Tam Forum Görünümü: TÜRKİYE'DEKİ ATEİST SAYISI NUFUSUN YÜZDE 10 UDUR.
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
ElMariachi
Merhaba sevgili dostlarım.
Sabahtan beri düşünüyorum da aslında Türkiye deki ateist nufusu hesaplamak çok da zor değil ve kısa bir araştırma biraz da insan aklı ortaya konulduğunda ateist nüfusun oranının oldukça fazla olabileceği su götürmez bir gerçek olarak ortaya çıkıyor.
Şimdi

Türkiye nin yüzde 98 i müslümandır,yüzde 2si ise gayrimüslim azınlıktır.

Türkiye de alevi nüfus yaklaşık 10milyondur,bu nüfusun en az 5milyonu agnostik ya da ateisttir.

77.650 kişi son seçimlerde TKP ye oy vermiştir.

Ülkemizde yaklaşık toplamı 1 milyon olan sanatçı,antropolog ve diğer bilim kollarından insan yaşamaktadır.

Son yıllardaki islamcı hayat tarzının fazlaca ortaya çıkması birçok cumhuriyetçiyi dinden soğutmuş,agnostizme kaydırmıştır,CHP ye oy veren 7milyon 300 bin insanın en az 2milyonunun da bu bahsettiğim tiplemeye uyduğu kanısındayım-ki ateistforumda anket yaptığımda da ateist forumdaşlarımın yarısından fazlası CHP ye oy vereceğini belirtmişti.

Ülkemizde çok bağnaz dini çevrede yetişen ancak ateist olarak kendini belli etmeyen bundan çekinen yaklaşık 1milyon insan vardır,tab tahminimce.

Bu örnekler çoğaltılabilir,
yukarıdaki her bir küme aynı zamanda diğre kümelerin de alt kümesi olabilir,yani bir alevi antropolaog da olabilir.

Bu sayımızı düşürecek te olsa aşağı yukarı ülkemizde en az 6 olmakla beraber yaklaşık ortalamayla 7 milyon civarında ateist olduğuna kesin gözle bakıyorum.

Yani müslümanlar;ateistlerin bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar bir sayıda olduğunu söylüyorsanız kendi argümanlarınızı ortaya koymalısınız.

Sevgilerimle.
satanicmantis
7 milyon ateist ha iyi bir sayı bence bu kadar var mı ama gerçekten umarım sayımız artar wink.gif
satanicmantis
bu arada avatarındaki kedi de senin gibi çok sevimli ateist 31 smile.gif
ateist7
bence bu sayı az değil, hatta çok iyi. çünkü eğer bir ateistin ilerde 3 kişiyi daha agnostik ya da ateist yapacağını düşünürsek ya da en azından bu kadar insanın dinlerdeki saçmalıkları farkettireceğini (ki ben hali hazırda 2 tane agnostik kattım aramıza:) ) düşünürsek bu sayı baya yükselir. ama sayımızın bu kadar olduğunu zannetmiyorum. umarım yanılıyorumdur.
Osiris
mesala ben önce kardeşimi agnostik yaptım iş çevremdede yapdığım tebliğlerden sonra 1 kişi daha aramıza katıldı ve bence bu sayı artıcak
ataizm
Ben söyleyeyim türkiyede en az 15 milyon ateist var bundan emin olun
haci
Ben bu konuda çok kötümserim..
Türkiye'de çok sayıda ateist olduğunu ben de tahmin ediyorum ama, onlardan ülkemize ve kendilerine hayır gelmez arkadaşlar..
Çünkü onlar gizli ateistlerdir.
Ateist olduklarını bile bilmezler..
Kendi inançlarını veya onun yokluğunu sorgulamazlar.
Ateist bilincine sahip olmayanlardan ateizmin yayılması konusunda yarar sağlamaya olanak yoktur.

Onların varlığı ile yokluğu arasında hiç bir fark yoktur..

