Tam Forum Görünümü: Tanrı karşınıza çıkarsa
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
Sayfalar: 1, 2
CharlesDarwin
Diyelim ki öldünüz, ya da ölmediniz ama olağanüstü bir varlıkla karşılaştınız. Kendisinin Tanrı olduğunu iddia etti. Hatta ben Allahım dedi. Üç beş de numara yaptı sizi kendisine inandırmak için. Peki bu varlığın gerçekten tanrı olduğunu nasıl anlayabilirsiniz. Herşeyi yaratan olduğunu. Ya sahtekar bir uzaylı ise. Ya da çok gelişmiş bir bilgisayar falansa. Ya da bilemeyeceğimiz bir tür canlı formu ise.

Tanrının O tanrı olduğunu nereden bilebiliriz. Bunun bir yöntemi var mıdır?
Blackrock
Çok basit. Tanrı Morgan Freeman'a tıpatıp benzer. Görür görmez tanıyabiliriz.
RagnaroK
Eğer evreni yarattığını iddia ederse, beni büyük patlamanın olduğu ana, hatta daha öncesine götürmesini isterim. Film izler gibi bana o anları izletmesini isterim. Tabii o sırada, o görüntülerin içinde o da olacak, ve neler yaptığını görebileceğim. Filmin montaj olması olasılığını göz ardı ediyorum tabi. hehehehe
CharlesDarwin
Bunu bir bilgisayar simülasyonu yaparak ben de yapabilirim. Hatta windows'unda ekran koruyucu olarak bile kullanabilirsin. Sana evreni böyle yarattım desem beni tanrın olarak mı kabul edeceksin yani. ya gösterecekleri doğru değilse?
pergel
Tanrı karşınıza çıkarsa, Onun Tanrı olduğunu nereden bilebilirsiniz?

Tabii ki baldırından. Bana baldırını göstermesini isterim. Allah, kendisini baldırını göstererek tanıtacaktır. (hadis)
Trajito
Tanrı herhangi bir fenomenin her zaman için öznesi durumunda olmak zorundadır, onu nesne olarak ortaya koyamayız. Yani, eğer Tanrı'ya bakıyorsak bu ancak Tanrı'nın biz olması ve kendine bakması ile mümkündür. Alim-i mutlak olduğundan kendisini tanıyacaktır. Tanrıysak ve Tanrı olduğumuzun farkında değilsek ve bunun farkına varma aşamasındaysak ve Tanrı karşımıza çıkarsa, işte o zaman heyecanlı bir görüşme olur. Tanrı nasıl olur da Tanrı olduğunun farkında olmaz? Çünkü aslında Tanrı değildir, Tanrı suretinde bir şeydir. İşte insan olmanın sırrı!

Not: Bu iletimi Fuzuli'ye (forum üyesi olan Fuzuli'ye) armağan ediyorum ama dine filân dönmedim tabii, bunlar bilindik şeylerdi, J. Derrida'nın din üzerine son dönem çalışmalarındaki yaklaşımların da konuyla belki ilgisi vardır.
Rochader
Cok zor bir soru. Ben Yasar Nuri abiden duymustum biz onu hic göremeyecegiz demisti. Onun icin bosuna korkmayin valla bir sey olmaz. Ama insallah bir gün karsilasiriz. Karsilasir ve Allah olduguna inanirsam ilk sorum su olacak;

Ateistmisin ? laugh.gif

SAYGILAR
scape
QUOTE(Trajito @ Aug 19 2007, 09:33 PM) *
Tanrı herhangi bir fenomenin her zaman için öznesi durumunda olmak zorundadır, onu nesne olarak ortaya koyamayız. Yani, eğer Tanrı'ya bakıyorsak bu ancak Tanrı'nın biz olması ve kendine bakması ile mümkündür. Alim-i mutlak olduğundan kendisini tanıyacaktır. Tanrıysak ve Tanrı olduğumuzun farkında değilsek ve bunun farkına varma aşamasındaysak ve Tanrı karşımıza çıkarsa, işte o zaman heyecanlı bir görüşme olur. Tanrı nasıl olur da Tanrı olduğunun farkında olmaz? Çünkü aslında Tanrı değildir, Tanrı suretinde bir şeydir. İşte insan olmanın sırrı!

