Tam Forum Görünümü: İslamda putperest bir dindir..
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
uğur
Araplar;güya putperstlikten ,caydırılıp Allah denilen tanrıya inandırılmıştır.Koca bir yalan olduğunu söyleyebilirim.Eskilerin adetleri olan, doğurganlığı simgeleyen,kadın rahminin tasviri taş en kutsal şeydir.Ona el sürmak için birbirlerini ezerler.Kabe putperestlik döneminde yapılmış ve içinde putları barındıran bir mekanken hala aynı şekilde kutsaldır.Şeytan sanki insanmış gibi taşlanır,çünkü kötülükler ondan gelir..Daha bir sürü,neredeyse tapınılan şey vardır.Aya bile secde edilir,ay ve güneş de kutsaldır..Aslında bütün semavi dinlerde vardır,put edinme ve kutsallık verme..
eLBeY
kabe şeytan taşlama fln biliom da şu ay ve güneş olayını açıklarmısın abi ik kez duyuyom çok merak ettim
serabis
elbey
okumayi severmisin

ögrenmek istiyorsan istersen suraya bak bi

bas da gercekleri oku..
eLBeY
yazı için saol
stnts
islamdaki birçok şeyde sümerlerin ve o bölgedeki yaşayan eski toplulukların izleri görülür. putperestlik sayılabilir islam. namazda illa bir sembole dönmek , anlamını bilmediğimiz arapça sözleri tekrar, şeytan taşlama, vs..
cw1903
QUOTE(ugurxxx @ Apr 1 2007, 02:03 AM) *
Araplar;güya putperstlikten ,caydırılıp Allah denilen tanrıya inandırılmıştır.Koca bir yalan olduğunu söyleyebilirim.Eskilerin adetleri olan, doğurganlığı simgeleyen,kadın rahminin tasviri taş en kutsal şeydir.Ona el sürmak için birbirlerini ezerler.Kabe putperestlik döneminde yapılmış ve içinde putları barındıran bir mekanken hala aynı şekilde kutsaldır.Şeytan sanki insanmış gibi taşlanır,çünkü kötülükler ondan gelir..Daha bir sürü,neredeyse tapınılan şey vardır.Aya bile secde edilir,ay ve güneş de kutsaldır..Aslında bütün semavi dinlerde vardır,put edinme ve kutsallık verme..

arkadasım sen islam dini için açık bulma peşinde olan bir nefersin ve bir açık bulduğunu düşünüyorsun.islam dini adına pek bir bilgin olmadığını düşünüyorum ve bir karalama içerisine girmisin,kararlı gördüm seni:)bende belirli çercevede kendi dinim hakkında bilgi sahibiyim.şartlar,durumlar daha iyi olsaydı bu dahada fazla olabilirdi.neyse.. ama yanlıs beyanatlar vermissin.bizler peygamber efendimizin yapmıs oldugu davranısları yaparız.bunlar sünnettir.bizler islamı ondan ögrendik ve onu örnek alırız.şeytan vardır ve efendimiz tarafından tanımlaması yapılmıstır.şeytanın yediği naneleri bir idrak edebilsen kim bilir sen taşlamazda naparsın:)kabe tabiki kutsaldır, orası allahın evi.islam dinine beşiklik etmiş,orada islam doğmus.oraya insanlar kabenin taşına topragına tapmaya değil,allaha tapmaya giderler.islam dininin doğduğu topraklarda gezmek,orada dua etmek bunların hazzını ben bile tahmin edemiyorken sen zaten anlayamazsın ki..aya güneşe tapmak olayı islamdan önce vardı.islamdan önceki insanlar insan doğdu, yasadı, ölüyor.bu kuslar,agaçlar,dağlar, tepeler de neyin nesi.bunları yaratan biri var demekki oda ay.ben en iyisi aya tapayım demişler.islamda aya güneşe zerre kadar bir başka seye tapanın zaten islamla alakası yoktur.kabeye giden adam oraya ne niyetle gittiğini biliyor .dısarıdan size baska gözüksede o adam dini vecibeleri için orada.sen yüzeysel anlatmıssın bende öyle anlattım.
basit
islamda la-ilahe-illa-allah prensibi vardır, yani ilah yoktur, ancak Allah vardır. dolayısıyla övgü ancak Allah'adır. bunun dışında ateistlerin salladıkları her şey hikayedir.
Antimuhammed
Al gör bakalım kim sallıyormuş.....
Daha hepsini geçen hafta çektim.
Şaşırma sakın putperestler tesbih çekiyor, namaz kılıyor. tavaf ediyorlar.....
Bu arada İslamdan bayaa önceki din bunlar....

