Tam Forum Görünümü: Müslüman arkadaşlara bir soru
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
alikoza
Müslümanlara bir soru sormak istiyorum... Allahtan korkuyormusunuz? eğer korkuyorsanız nedeni nedir?
saygılar....
SAKINKOYLU
QUOTE(alikoza @ Sep 3 2007, 09:00 AM) *
Müslümanlara bir soru sormak istiyorum... Allahtan korkuyormusunuz? eğer korkuyorsanız nedeni nedir?
saygılar....

tongue.gif

Hafizz!...

Ustun zekali atesitcikleri sikca sorududur bu olummm.... rolleyes.gif
Sen bana de bakimm hic bir zaman can-i gonulden bir sevdigin oldumu?...
Onu harbiden de bakim...
Sevmedinse izah edemem....Etsemde anlaman mumkun degildir.Masal olur sana..

Sevdin ise o sevgi duyduguna olan duygulari bilirmisin?...
OLUM pahasina olsa onu inciltmemek icin elinden geleni yaparmisin?...
Yani o sevgi duydugundan onu incitmemek icin resmen KORKARSIN...
Akil sahibi olup,Yaradanini taniyan kisiden iste RABBIN den bole korkar...
Bilmem sana bir sey izah edebildimmi?...Tekrar edeyimmi?...

Selametle laugh.gif
fenasifecisi
QUOTE(SAKINKOYLU @ Sep 3 2007, 04:57 PM) *
tongue.gif

Hafizz!...
Onu harbiden de bakim...

Selametle laugh.gif

Kuyruklu yalan
suevari
QUOTE(alikoza @ Sep 3 2007, 10:00 AM) *
saygılar....

"evet aabi yaa çok korkuyorum. gecelerim uykusuz geçiyor. boğazımdan bişey geçmiyor. o kadar zayıfladım ki beni dürüp götürüorlar gitmek istediğim yere. arkamdan her daim: "bööhhh..whawww" diye sesler işitiyorum.

ne olacak benim bu halim. allah korkusundan altıma ediyorum. beynimle tüm organlarım arasındaki bağlar koptu."

SANIRIM BÖYLE BİR CEVAP VERMEMİZİ BEKLİYORDUN.. İŞTE YANTINI ALDIN..ŞİMDİ MUTLU MUSUN.. laugh.gif
alikoza
QUOTE(SAKINKOYLU @ Sep 3 2007, 04:57 PM) *
tongue.gif

Hafizz!...
Onu harbiden de bakim...

Selametle laugh.gif

1.olumla molumla konusma usulunce konusalim, yoksa zaten bir sey yapamazsin...
2.evet tabi ki sevdim...
2.senin gibi kendini akilli sananlar anca anca bole anlarlar kurandaki korku ile sevgiline karsi olan korkuyu
3.ben sevgilime karsi bir sey yaparken hic bir zaman cekinmedim, korkmadim...
4.kiyaslaman tamamen yalnistir..
5.yaptigin kiyaslama ancak bu kadar olur laugh.gif
6.gorunuse bakilirsa sen bir lightsin:-)
7.senin gibiler gururunu bile sevdigi kiza ezdirir...