Ya arkadaş yazdığının zerresini bile anlamadım laugh.gif rolleyes.gif Ama mantılkı geliyor galiba smile.gif Biraz açarmısın ?
mistral
o tanrı mı bu tanrı mı beni hiç enterese etmez, şayet karşıma çıkıp ben tanrıyım diyorsa
şu dünyaya ettiği eziyetin sebebini sorarım ve iki tokat atıp hırsımı alırım...
Trajito
scape,

Demek istedim ki Tanrı hep öznedir, asla nesne değildir. Bir kitap... Bu kitap ve bunu algılayan bir özne olmaksızın kitaptan bahsedilemez. Kitap öznenin kurmacası mıdır yoksa var olmak için kendinden başka bir şeye ihtiyaç duymayan bir şey midir bilinmez, önemli olmayan felsefî bir muhabbet bu. Burada önemli olan şu ki "Kitap!" diyebilmek için bir özneye ihtiyaç duyulması ve böylece her bilginin bir nesnesinin bir de öznesinin var olma zorunluluğu. Şimdi, ben diyorum ki Tanrı bilgiyi var eden bu elemanlardan sadece özne olabilir, nesne ya da özne-nesne ilişkisi olamaz. Tanrı öznenin bizzat kendisi olmak zorundadır. Tanrı görendir, görülen değil; hissedendir, hissedilen değil; düşünendir, üzerinde düşünülen değil. Tanrı'yı tanımak, bir şeyin Tanrı olup olmadığına karar vermek sorunları daha baştan Tanrı'yı nesne olarak ortaya koyarak söz konusu gerçeği görmezden gelmiş oluyor. Sonuç olarak, soru yanlış.

Cevap bu kadar olsa da soru farklı bir yöne kaydırılarak önemli bir hususa değinilebilir. Tanrı olduğunun farkında olmayan Tanrı suretli insandan bahsettiğim kısım bununla ilgili.
pergel
Birazcık utanması olan kimse "ben tanrıyım" diyemez.
Tanrı'nın şu dünyaya bunca yaptığından sonra.
scape
"Yani tanrı aslında insan suretinde ve tanrı olduğunun farkında değil. Bu durumda herhangi bir insan tanrı olabilir. " bu sonuca varabilirmiyiz? mellow.gif Yada varmamız gereken başka sonuç varda ben yanlış sonuca mı vardım.
antiateist
Ateistlerin canını fazla yakma derim.
Trajito
scape,

"Tanrı aslında Tanrı değil." değil, "İnsan aslında Tanrı." F. Nietzsche'nin Tanrı kavramına kattıklarına gönderme yapmıştım sadece.
ElCebbar
"Tanıştığımıza memnun oldum." derim. laugh.gif

Sonsuz büyüklükte olmalı.

Sonsuz güç sahibi olmalı.

Sonsuz bilgi sahibi olmalı.

