, 12:02 AM) *
Sevgili nusret ; ''İlk insandan itibaren gelmiş tüm hak DİNLER ( ki hepsinin genel adı İslamdır ) tek bir yaratıcının olduğunu belirtir.''
Peki neden bu yaratıcı neden 3 din birden yollamıştırda sadece 1 din İSLAM'ı yollamamıştır....? Hatta bak tek din olarak İslam'ı yollasaydı ya bi daha 3 dine birden İSLAM denilmesine gerek kalmazdı tek din ve tek isim olabilirdi? Sonuç olarak.. Eğer tanrı diye bir kavram varsa bu tanrı başarısız bir tanrıdır.. Çünkü onun göndereceği tek bir din yeterli olacaktır ... 2'ye ve 3' e zaten gerek kalmayacaktır.._(burdan tanrının yetersiz olduğunu anlıyoruz) _İlk insan dediğiniz Adem'dir sanırsam (çünkü benim bu sitede iyice kafamı allak bullak etti müslümanlar) ilk din Adem'den itibaren mi gelmiştir yazınızdan o anlaşılıyor? (Ayrıca lütfen cevabınız diğer hak dinler bozuldu diye olmasın , çünkü siz daha islamiyetin üzerinde bir görüş birliği sağlamış değilsiniz).... Saygılar

Sevgili olcay,

Allah neden tek din göndermemiştir demişsin. Oysa ben gelen tüm dinlerin geliş zamanlarının farklı zamanlar olmasına, aralarında asırlar olmasına rağmen hepsinin tek isminin islam (yani Allah'ın sistemine teslim olma) olduğunu belirtmiştim.
İnsanlar zaman zaman yaratıcıyı unutma eylimine girişince, Allah tekrar insanları uyaramıştır. Bu O'nun başarısız olduğunu değil insanların nasıl vefasız olduğunun göstergesidir.
İlk insan Adem'dir Oda aynı söylemlerle gelmiştir, son peygamberde aynı söylemlerle gelmiştir.

Selamlar.
KaBuS
QUOTE(dinsavar @ Mar 27 2007, 08:51 PM) *
Ancak sizde kabul edersiniz ki her insanın psikolojisi tek kalıp olmadığı için, bazı insanlar böyle bir tanrı inancına gereksinimi duymadan da mutlu olabiliyorlar.Öyle ise sizde onların bu mutluluğuna saygı duyun. Ancak Hesap sorar gibi sorularla bir nevi eleştirmeyin.Sanki tanrıya olan inancınızda,şüphe duyuyormuşsunuz,taraftar toplamak istiyormuş gibi bir hava var.

Sizlerin inancina saygi duymadigimi nerden cikardin anlamis degilim.Üstelik üstüne basa basa her mesajimda

Umarim sordugum sorunun altinda art bir niyet aramazsiniz

Sakin yanlis anlamayin beni yada birilerini ikna etmek acisindan sormuyorum bunu , kendinizi ikna etme anlaminda soruyorum.

kendimi bu forumda yabanci gibi hissetmiyorum
gibi yazilar yazip rica etmisim yanlis anlamayin diye.

Birde su var benim inancimin islamiyet gibi veya diger dinler gibi tarikatlari mezhepleri yokki kendime taraftar toplamak icin ugrasiyim.Sadece merak etmistim bu merakimida en iyi sizlerin giderecegini düsündügüm icin sizlere sormak istemisdim baskada bir amacim yokdu.Soru sormayi hesap sormakla bir tutuyorsaniz bura gibi forumlarin ne anlami kaliyor , forumlar bilgi alisverisi icin kurulmamismidir ? Bu sitenin forumu dahil , ateist.orgdaki makalelerinde hemen hemen hepsini okumusdum ama sordugum soruya cevap bulamamisdim , tek amacim sizlerin verecegi cevabi ögrenmekdi , ama sorduguma soracagima pisman ettin beni , yazdiklarini okudukdan sonra kendimi asagilik müslüm gündüz gibi hissettim.

