Tam Forum Görünümü: Bilimsel ayetler yazıyoruz.
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTCAFE
Can
DEVRİM SURESİ

Laiklik adına can veren yiğitlerin adıyla..

1- Ey çağdaşlık ve ilericilik yolunda ilerleyenler!..

2- 1500 yıllık yobaz saltanatını yıkmanın zamanı gelmedi mi?..

3- Onlar değil miydi Menemen'de, Madımak'ta canlarımızı alan?

4- Ey yüce ilkemiz Laiklik aşkına

5- Hala ne durursun sofuların saltanatını yıkmak için ?
mamuli
E eşittir em ce kare
ReaL
QUOTE(Can @ Apr 21 2007, 11:08 AM) *
DEVRİM SURESİ

Laiklik adına can veren yiğitlerin adıyla..

1- Ey çağdaşlık ve ilericilik yolunda ilerleyenler!..

2- 1500 yıllık yobaz saltanatını yıkmanın zamanı gelmedi mi?..

3- Onlar değil miydi Menemen'de, Madımak'ta canlarımızı alan?

4- Ey yüce ilkemiz Laiklik aşkına

5- Hala ne durursun sofuların saltanatını yıkmak için ?

can sen ALEVİ misin değil misin geçenlerde sordum cevap vermedin

saygılar...biggrin.gif
Can
Değilim.
Ne zaman sordun ki?
Vendetta
Bilimsel ayetten bahsetmişsiniz devrimle alakalı ayet yazmışsınız smile.gif

Burada yazılmışı var. Örnek nüsha koyayım. Belki yeni ayet yazarken daha kaliteli eserler ortaya koyabilirsiniz smile.gif
Saygılar...

Rahman Rahim olan Allah'ın adıyla

1.Elif. Lâm. Mîm.
2. Allah... O'ndan başka İlah yoktur. Diridir, Kaimdir.
3.O, sana Kitab’ı hak ve kendinden öncekileri doğrulayıcı olarak indirdi. O, Tevrat'ı ve İncil'i de indirmişti.
4.Bundan (Kur’an’dan) önce (onlar) insanlar için bir hidayet idiler. Doğruyu yanlıştan ayıran (Furkan)ı da indirdi. Gerçek şu ki, Allah'ın ayetlerini inkar edenler için şiddetli bir azap vardır. Allah güçlüdür, intikam alıcıdır.
5. Şüphesiz, yerde ve gökte Allah'a hiçbir şey gizli kalmaz

6.Döl yataklarında size dilediği gibi suret veren O'dur. O'ndan başka İlah yoktur; üstün ve güçlü olandır, hüküm ve hikmet sahibidir.
7.Sana Kitab’ı indiren O'dur. Ondan, Kitab’ın anası (temeli) olan bir kısım ayetler muhkem'dir; diğerleri ise müteşabihtir. Kalplerinde bir kayma olanlar, fitne çıkarmak ve olmadık yorumlarını yapmak için ondan müteşabih olanına uyarlar. Oysa onun tevilini Allah'tan başkası bilmez. İlimde derinleşenler ise: "Biz ona inandık, tümü Rabbimiz'in Katındandır" derler. Temiz akıl sahiplerinden başkası öğüt alıp-düşünmez
8. "Rabbimiz, bizi hidayete erdirdikten sonra kalplerimizi kaydırma ve Katından bize bir rahmet bağışla. Şüphesiz, bağışı en çok olan Sensin Sen."

9."Rabbimiz, kendisinde şüphe olmayan bir günde insanları gerçekten Sen toplayacaksın. Doğrusu Allah, va'dinden cayıp-dönmez."
Requiem
elif lam mim nedir ayet midir ?

allahın ayetlerini inkar edip etmeme kriterlerinizde inkar edilecek ya da edilmeyecek söz hakkında anlamak sizin için önemli midir ?

mesela elif lam mim ayet ise bunun anlamını bilip bilmemek önemli midir inkar için ?

bilmesenizde sorun degil midir ?
sipahi43
Can ben beğendim.
Ama daha güzel yazacağına inanıyorum.
sen yazmassan ben yazarım ona göre laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

BRAVO
Planck
Ayetin bilimseli olmaz:D. Bu yüzden daha mükemmel ayetler yazmak adına belki daha kaypak, daha kıvrak ve yuvarlak ayetler yazılabilir. İşim gücüm olmasa kurana göre çok daha sağlam hurafeler yazabilirim. Çürütülmesi baya kastırıcı bir din de olur. Ama neme lazım bakarsın ciddiye alır insanlar, nasıl olsa inanan bulmak kolay. Bu yüzden hiç riske girmiyorum.biggrin.gif
sipahi43
ohoo ben yazdım bile ..
Bak ilk satırı nasıl başlıyor.

Sen bana inanacakın inanmayanlara koyacaksın
Ki ben banaderler İLk sahip kıçına koyarım katip
Yazarım verceğini ,vermiyeceğini dökülsün mangırlar bi acayip
Yolladım sana postacı bildirsin bana kantocu
mamuli
QUOTE(Alev @ Apr 22 2007, 08:13 AM) *
ohoo ben yazdım bile ..

