Tam Forum Görünümü: Bakara (Sığır) Süresi 223.Ayet
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
Rochader
Bu ayette anlatilmak istenen nedir ? Bu ayeti anlayan bir kadin neden hala süphe etmez?

Bakara Süresi ;
223-Kadınlarınız, sizin için bir tarladır. O halde tarlanıza dilediğiniz gibi varın ve kendiniz için ileriye hazırlık yapın. Allah'tan korkun ve bilin ki siz mutlaka O'nun huzuruna varacaksınız. Ey Muhammed, müminleri müjdele!

SAYGILAR
xislam
kadınlar dinlerini bilseler meydanlara çıkarak allahı pretosto ederlerdi.
Rochader
Evet ayni apacik ayeti bakin Prof Dr Suat Yildirim nasil cözmüs(kirmizi olan bölüm);
223 – Eşleriniz sizin nesil yetiştiren tarlanızdır. Tarlanıza dilediğiniz şekilde varın.
Kendiniz için ilerisini düşünerek hazırlık yapın.
Allah’ın haram kıldığı şeylerden korunun ve O’nun huzuruna varacağınızı iyi bilin. (Ey Resulüm)! Mü’minleri müjdele!

Sadece şehvet gidermeyi değil, iyi yetişmiş, hayırlı evlat sahibi olmayı hedefleyin. Âyet, soyu devam ettirmenin yanında, çocukları iyi yetiştirmek için birçok zorluklara katlanılacağını da hatırlatmaktadır.

SAYGILAR
xislam
QUOTE(Aytac @ Apr 25 2007, 08:38 PM) *
Evet ayni apacik ayeti bakin Prof Dr Suat Yildirim nasil cözmüs(kirmizi olan bölüm);
223 – Eşleriniz sizin nesil yetiştiren tarlanızdır. Tarlanıza dilediğiniz şekilde varın.
Kendiniz için ilerisini düşünerek hazırlık yapın.
Allah’ın haram kıldığı şeylerden korunun ve O’nun huzuruna varacağınızı iyi bilin. (Ey Resulüm)! Mü’minleri müjdele!

Sadece şehvet gidermeyi değil, iyi yetişmiş, hayırlı evlat sahibi olmayı hedefleyin. Âyet, soyu devam ettirmenin yanında, çocukları iyi yetiştirmek için birçok zorluklara katlanılacağını da hatırlatmaktadır.

SAYGILAR

herhalde çok yakın bir alakası vardır çok derin anlamları vardı ama biz ateistler anlamıyor olabiliriz.
belki müslüman arkadaşlarımız bize açıklarlar.

saygılar.
suevari
ayette geçen "şi'tüm" sözcüğüne dikkatinizi çekerim. "şae" mastarından türeme bir sözcük olup uygun görerek istemek demektir. "dilemek" kesinlikle yanlıştır. "allahın dilemesi başlığında bu konuyu iyice açıkladım. çevirilere göre kadına eziyet de edersin ve bundan sorumlu olmazsın. sorun dilemek ile istemek arasındaki farktan kaynaklanıyor.

ayrıca, aytaça "şae"ile ilgili yaptığım liguistik analize katkıda bulunduğu için teşekkür ederim. sağolasın ciğerim. bu yaet gözümden kaçmıştı.
xislam
tarlararınıza dilediğiniz değildie istediğiniz şekilde varın dendiğinde anlammı değişriyor.

o zaman kadınlar tarla olmaktan çıkıyormu?
konuyu için birşeyler yazmak açıklamak değildir şimdi buradada yazıyorsun ama hiçbir şey açıklamıyorsun.

istediğiniz şekilde varın ne demektir bir erkek kadına kaç şekilde varabilir? nerelerden varabilir?

saygılar.
Rochader
Bu ayetteki anlatim bozuklugu koskoca bir Allaha (varsa eger) yakismiyor. Bir kere bir Allahin böyle bir aciklamaya gerek duymasi basli basina gereksiz ve gevezelikten öte bir sey degil. Muhammedin zamaninda insanlar soylarini nasil devam ettirecegini elbette biliyordu. Burda anlasilamayan baska bir niyet daha olabilirmi ? Buna bir yorum varsa alalim. Zaten ayete tekrar bakarsak
Bakara Süresi Ayet 223
1-Kadınlarınız, sizin için bir tarladır.
Bence cok asagilayici ve gereksiz bir aciklama. Bugün insanlar böyle düsünmüyor ve buda gösterirki Kuran evrensel degil.
2-O halde tarlanıza dilediğiniz gibi varın ve kendiniz için ileriye hazırlık yapın.
Kadinlarini tarla kabul edenler varsa sonrasinda nasil davranacaklarini müjdeliyor her halde. Diyorki -O halde tarlaniza dilediginiz gibi varin diyor ve kendiniz icin ileriye hazirlik yapin . Buda soyu sürdürme olarak anlasilir burda ters iliski haliyle elenir söz konusu bile degil.
3-Allah'tan korkun ve bilin ki siz mutlaka O'nun huzuruna varacaksınız. Ey Muhammed, müminleri müjdele!
Burdada bir cok ayette oldugu gibi tekrar korku veriliyor. Bu araplarda hep korkudan anliyormus galiba. Korkutmazsan anlamiyor gibiler..