Bölüm yöneticisi arkadas basligi silebilirsiniz , yada tavanarasi , cöplük neresi uygunsa oraya nakledebilirsiniz.

Saygilarimla...
ezkamo
QUOTE(KaBuS @ Mar 27 2007, 06:29 PM) *
Dedigim gibi Allah bizden sadece aklimizi kullanarak insanliga faydali biri olmamizi , insanlara insan gibi davranmamizi ve insanca yasiyabilecegimiz bir dünya imkani yaratmamizdan baska ve aklimiza geldikce bütün bunlara firsat verdigi icin O'na sükretmemizden baska birsey istemiyor Sn. Ezkamo

Sevgili KaBuS,
Böyle bir tanrı anlayışına benim bir itirazım olamaz. Saygı duyarım. Siz kafanızda yarattığınız bu tanrı adına bunları yapıyorsunuz bizler de insana olan saygı ve sevgimizden dolayı bir şeyler yapıyoruz. Sonuç olarak aynı noktada buluşuyoruz. Ama genel kabul gören dinlerdeki tanrı anlayışıdır. Bizim karşı çıktığımız da bu tanrı anlayışıdır. İnsana saygısı ve sevgisi olanların bu dinlerdeki tanrı anlayışına karşı çıkmaları gerekir. İnsanlık bu dinlerden çektiği kadar başka bir şeyden çekmemiştir. Halen de çekmeye devam etmektedir.

Not: Allah Türkçe değildir. Arapçadan dilimize girmiştir.Türkçe karşılığı Tanrıdır.
KaBuS
QUOTE(KaBuS @ Mar 27 2007, 06:19 PM) *
Allah kelimesi zamanla Türkcemize girdigi icin ve ben Türkcemizi cok sevdigim icin Türkce olan Allahi kullanmayi tercih ediyorum yoksa Allah ile Tanrinin yada God'un benim gözümde bir farki yok , benim gözümde herbiri sadece isimden öteye bisi degil wink.gif

En iyisi ben yine ilk kayit oldugum zamanlar yaptigim gibi sadece okumakla yetiniyim , sizlerle aramizda iletisim kopuklugu var gibi geldi bana
ezkamo
QUOTE(KaBuS @ Mar 28 2007, 12:47 AM) *
Bölüm yöneticisi arkadas basligi silebilirsiniz , yada tavanarasi , cöplük neresi uygunsa oraya nakledebilirsiniz.

Saygilarimla...

Hayır arkadaşım duygusal davranıyorsun. Dinsavar arkadaşımız iyi niyetiyle bunu belirtmiştir. Her hangi bir art niyet aramanıza gerek yoktur. Gayet seviyeli ve düzgün giden bir başlıktı. Siz kendinizi ifade etmeye devam ediniz. Böyle düşündüğünüze da gerçekten üzüldüm.
mater matuta
Sevgili nusret cevabınız için teşekkür ediyorum ''Sevgili olcay,

Allah neden tek din göndermemiştir demişsin. Oysa ben gelen tüm dinlerin geliş zamanlarının farklı zamanlar olmasına, aralarında asırlar olmasına rağmen hepsinin tek isminin islam (yani Allah'ın sistemine teslim olma) olduğunu belirtmiştim.
İnsanlar zaman zaman yaratıcıyı unutma eylimine girişince, Allah tekrar insanları uyaramıştır. Bu O'nun başarısız olduğunu değil insanların nasıl vefasız olduğunun göstergesidir.
İlk insan Adem'dir Oda aynı söylemlerle gelmiştir, son peygamberde aynı söylemlerle gelmiştir.