Bilinç sahibi olmalı.
dinsavar
Tanrıyı bilmem ama şu dinleri uyduran zzırtapos karşıma bir çıkarsa varyaaaaaaaa
CharlesDarwin
Tanrının tanrı olduğunu bizlerin anlamasının hiçbir yolu yoktur. Tanrının gösterebileceği herşey bir ilizyon bir yanılsama da olabilir. Tanrı kendi kimliğini kanıtlayamaz.
derbeder
wacko.gif şu düştüğünüz duruma bakın ya hem ateistsiniz hem de inşallah(Allah izin ederse diyorsunuz).bu kadar da çelişki olmaz.hani bi ateist Allah'ı yok sayan bi kitap çıkarmış.Programın birinde konukmuş.Sormuşlar "efendim %90 ı müslüman olan bi ülkede nasıl satacanızı düşünüyorsunuz".Adamın cevabı da"Allah izin ederse satacağım "olmuş.komik değil mi.
Bu arada ALLAH karşımıza ahirette çıkacakmış. Ve cenneti hak eden müminlerin karşısına çıkacak.O'nu inkar edenler üzülerek söylemeliyim ki nur cemalini göremeyecekler.belki biz de göremeyeceğiz,şu üç günlük dünyada ibadetlerimizi edemediğimizoen yananların arasında olabiliriz.(tabi bunu biz değil sadece yüce yaratıcı bilir.bağışlayıcıdır sizi de bizi de affeder) ALLAH HEPİNİZE HİDAYET ETSİN. ONA EMANETSİNİZ................... sleep.gif
pergel
İyi dileklerin için teşekkürler derbeder ama üzgünüm; Allah yok.
derbeder
BEN DE ÇOK MUTLUYUM AMA ALLAH KESİN VAR SEN İNANSAN DA İNANMASAN DA.MUTLUYUM NEDEN KENDİM VE BENİM GİBİ İNANANLAR İÇİN.SENİN GİBİ ÜZGÜN DE OLABİLİRİM NEDEN SEN VE SENİN GİBİLER İÇİN.SENİN İÇİN DUA EDECEM.İYİ BİR İNSANSIN BELLİ .UMARIM BİGÜN İNANIRSIN.AMA GÖRÜŞLERİNE SAYGILIYIM BOŞLUKTASIN... sleep.gif
pergel
Benim üzüntüm senin adına derbeder... Olmayan bir şeye ve onun adına uydurulmuş 1400 yıl yaşındaki hikayelere göre hayatını sürdürüyorsun... İyi bir insan olduğumu düşündüğün için de teşekkür ederim ama bir gün inanacağımı umma. Ben tam 40 yıl inandıktan sonra, boşluğa inandığımı anladım. Emin ol, yok öyle bir şey. Bir tanrı olsa bile, senin adına üzgünüm; o Allah değil. Allah yok.
Sana kolaylıklar dilerim.
antiateist
QUOTE(dinsavar @ Aug 19 2007, 10:35 PM) *
Tanrıyı bilmem ama şu dinleri uyduran zzırtapos karşıma bir çıkarsa varyaaaaaaaa

Ya Tanrı gelipde bu dinleri ben yarattım derse. Sen benim ayetlerimle dalga geçtin derse. Sen ne yapardın....Kaçacak delik bul diyecem ama öyle bir şeyde olmuyacak biggrin.gif
derbeder
smile.gif öncelikle seni yetiştiren aileye acırım.Rabbimize ne cevap verecekler onlar sorumlu.seni iyi yetiştirememişler.seni bile bile ateşe atmışlar.

inanacaksın eminim.çünkü duanın aşamayacağı hiç bişey yoktur.ben yeterki kalpten duamı edeyim.belki öteki dünyada karşıma çıkarsın da seni Allah iyi ki karşıma çıkardı dersin bu beni mutlu eder.aksi olursa yazık bize.

bu arada sevgili pergel seni yaratanın yerine inandığın DOĞA ANAYA selamlar... wink.gif
pergel
derbeder, ben yaratılmadım. Sen de... Seni annen ve baban yaptı, beni de benimkiler. Onları da onlarınkiler. Sen, seni Allah'ın yarattığına inanıyorsun. Neden Yahve'nin ya da Zeus'un yarattığına inanmıyorsun? Onlara inanlar da var. Ben hanginizinkinin gerçek olduğunu nereden bileyim? Sen nereden biliyorsun?

Ben sana ya da ailene acımıyorum. İnsanların seçimleri nedeniyle başlarına gelenlerden dolayı acımam. Sadece üzülürüm.

Bu arada ailem hakkında sana bir bilgi vereyim, başlarına ne geleceğine sen karar ver ve neden diye sor.

