bilelimogrenelim
Aug 27 2007, 09:00 PM
Biliyorsunuz bugün Berat kandili, yollarımız yine kesildi, heryerde yollar bir iple kapatılmış.
Çocuklarını bu şekilde sokaklara sürüp dilendirenlerin bayramı olsun.
Neyse konumuza dönelim. Bugün günahlar affediliyormuş, insanın gelecek sene ölüp ölmeyeceği bu gece yazılıyormuş. Ama ben anlamadım gitti, ne oldu Kader inancına, bugün mü yazılıyormuş, yani yıllık mı yazılıyormuş bu kader?
Kuran-ı Kerimin Levh-i Mahfuzdan dünya semasına toptan indirildiği gecedir, diyorlar. Bu nasıl iş? Hani ayet ayet inmişti, 17 sene sürmüştü, hem indirme Kadir gecesinde değil miydi, garip şey.
Aynı zamanda bu kandillerin peygamber zamanında kutlanmadığını biliyoruz, yani ortada ayet yok, sünnet yok nereden geldi şimdi bu kandil? Berat mı beraat mi, onu bile ayırd edemedim.
Bu belirli gün ve haftalar konusu İslam'da birbirine mi karışmış, yoksa ben mi az biliyorum?
muhakara
Aug 27 2007, 09:10 PM
bugün muhammed'in imza günü ama ne yazıkki o yok

bugününde diğer kandil yada özel olduğu düşünülen günlerden farkı yok aslında... bugün yine ateistleri yada müslüman olmayanları kandırmak için ''ne olursan ol yine gel,kırkbin kere tövbeni bozsanda gel'' yalanı sölenecek ve bu taktikle insanlar zombileştirilecektir...
FreeWill
Aug 27 2007, 09:19 PM
Musluman soru sormaz!
Sorgulayabilme, elestirebilme, dusunebilme yetileri elinden alinmistir. Bunun adina da "iman" derler.
Iman etmezseniz boyle sorular aklinizi, sagduyunuzu gidiklar durur.
En iyisi iman edin ki kurtulun boyle sorulardan.
SAYGILAR
xislam
Aug 27 2007, 09:23 PM
Bugün ben delil yetersizliğinden beraat ettim.
saygılar.
Fabio
Aug 27 2007, 09:33 PM
her gun muhammedin gunu
yok ana babasinin muhammedi yaptiklari gun
yok muhmmedin yukseldigi fasa fiso
yalan dolan
muhakara
Aug 27 2007, 09:33 PM
QUOTE(FreeWill @ Aug 27 2007, 10:19 PM)

Musluman soru sormaz!
Sorgulayabilme, elestirebilme, dusunebilme yetileri elinden alinmistir. Bunun adina da "iman" derler.
Iman etmezseniz boyle sorular aklinizi, sagduyunuzu gidiklar durur.
En iyisi iman edin ki kurtulun boyle sorulardan.
SAYGILAR
hem öle yapınca kanunende sorumluluğunuz kalmıyor bişeyden
bilelimogrenelim
Aug 27 2007, 09:35 PM
Yok mu bu günde işte şu ayet, şu ibadet, şu hadis, şu sünnet oldu da biz bu günü kutluyoruz diyebilecek bir müselman ?
Fabio
Aug 27 2007, 09:39 PM
muselman yok. ben varim. beni begenmiyor musun ?
puhahahha
FreeWill
Aug 27 2007, 09:40 PM
QUOTE(bilelimogrenelim @ Aug 27 2007, 08:35 PM)

Yok mu bu günde işte şu ayet, şu ibadet, şu hadis, şu sünnet oldu da biz bu günü kutluyoruz diyebilecek bir müselman ?
Yok!
Su anda mesguller. Belki birazdan gelirler. Kandil ayini yapiyorlar su an.
godDAR
Aug 27 2007, 09:47 PM
bu gece korkar müslüman böyle kafirlerin olduğu yerde yazmaya..döt korkusu hat safhadadır bu gece..berat kandiliniz mübarek olsun inananlar..masaldan bir an önce uyanmanız dileğiyle..
muhakara
Aug 27 2007, 10:03 PM
QUOTE(godDAR @ Aug 27 2007, 10:47 PM)

