QUOTE(umutsuz @ Apr 1 2007, 01:04 PM)

sende kolay olanı seçersin ve dersin ki ben müslüman değilim allah yoktur diyebilirsin bu kolay olan ve güçsüz insanların seçtiği taraftan
Bu konuda yaniliyorsun umutsuz
Asil zoru basaran kolayi secmiyenler ateister
Cesarete baksana senin düsünmeye bile korktugun seyi onlar acik acik ALLAH YOKDUR diyebiliyor.
Ama sizler ne yapiyorsunuz ? 2000 sene önce cahiliye döneminde yasiyan insanlara anlatilan masallara 21.yyda hala inaniyorsunuz.
Sizdeki öyle bi korkuki bizlerin dediklerini kabul ettiginizde dininizin yok olacagini zannedip , kendinizin bile masal oldugunu farkettiginiz seylere inanmakda yada inanmis gibi yapip bizlere muhalefet etmekde devam ediyorsunuz.
Ya arkadas kurandaki bu birbirini tutmiyan , kendi kendini yalanliyan yazilar sizlere hic bir sey ifade etmiyormu ? Inanki kafam almiyor bunlari göremiyormusunuz yoksa korkudan görmemezlikdenmi geliyorsunuz ?
Bak mesela daha bugün gecen bir konudaki birbirini yalanliyan iki ayeti yaziyim.
Belliki muhammed zamaninda birileri merak edip , muhammede sormuslar allah nerde diye ? O'da tutup olaya biraz gizem katmak icin abartmak icin , ohoooo hic sormayin allahin yanina melekler bile bizim sayimizla 50.000 yilda gidebiliyor , o kadar uzak demis.Etrafta dinliyen müslolarda " way anasina yaw" diye agzi acik dinlemisler.
Melekler ve Ruh (Cebrail) ona
süresi elli bin yıl olan bir günde yükselir.(Mearic 4)
Kuranin toplam 23 senede yazildigini düsünürsek , aradan zaman gecmis yine birileri muhammede birseyler sormuslar , ama bu sefer o kadar abartmaya gerek olmiyan bir soru sormuslar , muhammed bu sefer daha önce dedigini unutup "oohooo hic sormayin baya uzak , bizim zamanimizla 1000 yil" süren uzaklikda allahin kati demis.
(Resûlüm!) Onlar senden azabın çabuk gelmesini istiyorlar. Allah vâdinden asla dönmez. Muhakkak ki, Rabbinin nezdinde bir gün
sizin saymakta olduklarınızdan bin yıl gibidir.(Hacc 47)
Simdi sen bu iki ayetteki farki anliyamiyormusun ? Hadi 2000 sene önceki insanlar inaniyorlarda sizler hala bu masallara nasil inanabiliyorsunuz ?
Ayette diyorki melekler 50000 yilda allah katina cikar ,
Peki size anlatilan mirac olayinda muhammed bu kadar uzak yere hemde ucarakda degil at ile 1 gece icinde nasil gidip geri döndü ? ya ne olur su kafanizi biraz calistirin arkadas.
Atesitlere kolay olani secmis diyeceginize , cesaret gösterip kabul edin ki bu kuran denen kitabi muhammed kendi yazmisdir.Yoksa 23 sene sürmezdi yarisi tekrar olan bir kitabin inmesi.Anliyamiyormusunuz , bu kitap gökten felan inmedi , yasanan olaylara göre muhammed ayet yazdi , öyle olmasa allah birseyi yasaklamak icin illa o seyin yaratacagi kötü sonucu beklemez direk yasaklardi.Neden 23 sene sürdü yazilmasi diye bi sorun kendinize , bunu sordugunuz zaman allahinda hosuna gider , cünkü onun size verdigi kafayi kullandiginizi görür.Asil bunu yapmazsan allah seni cehenemmde yakacak , sana diyecekki , ben sana kafa verdim sen kafani kullanmadin gidip bedevinin birinin yazdigi kitaba allah kelamidir diyip beni kücük düsürdün.Ben yalancimiyimki birbirini yalanliyan ayetleri gördügün halde onlari benim yolladigima inandin ? diyecek
Selamlar...