Selamlar.''
Söylediklerinizden yola çıkarak ben ve benim gibi düşünen arkadaşlarda vefasızlar listesinde yer alıyoruz.. Peki tanrı islam'dan sonra vefasız kullarının ortaya çıkacağını bilmiyormuydu..? Eğer biliyorduysa neden islam'ı son din olarak yollamıştır...?Çünkü dediğiniz süreçte musevilik, hristiyanlık ve islamiyet arasında yaşanmış bir zaman dilimi var..O zaman dilimlerinde din yollamayı düşünüyorda, islamiyetten bu yana gelen 1400 yıllık zaman diliminde neden bir din yollamayı düşünmüyor?(çünkü o zamanda vefasız kul var şimdide var) _ Ayrıca hiç bir din arasında 1400 yıllık bir zaman dilimi geçmemiştir. şu anda onu unutan bizlere yani vefasız kullarına yeni bir din yollaması gerekli tanrının?.Bizim o dönemdeki vefasızlardan farkımız ne? Eğer tanrı yollamış olduğu dinde(yani islam) başarılı olduğunu düşündüyse biz neden sizin gibi düşünmüyoruz.. ? Bence bunun cevabı islamiyetin ve tanrının adına ne derseniz başarısız oluşu (yada var olmayışı), eğer başarılı olsaydı bizde sizinle aynı düşüncede olurduk... NERDE İSLAMİYET'İN MÜKKEMMEL BİR DİN OLDUĞU ... saygılar
gezgin95
QUOTE(nusret @ Mar 27 2007, 11:13 PM) *
Sevgili olcay,
Selamlar.

(Tanrının yarattığı) İnsanların vefasız olmasından kim sorumlu? Tanrı değil mi?

Tanrı insanı cennette yaratmış, insan onu dinlememiş, cennetten kovulmuş,
Tanrı (Yehova) Tevratı İbranice indirmiş, insanlar Tevratı çarpıtmışlar, olmamış,
Tanrı (God, Dieu,..) bu sefer İncili İbranice indirmiş, gene insanlar çarpıtmışlar, olmamış,
Tanrı (Allah) bu sefer Kuranı arapça indirmiş, gene birbirini tutmayan saptırılmış mealler yazılmış, Kurana karadelikleri, Stratosferi hatta Evrimi bile sokmaya kalkmışlar, Tanrının üflediği ruha "yok" diyenler bile çıkmış, gene olmamış,
....

Amma beceriksiz bir Tanrınız varmış.
.
anhedonik
Öncelikle tanrı kavramı bilinmeyene verilen bir cevap olarak dikkat çekiyor. Burada bu yaklaşım düşünce işleyişinin temeline duhul etmiştir. Tanrı bilmiyorum ya da bilinmiyor gibi cevapların yerine geçen bir değişkendir. Kişiye bir tanrı yaratması öğütlenir, öğretilir. Sonra bu tanrıya değişik sıfatlar atfedilir. Kişi zor anlarında sığındığı bu hayalete ihanet etmek istemez. O soruların cevabıdır.

soru:
Peki evreni kim yarattı ?
cevap:
Süleyman, o, şu, bu,
Burada; soruda geçen "kim", tanrıyı bir varlık olarak zaten yaratıyor. Öyleki, soru sadece ona bir isim koymanızı istiyor.

Soru ilk nedir ?
cevap ...
Soru son nedir ?
cevap ...
Sorular sayı nedir, sonsuz nedir, bilinç, doğru v.s. nedir ?
cevap ...

Gerçek sorular ise İlk canlı nasıl oluştu ? evren nasıl oluştu şeklindedir. Tanrı bir işleyiş bir düşünüş hatasıdır.

İnananlar "peki ondan önce ne vardı ?" demeyi çok severler.
-İlk önce Evren vardı.
-Peki ondan önce ne vardı ?
-Bir şey yoktu.
-Hayır allah vardı.
-Sonra biz sorarız, peki ondan önce ne vardı ?
-O hep vardı.
-Hayır Evren hep vardı.
gibi.