http://www.youtube.com/watch?v=rxBIPlYRojw

http://www.youtube.com/watch?v=kwBBhhEIa6I

http://www.youtube.com/watch?v=wipq7vp-2Jg

http://www.youtube.com/watch?v=WlrKLvE3tuU
001cebbar
QUOTE(Antimuhammed @ Apr 3 2007, 11:43 PM) *
Al gör bakalım kim sallıyormuş.....
Daha hepsini geçen hafta çektim.
Şaşırma sakın putperestler tesbih çekiyor, namaz kılıyor. tavaf ediyorlar.....
Bu arada İslamdan bayaa önceki din bunlar....

http://www.youtube.com/watch?v=rxBIPlYRojw

http://www.youtube.com/watch?v=kwBBhhEIa6I

http://www.youtube.com/watch?v=wipq7vp-2Jg

http://www.youtube.com/watch?v=WlrKLvE3tuU

Onların ibadet ettiklerine kim ibadet ediyor.
basit
vallahi izlemedim çünkü bugüne kadar ateistlerden bir fayda gördüğüm olmadı belki bir faydam olur diye yazıyorum yoksa sizi dikkate almam. müslümanlıkta putperestlik olmaz, putperestlik İslam'a aykırıdır, yapan varsa yanlış yapıyor demektir.
safbilgi
(MÂİDE suresi 90. ayet) Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans okları birer şeytan işi pisliktir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz

Pagan dınıne dönuş yapan munafık Emevilerın ve 1 mılyon hadısın mırasçısı sunnilik gercekislam değildir,Ali taraftarlarına uyun...
pergel
QUOTE(basit @ Apr 3 2007, 11:51 PM) *
vallahi izlemedim çünkü bugüne kadar ateistlerden bir fayda gördüğüm olmadı belki bir faydam olur diye yazıyorum yoksa sizi dikkate almam. müslümanlıkta putperestlik olmaz, putperestlik İslam'a aykırıdır, yapan varsa yanlış yapıyor demektir.

Senin bize en ufak bir faydan olmayacağı apaçık görünüyor. Burada zaman harcama, hatim indir istersen, seni tutmayalım.
gezgin95
Arkadaşlar, bazı şeyleri şimdi çok daha iyi anlıyorum.
Bilmece yavaş yavaş çözülüyor.

Müslümanlar Tanrıça Venüs'e tapıyorlar.