Biz burada ateizmi aktif olarak savunuyor ve ilerletmeye çalışıyoruz..
Ateist bilinci olmayan bir insan kendini ateizm konusunda ilerletemez.
Din saplantıları ile, din sömürüleriyle mücadele etmeyen bir ateiste ben ateist terimini yakıştırmıyorum.
O kötü bir ateist bile değildir..
Sadece dünyaya ot gibi gelip, saman gibi gidecek bir gafildir..

HACI
Fidel
ya tkp'ye remat da oy verdi.. smile.gif o müslüman.. tebliğ'de hata olur mu? olur abi.. smile.gif
R3B3L
Bence de bu sayı bir hayli yüksektir. Kur an ın türkçe mealini ücretsiz dağıtarak bu sayıyı daha da yükseltmek elimizde tabii smile.gif
ateist7
tek mesele kuran değil. bütün dinler. ayrıca kuranda yazanları duyanlar "Allah bir şey biliyordur da öyle demiştir diyorlar." yani kuran ne derse o diye düşünen çok insan var ne yazıkki.
kutsalyaratik
Desene baraji gectik ateist31 rolleyes.gif
Fragellant
İnsanların inançları ile yargılandığı hiçbir ülkede böyle bir istatistik tutulabileceğini düşünmüyorum, ortaya koyulan oranlar için de bildiğim kadarıyla kimliklerdeki din hanesinden faydalanılıyor. Ama ateistlerin sayısının ortaya koyulandan daha yüksek olduğu su götürmez bir gerçektir.

Saygılar...
ElMariachi
Sağolun arkadaşlar,
birkaç saat ayrılmıştım ve siz çok değerli bir o kadar da beni destekleyici yorumlar yapmışsınız.

Satanicmantis,emin ol bu kadar var hatta bu söylediğim sayı tahminlerimin çok ama çok altında.Sen de çok sevimlisin,tek eksiğin daha sık burada olmaman. smile.gif

Ateist7,çabaların için sağol,kısa zaman oldu ama seni biraz olsun tanıdım ve sevdim,sen doğru yolu göstermeye devam et,bu sayı artacaktır. Ben de bu yaşıma kadar en az 20-25 kişiye doğru yolu gösterdim.

Osiris,öncelikle hoş geldin,durmak yok yola devam,bu gün bir agnostik yarın 1000 agnostik. smile.gif

Ataizm,ben de senin gibi nüfus cüzdanımdan islam yazısını sildirmiştim.Evet 15 milyon çok da mantıksız değil.

Haci,çok haklısın. Ben de bir yıldır buradayım ve hep aynı şeyi savunuyorum,düşünceleri sadece internette değil her yerde göstermekten yanayım. Elbette kırmadan ve kibar bir şekilde.

Fidel,ona kalırsa Ekrem de AKP ye oy vermişti ama bir ateist. smile.gif

R3B3L,Bu sayı kesinlikle tahminimdekinin altındadır,asla yüksek değil.

Kutsalyaratık,evet barajı geçtik,şu AKP rüzgarı dinsin iktidar bile oluruz. smile.gif

Fragellant,neredesin dostum sen? Özledik seni. Evet biz de zaten o yüzden 'islamı siliyor,nüfus cüzdanlarımızı temizliyoruz.'

Sevgiler dostlarım.
buldum
bence %4-5 bile çok iyimser bir oran . %10 olabileceğini hiç zannetmiyorum. mellow.gif
ElMariachi
QUOTE(buldum @ Jul 28 2007, 02:15 AM) *
bence %4-5 bile çok iyimser bir oran . %10 olabileceğini hiç zannetmiyorum. mellow.gif

Ama nedennn??? sad.gif

smile.gif
buldum
bir kere alevilerin yarısını dinsiz yaptın ki gerçek dışı . tkp seçmenin bile çoğunun müslüman olduğunu düşünüyorum. huh.gif

2 milyon ateist chp li seçmen ----> biggrin.gif
ElMariachi
Vallaha dediğim doğru,zaten sayıları topladığında 10 milyonu geçiyor,ben her ihtimale karşılık 7 milyon dedim.

