Tam Forum Görünümü: BÜYÜK HAKSIZLIK !
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
Sayfalar: 1, 2
Orcun
Sayın forum üyeleri bugün size müslümanken sormaya cesaret edemediğim bir soru soracağım. Şimdik İslam şeriatına göre son din İslam geldikten sonra bu dine inanmayan ve müslüman olmayan kimse isterse dünyanın en iyi insanı olsun cennete giremez. Peki insanın dinini büyük ölçüde yaşadığı toplum ve ailesi belirlemez mi? Evet bunlar belirler neticede dünyada herkes üniversite mezunu, okuyan, düşünen insanlar değil. O zaman bir Avrupa ülkesinde, Amerikada, Çinde, Japonyada vs... müslüman olmayan ülkelerde dünyaya gelen çocukların ne günahı vardı da direk cehenneme gidecek şekilde doğdular? Sizce bu durum adaletsizlik değil mi ? Neden Allah hem çok adil olduğunu iddaa edip hemde sadece doğduğu yer Ortadoğu olan kişilere torpil geçiyor? Evet siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
A7t
sen şimdi islam'ın kuralarını biliyorsun

içkinin kötü olduğunu

zinanın kötü olduğunu

faizin kötü olduğunu

haram kazancın bereketsiz olduğunu

sen bunların kötü olduğunu bilipde

uçkurun için iman etmezsen

vallaha bildiğim kadarıyla böylede ölürsen

yallah cehenneme

diyelim ki

hiç duymayan ne yapacak

muaf arkadaş

hiç bir şey olmayacak

kararı Allah verecek

günümüz iletişim çağı

islam'ı öğrenmek zor değil

ha diyelim ki öğretilmiyor örneğin

amerikada islam eşittir terör deniliyor

işte öğretenin vay haline

o nanayı yer

inananlarda Allah'a kalmış
umutsuz
ya arkadaş islamı bildiğine eminmisin sen orcun ??

amerikada doğan çocukların ne günahı vardıda direk cehenneme gidecxek demişsin

eğer sen dininden dönüşsen eğer inanki bilgi eksikliğinden dolayıdır?

öncelikle doğan her çocuk müslüman olarak doğar ?

bu birincisi

ikincisi ise eğer bi insan gerçekten eğer dünyanın en iyi insanlarından birisi ise emin ol ki allah ona bir sebep verir ve o insan doğru yolu islamı seçer?

dünyada buna benzer çok örneği var

fenerbali brezilyalı bir oyuncu var

mehmet oldu adı orelyo ?
muhammed ali klay
darvin
ve daha birçoğu

hani bu insanlar müslüman ülkede mi doğdu?

yada sen yada buradaki ateist arkadaşlar müslüman ülkede doğdunuz noldu müslümanmısınız ? değilsiniz

demek ki herker hakettiğine ulaşacak demektir

haksızlık olsa idi sen ve türkiyedeki bütün insanların müslüman olması gerekirdi doğrumudur?_
Orcun
At7; bunların kötü olduğu sadece İslama özgü birşey değil. Hiçbir din kötülüğü emretmez iyliği emreder. Bunalrı bir kalemde geçiniz. İslam a göre insan isterse bu dediğiniz kötü davranışarın hiçbirini yapmasın, hatta çok iyi bir insan olsun o kişi müslüman değilse bunun bir önemi yoktur diyor.
Orcun
Umutsuz; yapmayın lütfen dünyadaki iyi insanlar müslüman mı oluyor? Ayrıca örnek verdiğiniz kişilerin iyi insanlar olduğunu nerden biliyorsunuz? Ayrıca Darwin i örnek vermişsiniz Darwin in müslüman olduğunu hiç sanmıyorum. Konuyu üç beş kişiye bağlamayınız genel bakınız. Bir kişi müslüman sa veya hristayansa veya başka x dininden ise bunun en önemli sebebi ailesinin ve yaşadığı toplumun o dinden olmasıdır. Doğru benim aile etrafım da müslüman hemde dindar sayılırlar. Ama siz bana bakmayın ben pek normal biri sayılmam.
RaMSeS
QUOTE(Orcun @ Apr 1 2007, 01:17 PM) *
At7; bunların kötü olduğu sadece İslama özgü birşey değil. Hiçbir din kötülüğü emretmez iyliği emreder. Bunalrı bir kalemde geçiniz. İslam a göre insan isterse bu dediğiniz kötü davranışarın hiçbirini yapmasın, hatta çok iyi bir insan olsun o kişi müslüman değilse bunun bir önemi yoktur diyor.

Bir kere inanmayan biri bir iyilik yaptığında Allah O'nun karşılığını bu dünyada verir. Sonradan inanırsa öbür dünyada da verir.

Allah'ın sıfatlarından biri de "Adl" dır. Yani adaletle hükmeden, adil olan. Yani bu konuda kimseye haksızlık yapılmıyor. Herkes bir şekilde yaptığının karşılığını muhakkak alıyor.

Yapılan iyiliği de dinle alakası yoktur. Biri sana iyilik yaptı, aaa bu müslüman değil iyiliği makbul değildir denmez.

Mesela bir Hristiyan mum getiriyor bir keresinde Hz. Ömer başta kabul etmiyor ama Muhammed (sav) O adamın bu iyiliğini kabul ediyor orada.

ayrıca;

1) Her müslüman cennet'e gidecek

2) Her müslüman olmayan Cehennem'e gidecek

diye birşey yok.

Yaratan'ın varlığına inanan herkes, diğer bir deyişle kalbinde zerre kadar dahi imanı olan herkes muhakkak Cennet'e girecektir.
umutsuz
orcun kardeş bir zamanlar müslümandım demişsin
söyle o zaman bana şimdi sana mantıksız gelen nedir sor bana öyleyse? cvp vermeye çalışıyım sana ?
Orcun
Ramses; bu sizin iyi düşünceleriniz. Ama realite öyle değil. İslamı bilen hiç kimse sizin bu söylediklerinizi kabul etmez. Çünkü bu açıktır. Cennete girmenin ön koşulu yani temel şartı müslüman olmaktır. Ben bu soruyu çok önemli bir tarikat üyesine sordum bana şöyle dedi; Allah insandan önce ruhlar alemini yaratmış, ordaki ruhlara bana secde edin demiş. Secde edenler dünyaya müslüman, secde etmeyenler kafir olarak gönderiliyormuş. Olaya İslamın bakış tarzı ve işte İslam ın adaleti.
uykusuz
Bunu din hocama sormuştum.
o da; İslam tebliğ edilmeyen insanların aynen cahiliye devrinde yaşayan insanlar gibi sadece amelleriyle değerlendirileceğini söylemişti.
Umarım açıklama yeterlidir
Orcun
Umutsuz; soracağım çok soru var. Ateist olmamdaki bu soruların etkisi çok ama daha önemlisi müslümanların zihniyeti. Ben dindar bir aileden geliyorum. Size bir olay anlatayım benim amcam çok dindar biridir. Aklına estikçe kabeye gider. Kendisi galerici araba alır satar. Benim yanımda x liraya aldığı bir arabayı başkasına satarken x+10 liraya aldım diye Allah kuran üstüne yemin eder. Sordum amca niye böyle yapıyorsun diye bana şöyle diyor; " dinin yeri ayrı, ticaretin yeri ayrı." işte müslümanların zihniyeti bu. Çevremde o kadar müslüman tanıyorum ki hiç ihtiyaçları olmadığı halde belediyeden yardım alırlar. Bu kişiler burakın yardım almayı belediyeye yardım edecek kadar zengin kişiler. Sadece çevrem değil müslümanalrın çoğu böyle. Benim ateist olmamdaki en büyük etken müslümanların işte bu adi zihniyeti.
RaMSeS
"Cennete girmenin ön koşulu yani temel şartı müslüman olmaktır."

