Tam Forum Görünümü: Zemzem Suyu Nedir? Nereden gelir?
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
Sayfalar: 1, 2
umutsuz
zemzem suyu islam dinince kutsal sayılan ve hiç tükenmeyen bir su dur?

ve incelenen bu suyun dünyanın en sağlıklı suyu olması acaba tesadüften mi ibarettir ?

--------------------------------------------------------------------------------
1-) Avrupa`da labaratuarlarda yapilan arastirmaya gore Zemzem suyu
diger sulara gore cok daha az kukurt tasimaktadir.
2-) Yine ayni arastirmaya gore diger sulara gore cok daha besleyicidir ve cok daha fazla mineral barindirmaktadir.
3-) Kaynagi henuz bulunamamistir. Nereden geldigi su anki teknolojiye
gore bile bilinemiyor.Yakinlarinda hicbir kuyu yok ve denize de 80 km uzaklikta. Bu sartlarda suyunu denizden veya baska bir kuyudan almasi imkansiz. Nasil oluyor da yillardir suyu bitmiyor, bunu kimse bilmiyor.
4-) Açlığını gidermek için içen kişinin açlığını, susuzluğunu
gidermek için içenin susuzluğunu giderir.
5-) Sadece 1,5 metre derinligindeki ufacik bir kuyudan çikan su, hac mevsimi boyunca milyonlarca hacinin tum su ihtiyacini karsilamaktadir ve hicbir zaman ne azalma ne de kuruma gostermemektedir.
6-) Dunya Saglik Orgutu (WHO)`nun raporlarina gore Dunya`daki en
icilebilir ve saglikli sulardan biri.
7-) Amerika`da yapilan test sonuclarina gore Dunya`da icinde
mikroorganizma ve bakteri bulundurmayan TEK su zemzem suyu
A7t
bunu bir kere müthiş tartışmştık

sen yoktun

ateler geri adım atmıştı

hey gidi günler hey

şimdi unuttuk gitti

hadi ateler ne ders almadılarsa

görüşürüz tekrar
umutsuz
QUOTE(A7t @ Mar 31 2007, 11:17 PM) *

sen yoktun

ateler geri adım atmıştı

hey gidi günler hey

şimdi unuttuk gitti

görüşürüz tekrar

e daha neler var neler bi tek bu değil ki
havada duran miraç a çıkan taş ı nasıl açıklayabilirler peki taş havada asılı duruyor?
KaBuS
QUOTE(umutsuz @ Mar 31 2007, 10:19 PM) *
e daha neler var neler bi tek bu değil ki
havada duran miraç a çıkan taş ı nasıl açıklayabilirler peki taş havada asılı duruyor?

Hangi tasdan bahsediyorsun ? Dalga gecmek icin sormuyorum gercekden haberim yok , link felan varsa verirsen memnun olurum , bi göz atip okiyim.En azindan ismini yaz tasin.

Selamlar...
umutsuz
dur bakıyım da link yazıyım dur
umutsuz
http://www.canpazari.com/mirac.asp
ateist
QUOTE(A7t @ Mar 31 2007, 10:17 PM) *

sen yoktun

ateler geri adım atmıştı

hey gidi günler hey

şimdi unuttuk gitti

görüşürüz tekrar

Yalanci söyle böyle olsunmu?Bu konu mütemadiyen buraya gelir ve bizde zem zem suyunun bok gibi oldugunu kanitlariz her seferinde.Zemzem suyunu tahlil ettirecek bir suudi delikanlisi yoktur.Cünkü bu suyun pislik ve siradan oldugu ögrenilirse,insanlar süpheye düscektir ve onlarda daha az para kazanacaklardir.Zemzem suyuda tipki kuran gibi bok kokuyor.Kimi kandiriyorsunuz.Zaten o kuyudan su cikmasi bile imkansiz.Alttan takmislar boruyu,millette orijinal zannediyor.Osuruktan teyyaresiniz hepiniz.
umutsuz
iyide arkadaş bu bütün dünya televizyonunda yankı bulan bir araştırmanın sonucu araştırmadan niye konuşuyorsun ki ?

zemzem suyun u bilim adamları araştırdı araştır gel sonra konuşalım

onun dışında oradaki link etıklatıp o taşın nasıl oluyoda yerçekiminden muaf kaldığını anlatıver sana zahmet bide ?
ateist
Hangi dünya televizyonu kardesim.Hepsini hy denen zibidinin müritleri uyduruyor.Yalana ortak olmayin artik.
imam3169
simdi madem bu su bu kadar kaliteli balik alicaksin soyle yagli lufer salatlar mezeler o bicim bi tane buyuk tekirdag raki onceden hacdan getirttigin zemzem suyunun bi kismin buzluga koyup buz yapicaksin kalanini surahiye koyup icine buz koyucan havada sicak surahi nin disi buhar olucak.

ondan sonra tekirdagin kapagini yavasca sola ceviririek acip sag tarainda bulunan raki kadehine yavasca bosalticaksin uzerine disi buhar olmus surahiden zemzem suyu ilave edip daha once buzluga koydugun zemzme suyndan yaptigin buzu icine ilave ediceksin yanindaki kadehede soguk zemzem suyunu ilave edip bi parca kavunu agzina atip bismillah yarasin diye rakini afiyetle iciceksin.