Neyse asil sorun Allah (varsa eger) böyle bir aciklama ile neyi hedefleyebilir ? Bence cok cocukca bir aciklama. Kutsal bir kitaba yakismiyor. 1400 sene evvelki insanlar cok daha fazla seyi biliyordu.

SAYGILAR
ilericimateryalist
İslam'ın kadına ne açıdan baktığını çok açık gösteren bir ayettir.
Kadından bahsederken, bir insan evladından değil de bir maldan bahsediyor sanki...
Can
Korku, şiddet, dayatma..
İslam'ın politikası budur.
xislam
QUOTE(ilerlemecivemateryalist @ Jul 7 2007, 07:43 PM) *
Kadından bahsederken, bir insan evladından değil de bir maldan bahsediyor sanki...

SANKİMİ?

Ali imran süresi:14- İnsanlara, KADINLAR, oğullar, yüklerle altın ve gümüş yığınları, salma atlar, davarlar, ekinler kabilinden aşırı sevgiyle bağlanılan şeyler çok süslü gösterilmiştir. Bunlar dünya hayatının MALLARIDIR. Oysa varılacak yerin bütün güzellikleri Allah katındadır.

resmen mal der kuran kadına.

saygılar.
ilericimateryalist
QUOTE(xislam @ Jul 7 2007, 07:53 PM) *
SANKİMİ?

Ali imran süresi:14- İnsanlara, KADINLAR, oğullar, yüklerle altın ve gümüş yığınları, salma atlar, davarlar, ekinler kabilinden aşırı sevgiyle bağlanılan şeyler çok süslü gösterilmiştir. Bunlar dünya hayatının MALLARIDIR. Oysa varılacak yerin bütün güzellikleri Allah katındadır.

resmen mal der kuran kadına.

saygılar.

İslamın kadın hakkındaki ayetleri apaçık ortada iken, İslamcılar hala, İslamın kadına kıymet verdiğini, kadın erkek eşitliğini öngördüğünü, kadının Cahiliyye dönemine nazaran çok iyi şartlara geldiğini iddia ederler. Aslında kendi kitaplarına ters düştüklerini de bilmezler. Bir erkeğin İslam'ı savunmasını yine haklı bulabiliriz, ama bir kadının İslam fanatikliği yapması gerçekten akıl almaz bir durum. Resmen kendilerine mal diyen bir kitabı savunuyorlar.
Davut
Malesef ülkemizde İslam dinini anlyan çok kişi yok. Aileden aşılamalarla İslam yaşıyor. Bir çocuğu nasıl yetiştiriseniz öyle yetişir. Çocuklara İslam ın ne olduğunu anlatmadan ezbere ibadetler öğretilmekte ve bunların tartışılmaz olduğu kabul edilmekte. Bu yüzden yazdığınız ve kadınlara resmen hakaret eden ayeti bilen çok kadın olduğunu sanmıyorum. Araplar bu ayetlerin anlamını biliyor ama onlarda ya Allah ın bir bildiği vardır deyip geçiyor ya da baskıdan hiç sorgulama ihtiyacı duymuyorlar.
bilelimogrenelim
Zaman değişti tabii, ben Tanrı olsam artık ayetlerimi değiştirirdim. "Ey kadınlar, bu erkekler sizin mallarınızdır, dilediğiniz gibi varın, araba takı falan aldırır, yiyin sömürün tüketin bunları, harcayın. O herşeyi bilendir, görendir kabilinde bişeyler yazardım...

İleriyi görememiş olsa gerek...
metatron
meali:

müslüman erkeklere , anal sex serbest.. biggrin.gif
Hakikat
QUOTE(ilerlemecivemateryalist @ Jul 7 2007, 07:43 PM) *

Bu yüzden sen de tarlana başkasını sokuyorsundur, ya da başkasının tohum atmasına fırsat veriyorsundur.. Ya da tarlanın senin için nelere gebe olduğunu idrak etmenin gereksiz olduğunu sanıyorsundur.. Ya da tarladan ürün almak gibi bir ufkunun olmadığına inanıyorsundur.. İnsan evladısın ya.. Tarlayı bir mal olarak görmüyorsundur..