Hayır, müslüman olmak değil, ilk koşul iman etmektir. Yani hakkı ile iman eden bir Hristiyan da Yahudi de cennet'e girebilir, girecektir de.
freeyourmind
Ne kadar saçma yahu. İslam'ın hiç tebliğ edilmediği, zaten içerisinde de cinselliğe yasak olmayan bir toplumda bir bayan 2 yıldır beraber olduğu bir adamla yatarsa, bu kadın cennete mi gidecek? O kadın adamla belki de bazı şeyleri evlilikten önce test etmek istiyor, belki de cinsellik konusunda uyumsuz bir çiftler nereden bilecekler?

İslam'ın tebliğ edildiği kadınlara böyle bir hak tanınmıyor. Hatta, bu kadınlar evlendikleri adamla yattıktan sonra boşanma hakları kalkıyor. Şimdi buradaki kadınların suçu bu ülkede bir sürü müslüman olması mı?

Bu sefer de buradakilere haksızlık oluyor. Nasıl iş bu?

Oradaki kadın her türlü şehveti yaşayabilecek çünkü ona islam tebliğ edilmedi, bir de üstüne cennete gidecek ama buradaki yaşayamayacak öyle mi? Allah'ın sıfatlarından biri ADL idi di mi?
umutsuz
QUOTE(Orcun @ Apr 1 2007, 01:43 PM) *
Umutsuz; soracağım çok soru var. Ateist olmamdaki bu soruların etkisi çok ama daha önemlisi müslümanların zihniyeti. Ben dindar bir aileden geliyorum. Size bir olay anlatayım benim amcam çok dindar biridir. Aklına estikçe kabeye gider. Kendisi galerici araba alır satar. Benim yanımda x liraya aldığı bir arabayı başkasına satarken x+10 liraya aldım diye Allah kuran üstüne yemin eder. Sordum amca niye böyle yapıyorsun diye bana şöyle diyor; " dinin yeri ayrı, ticaretin yeri ayrı." işte müslümanların zihniyeti bu. Çevremde o kadar müslüman tanıyorum ki hiç ihtiyaçları olmadığı halde belediyeden yardım alırlar. Bu kişiler burakın yardım almayı belediyeye yardım edecek kadar zengin kişiler. Sadece çevrem değil müslümanalrın çoğu böyle. Benim ateist olmamdaki en büyük etken müslümanların işte bu adi zihniyeti.

peki o insanlar böyle yapıyor ?

sorarım sana islam böyle yapın diye emrettiği için mi yapıyorlar yoksa nefislerine ve dünya malına tamah ettikleri için mi?

neden islamı suçluyorsun

sen müslüman oldunda islam sana ticaretinde hile yap?
dünya malına tamah edip kul hakkı mı ye dedi ki sana ? orcun kardeş?
freeyourmind
QUOTE(RaMSeS @ Apr 1 2007, 01:45 PM) *

Hayır, müslüman olmak değil, ilk koşul iman etmektir. Yani hakkı ile iman eden bir Hristiyan da Yahudi de cennet'e girebilir, girecektir de.

Yani İsa Tanrı'nın oğludur, evreni kutsal ruh İsa ve Tanrı Baba'sı yönetir diyerek, Muhammed yalancıdır diyerek Allah tanımına bile karşı çıkan bir papaz cennete gidebilecek. Doğru mu anladım?
Orcun

Dediğim gibi Ramses bu sizin iyi düşünceleriniz. bu dediğiniz İslam ın görüşünü yansıtmıyor.
RaMSeS
Tamam o zaman.
Orcun
umutsuz; ama bu işleri yapanlar genellikle müslümanlar. Hristiyanlar böyle yapmıyor. Doğru İslam böyle adilik yapın demiyor ama müslümanlar genellikle bu zihniyette ise bunda bir iş var. Müslümanlar bu zihniyetten vazgeçmedikçe ben müslüman olmam olamam. Çünkü bu zihniyete sahip insanlarla aynı safta olacağıma cehennemde yanarım daha iyi tabi bir cehennem varsa.
eLBeY
"İnsan olmaktan önce Müslüman olcaksın"

bu işin sonu noolcak acep dry.gif
freeyourmind
QUOTE(eLBeY @ Apr 1 2007, 01:54 PM) *
"İnsan olmaktan önce Müslüman olcaksın"
bu işin sonu noolcak acep dry.gif

elbey, ne desen haklısın bu konuda. Zaten hakkını veriyorsan aynı anda ikisi birden olamazsın.

Maya, İnka ve Iroquis uygarlıklarının Amerika'da 20000 yıllık bir geçmişi var, buralara bırakın İslam'ı bir tek tanrılı din bile gelmemiş. En ufak bir iz bile yok bu konuda yahu. Bunların hepsi YA BİRDEN ÇOK TANRIYA İNANARAK cennete gidecekler ya da hepsi cehenneme gidecek. Mesela şintoizmde 7 milyon küsür tanrı var, eğer adamlar islam'ı duymazsa 7 milyon tanrıya inana inana cennete gidecekler.