masaldan bir an önce uyanmanız dileğiyle..
bilmiyormusun goddar , müsllolar zaten uyumalarıyla meşhurdur... bakınız; ashab-ı kehf (yedi uyuyanlar) sonra yeni bi film çıktı: 1400 yıldır uyuyanlar... bi prens gelip öpecek ama bakalım kim...
ATSIZCI
Aug 27 2007, 10:11 PM
Prens Charles bile öpse, hatta yalasa bile gene uyanmaz bunlar. Ne diyelim, Allah uyandırsın. Varsa tabi...
godDAR
Aug 27 2007, 10:14 PM
bende tövbe edeyim bari..müslümanların öyle saçma sapan hurafe inançları olur ya..bu gece 12500 kere tövbe edersen kurtuluşa eriyosun falan diye..
hadi bismillah..
1-tövbe 2-tövbe 3-tövbe 4-tövbe 5-tövbe......................................................................
................
.................11587-tövbe
allahcan-la bi s.ttir git goddar tamam affettim..
der herhalde sonunda..
godDAR
Aug 27 2007, 10:26 PM
berat kandilinin kaynağı bu hadistir..
“şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. çünkü yüce allah (c.c), bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve ‘yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim! yok mu rızık isteyen, rızık vereyim! yok mu şifa isteyen, şifa vereyim!... yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim."
hayde müslümanlar allahcan ne isterseniz halledecek..dileyin ondan ne dilerseniz..lambadan çıkan cin misali..
yersek..
godDAR
Aug 27 2007, 10:30 PM
berat kandili namazınıda ihmal etmeyelim..bilmeyen müslümanlara yardımcı olmak görevimiz..2 farklı metodu var..istediğinizi seçin..
1. berat kandili namazı yüz rekattır..fatihadan sonra on ihlas okunur..sevabı hesaplanamayacak kadar da çoktur. çünkü (hayırlı anlamda) çok uzundur ve yüz kere "kuran-ı azim" olan fatiha, bin kere de "kuran'ın üçte birine denk" olan ihlas okunmuş olur..
2. berat kandili namazı iki rekattır..normal namaz gibi kılınır; tek farkı, secdeye kapanıldığında kişi, dayanabildiği kadar secdede kalıp dua eder.
birincisinin sünnet olmadığı söylenir..ikincisi ise hz. aişe (r.a)'dan rivayet edildiği şekliyle peygamberimiz (s.a.v) tarafından uygulanmıştır..
birincisini pek tavsiye etmiyorum..bu mübarek geceyi hastanede geçirmeyin derim..
kkk..
tumbled
Aug 27 2007, 10:36 PM
QUOTE(godDAR @ Aug 27 2007, 10:47 PM)

bu gece korkar müslüman böyle kafirlerin olduğu yerde yazmaya..döt korkusu hat safhadadır bu gece..berat kandiliniz mübarek olsun inananlar..masaldan bir an önce uyanmanız dileğiyle..
godDAR, biz de uyandık Matrix'ten senin gibi.. kandil diyerek geceyi arabesk ilahilerle, mevlitlerle, yüz rekat namazlarla geçirmiyoruz. (aslında hiç öyle geçirmemiştim.).. Ama "Matrix"i çözmeye çalışmaya devam ediyoruz.
muhakara
Aug 27 2007, 10:46 PM
berat kandilinin kaynağı bu hadistir..
“şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. çünkü yüce allah (c.c), bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve ‘yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim! yok mu rızık isteyen, rızık vereyim! yok mu şifa isteyen, şifa vereyim!... yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim."
sen allah değilmisin..herşeyide bilirsin istemeye ne gerek var ne lazımsa ver sen...
godDAR
Aug 27 2007, 10:48 PM
QUOTE(tumbled @ Aug 27 2007, 11:36 PM)

godDAR, biz de uyandık Matrix'ten senin gibi.. kandil diyerek geceyi arabesk ilahilerle, mevlitlerle, yüz rekat namazlarla geçirmiyoruz. (aslında hiç öyle geçirmemiştim.).. Ama "Matrix"i çözmeye çalışmaya devam ediyoruz.
bu gece burada korkusuzca yazabildiğine göre sen farklısın zaten..sorgulamaya devam..gerçeği bulana kadar..
Antimuhammed
Aug 28 2007, 12:14 AM
Ehe bütün Müslümanlar bu gece buraya yazmazzzzz.
Onlar bütün bir yıl yaptıkları günahları affettirmekle meşgul...
9 yaşındaki kızla fiili livata yap sonra bu gece dua et affolsun günahın...
İş yerinde hile hurda ile para kazan bu gece dua et aklan...
Gusül abdesti alıp gasp a çık nasılsa bu gece günahın affolur...
Siz daha bekleyin bunca günaha batmış Müslümanı bu gece.. Zira bu gece zinasından tutun, gaspa kadar her türlü adi suçun affolacağı gece, cehennemlik ateiste cevap yazmak boşuna. Onlar insanlığı ağlatan günahlarını affettiriyorlar bu gece...
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen,
buraya tıklayınız.