Burada tanrı değişkeninin yerine koyacağınız mantıklı birşeyler size istediğiniz cevapları verir!?! Peki gerçekten de verir mi ?
Asla vermez, çünkü tanrı bir cevap değildir. Bir bilinmeyeni başka bir bilinmeyene bağlamaktır. Öyleki, tüm bilinmeyenleri adeta bir bilinmeyene bağlamaktır. Tanrı bir yaklaşım hatasıdır. Bir defekt bir kaçaktır. İçinden çıkılmaz durumlar için tasarlanmış, insan aklının işleyişine bulaşmış bir virüs gibidir. Öyleki, her yerdedir ama hiçbir yerdedir. Her zamandadır ama hiçbir zamandadır. Aslında olmadığının en büyük kanıtı varlıklara benzememesidir. Çünkü var olmayan birşeyi anlatmak için söylenen sözleri bünyesinde toplar. Yapısı budur. O yoktur.
dangalakdarwin
QUOTE(dinsavar @ Mar 27 2007, 09:51 PM) *
Sevgili kabus,eğer siz bir yaratıcıya/tanrıya inanmakla mutlu oluyorsanız inanın kardeşim,ve hiç bir zaman bu inancınızı bırakmayın.Zaten asıl önemli olan, bir daha geri dönüşü olmayan bir kerelik bu hayatınızda sizin mutlu olmanız değilmi? Bu mutluluğu size, tanrıya inanmak veriyorsa ne güzel,kim ne diyebilir ki? Kimin haddine kalmış eleştirmek?

Ancak sizde kabul edersiniz ki her insanın psikolojisi tek kalıp olmadığı için, bazı insanlar böyle bir tanrı inancına gereksinimi duymadan da mutlu olabiliyorlar.Öyle ise sizde onların bu mutluluğuna saygı duyun. Ancak

Tamam olmaz ama Allahin öyle sacma bir kitap yazmiyacagini kabul etmek , Allahi inkar etmek icin yetiyormu yoksa esas dayanaginiz olan deliller benim gözümdenmi kacmis ? Yani siz kendinize mutlak yoklugunu ispatladinizmi ?

Hesap sorar gibi sorularla bir nevi eleştirmeyin. Bu tür sorular ister istemez psikolojiniz hakkında bazı ip uçları veriyor. Sanki tanrıya olan inancınızda,şüphe duyuyormuşsunuz,taraftar toplamak istiyormuş gibi bir hava var.

Tabi yaa dünyaya bidahamı gelicez bas ulan karılara o karı senin bu karı benim.Çal çırp hırsızlık yap nasılsa bunun hesabını kimse sormucak.Okadar ucuz değil yavrum bu işler kıç_ın 2 kızgın ateş görsünde bakalım nereye kaçışcaksınız.Bakalım sizi bu yola sürükleyen davora_nist amcanız sizi kurtarabilcekmi
serabis
Kabus kardesim sen yukaridaki dangalaga bakma,
burada yalniz degilsin,
bir tanri kavramini birakmayan bir kac kisiyiz burda,

o dedigin ilk, teoriden ileri gitmedigi surecede ,bir tanriya inanmaya devam edecigim.

cunku bu tanrinin kimseye bir zarari olmadigi gibi
en kötu durumda bir insana yardimi olur.

Bence insanligin bile durdugu yerde , tanri kavrami bir filtredir.

Bazi seylerin önune gecen,diger bazi seyleri durtukleyen.

Dinsavar kardesim dusuncelerini söylemis ,kizmana hic luzum yok.(bu kadar citkirildim olma)

Her ne kadar baska bir baslikta insanlarin ateist olurken evrim gecirmedigini arkadaslardan okuduysamda ,ben bu konu ustundede baska dusunup
cok ateistin ateist olmadan evvel deist bir zaman atladigini zannediyorum(herkez icin olmayabilir).