Her iki durumda da haksızlık var yerden göğe kadar.
umutsuz
QUOTE(Orcun @ Apr 1 2007, 01:53 PM) *
umutsuz; ama bu işleri yapanlar genellikle müslümanlar. Hristiyanlar böyle yapmıyor. Doğru İslam böyle adilik yapın demiyor ama müslümanlar genellikle bu zihniyette ise bunda bir iş var. Müslümanlar bu zihniyetten vazgeçmedikçe ben müslüman olmam olamam. Çünkü bu zihniyete sahip insanlarla aynı safta olacağıma cehennemde yanarım daha iyi tabi bir cehennem varsa.

iyide orcun hiç iyi müslüman yok mu yani

hristiyanları örnek vermişsin kötü hristiyan yok mu yani
ırak ta küçücük çocukları savunmasız insanları sadistce ve zevk içinde öldürenler hristiyan değilmi yani hristiyanlarda kötü insanlar yok öyle mi

ateistlerde kötü insan larda var o zaman sen onların saf ında sın şu anda nasıl olacak

sana kimse ahmet yada mehmet yalan söyledi yada hırsızlık yaptı diye o gözle nbakmaz ki

islam hep iyi olanı iyilik yapmayı emreder sen bunları yapamayacak gibi aciz görüyorsan kendini söylecek bişey yok
sende kolay olanı seçersin ve dersin ki ben müslüman değilim allah yoktur diyebilirsin bu kolay olan ve güçsüz insanların seçtiği taraftan

niye biliyomusun ateistler işlerine geldiği gibi yaşarlar ve çok bencil olurlar benim tanıdıklarım var
diğer insanlara keriz gözüyle bakıp ne koparırsamn kar diye düşünüyorlar
öyleyse benimde o insanların saf ında olmam saçma olmazmı senin söylediğine göre?
gezgin95
QUOTE(umutsuz @ Apr 1 2007, 01:04 PM) *
...
niye biliyomusun ateistler işlerine geldiği gibi yaşarlar ve çok bencil olurlar benim tanıdıklarım var
diğer insanlara keriz gözüyle bakıp ne koparırsamn kar diye düşünüyorlar
öyleyse benimde o insanların saf ında olmam saçma olmazmı senin söylediğine göre?

Her ateist ayrıdır.
Ateizm'in indirilmiş kitabı yok, tarikat marikat ta değil.

İnsan tek başına düşünür,

Tanrının olmadığına kanaat getirir, ateist olur,

Tanrı var ama dinler saçma kanısına varırsa, dinsiz olur.

Bu kadar.
freeyourmind
sana kimse ahmet yada mehmet yalan söyledi yada hırsızlık yaptı diye o gözle nbakmaz ki

İslam'ın tehlikeli olmasının en büyük nedeni de bu zaten yahu. Din olmazsa etik hiç olmaz çünkü insana etiği öğreten dindir gibi abuk sabuk birşeye inanmış gidiyorsunuz. Eğer bir insanın hırsızlık yapmasını tek engelleyen şey Tanrı'nın onu ileride yakacağı korkusuysa, bu bireyi yetiştiren toplum zaten çok bozuktur islam hristiyan yahudi farketmez, bu insan o hırsızlığı yapacaktır.

Ayrıca, o gözle bakılır, öyle de bir bakılır ki. Sen ateistleri namussuz, hırsız, köpekten farksız yaratıklar mı sanıyorsun? Ahlaksızlığı cezasız kalacak diye yapabilen bir zihniyet zaten köpekliğin ta kendisidir ve böyle düşünen bir ateisti müslümandan ayıran tek şey tasmasız bir köpek olmasıdır. Köpeklik denilen şey bu ahlaksızlığa bakış açısının cezanın olup olmamasında gizli olmasıdır.

-------------------------------------

Ayrıca önceki iletilerime bir müslümandan cevap alamadık nedense. Bu bir haksızlık mı değil mi? Buna da ayriyeten cevap istiyorum lütfen.
umutsuz
QUOTE(gezgin95 @ Apr 1 2007, 02:15 PM) *
Her ateist ayrıdır.
Ateizm'in indirilmiş kitabı yok, tarikat marikat ta değil.

İnsan tek başına düşünür,

Tanrının olmadığına kanaat getirir, ateist olur,

Tanrı var ama dinler saçma kanısına varırsa, dinsiz olur.

Bu kadar.

her ateist in ayrı olduğunu bende biliyorsizler bütün müslümanım diyenleri bir tutuyosunuz onu anlatabilmek için o şekilde yazdım
sölylediklerim tanımadığım insanlar için asla geçerli değildir o bakımdan yanlış anlayanlar varsa özür dilerim onlardan ?
gezgin95
QUOTE(umutsuz @ Apr 1 2007, 01:19 PM) *
her ateist in ayrı olduğunu bende biliyorsizler bütün müslümanım diyenleri bir tutuyosunuz onu anlatabilmek için o şekilde yazdım
sölylediklerim tanımadığım insanlar için asla geçerli değildir o bakımdan yanlış anlayanlar varsa özür dilerim onlardan ?

"bütün müslümanım diyenleri bir tutuyosunuz"

Ben tutmuyorum. Çok sevdiğim inançlı insanlar var.

Ama müslümanların uymak zorunda oldukları bir kitap var. Bunu unutmayalım. Bu kitaba bütün müslümanlar uymak zorunda ve bu kitapta "...din Allahın olana kadar savaşın" yazar.

Müslümanların "müslümanlar" diye bir tutulmasında müslümanların hiç mi suçu yok?
Müslümanlığın bir terör dini diye gösterilmesinde müslümanların hiç mi suçu yok?
Herkes aptal mı?

Kendi halinde, bir sineği bile incitmeyecek müslümanların çoğunlukta olduğuna eminim.

ama

Kuran diye, bütün dünyanın İslam dininin kitabı diye tanıdığı bir kitap var, ve bu kitapta:

Tevbe 29
Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde Allah'a, ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimseleri alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar öldürün.

yazar.

Kör müsünüz?
.
freeyourmind
14 ve 19 numaralı iletilere müslüman kardeşlerimizden cevap bekliyorum hala. Bu başlık böyle güme gitsin istemiyorum. Adamakıllı bir cevap verebilecek yok mu merak ediyorum.
umutsuz
QUOTE(gezgin95 @ Apr 1 2007, 02:35 PM) *

Ama müslümanların uymak zorunda oldukları bir kitap var. Bunu unutmayalım. Bu kitaba bütün müslümanlar uymak zorunda ve bu kitapta "...din Allahın olana kadar savaşın" yazar.

Müslümanların "müslümanlar" diye bir tutulmasında müslümanların hiç mi suçu yok?
Müslümanlığın bir terör dini diye gösterilmesinde müslümanların hiç mi suçu yok?
Herkes aptal mı?

Kendi halinde, bir sineği bile incitmeyecek müslümanların çoğunlukta olduğuna eminim.

ama

Kuran diye, bütün dünyanın İslam dininin kitabı diye tanıdığı bir kitap var, ve bu kitapta:

Tevbe 29
Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde Allah'a, ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimseleri alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar öldürün.

yazar.
Kör müsünüz?
.

ne kadar güzel yazmışsın tebrik ederim

peki bende şöyle bir soru sorayım
müslümanı müslümana öldürten
türkiye topraklarını bölmek için
ve yeryüzünden bütün müslümanları bölmek için oyunlar oynuyan yahudi hristiyan ortaklığı eden bütün dünya ülkelerinin hiç mi suçu yok

türkiye bana sorarsan bu dünya düşmanlığına karşın şu anda çok iyi durumda inan bana ?
freeyourmind
14 ve 19 numaralı iletilere müslüman kardeşlerimizden cevap bekliyorum hala. Bu başlık böyle güme gitsin istemiyorum. Adamakıllı bir cevap verebilecek yok mu merak ediyorum.

