Tam Forum Görünümü: Hayal Dünyasinda ufak Bir Yolculuk
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
KaBuS
DIKKAT Birazdan okuyacaklariniz , özgür ve dinlerden arindirilmis bir düsünce yapisina , mantiga ve sorgulamaya dayali oldugu icin müslüman arkadaslar acisindan sakincali olabilir , o yüzden müslüman arkadaslarin okumasi tavsiye edilmez..!

Melekler ve Ruh (Cebrail) ona , süresi elli bin yil olan bir günde cikabilmektedir.(Mearic 4)

Bu ayete göre Cebrail'in Allah katina cikip inmesi , Allah katinda bir güne denk fakat , Dünya zamani ile 50.000 yil sürer.

Simdi ufak bi hesap yapalim:

Kuran 610 civarinda geldigine göre , Cebrail'in Hira magarasina ulasabilmesi icin Allah katindan , MÖ 49.390 yilinda yola cikmis olmasi gerekiyor.

Buradan önemli bir sonuc cikiyor; Demek ki; Tevrat ve Incil'i Cebrail getirmis olamaz , Cünkü Cebrail'in o siralar yolda olmasi gerekiyor.

Örnegin Incil ve Kuran arasi 600 sene , Cebrail Incili getirip , geri dönse ve hic oyalanmadan geri gelse arada minimum 100.000 sene gecmesi gerekir.

Söyle bir olasilik olabilir mi ? Cebrail Dünya'ya inmis , yaklasik 3.000 sene boyunca zamani gelen kitabi teblig etmek icin Dünyada beklemistir.(Tevrat ile kuran arasi yaklasik 3000 sene.Ayetlerin tek tek ve 23 sene icinde geldigini göz önünde tutarsak mecbur bekledigini kabul etmemiz lazim)

Bu sefer de söyle bir sorun var; Bekledigine göre , demek ki diger kitaplarin gecersiz olacagi ve yeni kitap gönderilecegi önceden biliniyordu (Konu sapmasin diye bunu bilen Allah neden önlemini daha ilk kitapdayken almadi ? gibi bir soru sormiyacam)

Diyelim ki Cebrail bekledi sirasi gelen kitabi teblig etti ve en son Kuran'i teblig edip geri dönüse gecti.

Allah katina ne zaman varacak?

Kuran'dan bu yana 1.400 sene gectigine göre demekki 48.600 sene daha yolu var.Bizim takvimle 50.600 yilinda Cebrail Allah katina ulasacak.Yani yeni bir kitap icin Cebrail'in dünyaya geri ulasmasi en azindan 100.600 senesine denk gelir.

Cebrail , iniyor ve cikiyorsa , Allah belli bir yerde ve yukarilarda olmali degil mi?

O halde inis/cikis süresini bildigimize göre , Allah kati ile Dünya arasindaki mesafeyi ölcebilmemiz icin tek bilmemiz gereken Cebrail'in hizidir.

Eger Cebrail isik hizinda gidiyorsa , basitce Allah kati'nin bize uzakligi 50.000 isik yili olmalidir , yani yaklasik 475 trilyon km.Oysa bu Evren icin cok kücük bir ölcü , cünkü Andromeda bile 4 milyon isik yili uzaklikta.Hem bize bu kadar yakin olsa , Allah katinin Evren'in icinde bir yerlerde olmasi gerekmez mi ? O zaman da sorarlar , kardesim Allah , yarattigi Evren'in icinde nasil olabilir ? Allah , yarattigi Evrenden kücükmüsür ? Veya yarattigi Evren'in icine girmeyi nasil becermis diye , Evren yokken neredeydi diye ?

Peki farzedelim Evrenin disinda bir yerlerde.

Simdi süreyi bildigimize göre ve Evren'in boyutlarini yaklasik olarak bildigimize göre Cebrail'in minimum hizini bulabiliriz.
Evren'in en uzun kesiti 125 milyar isik yili.
Cebrail'in bunu 50.000 senede katedebilmesi icin hizi saniyede 76.000.000.000 km olmalidir.Yani Isik hizinin tam 253.000 kati bir hizla gitmeli.