Babam çok dindar bir adamdı. Beni de öyle yetiştirdi. Benim gerçekleri farketmem, babamın ölümünden çok sonradır. O öldüğünde, ben "iyi bir müslüman" olduğumu düşünüyordum. Allah'ın olmadığına ve islam denen insanlığın baş belası dinin zararlarına düşünerek, gözlemleyerek vâkıf oldum. Yani bugünkü durumu islam hakkındaki bilgime borçluyum. Eminim sen benim kadar islami bilgiye ve kültüre sahip değilsin. İddialı mı konuştum? Evet!

Bana bunca islami bilgiyi veren babam, cennetlik midir, cehennemlik mi sence?
ElMariachi
Derbeder,
eğer Allah olsaydı şu an bunları tartışıyor olmazdık.
Çıkardı karşımıza 'heeeyyyyttt derdi' olur biterdi.
Yani neden saklansın ki? Kesin yok!
derbeder
baban görevini yaptı o cennetlik inşallah.SANA DİYECEK BİŞİ YOK ARTIK KENDİNİ KANDIRIYORSUN.YAZDIKLARINA VARYA KATILA KATILA GÜLÜYORUZ HEPSİ BOŞ ÇÜNKÜ NE DEDİĞİNİ BİLMİYORSUN...............................
SENİ SADECE ALLAHA HAVALE EDİYORUM...BİŞEY DAHA EDİYORUM O DA DUA.ÖZÜNE DÖNMEN İÇİN.
GEÇ OLDU İYİ GECELER .BAKARSIN YARINA SAĞ ÇIKMAYIZ.ŞİMDİLİK HAKKINI HELAL ET...BEN ETTİM BİLEEE.................................S.Y. ...................................
derbeder
SEVGİLİ ATEİST31 SANA aLLAH BİRGÜN ÖYLE BİR HEEEEEEYYYYT DİYECEK Kİ(TABİ o HERŞEYİN EN İYİSİNİ BİLİR) HATTA DEDİ BİLE SUSUZLUK BUNUN EN GÜZEL ÖRNEĞİ.Bİ DÜŞÜN İYİ AKŞAMLAR ALLAHA EMANETSİNİZZZZ..............
FreeWill
QUOTE(pergel @ Aug 19 2007, 07:17 PM) *
Tabii ki baldırından. Bana baldırını göstermesini isterim. Allah, kendisini baldırını göstererek tanıtacaktır. (hadis)

laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Ne guzel de baldirin var,
Naylon corap ister Osman aga,
Sabah olsun carsiya gidelim,
Sabahlara dayanamam Osman aga.
dinsavar
QUOTE(derbeder @ Aug 19 2007, 11:46 PM) *
SEVGİLİ ATEİST31 SANA aLLAH BİRGÜN ÖYLE BİR HEEEEEEYYYYT DİYECEK Kİ(TABİ o HERŞEYİN EN İYİSİNİ BİLİR) HATTA DEDİ BİLE SUSUZLUK BUNUN EN GÜZEL ÖRNEĞİ.Bİ DÜŞÜN İYİ AKŞAMLAR ALLAHA EMANETSİNİZZZZ..............

Susuzluk var; demekki allah heeeyt demiş,deprem var; demekki allah tepinmiş, fırtına var; demekki allah osurmuş,yanardağ lav püskürürüyor; demekki allah zıçmış.
FreeWill
QUOTE(derbeder @ Aug 19 2007, 10:46 PM) *

Allah butun musluman ulkelerine "HiEEEEYYYYYT" demis zaten. Elin gavuru uzaya, Ay'a, Mars'a cikarken Allah'in ipine sarilan ulkeler ciksa ciksa ancak yagmur duasina cikiyorlar.
fenasifecisi
Asil, Tanri acaba afrikada acliktan aci cekerek ölmüs cocuk karsisina geldiginde ona ne diycegini biliyomudur....??
FreeWill
Cok yerinde, guzel ve dusundurucu bir soru. Tebrikler.

Evet, mikrofon sizde sayin muslumanlar!

