Tam Forum Görünümü: Meyrem'in oğlu İSA
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
Sayfalar: 1, 2, 3
mamuli
Meyrem Yakup ile nişanlı iken allah'tan hamile kalıyor.
Soruyorum:
1. Allah zina yapar mı?
2. Allah meryem ile zina yaptığına göre cezası ne olmalıdır? Kırbaç? Recm?
3. Allah zina gibi bir günah işlediğine göre dinden çıkmış olur mu?
elfida
kime ateistlere mi,müslümanlara mı,hristiyanlara mı...
CutiePie
Yakup degil , yusuf ile nisanliydi meryem
cebbar
cevap imzamda.
Zalim
mamuli, git önce nisanlisini duzgun ögren sonra gel..ayrica bu hristiyan inanci..allah demissin musluman inancindaymis sanki bahsettigin olay..inanki kendinizle celisiyorsunuz.. : ))
mamuli
zalim sen kuranı okuduğuna emin misin? laugh.gif laugh.gif
Siz kuranı nerenizle okuyorsunuz? laugh.gif laugh.gif
Al-i imran suresini oku bakayım ne yazıyor.

Nişanlısının adı Yakup Yusuf ne farkeder. Kız nişanlı iken, allah kızı hamile bırakmış. Başkasının manitasına yazılmış işte.
mamuli
Al-i İmran Suresi (Diyanet işleri başkanlığı mealinden)

45. Hani melekler şöyle demişti: “Ey Meryem! Allah, seni kendi tarafından bir kelime ile müjdeliyor ki, adı
Meryem oğlu İsa Mesih’tir. Dünyada da, ahirette de itibarlı ve Allah’a çok yakın olanlardandır.”
46. “O, beşikte de, yetişkin çağında da insanlarla konuşacak, salihlerden olacaktır.”9
47. (Meryem), “Ey Rabbim! Bana bir beşer dokunmamışken benim nasıl çocuğum olur?” dedi. Allah,
“Öyle ama, Allah dilediğini yaratır. O, bir şeyin olmasını dilediğinde ona sadece “ol” der, o da hemen
oluverir” dedi.
48. Ve Allah ona kitabı, hikmeti, Tevrat ve İncil’i öğretecek.
gezgin95
Bize lisedeyken din dersinde okutmuşlardı.
Meryem nişanlısıyla dayısının mı ne çiftliğine gitmiş, dönüşte hamileymiş.
Her kes anında çaktı meseleyi, güldük tabii.
Meryem dayısı mı amcası mı ne, onun oğluyla mercimeği fırına vermiş, sonra da, "aaa ben bir şey yapmadım, herhalde tanrı hamile bıraktı, çocuğumuz peygamber" diye yutturmuş.

2 Milyar hristoyla, 1 küsur milyar müslo hala inanıyor.
Zalim
mamuli, ben cok iyyi biliyorumda sen bilmiyorsun..bide banami ögretceksin.. smile.gif) simdi sana ruhun cebrailin ufledigni söylesem bu sefer cebrail zina yapti dersin.. onun icin anlatmimda sen celiskilerinle yasamaya dvm et.. : ))
gezgin95
QUOTE(Zalim @ Dec 17 2006, 01:21 AM) *
mamuli, ben cok iyyi biliyorumda sen bilmiyorsun..bide banami ögretceksin.. smile.gif) simdi sana ruhun cebrailin ufledigni söylesem bu sefer cebrail zina yapti dersin.. onun icin anlatmimda sen celiskilerinle yasamaya dvm et.. : ))

Bilmiyor muyuz sanıyorsun?
Cebrail: "işte böyle" demiş.
Meryeme yüklemiş.
Zalim
gezgin95, evet evet biliyorsunuz.. : ))
CutiePie
47. (Meryem), “Ey Rabbim! Bana bir beşer dokunmamışken benim nasıl çocuğum olur?” dedi. Allah,
“Öyle ama, Allah dilediğini yaratır. O, bir şeyin olmasını dilediğinde ona sadece “ol” der, o da hemen
oluverir” dedi

Kuran da allah meryemle beraber olmus da isa dunyaya gelmis diye bisey yok, Ol demis olmus

isanin tanrinin oglu olmasi demek tanri meryemle beraber oldu da isa dogdu anlamina gelmiyor ! Bunu nereden cikarttiniz?

Ne hristiyanlar ne de muslumanlarin boyle cinsel birlesme sonucunda isanin dogduguna inanmiyor ki tanrinin yaptigi zina olsun.
katakuta
QUOTE(Zalim @ Dec 17 2006, 02:21 AM) *

Yoo öyle değil zalim,cebrail nasıl üflesiin yapsa yapsa y...lar. Üfleyen meryem olmalı, üflemişki cebrailde ona aha böle demiş biggrin.gif biggrin.gif
katakuta
QUOTE(Cutiepie @ Dec 17 2006, 02:29 AM) *
oluverir” dedi

Kuran da allah meryemle beraber olmus da isa dunyaya gelmis diye bisey yok, Ol demis olmus

isanin tanrinin oglu olmasi demek tanri meryemle beraber oldu da isa dogdu anlamina gelmiyor ! Bunu nereden cikarttiniz?

Ne hristiyanlar ne de muslumanlarin boyle cinsel birlesme sonucunda isanin dogduguna inanmiyor ki tanrinin yaptigi zina olsun.

Arkadaşlar niye böyle abuk subuk şeyler yazıyorsunuz ayıp değilmi ? Burda sadece müslümanlar yok, hıristiyanlarda var.
CutiePie
Sen iz surmeye devam et..

Yanlis oldugunu dusundugum ne varsa soylerim

ileri zekalinin biri beni hristiyan sanacakmis , hic umrumda degil
mamuli
Ol demiş olmuş.
Kadın ile erkek de "yapalım" diyorlar bu işi yapıyorlar laugh.gif laugh.gif

Konuya dönersek:
1. Cebrail'in meyremin ruhuna üflemesi ile isanın doğması cebrailin yaratma sıfatı olduğu anlamına gelir ki zaten bu "allahtan başka yaratıcı yoktur" düşüncesine aykırı bir durum.
2. Allah eğer yaratma sıfatı varsa isa'yı çamurdan yaratabilirdi ama nişanlı bir kızı hamile bırakmayı tercih etti. Ben bu olaya zina diyorum. Zina, seks yapmaktan öte, hakkın olmayan bir kadın / erkek ile ilişkide bulunmak, onu kullanmaktır. Sizin inanışınıza göre, seks yapmamış "üflemiş" de olsa, allah meyrem'i "kullanmıştır" bu da "zina" dır.