İnkar etmek için o kadar zorlanıyorsunuz ki.. Mantığa dayanamıyorsunuz. Anladım ki, Kur'an gerçekleri açıklarken benzetmeler kullanır; kolay anlatımlarla muazzam hakikatleri özetler. Eğri büğrü bakmayanlar özü anlarlar.
ilericimateryalist
QUOTE(Hakikat @ Jul 8 2007, 12:14 AM) *
Bu yüzden sen de tarlana başkasını sokuyorsundur, ya da başkasının tohum atmasına fırsat veriyorsundur.. Ya da tarlanın senin için nelere gebe olduğunu idrak etmenin gereksiz olduğunu sanıyorsundur.. Ya da tarladan ürün almak gibi bir ufkunun olmadığına inanıyorsundur.. İnsan evladısın ya.. Tarlayı bir mal olarak görmüyorsundur..

İnkar etmek için o kadar zorlanıyorsunuz ki.. Mantığa dayanamıyorsunuz. Anladım ki, Kur'an gerçekleri açıklarken benzetmeler kullanır; kolay anlatımlarla muazzam hakikatleri özetler. Eğri büğrü bakmayanlar özü anlarlar.

Senin masalların karşılık vermeye bile değmez ya neyse.
Öncelikle bizi bildiği halde inkar edenler, zalimler gibi görmekten vazgeç.
Buna devam edersen yanılan sen olursun.
İnsanların düşüncelerine saygılı davran, ben de sana meczup, zavallı gibi laflar etsem mutlu olacak mısın.
Eğer sen zalimler edebiyatına devam edersen ben de meczup edebiyetına devam ederim.
Mantığa dayanma dersi verebilmen için, öncelikle Kur'anı bir baştan sona bir iyice oku.
Güneşin balçıkta battığı, göğün direkler düşmesin diye tutulduğu bir kitapta mantıklı birşeyler bulursan, sonra gel mantık dersi ver bakalım.
Kadını bir eşya gibi bile görmeyen kitabından, kadın hakları dersi vermeyi ondan sonra dene...
2pi
merhaba

Yıllar önce mahallemizdeki caminin kuran kursuna giderken
bize elif be öğreten imam bu konuda şöyle söylemişti,
diyelim bir tarla var ve bu tarlanın 4 sahibi var herkes tohum attı
çıkan ürün kimin olacak ama 1 kişinin 4 tarlası var hepsine o tohum
atıyor çıkan ürünün hepside onun.hakikat arkadaşında gevelediği şey bu anlayış
olsa gerek aile salonu mevzusu,bir sürü insan tanıyorum kendi karısına kızına
sokağı göstermez ama dışarda az biraz açık giyinmiş birini görmesin bütün rezil bilinç
altını dışa vurur sonrada kendi anlayışlarını namus diye yutturmaya çalışırlar.
embesil embesil aile cinayetleri işlerler,katliam yaparlar.

saygılar
ilericimateryalist
QUOTE(2pi @ Jul 8 2007, 04:36 AM) *
merhaba

Yıllar önce mahallemizdeki caminin kuran kursuna giderken
bize elif be öğreten imam bu konuda şöyle söylemişti,
diyelim bir tarla var ve bu tarlanın 4 sahibi var herkes tohum attı
çıkan ürün kimin olacak ama 1 kişinin 4 tarlası var hepsine o tohum
atıyor çıkan ürünün hepside onun.hakikat arkadaşında gevelediği şey bu anlayış
olsa gerek aile salonu mevzusu,bir sürü insan tanıyorum kendi karısına kızına
sokağı göstermez ama dışarda az biraz açık giyinmiş birini görmesin bütün rezil bilinç
altını dışa vurur sonrada kendi anlayışlarını namus diye yutturmaya çalışırlar.
embesil embesil aile cinayetleri işlerler,katliam yaparlar.

saygılar

İslam'in zihniyeti budur işte 2pi arkadaş.
Kadına bakış gerçekten çok net, hiç yanlış anlamaya mahal bırakmayacak kadar açık.
Kadını erkeğin bir eşyası, bir mülkü olarak görüyor.
Hani İslamcılar, İslam kadına kıymet veriyor diyorlar ya, gerçekten veriyor; ama mal olarak kıymet veriyor, piyasa değeri üzerinden...
dinsavar
QUOTE(metatron @ Jul 7 2007, 11:07 PM) *
meali:

müslüman erkeklere , anal sex serbest.. biggrin.gif

Bu ayetin anal sex,e müsade ettiğini sanan arkadaşlar yanılıyor.Kuran bile olsa haksızlık yapmamak lazım.

222- Sana kadınların ay başı halinden de soruyorlar. De ki: O bir eziyettir Onun için ay başı halinde oldukları zaman kadınlardan çekilin ve temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. İyice temizlendikleri zaman ise Allah'ın emrettiği yerden onlara varın, Şüphesiz ki Allah çok tövbe edenleri de sever, çok temizlenenleri de sever.