Peki , oraya bir gecede gidip dönebilmek icin gerekli hiz nedir ?

Bu hiz Cebrail'den 100 milyon kez daha hizli olmali.Yani isik hizinin 25 trilyon kati bir hiz.

Peygamber'in Mirac'a cikmasi olayi icin böyle bir hiz gereklidir.

Peki , peygamber ayni gece icinde Allah katina gidip dönebiliyorsa , Cebrail neden 50.000 sene ugrasiyor? Cebrail neden bu kadar yavas ?

Simdi , baska bir sorun var.Bizim müslümanlar der ki; 'Evren genisliyor ve bu Kuran'da bildirilmistir'

Eger , Evren genisliyorsa; Dünya ve Allah kati arasindaki mesafenin de genislemesi gerekmiyor mu ? Yani Allah Kati giderek bize uzaklasiyor olmali degil mi?

Galaksiler bilindigi gibi , birbirinden isik hizina yakin hizlarla uzaklasiyor.Peki bu durumda aradaki mesafe hep arttigindan Cebrail'in her gidis gelisinde , Süre'nin veya hizinin , bir tanesinin degismesi gerekmez mi ?

Kuran evrenselse ve Cebrail bu mesafeyi hep 50.000 yilda inip cikiyorsa , Evren genisledikce hizini arttirmasi gerekmez mi ? Tersine Evren büzülmeye basladikca da 50.000 yili doldurmak icin hizini düsürmeli degil mi ?

Buradan bir sonuc daha cikiyor:

Cebrail mutlaka isik hizinin üzerinde olmali.Evren , isik hizina yakin bir hizda genisledigine gore , Cebrail düsük hizlarla giderse , asla gidecegi yere ulasamiyacaktir.Cünkü o yol aldikca , varis hedefi cok daha hizla uzaklasacaktir.

Bu arada Cebrail'in yönünü tayin , varis hedefini bulma , Evren'in genisleme hizini bilebilme ve buna göre kendi hizini ayarlama yetenekleri var midir ? Yoksa bu merkezden otomatik mi ayarlanir bunlari henuz bilemiyoruz.

Ve Cebrail , 50.000 yil sonra (MS 50.600) Allah katina ulastiginda , Allah katinda sadece bir gün gecmis olacak.Allah , sabah kalkacak ve bakacak ki Cebrail gelmis.Ve belkide soyle diyecek; 'Cebrail, hosgeldin , hadi hem kahvalti edelim hem biraz laflayalim'

Onlar kahvalti edip laflarken , bu arada Dünya'da binlerce sene gececek ,

Ve Dünyadaki insanlar , yoksulluk , savaslar , hastaliklar ve adaletsizlikle bogusurken , neden unutulduklarini düsünüp duracaklar.

Bilmeyecekler ki 'Savasta size melekler yardim etti' (Enfal suresi) diyen Allah'in bunu en az 50.000 sene önce planlamis ve Melekleri yola cikarmis olmasi gerekir.

Ölenlerin ruhunu teslim almakla görevli Azrailin durumunuda hic sormadim farkindaysaniz , oda baska bir zamana nasipse
oxygen
salakmısın sen yazdığınla çelişiyorsun adam gibi okusan o ayeti bak ne yazıyor aynen senin yazdığını kopyalıyorum..Melekler ve Ruh (Cebrail) ona , süresi elli bin yil olan bir günde cikabilmektedir.(Mearic 4)

iyi okuuuuu bak ne yazıyorrr süresi ellibin yıl olan BİR GÜNDE......