- Cuma günü Venüs'ün günü,

http://www.mfipb.com/index.php?mforum=cumh...ost&p=13228

- Kabedeki taptıkları şey, tıpatıp bir kadının cinsel organı.,

- Taşladıkları "şeytan" bir erkeğin cinsel organı,

- Anadoluda gezerken bir cami görmüştüm. Dindar bir şehirdi. Şimdi isim vermeyeyim, gidip kırarlar. Adamlar kıble tarafına, kıbleyi gösteren, adam boyunda, adam genişliğinde bir oyuk yapmışlar, içi simsiyah seramiklerle döşeli. Ve bu adamı simgeleyen oyuğun (aslında adam değil kadın) göğüs hizasında aynı meme gibi iki çıkıntı vardı. Hatta ikisinide avuçlamıştım, pis pis bakmışlardı.
Ve herifler kıble diye ona tapıyordu !!!!
.
uğur
Yeni birşey daha öğrendik.Alahın ev adresini.Bir kartpostal atalım da, halini hatırını soralım:)Sizin tapındığınız allahı ben tanımıyorum kardeşim,hele Muhammed için hiç gelme bana .Şükür ki kardeşimiz kızımız o bedevilerin zamanında arap olarak dünyaya gelmemiş..Allah dediğin şeyin bir eve ihtiyacı varsa,ben ona dublex bir ev yapayım,şöyle denize nazır,paşa paşa otursun,domates ,biber de yetiştirp rızkını çıkarır veya ol der olur,.. Arkadaşım,sizler körü körüne bir şeyin peşine takılmışsınız,adını da iman koymuşsunuz.Kabe; putperest araplar tarafından yapılmıştır.Putperestliği bırakamayan toplum,kabeye dokunamamıştır.Hatta peygamberin putları da övmüştür.Diyeceksin ki putperestlerin gönlünü almaya çalışmıştır,hayır!Galileo bile engizisyon karşısında, ''yine de dönüyor ''demiştir..Taşa ,başa el sürmekle ne yaptığınızı sanıyorsunuz ki.Namaz şekilndeki tapınma eski putpeest dinlerde de var,islamın ne farkı kalıyor acaba? Ö lülerden bile medet umuluyor,şefaat dileniliyor..Allah tarafından gönderildiğini öne sürdüğünüz dinde o kadar açık var ki,bunun için kitap yazmaya gerek yok.Kaldı ki,kuranı ben de biliyorum.Kuranı okuduğum zamanlarda , bir sürü ayetin abuk sabuk olduğunu farkederdim fakat fazlaca sorgulama gereği duymazdım.Sorgulamak,insanlığın en büyük meziyetidir.Ben kulluğu ,köleliği kabullenemiyorum kardeşim,sen kabul ediyorsan kendi bileceğin iş.Eğer sorgulamazsam,kendime ihanet ederim,kişilğim buna izin vermez..
dreamore
olayın o yönünü geçersek bile,islam ancak putperestliğe şöyle bir devrim yapmış olabilir,oda şu şekilde olmuşturki ;
islam,en fazla maddesel putları insanların önünden kaldırıp,onlara kavramsal putlar koymuştur..
sessizyolcu
Sizler dün islam resim ve heykele karşı olduğundan sanat düşmanıdır demiyormuydunuz.
Ne pehriz ne lahana turşusu

Hacer-ül esved taşını biliyorsunuz.
Hz Ömer Ben senin bir taş olduğunu, kimseye ne zarar, ne de yarar sağlamayacağım çok iyi bildiğim halde seni öpüyorum. Eğer Resulullah (s.a.s)'in seni öptüğünü görmeseydim öpmezdim" demiştir.

Sahabe bilinçliydi.En profesörden daha bilinçliydi.Birşey mübarek sayılmışsa ancak sünnete uymak maksadıyladır.Materyalin kendinden kutsal sayılması sözkonusu değildir.
Yorgun kafayla bu kadar.Teşekkür ederim...
dinsavar
QUOTE(sessizyolcu @ Apr 4 2007, 10:13 PM) *
Sizler dün islam resim ve heykele karşı olduğundan sanat düşmanıdır demiyormuydunuz.

Hz Ömer Ben senin bir taş olduğunu, kimseye ne zarar, ne de yarar sağlamayacağım çok iyi bildiğim halde seni öpüyorum. Eğer Resulullah (s.a.s)'in seni öptüğünü görmeseydim öpmezdim" demiştir.

Sahabe bilinçliydi.En profesörden daha bilinçliydi.Birşey mübarek sayılmışsa ancak sünnete uymak maksadıyladır.Materyalin kendinden kutsal sayılması sözkonusu değildir.

Putpereslik zaten odur.Bir nesneyi kutsallşatırdığın andan itibaren putperestlik devreye girer.Sen bunu istediğin kadar yok sünnetti yok bilmem neydi diye aklamaya çalışsanda sonucu değiştirmez

Nesne kutalmı bitti,putperestsin
pergel
QUOTE(sessizyolcu @ Apr 4 2007, 11:13 PM) *

Offf! Durum vahim.