Son kez soruyorum. Bu başlık İslam'ı yerle bir ettiği için mi gözden kaçırılıyor? Bu başlık güme gitmemesi gereken en baba 50 başlıktan biri. En azından bence öyle.
KaBuS
QUOTE(umutsuz @ Apr 1 2007, 01:04 PM) *
sende kolay olanı seçersin ve dersin ki ben müslüman değilim allah yoktur diyebilirsin bu kolay olan ve güçsüz insanların seçtiği taraftan

Bu konuda yaniliyorsun umutsuz

Asil zoru basaran kolayi secmiyenler ateister

Cesarete baksana senin düsünmeye bile korktugun seyi onlar acik acik ALLAH YOKDUR diyebiliyor.

Ama sizler ne yapiyorsunuz ? 2000 sene önce cahiliye döneminde yasiyan insanlara anlatilan masallara 21.yyda hala inaniyorsunuz.

Sizdeki öyle bi korkuki bizlerin dediklerini kabul ettiginizde dininizin yok olacagini zannedip , kendinizin bile masal oldugunu farkettiginiz seylere inanmakda yada inanmis gibi yapip bizlere muhalefet etmekde devam ediyorsunuz.

Ya arkadas kurandaki bu birbirini tutmiyan , kendi kendini yalanliyan yazilar sizlere hic bir sey ifade etmiyormu ? Inanki kafam almiyor bunlari göremiyormusunuz yoksa korkudan görmemezlikdenmi geliyorsunuz ?

Bak mesela daha bugün gecen bir konudaki birbirini yalanliyan iki ayeti yaziyim.

Belliki muhammed zamaninda birileri merak edip , muhammede sormuslar allah nerde diye ? O'da tutup olaya biraz gizem katmak icin abartmak icin , ohoooo hic sormayin allahin yanina melekler bile bizim sayimizla 50.000 yilda gidebiliyor , o kadar uzak demis.Etrafta dinliyen müslolarda " way anasina yaw" diye agzi acik dinlemisler.

Melekler ve Ruh (Cebrail) ona süresi elli bin yıl olan bir günde yükselir.(Mearic 4)

Kuranin toplam 23 senede yazildigini düsünürsek , aradan zaman gecmis yine birileri muhammede birseyler sormuslar , ama bu sefer o kadar abartmaya gerek olmiyan bir soru sormuslar , muhammed bu sefer daha önce dedigini unutup "oohooo hic sormayin baya uzak , bizim zamanimizla 1000 yil" süren uzaklikda allahin kati demis.

(Resûlüm!) Onlar senden azabın çabuk gelmesini istiyorlar. Allah vâdinden asla dönmez. Muhakkak ki, Rabbinin nezdinde bir gün sizin saymakta olduklarınızdan bin yıl gibidir.(Hacc 47)

Simdi sen bu iki ayetteki farki anliyamiyormusun ? Hadi 2000 sene önceki insanlar inaniyorlarda sizler hala bu masallara nasil inanabiliyorsunuz ?

Ayette diyorki melekler 50000 yilda allah katina cikar ,

Peki size anlatilan mirac olayinda muhammed bu kadar uzak yere hemde ucarakda degil at ile 1 gece icinde nasil gidip geri döndü ? ya ne olur su kafanizi biraz calistirin arkadas.

Atesitlere kolay olani secmis diyeceginize , cesaret gösterip kabul edin ki bu kuran denen kitabi muhammed kendi yazmisdir.Yoksa 23 sene sürmezdi yarisi tekrar olan bir kitabin inmesi.Anliyamiyormusunuz , bu kitap gökten felan inmedi , yasanan olaylara göre muhammed ayet yazdi , öyle olmasa allah birseyi yasaklamak icin illa o seyin yaratacagi kötü sonucu beklemez direk yasaklardi.Neden 23 sene sürdü yazilmasi diye bi sorun kendinize , bunu sordugunuz zaman allahinda hosuna gider , cünkü onun size verdigi kafayi kullandiginizi görür.Asil bunu yapmazsan allah seni cehenemmde yakacak , sana diyecekki , ben sana kafa verdim sen kafani kullanmadin gidip bedevinin birinin yazdigi kitaba allah kelamidir diyip beni kücük düsürdün.Ben yalancimiyimki birbirini yalanliyan ayetleri gördügün halde onlari benim yolladigima inandin ? diyecek

Selamlar...
umutsuz
QUOTE(freeyourmind @ Apr 1 2007, 03:01 PM) *
Son kez soruyorum. Bu başlık İslam'ı yerle bir ettiği için mi gözden kaçırılıyor? Bu başlık güme gitmemesi gereken en baba 50 başlıktan biri. En azından bence öyle.

sana ben cvp veriyiyim olurmu
benim cvp vermem zoruna gitmez heralde demi neyse

demişsin ki insanlar bundan bilmem kaç bin yıl önce başka tanrılara inanmıştır ?

bu durum şöyle açıklanabilir ?

hristiyanlığın batıl olmasında ki en büyük neden dxe işte senin o bahsettiğin HZ isanın allahın oğlu olduğunu iddia eden kişidir.
ve o şahıs hristiyanlığın kurallarını değiştirip büyük iftira atarak aynı zamanda da imanından olmuş inancı batıl olmuştur o insan cennete giremez?

ve işte hristiyanlık batıl olduktan sonraki dönem ile taki islamın gelişine kadarki dönemde yaşayan insanlar inançları ile değil amelleriyle cezalandırılacaklşardır

anlamışsındır umarım gerçi nafile anlasanda anlamamış numarası yapıp konuyu saptıracağından eminim neyse kolay gelsin
freeyourmind
QUOTE(umutsuz @ Apr 1 2007, 03:09 PM) *
sana ben cvp veriyiyim olurmu
benim cvp vermem zoruna gitmez heralde demi neyse

demişsin ki insanlar bundan bilmem kaç bin yıl önce başka tanrılara inanmıştır ?

bu durum şöyle açıklanabilir ?

hristiyanlığın batıl olmasında ki en büyük neden dxe işte senin o bahsettiğin HZ isanın allahın oğlu olduğunu iddia eden kişidir.
ve o şahıs hristiyanlığın kurallarını değiştirip büyük iftira atarak aynı zamanda da imanından olmuş inancı batıl olmuştur o insan cennete giremez?

ve işte hristiyanlık batıl olduktan sonraki dönem ile taki islamın gelişine kadarki dönemde yaşayan insanlar inançları ile değil amelleriyle cezalandırılacaklşardır
anlamışsındır umarım gerçi nafile anlasanda anlamamış numarası yapıp konuyu saptıracağından eminim neyse kolay gelsin

Konusu saptırılmış bir yazıyla bana cevap verdikten sonra bu yazındaki son cümleyi yazabilmeni şaşkınlıkla izliyorum. Bak 20000 yıllık medeniyet diyorum bırak Allah'tan herhangi bir tek tanrılı dinin tanrısından bile bihaberler diyorum, bambaşka şeylere inanıyorlar diyorum.