223-Kadınlarınız, sizin için bir tarladır. O halde tarlanıza dilediğiniz gibi varın ve kendiniz için ileriye hazırlık yapın. Allah'tan korkun ve bilin ki siz mutlaka O'nun huzuruna varacaksınız. Ey Muhammed, müminleri müjdele!

Tarla benzetmesi ve allahın emretttiği delik.Nasılki bitki tohumu kayada,sokakta değilde tarlada yetişirse,insan neslinin tohumuda tarlaya benzetilen kadının rahminde yetişiyor. Böylece allahın emrettiği yerin rahme giden yol,yani vagina olduğu anlaşılıyor. O halde tarlanıza dilediğiniz gibi varın Bu cümleden her türlü posizyonun serbest olduğu anlaşılır xx xxxx sex değil. O kadar fazla yüklenmeyin gariban muhammede, anca bu kadar anlatabilmiş işte. Mesela ben olsaydım kamasutra sebest derdim

Müslümanlara göre allahın emrettikleri ''HAK'' olduğuna göre demekki türkçede ki xxx xxxxx,xxx xxxxx deyimi bu ayetlerden geliyor.

sevgili dinsavar anladığın mealleri çok açık ne net olarak yazıyorsun bunu yapıncada sansurlemek zorunda kalıyoruz.

saygılar.

xislam
satanicmantis
en sevdiğim kuran ayetleri arasındadır sonunda kuran doğru bir tespit yapmış ve kadın denilen yaratığa hakettiği değeri vermiş cool.gif
Rochader
QUOTE(dinsavar @ Jul 8 2007, 09:23 AM) *
Bu ayetin anal sex,e müsade ettiğini sanan arkadaşlar yanılıyor.Kuran bile olsa haksızlık yapmamak lazım.

Aynen katiliyorum. Bana ait olan 7. iletide 2.aciklamada bunu anlatmaya calistim. Bu arada hakikat adli arkadasin yapmak istedigi aciklamayi kendisine yakistiramadim. Tarla burda kadinin rahmi ile eslestirilmistir dogrudur. Burdaki tartisilan mevzu ise koskoca Allahin (varsaeger) akli bu kadarmi calisiyor böyle bir kelam Allaha ait olabilirmi ? Ben olsam söyle derdim ;

Kadinlar erkeklerin soyu icin gereklidir. Nikahli esiniz ile soyunuzu sürdürün.

Böyle bir aciklamayi 1400 sene evvelki insanlar anlayamayacak kadar sigir degillerdi herhalde..Resmen kadinin degeri olmadigi ortada.

SAYGILAR
terliksi
yahu kalbimi kırıyorsunuz.ben giremiyorum siteye.nedense sadece iş yerinden ve bütün bilgisayarlar içinden ancak bir tanesi ile girebiliyorum.

neyse
konu belli elli kere konuşuldu yine dönmüş dolaşmış gelmiş.

kadınlar sizin tarlanızdır.o halde dilediğiniz gibi varın.
burda bana göre abes bişey yok.
kadının çocuk doğurabildiğini kasdetmenin anlamı yok.bunu zaten bilmeyen kimse yok.
burda gerçek anlam.cinsel birleşme ile ilgilidir.bir çok insan bunları günah sayar.bu yüzden bazı pozisyonlara misyoner pozisyonu derler.burda kasdedilen bunlarla ilgilidir.dilediğiniz gibi ters ilişkiye girmeden birleşin.
bunu sadece erkek için söylüyor vs diyenler çıkabilir.ikili tariflerde hangi taraf olduğu çok önemli değildir.çünkü biri için çizilen sınır diğeri içinde çizilir.
örnek iran türkiye sınırını türkiye tarafında çiz aynıdır.iran tarafındanda çiz aynıdır.bu bir pratikliktir.tek taşla iki kuş.anlam net ifade kısa çözülen sorun büyük.bugün müslüman toplumun % 90 ının yatak odasına girin bu ayeti bulamazsınız.hala günah kabul edilir cinsellik.oysa kadın erkek birbirinin örtüsüdür der.bu ayetle ters ilişkinin önü kapanır.yani ilişki yönü vajina olarak belirtilir.ve serbestlik verilir.anlaşılması gereken asıl mana budur.ayrıca ayetin kalan kısımlarınada ne kadar geniş bakarsanız bakın sizin gündelik sohbetinizden öte değildir.
abes bir durum yoktur.
tabu
kadınlar sözcüğü çok karılı "aile düzenini" destekler niteliktedir ki bunun insanlık açısından utanç olduğunu söyleyebiliriz.

bu ayet ise onlar size ait, istediğinizi yapma hakkınız var çekinmeyin anlamını taşır.

nede olsa bir tarlanın reddetme, karşı gelme hakkı yoktur, istediğin gibi ekip biçebilirsin!!!
bilmem anlatabildim mi müslüman abiler...
suevari
ayete geçen istemek kavramındaki serbestiyeti/başıboşluğu gideren noktalar var ayette. onlara dikkat edelim.