ahhh ulan ahh hacc agiden bi tanidigim yokki zemzem getirteyim o havada ucan kayanin altinda aksam 8 9 gibi tekirdagimi yudumlayayim.

aslinda rakiyida zemzem suyundan yapsalar ne iyi olur ufff canim acayip zemzem suyu cekti yaw.

bide genc bana kirmizi sarabin faydalarinida anlatirmisin oda bilimsel neticede hep arabi oven bilimi anlaticak haliniz yok ya.

ne faydalari var kirmizi sarabin ?
umutsuz
o adamda bilim adamı ama ya sizinkilerde bu şekilde uydurmuşsa evrim olayını o gerçek bu uydurma öylemi yani

iyi ondan geçtim linkteki taşa bak o nasıl duruyo havada öylece?
oxygen
QUOTE(ateist @ Mar 31 2007, 11:42 PM) *
Yalanci söyle böyle olsunmu?Bu konu mütemadiyen buraya gelir ve bizde zem zem suyunun bok gibi oldugunu kanitlariz her seferinde.Zemzem suyunu tahlil ettirecek bir suudi delikanlisi yoktur.Cünkü bu suyun pislik ve siradan oldugu ögrenilirse,insanlar süpheye düscektir ve onlarda daha az para kazanacaklardir.Zemzem suyuda tipki kuran gibi bok kokuyor.Kimi kandiriyorsunuz.Zaten o kuyudan su cikmasi bile imkansiz.Alttan takmislar boruyu,millette orijinal zannediyor.Osuruktan teyyaresiniz hepiniz.

ateist arkadaş daha öncede sana söylemiştim inanmasanda saygılı ol en azından saygılı olmayı bi becer yaw.... sen inanmasanda o hakaret ettiklerine inanan insanlar var ve seni de insan bilip bu siteye girerek fikir mücadelesi veriyorlar... iş küfür boyutuna gelecekse emin ol ki herkes en ala küfürleri bilir önemli olan saygı çerçevesinde tartışmak....
umutsuz
QUOTE(imam3169 @ Mar 31 2007, 11:49 PM) *
simdi madem bu su bu kadar kaliteli balik alicaksin soyle yagli lufer salatlar mezeler o bicim bi tane buyuk tekirdag raki onceden hacdan getirttigin zemzem suyunun bi kismin buzluga koyup buz yapicaksin kalanini surahiye koyup icine buz koyucan havada sicak surahi nin disi buhar olucak.

ondan sonra tekirdagin kapagini yavasca sola ceviririek acip sag tarainda bulunan raki kadehine yavasca bosalticaksin uzerine disi buhar olmus surahiden zemzem suyu ilave edip daha once buzluga koydugun zemzme suyndan yaptigin buzu icine ilave ediceksin yanindaki kadehede soguk zemzem suyunu ilave edip bi parca kavunu agzina atip bismillah yarasin diye rakini afiyetle iciceksin.

ahhh ulan ahh hacc agiden bi tanidigim yokki zemzem getirteyim o havada ucan kayanin altinda aksam 8 9 gibi tekirdagimi yudumlayayim.

aslinda rakiyida zemzem suyundan yapsalar ne iyi olur ufff canim acayip zemzem suyu cekti yaw.

bide genc bana kirmizi sarabin faydalarinida anlatirmisin oda bilimsel neticede hep arabi oven bilimi anlaticak haliniz yok ya.

ne faydalari var kirmizi sarabin ?

ya kardeşim cvp veremiyorsanız dalga geçmenin anlamı yokki
benim kapasitem ve zekam buna yetmiyor DARVİN amcamı çağıralım o bişeyler uydurur bu konuyla ilgili dersin olur biter

gerçi DARVİN DE müslüman oldu ölmeden evvelş ama siz bunu bilmiyosunuz tabiki değil mi?

cvp veremiyosanız dalga geçmeyin bakın cvp veremiyenler hakaret ediyomu etmiyo cvp vermek zorunda değilsin merak etme kimse seni cezalandırmaz niye cvp vermedin diye biggrin.gif
spectrum
QUOTE(umutsuz @ Mar 31 2007, 11:50 PM) *
o adamda bilim adamı ama ya sizinkilerde bu şekilde uydurmuşsa evrim olayını o gerçek bu uydurma öylemi yani

Bu taş nerede?
Başka resim var mı?
ateist
Hep ayni tip basliklar ve yalanciliklar.Ne saygisi kardesim.Avrupadaki labaratuarlar incelenmismis.Hangi labaratuarda incelenmis?Bu tür haberleri neden sizden baska kimse bilmiyor?Yalanci insana saygi duyulurmu?
umutsuz
bilmem benim bildiğim bi tek bu var

bu taştan haberinizin olmaması ilginç ?
bilim adamları bu taşın hangi tarihten beri havada asılı olduğunu bilebilirlerse olay çözülür

sizce bunun tespiti mümkünmüdür ?
ateist
Havada asili bir tas olsaydi,bu olay dünyanin yegane problemi olurdu.Kimi kandiriyorsunuz kardesim?Kendinizi böyle sacmaliklarla kandirmaktan baska bir ise yaramaz bu.Fizik kurallarinin cignendigi bir olay henüz kesfedilmedi.Olmayan birseyi kesfetmek mümkün degil zaten.
umutsuz
QUOTE(ateist @ Apr 1 2007, 12:02 AM) *
Hep ayni tip basliklar ve yalanciliklar.Ne saygisi kardesim.Avrupadaki labaratuarlar incelenmismis.Hangi labaratuarda incelenmis?Bu tür haberleri neden sizden baska kimse bilmiyor?Yalanci insana saygi duyulurmu?

iyide kardeşim senin dünyadan haberin yoksa benim ne kabahatim var
sen şu taşa bakta onla ilgilen yorum yap bakıyım ?
KaBuS
QUOTE(umutsuz @ Mar 31 2007, 10:34 PM) *

Allah akil fikir versin sizlere ne diyim , gülsemmi aglasammi sasirdim.