SAYGILAR
Fragellant
Agnostik olmanın avantajları... Asla bilemeyiz, her zaman her şart altında kandırılıyor olabiliriz...
CharlesDarwin
Bu konu felsefi bir konu. Allahı geçin. Dİnleri de geçin. Uzayda bir uzay gemisi ile dolaşmaya çıktınız ve karşınıza bilinmeyen bir cisim çıktı. Kontak kurdunuz ve tanrı olduğunu iddia ediyor. Onun tanrı olup olmadığını belirleyebilmek için onunla ilgili bir test ya da sınav yapabilir misiniz?
pergel
QUOTE(CharlesDarwin @ Aug 20 2007, 08:07 AM) *
Bu konu felsefi bir konu. Allahı geçin. Dİnleri de geçin. Uzayda bir uzay gemisi ile dolaşmaya çıktınız ve karşınıza bilinmeyen bir cisim çıktı. Kontak kurdunuz ve tanrı olduğunu iddia ediyor. Onun tanrı olup olmadığını belirleyebilmek için onunla ilgili bir test ya da sınav yapabilir misiniz?

Ona güneşin nereden battığını sorarım. Eğer "uzak bir ülkede, balçığın içine batar" derse, bilirim ki o, Allah.
obs
-genlerimi ben mi seçtim?
-hayır
-ailemi ??
-hayır
-yaşam alanımı??
-hayır
-haytım boyunca karşıma çıkanları ??
-hayır
- e daha ne o zaman şimdi ne artislik yapıyosun??.. hem herşeyi sen seç, hemde cezasını biz çekelim.. çekilin lan ben kendim giderim cehenneme ... ha unutmadan alayınızın....
Remat
Adamın karşısında Tanrı,ölmüş,hiç tırsmıyo bi de artislik yapıyo tongue.gif

kkkeh keh keeeh denir buna sadece.

Ben şu ezeli-ebedi nasıl olabiliyosun,bunu bana bir kavratırmısın falan derdim herhalde.

Ya da hangi dinler senin,hiçbiri senin değil mi,hiç din yollamadıysan niye yarattın bizi diyebilirdim.
Fabio
QUOTE(Remat @ Aug 20 2007, 12:57 PM) *
Adamın karşısında Tanrı,ölmüş,hiç tırsmıyo bi de artislik yapıyo tongue.gif

kkkeh keh keeeh denir buna sadece.

Ben şu ezeli-ebedi nasıl olabiliyosun,bunu bana bir kavratırmısın falan derdim herhalde.

Ya da hangi dinler senin,hiçbiri senin değil mi,hiç din yollamadıysan niye yarattın bizi diyebilirdim.

hakkatten ya

yigitlige bok surdurmuyor hala puhahaha

ben tanriyla karsilassam tanistigima memnun oldugu soyler havadan sudan muhabbet ederdim
antiateist
QUOTE(fenasifecisi @ Aug 20 2007, 01:29 AM) *
Asil, Tanri acaba afrikada acliktan aci cekerek ölmüs cocuk karsisina geldiginde ona ne diycegini biliyomudur....??

Allah sabırından dolayı senin mükafatına mükafat katıyorum diyecek ve buyur sonsuz cennete ye iç diyecektir.
pergel
QUOTE(antiateist @ Aug 20 2007, 05:02 PM) *
Allah sabırından dolayı senin mükafatına mükafat katıyorum diyecek ve buyur sonsuz cennete ye iç diyecektir.

Ne sabrı ya? Yiyecek bir şey yoksa, çocuk zaten ölene kadar sabredecek, eli mahkum.
Adaletini sevdiğim Allah!
Remat
QUOTE(pergel @ Aug 20 2007, 05:34 PM) *
Ne sabrı ya? Yiyecek bir şey yoksa, çocuk zaten ölene kadar sabredecek, eli mahkum.
Adaletini sevdiğim Allah!