ah ulan ah siz ne zaman adam olacakasınız ayetleri çarpıtmaya çalışırken bile saçmalıyorsunuz yaaa...tuhafsınız....aha da böyle bok gibi kalırsınız......(bu aralar bok kelimesini fazla kullanmaya başladım sebebine gelince baktım ki sitede herkes hakaret ediyor şikayet bile ettim ama değişenbişey olmadı yöneticiler bile bunu normal karşıladı iyi dedim madem serbest artık her girdiğim yerde bol bol kullanırım..... eğer bu yüzden beni atacaksanız atın ama şunu bilin ki atarsanız bile kendinizle çelişmiş olursunuz çünkü bu gibi şeyleri doğal karşılayan sizlersiniz...hele ateist ve zork nikli iki zibidi yobaz var ki bol bol hakaret ve pis laflar kullanıyorlar kimse ses çıkarmıyo.....bize üvey evlat muamelesi.....)
mater matuta
sevgili oxygen'den alıntıdır.. ''salakmısın sen yazdığınla çelişiyorsun adam gibi okusan o ayeti bak ne yazıyor aynen senin yazdığını kopyalıyorum..Melekler ve Ruh (Cebrail) ona , süresi elli bin yil olan bir günde cikabilmektedir.''(Mearic 4) ''
Dostum bence kabus çok güzel açıklamış konuyu önce kendisine teşekkür ediyorum..Son zamanlarda okuduğum en güzel yazılardan bir tanesiydi..Ayetleri çarpıtma işine gelince o işte sizin elinize su bile dökemeyiz wink.gif wink.gif Hatta tanrı varlığını eleştiren dostlarımızdan hiç biri ayetleri çarpıtmaz.. çevirilen meallerden çıkardıkları anlamları anlatır ve bunları paylaşır..Ayetleri kimin çarpıttığını sen benden daha iyi biliyorsun..Hiç bir müslümanın hiç bir söylediği birbirini tutmamaktadır..Siz önce dininizi öğrenin sonra gelin bu sitede tartışın... Sen açıkla dostum peki bu ayeti cebrail ona elli bin yıl olan bir günde nasıl çıkmıştır...?Rakamları kabus vermiş ışık hızını ve cebrailin hızını kıyasalamış , senden bekliyorum saygılar....
RaMSeS
Diğer bir nokta da şu ki "Allah'ın katına" diyor. Allah'ın katına 50 bin senede çıkıyor olması dünyaya da elli bin senede inecek anlamına gelmiyor.
gezgin95
QUOTE(oxygen @ Apr 1 2007, 05:44 AM) *
iyi okuuuuu bak ne yazıyorrr süresi ellibin yıl olan BİR GÜNDE......

KaBuS, bak anlamamışsın.

Bizim bir gün gibi geçirdiğimiz zaman, cebrail için 50.000 yıl.

Kuran kaç yılda inmiş? 23.
Cebrail için bu:
23 x 365 x 50.000 = 420 milyon yıl
Bak, bu bir Kuran için. Size harcanan emekleri görün, saygı duyun.

Şaka bir yana, ciddi hesaplara geçelim şimdi.

Kuran bu konuda çok açık:
Meariç 4 Melekler ve Ruh (Cebrail) ona süresi elli bin yıl olan bir günde yükselir.
Bizim bir günün onun için 50.000 yıl olması, ışık hızına çok yakın bir hızla gittiğini gösterir. Bu, Allahın katının nerede olduğunu bulmamıza yarayabilir. Bu ayetin aynı zamanda zamanın göreceli olduğunu bildirdiğini ve Einstein'ın çalışmalarını tetiklediğini de söylemeyi unutmayalım.

Cebrail, bize göre, ışık hızını geçemeyeceğine göre, ve bize göre, bir günde gittiğine göre:

1 x 24 x 3600 x 300.000 km = 26 milyar km filan.
bu yaklaşık 170au yapar.
(au, uzayda uzaklıkların ölçümünde kullanılan ünite (astronomik unite), dünyanın güneşe ortalama uzaklığı)

Evet, Allahın katı güneşe 170au de bulunuyor.
Oralarda ne var? hiç.
En uzak gezegen Pluton, güneşe 50au uzaklığında.

170au' de gezen, bilinen bir tek gök cismi var: son bulunan SEDNA.

SEDNA'nın yörüngesi elips, güneşe en yakın 76au, en uzak 975au.

Yüzey ısısı -240. Irmaklar filan?
Yok bu değil.