Sen bana a

burada da görüldüğü gibi Hristiyanlığı anlatıyorsun sadece. Hoş, hayatı boyunca islamı duymadan yaşayıp ölmüş pek çok hristiyan da var zaten. Ama sen önce TEK TANRI inancına 20000 yıl boyunca hiç sahip olmamış topluluklardan bahsetmiştim ona cevap vermelisin.

Şu anki 4 büyük incil İsa ölür ölmez ortaya çıkmadı mı? Ayrıca ben islamı hiç duymamış insanlardan bahsediyorum. Günümüzde bile Avrupa'da hala var bunlardan. Adam köyünde katolik olmuş ölene kadar başka şey duymamış.

Ben diyorum ki adam duymamış diye her türlü yasaktan nasıl muaf olur? Nasıl kurban kesmek zorunda kalmaz? Nasıl günde 5 kez namaz kılmak zorunda kalmaz? Nasıl bunların kadınları için zina yapmak yaptıklarının zina olduğunu bilmedikleri için zina olmaz. Bu kadınlardan imam nikahı kıymalarını mı bekliyorsunuz Dublin'de? Oslo'da? (Hani Jakarta'yı felan geçtim)

Nasıl bunlar böyle olur da hala Allah adil dersiniz? İslam'ı bilenlerin sayısı 130000 yıllık homo sapiens tarihinde islam'ı bilmeyenler bilenlerden daha fazladır. Hangisi cehenneme gidecek? Gitmezse bize haksızlık olmayacak mı?
ERCUMENT
QUOTE(gezgin95 @ Apr 1 2007, 02:35 PM) *

Herkes aptal mı?

ama

Tevbe 29

yazar.
Kör müsünüz?
.

tevbe 28 de ne yazar ya 27 de....................

tevbe suresi savaşı anlatan bir suredir..

teeekk teeekkkk herşeyi yazar..

ne yazar..

sana saldırmayanlara saldırma der..

yaptığınız anlaşmalara uyun der..

sana saldırmış olanlara saldır der

sana saldıranların içinde sonradan inanmış olanları affet saldırma der..

sana saldıranların olduğu bölgede saldırıya katılmamış olanlarda vardır onlara zarar verme der..

sana saldırmış olanlarla senin aranda (yani iki savaş arasında kalacak olan) savaştan zarar görebilecek olanlar vardır onları güvenli bir bölgeye çıkart der..

sureyi doğru dürüst okursan anlarsın....

yav kardeşim okadar zormu 129 ayetlik birsure...oku teeeekkk teekkkne diyo ...

aynı hataları tekrarlamaktan bıkmadınmı..

ciddiysen tevbe suresini ayet ayet burda inceleyelim bakalım ne diyor..

seni saçmalamaktan kurtarmak açısından diyorum...

yada belkide ben saçmalıyorumdur..sen öyle düşünüyor olmalısın..

kim saçmalıyormuş bakalım..

hazırmısın..
gezgin95
QUOTE(Orcun @ Apr 1 2007, 12:01 PM) *
Sayın forum üyeleri bugün size müslümanken sormaya cesaret edemediğim bir soru soracağım. Şimdik İslam şeriatına göre son din İslam geldikten sonra bu dine inanmayan ve müslüman olmayan kimse isterse dünyanın en iyi insanı olsun cennete giremez. Peki insanın dinini büyük ölçüde yaşadığı toplum ve ailesi belirlemez mi? Evet bunlar belirler neticede dünyada herkes üniversite mezunu, okuyan, düşünen insanlar değil. O zaman bir Avrupa ülkesinde, Amerikada, Çinde, Japonyada vs... müslüman olmayan ülkelerde dünyaya gelen çocukların ne günahı vardı da direk cehenneme gidecek şekilde doğdular? Sizce bu durum adaletsizlik değil mi ? Neden Allah hem çok adil olduğunu iddaa edip hemde sadece doğduğu yer Ortadoğu olan kişilere torpil geçiyor? Evet siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Bu konuda ben şöyle düşünüyorum.

İnançlılara göre:
İnsanın nerede doğduğu önemli değil, sonunda onun yarattığı insanız. Eğer, söylenildiği gibi sevgi dolu bir Tanrı olsa idi, yarattığı varlıklar ne yaparsa yapsın onları bağrına basar, cennete alırdı. Sınava ne gerek var?

Sapıksak, tasarımcımız sapık ruhlu,
tecavüzcü isek, tasarımcımız tecavüzcü ruhlu,
katil isek, tasarımcımız katil ruhlu,
kin dolu isek, tasarımcımız kin dolu,
hırsız isek, tasarımcımız hırsız ruhlu,
...

Onun eseri değil miyiz?
Bütün iyilikleri ve de kötülükleri o yaratmamış mı?
.
umutsuz
QUOTE(freeyourmind @ Apr 1 2007, 03:20 PM) *
Konusu saptırılmış bir yazıyla bana cevap verdikten sonra bu yazındaki son cümleyi yazabilmeni şaşkınlıkla izliyorum. Bak 20000 yıllık medeniyet diyorum bırak Allah'tan herhangi bir tek tanrılı dinin tanrısından bile bihaberler diyorum, bambaşka şeylere inanıyorlar diyorum.

Sen bana a
burada da görüldüğü gibi Hristiyanlığı anlatıyorsun sadece. Hoş, hayatı boyunca islamı duymadan yaşayıp ölmüş pek çok hristiyan da var zaten. Ama sen önce TEK TANRI inancına 20000 yıl boyunca hiç sahip olmamış topluluklardan bahsetmiştim ona cevap vermelisin.

Şu anki 4 büyük incil İsa ölür ölmez ortaya çıkmadı mı? Ayrıca ben islamı hiç duymamış insanlardan bahsediyorum. Günümüzde bile Avrupa'da hala var bunlardan. Adam köyünde katolik olmuş ölene kadar başka şey duymamış.