Ömer, taşı Muhammet öptü diye öpmüş, yoksa alalade bir taş olduğunu biliyormuş, öpmezmiş.

Peki, Muhammet onu neden öpmüş?

Sahabe bilinçliydi, profesör gibiydi de, peygamber neden değildi?
eakyol
Öncelikle belirtilmelidir ki hiçbir Müslüman Kabe, hacer-il esved (kara taş) ve ya herhangi bir maddi kavram için secde ve ibadet etmez. Secde etmek veya ibadet etmek, secde edilen kavramı ilahlaştırmak, varlığını ona borçlu olmak, o kavrama teslim olmak amacıyla yapılır. İnsanlık tarihi boyunca bazı insanlar, herhangi bir puta, güneş, ay, deniz gibi doğadaki varlıklara veya ateş gibi kavramlara karşı yaratıcılık vasfı verilerek ve varlıklarını bu kavramlara borçlu olunduğu yanılgısına kapılarak secde veya ibadet etmişlerdir. Müslüman kimse de kainatın ve kainatın Yaratıcısının Allah olduğuna inanarak, Allah’a karşı teslimiyetini ve bedeni şükrünü yerine getirmek amacıyla namaz, oruç, hac, vs. diğer ibadetlerini yerine getirmektedir.
İslam ile ilgili ortaya atılan iddialara cevap olarak;
İslamiyet öncesi Arap dinlerine göz atıldığında bu yarım adanın bulunduğu coğrafya ve milletler arası ticaret yollarının bu bölgeden geçmesi nedeniyle bu bölgede bir çok inanıştan etkileşim meydana gelmiştir. Araplar arasında İslamiyet’ten önce Sabiilik, Mecusilik, Putperestlik, Haniflik, Yahudilik ve Hristiyanlık gibi dinler yayılmış ve Araplar üzerinde birçok tesirler meydana getirmiştir. Bu dinler arasında Araplar arasında en fazla geçerlilik gören din putperestlik olmuştur. Bu dinin kökenleri de araştırıldığında Hz İbrahim ve Hz İsmail’in tebliğ etmiş olduğu hak dinin tahrif veya dejenere edilmesi sonucu ortaya çıkmış olduğu görülür. Kur’an ‘da müşrikler(Allah’a şirk/ortak koşanlar) olarak nitelendirilen bu kavim Allah’ın varlığına inanan hatta namaz, oruç kurban hac gibi ibadetlerini yerine getirmiş ancak kendi elleriyle yaptıkları putları ilahlaştırarak Allah ‘a ortak koşan ve Allah’ın kanunlarını, bazı emir ve yasaklarını değiştirerek hak dini batıllaştırmışlardır. Dolayısıyla İslam geldiğinde bu kavram ve ibadetleri onlardan almamış, aksine onları ilk defa insanlara Hz Adem’den bu yana buyuran Allah, hataları düzelterek tekrar Hz. Muhammed vasıtasıyla tüm insanlara emretmiştir. Hz Muhammed (sav)’ın babasının ismi Abdullah(Allah’ın kulu) da buradan gelmektedir.
İslam’a yöneltilen ay kültü veya ay dini iddiası da öncelikle fanatik hristiyanlar tarafından İslam’a yöneltilmiş, Türkiye deki ateistler tarafından da dine saldırı amacıyla kabul görmüştür. Aynı çevreler İslam’ın kökeni “güneş kültü”dür diye de iddialarda bulunmaktadırlar.
Söz konusu turan dursun denen adamın linkinde ay tanrısına sin, hubal ve el-ilah adları verildiğinden bahsedilmiştir. Bu isimlerden sin dışındakilerin arkeolojik bulgularda bulunduğuna dair hiçbir kanıt yoktur. Bu inanışın İslamiyet indiği topraklarda yaşandığı konusu da açık bir saptırmadır. Nitekim hubal ismi Amr b. Luhay isimli şahsın tedavi için gittiği suriyedeki Bel’ka denilen yerde, putperestlikten etkilenip hubal isimli putun getirmesiyle Mekke’deki ilk putperestliğin başlamasına neden olan Mekke’nin ilk ve en üstün putlarındandır.