Mesela bak sana bir ördek(pardon örnek) vereyim; bizim sülale alevi falan değil. Ona rağmen ailemizde 5 kişi var 1 kişi namaz kılar,diğeri namaz falan kılmaz konuşmaz da bu işleri,bir diğeri sürekli dini sorgular ama bir türlü 'ateistim' demez ve ben ve diğer kardeşim de öz be öz ateistiz.
Yani 5 kişilik ailede 2ateist ve 1 agnostik.
Ve insanlar çekiniyor geçen gün halamın kocasıyla din politika falan tartışıyoruz adama dedim ki 'ya amca sen ateist misin?', boşver dedi'ya ben ateistim çekinme'deyince de koca 69 yaşında adam 'ya öyleyim de kimseye söyleme' dedi. Düşünebiliyor musun.
Sonra bizim alevi komşumuz var, anne-baba ve çocuk,üçü de dinsiz.
Annemin yeğeninin 3 çocuğundan ikisi ateist.
Bunlar ilk aklıma gelenler.
Beni en çok heyecanlandıranlar da bu sitede aşırı din baskısı altında büyümelerine rağmen ve belli de etmemelerine rağmen forumda 'ateistim'diyen insanları görmek.

smile.gif
buldum
ne güzel allah (cece) sana ateist bir çevre vermiş ! ben o kadar iyimser değilim ama. smile.gif
ElMariachi
QUOTE(buldum @ Jul 28 2007, 02:49 AM) *
ne güzel allah (cece) sana ateist bir çevre vermiş ! ben o kadar iyimser değilim ama. smile.gif

Senin o müslüman görünen çevrende de tek ateistin sen olduğunu mu sanıyorsun? cool.gif
buldum
evet smile.gif
ElMariachi
Buldum,sen muhtemelen ateist olduğunu gizliyorsundur,işte çevrende de böyle insanlar var,emin ol.
7 milyon olabilecek en düşük sayıdır. Belki de en az 2 katı.
Biraz düşününüz,hak vereceksiniz.
smile.gif
buldum
peki öyle olsun ! savaşmam gereken başka cepheler var şu anda .
ateist
Benim,yüksek mimar bir arkadasim var ve gencligimizden beri,ben onun allahsiz oldugunu hep sezinlerdim ama fazla belli etmezdi.Kuran okumuslugu filanda yoktur ama felsefesi kuvvetli,dünyanin en yüksek IQ su olan insanlarindan biridir.Gecenlerde,telefonlasirken,foruma davet ettim.Biliyorumki,cok katkisi olacaktir.Üstelik,tanri fikrini yok edecek cok orijinal fikirleri oldugundan bahsetti.Fakat gelmeyi kabul etmedi ve ip numarasindan,kimliginin ortaya cikabilecegi,endisesini tasidigini söyledi.
Eminim Türkiyede zannedildiginden daha cok allahsiz vardir ama ya IP numarasi,ya döt büyüklügü problemi yada cüzdan hastaligi yüzünden,ortaya cikamiyorlardir.
Fidel
Ben ateist olduğumu saklamam ama gereksiz yere ben ateistim de demem kimseye..

Sınıftaki arkadaşlarımın çoğu bilir hatta bir çok tartışmaya girdik onlarla.. Sorduğum sorular karşısında cevap veremeyince beni işin ehli bir imama götürmeye karar verdiler.. O sorularımı cevaplayabilirmiş.. smile.gif

Ama tabii imama gitme diye bir şey söz konusu olmadı kaynayıp gitti.. Keşke gitseydik.. smile.gif

Pederle din konusunu hiç konuşmadık ama valide biraz çakmıştır durumu.. Bir keresinde hoca yarabbim bizi kuran'ın yolundan ayırma gibi bir şeyler zırvalarken annem "amin" demişti.. ben de demiştim neden amin diyorsun yaa! ortam kalabalıktı ve sesim duyuldu.. smile.gif
buldum
Fakat gelmeyi kabul etmedi ve ip numarasindan,kimliginin ortaya cikabilecegi,endisesini tasidigini söyledi.

ph34r.gif
Remat
Araştırma yapmadan bu tarz veriler vermek sadece kişisel tahmin olur,daha da öteye gidemez.