Ben diyorum ki adam duymamış diye her türlü yasaktan nasıl muaf olur? Nasıl kurban kesmek zorunda kalmaz? Nasıl günde 5 kez namaz kılmak zorunda kalmaz? Nasıl bunların kadınları için zina yapmak yaptıklarının zina olduğunu bilmedikleri için zina olmaz. Bu kadınlardan imam nikahı kıymalarını mı bekliyorsunuz Dublin'de? Oslo'da? (Hani Jakarta'yı felan geçtim)

Nasıl bunlar böyle olur da hala Allah adil dersiniz? İslam'ı bilenlerin sayısı 130000 yıllık homo sapiens tarihinde islam'ı bilmeyenler bilenlerden daha fazladır. Hangisi cehenneme gidecek? Gitmezse bize haksızlık olmayacak mı?

ya sizin okuğunuzu anlamak gibi bi eksikliğiniz var arkadaşım ?
siz bilimle ilgili kitapları nasıl okuyoseunuz anlamadan mı okuyosunuz;?

kardeşim 20000 yıl önce yaşayan insanlar nasıl mesul deiğllerdir
şöyle anlatayım sana yahudilik aslında çıkmış ve uydurma hale gtelmiştir.

yani yahudiliğin aslı bzulmuştur ve yahudiyim desen de farketmez taki hristiyanlık gelene kadar
hristiyanlık gelene kadar ki zaman içerisinde yaşayan insanlar dininden değil sadece yaptıklarından mesuldur

şöyledi o insan neye inansa batıldır yahudi olsa da batıldır o bakımdan o dönemde yaşayan insana neden şu dini seçmedin denilemez çünkü yahudilikte batıl olmuştur.

şimdi anladınmı anlatılmak istenen ni

hristiyanlık döenmindede aynı olay şanamıştır

hristiyanlıktan bir önceki din batıl olduktan ve aslı bozulduktan sonraki dönemden incil gelene kadarki dönemde yaşayanlar içinde aynı şey geçerlidir

anlamadınsa yapacak bişey yok kitao okuma derim ben kolay gelsin
gezgin95
QUOTE(ERCUMENT @ Apr 1 2007, 02:24 PM) *
tevbe 28 de ne yazar ya 27 de....................
tevbe suresi savaşı anlatan bir suredir..
teeekk teeekkkk herşeyi yazar..
ne yazar..
sana saldırmayanlara saldırma der..
....

Kuran'ı okudunmu ercüment.

....
26- Sonra Allah, Resulünün üzerine ve müminlerin üzerine sekinetini (kalplere huzur veren rahmetini) indirdi ve gözle görmediğiniz ordular indirdi de kendisini tanımayan kâfirleri azaba uğrattı. Ve o kâfirlerin cezası işte budur.

....... bu olay burada bitiyor ..... devam edelim.

27- Sonra bütün bu olup bitenlerin arkasından Allah, dilediğine tevbe nasib eder. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

Karşımızda kin kusan bir Allah var:

28- Ey iman edenler! Müşrikler bir pisliktirler. Artık bu yıldan sonra Mescid-i Haram'a yaklaşmasınlar. Eğer yoksulluktan korkarsanız Allah sizi dilediğinde lütuf ve ihsanıyla zenginleştirecektir. Allah gerçekten alîmdir, hakîmdir.

29- Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde Allah'a, ve ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar savaş yapın.

Hani nerde sana saldıran?
Müşrik olmak saldırmak mı?

Kuran'ı okuyunca bunlar anlaşılıyor işte.
.
freeyourmind
QUOTE(umutsuz @ Apr 1 2007, 03:32 PM) *
ya sizin okuğunuzu anlamak gibi bi eksikliğiniz var arkadaşım ?
siz bilimle ilgili kitapları nasıl okuyoseunuz anlamadan mı okuyosunuz;?

kardeşim 20000 yıl önce yaşayan insanlar nasıl mesul deiğllerdir
şöyle anlatayım sana yahudilik aslında çıkmış ve uydurma hale gtelmiştir.

yani yahudiliğin aslı bzulmuştur ve yahudiyim desen de farketmez taki hristiyanlık gelene kadar
hristiyanlık gelene kadar ki zaman içerisinde yaşayan insanlar dininden değil sadece yaptıklarından mesuldur

şöyledi o insan neye inansa batıldır yahudi olsa da batıldır o bakımdan o dönemde yaşayan insana neden şu dini seçmedin denilemez çünkü yahudilikte batıl olmuştur.

şimdi anladınmı anlatılmak istenen ni

hristiyanlık döenmindede aynı olay şanamıştır

hristiyanlıktan bir önceki din batıl olduktan ve aslı bozulduktan sonraki dönemden incil gelene kadarki dönemde yaşayanlar içinde aynı şey geçerlidir
anlamadınsa yapacak bişey yok kitao okuma derim ben kolay gelsin

Demek ki çok tanrılı dine inansa da olur. Bu insanlar tek tanrının adını bile duymamışlar onca milenyum boyunca, bu mantığa göre onlar ne yapacaklar?

İyi bir insanlarsa ya direk cehenneme gidecekler, ya direk cennete gidecekler. Ama iyi bir müslüman namaz kılmıyorsa, ara ara günahlar işliyorsa, mesela sevdiği bir kızla seviştiyse cehenneme gidecek ama 20000 yıl öncenin insanı bunu bilmediği için inançlı olduğu için cennete gidecek.

Eğer böyle değilse 20000 yıl önce tek tanrıdan bihaber olan bu adam sevgilisiyle evlenmeden yattıysa ki bu zina oluyor islamda, cennete gidecekse bugünkü adama haksızlık olur. Cehenneme gidecekse bilmediği için ona haksızlık olur.

Bu kabak gibi bir paradokstur. Aslında paradoks değil totoloji derler buna ya neyse burada mantık ilkelerine girmeyelim.

Ayrıca inatla Hristiyan Yahudi anlatıyorsun bana, hem de onlar hakkında yazdıklarıma cevap da vermeden.
ERCUMENT
QUOTE(gezgin95 @ Apr 1 2007, 03:36 PM) *
.

neden kaçıyosun...smile.gif

hadi başlayalımmı? tevbe suresinin en başından...

fazla sürmez kaçak kaçak yıllardır saçmalayana kadar şurda 1 saatte işi bitiririz inşallah..
umutsuz
QUOTE(freeyourmind @ Apr 1 2007, 03:39 PM) *
Demek ki çok tanrılı dine inansa da olur. Bu insanlar tek tanrının adını bile duymamışlar onca milenyum boyunca, bu mantığa göre onlar ne yapacaklar?

İyi bir insanlarsa ya direk cehenneme gidecekler, ya direk cennete gidecekler. Ama iyi bir müslüman namaz kılmıyorsa, ara ara günahlar işliyorsa, mesela sevdiği bir kızla seviştiyse cehenneme gidecek ama 20000 yıl öncenin insanı bunu bilmediği için inançlı olduğu için cennete gidecek.