Yani belki bu fikirlerini söyleyen arkadaslar, bizim durumumuzu geceli cok olmus olabilir,bu konu hakkinda yillarca kafa patlatip bu karara varmis olabilir,
sen her ne kadar tatli bir dille yazdiysanda sonucda baslangica, baskalarinin neden senin veya benim gibi inanmadigini dolaylida olsa sorguladin

soru sordun cevap aldin

ama ben sahsen senin dusuncelerine katiliyorum.
önce insanim------daha sonra bir tanriya inaniyorum..

saygilar..
Requiem
bilinçaltına bakınız , çalmak karılara basmak , çırpmak ve kızgın ateş gören kıç!

hello motorola!
Requiem
kabus merhaba öncelikle hoş geldiniz aramızda iletişim kopukluğu olduğunu sanmıyorum lütfen katkılarınıza devam ediniz.konuyla ilgili ek olarak şunu belirtmek isterim ben tanrıyı değil tanrı fikrini reddediyorum,dinler mükemmel celişkisizde olabilirdi hatta kuran süper ultra acıklayıcı bir kitap ta olabilirdi ama bunlar benim için tanrı fikrinin ispatı felan değildir deistik tanrı kavramını reddetmemin nedeni ise hiç bir emare hiç bir etkisini hiç bir argumanını yeterli görmeyişim hatta gereksiz fazla bir acıklama bulmamdan kaynaklanıyor tanrı fikri ile hiç bir sey acıklanamaz kanımca,tabi ki size deistik tanrının yoklupunu kanıtlayamam ama her hangi bir veri almadan yok saymak mantık geregidir.
Courrier
Sayin Dangalak,

Nickinizin ilk kelimesine yarasir bir mesaj yazmisiniz, tebrik ederim. Genel terbiye kurallarini asan yazinizin su kismini alintilayayim:

"...karılara o karı senin bu karı benim.Çal çırp hırsızlık yap nasılsa bunun hesabını kimse sormucak..."

Bu alintidan iki sonuc cikarabilirim:

1. Eger siz inancsiz olsaydiniz kadinlara "o kari benim, su kari senin" atlar (bu arada kadinlara nasil "atlanir"?), hirsizlik da dahil olmak uzere kimbilir hangi suclari islerdiniz.

2. Ahlak kurallari ancak din kokenlidir, bunlara uymak icin gerek ve yeter sart dindar olmaktir, dinleri ve/veya Tanrilari red eden kisiler ahlaksizdir.

1 numarali cikarim sizin karakterinizin bir yansimasidir, ve onun hakkinda pek de iyi seyler soylememektedir. Bu acidan sizin "inanir" olmaniz toplum icin talihtir. Demek ki Tanri'ya inanciniz olmasa psikopat, hatta sosyopat olacaksiniz! Dinleri ve/veya Tanrilari red edenlerin ekseriyetinin sizin karakter yapinizda olmadigi kesin.

2 numarali cikarim ise genel bir algilama yanlisligina isaret etmektedir. Inanirlar genel olarak ahlaksal, ve sosyal kurallarin semavi kokenli olduguna inanir. Yani ahlak kurallari Tanri tarafindan insanliga dinler vasitasi ile ogretilmistir bu yanilgiya gore. Hayir. Ahlaksal, ve sosyal duzeni belirleyen kurallar insanin biyolojik, ve ona bagli olarak sosyolojik evriminin neticesidir. Mesela primatlarda (i.e. maymunlari, ve insanlari da iceren biyolojik sinif) evrimsel gelisme ilerledikce daha karmasik ahlaksal, ve sosyal kurallar gozlenmektedir. Mesela yavrulara ortak bakilmasi, oksuz kalan yavrularin evlat edinilmesi, hamile, yasli, sakat, veya yarali maymunlarin beslenmesine yardim edilmesi gibi. Keza bu evrimsel gelisime bagli olarak beyin kapasitesi buyukmekte, klanlardaki birey sayisi artmakta, ve o klanlarda daha belirgin bir sosyal hiyerarsi olusmaktadir (mesela yonetici "sinifi", alfa erkegi, ve disisi vs.). Butun bunlar goz onunde bulunduruldugunda ahlakin Tanrisal kokenli oldugu savi cokmektedir.