1. kadın tarladır
2. allahtan kork
3. kendiniz için hazırlık yapın.

kadın ile erkek arasındaki doğal çekim zaten penis ile vajinayı birleştirmeye endekslidir. haydar dümenin de dediği gibi. sen doğal bıraksan da kendini o zaten gideceği yeri bilir. bu doğal süreç ve gidiş kuran tarafından değerler ve erdemlerle tamamlanmıştır. kuran kadınların onurunu koruyor. siz o kadar zavallısınız ki bunları hiç anlamıyorsunuz.

burada sopa gösterilen erkektir. kadın korunmuştur. sizinse kafanız o kadar önyargıyla dolu ki bunu bile dilinze doluyorsunuz. siz anlaşılan hiç sex de yapmadınız. biz de müslümanları bu konuda cahil bilirdik. kadın dilediği kadar istesin bakalım erkek istemedikçe anal birleşme olacak mı. ama erkek istediğinde kadın ne kadar kaçabilir bundan.

her zaman kaçındığım bişey vardır: bir konuda insanlara ayrıntılı açıklama yapmak. isterim ki muhatap anlasın. bakıyorum da bu forum prensibimi hayli zorluyor. yüz kere sözlüyorsun adamlara (yani siz atelere cool.gif ). kafanızı sokuyorsuunz kuma. ne görüyorsunuz ne de duyuyorsunuz.

(aloooo koku geliyor mu bari koku..allooooo geliyor mu leennn angry.gif )
suevari
QUOTE(terliksi @ Jul 9 2007, 01:10 PM) *
yahu kalbimi kırıyorsunuz.ben giremiyorum siteye.nedense sadece iş yerinden ve bütün bilgisayarlar içinden ancak bir tanesi ile girebiliyorum.
neyse
konu belli elli kere konuşuldu yine dönmüş dolaşmış gelmiş.

kadınlar sizin tarlanızdır.o halde dilediğiniz gibi varın.
burda bana göre abes bişey yok.
kadının çocuk doğurabildiğini kasdetmenin anlamı yok.bunu zaten bilmeyen kimse yok.
burda gerçek anlam.cinsel birleşme ile ilgilidir.bir çok insan bunları günah sayar.bu yüzden bazı pozisyonlara misyoner pozisyonu derler.burda kasdedilen bunlarla ilgilidir.dilediğiniz gibi ters ilişkiye girmeden birleşin.
bunu sadece erkek için söylüyor vs diyenler çıkabilir.ikili tariflerde hangi taraf olduğu çok önemli değildir.çünkü biri için çizilen sınır diğeri içinde çizilir.
örnek iran türkiye sınırını türkiye tarafında çiz aynıdır.iran tarafındanda çiz aynıdır.bu bir pratikliktir.tek taşla iki kuş.anlam net ifade kısa çözülen sorun büyük.bugün müslüman toplumun % 90 ının yatak odasına girin bu ayeti bulamazsınız.hala günah kabul edilir cinsellik.oysa kadın erkek birbirinin örtüsüdür der.bu ayetle ters ilişkinin önü kapanır.yani ilişki yönü vajina olarak belirtilir.ve serbestlik verilir.anlaşılması gereken asıl mana budur.ayrıca ayetin kalan kısımlarınada ne kadar geniş bakarsanız bakın sizin gündelik sohbetinizden öte değildir.
abes bir durum yoktur.

terliksi,

benzetmen güzel olmuş beğendim ama bu ayet için pek geçerli bir metafor olmadı bu ciğerim. burada hedef erkektir. ayet doğru söylüyor. allah HAKKlı. korunan kadındır burada. tüm kadınlar bunun için allaha minnettarlıkalrını dile getirmeli.
Bogarde
"kadın dilediği kadar istesin bakalım erkek istemedikçe anal birleşme olacak mı. ama erkek istediğinde kadın ne kadar kaçabilir bundan"

Suevari'den inciler..

Yani erkek zorla yapar diyorsun.. Fizyolojik olarak; kadını silahla tehdit etmeden, dövmeden, bayıltmadan bu pek mümkün değil.. Ama Müslüman delikanlısı bunu da yapabilir tabii..

Böyle Allah'a böyle kullar..
Helal olsun size bu yollar..
Can

smile.gifsmile.gif

iyiymiş bu
suevari
QUOTE(Bogarde @ Jul 13 2007, 10:32 AM) *
"kadın dilediği kadar istesin bakalım erkek istemedikçe anal birleşme olacak mı. ama erkek istediğinde kadın ne kadar kaçabilir bundan"

Suevari'den inciler..