Eğer böyle değilse 20000 yıl önce tek tanrıdan bihaber olan bu adam sevgilisiyle evlenmeden yattıysa ki bu zina oluyor islamda, cennete gidecekse bugünkü adama haksızlık olur. Cehenneme gidecekse bilmediği için ona haksızlık olur.

Bu kabak gibi bir paradokstur. Aslında paradoks değil totoloji derler buna ya neyse burada mantık ilkelerine girmeyelim.

Ayrıca inatla Hristiyan Yahudi anlatıyorsun bana, hem de onlar hakkında yazdıklarıma cevap da vermeden.

ya kardeşim anlattığımı sen yine anlamadın ki benim

ya şimdi düşün allah emir de göndermedi kitapta göndermedi
sana hesap sorabilirmi soramaz
işte o devirde yaşayan insanlarda o durumdadır?

eğer o durumda her hangi bir din tebliğ edilşmemiş ise
ya tebliğ edilmiş din gerçekliğini yitirmiş ise o dönemde yaşayan insanlara dini sorulmaz ve yaptıklarına göre cennete cehenneme girerler

bunu şöyle düşün

şu anda islam gerçekliğini yitirmiş olsa idi şu anda yeryüszünde yaşayan bütün insanlar yaptıklarına göre dinine bakılmaksızın cennete yada cehenneme girecekti

anladın mı
anladıysanda anlamamış gib i yapacağından eminim her zaöman ki gibi kolay gelsin ?
freeyourmind
ya tebliğ edilmiş din gerçekliğini yitirmiş ise o dönemde yaşayan insanlara dini sorulmaz ve yaptıklarına göre cennete cehenneme girerler

Bunun sınırları nelerdir diyorum sana ben de. Mesela zina yapması onu cehenneme sokar mı? Örnek veriyorum:

1: Yıl Milattan Önce 25000, Güney Amerika'da "iyi bir insan" olarak bilinen bir kız bir adamı seviyor ve onunla cinsel ilişkiye giriyor. O sırada tek tanrılı hiçbir dini hayatı boyunca görmemiş.Bu toplumda yasak birşey değil.
2: Yıl Milattan Sonra 2000, İstanbul'da "iyi bir insan" olarak bilinen bir kız bir adamı seviyor ve onunla cinsel ilişkiye giriyor. Bu kız müslüman. Bu toplumda yasak birşey.

1. DURUMDAKİ KIZ CENNETE Mİ GİDER CEHENNEME Mİ?

Cennete giderse =========> Bugünkü kıza haksızlık olmaz mı? O da duymayıp bu zevki yaşayabilirdi. İslam'ı duyduğu için mi mahrum olacak bundan?
Cehenneme giderse=======> Kız İslam'dan bir haberken nasıl cehenneme gider?

DİKKAT! BU KIZ ÇOK İYİLİKSEVER, SÜPER BİR İNSAN, TOPLUM ÇOK SEVİYOR ONU, AMA İKİ DURUMDA DA O ADAMLA EVLİLİKSİZ CİNSEL İLİŞKİ YAPARAK HAYATINI SÜRDÜRÜYOR.

Cevabınızı bekliyorum...
gezgin95
QUOTE(ERCUMENT @ Apr 1 2007, 02:41 PM) *
neden kaçıyosun...smile.gif
hadi başlayalımmı? tevbe suresinin en başından...
fazla sürmez kaçak kaçak yıllardır saçmalayana kadar şurda 1 saatte işi bitiririz inşallah..

Bunun için yeni başlık açıyorum.
Bu başlığı kirletmeyelim.
umutsuz
niye sen cvp ı kendin ver okul hayatın olmuştur
sadece bir dersten kaldığın için sınıftamı kalıyosun ?
freeyourmind
QUOTE(umutsuz @ Apr 1 2007, 04:19 PM) *
niye sen cvp ı kendin ver okul hayatın olmuştur
sadece bir dersten kaldığın için sınıftamı kalıyosun ?

Zina İslam'da bir kadını dinden çıkarmıyor diyorsun yani. İslam'ı bildiğinden emin misin? Yoksa başka bir dine mi mensupsun? Cidden şüphelendim şimdi.
yekru
QUOTE(freeyourmind @ Apr 1 2007, 04:06 PM) *
Bunun sınırları nelerdir diyorum sana ben de. Mesela zina yapması onu cehenneme sokar mı? Örnek veriyorum:

1: Yıl Milattan Önce 25000, Güney Amerika'da "iyi bir insan" olarak bilinen bir kız bir adamı seviyor ve onunla cinsel ilişkiye giriyor. O sırada tek tanrılı hiçbir dini hayatı boyunca görmemiş.Bu toplumda yasak birşey değil.
2: Yıl Milattan Sonra 2000, İstanbul'da "iyi bir insan" olarak bilinen bir kız bir adamı seviyor ve onunla cinsel ilişkiye giriyor. Bu kız müslüman. Bu toplumda yasak birşey.

1. DURUMDAKİ KIZ CENNETE Mİ GİDER CEHENNEME Mİ?

Cennete giderse =========> Bugünkü kıza haksızlık olmaz mı? O da duymayıp bu zevki yaşayabilirdi. İslam'ı duyduğu için mi mahrum olacak bundan?
Cehenneme giderse=======> Kız İslam'dan bir haberken nasıl cehenneme gider?

DİKKAT! BU KIZ ÇOK İYİLİKSEVER, SÜPER BİR İNSAN, TOPLUM ÇOK SEVİYOR ONU, AMA İKİ DURUMDA DA O ADAMLA EVLİLİKSİZ CİNSEL İLİŞKİ YAPARAK HAYATINI SÜRDÜRÜYOR.

Cevabınızı bekliyorum...

insanlar pat diye cennete ya da cehenneme koyulmazlar ettikler ameller karsiliginda gunahlarinin bedelini odedikten sonra cennete gideceklerdir.umarim olayi kavramissindir.

ilk arkadasimizin sorusuna gelince her islamdan veya allahin varligindan bihaber olmak diye bir sacmalik olamaz ercument cunku insanlar kutsal dinler gelmeden once kendilerine inanmakla yukumlu olduklari tanrilar yapmislardir ya da tanrilarin varligini dusunmuslerdir bu ne demektir ? bu demektir ki yani bir insan ortalikta din fln yokken durup da neden bir yaraticinin varligini dusunur ? iste buna islam fitrati derler her dogan cocuk islam fitrati uzerine dogar seni dunyadan uzak bir adaya koysak dogumundan itibaren ve hicbisi dusunmesen bir yaratici oldugunu dusunursun eger akli sorunlarin yoksa cunku her dogan varlik islam fitrati uzerine dogar umarim anlasilmistir wink.gif
A7t
sizlerin bilinç altlarını etkileyerek sizler ateist olmanıza neden olanların yakasına ahirette kötü yapışacaksınız

buna eminim
freeyourmind
QUOTE(yekru @ Apr 1 2007, 04:24 PM) *
insanlar pat diye cennete ya da cehenneme koyulmazlar ettikler ameller karsiliginda gunahlarinin bedelini odedikten sonra cennete gideceklerdir.umarim olayi kavramissindir.