Camilerin Kubbesinde ay sembolünün bulunması Ay kültünün bir uzantısı olduğunun delili olarak sunulmaktadır. Bu da oldukça desteksiz bir iddiadır. Camilerin tepesine ay sembolü konması Peygamberimizin döneminde kullanılan bir sembol değildir. Hatta halifeler döneminde de kullanılmamıştır. Bu adeti ilk yapanlar Emeviler de olmamıştır. Bu adet ilk defa Araplar tarafından değil, Türkler tarafından uygulanmıştır. Alparslan 1064'te Ani'yi fethedince camiye çevrilen katedralin kubbesindeki büyük haç indirilip yerine büyük bir hilal konulmuştur. Ve bundan sonra bu uygulama gelenek haline gelmiştir. Müslümanların ay takvimi kullanmasının yine Ay kültüyle alakası yoktur. İslam geldiğinde var olan takvim budur. Ve Müslümanlar da bunu kullanmışlardır. Sonradan bu takvime geçmemişlerdir. Museviler de aynı takvimi kullanmaktadırlar. Bu iddiaların hiç birinin temeli yoktur. Sadece akla gelen her şey, temelsizce bu şekilde vehimlerle açıklanmaya çalışılmıştır. Yoksa herhangi bir akli ve bilimsel bir dayanağı yoktur.
Bu konuda en açıklayıcı nokta ise Allah kelimesinin kökeni ile ilgilidir. Allah kelimesi “El-İlah”tan gelir. “El” takısı İngilizcedeki “the” gibidir. Allah (El- İlah) “The God” anlamına gelir. Yani Allah El- İlah belli bir ilahtır. Bu kelime sadece Arap dilinde yoktur. Arapçanın mensubu olduğu Sami dillerinde de bu kelime vardır. Örneğin İbranice’de “Elohim” ( Tanrı) kelimesi bu kökten gelir. Ayrıca yine aynı dil ailesinden gelen ve Hz.İsa’nın ana dili olan Aramicede de aynı kelime vardır. Hem de Arapçadaki “İlah” kelimesiyle aynı kelimedir. Okunuşu da aynıdır.
‘Allah’ lafzı Yaratıcının özel ismidir. bir varlığa, Allah ismi verilemez. Yani Allah’ın adaşı yoktur. Allah’ın diğer isimleri çoğul yapılabilir, ama Allah lafzı çoğul yapılamaz. Türkçe tanrı kelimesi Allah lafzının değil ilah kelimesinin karşılığıdır. Yüce Yaratıcının ism-i a’zamı yani en ulu ismi olan ‘Allah’ lafzının her harfi O’nu ifade eder. Allah lafzının elifi kaldırıldığında ‘lillâh’ olur. Yine o yüce Yaratıcıyı ifade eder. Elif ve lâm birlikte kaldırıldığında ‘lehû’ olur. Yine O yüce Allah’ı ifade eder. Elif ve iki lam birlikte kaldırıldığında ‘hû’ kalır. Bu da Allah’ı ifade eder.
Diyanet İşlerinin internet sitesinde Hacer-il Esved ile ilgili olarak ;
"Siyah taş" demek olan Hacer-i Esved, Kâbe'nin doğu köşesinde, tavafın başlama noktasındadır. Hazreti İbrahim tarafından Kâbe'ye konulmuştur. Yapısı itibariyle Hacer-i Esved bir gök taşıdır. Bazılarına göre de volkanik bir bazalt parçasıdır. Üstü küçük billurlarla örtülüdür ki, bunlar koyu zemin üstüne serpilmiş küçük feldspat parçalarıdır. Siyaha yakın koyu kırmızı renktedir. Muhtelif yangın ve yıkımlar sonunda birkaç defa kırılmıştır. Şimdi üç büyük, dokuz küçük parça halinde gümüş bir çemberle birleştirilmiş durumdadır. Müslümanlar Hacer-i Esved'e tapmadıkları gibi, cahiliye Arapları da ona tapmamışlardır. Gerçekleri bilmeyenlere denilebilir ki; Müslümanların Hacer-i Esved'i istilâmı, bir milletin kendi bayrağını selâmlaması gibidir. Herkes bilir ki, sancağı selâmlamak; bir sırığa takılmış kumaş parçasına değil, onun temsil ettiği millet ve devlete hürmet göstermek demektir. İşte Hacer-i Esved de Cenab-ı Allah'ın alâmetlerinden olduğu için, ona karşı olan saygı ve hürmetinden dolayı istilâm(selamlanır) edilir”
şeklindeki yorum sanırım açıklayıcı olmaktadır.
Ay kültü ve diğer iddialara da yine en çarpıcı yanıt yine Kur’an ‘dan gelmektedir.