Kendisini akıllı sanıp başkalarına "salak" diye hitap eden cahil cühelalara duyurulur.
katakuta
QUOTE(Cutiepie @ Dec 17 2006, 03:09 AM) *
Sen iz surmeye devam et..
Yanlis oldugunu dusundugum ne varsa soylerim

ileri zekalinin biri beni hristiyan sanacakmis , hic umrumda degil

Anlayan anladı sen hiç tasalanma. Biz ne kadar dinsizde olsak yinede bazı kültürlerimize bağlı insanlarız.Bize göre, bir baba kendi avladına kızar bağırır ama bir başkası yan baktımı kıyametler koparır.Ben müslümanlara kızar bağırırım ama bir hıristiyana laf söyletmem, kalkıp onları eleştirmesine kıyametler koparırım. Onlar ne kadar yaramazda olsa yinede bizim ailenin çocukları,bizim kültürün insanları.
CutiePie
Herzaman ki gibi sacmasapan alakasiz sayiklamalar

Sana cevap vermeye tenezul bile etmiyorum
Orhunca
kurana göre allah bu iş için (meryemin hamile kalması) cebraili gönderiyor.olayın ilginç yönü cebrailin meryem e insan olarak görünmesi.

ne gereği varki insan (erkek) olarakl görünüyor cebrail ?
.............................

kakakuta;

sen neler saçmalıyorsun,ne demek kıyameti koparırım. ??

dellendinmi ??
Zalim
mamuli, bu sitede senin gibi kac kisi laf atmak istedi ama beceremediler..

islam hukukçularına göre tanımı:şeriatça geçerli bir akd(nikah)olmaksızın kadınla cinsel birleşme.

şafii hukukçularına göre : tümüyle haram nitelikte , doğal olarak şehvet kaynağı olan bir yerden şehvetin doyurulup bitirilmesi.

hanefi hukukçularınca benimsenen tanım:geçerli bir nikah yada böyle bir nikah sanısı ya da efendilik-cariyelik ilişkisi olmadan gerçekleşen her tür cinsel birleşme.

laik ceza hukukçularına göre tanımı: evli bir kişinin ,eşinden başkasıyla cinsel birleşimde bulunması

simdi cebrailin görevlerini bilirmisin sen...?? bilmiyorsan bunu ilk önce ögren..

senin dediginin mantigina bakarsak yine salak cikiyorsun cunku allah dil cebrail meryeme uflemistir..yani allah dil cebrail zina yapmis oliyor..

kuran ayetlerindede belirtir isanin durumu adem gibidir die..bunu es gecmissin yada anlamamissin.. ve bunu anla sonra gel..

ve son olarakta kullanmak ile zina ayri birseydir.. iliskiye girilmemisse zina dildir.. zinanin tanimini kendince yorumliyamazsin..zaten zinanin tanimini yazdim sen anla die.. : ))
adem
QUOTE(mamuli @ Dec 17 2006, 12:40 AM) *
Soruyorum:
1. Allah zina yapar mı?

tartışmak istiyorsanız insan gibi konuşun. mahalle karısı ağzı ile çarpık beyninizin ürettiği varsayımlarla kin ve nefret kusmaktan başka marifet gösterin.
soru soruyorsun güya kendin cevaplıyorsun.

sana kendi dilinden bir cevap ;

çocoğun olmadığı için karını mikroenjeksiyonla hamile bırakan doktora neden karımı becerdin dersin herhalde!

ama senin sıfır kapasite mantığın Allah ın yaratmasını almıyor.
doktor yapar Allah yaratamaz dan bir mm ileri göremiyorsan edepsizlik yapmayacaksın.

bu tavırlarınızla kefereleri bulduğunuz yerde öldürün ayetinin hikmetini öğretiyorsun müslümanlara.
başka yol bırakıyormusunuz?
mamuli
Zalim,
Ağzını toplayamadığın için kafanı toparlayamamışsın.

Hukuk insanlar arası ilişkileri düzenlediği için aklı başında ve mantıklı olmalıdır. Bu anlatılan olay akla mantığa aykırı olduğu için hukukta doğru dürüst bir karşılığını bulamayabilirsin. Cebrailin görevini sen düşün. Ol dediği zaman herşey olan bir varlık ne demeye Cebrail gibi birilerini görevlendirmek gereğini duyuyor çelişkisini çözmeyi sana bırakıyorum laugh.gif laugh.gif

Başkasının nişanlısını hamile bırakmaya zina diyorum. Bu da benim hukuğum laugh.gif

Yine salak suluk lafları etmişsin smile.gif Seni seviyeye çağırıyorum ısrarla aşağılığın tekiyim diyorsun. Öyle isen öyle kal.
katakuta
QUOTE(CimBomSARAY @ Dec 17 2006, 03:32 AM) *
kakakuta;

sen neler saçmalıyorsun,ne demek kıyameti koparırım. ??

dellendinmi ??

Dellendiğim filan yok.Bir hirıstiyanın ateist ayaklarına yatıp,islamı eleştirmesi sahtekarlık değilmi? İşte buna tepki veriyorum ne var bunda ?

QUOTE(Cutiepie @ Dec 17 2006, 02:29 AM)
oluverir” dedi

Bu onun ilk falso vermesi değilki. Lafın ucu kendi dinine de dokunduğu için böyle tepki vermesi gayet doğal.
suevari
bir çocuğun olması için anne ve babadab gelen kromozomlar şarttır. isa'da baba yok. buradaki açıklığı telafi etmek için allah ruh ile destekliyor. yani isanın doğumu bilimin söyledikleriyle çok örtüşüyor. yani cebrail aracılığıyla meryeme verilen şey Y kromozomundan ibarettir. burada benim merak ettiğim şudur:

isa doğar doğmaz konuştuğuna göre insandaki konuşma yeteneği babadan gelen kromozomlarla ilgili olmalı büyük bir ihitmalle. çünkü baba kromozomu(ndan gelmesi gereken bilgiler) hazır olarak veriliyor meryeme. isa da herhangi bir deneyime muhtaç olmadan konuşmaya başlıyor.