Yani erkek zorla yapar diyorsun.. Fizyolojik olarak; kadını silahla tehdit etmeden, dövmeden, bayıltmadan bu pek mümkün değil.. Ama Müslüman delikanlısı bunu da yapabilir tabii..

benim şu cümlemden:

kadın dilediği kadar istesin bakalım erkek istemedikçe anal birleşme olacak mı. ama erkek istediğinde kadın ne kadar kaçabilir bundan.

bu sonucu çıkarıyorsun öyle mi:

suevari yazının hakaret içeren yarlerini siliyorum. o kişi sana nasıl geliyorsa sende ona öğle geliyor olabilirsin. şimdi o kişide sana böyle şeyleri yazmasını istemeyeceğini biliyorum. ve bir dahada böyle kendine yakışmayacak sözler yazmamanı diliyorum.

saygılar xislam.

(moderatörlere not: bu yazımı isterseniz silersiniz, isterseniz daha büyük ceza verirsiniz. sözümü geri almayacağım. çünkü adam tam bir xxxxxx. angry.gif
Bogarde
Suevari .

Xislam tarafından ..xxxx xxxxxx
"Kadın ne kadar kaçabilir bundan" ne demek??

İkna mı edilecek kadın sonunda xxxxxxx???

Erkek ve kadının fizyolojik farklarını dile getirmek istiyorsan, bu böyle açıklanmaz hıyarağası..

lütfen gerginliği arttırmayın.

saygılar.

xislam
ERCUMENT
QUOTE(Aytac @ Apr 24 2007, 08:07 PM) *
Bu ayette anlatilmak istenen nedir ? Bu ayeti anlayan bir kadin neden hala süphe etmez?

Bakara Süresi ;

SAYGILAR

sex te arsız olacaksın...

atacaksın malı aşağa..
Can
laugh.gif laugh.gif

Bir seks kitabı olarak Kur'an!
Arap tarzı seks!
oo yeaa biggrin.gif
ERCUMENT
QUOTE(Can @ Jul 13 2007, 09:47 PM) *
laugh.gif laugh.gif

Bir seks kitabı olarak Kur'an!
Arap tarzı seks!
oo yeaa biggrin.gif

ateist tarzı seksi anlat bakiiiimm..

nasılmış...

sex yaparkenki hislerini paylaşabilirmisin....burda..

harbi o anki hislerini hiç düşünüp düşündünmü..

manyak şeyler...

hakkaten insan nekadar değişiyor ....

nekadar manyaklaşıyor....

acımasızlaşıyor....

vahşileşiyor....

bencede öyle olmalı...

hatta kadın içinde öyle olmalı...

çak malın gözüne...
Rochader
Kuranin en iyi tarafi bu olmali..Zekeriya Beyazin aptal olmadigini biliyordum. laugh.gif
janna
QUOTE(tabu @ Jul 12 2007, 05:45 PM) *
kadınlar sözcüğü çok karılı "aile düzenini" destekler niteliktedir ki bunun insanlık açısından utanç olduğunu söyleyebiliriz.

bu ayet ise onlar size ait, istediğinizi yapma hakkınız var çekinmeyin anlamını taşır.

nede olsa bir tarlanın reddetme, karşı gelme hakkı yoktur, istediğin gibi ekip biçebilirsin!!!
bilmem anlatabildim mi müslüman abiler...

Kesinlikle dogru...
Ben de eskiden muslumandim.Ama Kuranda boyle sacmakliklarin yazdigini bilmiyordum...
Iyiki bu forma uye olmusum.. smile.gif
Rochader
QUOTE(janna @ Jul 14 2007, 06:49 PM) *
Kesinlikle dogru...
Ben de eskiden muslumandim.Ama Kuranda boyle sacmakliklarin yazdigini bilmiyordum...
Iyiki bu forma uye olmusum.. smile.gif

Sayin jannaya bu acik sözlülügünden dolayi tesekkürler. Bence Türkiyedeki kadinlarin %88 i bu ayetleri bilmiyor. Ben daha bugüne kadar bu ayetleri önceden okumus bir müslüman bayana rastlamadim. Okumuyoruz basitce fikir sahibi olmak bizim toplumumuzda nedense yeterli oluyor.

SAYGILAR
CeHeNNeM
Acaba biz ateistler hayatımızda hiç benzetme yapmıyor muyuz? -neden allahın benzetme yapmaya hakkı olmasın ki-
Yaratan yani bizleri yoktan var eden Allah ise pek tabiki bizi benzetebilirde. Allah varsa bu hakkı ona kimse veremez. Çünkü bütün haklar onun olur.
Ayrıca ben denedim ve daha iyi bir benzetme getiremedim. :)

İtiraf etmeliyim ki benzetme mükemmel yapılmış.