Bak biraz aratirdim ve internette neler buldum

1- Böyle bir tasin varligindan islami siteler haric kimsenin haberi yok.Böyle bir tas varda nasil oluyor dünyada kimsenin haberi olmuyor islami sitelerden baska yerde yazmiyor.
2- Tasin S.Arabistanda oldugu yaziyor , sizlere anlatilan ve agziniz acik bir sekilde dinlediginiz o masali bile tam bilmediginiz ortaya cikiyor.Neden dersen ,
a-) O bedevi miraca arabistanda degil mescidi aksa'da yani kudüsde cikmisdir , yani size anlatilan masal o smile.gif
b-) Miraca tasla degil burak isimli atla cikmisdir , daha dogrusu at bile degil katir , elalemde ne katirlar var beaaa gögün 7.katina kadar cikiyor ABD bosa ugrasiyor uzay mekigi yapmak icin laugh.gif
3- Bana iki gün müsade ver ben senin icin kabeyi havaya kaldirip kiyamete kadar öyle tutuyim , fotoshop sagolsun wink.gif
4- Öyle bir resme degil beni günümüzün cocuklarini bile inandiramassin , cocuklarin bile gözleri acildi artik , hatta sizlerinkinden katkat fazla acik.Öyle bir resme anca sizin gibi insanlar inanir yada inanmis gibi birbirilerini aldatirlar.
5- Merak ettim resmi ilk gördügünde yada her bakdiginda ALLAHUEKBER diyormusun laugh.gif

Aslinda konusmaya bile deger görmedigimden zemzem hakkinda birsey yazmiyacakdim ama madem yazmaya basladim onun hakkindada bir iki laf ediyim

Suyun kaynagini bile bulamiyorlar demissin ama neden bulamadiklarini hic merak edip arastirmamissin , kaynagi bulamazlar cünkü arap bedeviler arastirilmasina izin vermiyor.Cünkü biliyorlarki buna izin verirlerse foyalari ortaya cikacak.Foyalari ne biliyormusun ? Birincisi o kiytirik kuyuya sizin gibiler tapinsin , bi halt var sansin diye hortumla su pompalaniyor.Ikincisi hacc zamani dünyanin her yerinden gelip orada toplanan milyonlarca insanin kanalizasyon pislikleri o kuyuya karisiyor.

Biliyorum yine itiraz edeceksin ama düsün bakalim sence neden arastirilmasina izin verilmiyor ? Tabi cevabin hazir "o su kutsal oldugu icin kutsalligi bozulabilir" gibi birseyler uyduracaksin.

Sanki elinde labaratuar sonuclari varmis gibi , bir sürü sey yazmissin su hakkinda ama tek bir tane rapor yok , neden ? Nedeni acik birileri anlatiyor böyle böyle diye sizde inaniyorsunuz , sen öyle inaniyorsun bende tam tersini duydugum icin o suyun degil kutsalligina inanmak , zararli olduguna inaniyorum.Lagim sulari karistigi icin ve kansorojen maddeler icerdigini bildigim icin , arada bi konu komsudan getiren olunca direk tuvaletin deligine döküyorum.

Sevgili Umutsuz 2007 yilindayiz , o inandiginiz masallar bundan 1500-2000 ve daha eski caglarda yasiyan insanlar icindi , gözünüzü acin biraz , sadece islami sitelerde yazilanlara kulak asmayin birazda karsit görüslü kuruluslarin/kisilerin dediklerinide dinleyin , illa inanin demiyorum ama en azindan bi dinleyin bakin ne diyorlar.Dediklerini arastirin , ne islam yancilarinin nede karsit görüsleri direk kabul etmeyin bilgisayar cagindayiz biraz arastirin.

Selamlar...
umutsuz
ya müslümanlara neler söylüyosunuz
havada asılı taş olmamışta bilm em neymişte sen daha gördüğün şeye ,inanmıyon ki görmediğin şeye nasıl inanacaksın
sadist sin sen ateist ne konuştuğundan haberin yok

hakaret etmekle nerelere varacaksın ki yalancı olan sensin bikere YaLANCI ÜÇKAĞITÇI

bunu ben iddia etmiyom ki bilim adamlarının söylediği şeyler hep

İNANIYORUM Kİ ARTIK ÇOĞUNUZ BAŞTA ATEİST KARDEŞ oolmak üzere müslüman olacaksınız eminim siz akıllı insanlarsınız
gezgin95
QUOTE(umutsuz @ Mar 31 2007, 10:50 PM) *

O taşın neden arkadan önden alttan resimleri yok?
Çocuk mu kandırıyorsunuz?