tabii bu yalnızca bir beyin cimnastiği.
Zalim
Mamuli, olayi kendince yorumladigin ortada..sirf laf atmak icin zirvaliyorsunuz..ayrica ben seviyemi sizden hep ustun tutuyorum merak etme..ama asagida olan hep sizsiniz cunku insanlarin inanclarini kendinize göre uygulayip alay eden sizlersiniz.. yani seviye asagisi olanlar sizlersiniz.. : )))
gezgin95
.
İsa, meryem evliyken mi doğdu?
Bilen var mı?
.
suevari
QUOTE(gezgin95 @ Dec 17 2006, 12:39 PM) *
.
İsa, meryem evliyken mi doğdu?
Bilen var mı?
.

oluverir” dedi

kurandaki hitapın bu şekilde olduğuna bakılırsa bekar olduğu anlaşılıyor.
mamuli
meyrem nişanlıydı.
duru
QUOTE(mamuli @ Dec 17 2006, 12:40 AM) *
Soruyorum:
1. Allah zina yapar mı?

zalim doğru söylüyor kendi söylediklerinizle çelişiyorsunuz.
ALLAH doğurmamıştır, doğmamıştır. o tektir. zati sıfatlarına bakarsan hepsini görürsün. siz araştırmacı ateistlersiniz. biggrin.gif

bu arada MERYEM {a.s} ın hayatını iyice okuyamamışsın.. biraz zeki olun arkadaşlar ya.. böyle hazırcı olmayın lütfen.. meryem a.s ın doğuşu zaten bir adayıştır.. anne ve babasının çocukları olmaz bunun üzerine adak adarlar.. RABBİM BANA BİR ÇOCUK VER, ONU SENİN YOLUNA MESCİDE ADAYACAĞIM diye.. daha sonra meryemin annesi o kız olduktan sonra adağını kız olsada yerine getirmek ister.

AL-İ İMRAN SURESİ:/35.AYET
Hani İmran'ın karısı: "Rabbim, karnımda olanı, 'her türlü bağımlılıktan özgürlüğe kavuşturulmuş olarak' Sana adadım, benden kabul et. Şüphesiz işiten bilen Sensin Sen" demişti.

işte açıkca bellidir zaten anlattığım olay..
AL-İ İMRAN SURESİ::/36.ayet

Fakat onu doğurduğunda -Allah onun ne doğurduğunu daha iyi bilirken- dedi ki: "Rabbim, doğrusu bir kız (çocuğu) doğurdum. Erkek ise, kız gibi değildir. Ona Meryem adını koydum. Ben onu ve soyunu o taşa tutulmuş (kovulmuş) şeytandan Sana sığındırırım."

AL-İ İMRAN SURESİ::/37.ayet
Bunun üzerine Rabbi onu güzel bir kabulle kabul etti ve onu güzel bir bitki gibi yetiştirdi. Zekeriya'yı ondan sorumlu kıldı. Zekeriya her ne zaman mihraba girdiyse, yanında bir yiyecek buldu: "Meryem, bu sana nereden geldi?" deyince, "Bu, Allah Katındandır. Şüphesiz Allah, dilediğine hesapsız rızık verendir" dedi.

45.Hani melekler, dediler ki: "Meryem, doğrusu Allah Kendinden bir kelimeyi sana müjdelemektedir. Onun adı Meryem oğlu İsa Mesih'tir. O, dünyada ve ahirette 'seçkin, onurlu, saygındır' ve (Allah'a) yakın kılınanlardandır."
46."Beşikte de, yetişkinliğinde de insanlarla konuşacaktır. Ve O salihlerdendir."
47."Rabbim, bana bir beşer dokunmamışken, nasıl bir çocuğum olabilir?" dedi. (Fakat) Allah neyi dilerse yaratır. Bir işin olmasına karar verirse, yalnızca ona "ol" der, o da hemen oluverir."
48."Ona Kitab’ı, hikmeti, Tevrat’ı ve İncil’i öğretecek.

49.İsrailoğulları’na elçi kılacak. (O, İsrailoğulları’na şöyle diyecek:) "Gerçek şu, ben size Rabbinizden bir ayetle geldim. Ben size çamurdan kuş biçiminde bir şey oluşturur, içine üfürürüm, o da hemencecik Allah'ın izniyle kuş oluverir. Ve Allah'ın izniyle doğuştan kör olanı, alaca hastalığına tutulanı iyileştirir ve ölüyü diriltirim. Yediklerinizi ve biriktirdiklerinizi size haber veririm. Şüphesiz, eğer inanmışsanız bunda sizin için kesin bir ayet vardır."
50."Benden önceki Tevrat'ı doğrulamak ve size haram kılınan bazı şeyleri helal kılmak üzere size Rabbinizden bir ayetle geldim. Artık Allah'tan korkup bana itaat edin."

İSA A.S'ın doğuşuna gelince

Kur'an-i Kerîm'e göre Hz. isa (a.s)'in annesi Hz. Meryem'dir. Meryem (a.s), yine Kur'an'da ismi geçen dört seçkin aileden biri olan imrân ailesinden idi. Hz. Meryem, Zekeriya (a.s)'in korumasi ve gözetim altindaydi. Meryem, Beytü'l-Makdis'te, dogu tarafta özel bir bölmeye yerlestirilmisti. Zekeriya (a.s), Meryem'in yanina geldikçe orada, rizkini ve yiyecegini hazir görürdü. Hz. Meryem, Beytü'l Makdis'te zikirle, ibadetle hayatini geçiriyordu. iste bu sirada Allah, ona bir beser sûretiyle Cebrail'i gönderdi. bu durum, Kur'an-i Kerim'de su sekilde anlatilir: "Meryem dedi ki; ben senden Rahman'a siginirim. Eger O'ndan korkuyorsan bana dokunma! O da, ben, temiz bir oglan bagislamak için Rabbinin sana gönderdigi elçiden baskasi degilim, dedi. Meryem; bana bir Insan temas etmemisken, ben kötü kadin olmadigim halde nasil oglum olabilir? dedi. Cebrail, bu böyledir; çünkü Rabbin, "bu bana kolaydir, onu Insanlar için bir mucize ve katimizdan da bir rahmet kilacagiz," diyor, dedi. is olup bitti. Böylece Meryem, isa'ya gebe kalarak bir köseye çekildi. Dogum sancilari basladi ve basina gelen bu hadiseden dolayi çok üzülerek, keske bundan önce ölseydim de unutulup gitseydim, dedi" (Meryem, 19/1 8-23