(Gece, gündüz, güneş ve ay O'nun ayetlerindendir. Siz güneşe de, aya da secde etmeyin. Alah’a secde edin, ki bunları Kendisi yaratmıştır. Eğer O'na ibadet edecekseniz. ( Fussilet Suresi ,37)

Sonuç olarak, bu iddialar tümüyle gerçek dışıdır. İslam tevhid dinidir. Bu din Adem’den günümüze kadar yeryüzünde hep var olmuştur. Allah elçileri vasıtasıyla bu dini İnsanlara ulaştırmıştır. Aynı şekilde insanlık tarihi boyunca hak dinleri inkar eden kavimler bu dinler hakkında hiçbir dayanağı olmadan dine saldırma amacıyla bu şekil ithamlarda bulunmuş, tamamen sığ bakış açısıyla ve mantık bozukluğu içinde hareket etmişlerdir. Bu da temiz akıl sahipleri için kendi nefsini, heva-isteklerini, benliğini, egolarını ilah edinip, bu kavramlara kulluk eden kimselerin olaylara nasıl sığ ve mantık bozukluğu içerisinde baktığına şahit olarak ibret almaları için birer vesiledir. Günümüz dünyası için bu kişilere cansız maddelere, doğaya, güneşe yaratıcılık itham eden zihniyetin hatırlatılması hususunda örnek verilecek olunursa;
“evrimci Carl Sagan Cosmos adlı kitabında, "eğer insanlar kendilerinden büyük bir şeye tapınacaklarsa bu Güneş olmalıdır" diye yazmış ve şöyle eklemiştir: "Atalarımız Güneş'e tapıyorlardı ve bu şekilde hiç de aptalca bir iş yapmıyorlardı." Sagan'ın hocası olan evrimci astronom Harlow Shapley ise, "bazıları başlangıçta Allah vardı diyor, ben ise başlangıçta hidrojen vardı diyorum” (Carl Sagan, Cosmos, New York: Random House, 1980, s. 243)
Yorumları hangi zihniyetin cansız maddeleri, ilah edinip yaratıcılık vasfı verdiğini dolayısıyla putlaştırdığını ortaya koymaktadır. Bu zihniyet sahipleri gözleri önündeki gaflet perdeleri nedeniyle bu gerçekleri görmez, görse de görmezlikten gelir. Son olarak denilebilir ki artık zerre kadar akıl, vicdan ve samimiyet sahibi olan kimse de kendini değerlendirir ve yolunu ona göre ayarlar.