Ayet süper. Sende kesin peygamber yeteneği var.

bu arada benim

"E eşittir em ce kare" ayetimi beğenmeyip "elif lam mim" diye ayet yazan zorro-vandetta kardeşime hodriko meydanko diyorum.

Madem, bizim bilimsel kitabımız al-ilah tarafından gönderilmedi o zaman, cahil bir adam "E eşittir em ce kare" olduğunu nereden bilebilirdi? Buna cevap ver de görelim! laugh.gif laugh.gif
sipahi43
yahu mamuli bırak sen onuda benim soruma cevap ver .

Hayatımda bi kaç kez camiye gittim millet secde ederken paso osuruyodu.
Osuruk imamı Azama ve imamı şafiye göre abdesti bozarmı.

Soru 2 Eli kanamış aptes almış öbürüde almamış şimdi bu iki yukardaki imam ne der niye der bi açıkla .
Aslında sende değilde müslim baba lar açıklasın.
mamuli
QUOTE(Alev @ Apr 22 2007, 09:35 AM) *
yahu mamuli bırak sen onuda benim soruma cevap ver .

Hayatımda bi kaç kez camiye gittim millet secde ederken paso osuruyodu.
Osuruk imamı Azama ve imamı şafiye göre abdesti bozarmı.

Soru 2 Eli kanamış aptes almış öbürüde almamış şimdi bu iki yukardaki imam ne der niye der bi açıkla .
Aslında sende değilde müslim baba lar açıklasın.

Müslolar neyi açıklamış da bunu açıklayacak.

Osurmak abdesti bozmaz. Namaz sırasında osurmak senin namazını bozmaz ama başkalarının namazını -eğer onların dikkatini dağıtacak şekilde rahatsız etmişse- bozar. Başkası osurmuşsa ve senin dikkatin dağılacak şekilde rahatsız olmuşsan senin namazın bozulur.

Yani camide ruku ederken pırt ettin, senin namazın niye bozulsun. Sen pırt edince etraftakiler namazı bırakıp sana gülmüşse veya kokudan rahatsız olmuşlarsa onların namazı bozulur.

Diyelim evdesin ve evde bebek var. Sen namaz kılarken bebek pırtladı. Bebeğin pırtlaması senin dikkatini çekmiştir ama namazın bozulmasına neden olmaz çünkü evebeyn olarak zaten senin aklının bir kısmı her zaman bebektedir.
sipahi43
Yaf bi nebze olsa aydınlandım ama ....................

hani bu mezhep olayı onnarı pek anlamadım.

şimcik kanama var abdest alayımmı almayımmı.

SORUNUN DOĞRUSU
kELEK BİRADERLER bırakın sünniyi şiiyi barış için el ele verin Taptığın allahın adıyla ıraka yazın .
Ölen çocukları düşün başka bi ş,eyi değil.
Arapça bilenler Benide katın aranıza ister ate olsun ister müslüman bu yolda gebermeye razıyım.
Yeterki kimse ölmesin.
2pi
merhaba arkadaşlar tek bir harfini dahi değiştirmeden kopyala yapıştır yoluyla 19 ayetlik bir sure oluşturdum
fakat kopyalayıp yapıştırırken biraz karıştı ayırmama yardım ederseniz sevinirim hangi ayet hangi surenin

1.Elif, Lâm, Mîm, Ra. İşte bunlar sana o kitabın âyetleridir ve sana Rabbinden indirilen haktır
2.Doğru yola girenlere gelince
3.Şüphesiz ki, inkâr edenler,
4.Allah yolundan menedenler
5.ve kendilerine doğru yol açıkça belli olduktan sonra Peygamber'e karşı gelenler
6.Gerçekten doğru yol kendilerine açıkça belli olduktan sonra gerisin geri küfre dönenler
7.Bütün kazandıklarıyla her bir nefsin üzerinde böylesine hükümran olan başka kim vardır?
8.Ey Muhammed! De ki: "Ben sadece sizin gibi bir insanım
9.Ey kendisine Kur'ân indirilen (Muhammed)! Sen mutlaka bir mecnunsun.
10.(Peygamber) Yüzünü ekşitti ve döndü.
11.Onlardan öncekiler de hileler yapmışlardı
12.Yeryüzünde birbirine komşu kıtalar vardır
13.Düşünecek olan bir kavim için bunda muhakkak ki, ibretler vardır.
14.Onlardan öncekiler de hileler yapmışlardı
15.yağmur yüklü bulutları meydana getiren
16.Size korku ve ümit içinde şimşeği gösteren Gecenin bir bölümünde
17.Düşünecek olan bir kavim için bunda muhakkak ki, ibretler vardır.
18.Gerçekten bunda, düşünen keskin anlayışlılar için ibretler vardır
19.(Peygamber) Yüzünü ekşitti ve döndü.
Albuz
QUOTE(Alev @ Apr 22 2007, 07:13 AM) *
ohoo ben yazdım bile ..

bir de derler ki " madem bunlar allahın ayetleri değil o zaman sizler de yazın bakalım bunun bir benzerini "
al işte hem de kafiyeli olmuş ne güzel smile.gif
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.