Eğer gerçek olsa idi, elinizde müthiş bir teknoloji olurdu arkadaşlar. İnceleyin, nasıl olduğunu bulun, yapın aynısını. Bak arapların önünde kimse durabiliyor mu o zaman.
Allah bunu size verdiyse, faydalanmanız için vermiştir.

Yoksa?

Yoksa sahtekarlık olmasın?
.
umutsuz
QUOTE(KaBuS @ Apr 1 2007, 12:07 AM) *
Allah akil fikir versin sizlere ne diyim , gülsemmi aglasammi sasirdim.

Bak biraz aratirdim ve internette neler buldum

1- Böyle bir tasin varligindan islami siteler haric kimsenin haberi yok.Böyle bir tas varda nasil oluyor dünyada kimsenin haberi olmuyor islami sitelerden baska yerde yazmiyor.
2- Tasin S.Arabistanda oldugu yaziyor , sizlere anlatilan ve agziniz acik bir sekilde dinlediginiz o masali bile tam bilmediginiz ortaya cikiyor.Neden dersen ,
a-) O bedevi miraca arabistanda degil mescidi aksa'da yani kudüsde cikmisdir , yani size anlatilan masal o smile.gif
b-) Miraca tasla degil burak isimli atla cikmisdir , daha dogrusu at bile degil katir , elalemde ne katirlar var beaaa gögün 7.katina kadar cikiyor ABD bosa ugrasiyor uzay mekigi yapmak icin laugh.gif
3- Bana iki gün müsade ver ben senin icin kabeyi havaya kaldirip kiyamete kadar öyle tutuyim , fotoshop sagolsun wink.gif
4- Öyle bir resme degil beni günümüzün cocuklarini bile inandiramassin , cocuklarin bile gözleri acildi artik , hatta sizlerinkinden katkat fazla acik.Öyle bir resme anca sizin gibi insanlar inanir yada inanmis gibi birbirilerini aldatirlar.
5- Merak ettim resmi ilk gördügünde yada her bakdiginda ALLAHUEKBER diyormusun laugh.gif

Aslinda konusmaya bile deger görmedigimden zemzem hakkinda birsey yazmiyacakdim ama madem yazmaya basladim onun hakkindada bir iki laf ediyim

Suyun kaynagini bile bulamiyorlar demissin ama neden bulamadiklarini hic merak edip arastirmamissin , kaynagi bulamazlar cünkü arap bedeviler arastirilmasina izin vermiyor.Cünkü biliyorlarki buna izin verirlerse foyalari ortaya cikacak.Foyalari ne biliyormusun ? Birincisi o kiytirik kuyuya sizin gibiler tapinsin , bi halt var sansin diye hortumla su pompalaniyor.Ikincisi hacc zamani dünyanin her yerinden gelip orada toplanan milyonlarca insanin kanalizasyon pislikleri o kuyuya karisiyor.

Biliyorum yine itiraz edeceksin ama düsün bakalim sence neden arastirilmasina izin verilmiyor ? Tabi cevabin hazir "o su kutsal oldugu icin kutsalligi bozulabilir" gibi birseyler uyduracaksin.

Sanki elinde labaratuar sonuclari varmis gibi , bir sürü sey yazmissin su hakkinda ama tek bir tane rapor yok , neden ? Nedeni acik birileri anlatiyor böyle böyle diye sizde inaniyorsunuz , sen öyle inaniyorsun bende tam tersini duydugum icin o suyun degil kutsalligina inanmak , zararli olduguna inaniyorum.Lagim sulari karistigi icin ve kansorojen maddeler icerdigini bildigim icin , arada bi konu komsudan getiren olunca direk tuvaletin deligine döküyorum.

Sevgili Umutsuz 2007 yilindayiz , o inandiginiz masallar bundan 1500-2000 ve daha eski caglarda yasiyan insanlar icindi , gözünüzü acin biraz , sadece islami sitelerde yazilanlara kulak asmayin birazda karsit görüslü kuruluslarin/kisilerin dediklerinide dinleyin , illa inanin demiyorum ama en azindan bi dinleyin bakin ne diyorlar.Dediklerini arastirin , ne islam yancilarinin nede karsit görüsleri direk kabul etmeyin bilgisayar cagindayiz biraz arastirin.

Selamlar...

peki sana şöyle bir soru sorayım
neden hemen böyle bişey olamaz diyosun
tamam doğa üstü bir olay
bak hemen olamaz böyle bişey diyosun önyargından dolayı

bu resim fotomontaj değil ve orada bu taşı görebilirsin git ve bak

bu taş kıyamete kadar orada öylece duracaktır

zor bir iş değil
ama herkes önyargılı olduğundan islama karşıu bütün dünya öfke ve kin içersinde

baksanıza hemen hakaretler etmeye başladınız ya bi araştırın
madem öyle gidin bi bakın madem bilim adamısınız ?
kolay gelsin

görsenizde çaresi yok gerçi ama neyse kolay gelsin
ateist
O tasi orada gören kimse yok.O tasi internette ve resim olarak görenler disinda,oraya gidipte gören kimse olsun,ben parasini verip,senide gönderecegim oraya.Aksi halde bagira bagira,bu bir yalandir diyeceksin.Hatta allaha siktir cekeceksin,okeymi?
spectrum
Umutsuz o taşın yerini söyle.
Budist rahiplerinin de uçan resimleri var. smile.gif
umutsuz
Kudüs'te Kubbet-üs Sahra'nın içindeymiş bu taş arkadaşlar.