Yazının bütün halinin herhangi bir siteden kes-kopyala-yapıştır yapılmadığı için kaynak belirtemiyorum. Umarım diğer yazılar gibi aynı nedenle forum dışına gönderilmez.
Müslüman arkadaşlar da konu hakkında ayrıntılı bilgiye
www.diyanet.gov.tr
http://www.firat.edu.tr/perweb/personel/ya...419/419_444.pdf
http://www.kurandaceliskiyoktur.com/
sitelerinden ulaşabilirler.
deicide
QUOTE(eakyol @ Apr 9 2007, 02:12 AM) *
Müslümanlar Hacer-i Esved'e tapmadıkları gibi, cahiliye Arapları da ona tapmamışlardır. Gerçekleri bilmeyenlere denilebilir ki; Müslümanların Hacer-i Esved'i istilâmı, bir milletin kendi bayrağını selâmlaması gibidir. Herkes bilir ki, sancağı selâmlamak; bir sırığa takılmış kumaş parçasına değil, onun temsil ettiği millet ve devlete hürmet göstermek demektir. İşte Hacer-i Esved de Cenab-ı Allah'ın alâmetlerinden olduğu için, ona karşı olan saygı ve hürmetinden dolayı istilâm(selamlanır) edilir”

Putatapanların elleriyle yaptıkları putun gerçekten Tanrı olduğuna inandıklarını mı sanıyorsun?! Hiçbir pagan böyle bir şeye inanmaz. O sadece o putun gerçek Tanrı ile arasında bir aracı olduğuna, o putun Tanrının bir simgesi olduğuna inanır ve bu yüzden onu kutsal sayar. Ona yaptığı tapınmanın, o nesneden gerçek Tanrı'ya yansıyacağına inanır. Şimdi bunu istersen Hacer'ül Esved ile, Allah'ın evi Kabe inancıyla karşılaştır.

QUOTE(eakyol @ Apr 9 2007, 02:12 AM) *
‘Allah’ lafzı Yaratıcının özel ismidir. bir varlığa, Allah ismi verilemez. Yani Allah’ın adaşı yoktur. Allah’ın diğer isimleri çoğul yapılabilir, ama Allah lafzı çoğul yapılamaz. Türkçe tanrı kelimesi Allah lafzının değil ilah kelimesinin karşılığıdır. Yüce Yaratıcının ism-i a’zamı yani en ulu ismi olan ‘Allah’ lafzının her harfi O’nu ifade eder. Allah lafzının elifi kaldırıldığında ‘lillâh’ olur. Yine o yüce Yaratıcıyı ifade eder. Elif ve lâm birlikte kaldırıldığında ‘lehû’ olur. Yine O yüce Allah’ı ifade eder. Elif ve iki lam birlikte kaldırıldığında ‘hû’ kalır. Bu da Allah’ı ifade eder.

Putataparın put ile yaptığının aynısını sen sözcükle yapıyorsun. Harflerin bir araya gelmesinden başka hiçbir şey olmayan alelade bir sözcüğe kutsallık atfediyorsun. Put nasıl taşın tahtanın bir araya gelmesi ile oluşmuş, diğer nesnelerden özü itibariyle hiçbir farkı olmayan ama Tanrı'yı simgelediği için kutsal sayılan bir nesne ise, Allah sözcüğü de aynı şekilde seslerin bir araya gelmesi ile oluşmuş ve diğer sözcüklerden özü itibariyle hiçbir farkı olmayan alelade bir sözcüktür ama Allah'ı simgeler. Sözcüğün kendisi değil, gösterdiği, işaret ettiği şey yani anlamı önemlidir. Bu anlam da, zihindedir. Ama bunun bile farkında değilsiniz. Yok A kalkınca bilmem ne oluyormuş, lam kalkınca başka bir bilmemne.. Bunların hepsi, insanların verdiği isimden başka bir şey değildir. Allah'ın ağzı, gırtlağı, nefesi mi var da o da kendine "Allah" diyor?! Bu seslerin insan gırtlağına özgü sesler olduğu ortada değil mi? Bu kelimeleri belirli sayıda tekrarlayınca sihirli bir şeylerin oluvereceğine inanmakla, bir bebeğin etrafında belirli sayıda dönüldüğünde uğur geleceğe vs. gibi pagan inançları arasında hiçbir fark yoktur.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.