simdi sana soleyecegim bir iki cift sozum olacak ...sen sevdigin kizi incitmemek icin korkarakmi adim atiyorsun yani? bunumu demek istiyorsun? ayni seyi de tanri icin kullaniyosun yani...pes walla...mantikli bir kisi zaten kiyaslamanin salakca oldugunu hemen anlar..Kuranda bahsedilen korkun,sakinin sozlerinii bu anlamda anladiysan o zaman senin islam anlayisin 0-dir..sen zaten tanriyi incitemezsin ki...sevgilinle olan munasebette sevdigin kizi rahatca incitebilirsin ama tanriya hic bir sey yapamazsin...istesen bile(siizin kuraniniza gore)...sadece kendi adina hayat defterine her gun ekledigin yalnisliklardan dolayi sorumluluk ve korku sahibi olursun...mesela 5 yasinda bi cocugu zorlarsan veya oldurursen bunun korkusunu olenedek yasarsin icinde...kurandaki bu korkudan bahsediyorum cancagizim laugh.gif ve her gun de dusunursun ilahi mahkemede ne cevap vericem diye? cool.gif bir daha bu kotu kiyaslamayi yapmamani tavsiye ederim...kendini gulunc duruma dusurme...en azindan light oldugunu bildirme her kese hic alaksi yokken konuyla:-)
ilericimateryalist
Müslimlerin Allahlarına karşı olan hislerini çok iyi ifade eden bir söz vardır.
Kimin sözü olduğunu şu an hatırlamıyorum, ama İslam otoritesi bir alim(!) söylemiş onu biliyorum.
"Mü'minin Allah'a olan korkusu arttıkça Allah'a yaklaşır."
Söz yaklaşık böyleydi.
Bu cümlede İslam'ın çok önemli bir detayı var.
İslam'ın Allah sevgisi gerçek bir sevgi üzerine değil tam tersi onun gazabından duyulan korkuya dayanmaktadır.
Yani Allah sevgisi denen sevgi aslında bir yanılsamadır.
Aynı düşünce "inanınca ne kaybederiz" cümlesinde de kendisini göstermektedir, bazı müslimler akıllarınca Allah'a oyun oynayabileceklerini sanmaktadırlar.
Bu duygu sevgi değil, çekincedir.
Ama bir dinin böyle bir mantık üzerine kurulduğu açık edilirse o din toplumsal taban bulamaz.
Bu yüzden de bu sözü söyleyen alim, İslam'ın özünü çok iyi kavramış olmanın verdiği bir mantıkla konuşmuş ve çelişkiyi açık etmemiştir.
Bu ifade insan aklına aykırılığı gerektirdiği için, imanın akla tercih edildiği İslam'ın özüyle de uyumludur.
Tabii bu konu hakkında da akli(!) açıklamaları vardır müslimlerin.
alikoza
evet ilericimateryalist,
bunu her kes bilir zaten kendi icinde...ama kabullenemez..nedeni ise curutulebilir bir kavram olmasindan kaynaklaniyor...evet Allahtan korkuyorum ya da Allahtan korkmuyorum seklinde kesin bir sey soylemeye hic bir zaman curet etmezler...ben soruyu acik sordum ama yaniti anlayanin idrak ettigi kadar iste...
bazen sorarlar ya cocuklara babandan korkuyormusun diye....?
ayni sekilde bir sorudur bu Allahtan korkuyormusunuz>?
bunun kesin iki cevabi vardir: 1.efet, 2.hayir
yok benim sevgimden kaynaklanan korkuymus yok bilmem neymis....
bir kere de mantikla konusun Allahin kullari...
muhakara
bence bu konunun tartışılması bile gariptir..çünkü islamın temeli zaten allah korkusu,cehennem korkusu,çarpılma korkusu..... die şekillenir..yani korkular üzerine kuruludur.. bu korkuda küçüklükten itibaren aşılandığından ,kurtulmak zordur... bu yüzden islama inanlardan çok islamı kabul edenler vardır...
alikoza
ben ateist goruslu bir kisiiym ...ama hatta ben bazen az kalsin korkuyorum...her attigin adimda vicdanin seni tanri korkusuyla basbasa birakir...yani bu aslinda cocukluktan kafamiza yeritilen bir sistem oldugu icindir...ama zamanla bunu idrak ederek mantikla ve ilimle her seyin cevabini bulabiliyorsun...
aktifus
korku temeline dayanan kültür kültür değildir.
muhakara
korku temeline dayanan ''düşünceler'' kültür değildir... kültür yazığ zaten kabullenmişsin aktifus smile.gif
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.