Evet arkadaşlar, müslümanlara bilimsel araştırmaları için bir fikir veriyorum. Işık hızı ile bir günde gidilebilen, güneşe 170au uzaklığında bulunan Allahın katını bulmak.

Haydi iş başına.
.
KaBuS
QUOTE(gezgin95 @ Apr 1 2007, 09:45 AM) *
Şaka bir yana, ciddi hesaplara geçelim şimdi.

Kuran bu konuda çok açık:
Meariç 4 Melekler ve Ruh (Cebrail) ona süresi elli bin yıl olan bir günde yükselir.

Gezgin "saka bir yana ciddi hesaplara gecelim" demissin ama

Cok önemli bir noktayi unutuyorsun , her konuda oldugu gibi bu konudada muhammed dansözlük yapmis ve kivirmisdir , bir dedigi bir dedigini tutmiyan rakamlar vermisidr.

(Hac 47) (Resûlüm!) Onlar senden azabın çabuk gelmesini istiyorlar. Allah vâdinden asla dönmez. Muhakkak ki, Rabbinin nezdinde bir gün sizin saymakta olduklarınızdan bin yıl gibidir.

Simdi Meraice göre bizim saydigimiz 50.000 yil allahin katinda bir gün , hac 47 ye göre bizim bin yilimiz allahin bir günü , buyur hesapla bakiyim laugh.gif

Acaba diyorum insanoglunun bunlari hesaplayip yerini tespit edecegini anladida onun icinmi kivirip durdu ?

Hadi her iki ihtimalide hesapladik diyelim ve mucizeleri cok seven sifreci arkadaslar gibi bizde oturup kurandaki sifreli cözdük ve allah katinin yerini tespit ettik , peki bu tespite güvenebilirmiyiz ? Bu "mekan" konusundada degisik degisik yerleri söylüyorsa hangisine gitmek icin ugrasacgiz ? Gidilecek yol kisa olsa neyse ama cebrail bile en kisa hesaptan bin yilda gidiyor laugh.gif
eLBeY
peki Kuran indirilirken Muhammed ve Cebrail arasında geçen dialoglar nası oluor hani zaman farkı vardı 50000 yıl-1 gün die

orda 2 dk konuşsalar bile bu 3 yıl 5 ay edior ben bundan hiç bişi anlamadım blink.gif
dinsavar
QUOTE(RaMSeS @ Apr 1 2007, 09:38 AM) *
Diğer bir nokta da şu ki "Allah'ın katına" diyor. Allah'ın katına 50 bin senede çıkıyor olması dünyaya da elli bin senede inecek anlamına gelmiyor.

Niyeki;inerken ekstra fasülyemi yiyor ?
KaBuS
QUOTE(dinsavar @ Apr 1 2007, 01:04 PM) *
Niyeki;inerken ekstra fasülyemi yiyor ?

Dinsavar sen cebraili gazman ile karistirmis olmiyasin dostum ? laugh.gif
dinsavar
QUOTE(KaBuS @ Apr 1 2007, 01:07 PM) *
Dinsavar sen cebraili gazman ile karistirmis olmiyasin dostum ? laugh.gif

Kabuscum, valla gazman bile bu masallardan mantıklı yahu.
freeyourmind
QUOTE(dinsavar @ Apr 1 2007, 02:12 PM) *
Kabuscum, valla gazman bile bu masallardan mantıklı yahu.

Hahahaha bence de ya. Bir zamanlar çok komik gelirdi bize gazman. O zamanlar Kuran okumadığımız için olsa gerek.
RaMSeS
Hahah, dinsavar Alem adamsın vesselam.

Ciddiyim ha çok orijinal bi tarzın var.
dinsavar
QUOTE(RaMSeS @ Apr 1 2007, 01:20 PM) *
Hahah, dinsavar Alem adamsın vesselam.

Ciddiyim ha çok orijinal bi tarzın var.

Sağol teşekkür ederim.