ilk arkadasimizin sorusuna gelince her islamdan veya allahin varligindan bihaber olmak diye bir sacmalik olamaz ercument cunku insanlar kutsal dinler gelmeden once kendilerine inanmakla yukumlu olduklari tanrilar yapmislardir ya da tanrilarin varligini dusunmuslerdir bu ne demektir ? bu demektir ki yani bir insan ortalikta din fln yokken durup da neden bir yaraticinin varligini dusunur ? iste buna islam fitrati derler her dogan cocuk islam fitrati uzerine dogar seni dunyadan uzak bir adaya koysak dogumundan itibaren ve hicbisi dusunmesen bir yaratici oldugunu dusunursun eger akli sorunlarin yoksa cunku her dogan varlik islam fitrati uzerine dogar umarim anlasilmistir wink.gif

Merhaba yekru arkadaşım,

Birden bire demedim, hayatını evliliksiz zina ile geçiren bir kadından bahsediyorum ben.

bu demektir ki yani bir insan ortalikta din fln yokken durup da neden bir yaraticinin varligini dusunur ?

Düşünür, düşünmüştür, hatta büyük güçleri olan insanlara benzetmiştir. Zeus'un bir sürü karısı olması gibi, bu tanrıların karıları da vardır, kimileri ise zaten kadındır. İslam'da da tanrıya insan özellikleri verilmiştir. Allah yani İslam tanrısı sinirlenmekte, intikam almakta, memnun olmaktadır. Halbuki bu kadar büyük bir varlıktan bu insansı zayıflıkları beklemek akıldışıdır. Çünkü sinir , intikam hırsı gibi hisler insanın yanılgıları ve kaybetmesine sebep olan zayıflatıcı hislerdir.

Tanrı'ya bunları atfetmek ona hakarettir bence.
freeyourmind
QUOTE(A7t @ Apr 1 2007, 04:25 PM) *
sizlerin bilinç altlarını etkileyerek sizler ateist olmanıza neden olanların yakasına ahirette kötü yapışacaksınız

buna eminim

Bilinçaltı haklı bulduğu şeylere eğilir:

Mesela doğruya.

Eğer bir tartışmada mantıklı birçok şey söylüyorsa karşı taraf, bir süre sonra kişinin savunduğu şeye inancı kalmaz. Eğer mantıksız şeyler söylüyorsa zaten bilinçaltı savunduğu şeye daha sıkı sarılır.

Biz İslam bir arap bedevisinin iktidar hırsıyla uydurduğu bir masalın toplumsal sisteme dönüşmüş halidir diyoruz.

Eğer bilinç altınız etkileniyorsa, mantıklı konuşuyoruz demektir. Mantıksız konuşuyorsak, bunu gösterin, hepimiz müslüman olalım.

Ama tam zıddının olmasından korkuyoruz galiba.
yekru
allahin nefret boyutunu ya da sevgi boyutunu bilemezsin kuran allah sever der ama nasil sevdigini bilemezsin bu bildigimiz sevgidir fakat boyutunu bilemezsin allah insana kendi ruhundan uflemistir iste bu bizim en buyuk avantajimizdir allah bize akil fikir vermistir nefisinden vermistir fakat meleklerde nefis yoktur onlar allaha ibadet etmek zorundadir meleklerin allah katinda degeri buyuktur ama bir insan amelleriyle meleklerin mertebesini gecebilir neden ? melekler gece gunduz ibadet ettigi halde biz onlari gecebiliriz cunku onlar mecbur biz degiliz ! anlasilmistir umarim

freeyourmind ben sana tam aciklayamadim zannediyorum bakiniz allah katinda degeri farklidir hayatini zina ile geciren musluman bir kadin atiyorum 100 yil cehennemde kalabilr bunun boyutunu bilemeyiz yalniz muslulam olmayip hayatini iyiliklerle geciren bir insan eger allaha inaniyorsa cennete o kadindan once gidebilir bunu biz bilemeyiz ama allah katinda herseyin hesabi verilecektir.

bilincaltinin etkilenmesi olayina gelince ben sana diyorum ki 40 yasina kadar bir kere bile yalan soylememis oyle ki cevresi tarafindan guvenilir kisi olarak adlandirilan birinden bahsediyorum 40 indan sonra iktidar hirsi da ne oluyor ? bilinaltini biraz zorlarsan etkilendigini anlarsan hz. muhammed kotu olan hicbir seyi ogutlememistir her din iyiyi ogutler fakat degistirilmemis dinler ! hicbir dinin aslini bilemiyoruz islamdan baska umarim bu da anlasilmistir..sevgiler.
gezgin95
QUOTE(yekru @ Apr 1 2007, 10:28 PM) *
....40 indan sonra iktidar hirsi da ne oluyor ?

Erkekler 40 ından sonra azar.

Bilmezmisin?

40 yaşına geldiğinde görüşelim.
.
yekru
QUOTE(gezgin95 @ Apr 1 2007, 11:36 PM) *
Erkekler 40 ından sonra azar.

Bilmezmisin?

40 yaşına geldiğinde görüşelim.
.

peki laugh.gif laugh.gif laugh.gif
halidbinvelid
DİKKATLİ OKUYUNUZ KARDEŞLERİM..

Müslüman olmuş bir baba Hz.Muhammed'e (s.a.v.) Kızının nasıl topraga diri diri gömülüşünü anlatıyor. Konuşması bittikten sonra gözleri dolar ve susar. Efendim şöyle buyurur ;

--"Bir daha anlat" Adam anlatır. Efendim tekrar söyler "bir daha anlat" adam anlatır.Tekrar buyurur "bir daha anlat" adam yine anlatır.

Ve şu söyle buyurur;

-" İşte siz islamiyetten önce böylediniz"

-------------------------------------------

Ve başlıgı acan arkadaşa diyorum ki

Kardeş sen sen ol sakın bir iki kişi den yola cıkıp BÜTÜN ü suclama.
Amcan öyle düşünmüsse onun bilicegi iş bana göre öyle bir ticaret müslüman ticaretri değil...

Ayrı olarak şunu söyleyeyim
RamSes kardeşim sana katılıyorum her zaman ki gibi yanlış anlaşılmadan çıkıyo bütün bu sorular...
KaBuS
Sencede normal degilmi kiz cocuklarinin öldürülmesine karsi cikmasi ?

O adeti devam ettirseydi sübyanlardan kurdugu hareme kimi alacakdi ?
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.