Gerçekler ayrıntılarda gizlidir arkadaşlar... Dün Kuran a öyle bir göz atarken Kuran ın gerçeklerini gördüm... Modern biyoloji bilminin memeli dediği canlıya balık denildiğini gördüm... Bilmiyorum sizin de dikkatinizi çekti mi ?.. İlgili ayetlerde şöyle diyor;
Sâffât Sûresinin 142 . Ayetinde
Böylece, Yûnus kendini kınayıp dururken balık onu yuttu.
Kalem Sûresinin 48 . Ayetinde
Sen, Rabbinin hükmüne sabret. Balık sahibi (Yûnus) gibi olma. Hani o, (balığın karnında) kederli bir halde Rabbine yakarmıştı.
Dikkat edilirse Yunus peygamberi yuttu iddia edilen canlının bir balık olduğu söyleniyor... Bir insanı yutabilecek tek deniz canlısı sadece balinadır... Köpek balığı insanı yutamaz parçalayarak öldürür... Yunus peygamber inde çok eski yani dinozorlar çağında falan yaşamadığını günümüzden olsun olsun 3000 yıl önce yaşadığını düşünürsek bu şahsı yutan canlı bir balinadan başkası olamaz...Biz ise balinanın bir balık olmadığını bir memeli olduğunu biliyoruz... Tabiki buna biyolog arkadaşlarımız daha iyi yanıt verebilir ama ben balinanın bir balık olmadığını çok iyi biliyorum.. Bu ufak detayda Kuran ın ne kadar Tanrı tarafından yollandığını bize gösteriyor (!).. Bildiğim kadarı ile benzer hikaye diğer kutsal kitaplarda da var... Buna göre diğer kutsal kitapların yollayıcısı her kimse bunun da bir Tanrı olmadığı açık...Yoksa Tanrı biz insanların ulaştığı bilim seviyesinde değil mi?.. Eğer böyle bir durum varsa o zaman da Tanrı dan korkmaya gerek yok..
Bilmiyorum size çok detay veya birazda saçma gibi gelebilir ama ben her zaman gerçeklerin detaydarda saklandığını düşünürüm.. İşte kutsal kitapların gerçeği ; memeli canlılar bir balıktır...
Not: Bu arada başlığı " Gerekler " yazmışım editör arkadaştan onu " Gerçekler " diye düzeltmesini rica ederim...