Kadının içerisine spermin girmesi sanki bir tohumun topraktan beslenmesi gibi ona tutunması ve annesinden beslenmesi bu zaman diliminde erkeğin Allahın ona verdiği ile kadını beslemesi (tarla içinde aynı şey geçerli. Yaratan ne verdiyse tarlaya da onu veriyoruz.) tohumun şekil alıp güzel bir insan olması (aynen bir ağacın meyvasının olgunlaşması gibi) daha sonra olgunlaşan meyvanın ağaçtan düşmesi gibi çocuğunda anne karnından çıkması.

Burada kadın=tarla denmemiş ki. Cümleye baktığımızda bu anlam çıkmaz. türkçe bilen herkes bunu rahatlıkla anlayabilir. Burada kadın-erkek ve çocuk arasındaki ilişki GERÇEKTEN MÜKEMMEL denilebilecek bir benzetme ile anlatılmış. Yani bu cümle bir benzetme cümlesi. Benzetme cümlesinde KADIN=TARLA olmaz.

Arkadaşlar ben bir atesitim. Ama düşünüyorum da bu ayetde bir sorun yok. Ne diye bunu buraya taşıdınız ki. Bu cümlenin bir benzetme cümlesi olduğunu hiç farkeden olmadı mı? Bence ateistlik bunlarla savunulamaz.
tabu
QUOTE(CeHeNNeM @ Jul 31 2007, 06:16 PM) *
Acaba biz ateistler hayatımızda hiç benzetme yapmıyor muyuz? -neden allahın benzetme yapmaya hakkı olmasın ki-
Yaratan yani bizleri yoktan var eden Allah ise pek tabiki bizi benzetebilirde. Allah varsa bu hakkı ona kimse veremez. Çünkü bütün haklar onun olur.
Ayrıca ben denedim ve daha iyi bir benzetme getiremedim. smile.gif

İtiraf etmeliyim ki benzetme mükemmel yapılmış.

Kadının içerisine spermin girmesi sanki bir tohumun topraktan beslenmesi gibi ona tutunması ve annesinden beslenmesi bu zaman diliminde erkeğin Allahın ona verdiği ile kadını beslemesi (tarla içinde aynı şey geçerli. Yaratan ne verdiyse tarlaya da onu veriyoruz.) tohumun şekil alıp güzel bir insan olması (aynen bir ağacın meyvasının olgunlaşması gibi) daha sonra olgunlaşan meyvanın ağaçtan düşmesi gibi çocuğunda anne karnından çıkması.

Burada kadın=tarla denmemiş ki. Cümleye baktığımızda bu anlam çıkmaz. türkçe bilen herkes bunu rahatlıkla anlayabilir. Burada kadın-erkek ve çocuk arasındaki ilişki GERÇEKTEN MÜKEMMEL denilebilecek bir benzetme ile anlatılmış. Yani bu cümle bir benzetme cümlesi. Benzetme cümlesinde KADIN=TARLA olmaz.

Arkadaşlar ben bir atesitim. Ama düşünüyorum da bu ayetde bir sorun yok. Ne diye bunu buraya taşıdınız ki. Bu cümlenin bir benzetme cümlesi olduğunu hiç farkeden olmadı mı? Bence ateistlik bunlarla savunulamaz.

kadını tarlaya benzeten ilk kişi muhammed hazretleri değildir.
ataerkil toplumun temel dayanağıdır zaten kadının tarla olduğu düşüncesi.
önceden kadın çocuk doğurduğu için çok kutsal olduğu kabul edilirdi ancak sonra kadının erkek olmadan çocuk doğuramadığı anlaşılınca bu kadının tarla olduğu fikri yaygınlaşmış ve erkeğin toplumda daha önemli olduğu ataerkil yapıya geçilmiştir.
Z_alim
QUOTE(tabu @ Jul 31 2007, 11:26 PM) *
kadını tarlaya benzeten ilk kişi muhammed hazretleri değildir.
ataerkil toplumun temel dayanağıdır zaten kadının tarla olduğu düşüncesi.
önceden kadın çocuk doğurduğu için çok kutsal olduğu kabul edilirdi ancak sonra kadının erkek olmadan çocuk doğuramadığı anlaşılınca bu kadının tarla olduğu fikri yaygınlaşmış ve erkeğin toplumda daha önemli olduğu ataerkil yapıya geçilmiştir.

tipik kivirmalar..
ilk diyen o degildi..
sikistiginizda direk bu lafi diyip kurtulacaginizimi saniyorsunuz..?
kadin tarla olarak kabul edildiyse.. bu tarlayi bicenin kim oldugu dusunulmustur..?
yoksa kendi kendinemi agac verdigini dusunmuslerdir..