Cebrail, Meryem (a.s)'e, babasiz doguracagi çocugun özelliklerini ve mücadelesini haber vermis, Meryem'i teselli etmis ve ayrilip gitmisti. Hz. Meryem'in kendisini Allah'a ibadete verdigini ve onun tertemiz bir kadin oldugunu bilenler de bilmeyenler de bu duruma hayret etmis ve dogumun bu sekilde nasil olabilecegi tartismasina girmislerdi. Hz. Meryem ise olayi, çocuga sormalarini isaret etmisti. Fakat "Onlar, biz besikteki çocukla nasil konusabiliriz? dediler. Çocuk, ben süphesiz Allah'in kuluyum. Bana kitap verdi ve beni peygamber yapti. Nerede olursam olayim, beni mübarek kildi. Yasadigim sürece namaz kilmami ve zekât vermemi, anneme iyi davranmami emretti. Beni bedbaht bir zorba kilmadi. Dogdugum gün de, ölecegim gün de, dirilecegim gün de, bana selâm olsun, dedi" (Meryem, 19/23-33).

isa (a.s)'in babasiz olarak mucizevî bir sekilde dogusu, Allah'in dilemesinden ibaretti. Hatta Allah katinda, olus itibariyle Adem (a.s) ile isa (a.s) arasinda fark yoktu. Nitekim ayet-i kerimede, durum su sekilde izah edilir: "Gerçekten isa'nin babasiz dünyaya gelis hâli de Allah katinda Adem'in hâli gibidir. Allah, Âdem'i topraktan yaratti, sonra da ona ol dedi; o da hemen (Insan) oluverdi" (Âl-i imrân, 3/59).

İŞTE ARKADAŞLAR İSA A.S IN MUCİZEVİ DOĞUŞU ALLAH'IN OL DEMESİNDEN İBARETTİR.. İSA A.S'IN BABASI YOKTUR.. CENAB-I HAK [haşa] SÖYLEMESİ ÇOK ÇİRKİN ZİNA DİYE BİR ŞEY YAPAMAZ... BU TÜR ÇİRKİN ŞEYLERE MEYİL ETMEYİN LÜTFEN

ALLAH HEPİNİZE HİDAYET ETSİN

ESSELAMU ALEYKÜM VE RAHMETULLAH
Kont
Meryem'in İsa'yı babasız doğurması bilimsel olarak kabul edilecek bir durum değildir.

Fakat Allah'ın Meryem'den çocuk yapması için sperme gerektiğini de düşünmek mantıklı değil,belden aşağı düşünmeye gerek yok.

Ben bu durumda bir sakatlık göremiyorum tabii "inanç" olarak düşündüğümde.
ub40
QUOTE(cebbar @ Dec 17 2006, 12:43 AM) *
cevap imzamda.

Cabbar o imzanı küçült, sonrada bir bak senin gibi kaç kişi dana kadar harflerle yazma gereği duymuş.
En son olarakta oturup bu konu üzerine beş dakika kadar düşün, kendine "neden ben böyle yapma ihtiyacı hissettim" diye sor ve cevap ara...
(son satır opsiyonel, sana kalmış yani)
gezgin95
QUOTE(duru @ Dec 17 2006, 01:26 PM) *
..... iste bu sirada Allah, ona bir beser sûretiyle Cebrail'i gönderdi. bu durum, Kur'an-i Kerim'de su sekilde anlatilir: "Meryem dedi ki; ben senden Rahman'a siginirim. Eger O'ndan korkuyorsan bana dokunma! O da, ben, temiz bir oglan bagislamak için Rabbinin sana gönderdigi elçiden baskasi degilim, dedi. Meryem; bana bir Insan temas etmemisken, ben kötü kadin olmadigim halde nasil oglum olabilir? dedi. Cebrail, bu böyledir; çünkü Rabbin, "bu bana kolaydir, onu Insanlar için bir mucize ve katimizdan da bir rahmet kilacagiz," diyor, dedi. is olup bitti.....

Bir erkek gelmiş,

(Meryem "bana dokunma" dediğine göre erkek),
Allah neden erkek suretiyle yollamış ki. Erkeğin kadından farkı nedir? Hangi organ?
Veya neden Cebrail melek olarak gelmemiş ki.?
Sonra...

iş olup bitmiş

Uzun lafın kısası, bir herif gelmiş, Meryeme "beni allah yolladı seni dölleyeceğim" demiş, iş olup bitmiş.

Kuranın versiyonu: Allah'ın, Meryemi hamile bırakmak için bir erkeğe ihtiyacı var.

Allah her şeye kadir değil.
.
orhan11
Sanki danismislar, sanki Isevi kaynaklarda meselenin asli yokmus gibi Islami kaynaklar bu konuda laf soyleme geregi duymus.. Yalan bol ya, bu konuda da sallamayi ihmal etmemisler...

Meryem'in babasi (Kuran'a gore Imran, Hiristiyanlara gore Joachim- Incil'de bu isim yok) Meryem dogmadan once olmus.. Meryem'in bakimini Zekeriya ustlenmis.. Fkata zekeriya Meryem'e oyle bir bakmaktadir ki, tarihte bir esi zor bulunur.. Zavalli kizi gunes bile girmeyen bir odada hapis tutmaktadir. Kapisi kisilitlidir ve sadece Zekeriya bu odaya girmekte, yiyecek ve icecek getirmektedir. Yani iceri bir erkek sinek bile girememektedir denilmek isteniyor.. Bazen Zekeriya'nin isi oldugunda, Meryem'e yiyecek icecek getirme isi nisanlisi olan Yusuf'a duser, Yusuf da ancak bir-iki dakika iceride kalirdi diye anlatiyor Islam kaynaklari.. Akillarinca Meryem'in bir insan tarafindan hamile birakilma ihtimalini ortadan kaldiracaklar.. Oysa ki insan istedi mi bir dakika da bile isi halleder.. Zekeriya surekli iceri girmektedir... Kisa da olsa Yusuf da iceri girmektedir.. Zaten Cebrail Meryem'in odasina Yusuf suretinde girmis ve ona ilahi mujdeyi vermistir... Boyle anlatiyor Islami kaynaklar.. Ama hikaye resmen dokuluyor. Meryem'in Zekeriya tarafindan da, Yusuf tarafindan da hamile birakmasi bu hikayeye gore son derece mumkundur.. Meryem'in hamile kaldigini gorunce, belki de Meryem'e baski yapmislar, boyle bir hikaye uydur demislerdir...
baracuda
ADEM ALEYHİSSELAMIN ANNESİ KİM ATOLAR ?
dervish
dikkat edin arkadaşlar ayeti yanlış anlıyorsunuz

45- Melekler şöyle demişti: "Ey Meryem! Allah sana kendisinden bir kelimeyi müjdeliyor ki, adı Meryem oğlu İsa Mesih'dir; dünyada da ahirette de itibarlı, aynı zamanda Allah'a çok yakınlardandır.