Bu taşın adı Muallak Taşı ya da Hacer-i Muallak'tır anlamı asılı duran taş demektir
KaBuS
QUOTE(umutsuz @ Mar 31 2007, 11:15 PM) *
peki sana şöyle bir soru sorayım
neden hemen böyle bişey olamaz diyosun
tamam doğa üstü bir olay
bak hemen olamaz böyle bişey diyosun önyargından dolayı

bu resim fotomontaj değil ve orada bu taşı görebilirsin git ve bak

bu taş kıyamete kadar orada öylece duracaktır

zor bir iş değil
ama herkes önyargılı olduğundan islama karşıu bütün dünya öfke ve kin içersinde

baksanıza hemen hakaretler etmeye başladınız ya bi araştırın
madem öyle gidin bi bakın madem bilim adamısınız ?
kolay gelsin

görsenizde çaresi yok gerçi ama neyse kolay gelsin

Sevgili Umutsuz

Hakaret etmedim yazdiklarim biraz agir olmus olabilir ama asla hakaret degil.

Önyargili oldugum icin olamaz demiyorum yazdiklarimi iyi oku , öyle birsey olsa sadece islami sitelerde islami forumlarda olmaz heryerde o tasin haberi resimleri olurdu diyorum.Tek bir tane degil yüzlerce resmi olurdu diyorum.Neden yok sence ? Fotoshopda uyanigin biri bi resim yapmis , bu resmi ele geciren müslolarda hemen hikaye uydurmuslar resim hakkinda.

Sana diyorumki , biraz arstirdim tasin arabistanda oldugunu yazmislardi , yazanlarda yine islami siteler.Ama muhammed miraca arabistanda degil kudüsde cikdi , cikdi dedigime bakma size anlatilan masal o.Sen simdi hem mirac masalina inaniyorsun , cikmisdir diyorsun , hemde arabistandaki tasa inaniyorsun.

Tekrar soruyorum , sence gercekden öyle bir tas olsa sadece tek bir tanemi resmi olur , sadece islami sitelerdemi anlatilir o tas.Bence öyle bir tas olsa bütün dünya tv lerinde günlerce gösterirler cünkü fizik kanunlarini hice sayan bir olay var ortada , böyle bir olaya kimse duyarsiz kalmaz.Ne olur her anlatanin her anlattigina hemen inanmayin birazcik arastirma yapin , birazcik kafa yorun duydugunuz sey hakkinda.
KaBuS
Bak umutsuz senin icin neler buldum , gir oku lütfen ve sorduklarimi yine düsün , böyle bir tas olsa sadece bir tanemi remsi olur , bütün dünya tvleri gece gündüz bunu göstermezmi ?

Muallak Kayası geleneğinin aslı

Muallak Kayası'nın havada asılı kaldığı inancının sonradan çıktığı besbelli.

İsra Suresi 60'ıncı ayeti Mi'rac'ın bir imtihan vesilesi kılındığını beyan eder. Bu da Mi'rac'ın şahitlerinin sessiz olmasını gerektirir. Eğer Türk İslamiyeti'nde anlatıldığı gibi havada asılı bir taş olsaydı bu konuşan ve herkesi imana zorlayan bir şahit olacaktı. Muallak Kayası'nın havada asılı kaldığı geleneği hadiste ilk noktalarını bulsa da bütünlüğü itibariyle sonradan çıkmış bir gelenek olsa gerektir. Ancak Ortaçağlarda Araplar ve Yahudiler arasında Kuruluş Kayası'nın yerinden oynayıp havalarda dolaştığı hakkında inanışlar yaygındı.

Birde dikkatini cekmek istedigim nokta su , bu asili duran kaya inanci dünyada sadece Türklerde varmis baska kimsenin haberi bile yok smile.gif Ben demiyorum zaman gazetesi diyor.

Ahanda sana link gir kendin oku , ateist bir site degil korkma zaman gazetesinin yani sizin tarafinizdan olan bir gazetenin haberi

http://arsiv.zaman.com.tr/2000/10/24/mirac/mirac.htm sayfayi biraz asagi alip okursan görürsün muallak tasini
uğur
Yazılanlara inanamıyorum yaww.TANRILAR AKLIMA MUKAYYET OLUN:)) 21.YY dayız arkadalşlar,gözünüz, aklınız, beyniniz nereye bakıyor.? Birincisi bizim buralarda da bir kaynak suyu var,herkes dünyanın en iyi suyu der,koca bir yalannn,aynen zemzem gibi..Bir de uçan taş çıktı,yalanın kuyruklusu..
Umutsuz kardeşim,birşey soracam sana;sen bizim ateist arkadaşlardan avanta para mı alıyorsun yawww?Çok beyinsiz müslüman gördüm ama,senin kadar saftoriğini görmedim yani..Hey yüce onoss:))
Veya seni buraya seçipde mi gönderdiler,eğlendir milleti diye?
eLBeY
abi yeraltı nehri işte biri orayı kazarsa anlaşılır ama kimsenin ... yetmio o ayrı
mater matuta
Tanrının hikmeti işte fotoshop'mu kullanıyor ne yapıyor? tongue.gif tongue.gif
umutsuz
QUOTE(ugurxxx @ Apr 1 2007, 01:44 AM) *
Yazılanlara inanamıyorum yaww.TANRILAR AKLIMA MUKAYYET OLUN:)) 21.YY dayız arkadalşlar,gözünüz, aklınız, beyniniz nereye bakıyor.? Birincisi bizim buralarda da bir kaynak suyu var,herkes dünyanın en iyi suyu der,koca bir yalannn,aynen zemzem gibi..Bir de uçan taş çıktı,yalanın kuyruklusu..
Umutsuz kardeşim,birşey soracam sana;sen bizim ateist arkadaşlardan avanta para mı alıyorsun yawww?Çok beyinsiz müslüman gördüm ama,senin kadar saftoriğini görmedim yani..Hey yüce onoss:))
Veya seni buraya seçipde mi gönderdiler,eğlendir milleti diye?