Müslümanlar inanmayacak ama samimi olarak söylüyorum,kimsenin inancıyla alay etmek gibi bir maksadım yok.Ama müslümanlar islamı savunmak için öyle absürd cevaplar veriyorlarki espiri yapmadan insan duramıyor,hem tadıda olmuyor yaww. biggrin.gif Yani bu malzemeyi onlar bana veriyor.
KaBuS
QUOTE(freeyourmind @ Apr 1 2007, 01:19 PM) *
Hahahaha bence de ya. Bir zamanlar çok komik gelirdi bize gazman. O zamanlar Kuran okumadığımız için olsa gerek.

Ne demek istiyorsun sen bre melun ? Kuran komedi kitabimiki kurani kesfetmeden önce gazmana gülüyordum yazmissin , bana senin yazdiginda "artik sadece kuran okuyup gülüyorum" gibilerinden gizli bir mesaj var gibi geldi laugh.gif
umutsuz
,işte sizin kabahatinizde okuduğunuzu anlayamamamtır.
yada anlıyosunuzda işinize gelmiyo

ne diyo orada süresi 50 bin yıllık BİR GÜNDE çıkıyor

dünya süresiyle kıyaslarsan 50 bin yıllık bir mesafe olduğu vurgulşanıyor
fakat nato kafa nato ÖNYARGI
hadi var şimdi git bi kere daha düşün gel?
freeyourmind
QUOTE(KaBuS @ Apr 1 2007, 02:38 PM) *
Ne demek istiyorsun sen bre melun ? Kuran komedi kitabimiki kurani kesfetmeden önce gazmana gülüyordum yazmissin , bana senin yazdiginda "artik sadece kuran okuyup gülüyorum" gibilerinden gizli bir mesaj var gibi geldi laugh.gif

Eskiden bir de Gırgır vardı ona gülerdim.
xislam
QUOTE(oxygen @ Apr 1 2007, 05:44 AM) *
salakmısın sen yazdığınla çelişiyorsun adam gibi okusan o ayeti bak ne yazıyor aynen senin yazdığını kopyalıyorum..Melekler ve Ruh (Cebrail) ona , süresi elli bin yil olan bir günde cikabilmektedir.(Mearic 4)

iyi okuuuuu bak ne yazıyorrr süresi ellibin yıl olan BİR GÜNDE......ah ulan ah siz ne zaman adam olacakasınız ayetleri çarpıtmaya çalışırken bile saçmalıyorsunuz yaaa...tuhafsınız....aha da böyle bok gibi kalırsınız......(bu aralar bok kelimesini fazla kullanmaya başladım sebebine gelince baktım ki sitede herkes hakaret ediyor şikayet bile ettim ama değişenbişey olmadı yöneticiler bile bunu normal karşıladı iyi dedim madem serbest artık her girdiğim yerde bol bol kullanırım..... eğer bu yüzden beni atacaksanız atın ama şunu bilin ki atarsanız bile kendinizle çelişmiş olursunuz çünkü bu gibi şeyleri doğal karşılayan sizlersiniz...hele ateist ve zork nikli iki zibidi yobaz var ki bol bol hakaret ve pis laflar kullanıyorlar kimse ses çıkarmıyo.....bize üvey evlat muamelesi.....)

bak adam sizlerin bunu kavrayamayacağınızı bildiğinden müslümanlar okumasın diye uyarmış
ama yinede okumuşsun tabi kafan karışmı.

ama iyi olmu okuduğun beni çok güldürdün baksana ne yazmışsın süresi 50 bin yıl olan bir gün laugh.gif laugh.gif laugh.gif bu nedemek ya laugh.gif bunun ismi bir günmü yoksa elli bin yılmı nedir bu laugh.gif süresi 50 bin yıl olan bir gün laugh.gif laugh.gif
KaBuS
QUOTE(umutsuz @ Apr 1 2007, 01:47 PM) *
,işte sizin kabahatinizde okuduğunuzu anlayamamamtır.
yada anlıyosunuzda işinize gelmiyo

ne diyo orada süresi 50 bin yıllık BİR GÜNDE çıkıyor

dünya süresiyle kıyaslarsan 50 bin yıllık bir mesafe olduğu vurgulşanıyor
fakat nato kafa nato ÖNYARGI
hadi var şimdi git bi kere daha düşün gel?