46- Beşikte de, yetişkin çağında da insanlarla konuşacak ve iyilerden olacaktır.

47- (Meryem): "Ey Rabbim, bana bir beşer dokunmamışken benim nasıl çocuğum olur?" dedi. Allah: "Öyle ama, Allah dilediğini yaratır, bir şeyin olmasını dilediğinde ona sadece 'ol!' der, o da hemen oluverir." dedi.

48- Allah ona kitab (okuma ve yazmay)ı, hikmeti ve Tevrat ile İncil'i öğretir.

49- Allah onu İsrailoğullarına (şöyle diyecek) bir peygamber olarak gönderir: "Şüphesiz ki ben size Rabbinizden bir âyet (mucize, belge) getirdim: Size, kuş biçiminde çamurdan birşey yaparım da içine üflerim, Allah'ın izniyle o, kuş olur; anadan doğma körü ve alacalıyı iyileştiririm ve Allah'ın izniyle ölüleri diriltirim. Evlerinizde ne yiyor ve neleri biriktiriyorsanız size haber veririm".

50- "Önümdeki Tevrat'ı doğrulayıcı olarak ve size haram kılınan bazı şeyleri helal kılmak için (geldim) ve Rabbiniz tarafından size bir mucize getirdim. Artık Allah'tan korkun da bana uyun".

51- "Şüphesiz Allah, benim de Rabbim, sizin de Rabbinizdir. Onun için hep O'na kulluk edin! İşte bu, doğru yoldur".

diyor bakın almalılı tefsirinde "kelime" ile ilgili ne söylüyor
Kelime: Nahiv ilmi terimi olarak, "müfred (tek) bir mânâya konmuş kelimedir ki, isim, fiil, harf veya edat ismiyle üç çeşittir. Mürekkeb (birleşik)lere ve lafız (kelime)dan başkasına söylenmesi mecazdır. Mantık teriminde ise "kelime" nahivdeki fiil demektir. Burada isme karşılık olma karinesiyle bu mânâ daha yakın görünüyor.

Râğıb, "el-Müfredat"ında der ki: "Kelm, duyma veya görme (gibi) iki histen biriyle idrak olunan (algılanan) bir tesirdir. Bunun için tesiri açık bir cerh (yaralama) mânâsına gelir. Kelâm ise duyma hissiyle anlaşılır. Kelam, dizilmiş kelimeler ile içerdiği mânâlara, tümü itibarıyla, ıtlak edilir. Nahiv'de bunun bazan bir kısmı olan isim veya fiil veya edatlara da denirse de, çoğunlukla birleşik ve müfid (bir anlam ifade eden) cümleye denilir. (Yani kelâm, bizzat kastedilen cümledir). Bundan dolayı Nahiv'de "kelâm", "kavil"den daha özeldir. Zira "kavil", müfret (tekil) de olabilir. Kelime ise Nahiv'de isim veya fiil veya edat üç çeşit kelâmın fertlerinden her birine ıtlak edilir. Bununla beraber "kelime" ıtlakı bu üçle sınırlandırılmış değildir. Bir kelâm, bir kasîde, bir kitap, sözlü ve fiilî bir hüküm, bir önerme bir şey... kelime olur ki, Kur'ân'da bunun birçok misalleri vardır. Kelime-i tevhid, kelime-i İsa ve diğerleri bu cümledendir". Demek ki "kelâm" denmesinde esas, bizzat veya vasıtalı duyma tesiri altında bir mânâ telkin etme yönüdür. Kelâm, böyle bir araçdır. Kelime ise gerek duymanın ve gerek görmenin etkisi altında mânânın telkini yönlerinden daha geneldir. Mesela ağızdan çıkan mânâlı sesler veya kitapta yazılan mânâlı yazılar kelime olduğu gibi, âleme bir bakıldığı zaman, bakışta seçkinleşen ve gözden gönüle geçip duygu tesiri altında az-çok bir mânâ telkin eden varlıklar ve görünen yaratıklar da birer kelimedirler ki, Hz. İsa da bunlardan biri idi ve Meryem'e böyle bir tesir ile geldi.

Allah tarafından garip bir kelime, bir fiil ve tesir, normaldışı bir yaratma işi, mânâlı bir eser. Burada buyurulmayıp da kelimenin nekre (belirsiz) olarak getirilmesi şu nükteleri ifade eder: Evvela bu kelime tanınmadık, garip, âdet dışı bir kelimedir. Ve bu sebeple İsa'nın hüviyetini teşkil eder. Gerçekte İsa'nın yaratılışı bilinen âdetin dışındadır. kaydı da bunun vasıtasız bir yaratma ve bundan dolayı âdet dışı bulunduğunu ve aynı zamanda bu kelimenin batıl olmayıp, bir "hak kelime" olduğunu gösterir. deki ibtidaiyyedir. İkinci olarak, bu bir kelimedir, fakat kelime bundan ibaret değildir. Çünkü nekreler, yaygın fertlere delalet ederler. Buna göre Allah Teâlâ'nın daha başka kelimeleri bulunduğu unutulmamalıdır. "De ki: 'Rabbimin sözleri(ni yazmak) için deniz mürekkep olsa, Rabbimin sözleri tükenmeden önce, deniz tükenir'. Yardım için bir o kadarını daha getirsek (yine yetmez)." (Kehf, 18/109). Ki o kelimenin ismi, Mesih İsa b. Meryem (Meryem'in oğlu İsa Mesih)dir. Allah'dan bir kelime ki, ismi Meryem'in oğlu İsa Mesih. İşte hıristiyanların "ekânîm-i selâse" (üç esas: baba, oğul, Rûhu'l-kudüs) diye, teslis (üçleme) ve te'lih (tanrılaştırma) eyledikleri ve üç şahıs dedikleri İsa'nın hüviyeti. Biri lakab olmak üzere iki isim; bir müsemma (isimlenen), bir sıfat, sonra da açıklanacak vasıflar. Şu halde İsa bir oğuldur, fakat Meryem'in oğludur, haşa Allah'ın oğlu değildir. İsa, Mesih'tir, mübarektir, Rûhu'l-kudüs ile te'yid edilmiştir. İsa, Allah'tan bir kelimedir, fakat kelimelerin tümü değildir. Hem de tekdir, çoğul değildir. Allah'dan bir kelimeye, Allah'ın bir kelimesi denebilirse de, Allah denemez. İsa bir kelime olmak üzere, Allah'a bağlıdır. Bir oğul, bir çocuk olmak üzere ise ancak Meryem'e bağlıdır. "Dünyada da ahirette de itibarlı, aynı zamanda Allah'a çok yakın olanlardandır. Beşikte de, yetişkin çağında da insanlarla konuşacak ve iyilerden olacaktır." Bu dört de o kelâmının halleridir ki, bir âyet sonra geri kalanı da gelecektir.