söylediginiz sözlere kanit istiyorum..
umarim getirirsiniz...

saygilar..
tabu
hiç mi eski toplumları araştırmadın, hiç mi mağralarda çizilen resimlerden haberin yok?
hiç mi kadının eskiden kutsal olduğuyla ilgili bir şey bilmiyorsun?
hiç mi hristiyanlığı araştırmadın?
hiç mi bir papazın kadına tarla dediği yazısını okumadın?
seninle çok işimiz var.
Rochader
Cehennem dediki ;

Kardesim burda ateizmin savunulan bir yani yok burda kuranin basitliligi anlatilmaya calisiliyor. Burda tartistigimiz konu öyle ahim sahim bir konu hic degil. Kuran iste basit bir kitap ve bizler bunu anladik gereginidi ateist olarak yaptik. Koskoca Allah böyle bir ayeti anlatana kadar kirk dereden su getiriyor ve cogulcu konusuyor kadinlariniz ibaresini kullaniyor.
Ben de senin gibi düsündüm ve asagidaki gibi bir cümle hem evrensel olur hem her zamana hitap eder ayricada her cag icin anlasilirdi ;

Kadinlar erkeklerin / erkekler kadinlarin soylarini sürdürebilmesi icin gereklidir. Nikahli esiniz ile soyunuzu sürdürün.

SAYGILAR
Z_alim
QUOTE(tabu @ Jul 31 2007, 11:48 PM) *
hiç mi eski toplumları araştırmadın, hiç mi mağralarda çizilen resimlerden haberin yok?
hiç mi kadının eskiden kutsal olduğuyla ilgili bir şey bilmiyorsun?
hiç mi hristiyanlığı araştırmadın?
hiç mi bir papazın kadına tarla dediği yazısını okumadın?
seninle çok işimiz var.

ben arastirdigim icin söyledim zaten..
bana kuranin baska yerden alinti yaptigini kanitlayin..

evet hala kanit bekliyorum..
tabu
QUOTE(Z_alim @ Aug 1 2007, 12:30 AM) *
ben arastirdigim icin söyledim zaten..
bana kuranin baska yerden alinti yaptigini kanitlayin..

evet hala kanit bekliyorum..

araştırmaların neye dayanıyor? çarpıtılmış saçma islami "tarih" kitaplarına mı?
islam ve kuran o zamanın adetlerini, bakış açısını ve yaşam tarzını yansıtır.
kuranda zaten orjinal olan hiçbirşey yoktur.
Osiris
hiç birşey bilmediğin ortada eskiden kadınlar kutsaldı çünkü avcı toplayıcı düzen vardı çünkü bu düzende erkekler avdayken çocukları büyüten bakan eğtimini veren meyve ve bitki toplıyan bu sayede şifacı özelliği olan hastalıkları iyileştiren yenebilir bitkileri tanıyarak av olmadığı zamanlarda aileyi doyuran kabilenin bilgi deposu olan kadınlardır.hatta denirki tarımı kadınlar bulmuştur ve oldukça akala yatkın bir görüştür ayrıca kadınlar doğurgandır ve doğurganlık ve üretkenlik yaşamın devamını sağladığı için kutsal kabul edilir senin allahının esamesi bile okunmasken ana tanrıça kültü vardı hatta günümüzde bile var olan toprak ana efsanesi bile o kutsal doğurganlığa üretkenliğe atıfdır.ancak tarım bulunduktan sonra ortaya artı ürün çıkmış ve bu üründen yararlanmak isteyen tarımı ve hayvancılığı bilmeyen yağmacı kabilelerden korunmak için kas gücü ön plana çıkmış vede bu erkek olduğu için herki tarafda da geçerli olduğu için zamanla toplumda güçlü erkekeler baskın olmuş ataerkil yapı doğmuştur bu hayvanlar aleminde de böyledir mesela sosyal yardımlaşmaya dayalı genelikle otçul ve toplayıcı olan karıncalar ,arılar ,filler,gibi hayvan grublarında dişiler baskınken daha çok etle beslenen ve kaba gücün etkin olduğu aslan ,kurt,gibi toplum halinde yaşayan hayvanalrda da erkek baskındır. bu arada ana tanrıça kültüne kanıt ararsan çatalhöyük kazılarında bundan 10.000 sene önce bulunan heykellere bir bakmanı öneririm çünkü senin kabe dediğin ilk mabet diye işkembey-i kübradan salladığınız M.Ö 800 yılından önceye kitmeyen o baraka yokken çatalhöyük vardı sizlerin bizlerle aşık atabilmesi için daha 40 fırın ekmek yemesi lazım hadi öğrende gel
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.