Umutsuz nato kafa nato önyargi olan biz olalim

Peki sence allahin kati dünya süresi ile 50 bin yilmidir ?
Yoksa bin yilmidir ?

Mearicde 50bin diyor hacc 47 de bin yil diyor hangisi dogru ?

Melekler ve Rûh (Cebrail), oraya, miktarı (dünya senesi ile) ellibin yıl olan bir günde yükselip çıkar.(Mearic 4 Diyanet Vakfi Meali)

(Resûlüm!) Onlar senden azabın çabuk gelmesini istiyorlar. Allah vâdinden asla dönmez. Muhakkak ki, Rabbinin nezdinde bir gün sizin saymakta olduklarınızdan bin yıl gibidir.(Hacc 47)

Aslinda dogru demissin bunlara inanmamiz imkansiz , cünkü ortada ayni konuda iki ayri sey yaziyor hangisine inanacagiz ?

Madem biz nato kafa nato önyargiyiz ayetlere bakip buyur sen cevap ver simdi ? 1000 yilmi ? 50 bin yilmi ?
umutsuz
işte buradada anlamakta zorluk yaşıyorsun

orada söylenen şudur; dünyadaki bin yıl orada bir gün sayılır

melekler ise allaha bir günde ulaşır fakat arada ki mesafe 50 bin yıllık bir mesafe dir diyor?

yani melekler 50 bin yıllık bir mesafeyi 1 günde katederek bana ulaşırlar diyor.

anlamadınsa yapacak bişey yok bi doktora görün emi?
orhan11
Baslik yazisi sitemizde de bulunan, Deha'ya ait bir yazidir.. Yaklasik dort yil once yazilmistir..

http://portal.ateizm.org/modules.php?name=...cle&sid=129

Kaynak vererek yayinlamaliydiniz..
KaBuS
Ya extrami yapiyorsunuz ?

Arkadas mearic suresindede allah katindan dünyaya gelmekden bahsediyor

Hacc suresindede allah katindan dünyaya gelmekden bahsediyor ve aradaki mesafeyi insanlar anlasin diye dünya yili olarak söylüyor.

Ayetleri iyi okursan göreceksinki her ikisindede allah katindan dünyaya gelmekden bahsediyor.Illa herseyi bizmi rengarenk boyayip size gösterelim , zahmet edip kendiniz görmeye neden calismiyorsunuz ?

Melekler ve Rûh (Cebrail), oraya, miktarı (dünya senesi ile) ellibin yıl olan bir günde yükselip çıkar.(Mearic 4 Diyanet Vakfi Meali)

(Resûlüm!) Onlar senden azabın çabuk gelmesini istiyorlar. Allah vâdinden asla dönmez. Muhakkak ki, Rabbinin nezdinde bir gün sizin saymakta olduklarınızdan bin yıl gibidir.(Hacc 47)

KÖRMÜSÜN ?

Hacc 47 de diyorki insanlar azabin cabuk gelmesini istiyor ama cabuk gelmez cünkü allah katiyla dünyanin arasi sizin sürenizle binyil diyor.
Mearicdede meleklerin gelmesinden bahsediyor ama ordada diyorki sizin sürenizle allah katiyla dünyanin arasi 50 binyildir.

Doktoru hatirlamisken bi görün istersen algilama problemleri var sende.Ama sakin muhammed'in yaptigi gibi yapan onun gittigi yoldan giden üfürükcülere gitme DOKTORA git.Muhammedde üfürükcüydü bilirsin wink.gif

Bilmiyorsan ilgili hadisleri yazarim merak etme.
KaBuS
QUOTE(orhan11 @ Apr 1 2007, 02:34 PM) *
Baslik yazisi sitemizde de bulunan, Deha'ya ait bir yazidir.. Yaklasik dort yil once yazilmistir..

http://portal.ateizm.org/modules.php?name=...cle&sid=129

Kaynak vererek yayinlamaliydiniz..

Konunun kaynagi zaten bu site oldugu icin kaynak göstermedim.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.