QUOTE(SAKINKOYLU @ Sep 3 2007, 04:57 PM)

Hafizz!...
Ustun zekali atesitcikleri sikca sorududur bu olummm....
Sen bana de bakimm hic bir zaman can-i gonulden bir sevdigin oldumu?...
Onu harbiden de bakim...
Sevmedinse izah edemem....Etsemde anlaman mumkun degildir.Masal olur sana..
Sevdin ise o sevgi duyduguna olan duygulari bilirmisin?...
OLUM pahasina olsa onu inciltmemek icin elinden geleni yaparmisin?...
Yani o sevgi duydugundan onu incitmemek icin resmen KORKARSIN...
Akil sahibi olup,Yaradanini taniyan kisiden iste RABBIN den bole korkar...
Bilmem sana bir sey izah edebildimmi?...Tekrar edeyimmi?...
Selametle

1.olumla molumla konusma usulunce konusalim, yoksa zaten bir sey yapamazsin...
2.evet tabi ki sevdim...
2.senin gibi kendini akilli sananlar anca anca bole anlarlar kurandaki korku ile sevgiline karsi olan korkuyu
3.ben sevgilime karsi bir sey yaparken hic bir zaman cekinmedim, korkmadim...
4.kiyaslaman tamamen yalnistir..
5.yaptigin kiyaslama ancak bu kadar olur
6.gorunuse bakilirsa sen bir lightsin:-)
7.senin gibiler gururunu bile sevdigi kiza ezdirir...
simdi sana soleyecegim bir iki cift sozum olacak ...sen sevdigin kizi incitmemek icin korkarakmi adim atiyorsun yani? bunumu demek istiyorsun? ayni seyi de tanri icin kullaniyosun yani...pes walla...mantikli bir kisi zaten kiyaslamanin salakca oldugunu hemen anlar..Kuranda bahsedilen korkun,sakinin sozlerinii bu anlamda anladiysan o zaman senin islam anlayisin 0-dir..sen zaten tanriyi incitemezsin ki...sevgilinle olan munasebette sevdigin kizi rahatca incitebilirsin ama tanriya hic bir sey yapamazsin...istesen bile(siizin kuraniniza gore)...sadece kendi adina hayat defterine her gun ekledigin yalnisliklardan dolayi sorumluluk ve korku sahibi olursun...mesela 5 yasinda bi cocugu zorlarsan veya oldurursen bunun korkusunu olenedek yasarsin icinde...kurandaki bu korkudan bahsediyorum cancagizim

ve her gun de dusunursun ilahi mahkemede ne cevap vericem diye?

bir daha bu kotu kiyaslamayi yapmamani tavsiye ederim...kendini gulunc duruma dusurme...en azindan light oldugunu bildirme her kese hic alaksi yokken konuyla:-)