iyide arkadaş zoruna giden bişey oılunca neden hakaret ediyosun ki?

benim hiç değilse kaybediilecek bir şerefim var olmuş
sende o da yokmuştu böyle konuştuğuna göre sen baya iyi bir evrim geçirmişsin süp3er zeka arkadaşım

YA SİZLER bilim le ilgilenen insanlar değilmisiniz
?
gidin kardeşim z<em zem suyunu bide siz inceleyin ve dünya ya bir faydanız dokunsun
ve muallak taşınıda g,idin bir görün görmeye değmez mi?

inceleyin ve dünyayı aytdınlatın da sizinde bi faydanız dokunsun siminiz ölümsüz olur arkadaşlar

hadi bakalım gidin bi inceleyin madem avrupalı bilim adamlarına inanmıyosunuz?
umutsuz
QUOTE(KaBuS @ Apr 1 2007, 12:34 AM) *
Bak umutsuz senin icin neler buldum , gir oku lütfen ve sorduklarimi yine düsün , böyle bir tas olsa sadece bir tanemi remsi olur , bütün dünya tvleri gece gündüz bunu göstermezmi ?
Birde dikkatini cekmek istedigim nokta su , bu asili duran kaya inanci dünyada sadece Türklerde varmis baska kimsenin haberi bile yok smile.gif Ben demiyorum zaman gazetesi diyor.

Ahanda sana link gir kendin oku , ateist bir site degil korkma zaman gazetesinin yani sizin tarafinizdan olan bir gazetenin haberi

http://arsiv.zaman.com.tr/2000/10/24/mirac/mirac.htm sayfayi biraz asagi alip okursan görürsün muallak tasini

ya iyide arkadaşım sen ne deiğini biliyomusun ki

ya bi soru sormuşsun bak miraç ın şahitleri sessiz kalacktır diye

sonrada çıkmışsın niye kimsenin bu taştan haberi yok diyosun ??

Kudüs'te Kubbet-üs Sahra'nın içindeymiş bu taş ve altı kum ile doldurulmuş bir vaziyette şu anda orada durmakta imiş ??

aldın mı cvp ını gerçi sen kendin sorup cvp lıyon ama yinede başkalarından cvp bekliyosun kolay gelsin ?
RaMSeS
Umutsuz, bunlar bilim lafını ağızlarından düşürmezler ama uğraştıkları tek iş milletin abdest suyu, zemzem suyudur.
A7t
QUOTE(ateist @ Mar 31 2007, 11:42 PM) *

iddialarını kanıtlayamazsan müfterisin

şerefsizsin

hadi görelim

belgen varsa getir

ha söyleyim

aydın doğan gazeteleri

laam suyu karıştı diye haber yapmıştı

ertesi günde tekzibini yayınlamıştı

sakın kanma o habere

ha

söylemesi benden
umutsuz
ya iyi o zaman tatlı ve tuzlu suyu birbirine karışmayan denizi ve kuranda bu olayın bildirilmesini bana açıklasınlar öyleyse

ya hem açıklık getiremiyolar hemde atıp tutuyolar
arkadaş bunlara inanmayan birisi evrim HİKAYESİNE nasıl inanıyo anlamadım gitti?
A7t
http://www.milliyet.com.tr/2006/10/18/ombudsman/aokur.html

iste insan bu kadar rezil olur..
A7t
http://forum.ateizm.org/index.php?showtopi...;hl=zemzem+suyu

burada

atelerin nasıl bozulduğu yazıyor
umutsuz
yani göz göre göre lekelemeye çalışıyorlar bak yani biliyorlar araştırmışlar dünyanın en mükemmel suyu zem zem suyu yinede gurularına yediremeyip leke atmaktan vazgeçmiyorlar ??

çamur at izi kalsın şeklinde bir yol izliyorlar
xislam
QUOTE(umutsuz @ Mar 31 2007, 11:03 PM) *
bilmem benim bildiğim bi tek bu var

bu taştan haberinizin olmaması ilginç ?
bilim adamları bu taşın hangi tarihten beri havada asılı olduğunu bilebilirlerse olay çözülür

sizce bunun tespiti mümkünmüdür ?

sizler gibi insanların bile o taşın gerçektende öğle durduğuna inandığınızı sanmıyorum.

bu kadarda olamazsınız bu kadarda saf olamzsınız.
gezgin95
QUOTE(umutsuz @ Apr 1 2007, 11:37 AM) *
..
Kudüs'te Kubbet-üs Sahra'nın içindeymiş bu taş ve altı kum ile doldurulmuş bir vaziyette şu anda orada durmakta imiş ??
aldın mı cvp ını gerçi sen kendin sorup cvp lıyon ama yinede başkalarından cvp bekliyosun kolay gelsin ?