Gunumuzdeki ahlaksal, ve sosyal kurallar en geliskin ifadesini rasyonel-sekuler humanizmde bulmaktadir. Bu sistem kendisinden onceki teolojik ahlak sistemlerinden cok daha geliskin, ve adi ustunde daha insancildir. Buna verilecek orneklerin sayisi ise cok fazladir, sekuler humanizmin, ve dinlerin onerdigi ahlaksal, ve sosyal kurallarinin gerektirdiklerinin sistematik karsilastirilmasi bu durumun gorulmesi icin yeterlidir. Umarim bu karsilastirmayi kendi kendinize yapacak yetkinliktesinizdir.

Ateistlerin, ve baska hur dusunurlerin cogunun ayni zamanda rasyonel/sekuler humanist oldugunu belirtmeden edemeyecegim...

sevgiler,

C.
gezgin95
QUOTE(dangalakdarwin @ Mar 28 2007, 03:19 AM) *
Tabi yaa dünyaya bidahamı gelicez bas ulan karılara o karı senin bu karı benim.Çal çırp hırsızlık yap nasılsa bunun hesabını kimse sormucak.Okadar ucuz değil yavrum bu işler kıç_ın 2 kızgın ateş görsünde bakalım nereye kaçışcaksınız.Bakalım sizi bu yola sürükleyen davora_nist amcanız sizi kurtarabilcekmi

Aman sen Allaha, Kurana, Muhammede inanmaya devam et kardeş.

Kötü şeyler yaparsan, hırsızlık yaparsan, tecavüze yeltenirsen, insan öldürürsen, kadına kıza kötü gözle bakarsan cehennemde cayır cayır yanacaksın. Cehennem vardır, hatta cehennemin dünyanın ortasında olduğu bile kanıtlanmıştır. Ruslar dünyanın kabuğunu delip cehennemde yananların haykırışlarını kaydettiler.

İngilizce anlamıyorsan, ses kaydının sonuna git, günahkarların nasıl acı çektiklerini duyacaksın.

http://amightywind.com/hell/hellscreamsstreamRA.html
.
dangalakdarwin
QUOTE(gezgin95 @ Mar 28 2007, 12:35 PM) *
Aman sen Allaha, Kurana, Muhammede inanmaya devam et kardeş.

Kötü şeyler yaparsan, hırsızlık yaparsan, tecavüze yeltenirsen, insan öldürürsen, kadına kıza kötü gözle bakarsan cehennemde cayır cayır yanacaksın. Cehennem vardır, hatta cehennemin dünyanın ortasında olduğu bile kanıtlanmıştır. Ruslar dünyanın kabuğunu delip cehennemde yananların haykırışlarını kaydettiler.

İngilizce anlamıyorsan, ses kaydının sonuna git, günahkarların nasıl acı çektiklerini duyacaksın.

http://amightywind.com/hell/hellscreamsstreamRA.html
.

İnsanlara dönüşmeden önce yanan maymunlarda varmı acaba orda yada şempazeler goriller falan laugh.gif laugh.gif
subtle
diyelim ki sihirli bir değnek deydi ve dünyadaki herkes ateist oldu. ölümötesi hayat ve hesap verme korkusu da toplumun üzerinden kalktı. neler olurdu acaba ? tanrıdan korkarak suç işleyemenler birden tasması kopmuş kuduz köpek gibi olurlar mı ? hırsızlık , yolsuzluk , tecavüz ve cinsel tacizler , cinayetler vs artar mıydı ?

ateistler belki de daha huzurlu bir toplum istedikleri için bu kadar sessizler , "sus çaktırma , bırak inansınlar , kuzu kuzu otursunlar" modundalar belki de ne dersiniz ?

zaten ateist tebliğ de bana saçma geliyor , bir ateist , ateist yaptığı her kişi için bonus mu kazanıyor? bazıları ateizmi kutsallaştırma çabasında görünüyor ki bu zıt olana dönüşme sendromu olarak da adlandırılabilinir.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.