Hırsızlık yapabilir,gasp yapar,gider tecavüz eder öldürür parasını alır,seçenek bol.
aktifus
Her an milyarlarca insan tanrıyı görmek veya en azından bir işaret görmek için dualar ediyor, çırpınıyor. Onu göremeyeceksiniz taa ki bir aynaya bakana kadar. smile.gif
pergel
QUOTE(Remat @ Aug 20 2007, 05:40 PM) *
Hırsızlık yapabilir,gasp yapar,gider tecavüz eder öldürür parasını alır,seçenek bol.

5 yaşındaki çocuk mu bunlardan birini yapar?
E, siz 6 yaşındaki kız çocuğuna "evlenebilir", 9 yaşındakine "karılık yapabilir" derseniz, 3-5 yaşındakine de hırsız, katil, tecavüzcü dersiniz. Normaldir.
godDAR
ahiret günü 18 aylıkken tecavüze uğrayan bebeği allahcan nasıl bir sorguya çekecek acaba..burada sorguya çekmesi gereken allah mı, yoksa o masum bebek mi..

siz tanrı olsanız bir bebeğin başına bunların gelmesine izin verirmiydiniz..evet vermezdiniz hiçbiriniz..ama allahcan biraz sapık olduğu için bunları sadece izlemekle yetiniyor..
Remat
QUOTE(godDAR @ Aug 20 2007, 08:36 PM) *
ahiret günü 18 aylıkken tecavüze uğrayan bebeği allahcan nasıl bir sorguya çekecek acaba..burada sorguya çekmesi gereken allah mı, yoksa o masum bebek mi..

siz tanrı olsanız bir bebeğin başına bunların gelmesine izin verirmiydiniz..evet vermezdiniz hiçbiriniz..ama allahcan biraz sapık olduğu için bunları sadece izlemekle yetiniyor..

Allah da kurulmuş bir bilgisayar oyununun Single Player oyuncusu zaten,elindeki mermileri zamansız harcayıp 4. leveli geçemediği için bölüm canavarı bebeğe tecavüz ediyor.
fenasifecisi
QUOTE(antiateist @ Aug 20 2007, 04:02 PM) *

...ve o cocuk mükafat olarak cennete gönderilmis, yemis icmis vs... ordaki baska bi cocuga sormus sen ne gibi bi sinavdan gectin? o da demis, valla ben zaten müslüman bi ailede dogdum, bizimkiler bana kuran okumasi ööretti, günah olani yapmadim, hep sevap isledim, aslina bakarsan kurani veya dini bilmem bile dooru dürüst, herkes napiyosa onu yaptim zaten bizim hala oglu amca oglu hepsi burda bak.... bizim cocuk demiski "ulan pic, sen buna sinav mi diyon...bizim aazimiza .icildi, dogduma pisman oldum, yerde artik bulunca seviniyodum, dötümden akbabalar kovaladi...cagirin lan o tanri bozuntusunu, bu nasi adalet..."

(simdi cennetin dereceleri vardir demeyin.)
Remat
QUOTE(fenasifecisi @ Aug 20 2007, 09:01 PM) *
cagirin lan o tanri bozuntusunu, bu nasi adalet..."

Cennete giren bir insanın söylediği söze bakın tongue.gif tongue.gif
antiateist
Evet fenasi, dünyada zulme uğrayan cennetin en tepesine yerleşir. Aynı şekilde sakat insanlarda öyle.
godDAR
QUOTE(antiateist @ Aug 20 2007, 11:12 PM) *
Evet fenasi, dünyada zulme uğrayan cennetin en tepesine yerleşir. Aynı şekilde sakat insanlarda öyle.

peki bu sakat vatandaşımız zulüm yaptıysa, 18 aylık bir bebeğe tecavüz ettiyse ne olacak kardeş..zulme uğrayan biri, başkalarına zulmederse ne olacak..

allahın işi çok zor..onu savunanlarında..
fenasifecisi
QUOTE(antiateist @ Aug 20 2007, 10:12 PM) *

antiateist, sen o kadar mutasyon anlatiyosun , detayina kadar arastiriyosun, sonrada "dünyada sakatlar, zulme uurayanlar cennetin en tepesinde masalina " inaniyosun. Anlamak zor....
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.