Nedense havada değil.
laugh.gif laugh.gif laugh.gif
umutsuz
ya iyide siz gördüğünüz şeye inanmıyosunuz ki görmediğiniz şeye nasıl inanırsınız

sen zemzem suyundan hiç içtinmide zemzem suyu hakkında öyle konuşuyorsun ki hem

yalancı ve iftiracı olduğun n buradan belli zaten ?
gezgin95
QUOTE(umutsuz @ Apr 1 2007, 11:55 AM) *
ya iyi o zaman tatlı ve tuzlu suyu birbirine karışmayan denizi ve kuranda bu olayın bildirilmesini bana açıklasınlar öyleyse

ya hem açıklık getiremiyolar hemde atıp tutuyolar
arkadaş bunlara inanmayan birisi evrim HİKAYESİNE nasıl inanıyo anlamadım gitti?

Bu onlarca defa cevaplandı. Arşivlerde de var.

http://forum.ateizm.org/index.php?s=&s...ost&p=51633

Allahınızın varlığını kanıtlamak için nelere baş vuruyorsunuz.
.
uykusuz
Tartışmayı yeni gördüm.Taş resminin kolpa olduğu gayet açık.
Umutsuz sen yerinde duran herhangi bir taşa bakıpta Allahı göremiyorsan boşuna uğraşma bence.
umutsuz
QUOTE(gezgin95 @ Apr 1 2007, 01:48 PM) *
Bu onlarca defa cevaplandı. Arşivlerde de var.

http://forum.ateizm.org/index.php?s=&s...ost&p=51633
Allahınızın varlığını kanıtlamak için nelere baş vuruyorsunuz.
.

ya arkadaşım siz bilim diyosunuz bilimin ıspatladığı kanıtladığı şeyleri kendiniz kabul etmiyosunuz??

öyle bişey olamazmış

ya başka bişey bilmezmisniz siz
bilim insanıu çok yönlü düşünebilmedlidir

öyle şey olmaz derse bilim adamı önyargılı olursa elbetteki olur yönünü değilş hep olmaz yönünü görür böylede bilim olmaz ?Ğ

o zaman bilim diye bişey yoktur önyargı nın geniş açıklaması diye bişey vardır doğrumudur gezginci amca?
gezgin95
QUOTE(umutsuz @ Apr 1 2007, 12:58 PM) *
ya arkadaşım siz bilim diyosunuz bilimin ıspatladığı kanıtladığı şeyleri kendiniz kabul etmiyosunuz??
...

Bilim dediğin HY bilimi mi?
BAVcılar mı?
umutsuz
ya oda araştırmalar yapmıyomu o da bilim adamıdır

sen bana bilim adamı kimdir bi tarif etde hep beraber bilim adamı kimlerdi,r bi görelim
gezgin95
QUOTE(umutsuz @ Apr 1 2007, 01:11 PM) *
ya oda araştırmalar yapmıyomu o da bilim adamıdır

sen bana bilim adamı kimdir bi tarif etde hep beraber bilim adamı kimlerdi,r bi görelim

Ben ne olamayacağını söyleyeyim:

Bir inanca hizmet etmek istiyorsa bilim adamı değildir, çünkü bilim adamı elde ettiği sonuçları çarpıtmamalı, dürüst olmalıdır.

Yaratılış fikrini kanıtlamak için (sözde)"bilimsel" çalışma yapan adam bilim adamı olamaz. Yaptığı çalışma da bilimsel olamaz.
.
KaBuS
QUOTE(A7t @ Apr 1 2007, 11:54 AM) *
aydın doğan gazeteleri
laam suyu karıştı diye haber yapmıştı
ertesi günde tekzibini yayınlamıştı

QUOTE(umutsuz @ Apr 1 2007, 12:04 PM) *
yani göz göre göre lekelemeye çalışıyorlar bak yani biliyorlar araştırmışlar dünyanın en mükemmel suyu zem zem suyu yinede gurularına yediremeyip leke atmaktan vazgeçmiyorlar ??

çamur at izi kalsın şeklinde bir yol izliyorlar

Müslümanlarin unuttugu bir nokta var , duyduklari herseye inanmak gibi , anlatilan masallara arastirmadan inanmak gibi huylar sizlere mahsus bize degil.

Simdi A7t demiski milliyet o haberi yayinlamisdi ama ertesi gün tekzib etti , peki neyi tekzip ettigini merak edip hic girip okudunmu ? Belli ki okumassin okumusun olsan su yazdiklarini yazmazdin.Okudugun halde bile bile konuyu carpitiriyorsan sanki öyle bir haber yokmus gibi lanse ediyorsan , birinin girip haberi tamamen okuyacagini ve senin yalanini ortaya cikarip yüzüne carpacagini bildigin halde yazmissindir , ki hic sasirmadim , sizlerin yüzünede tükürseler yine yalancilikdan vazgecmiyorsunuz cünkü.