Vecîh: Vecâhetli, şeref sahibi, yani kuvvetli, şerefli, itibarlı, dünyada peygamberliğinin şerefi, ahirette şefaatinin itibarı ve cennette derecesi yüksektir. Şu kadar ki "O'nun izni olmaksızın, O'nun katında şefaat edecek olan kimdir?" (Bakara, 2/255) âyeti unutulmamalı. Sade şerefli değil, mukarrabînden de, Allah Teâlâ'ya pek yakın olanlardan ve rıdvân-ı ekberi (en büyük rızası)ne erenlerden ki "İyilikte öne geçenler (mükafatta da) öne geçenlerdir. İşte onlar Allah'a yakın olanlardır." (Vâkıa, 56/10-11) âyeti bunu dile getirmektedir. Halbuki bazıları itibarlı olur da, mukarreb (Allah'a çok yakın) olmaz. Ve İsa gibi daha nice mukarrabîn vardır. Fakat cahiller bunun Allah'a yakınlığını, uluhiyette (ilâhlıkta) aynılık veya ortaklık zannettiler.

Kehl: Kuvvetini toplamış, gençliği kemaline ermiş olandır ki, çoğunlukla otuzdan sayarlar. Beşikteyken ve büyükken insanlara söz söyler bir halde olması, Meryem sûresinde gelecek bir mucizesini veya kelime denmesinin sebebini açıklama mânâsından başka; dünyada olgunluk yaşına kadar yaşayacağını müjdeleme ve özellikle hudûsü (sonradan olma olduğu)nü, çocukluk ve olgunluk gibi halden hale, tavırdan tavıra değişme ve geçişini anlatma ile hakkındaki ilâhlık iddiasının batıllığına tenbihi de içerir.

der burada "kelime" kelimesi hz isanın dasıl olduğu ile azda olsa bizi bilgilendirir ve ayrıca elmalılı burada çok güzel bir nıoktaya temes etmiştir dikkalice okumanızı öneririm
gezgin95
QUOTE(orhan11 @ Dec 17 2006, 01:49 PM) *
Sanki danismislar, sanki Isevi kaynaklarda meselenin asli yokmus gibi Islami kaynaklar bu konuda laf soyleme geregi duymus.. Yalan bol ya, bu konuda da sallamayi ihmal etmemisler...

Meryem'in babasi (Kuran'a gore Imran, Hiristiyanlara gore Joachim- Incil'de bu isim yok) Meryem dogmadan once olmus.. Meryem'in bakimini Zekeriya ustlenmis.. Fkata zekeriya Meryem'e oyle bir bakmaktadir ki, tarihte bir esi zor bulunur.. Zavalli kizi gunes bile girmeyen bir odada hapis tutmaktadir. Kapisi kisilitlidir ve sadece Zekeriya bu odaya girmekte, yiyecek ve icecek getirmektedir. Yani iceri bir erkek sinek bile girememektedir denilmek isteniyor.. Bazen Zekeriya'nin isi oldugunda, Meryem'e yiyecek icecek getirme isi nisanlisi olan Yusuf'a duser, Yusuf da ancak bir-iki dakika iceride kalirdi diye anlatiyor Islam kaynaklari.. Akillarinca Meryem'in bir insan tarafindan hamile birakilma ihtimalini ortadan kaldiracaklar.. Oysa ki insan istedi mi bir dakika da bile isi halleder.. Zekeriya surekli iceri girmektedir... Kisa da olsa Yusuf da iceri girmektedir.. Zaten Cebrail Meryem'in odasina Yusuf suretinde girmis ve ona ilahi mujdeyi vermistir... Boyle anlatiyor Islami kaynaklar.. Ama hikaye resmen dokuluyor. Meryem'in Zekeriya tarafindan da, Yusuf tarafindan da hamile birakmasi bu hikayeye gore son derece mumkundur.. Meryem'in hamile kaldigini gorunce, belki de Meryem'e baski yapmislar, boyle bir hikaye uydur demislerdir...

Tanrı, Ademin çocuklarına birbirleriyle çiftleşmekten başka çare bırakmamış. Bu Tanrı'nın peygamberi İsa, tabii ki Meryemin de babalığı tarafından döllenmesinden olabilir.

Dinler uzuuuuun bir porno filim.
.
HzDumbelek
hikayeye göre isanın babası yoktur yani amiyane
tabirle isa bir piçtir.aslında isanın yaşayıp yaşamadığıda
belli değildir.

kefalikadam abimi hristiyan kefalini yakaladığı için tebrik
ederim. laugh.gif laugh.gif

ateist görünümlü hristiyan ablam müslolukla ilgili her açılan
başlıkta islamiyeti ölesiye eleştirirken hristolukla ilgili açılan
başlıklarda eleştirmek bir yana anında savunmaya geçiyor.

ateistcafedeki başlıklarda vatanseverleri ırkçı olarak niteleyen
ve türkiyeyi ve türkleri eleştiren bütün yazıları ayakta alkışlayan bu
kefal ablamızın bir ateist olarak islamı durmadan eleştirirken
hristoluğu eleştirmektense savunmasının nedeni ne olaki???

hep yakalanıyo ama hiç vazgeçmio kefaliye laugh.gif laugh.gif laugh.gif
bence misyonerlikle alakası bile yok.misyonerler daha zeki
yaratıklardır.ermeni cemaatinden olduğunu düşünüyorum nedense.
mamuli
Meryem'in zekeriya yusuf veya başka bir ademoğlu ile yakın bir "temas" yaşamış olması gerektiğini aklı başında herkes için malumdur ve bu olayın allaha mal edilmesi de bir kılıftır. Her suçlu gibi alelacele bir kılıf uydurulmuş, hristiyanlık bir şekilde gelişme imaknı bulduğu için bu kılıf ulvi bir şekil almıştır.