Bende seçim öncesi tahminleri öyle yapıyodum,göt oldum kaldım smile.gif

Ayrıca bu seçim TKP'ye oy verdim,bir ton da kişiyi sırf ben tanıyorum TKP'ye oy veren ve müslüman olan.Komünist parti ama,söylediklerine bakıp veriyor herkes,bu aşamada komünist-marksistliği ön plana çıkmıyor partinin,hemde hiç,belirteyim dedim wink.gif

CHP'ye oy veren kitle,gelir düzeyi yüksek olanlar,emekli öğretmenler,askerler,emekli subaylar,üniversite öğrencilerinin bir kısmı falan.

Hepsi laiktir doğal olarak,ama söylediğin gibi olduğunu düşünmüyorum ateist31,onlar yobazlardan aşırı derece bıkmış durumdalar,ama hepsi denilebilecek kadar çoğunluğu da dua eder durumda,yani ben en azından,kendi tanıdığım CHP lileri ve pari üyelerini baz olarak öyle diyebilirim,benim gibi forumlarda din tartışmıyorlar ama,gidip konuştuğunda,peygamberim Muhammed,Tanrım Allah diyecek olanlar,gene tamamı denecek kadar çoğunluktadır.Haa bunlar laf olsun diye müslümandır falan dersin,orasını bilemem,ne seni,ne beni ne de başkasını ilgilendirmez,laiklik-inanç-müslümanlık-ateizm kavramlarından bu konuyu yorumlayınca,herkes kendi penceresinden bakacaktır muhtemelen.Ama ortada olan durumu da görmezden gelmek doğru olmaz.

Haa bir de yukarıda eklemeyi unuttum,TKP 40 milyon seçmenin % 0.22 oyunu aldı smile.gif

sevgiler
tnt13
% 10 çok abartı yani gerçekçi değil ama istersek % 20 bile olur (tebliğ ve irşad ile)
kürtleri unutmayın arkadaşlar o kadar devletin din dayatma politikasına rağman
çoğunluğu atesit yani hayat şartları zorluyo ateist olmaya
metatron
QUOTE(tnt13 @ Jul 31 2007, 01:25 AM) *
% 10 çok abartı yani gerçekçi değil ama istersek % 20 bile olur (tebliğ ve irşad ile)
kürtleri unutmayın arkadaşlar o kadar devletin din dayatma politikasına rağman
çoğunluğu atesit yani hayat şartları zorluyo ateist olmaya

yahu ne alakası var?? özellikle kürtler islamın daha sert yorumunu yaşarlar.. o yüzden kendi bölgeleri feodalizm'den kurtulamamıştır.. feodalizmlerini de islam sayesinde sürdürmektedirler..

bir takım kaba yerlerimizden sallamayalım lütfen..
Fuzûlî
hesabınız yanlış.. çok yanlış...

siz nasıl agnostikleri ateist saymışsınız.. makuldur.
Ben inandığını söyleyenlerin hemen hepsini de aynı kefeye koyuyorum.

Yeryüzünde dindar kalmış bir avuç insandan biriyim...
ve ikinci bir grup olarak da sizler varsınız...
hepiniz...

bütün çoğunluklar ve büyük sayılar sizin olsun...
Bana ben yeterim...
Fabio
Alevilerin yarisini ateistdir diyen yalan soyluyor.Alevileri teisttirler,allaha inanirlar.Turkiye'de ateist sayisi tahminimce ya % 4 belki 5.
Deistlerin orani daha fazladir ama ateistler %10 diyerek kendinizi kandirmayin
kaba etinizden sallamayin lutfen
Ekrem2
http://tr.wikipedia.org/wiki/Ateizm

Bu linkte Avrupa'da Tanrıya inanma oranları haritası var..
Sanırım bu bize Türkiye'deki
ateist sayısı hakkında bir bilgi verebilir...
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.