O alinti yaptigin haberi bende takip etmisdim ve miliyetin ertesi gün haberi tekzib ettigi dogru ama neyi tekzib etti ? Gir verdigin linke bir daha oku

http://www.milliyet.com.tr/2006/10/18/ombudsman/aokur.html

'Çeviri hatası yapıldı'
"BBC'den alınan haberin orijinalinde, içinde kanserojen madde bulunan su için 'zemzem suyu' değil, 'Mekke'den geldiği iddia edilen zemzem suyu' denilmiştir. Ayrıca Westminster Belediyesi'nin 'zemzem suyunun ithalatı zaten yasaktır' ibaresi 'Londra'daki Westminster Belediyesi'nin zemzem suyunun ithalatını yasakladığı' şeklinde çevrilerek çeviride bir anlam hatası olmasına yol açmıştır. Okurlarımızdan özür dileriz."

Milliyet'ten alinti

Neymis tekzib ettigi ?

Orjinal haberde "Mekke'den Gelen Zemzem" yaziyormus milliyet bunu direk zemzem olarak cevirmis.EE sen bu tekzibden ne anladin yani ? Mekkedeki zemzem ile sizin bahsettiginiz zemzem iki ayri sumu ?

Öteki konu neymis , milliyet o haberinde sanki zemzem yeni yasaklanmis gibi yazmis , oysa zemzem zaten öncedende yasakmis Ingiltere'de.Simdi öncedende yasak olmasi zemzemin yasak olmadiginimi anlatiyor sana ?

Bak neden yasak oldugunuda yazmis.

Müslümanlar tarafından özellikle ramazanda rağbet edilen zemzem suyunda, "normalde olması gereken arsenik miktarının üç kat fazla bulunduğu" tespiti yer alıyordu.
Londra'daki Westminster Belediyesi zemzem suyunun ithalatını yasaklamıştı. Mekke'ye giden hacılar tarafından getirilen ya da şişelerle Suudi Arabistan'dan ithal edilen zemzem suyunda özellikle çocuklar üzerinde olumsuz etkileri olan nitrik asit tuzu miktarının da yasal sınırlardan iki kat fazla olduğu öne sürülüyordu
Milliyet'ten alinti

Kafanizi saksi , bilgisayarida sadece bize nasil kivirdiginizi göstermek icin kullanirsaniz size daha coook masallar anlatilir sizde bu masallara inanip daha cooookkkk ALLAHUEKBER diyerek mehdiyi beklerisiniz gelip sizi kurtarsin diye. angry.gif
Jhonnila
1-) Uçan taş kudüste dedi umutsuz, AMA İLK ARABİSTAN DİYE GELDİ BİZE...
2-)Hatırlarmısınız bilmem peygamber karikatüründen sonra, olaylar çıkmıştı bu olaylardanda sonra msn adresime bir mail gelmiş. Malde kısaca şu yazıyordu "Peygamberimizin karikatürlerini yapan adamın evinde yangın çıktı ve adam yanarak öldü. Danimarka bu olayı gizliyor, sizde bu maili başka mail adreslerine gönderin onlarda bilsin." Halbuki koca bir yalan bu çünkü daha üç beş gün öncesine kadar yani bu mailden aylar sonra, adamlara cesaretlerinden dolayı ödül verildi. Kuranı yakan kız bu hale geldi diye bir yaratık gösterildi halbuki o bize gösterdikleri yaratık ingilterenin britsh müzesindeki bal mumu heykeline ait olduğu ortaya çıktı.. ŞİMDİ SORUYORUM Müslaman arkadaşlara biz sizin kaynaklarınıza nasıl itibar edipte güvenelim..

3-) Araplar zemzem sularının laboratuvarda deneyine nasıl izin vermez bu beni şaşırttı. Ateist bir arkadaşın yazımı bu yönde idi 1.sayfada. Ozaman İngilizler nasıl içindeki maddeleri tespit etmiş. Zemzen suyu arabistandan satın alınıp türkiyeye getirilebiliyor Türkiye de labaratuvar da incelemeye alınsa arabın nerden haberi olur. Yani zemzem araştırılmaya müsait sansürlük bir durumu yok.
KaBuS
QUOTE(Jhonnila @ Apr 1 2007, 09:11 PM) *
3-) Araplar zemzem sularının laboratuvarda deneyine nasıl izin vermez bu beni şaşırttı. Ateist bir arkadaşın yazımı bu yönde idi 1.sayfada. Ozaman İngilizler nasıl içindeki maddeleri tespit etmiş. Zemzen suyu arabistandan satın alınıp türkiyeye getirilebiliyor Türkiye de labaratuvar da incelemeye alınsa arabın nerden haberi olur. Yani zemzem araştırılmaya müsait sansürlük bir durumu yok.

Sen konuyu tam anlamamissin.Söyle acikliyim

1-Suyun kaynaginin arastirilmasina izin vermiyorlar.
2-Suyu direk kaynagindan alip tahliline izin vermiyorlar.

Dedigin gibi insanlar hac dönüsü o sudan yanlarinda getiriyorlar , iste bu sulardan alip tahlil edilmis ve suyun zararli oldugu ortaya cikinca avrupaya sokulmasi yasaklanmis.

Arabistan yetkilileri ve bizim islam aleminin cevabida hazir tabi , siz zemzemi kötülemek icin extra öyle seyler yaziyorsunuz , bizim suyumuz söyledir böyledir , su yararlari vardir bu yararlari vardir diyorlar.Islam alemide komplo kurulduguna inaniyor ve suyun cok faydali oldugunu saniyor.

Peki cekinecek birsey yoksa suyu yerine tahlil etmeye neden izin vermiyorlar ?

Mesele buydu wink.gif
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.