Her suçlu bir açık verir. Suçluluk psikolojisi içerisinde tezgahlanan bu "allahın oğlu" kılıfı elbette ince ince düşünülmüş değildir. İnce bir süzgeçten geçirilmiş olsa kılıfın olaydan çok daha falsolu bir açıklama olduğu görülür daha uygun bir senaryo uydurulabilirdi.

Meyrem yusuf veya kimse onunla sözlü veya nişanlıdır. Sözkonusu olan toplumsal bir kurum ve bu kurum üzerine kurulmuş bir anlaşmadır. Evlilik de bir toplumsal kurumdur, bir sözleşmedir ve zina bu sözleşmenin ihlalidir. Örneğin çekirdek aile kurumunun olmadığı bir toplumda zinadan da söz edilemez.

Meyrem olayında isanın babasının allah olduğu veya isanın babasız doğduğu iddiası, açıkça, allahın nişanlılık/sözlülük kurumunu ihlal ettiğini, zina yaptığını ileri sürmektedir. Yani meyrem ile yusuf'un suçluluk peikolojisi içinde uydurduğu bu olay, açıkça, allahı kavramını başkasının kadınına göz diken bir ahlaksız seviyesine indirmektedir ki, ki bu tür olaylar ancak Yunan Mitolojisinin tanrıları arasında görülmetedir. Belli ki, meyrem, yusuf, zekeriya üçlüsü yunan mitolojisinde bahsedilen entrikalar çeviren tanrılar figüründen kendilerini kurtaramamışlar (kurtarmış olsalar şaşardım) ve böyle bir hikaye uydurarak ortaya çıkmışlardır.
katakuta
QUOTE(baracuda @ Dec 17 2006, 02:49 PM) *
ADEM ALEYHİSSELAMIN ANNESİ KİM ATOLAR ?

Kurana göre Allah değilmi ?

Sad 72 Onu tamamlayıp, içine de ruhumdan üfürdüğüm zaman, derhal ona secdeye kapanın!
gezgin95
QUOTE(HzDumbelek @ Dec 17 2006, 03:21 PM) *
isa deli bir piçtir musada kekeme bir mısır özentisidir
üstelik kardeşinide peygamberliğe ortak etmiştir.
muhoyu anlatmaya bile gerek yok.

Delileri, piçleri, kekemeleri, mısırlıları, özenti duyanları aşağılamayalım lütfen.
CutiePie
QUOTE(katakuta @ Dec 17 2006, 03:52 AM) *
Dellendiğim filan yok.Bir hirıstiyanın ateist ayaklarına yatıp,islamı eleştirmesi sahtekarlık değilmi? İşte buna tepki veriyorum ne var bunda ?
Bu onun ilk falso vermesi değilki. Lafın ucu kendi dinine de dokunduğu için böyle tepki vermesi gayet doğal.

Sahtekar sensin , haddini bil
Yazilarimdan benim hristiyan oldugum iddiasi ancak senin gibi sivri zekadan cikar. Hristiyan olsam neden sakliyim , yasak mi ? Neden ateist forumda ateist numarasi yapayim, ne amacim olabilir ?

Ne demisim , meryemin nisanlisi yusuf. Ne hristiyanlar ne de muslumanlar isanin cinsel birlesme sonucu dunyaya geldigine inanmaz.. Bu mu ? Bu sozler mi beni hristiyan yapiyorsa yapsin.Ben burada muslumanlara kufur edip rahatlayan bir kiside degilim ki onlara sovup hristiyanlari savunuyorsun diyorsun. Savunma nerede ? nisanlisinin ismini soyleyip hristiyanlarin ve muslumanlara neye inandigini soyledim. Ateistim diye (senin gibi tipler yuzunden ateist olarak tanimlamaktan hic hoslanmiyorum) yanlis oldugumu dusundugumu yeri soylemeyeyim, senin gibi pis kelimeler mi kullaniyim ,insanlarin inanclarina kufur eden agzi bozuk mahallevari tarzda kisilerden biri mi olayim.Ben olamam , tarzim degil. Hristiyan oldugumu dusunmeye de devam et , umrumda degil. senin gibilerin arasinda hristiyan olmayi tercih ederim
Zalim
cutiepie, senin gibi insan bulmak zor inanki bu ateistler icinden.. seni bu davranislarindan dolayi tebrik ederim.. inanca saldirmaktan baska bisey etmezler.. guzelce bir soru sorsalar cevabi cok duzgun alcaklar bizden ama o bicim lekelerle inanca saldiriyorlarki birde bizden sonradan dogru duzgun cevap bekliyorlar.. bazen cevap vermeyip gectiginde ise.. daha beter hakaretler ediyorlar.. bu kadar insan icinde senin gibi birini görmek sevindirdi beni..yeniden tebrik ediyorum seni..
ileney
QUOTE(katakuta @ Dec 17 2006, 10:52 AM) *

kaynağın varmı metalicman ,burada bir ters mantık var bu sitenin amacı nedir

ama-öyle ama-böyle insanları dinlerden soğutmak din kavramından kopartmak dğilmidir ,cutue hristiyan olsa niçin burayı tercih etsin islami forum daha uygun değil mi ,,,,,
duru
QUOTE(gezgin95 @ Dec 17 2006, 01:40 PM) *

Bir erkek gelmiş,

(Meryem "bana dokunma" dediğine göre erkek),
Allah neden erkek suretiyle yollamış ki. Erkeğin kadından farkı nedir? Hangi organ?
Veya neden Cebrail melek olarak gelmemiş ki.?
Sonra...

iş olup bitmiş

Uzun lafın kısası, bir herif gelmiş, Meryeme "beni allah yolladı seni dölleyeceğim" demiş, iş olup bitmiş.

Kuranın versiyonu: Allah'ın, Meryemi hamile bırakmak için bir erkeğe ihtiyacı var.

Allah her şeye kadir değil.
.

şu laf çok iğrenççç iş olup bitti.. lütfen kendi mahalle ağzıyla burada bu tür konuşmayın derim ben çünkü kendini acayip küçültüyorsun bu konuşmalarınla....
Allah, ona bir beser sûretiyle Cebrail'i gönderdi... diyor dikkatini çekerim... eğer ters bir cevap verecek olursan, benide zorlarsan ssenin gibi konuşmaya bende konuşurum gezgin95

ALLAH {c.c} her şeye kadirdir. ALLAH'ın GÜCÜ ve KUDRETİ herşeye yeter.....
duru
QUOTE(Zalim @ Dec 17 2006, 05:39 PM) *
cutiepie, senin gibi insan bulmak zor inanki bu ateistler icinden.. seni bu davranislarindan dolayi tebrik ederim.. inanca saldirmaktan baska bisey etmezler.. guzelce bir soru sorsalar cevabi cok duzgun alcaklar bizden ama o bicim lekelerle inanca saldiriyorlarki birde bizden sonradan dogru duzgun cevap bekliyorlar.. bazen cevap vermeyip gectiginde ise.. daha beter hakaretler ediyorlar.. bu kadar insan icinde senin gibi birini görmek sevindirdi beni..yeniden tebrik ediyorum seni..

İNANCIMIZA SALDIRMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY YAPMIYOR ONLAR ZATEN ZALİM.... O KADAR SAÇMA SORULAR SORUYORLAR Kİİİ İNANAMIYORUM BAZEN BUNLARIN İNSAN OLDUĞUNA... KÜÇÜK BİR ÇOCUK BİLE ÇOK SORAR FAKAT BİR YERDEN SONRA TAMAM DER AMA YOK BUNLAR KADAR SAÇMA SORU SORAN BİR ÇOCUK GÖRMEDİM BEN YA.... NE ACABA BUNLAR VALLAHİ MERAK ETMEYE BAŞLADIM...
gezgin95
QUOTE(duru @ Dec 17 2006, 01:26 PM) *
....
Kur'an-i Kerîm'e göre Hz. isa (a.s)'in annesi Hz. Meryem'dir. Meryem (a.s), yine Kur'an'da ismi geçen dört seçkin aileden biri olan imrân ailesinden idi. Hz. Meryem, Zekeriya (a.s)'in korumasi ve gözetim altindaydi. Meryem, Beytü'l-Makdis'te, dogu tarafta özel bir bölmeye yerlestirilmisti. Zekeriya (a.s), Meryem'in yanina geldikçe orada, rizkini ve yiyecegini hazir görürdü. Hz. Meryem, Beytü'l Makdis'te zikirle, ibadetle hayatini geçiriyordu. iste bu sirada Allah, ona bir beser sûretiyle Cebrail'i gönderdi. bu durum, Kur'an-i Kerim'de su sekilde anlatilir: "Meryem dedi ki; ben senden Rahman'a siginirim. Eger O'ndan korkuyorsan bana dokunma! O da, ben, temiz bir oglan bagislamak için Rabbinin sana gönderdigi elçiden baskasi degilim, dedi. Meryem; bana bir Insan temas etmemisken, ben kötü kadin olmadigim halde nasil oglum olabilir? dedi. Cebrail, bu böyledir; çünkü Rabbin, "bu bana kolaydir, onu Insanlar için bir mucize ve katimizdan da bir rahmet kilacagiz," diyor, dedi. is olup bitti. Böylece Meryem, isa'ya gebe kalarak bir köseye çekildi. Dogum sancilari basladi ve basina gelen bu hadiseden dolayi çok üzülerek, keske bundan önce ölseydim de unutulup gitseydim, dedi" (Meryem, 19/1 8-23
.....

QUOTE(duru @ Dec 17 2006, 05:58 PM) *
şu laf çok iğrenççç iş olup bitti.. lütfen kendi mahalle ağzıyla burada bu tür konuşmayın derim ben çünkü kendini acayip küçültüyorsun bu konuşmalarınla....

Bak duru'cum
"iş olup bitti" lafını senin yazından aldım.
Birşeyler kesip yapıştırıyorsun, bari oku.

O herif le Meryem arasında "iş olup bitmiş".

Bu kadar doğal bir olayı neden kötü bir şey diye algılıyorsunuz ki.
Meryemin sevişmiş olması, hatta sevişirken orgazm olmuş olması filan sizi sevindirmez mi?
.
adem
QUOTE(HzDumbelek @ Dec 17 2006, 03:21 PM) *
isa deli bir piçtir musada kekeme bir mısır özentisidir
üstelik kardeşinide peygamberliğe ortak etmiştir.
muhoyu anlatmaya bile gerek yok.

dümbelek efendi;

firavunda öyle diyordu sonu ne oldu biliyon mu?
mısır medeniyeti nasıl kayboldu aniden?
yahudi tarihini de öğren...
sonra tıngırda.
adem
size neden malak diyorum biliyormusunuz;

mikroenjeksiyon bilimsel gözönünde inkar edilemeyecek gerçek iken hale hamile kalma yolunu dar beyninizle sex olarak düşünüyorsunuz.
ne kadar gerzek olursanız olun bunu anlamamanız mümkün değil.
sebep içinizdeki kin, şeytandan farklı olmayan sapıklığınız. malesef bunun tek çaresi ölüm.
gezgin95
QUOTE(adem @ Dec 18 2006, 04:00 AM) *
size neden malak diyorum biliyormusunuz;
mikroenjeksiyon bilimsel gözönünde inkar edilemeyecek gerçek iken hale hamile kalma yolunu dar beyninizle sex olarak düşünüyorsunuz.
ne kadar gerzek olursanız olun bunu anlamamanız mümkün değil.
sebep içinizdeki kin, şeytandan farklı olmayan sapıklığınız. malesef bunun tek çaresi ölüm.

Allah peygamber yaratmak için:

bir erkeğin spermine ve bir kadının uterüsüne muhtaç.

Bu seni düşündürmüyor mu adem.

Bu olayda bir aldatmaca olamaz mı sence?
.
Hasdur
QUOTE(katakuta @ Dec 17 2006, 03:13 PM) *
Kurana göre Allah değilmi ? (İsanın babasından Bahsediyo arkadaş biggrin.gif)

Sad 72 Onu tamamlayıp, içine de ruhumdan üfürdüğüm zaman, derhal ona secdeye kapanın!

İsanın Tanrının oğlu olduğuna Hristiyanlar inanır. Ayrıca kuran bunu reddeder.

Bu konuda muhatabınız Müslümanlar değil Hristiyanlar. O zaman neden müslümanlar atlıyo topice derseniz. Hz. İsa'nın Müslümanlar içinde kutsiyeti vardır.

Saygılar.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.